Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Bika anya vizonto gyerek

Hanah
Létrehozva: 2015. május 28. 22:10

Van tapasztalat bika anya es vizonto gyerek parositassal? Tenyleg olyan rossz egy vizonto gyerek ahogy a neten irjak? A Bika anya gondoskodo, szereto, ragaszkodo, es a vizonto gyerek ezt tenyleg nem igenyli es nem turi? Nem alszik, nem eszik, makacs, ontorvenyu, fuggetlen... Ha megszuletik februarban a babank, csak rosszra szamithatok????   Allitolag a bika anya vizonto gyerek a leheto legrosszabb parositas   Kerlek cafoljatok meg, mert elegge el vagyok keseredve....

  1. 2015. június 2. 11:2438.

    Én is úgy tudtam, hogy két egyforma jegyű ember párkapcsolata vagy tökéletes, vagy pokoli.


    Szerintem ez azért lehet, mert sejtik vagy ismerik a másik gyengéit és jó tulajdonságait, így amit a másikon észrevesznek, az szembesíti őket azzal, hogy ők is hasonlóak. Így amikor a társukat látják, elemezgetik, azt is tudhatják hogy mások is így látják őket.


    Ha két egyforma jegyű képes tolerálni egymást, akkor eltűnik a negatívum. Hiszen amit a fejére olvashatnánk, azt gyorsan megkaphatjuk mi is.

    előzmény:
    Caithleen (37)
    2015-06-01  11:44
  2. 2015. június 1. 11:4437.

    En ezt meg igy nem hallottam, hogy uaz a napjegy kizarolag rossz kompatibiltast eredmenyezhet. Inkabb (ha mar vegletekrol beszelunk) azt szoktak mondani, hogy VAGY szuper, VAGY tok rossz. De nem egyertelmuen csak negativ.


    Pusztan a napjegyrol olvasas elegge limitalt kepet ad, foleg kisgyereknel, hiszen az elete soran pont a napjegyet epiti az ember, kisgyermekkorban ennek az elejen jar. Szerintem akkor lepodnel meg igazan, ha egy elfogadhato oldalon beirnad a gyerkod pontos adatait (szuletesi ido percre pontosan + szuletesi hely), akkor arnyaltabb, testreszabottabb lenne az adatok alapjan kalkulalt kep, nemcsak a napjegyre leszukitett.


    Mikor eloszor talalkoztam a fiam kepletenek elemzesevel, elegge megfektetett:-) 

    előzmény:
    Babyface83 (35)
    2015-06-01  03:16
  3. Torolt_felhasznalo_397210
    Torolt_felhasznalo_397210
    2015. június 1. 08:0836.
  4. 2015. június 1. 03:1635.

    Na, most már megnéztem a fiam csillagjegyét :) Merthogy eddig nem igazán foglalkoztam ezzel, nem tudtam, melyik jegyben született. Megnéztem egy jellemzést is, és némileg meglepett, mert sok minden illik rá, de ez azért még nem győzött meg, mert ezek a jellemzések elég általánosak, egy kis részrehajlással bárki magáénak vallhatja a leírt tulajdonságokat.


    Szóval érdekes ez az egész, de fenntartom, hogy elég nagy baromság fontos döntéseket, vagy embereket (esetleg születendő gyerekeket) ez alapján megítélni, mert szerintem egy ember jellemét, személyiségét némileg a genetikai háttere, de még inkább a neveltetése, a környezete, az őt ért hatások befolyásolják.


    Amúgy érdekes, hogy pont a férjemmel való kapcsolatomat említetted, ugyanis nekünk a párommal ugyanaz a csillagjegyünk, ez pedig minden asztrológiában hívő szerint katasztrofális kapcsolatot eredményez, legalábbis én így hallottam :)

    előzmény:
    Nikita 666 (34)
    2015-05-31  19:04
  5. 2015. május 31. 19:0434.


    Igen, az az egy nap is számít. Nem foglalkoztam asztrológiával, van itt egy nagyon jó kis topic, Mamókáé. Tőle tudsz kérdezni, egy kedves asszony. Még nagyon az elején voltam a fórumozásnak, amikor összefutottam vele, sokat beszélgettünk priváton. És javasoltam neki, hogy nyisson egy topicot, biztos hogy sok az érdeklődő. És lőn. Pár éve írtam neki, mivel még anno akkor nekem soron kívül elkészítette volna a jellemzésemet, és az életutam "előrejelzését". De akkor nem akartam, kíváncsi voltam hogy az érzéseim mennyire csapnak be, avagy mennyire valósak. Az idő engem igazolt, és akkor írtam Mamókának. Még emlékezett rám, és megírta azt,  amit én úgyis tudtam. Tehát az ösztönös megérzésem, és a sors keze valahogy képes volt együttműködni.


    Ez ugyanaz, mint amikor írtam neked, hogy a párkapcsolatod szuper. Olyan szép szavakkal írsz a férjedről, ami ritka. Nem nyálas, nem bálványozó, és mégis ott van nagyon a szeretet.


    Laikusként írtam a bolygók állásáról, amit olvasgattam erről. És most hogy így említed, igen, mintha a fogantatás is számítana. De mivel a bolygók állandó mászkálásban vannak a fejünk felett, ki az a nő, aki az aktus után azonnal az időt nézi? Az sem mellékes, hogy a fogantatás sem a kilövellés idejében történik, előfordulhat 2 napos késés is. Ezt mondjuk már nem laikusként írtam.


    Ha nagyon idióta módon szólnék hozzá, akkor azt mondanám hogy az orvosod keze játszotta a sors kezét, valami felsőbb hatalom irányította a szülésedet.


    Szerintem ne filózz ezen, mert még vannak hasonló écáim, jobb ha megkíméllek tőlük, mert itt fogsz szakadni a nevetéstől.


     


     

    előzmény:
    Babyface83 (33)
    2015-05-31  18:44
  6. 2015. május 31. 18:4433.

    De te sem válaszoltál a konkrét kérdésre :) A fiam csillagjegye a dokim munkarendjén múlt. Ha mondjuk 1 nappal tovább van szabin, vagy máshogy ütemezi a programját és ettől 1 napot csúszik a gyerekem születése, akkor most tényleg más személyiségjegyekkel rendelkezne? Csak mert 1 nappal keveseb/több időt töltött a hasamban? Na ez az, ami nekem sántít. Ha ez az egész hókuszpók a fogantatás időpontjához lenne kötve, akkor lehet, hogy nem tudnék belekötni. De a születés időpontja sokszor külső körülményektől függ, mint például az én esetem, vagy akár egy fertőzés miatti koraszülés, szóval így nekem már nagyon erőltetettnek tűnik az elmélet.

    előzmény:
    Nikita 666 (29)
    2015-05-31  16:48
  7. 2015. május 31. 17:0632.

    Nem a fiam gyereke,l a barátnőm gyereke...


    Épp hazajött az egyik családtag, és beszélgettünk, kicsit nem figyeltem.

    előzmény:
    Nikita 666 (29)
    2015-05-31  16:48
  8. 2015. május 31. 17:0331.

    Itt a lényeg, empatikus megértés, tolerancia, kapcsolatok javítása.


    Nekem viszont fingom nincs arról hogy itt a fórumon ki milyen jegyű, ergo nem leszek empatikus.


    A babona olyan népi "megfigyeléseken" alapuló függőség, aminek a létezésében kórosan hisznek némelyek.


    A kedvencem: kisgyereknek tilos létra alatt átmenni, mert megáll a növésben.


    Oké, ha a létra rábillen és agyoncsapja, akkor ez a babona igaz.


     

    előzmény:
    Caithleen (28)
    2015-05-30  19:56
  9. 2015. május 31. 16:5530.

    Ha oroszlán vagy, akkor nekünk elvileg a fórumon kívül ki kellene jönnünk egymással, sőt, nagyon is. Jó a humoruk, a megjelenésük is "királyi", és szeretik ha valaki elszórakoztatja őket, a munkabírásuk (ha egyszer rászánják magukat hogy dolgozni kellene) hatalmas és pedánsak. És szeretik a dicséretet, főleg a külsejükre.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_634765 (27)
    2015-05-30  19:21
  10. 2015. május 31. 16:4829.

    Huh, ne beszéljünk horoszkópról, az engem is zavar. Legyen inkább csillagjegy. Vagy születési jegy, mindegy, csak horoszkóp ne.


    Az amit kifejtesz, hogy némelyek a csillagjegytől teszik függővé a kapcsolataikat, az már kóros, beteg állapot. Hiszen a csillagjegy csak egy alap, erre jön még a neveltetés ésatöbbi. De az alapot egy élesebb szemű felismeri.


    Hm, próbálok példát írni, hogy könnyebben átérezd miről is beszélek.


    A rák jegy mondjuk érzékeny, de ezt még mindig össze lehet keverni a bikával és a skorpióval. A rák viszont nem hagyja magát. A skorpiót ha megsértik, akkor kivár. A bika pedig buldózerként tarol sértetten. A bika e mellé még meglehetősen konzervatív, az átlagosnál nehezebben ért meg dolgokat. Csökönyös, nem befolyásolható, és a változásokat nehezen viseli, tesz-vesz, de meglehetősen lusta. Általában nagy kertészkedők. Imádnak főzni és enni. A rák jegyű már zavaróan gondoskodó, ha kell ha nem, megteszi mások helyett amit kell. És elvárja az ajnározást. A skorpiót viszont nem lehet ajnározni, átlát a legkisebb színlelésen is. Szintén növénykedvelő, a rák is, de nem annyira mint a bika.


    ...az oroszlánok nagy színészek, és simán "meg lehet venni" őket egy kis hízelgéssel, nem igazán látnak át rajta...


    A halak általában kétszínűek, habár nagyon nem szeretik ha ezt mondják róluk. Az ikrek is tud kétszínű, olyan mint egy hasadt személyiség, többféle ember lakozik egy testben. A mérleg jegyűek hűvösnek tűnnek, és valóban minden cselekedetük előtt mérlegelnek. A lehető legritkábban bántanak meg valakit.


    Szóval ha valaki a csillagjegyek szerint alakítja az életét, az meglehetősen hülye. Viszont néha jó tudni hogy akivel összehoz a sors, milyen jegyű. Hiszen lehet hogy van olyan tulajdonsága, amit ennek tudatában tolerálsz, mert nem tehet róla. Mondjuk egy bika főnöknek hiába magyarázod, hogy a szomszéd helyiségben naposabb helyen lenne az íróasztala, (és a tiéd is), nem és nem költözik át. Ha nem tudod hogy bika, akkor csak egyszerű bal.asznak titulálod. Ha viszont tudod hogy bika, akkor szívós munkával, több oldali megközelítéssel, és anyagi érdekek felhozásával esetleg mozdítható.


    A fiad csillagjegye az, amikor a világra jött. Bolygóállás. Az összes programozott szülésnél a világra jövetelt kell nézni.


    Igen, ha eltolódott volna, más lenne. Az egyik gyerekem és a fiam gyereke között 6 nap van, és épp elcsúszásban, két különböző jegy. És már kiskorukban is észre lehetett venni. Két azonos jegyben született testvér általában egyforma alap tulajdonságú, de bizony azon kívül sok eltérés lehet. Ezért mondják az emberek, hogy ők bizony nem hasonlítanak az általában leírtakra. De, igen. Csak a személyiséget nem csupán a csillagjegy határozza meg.


     


     

    előzmény:
    Babyface83 (23)
    2015-05-30  17:28
  11. 2015. május 30. 19:5628.

    Hat, en pont ebben latom a lenyeget, hogy boldogulunk akarmelyik parositassal, ha tudunk dolgozni... nem is a kapcsolaton, hanem elsosorban magunkon. Egyetertek az asztrologia mint onismereti segelyforras szerepevel. Nekem ebben segit(ett) a legtobbet. Meg a szeretteim megertesevel kapcsolatban. Nem is intellektualis, inkabb empatikus ertesre gondolok itt, mert szamomra ez az elso lepcsofoka annak, hogy akar magamon, akar a kapcsolataimon javitani tudjak.


    Amivel nem ertek egyet, az a babonak koze sorolasa.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_634765 (27)
    2015-05-30  19:21
  12. Torolt_felhasznalo_634765
    Torolt_felhasznalo_634765
    2015. május 30. 19:2127.

    Tűz? nem sokat ismerek... :) Halakat annál inkább, hát egyrészt egyikre se igaz, amit a a Halakról írnak, nem művészi és érzékeny egyik sem, viszont annál egoistább, szóval az egyetlen csillagjegy, amivel lettek már (utó)ítéleteim :D . Férjem Bak, gyerekem Bika. :D Egyik se tűz jegy, de azért bírjuk egymást. :D Asszem. :D 

    előzmény:
    Caithleen (25)
    2015-05-30  18:12
  13. 2015. május 30. 18:4026.

    Röviden:

    előzmény:
    Babyface83 (23)
    2015-05-30  17:28
  14. 2015. május 30. 18:1225.

    Hat, ezek a parosito dolgok eleg feluletesek szoktak lenni, ettol fuggetlenul nem talalkoztam meg olyannal, konnyed es komolyabb valtozatban sem, aminel mindenre legrosszabb parositas jonne ki;-) Szerintem a tobbi tuzes jeggyel egesz harmonikus lehet az Oroszlan.


    Az Oroszlanoktol rettegni kell? Hm, nekem ez uj:-) Inkabb ha altalanossagban beszelunk, akkor a figyelem kozeppontjaba vagyas, ugyanakkor a nagyvonalusag, termeszetes vezetesre termettseg, magabiztossag, ilyesmik jutnak eszembe, hogy csak nehanyat emlitsek.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_634765 (22)
    2015-05-30  15:59
  15. Torolt_felhasznalo_634765
    Torolt_felhasznalo_634765
    2015. május 30. 17:4324.

    Szerintem ez arra jó maximum, hogy önismeretet fejlesszen. Nem úgy, hogy elolvasom, hogy milyen az Oroszlán csillagjegyű ember, és akkor én holnaptól olyannak hiszem magam, hanem ha átgondolom, hogy esetleg ebből mi igaz rám és mi nem, mi az, amiben esetleg a körülményeim, a génjeim vagy éppen a vérmérsékletem nagyobbat alakítottak rajtam, mint ezek az általánosítások. Aki ennél komolyabban veszi, az már szerintem is veszélyes lehet. Sajnos sok a fanatikus ember, nemcsak ebben... a vallások sem tudták volna ennyi évezreden keresztül félelemben tartani az embereket, ha nem lennének hajlamosak a vakhitre... ez van sajnos. A középkorban pl. jól megfért egymás mellett az istenhit, a számmisztika, a csillagjóslás meg még százféle babona. De úgy tűnik, ez ma reneszánszát éli. És önmagában egyikkel sincs bajom, csak ha esetleg aznap azért nem megyek ki az utcára, vagy amit te is írsz: azért ítélem el előre a gyerekem, mert adok efféle babonákra. Ezek persze önbeteljesítő jóslatként is működhetnek a hiszékeny embereknek, és akkor jön az én megmondtam, szóval ördögi kör. Ha hinnék az ördögben, azt mondanám, hogy szó szerint ördögi. 

    előzmény:
    Babyface83 (23)
    2015-05-30  17:28
  16. 2015. május 30. 17:2823.

    Nem írtam semmi csúnyát, csak elég keményen ironikus voltam, ugyanis én nem csak hogy nem hiszek az ilyesmiben, hanem egyenesen károsnak tartom, amikor a buta, hiszékeny embereket esetleg befolyásolja a horoszkóp fontos döntésekben. Ha ez a topik kamu is, akkor is biztosan vannak olyan anyák, akik máshogy állnak a gyerekeikhez, mert nem kívánatos csillagjegyben született/születik, esetleg már születésük előtt neheztelnek rájuk. Vagy mondjuk hány babát vetettek el emiatt, mert biztos van ilyen is, belegondolni is szörnyű. De hogy ne legyek ilyen drámai, egy ismerősöm azért nem jött össze valakivel, aki egyébként nagyon is tetszett neki, mert nem illik össze a horoszkópjuk 


    Aki meg akar győzni engem arról, hogy ebben van valami, azoknak mindig csak egy kérdést teszek fel, eddig még senki nem tudott rá válaszolni. Mi van a programozott szülésekkel? Az én fiam például így született, más lenne a csillagjegye "gyárilag". Most ő tényleg teljesen más személyiség lenne, ha a dokim máshogy szervezi a munkaidejét, és néhány nappal később császároz meg? Nemá...

    előzmény:
    Nikita 666 (19)
    2015-05-30  13:12
  17. Torolt_felhasznalo_634765
    Torolt_felhasznalo_634765
    2015. május 30. 15:5922.

    Hm, nekem mindig mindenhol azt írja, hogy én mindenkivel a legrosszabb párosítás vagyok. Egészen elkeserednék, ha egy pillanatig is tovább foglalkoztatna a téma, mint ahogy néha elolvasok-becsukok ilyesmit, ha a kezembe akad. Egyébként a férjemmel se illünk össze horoszkóp szerint, mégis kibírjuk egymást már lassan vagy húsz éve, a gyerekemmel se különösebben, mégis imádom még akkor is, ha éppen kamaszodás első jeleit mutatja, de ettől függetlenül HHHHHH-s Oroszlán vagyok, akitől minden csillagjegy "retteghet". Legalábbis az általánosító leírások alapján. 

    előzmény:
    Caithleen (21)
    2015-05-30  13:25
  18. 2015. május 30. 13:2521.

    En is "Vizonto gyerek" vagyok, es teny, hogy a Bika tesommal nemigazan jovunk ki, de tobb van emogott, mint pusztan a napjegyunk. 


    Visoznt... A ferjem Skorpio, es a Skorpio-Vizonto parositast pl az egyik legrosszabbnak hozzak ki kapcsolati teren. Ehhez kepest tobb mint 25 eve egyutt vagyunk joban-rosszban:-) Lelki es szellemi tarskent is.


     


    Nos, talan ez kicsit arnyalja a kepet, ha cafolatra van szukseged:-) 


    Annak idejen egyebkent, mikor kiderult, hogy Ikrek babam lesz, bennem is merultek fol kerdojelek..., aztan most meg, 14 ev multan tudom, a leheto legnagyobb ajandekot kaptam:-))


    A gyerekemnel egyebkent csak egy aspektus a Gemini, mivel egy markans stelliuma van a X. hazban, ami a Bak haza, igazabol sokkal inkabb Bakkent jon at, ami spec jelenthetne utkozest kettonk kozott, de mivel -ugy tunik- magasabb rezgeseiben eli ezt, es egyebkent is mind Bakkent, mind Ikrekkent egy kiegyensulyozott, "happy bunny", nincsen semmilyen gond. 


    Ha erdekel is valakit az asztrologia, nagyon fontos tudni, hogy nincsen rossz vagy jo napjegy, predesztinalni meg legfokeppen nem szabad.

    előzmény:
    Hanah (1)
    2015-05-28  22:10
  19. 2015. május 30. 13:2320.

    Szerintem a gyereknek kellene aggódni majd, és nem neked.


    A bika anya valóban gondoskodó, ragaszkodó, de jajj a gyereknek ha ellent mer bármiben is mondani, esetleg nem kér a gondoskodásból. És ez már most kiütközik rajtad, félsz hogy mi lesz, ha a gyerek nem kér abból amit te "önzetlenül" nyújtasz. Csakhogy, a bikáknál ez nem önzetlenség, hanem nagyfokú érzelmi zsarolással párosult önfeláldozás, mártírkodás.


    Mielőtt fejem veszi bárki, tisztelet a kivételeknek.


    Egyébként, mind a 12 csillagjegyre igaz az, amit általánosságban írnak. Sőt, ha valaki azt mondja nekem hogy ő nem olyan mint a leírt jellemzések, és felsorolja hogy ő milyen is valójában, ráadásul én is eléggé ismerem, akkor meg tudom tippelni az aszcendensét. És ha illető nem tudja az aszcendensét, később csak utánanéz, és meglepődik hogy igazam volt. Ettől függetlenül nem kell hinni benne. Nem számít. Aki hisz benne és kicsit is konyít hozzá, az viszont már képes manipulálni az emberek többségét. Ja igen horoszkóp. Nem tévesztendő össze a jövendőmondás az emberi természet jellemzésével...

    előzmény:
    Hanah (1)
    2015-05-28  22:10
  20. 2015. május 30. 13:1219.


    Na, te vagy az egyetlen, akiből nem néznék ki törlendő választ.

    előzmény:
    Babyface83 (16)
    2015-05-29  18:03
  21. 2015. május 29. 18:4518.

    Most én is megnéztem, 2003-ban már fórumozott. Minimum tehát 12 éve....AKKOR talán még lehetett "kiscsaj", de azóta csak felnőtt!??


    A hsz-ei alapján nem tűnik butának, ez igaz.


    Ha meg nem gondolja komolyan, amit a topikindítóban írt, ez itt egy kamutopik.


    Ha meg az, valóban, minek törölni bármit, nem mindegy, miket irkálunk bele?


    Ész megáll, ha átverős topikot indít, és ezek után még ő sértődik meg a válaszokon! (fejcsóválós szmájli)


     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_176902 (11)
    2015-05-29  12:28
  22. 2015. május 29. 18:0417.

    Ha törölték is, megismétlem, a sötétség igenis, félelmetes!


    Tenni kell ellene, és nem táplálni csillagjósokkal, meg hasonló badarságok közlésével, mert lám, itt az "eredmény"!


     


     

  23. 2015. május 29. 18:0316.

    Most miért kellett törölni, amit írtam? Tényleg februári gyerekem van, istenbizony, hát csak leírtam a tapasztalataimat az ördögi gyermekről, válaszolva a topicindító kérdésére, mi ezzel a gond?


    De most tényleg, ha komolyan vesszük a topicot, akkor miért nem vesszük komolyan a hasonló kaliberű hsz-okat? Ha meg nem, akor miért ne röhöghetnénk egy jót a tovább gondolásokon?

  24. 2015. május 29. 13:2215.

    olyant


    bocs

    előzmény:
    krisztina914 (14)
    2015-05-29  13:22

Címlap

top