Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Petesejt lefagyasztás

_Zara_
Létrehozva: 2014. október 29. 11:04

Sziasztok!


35 éves barátnőm komolyan fontolóra vette. Már évek óta szeretne családot alapítani, de apajelölt nincs. Volt egy hosszú kapcsolata, ahol egy darabig kb. fél évig próbálkoztak - sikertelenül, de aztán talán fél év után szakítás lett. Azt fontolgatja, elmegy egy konzultációra és ha nem túl vészes, megcsináltatja a petesejtek lefagyasztását. Mit gondoltok? 

  1. 2014. október 29. 14:562.

    Elméletileg megcsináltathatja, de az alábbiakat érdemes figyelembe venni:


     


    Nagyon kicsi az esély, hogy a lefagyasztott petesejtből majd neki gyereke lesz. Elvégre természetes úton sem az első éjszakán esik teherbe az ember. Márpedig egy stimulált ciklusból mondjuk szerintem kb. 5 petesejtet tudnak lefagyasztani, de ez nagyon változó lehet. Van akinek csak 1-2 petesejtet tudnak megérlelni, van akinek akár 13-22-t is. De le kell szívni a petesejtet, le kell fagyasztani (nem mindegyik alkalmas a fagyasztásra), fel kell engedni (nem mind éli túl a felengedést), meg kell termékenyíteni (nem mind termékenyül meg), meg kell várni az osztódást (nem mind kezd el osztódni), vissza kell ültetni (nem minden visszaültetésből lesz terhesség). Szóval nagyon nagy a "veszteség", és most felmerül a kérdés, hogy akkor hány stimulációt vállal be MOST, azok hogy sikerülnek, mennyire biztosítja be magát ezzel gyerekvállalás ügyben.


     


    Azt tudom, hogy régebben csak a BMC-ben csináltak fagyasztást, márpedig ott egyáltalán nem biztos, hogy tárt karokkal fogják várni. Egy csomó kifogással kell majd megbirkóznia, mire meggyőzi az orvost, hogy csinálja ezt meg neki, ráadásul szerintem fizetnie is kell majd érte, mert ez nem számít meddőségi kezelésnek (törvény szerint).


     


    A magam részéről én elég kilátástalannak érzem az ügyet, de végülis annyit megér, hogy kérjen egy időpontot és tájékozódjon.


    Sok szerencsét!


     


    Gina

    előzmény:
    _Zara_ (1)
    2014-10-29  11:04

Címlap

top