Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Gyermekelhelyezés lev999

zsálya
Létrehozva: 2015. szeptember 30. 12:01

Sziasztok!


Nagyon-nagyon fontos témában kérném a tapasztalatok megosztását és tanácsokat. Tudom előre, hogy kapni fogok hideget-meleget (viva női összetartás és ítélkezés), de bízok benne, hogy segítő szándékú tagok is felbukkannak a topicban.


Ez év januárjában kizárt a gyermekem apja a házból, ahol közösen éltünk (ő tulajdona). A lányom közben máshol volt, a bíróságra ekkorra már beadták a gyermekelhelyezést. Ezt követően kb 5 napig nem engedte látni, önhatalmúan döntött arról, mikor láthatom és totálisan visszaélt azzal, hogy dolgozom és ergo rávagyok kényszerülve arra, hogy ez a jövőben is maradjon, nem pedig "vállalkozóként" tengessem az életem egyik kávézóból a másikba. 


A haragot valószínűleg azzal vívtam ki, hogy rájött apuka, hogy van valakim. A közös együttélésünk (kb 5 év) alatt soha nem volt normális kapcsolatunk, szóban mindig bántalmazott, a lányom fél éves korában elkezdte elhitetni velem, hogy nem vagyok normális (letagadta, amit mondott - akár 5 másodperccel előtte), fenyegetett burkoltan, mindenért engem hibáztatott, semmi nem volt megfelelő, ahogy én csináltam. Soha nem dícsért, inkább mások előtt megalázott. Szex kb 4-6 hetente 1x volt, egyszer pedig 5 hónapig semmi és állítólag nem volt közben senkije. Mindig kértem, hogy beszéljük meg a kapcsolatunk, de lerázott, kiment a szobából, otthagyott, stb. A szemembe nevetett és azt mondta, ugyan kinek kellenél gyerekkel? A lányom egy éves kora előtt hazaköltöztem anyukámhoz, mert ekkorra betelt a pohár. Mindig kávézókban volt, semmit nem engedett tudni magáról, kizárt az életéből. A lányomat nem kereste az elköltözés után, én szóltam neki, hogy talán nem-e szeretné látni... Beadtam a gyermekelhelyezést, amire nem reagált, széttépte az iratokat és csak annyit tudott hozzáfűzni, hogy majd az ő ügyvédje megtanítja az enyémet... Időközben meghalt apósom és visszakuncsorogta magát apuka azzal, hogy megváltozott. Ez tartott kb 1 hétig, aztán ugyanaz... Megalázás, semmibe nézett, kikészített. Megismerkedtem valakivel, aki végre foglalkozott velem és megmutatta, hogy abszolút nem normális az, ahogyan eddig viselkedett velem apuka.


Visszatérve a jelenre: 3 tárgyaláson vagyunk túl. Első kettő meghallgatás (apukát is, engem is), időközben ideiglenes intézkedés láthatásra, melyen legnagyobb megdöbbenésemre apuka kapott több időt. Van bejelentett munkahelyem, saját házam, nem vagyok büntetett, ápolt, jó megjelenésű vagyok. Otthon voltam a lányommal 3 éves koráig, ő 2 éves kora óta szobatiszta, koránál fejlettebb, értelmes, cserfes. MÉGIS, én vagyok a sz.r anya, mert hagytam, hogy valakivel én is boldog lehessek. A bíróságon folyamatosak a vádaskodások, koholt vádak. folyt..

  1. 2015. október 3. 16:2215.

    Az igaz, hogy szarembernek minek szulni gyereket. Most iszod a levet. Mindig megalazott 5 even keresztul, te meg hagytad. Szeretted??? Ezt szeretted, hogy megalazott??? vagy annyira kellett egy pasi, meg ilyen aron is. Atyaisten, ha volt sajat HAZAD!!! miert nem hagytad ott a legelso szemetkedesnel. Na jo, ez a mult.


    Amint irod, lassan szakad a cernad, hat ez luxus, ezt nem engedheted meg magadnak. Meg nagyon sokaig esznel kell lenned. Aki haboruba kezd, birnia kell toltennyel. Es itt nagyon nagy a tet. Egyebkent is szar anyakat szoktak megvonni a gyerekuktol. Ilyen bizonyitek pedig nincs. Az, hogy massal kufircoltal, nem akadalya, hogy neveld a sajat gyermekedet. Ha pl innal, vagy kabitoznal, nem lenne munkad, az lehetne alapos ok. Igy van, artatlannak kell lenned, amig a haboru tart, meg ne lagyulj, es gyujtsed  a bizonyitekokat ejjel nappal. (Megsugom, ha a mostani pasi szeret, megmarad, amig elmulik a vihar, kibirjatok tartalek langon). Ez is a gyozem resze. Kerjel egy hetet itt, egy hetet ott gyermekfelugyeletet. Ha nem tartja be, elveszti az egeszet. Ha nem viszia gyereket idore, azonnal jelentsd fel. Ha ugyes es okos vagy,mar elegge ismered ezt a pasit, jarj mindig egy lepessel elotte, kitalalod a szandekat, hiszen ismered. Penzbe kerul, a lanyod megeri. Igen, jo, agyafurt ugyved kell. Az is jo lehet, ha a ket ugyved megegyezik. Es ne a volt pasidra fokuszalj, hanem a gyermekre. Volt pasit tekintsd ellensegnek, hiszen az is. Igen, ki mit foz, meg kell ennie. Ha gyava, gyenge vagy, akkor azt a sorsot erdemled es nincs jogod senkit hibaztatni. Most neked kell okosabbnak lenned, mit ez a pasi, es a harc kozben vegre felnossz.

    előzmény:
    zsálya (1)
    2015-09-30  12:01
  2. 2015. szeptember 30. 16:0714.

    Mire jöttem FullMon már pontosan leírta. Semmi más nem kell hozzá csak egy jó nagy halom pénz.

    előzmény:
    HataMari (12)
    2015-09-30  15:35
  3. 2015. szeptember 30. 15:4113.

    Sajnos ez nem a gyerekről szól, hanem egy játszma, köztetek, felnőttek között... A férjed így áll bosszút a megcsalásért


    Nem tudsz mást tenni, mint megkeresni a legvérprofibb ügyvédet, akinek megvannak a kapcsolatai a bíróságon is...bármibe kerüljön, állapodj meg vele sikerdíjban...Onnantól kezdve ezek az erőviszonyok ki lesznek egyenlítve és nem az dönt kinek milyen ügyvéde meg ismerettsége van, hanem a puszta tények, azok meg a te malmodra hajtják a vizet.


    Én ebben a helyzetben az új pasit is meneszteném, legalább egy időre, bocs, hogy ezt mondom, de ne legyen ellened SEMMI amit felhasználhat, legyél makulátlanul tiszta. Keress támogatókat, "tanúkat", legyen bizonyíték, hogy mindig te vitted óvodába, gyerekorvoshoz a gyereket..., a főnököddel beszélj, hogy szükség esetén tanúsítja-e, hogy megbízható ember vagy, akire lehet számítani, nem hiányoztál sosem a munkából mondvacsinált okokkal... Keresd meg a gyerek óvónőjét, írja le, miben és hogyan változott a gyerek, mióta nem láthat téged, kérd meg, hogy ezt felhasználhasd a bíróságon... Ne dohányozz, ne igyál, ne járj éjszaka bulizni, ne vegyél gyógyszertárban nyugtatót, ha szükséged van rá, kizárlag gyógynövényalapút, de azt se te vedd meg, hanem egy barátnőd, lehet rajtad is van "figyelőember"... ilyen bizonyíték SE legyen ellened, akkor se ha nincs nálad a gyerek. A lakásod legyen olyan, hogy oda bármikor bárki betoppan, ne mondhasson rá semmit. Te meg bérelj fel egy magánnyomozót és minden aljasságot próbálj összegyűjteni a férjedről, amit csak lehet.... mennyit iszik, van-e nője, hány nője van, azok kifélék-mifélék, ha vállalkozó, tiszta-e a vállalkozása, vagy a nav érdeklődést mutathat-e iránta...


    Nem játszik a férjed tisztességesen, sajnos ennél finomabban itt nem megy. Szerintem. NANE mit mond??

    előzmény:
    zsálya (1)
    2015-09-30  12:01
  4. 2015. szeptember 30. 15:3512.

    OK, lattal mar ilyet. Es tanacsod is van arra, hogy mostantol a jovore nezve mit lehet tenni? Vagy esetleg arra, hogy hogyan vegyen idogepet a topikindito, hogy maskent cselekedhessek a multban?

    előzmény:
    KN18 (11)
    2015-09-30  14:55
  5. 2015. szeptember 30. 14:5511.

    Láttam már ilyet, apuka jó helyzetben van, simán meg tudja oldani, hogy nála helyezzék el a gyereket, vagy a megosztott felügyeletet.


    Ha annyira szar volt apuval és van saját otthona anyunak, akkor lépni kellett volna és csak utána pasizni. Egy félre lépő feleség szuper aduász a sértett apu kezében és ha az anyagiak is adottak, akkor pereskedhetnek évekig. Közben meg felnő a gyerek.

    előzmény:
    HataMari (10)
    2015-09-30  14:23
  6. 2015. szeptember 30. 14:2310.

    Hat, szerintem itt mar utolag az sem segitene, ha megertened....Itt mar kezelendo helyzet van.

    előzmény:
    KN18 (8)
    2015-09-30  14:15
  7. 2015. szeptember 30. 14:219.

    Kristine jokat tanacsol.


    Januarban tettel feljelentest? Mindig tegyel, ha valami nem ugy tortenik, ahogy jogilag kene ! (pl.lathatas meghiusitasa, egyebek).


    Esetleg tanu nincsen, aki tanuskodna a Te oldaladon?


    Kell egy jo ugyved, aki kitart amellett, hogy mi is a gyerek erdeke: pl. az anyjat is latni; meg aki ravilagit apuka multjara, hogy az a jegyzokonyvben is benne legyen, meg arra, mikor kizart (mar ha van feljelentes es igy bizonyitek errol) meg egyeb esetekrol, amit emlitettel.

    előzmény:
    zsálya (1)
    2015-09-30  12:01
  8. 2015. szeptember 30. 14:158.

    "A közös együttélésünk (kb 5 év) alatt soha nem volt normális kapcsolatunk, "


    Soha, de soha nem fogom megérteni, hogy egy nem biztos alapokon álló párkapcsolatba minek kell gyereket szülni. Egy anya a gyerekét szereti a világon a legjobban és mégis egy tróger apát választ neki 


    Mi lesz itt ha kamaszodik.............

    előzmény:
    zsálya (1)
    2015-09-30  12:01
  9. 2015. szeptember 30. 14:107.

    a NANE sz.rt se ér. sajnos.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_383651 (3)
    2015-09-30  13:55
  10. 2015. szeptember 30. 14:106.

    kérj közös felügyeletet-1 hét nálad, 1 hét nála. feljelentéseket meg kell tenni a bántalmazásokról, bizonyíték nélkül semmire nem mész. gondolom, a bíróságon elbűvöli a bírónőket...ismerős.


    ne add fel. hangfelvétel is legyen minden beszélgetésről.

    előzmény:
    zsálya (1)
    2015-09-30  12:01
  11. 2015. szeptember 30. 14:105.

    Köszi. Annyira segítőkész vagy... 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_383651 (3)
    2015-09-30  13:55
  12. Torolt_felhasznalo_383651
    Torolt_felhasznalo_383651
    2015. szeptember 30. 13:574.

    Ez van! Ha nem teszel valamit meg amit kéne, azért fizetsz.


    Ha meg teszel valamit, akkor azért fizetsz.


     


    A felnőttség ezzel jár.

    előzmény:
    zsálya (1)
    2015-09-30  12:01
  13. Torolt_felhasznalo_383651
    Torolt_felhasznalo_383651
    2015. szeptember 30. 13:553.

    Érthetetlen! Ha ennyire velejéig romlott a párod ahogy leírod , minek maradtál vele 5 évig?


    Mit tudna neked  segíteni  ennél többet, mint amit a NANE tud és segít?!


     


    Egy nagy katyvasz az egész indítód.Ha már a renrőrségen


    is voltál, a NANE segítségét is kérted, akkor MIci néni mit tdna segtni neked?


     

    előzmény:
    zsálya (2)
    2015-09-30  12:30
  14. 2015. szeptember 30. 12:302.

    folyt...


    Apuka azt erősítgeti, hogy nem vagyok alkalmas a nevelésre, mert neki több pénze van, én meg foglalkozzak a párkapcsolatommal. (előzetesen kijelentette, hogy megveszi kilóra a bíróságot) Minden olyan lépésemet felhasználják ellenem, amit azóta tettem, hogy elvette tőlem a lányom és önhatalmúlag-, a lányom jogait két lábbal tiporva megfosztott minket egymástól. A lányom sírva öleli a kettőnk képét, fél az apjától, mert nem egyszer rendőrt küldött hozzánk (kitalált vádakkal, ergo hazudott a rendőrségnek). Apuka vásárolgat mindent, amit meglát, mert magához kell valahogy édesgetni a lányát azok után, amiket vele tett. Sokszor odamentem a házhoz és szólongattam a lányom, mert már elviselhetetlenül hiányzott. A lányom benn- én kinn sírtam. 


    Időközben (még a bírósági határozat előtt) sajnos olyan is történt, hogy apuka erőszakkal-, egy barátja segédletével "rabolta ki" a lányom a kocsiból, amire már a rendőrségen is azt mondták, hogy a történtek kimerítik a személyi szabadság korlátozását. 


    Ezek fényében kérném a segítségetek. Semmiképp nem akarom átengedni a lányom apukának, megfosztani sem akarom tőle, de nem alkalmas a nevelésre és teljesen elrontja. Egy velejéig rossz indulatú ember, több bírósági ügyben volt már gyanúsított is, csak azt élvezi, ha félnek tőle. Szeretném ráébreszteni a bíróságot, hogy ez az ember (a NANE Egyesület véleménye szerint is) egy tipikus erőszakos típus, nem alkalmas arra, hogy egy 5 éves kislányt neveljen. Én pedig kitartok, de lassan szakad minden húr, kikészít, hogy nem lehetek a kislányommal.. :( 

Címlap

top