Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Az apám megvert. 28 vagyok

milk??sb??gre
Létrehozva: 2014. szeptember 2. 10:06
Sziasztok,

a tanácsotokra lenne szükségem. 
28 éves nő vagyok, apám lakásában élek a férjemmel.
Szombaton voltunk egy családi rendezvényen, ahol párommal kissé összekaptunk. Ott már a szüleimtől megkaptuk a "fejmosást". Azt hittem ezzel vége. Tegnap párommal próbáltam beszélgetni ugyanerről a szombati témáról, kint voltunk sétálni, de megint kiborult, haza küldött, közben pedig felhívta  a szüleimet. Akik átjöttek, apám jól elvert, és olyanokat mondott nekem, hogy én mindig is szégyent hoztam a családra, sose szeretett, mindig is utált, örüljek neki, hogy ilyen szép kort megéltem, mert már gyerekkoromba el kellett volna taposnia, stb.
El kezdtem pakolni, hogy akkor én nem is zavarnám meg ezt a családi idillt hármójuk közt, megyek vissza külföldre dolgozni inkább, minthogy itthon ezt hallgassam (itthon is dolgozom, csak kinti élet tűnt a legjobb megoldásnak így hirtelen...).
A párom tegnap nem volt ott mikor apám elvert, csak később jött meg. Apám akkor is egyszer elkezdett fojtogatni, a férjem akkor szembesült először azzal, hogy mégis milyen agresszív az apám. Én ezt már régről tudtam mondjuk amikor 19 évesen kirakott otthonról, nem épp ünnepélyes keretek közt. 4 éve váltam földönfutóvá, akkor vette ezt a lakást, ahol most élek, és ahová bármikor bejöhet (és be is szokott sajnos). Miközben írom ezeket a sorokat, folyamatosan csak arra gondolok, hogy újra el kéne hagynom a családom és nem beszélni velük évekig inkább, meghúzom magam egy albérletbe, amíg össze nem jön egy lakásra való... de az érzelmi dolgokra ez nem biztos hogy hosszútávú megoldást jelent.

Mit csináljak szerintetek? 

Köszönök minden választ.
  1. 2014. szeptember 7. 19:1541.
    Ráadásul a csaj egy orvoső volt, tehát egy intelligens tanult valaki csak sajnos hogy férjet rosszul választott. Jól tette hogy otthagyta őket...az élet majd visszaad mindenkinek mindent....
    előzmény:
    Sissi52 (40)
    2014-09-06  12:07
  2. 2014. szeptember 6. 12:0740.
    Ez most itt nagyon nem igaz. Neki eppen tanacsra van szuksege. Es kapott is leget, nem olvastad a topikot. Hogy mi a topic lenyege? Menjen innen el. Es egyedul,mert semmi keresnivaloja nincs ezek kozott az emberek kozott. Fajo dolog ez, de muszaj megtennie. Igy elni nem lehet. Az is lehet, hogy neki van rongy termeszete, az nem derul ki, de akkor is mergezo neki ez a kornyezet, es talan mashol megtalalja sajat magat,es akkor tud normalis kornyezetben normalisan viselkedni.
    En elhuznek siman kulfoldre, nem uj neki, mar volt. Minek nyomorogjon Magyarorszagon egy kis lyukban es dolgozzon a semmiert?
    Volt itt egy topic, ahol szegeny anyat a csaladja halalra szekalta. Nem varta meg, hogy valoban megolje magat, hanem egesz egyszruen lelepett, elment kulfoldre. A szivet kitepte, amikor elhagyta a csaladjat, de mar az elete nem volt elet. Es igen, szamit minden ember, nem csak a gyerek. A ferje teljesen ellene volt, csak szidast kapott, meg persze a penze kellett. Utalta a ferje az anyos, onnan is gyuloletet kapott, lekurvaztak, es a gyerekeit is ugyanugy ellene neveltek. A gyerekei ugy beszeltek vele, hogy te anya folosleges rossz vagy a naykunkon, gyulolunk teged. Na, jo napot, igy nem lehet elni. Elment, orokre. Penzt kuld a gyerekeinek,mert gondoskodik roluk, ahogy eddig es a gyerekeinek nem is kell tole semmi egyeb. Nem szomoru? De ugy dontott, hogy elni fog, mert az elet ajandek. Egy van belole. Es meg sok emberen segithet a megszerzett tudasaval, masoknak, ha mar a csaladjanak nem kellett. A szivet mar kitepte, kiteptek,de meg van eselye egy ujabb eletre. Idovel minden seb gyogyul. Vannak erthetetlen es megbocsajthatatlan dolgok az eletben, sajnos.
    előzmény:
    nok_apja (38)
    2014-09-03  16:41
  3. Torolt_felhasznalo_418344
    Torolt_felhasznalo_418344
    2014. szeptember 3. 20:0139.

    Gondolom a lakas apád nevén vagy igy nem tudsz se zárat de semmit se cseréltetni rajta.
    Egyetlen lehetőséged van hogy összapakolsz és elmész.
    Előttem írtak hogy bűncselekmény amit elkövetnek ellened, és ez igaz.
    Menj el gyorsan egy kicsi albérletbe.
    A férjedre szerintem meg nincs is szükséged, ha a szüleid pártján van.

    előzmény:
    milk??sb??gre (1)
    2014-09-02  10:06
  4. 2014. szeptember 3. 16:4138.
    Nem a tanács a segítség, hanem, hogy kiöntheti magából és meghallgatást talál. Te nő vagy, te igazán tudhatod milyen az, amikor amikor kibeszélsz magadból valamit, ami nyomaszt. A fórum meg a "nem mondhatom el senkinek, elmondom hát . . . "-ra kiválóan alkalmas.

    Egyébként segítséget sokat, nem kapott, csak főleg "én bezzeg" típusú melldöngetést, vagy "ez egy kamu topik" leszólást.
    előzmény:
    Anda39 (37)
    2014-09-03  15:30
  5. 2014. szeptember 3. 15:3037.
    Ahogy látom, nem reagálsz a hozzászólásokra, talán már nem is nézel ide
    Én nem értem azokat az embereket, akik az ilyen fórumtól várják a segitséget magánéleti problémáik miatt... ez nem az a hely, ahol normális válaszokat kaphat az ember. Kivétel persze van, de a nagy többség nem ilyen sajnos.
    Eleve kevés az információ, hogy bármi okosat lehessen mondani, ahogy kiderülnek még dolgok, azt meg vagy elolvassa valaki, vagy nem, és máris félreértések-félreértelmezések adódnak.
    Kivánom, hogy oldódjon meg az ügyed, de inkább olyanokat kérdezz, akik ismernek, ismerik a környezetedet is, és személyre szabott tanácsokat tudnak adni, talán a bántásokat is  megúszhatod...
    előzmény:
    milk??sb??gre (1)
    2014-09-02  10:06
  6. 2014. szeptember 3. 14:4236.
    Ha ez a sztori igaz, és te még mindig az apád lakásán héderezel azzal a töketlen barommal, akit a férjednek nevezel, akkor totális pályaalkalmatlanságról tettél tanúbizonyságot. Andragógus az legyen, aki képes felnőttként viselkedni, felelősen dönteni, határozottan irányítani a saját életét, nem pedig szép engedelmesen hagyja, hogy terrorizálják. Hogy akarsz így példát mutatni felnőtteknek?

    Nem szoktam rögtön kamutopikot kiáltani, de elég ellentmondásos a sztori.
    előzmény:
    milk??sb??gre (1)
    2014-09-02  10:06
  7. 2014. szeptember 3. 13:5835.
    En sajnos, ertelek, de megerteni persze nem ertelek meg.
    Eloszor is mi a feszkes fenenek kell csaladi osszejovetelen veszekedni? Szuleidnek ebben igaza van, hogy nem csak magatokat, hanem oket is lejarattatok. Annyit erdemeltetek volna te is meg a dragalatos pasasod, akit parod?nak mereszelsz nevezni, hogy jol megmondjak a velemenyuket a gyalazatos viselkedesetek miatt.
    Igazad van. Lesd ki, mikor vagy egyedul a lakasban. Pakold ossze a legfontosabb cuccaidat, iratok, gyogyszer stb...ami a tuleleshez kell,es tunj el. Tudom, nagyon nehez, de muszaj megtenni. Es neked fog ez fajni, nem nekik. Mert ezentul egyedul leszel a vilagon. De meg mindig jobb,mert van eselyed az eletre. Eletem rossz dontese volt, amikor fiatalon nem maradtam kulfoldon. Csaladom miatt, akik miatt folosleges volt visszamenni. Igy akarsz elni? Se apad, se anyad, se a "zurad" nincs melletted, ellened vannak. Nem tudom, alapjaban veve hulye veszekedos termeszeted van, vagy ez csupan nalatok a csaladi modi? Innen rovid hatallyal elhuznam a csikot, apad arra keszul, hogy megoljon teged. Ebben asszital neki anyad meg a dragalatos himestojas urad is. Mar most ugy beszelsz magadrol, hogy egyedul vagy. Mert igy van, te egyedul vagy itt ezen a szep csaladi kepen.
    Szoval nem tudom, a pasid nem hozzad valo, nem ember, megmond apukadnak, haha, hulyegyerek az ovodabol, apucikad meg egy szadista gazember, akinek csupan volt egy jo szexe, amibol te keletkeztel. Gondolom, megsem ilyen sima az abra,mert odaadta a lakasat megis nektek. Atkozott ebben a dolgoban, hogy egy gyermek meg a legrosszabb szulot is szereti. Ha akarsz, tanulj a peldambol, menekulj, de minel hamarabb. Mondjuk nalam nem volt ilyen, hogy megolnek, inkabb szavakkal nyirtak ki lassan.
    Kulfoldon uj eletet kezdhetsz. Nehez lesz, de eddig is megalltad a helyedet. Es magadhoz tersz, hogy nem csupan veszekedeve van elet. Ezt mondom en, nem szeretnek viragot vinnia sirodra, hogy elt 28 evet.
    Ha nem lepsz, es nem olnek meg, sosem leszel halas a szuleidnek. Orokre banni fogod, hogy miert nem mentel el. Egy eletunk van. Kulfoldre elmenni minel hamarabb, annal jobb, mert idosebb korban mar kevesebb esely van az ujrakezdesre. De persze, van, csak kar az elmulasztott evekert.
    Meg egy: szoval ferjed felhivja apadat, hogy megmondjon teged neki, apad atjon hozzad anyaddal egyutt, anyad szeme lattara apad felholtra ver teged. Aztan megjon a ferjed, aki elott apad ujra fojtogat teged. Mi a kerdes??????????????????
    Elhuzni innen picinyem, es ne remenykedj a rozsaszin kodben, nem 4 evre!!!!!!!
    előzmény:
    milk??sb??gre (1)
    2014-09-02  10:06
  8. 2014. szeptember 3. 13:4834.
    Hát, igen, erre én is kíváncsi lennék, de bármi legyen az, nem verek agyba főbe senkit.
    előzmény:
    nok_apja (33)
    2014-09-03  13:11
  9. 2014. szeptember 3. 13:1133.
    Engem pl. érdekelne, mi volt az összekapás tárgya, miben ütköztek az álláspontok, mitől alakult ki a 3:1 arány a dolgok megítélését illetően?
    előzmény:
    milk??sb??gre (1)
    2014-09-02  10:06
  10. 2014. szeptember 3. 12:1332.
    Gondoltam abbol aki egy ilyen szar alakkal el es asszisztal hozza hogy a 28 eves lanyat megverje az maga is vagy idiota vagy ugyanolyan mint a ferje
  11. 2014. szeptember 3. 11:5831.
    Igen, ki fogok, ezt már én is tisztán látom, de ... el fogom veszteni az apámat. Ez csak újabb haragot fog szülni attól félek.
    idézet:
    milk??sb??gre (13)
    2014-09-02 11:02:41
    egy ilyen szar alak apat??? na es ha elveszited, hiszen utal semmibe se tart lenez teged, milyen aparol beszelsz?

    ugyan mar. fogd a cuccod es koltozz el a ven hulyet meg ne engedd hogy belepofazzon az eletedbe. en rendort hivtam volna ra az tuti. latlelet es minden ami kell.

    undorito emberek vannak. anyad is ilyen?
    előzmény:
    milk??sb??gre (9)
    2014-09-02  11:02
  12. 2014. szeptember 3. 11:5430.
    Az egesz helyzet elkerulheto lenne ha nem tetted volna ki magad a szemet apad kedvere, nem fogadtal volna el tole semmit.

    en a helyedben nem is beszelnek vele mennek vissza kulfoldre  de ha te itt kersz tanacsot akkor te egy eleg hatarozatlan 28 eves ember vagy.
    ebben a korban mar tudnod kellene hogy ez nem normalis allapot.

    mondjuk ha az en apam emelt volna kezet ram 28 evesen kikapartam volna a szemet veresre az tuti, de szerintem te meg se vedted magad.

    menj el es hatra se nezz. en a helyedben a ferjeden is elgondolkoznek hogy van e jovoje a kapcsolatunknak.
    előzmény:
    milk??sb??gre (1)
    2014-09-02  10:06
  13. 2014. szeptember 2. 19:5929.
    A történtek után azonnal bepakolnám az autómba a személyes holmimat, és meg sem állnék, amíg kellően messze nem jutottam. Legalább egy országhatár, minimum.
    Senki olyannal nem venném fel a kapcsolatot, aki tájékoztathatná őket rólam.
    Aztán az apád lakásában a volt párod eldöntheti, kit terrorizálnak a jövőben. Max. egymást?:))
    Hihetetlen, hogy ilyen emberek szabadon mászkálnak!
    előzmény:
    milk??sb??gre (1)
    2014-09-02  10:06
  14. Torolt_felhasznalo_412193
    Torolt_felhasznalo_412193
    2014. szeptember 2. 19:2828.
    Azon gondolkodtam, hogy mit is lehet ilyenkor csinálni?

    "Apám megver 28 évesen, előtte fojtogat, elüldöz..." 
    "Párommal összekaptunk, aki kiborult, hazaküldött, közben pedig felhívta a szüleimet..."

    Ne haragudj, de itt bűncselekményeket írtál le - ha nem tudnád, a fojtogatás, de a verés is az - de a párodról is megvan a véleményem. 

    Én csak azon csodálkozom, hogy tanácsokra van szükséged, a leírtak után.
    előzmény:
    milk??sb??gre (1)
    2014-09-02  10:06
  15. 2014. szeptember 2. 16:1227.
    jaj, látom, a lakás az apádé. Mindenképpen szedd a cókmókod és menj el. Ilyen körülmények között nem szabad maradnod.
    előzmény:
    Kalliopé (26)
    2014-09-02  16:11
  16. 2014. szeptember 2. 16:1126.
    A lakás, ahol laksz, az tulajdonképpen a tied? Vagy a pároddal együtt ettétek?
    Ha saját, akkor valóban csak zárat kell cserélni, és megszakítani apáddal a kapcsolatot, megmondani, kerek perec, hogy nem kívánod látni többet, és ne zaklasson. Mit számít a harag, sértődés, ez az állapot úgysem tartható, miféle kapcsolat ez így? Kell ez így neked? Nem jobb nélküle?
    Utána pedig a pároddal kell átbeszélni a kapcsolatotokat, megbeszélni a "játékszabályokat". Ha nem képes tiszteletben tartani, nem tud kiállni melletted, akkor nagyon gondold át a továbbiakat. Nem hiszem, hogy hiányzik, hogy az apád után most majd a férjed verjen és terrorizáljon.
    előzmény:
    milk??sb??gre (1)
    2014-09-02  10:06
  17. 2014. szeptember 2. 16:0925.
    19 eves kordo ota egyedul tartod el magad, mellette tanultal, diplomat szereztel, dolgoztal a szakmadban, dolgoztal kulfoldon, autot vettel stb.
    Mindez azt mutatja, hogy eleg tapraesett vagy es meg tudod oldani a dolgaidat.

    A mostani helyzetedet akkor viszont nem ertem. Hogy jott kepbe a ferjed? Hogy kotottetek ki ujra a papanal?
    A ferjed kezdettol fogva ilyen eroszakos volt? Minek mentel hozza?

    Ha mindezt, amit felsoroltal tenyleg egyedul erted el, akkor most miert hezitalsz?
    Csomagolj es hagyj mindenkit a hatad mogott!

    (Csak tudod, nem logikus ez igy egyben. Onallonak vallod magad, megis onallotlan vagy.)
    előzmény:
    milk??sb??gre (5)
    2014-09-02  10:43
  18. 2014. szeptember 2. 15:4324.
    Azért én ennyiből még nem vonnék le ilyen következtetéseket.

    Vannak ilyen emberek, mint TI és vannak ilyen családok. Ahol a problémákra a megoldás,  hogy ordítunk és/vagy ütünk.
  19. 2014. szeptember 2. 12:2223.
    28 évesen attól fél, hogy elveszíti (???) az apját, mert elköltözik és apu nem kap kulcsot a lakáshoz. És ez újabb konfliktushoz vezethet.
    Kilesi a sötétben egy sarkon és ott veri meg? Vagy mit érthet azalatt, hogy újabb haragot fog szülni?
    előzmény:
    Csendike (21)
    2014-09-02  12:11
  20. 2014. szeptember 2. 12:2022.
    Az nagy baj lesz, ha elveszted az apádat. Nem lesz, aki jól elverjen.
    előzmény:
    milk??sb??gre (9)
    2014-09-02  11:02
  21. 2014. szeptember 2. 12:1121.
    Vannak ilyenek, akinek ez az alapellátás kategória.
    előzmény:
    cabron (20)
    2014-09-02  12:05
  22. 2014. szeptember 2. 12:0520.
    Mi? Az, hogy nem hagyod, hogy az apád random bemászkáljon oda ahol élsz téged megverni?
    előzmény:
    milk??sb??gre (9)
    2014-09-02  11:02
  23. 2014. szeptember 2. 12:0519.
    Ordas egy banda!Szemét népek!
    előzmény:
    cabron (18)
    2014-09-02  12:04
  24. 2014. szeptember 2. 12:0418.
    És nem rúgta tökön az apádat?
    Inkább belesüppedt a bűntudatba. Hááát én erősen elgondolkodnék azon is, hogy vele merre tart a kapcsolatom.
    előzmény:
    milk??sb??gre (10)
    2014-09-02  11:03

Címlap

top