Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Leváltatni egy bírót?

gumibotsáska
Létrehozva: 2015. október 13. 14:59

Egy nem túl bonyolult válóperes ügy szenvedő alanya vagyok. Szinte már csak az ingatlan megosztása a kérdés, de ezen sok múlik.


 


Minden kérdéses pontot logikus érveléssel és iratokkal tudok bizonyítani, mindkét fél válni akar, és mégis 2 éve húzódik az ügy, mintha a bíró direkt húzni akarná, de a részrehajlás gyanúja is felmerült bennem.


 


Volt, hogy a bíró saját (vagy az ügyvédem?) hibája miatt újabb hónapokkal "napolta" el a tárgyalást.


 


Állítólag a bíró saját maga dönt az ő leválthatóságáról. Ez nagyon furán hangzik. Remélem, hogy csak vicc. De akkor mégis, hogyan, mi módon lehetne másik bírót kérni?


 


Köszönöm!


 


- gbs -

  1. 2015. október 14. 09:184.

    Köszönöm a hasznos hozzászólásaitokat!

    előzmény:
    dunakanyar (3)
    2015-10-14  05:44
  2. 2015. október 14. 05:443.

    A bíróság elnökéhez kell fordulnod. Panaszodat írásban nyújtsd be, akár postai úton, akár személyesen is átadhatod. Ha személyesen mész az elnökhöz, időpontot kell kérni a titkárságtól és az időpont kérésnél mindenképp mond meg, hogy panasszal szeretnél élni, mert csak panasz esetén fogad ügyfeleket személyesen. 


     


    Elég egy rövidke kis pár soros iromány, amelyben kéred az ügy más bíróra való átszignálását, mivel.... pl. úgy érzed a bíró elfogult, vagy pl. az ügy indokolatlanul túl hosszúra húzódott.  


     


    Az elnök ilyen kérésre nem szokott nemet mondani, arra azonban számítanod kell, hogy az új bírónak is idő kell még megismeri az ügyet, ami már ugye elég régóta folyamatban van. 

    előzmény:
    gumibotsáska (1)
    2015-10-13  14:59
  3. 2015. október 13. 17:402.

    Azt nem tudom te hogyan kérhetsz másik birót... De, amikor a lányomat elütötte egy autó és ebből per lett mert a rendőrség továbbadta az ügyet az ügyészségre az ügyész pedig vádat emelt a tárgyaláson a  biró ezzel kezdte a mondókáját, hogy a személyét illetően van e valamelyikünknek kifogása...  (nekem osztálytársam volt áltsuliban- éppen 30 éve)-- végül mi nem kértük és a vádlott sem.. 


    De szerintem ha te úgy látod, hogy húzza az időt a biró, menj be a  biróságra és  mond el a panaszod. 

    előzmény:
    gumibotsáska (1)
    2015-10-13  14:59

Címlap

top