Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Menekülnél vagy nem?

kovilo
Létrehozva: 2014. augusztus 26. 22:20

Hŕrom éve vagyunk együtt és mŕra teljesen kikeszültem. Másfčl čves a kisfiunk čs már csak miatta vagyok itt, mert fčlek, hogy egyedül nem běrnám anyagilag és elvennék a gyereket. A szüleim mindig azt mondjak, hogy költözzek haza de a körülmčnyeket nem hajlandóak megteremteni a gyereknek. Fontosabb a cigi meg apu hetenkenti rčszeg ordibálása,cirkusza. Ket szobas hazban lakik nčgy felnőtt de mčg čn is menjek oda a gyerekkel???!!! A párom csak uralkodni akar,szeretetre kčptelen. Az egesz eletem arrol szol hogy az ő összes igénye, kîvŕnsŕga ki legyen elčgětve čs mellette mčg a gyerek sem črdekli. A munkahelyen ö volt a csoportvezetöm és mindent megtett hogy megszerezzen majd amikor azt is elérte hogy összejöjjünk majd odaköltözzek hozzŕ, fel ev utŕn el kezdte a gyereket követelni annyira,hogy azt mondta,hogy "Ha nem szülsz nekem gyereket,akkor kirugatlak es mehetsz vissza az ilisten hats move munka nélkül. A 


gyereket nagyon megszerettem, mar  terhesség alatt de ö akkor kezdett el szemetkedni olyan szövegekkel hogy pl. " hova mennél, mŕr felcsinaltalak" Azňta terror az eletem. Čn nagyon megszerettem a gyereket de ő nem foglalkozik vele. Csak egy pčlda:nčgykčzláb kell felmosnom mert szerinte csak ůgy lesz tiszta a padlň. Ha veszek felmosňt, eltöri. Mostanŕban mar fenyegetözik és csapkolňdik is es a pénzünket semi kezelhetem caak ö a kedve szerint es ŕllandňan, napi szinten szid pl.: mocskos paraszt, büdös cigŕny, élösködö,ingyenélö mindenféle undorito mocskos ember. Mar allandoan faj a fejem, hasam, hasmenesem van. mar aludni sem tudok honapok ota csak 2,3 ora korul hajnalban. Addig persze pedig eszek. Es allandoan suras jon ram naponta KB. 2,3 -szor. Mar nem biron. Én is hi as vagyok tudom de egyszeruen nem birom.


 


 


 


 


 

  1. 2014. augusztus 27. 10:5310.

    Őket nem szereti - valszeg senkit, nekem is hasonló emberem volt, nem ilyen durva, de kb ilyen típusú csak kissé visszafogottabb - de magát annál jobban. És bizony nagy megalázottságról számolt be miután én el merészeltem hagyni, tombolt, fenyegetőzött, az egojuk nem engedi hogy veszítsenek és otthagyják őket. Nagyon-nagyon vigyázni az ilyen típusú palikkal!!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248323 (8)
    2014-08-27  10:25
  2. 2014. augusztus 27. 10:519.

    Menekülnék bizony, minél előbb. Tönkre fogsz ebben menni idegileg majd fizikailag is. Utánad meg a kisgyerek. Anyaotthont próbálj meg mielőbb, ahogy Goldmund is tanácsolja, titokban pakolj össze és a gyerekkel együtt lépj le, apukát nehogy tájékoztasd, mert a büdös életben nem fog elengedni. Ezt gondolom Te is sejted, ezért itt írsz.


    Szóval anyaotthon. És ha véletlen nem jönne össze - de miért ne jönne, hisz erre vannak kitalálva - szerintem még mindig inkább a zsúfolt, piás nagypapával megáldott szülői otthon a cigarettával mint ez. Szerintem, de hát mindenkinek más az ingerküszöbe.


    Lépjetek le amíg még teheted! Utána valóban válóper - de ha jól olvasom nem vagytok házasok, ugye? - gyerekelhelyezési és gyerektartás per, adj be keresetet a bíróságra, gyereknek keress bölcsit és SOS keress másik munkahelyet, ahol el tudsz kezdeni dolgozni.


    Majd értesíts minket mit döntesz, van-e erőd lépni! Sok-sok szerencsét meg erőt kívánok neked hogy megmenekülj a kicsinyeddel együtt!!


     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248323 (8)
    2014-08-27  10:25
  3. 2014. augusztus 27. 10:258.

    Igen, menekülj!


    A fenyegetés, a gyerek kizsarolása, a hatalmaskodás, a kiabálás, a csapkodás csak a kezdet. Hamarosan megrángat, megüt, összever, bezár a lakásba. Ez csak a kezdet. Ne bagatelizáld el, ne várd meg amíg teljesen ellehetetlenülsz.


    A hogyan továbbra itt egy link, a NaNE segélyvonala. Katt rá, a telefonszámuk ingyenes, minden nap működik 18-22 között. Ha nincs otthon, hívd fel őket, tudnak segíteni, hogy hová lehet fordulni.


    Kezd el tervezni a szökést, és készülj fel, hogy nem fogja annyiban hagyni, annak ellenére, hogy nem szeret benneteket, nem fogja tűrni, hogy elmenj, mert a hatalma csorbítását látja benne. Legyen B és C terved is.


    Mivel hiányszakmában van gyakorlatod, az esélyeid jók lehetnek, bár lehet, hogy várost kell váltanod, de ettől ne félj. Ha meg tudod oldani a gyerek felügyeletét egy időre (akár a szüleidnél hagyhatnád az első hónapra, így amíg megkapod az első fizetésed, munkásszállón is lakhatsz, utána jöhet az olcsó társbérlet, bölcsöde) egyenesbe lehet jönni. De az átmeneti gondozásba vétel is megoldás lehet. Inkább az, mint a terror, amiben éltek. Ne hidd, hogy a gyereked nyom nélkül megússza, ő is érzi, ami van.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248323 (1)
    2014-08-26  22:20
  4. 2014. augusztus 27. 08:517.

    Semmi értelmét nem látom visszaköltözni a szüleihez. Részegen ordibáló nagypapa, plusz a zsúfoltság, és valószínűleg a kisgyerek orra alatt is szívnák a bagót. Ez még sokkal rosszabb, mint a jelenlegi helyzet.


    Szerintem valami anyaotthont kéne keresni, illetve válópert beadni. A férfit mindenképp terheli a gyerektartási kötelezettség, még akkor is, ha ezt bíróságon kell kikényszeríteni (és akkor is, ha nem házasok, hanem élettársak). Ha az apa egy gyárban csoportvezető, akkor remélhetőleg korrekt összegű, fix fizetése van, tehát a nő és gyeremeke számára ez egy stabil bevételi forrás lenne.


    Aztán munkát keresni, megoldani a gyerek bölcsődei ellátását, olcsó albérletet keresni, megoldani a gyerekvigyázást, ha megbetegszik a gyerek - szóval nem lesz egyszerű, de más kitörés pontot nem látok, ha pedig ottmarad, abba tönkre mehet.


    Egyébként meglepett, hogy női hegesztők is vannak. Jártam már néhány nehézipari üzemben, de csőszerelők, hegesztők között nővel sosem találkoztam (csak az öltözők falán meztelen képeikkel). Viszont úgy tudom, ez hiányszakma, ami reményt keltő lehet.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248323 (0)
     
  5. Torolt_felhasznalo_412193
    Torolt_felhasznalo_412193
    2014. augusztus 27. 06:166.

    Te elkövetted azt a hibát, hogy feszültségekkel teli otthonodból a párodhoz menekültél anélkül, hogy az együttélés feltételeit tisztáztad volna. Én a gyereket sem vállaltam volna, de ez egy dolog.  Szerintem jelenlegi párkapcsolatod tönkrement,most azt kell eldönteni, hogy a talpraállást gyerekkel, vagy időlegesen anélkül kezded-e el.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248323 (1)
    2014-08-26  22:20
  6. 2014. augusztus 27. 01:085.

    Most megkérdezném tőled, hogy a férjed/párod terrorja mennyivel jobb az apukád részeges ordibálásánál? A szüleid téged is felneveltek valahogy, a gyermekedet is biztos szeretni fogják. De az tőled függ hogy milyen körülményeket teremtesz a gyerekednek. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248323 (1)
    2014-08-26  22:20
  7. 2014. augusztus 26. 23:334.

    Mar KB. 3eve nem dolgozom hegesztokent. Masfel eve gyeden vagyok a gyerekkel. Azelott pedig betanitott munkas voltam Egy gyarban. Aki nem szolt be rosszindulattal bunkon, annak koszi.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248323 (0)
    2014-08-26  22:40
  8. Torolt_felhasznalo_736884
    Torolt_felhasznalo_736884
    2014. augusztus 26. 22:453.

    Igen,menj vissza a szuleidhez. De minnél hamarabb. Utána már gondolkodhatsz a továbbiakon.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248323 (1)
    2014-08-26  22:20
  9. 2014. augusztus 26. 22:252.

    Bocsi a helyesirasi hibakert de eleg ideges voltam amikor irtam. Ha el tudjatok olvasni lecci irjatok... Nem tudom ,mit, valamit.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248323 (1)
    2014-08-26  22:20

Címlap

top