Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

S.O.S. cumizavar

Torolt_felhasznalo_453770
Torolt_felhasznalo_453770
Létrehozva: 2004. július 2. 17:15
Sziasztok!
A barátnőm komplikált császáros szülés miatt csak jó néhány nap elteltével kaphatta meg a babáját. Ezalatt "természetesen" nagylyukú cumisüvegből táplálták szegénykét az amúgy bababarát(?) címet viselő kórházban. Most 3 hetes a kicsi, és fogalma sincs, mit kellene kezdeni a cicivel. Csak üvölt, és kicsúszik a szájából. Az anyukája fej neki szorgalmasan, de nem győz lépést tartani az étvágyával, így pótlást is ad.
Ismerek olyan anyukát, aki hasonló helyzetben volt, de nála is "csak" a fejés lett a megoldás. Van köztetek olyan, akinek sikerült leküzdeni ezt a problémát? Ha igen, hogyan? Kérlek, segítsetek!

A szülés utáni lelkiállapotára az sincs túl jó hatással, hogy míg ő fej, a babát a család többi tagja eteti, neki ebből az örömből kevés jut. Azon aggódik, hogy nem fog kötődni hozzá. Ismerek néhány anyukát, akiknek a babája szinte teljesen vagy kizárólag tápszert kapott, mégis ugyanúgy kötődnek, ezt el is mondtam neki. Ha rendszeresebb lesz idővel a napjuk, biztosan fogja tudni etetni is, de addig is szívesen továbbítanék neki ezügyben is bátorító történeteket.

Előre is köszönöm a segítséget!
  1. Torolt_felhasznalo_645033
    Torolt_felhasznalo_645033
    2005. október 8. 20:4657.

    Szia, ha vki erre jár:-)

    Most olvasgattam ujra, hogy egy éve miket irtam, milyen gondjaim voltak:-)))))

    10 hónapos elmult Maja, amikor abbahagyta a cicizést, nem mondhatom, hogy az már szoptatás volt, mert inkább a cici érdekelte, nem a tejcsi.

    Kicsit keserü a szájizem, mert se az eleje, se a vége nem ugy alakult, ahogy szerettem volna, de végülis ugy érzem megtettem mindent.

    Köszönöm, hogy drukkoltatok, hogy sikerüljön!!!

    Ha lesz még gyerekem, remélem megtapasztalom teljes csodájában is a szotatást, hogy nemcsak cumizni, hanem enni is szeret belőle majd!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  2. Torolt_felhasznalo_453770
    Torolt_felhasznalo_453770
    2005. február 8. 16:1056.
    Szia Csini!
    Csak most olvastam a hozzászólásaidat. Bár ilyen ödémás problémáról eddig még nem hallottam, és mellgyulladásom is csak a belövelléskor volt, én is megjártam a hadak útját. Fejés, cumisüveg, tápszeres pótlás, majd hatalmas elszántsággal mindezek kiiktatása, és boldog, könnyed szoptatás. Kíváncsi lennék, ennyi hónap távlatából hogyan értékeled, látod a dolgokat.
    Én a nehézségek leküzdése után, a sikeremen felbuzdulva úgy éreztem, másnak ugyanígy sikerülhet, ha megfelelő segítséget, bíztatást kap. Írtam egy szoptatási segédanyagot, amit az ismerőseim is és én is osztogatunk az anyukák között. (Itt az nlc-n is kint van. ) Amióta elkészült már sokszor bővítettem, kiegészítettem. A Te tapasztalataid is biztosan sokaknak segítenének, szívesen beleírnám. Egyébként engem - és ezzel tudom, nem vagyok egyedül - minden érdekel, ami szüléssel, szoptatással, babázással kapcsolatos. Ha van kedved, időd, kérlek, írjál róla!
    Gratulálok a kitartásodhoz és a sikeredhez!

    Még egy dolog: Én is ittam a Laktoherbet. Utólag úgy érzem, inkább pszichésen segített. Amikor abbahagytam sem lett kevesebb a tejem. A sört nem próbáltam, de többektől hallottam hasonló jókat. Nekem, ami igazán bejött, a gyakrabb fejés vagy szoptatás. Persze az eredmény nem órák, hanem néhány nap múlva jelentkezett.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_645033 (52)
     
  3. 2005. február 8. 15:5655.
    Ez nagyon jó, látod!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_453770 (54)
     
  4. Torolt_felhasznalo_453770
    Torolt_felhasznalo_453770
    2005. február 8. 15:5454.
    Sziasztok!

    Először is elnézést kérek minden lelkes segítőtől, hogy csak most jelentkezem. De most már végeredményről tudok beszámolni.
    Barátnőm babája végül nem tanult meg szopizni, ami szerintem a sok közvetlen tanácsadónak - védőnő, gyerekorvos, nagymama, dédi - köszönhető, akik folyamatosan "bíztatták": ne kínozd már azt a gyereket! Szerintem ha jóllakottan a meztelen cici közelébe emeli, az nem kínzás. Ugyanakkor ők azok, akik a lelki oldalát jobban látták a dolognak, tehát biztosan van igazság az ő álláspontjukban is.
    Ami a lényeg, a fejést nem adta fel. Ha tápszerres kiegészítésre volt is szükség, nagyobb részben anyatejet kapott a baba, és legalább sikerült megnyugodniuk. Ősszel folytatta az egyetemet, és nem sajnálva a fáradságot a konzultációs napokon is felkelt hajnalok hajnalán, hogy mielőtt elutazik otthonról, a Kicsilánynak lefejje a napi betevőt. Luca nemrég múlt 8 hónapos, kiegyensúlyozott, gyönyörű, mozgékony, mosolygós baba, és már nagyon jó étvággyal eszeget sokféle finomságot. Anyukája most hagyta abba a fejést, mert már nagyon kevés volt a teje. Ez nem is csoda, hiszen a nap minden percét Lucussal tölti, éjszaka meg tanul.

    Ha nem is volt teljes a siker, az, hogy Luca-baba eddig kaphatott anyatejet, a Ti érdemetek is. Nagyon köszönöm még egyszer!
    előzmény:
    rebusbaba (53)
     
  5. 2004. augusztus 24. 20:0253.
    :-)))))))))))
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_645033 (52)
     
  6. Torolt_felhasznalo_645033
    Torolt_felhasznalo_645033
    2004. augusztus 24. 19:2152.
    lányok 3. napja nincs táp:), már van olyan etetés amikor nem kell potlás!!!!!!!! még mindig nagyon lusti, mint egy szenvedélybeteg ugy ájul el a cicin:):(
    komolyan mondom, hogy az alkoholmentes sör tud vmit, reggelre göbös a mellem a tejtől, mert este sörözöm:)
    remélem majd ráérez azért ő is az izére és eljön az idő, hogy megtanul jó erővel szopizni!!!!!!!!!!!
    kérhetej majd jelszavakat tőletek a bemoldalatokhoz, az enyémhez nincs.
    Csenabi, köszi a mailt, majd még bizti lesz kérdésem, ha nem gond.
    Bolsaca nekem ha nem lenne net megőrülnék én ekkor netezem, de egyébként utálom, de ha nem tenném akkor lelkiismeretfurdakásom lenne, igy még gyözöm, csak ahogy irjátok is, megtérüljön:)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  7. Torolt_felhasznalo_264198
    Torolt_felhasznalo_264198
    2004. augusztus 20. 23:0651.
    A hangulatváltozás még nálam is tart, soxor élünk át "szopiválságot", nem tudom miért. A mélypontján úgy érzem, jól van, most már jobb is lesz, ha nem kell neki, végre nem kell annyira odafigyelnem, hogy mit eszem, nem kell aggódnom az októberben induló sulim miatt, stb. . Aztán amikor látom, hogy úgy játszik, hogy egyik kezével babrálja a cicimet, akkor már úgy gondolom, hogy jaj de jó, bárcsak sokáig lenne tejem, stb. . . A hormonok is játszanak velünk, tudod! :))
    Fejni nagyon utáltam, a Sacikánál nem is csináltam sokáig, mert a nagyobb lányomnál kifejtem előre magamat vagy 10 évre :) Amikor Zsuzsi született, akkor a kórházban lefejt tejünket betették a közösbe és szétosztották a babák között. Mindig mondták a többiek, hogy ha a babájuk lóbálni fogja a lábát, akkor tudni fogják, hogy az az én tejem hatása, mert már akkor is úgy utáltam csinálni, hogy lóbálgattam ritmusra a lábam, hogy minél hamarabb vége legyen. :)
    Nagyon jó arány már, hogy csak egyszer van tápis kaja! Hidd el, hogy a most befektetett erőfeszítésednek lesz értelme! Írj a fejleményekről!!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_645033 (49)
     
  8. Torolt_felhasznalo_328926
    Torolt_felhasznalo_328926
    2004. augusztus 20. 08:0250.
    Én is nagyon sokáig fejtem, de hidd el megéri !!! Csenge most már elmúlt 9 hónapos, de még mindig szopzik (3-szor egy nap), pedig volt 4 krízis-állapot, a mostani mensis napokról nem is beszéve !!! De mára már elhagytam a fejést. Tudom könnyű írni, de nagyon sok türelem kell hozzá. De ismétlem: MEGÉRI !!! Tarts ki még egy picit, és szerintem kialakul a kereslet kínálat. Nálam is nagyon későn jött el. (már majdnem 8 hónapos volt, mikor abba tudtam hagyni a fejést:-(() Ha írsz e-mail címet, akkor elküldöm Neked mit írt nekem a szoptatási tanácsadó.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_645033 (49)
     
  9. Torolt_felhasznalo_645033
    Torolt_felhasznalo_645033
    2004. augusztus 19. 21:2849.
    letörve. . . . . . egy nap alatt sokimindent megélek, érzésekben, hangulatban, a teljes skálát, a leszaromtol, a mindnt bele megy ez nekünkig. . . . . .
    cumibol kapja a pótlást. . . .
    egy tápszeres kaja van éjjel, a többi anyatej:)
    talán egyszer sikerül egymásra hangolodnunk kereslet-kinálat terén, addig marad a fejés, bár nagyon utálom, de ez van, még birom cérnával, nagyon lelkiismeretfurdalásom lenne, ha ennyit nem tennék meg a lányomért.
    van előnye is, mert ilyenkor van időm netezgetni!!!!!!!!!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_264198 (48)
     
  10. Torolt_felhasznalo_264198
    Torolt_felhasznalo_264198
    2004. augusztus 13. 22:4348.
    Hát azért nagyon sokat használ, tök jól haladtok! Hidd el, nagyon sokunknak nehezen idnult be az egész és a mellgyulladás sem ismeretlen :(( Piszkosul fáj, én ráadásult antibiotikumot sem kaphattam. A barátnőm a férjét kérte meg, szívja meg, mert annyira kemény volt, nem használt a borogatás sem!
    Jó, hogy így tudsz fejni és a babád is szopik, ha éppen olyanja van. Előbb-utóbb kialakul minden, de ahogy olvaslak, szerencsére nem vagy úgy letörve :))
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_645033 (46)
     
  11. 2004. augusztus 13. 22:0047.
    Figyelj csak, ez nagyon jó ám! Egyrészt úgy látszik, hogy a lányod megerősödött annyira, hogy egyszerre ki tud szopizni ennyi tejet, másrészt, hogy tud is szopizni!!! Ez nagyon jó, mivel adod most neki a pótlást?
    És ráadásul tudsz is fejni, az a 250 ml tejcsi nem is olyan kevés, főleg ha ezen felül még szopi is van valamennyi. Szerintem nagyon jól haladtok ám, sajnálom azt a mellgyulladást, de hidd el ezen meg sokan átesünk.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_645033 (46)
     
  12. Torolt_felhasznalo_645033
    Torolt_felhasznalo_645033
    2004. augusztus 13. 21:3446.
    Sziasztok!!!!
    Azóta tul vagyok egy mellgyulladáson is. vasárnap 39, 3-as láznál, hidegrázással már temettem magam olyan vacakul voltam. nőgyógyászat, antibiotikum, fejés, borogatás, két nap alatt lement, de a helyzet változatlan.
    szopizunk, hol ennyit, hol annyit, 50-nél már hudejó, örülök. és fejegetek, az is tök változatos, pl 2 nap láz után reggel rekordot döntöttem fejéssel, 170 volt a végeredmény, azt hittem végre beindul vmi, de nem:(, fejéssel meg van a 250-300 ml, szopizik is vmennyit és tápszer is van.
    ma egyébként szuper napunk volt, pontosabban nekem, mert nem tudom, hogy történt, de 80-90-et szivott ki ciciből a gyerekem, és én elmondhatatlanul boldog voltam, ahogy láttam a lányom elégedett arcát:))))
    olyan jó lehet, akinek mindig igy megy.
    persze fürcsi után már a félóra 20 ml-is evés volt, ennek ellenére most lefejtem 95-öt.
    nem értem én ezt az egészet, de jó lehet nagyon szoptatni, ugy, hogy jól lakik a gyerköc.

    köszönöm lányok az együttérzést, drukkot is, bár használna!!!!!!!!!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_264198 (45)
     
  13. Torolt_felhasznalo_264198
    Torolt_felhasznalo_264198
    2004. augusztus 9. 21:5545.
    Igen, igen, az orvosok tudnak klassz indokokat felhozni, szerintem nem azt tanulják az egyetemen, nem is a gyógyítás módszereit :) Bocsi a neg. hangvételért, mostanában nekem is sok volt belőlük. Hogy haladtok ciciügyileg?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_645033 (37)
     
  14. 2004. augusztus 7. 14:3944.
    Csini és Vidranya!
    Most leltem itt egy Soft Cup nevű etetőeszközt, amivel nem megy mellé a tejcsi, és mégse cumi. Mivel Medela gyártmány, valószínűleg van Miskolcon gyógyszertárban, illetve megrendelik a patikusok. Nézzétek meg! (ki kell venni a szóközt)
    www. szoptatasert. hu/belso. php?inf=oktato_elsohathonap4&cim=OKTAT%D3ANYAGUNK#3
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  15. Torolt_felhasznalo_328926
    Torolt_felhasznalo_328926
    2004. augusztus 5. 22:0843.
    Szerintem írj az NLC-s szoptatási tanácsadónak ! Nekem is 1 nap alatt válaszolt anno, és sokat segített ! Tanácsokat is adott és megnyugtatott, és ugyanezt mondhatom el az LLL-es telefonos segítőkről is ! Végső kétségbeesésemben hívtam fel őket sírva anno. Eredmény: 9 hónapos lesz 10-én a kislányom, és még szopizunk !!!!!!!!:-)))))))
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_645033 (37)
     
  16. Torolt_felhasznalo_328926
    Torolt_felhasznalo_328926
    2004. augusztus 5. 22:0642.
    Nekem meg csak együtt használt a tea és a homeo-bogyó:-)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_325311 (39)
     
  17. 2004. augusztus 5. 20:5541.
    Szia Vidraanya! Nálam is úgy kezdődött, hogy a babám az én gyógyszerszedésem miatt tápszert kapott a kórházban és még itthon is 6 hetes koráig, ezalatt én fejtem és öntöttem ki a tejet. Most 5 hónapos, szopni nem tanult meg, de az étkezése 80%-át az anyatej teszi ki amit kézi fejővel fejek, nem érzem ezt tehernek mert van is előnye ennek a módszernek, a babáknak hamarabb beáll a napirendje, ritkábban és többet eszik (4-szer) és 10 hetes kora óta minden éjszakát átaludt. És igenis van időm a babára a napi 4 fejés mellett, reggel még alszik vagy ébredez, este már alszik amikor fejek és a többinél meg énekelgetek neki, beszélek hozzá és természetesen én etetem.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  18. Torolt_felhasznalo_265277
    Torolt_felhasznalo_265277
    2004. augusztus 4. 23:1240.
    Szia Csini! át tudom érezni a helyzeted mert az első kislányommal én is így jártam. Szülés után pár nappal az egyik mellemben volt gyulladás 40 fokos láz, antibiotikum és folyamatos fejés rá 10 napra ugyanez a másik mellemmel. Mikor éjszaka még mindig a mellszívó mellett ültem és csak próbáltam fejni de nem nagyon ment én is nagyon el voltam keseredve de vigasztaljon hogy végül 8 hónapig szoptattam.
    Mikor terhes lettem a második babával már előre féltem, hogy mi lesz de hála az égnek most probléma nélkül beindult a tej.
    Ne add fel sikerülni fog!!!!

    Beuci! én is iszom a teákat és szedem a bogyókat egyszerre. tényleg nem lehet a kettőt együtt???
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_645033 (35)
     
  19. Torolt_felhasznalo_325311
    Torolt_felhasznalo_325311
    2004. augusztus 4. 22:4239.
    CSini!
    Nagyon átérzem a helyzeted. Nekem 4 és fél hónapos a fiam, császáros. Bár nem ödéma miatt, hanem egy irtózatos mellgyuszi miatt jártam úgy, mint Te. És tudom, most még a hormonok munkálkodnak, de hidd el, mindent jól csinálsz. És attól, mert nem úgy megy a szopi, ahogy szerettük volna, remek anya vagy. Én hetekig marcangoltam magam, hogy kevesebb a tejem, szintén minden csodát bevetettem. Aztán egyszercsak úgy döntöttem, nem akarok megőrülni, mert enni még csak-csak adhatok mást a fiamnak, de ha dilis leszek, azzal ártok neki. De ehhez nagyon sok idő kellett. és egyszercsak lett tejcsi, méghozzá elég. De azóta is nagyon sokszor küszködünk, további mellgyuszikkal, titokzatos mellszúrással. Eleinte volt, hogy falhoz vágtam a mellszívót, mert már ránézni sem bírtam. Aztán ma már egész jól állunk. Ja, és nekem azt tanácsolták, hogy az urticát ne szedjem egyszerre a teákkal, mert elnyomják a hatást. TEhát vagy egyik, vagy másik. Erre szerintem kérdezz rá gyógyszertárban. És tudd, tiszta lehet a lelkiismereted, mert próbálkozol!!! És már így is kapott jó pár decit a Picid. Én tápszeren nőttem fel, itt vagyok, és nagyon szeretem az Anyukám.
    NAgyon sok kitartást, próbálj meg, amikor csak lehet, pihenni a babáddal! Most minden más legyen másodlagos!!! Csak TE és Ő!!! Bújjatok össze, hogy még jobban érezze, szereted.
    Nagyon drukkolok Nektek.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  20. Torolt_felhasznalo_333045
    Torolt_felhasznalo_333045
    2004. augusztus 4. 22:0138.
    Szia Csini!
    Én is nagyon drukkolok Nektek!!! Ez most nagyon nehéz időszak, tudom, hogy nagyon-nagyon fontos neked a szoptatás! De azért ugye tudod, hogy a legfontosabb, hogy megszületett a várva-várt, EGÉSZSÉGES KISBABÁD és szerencsére azért nem az élete függ ettől! A legfontosabb, hogy Ő már ott van veletek, ne keseredj el ennyire, próbálj egy picit lazítani, élvezni a kislányodat!!! Megoldódik majd ez is így vagy úgy, Te minden tőled telhetőt megteszel és ennyi elég is, ne emészd magad! Puszillak!:-)))
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_645033 (37)
     
  21. Torolt_felhasznalo_645033
    Torolt_felhasznalo_645033
    2004. augusztus 4. 21:2637.
    köszi a drukkot, ránk fér!!!!!!!!!!!!
    elég hülye indokokat kaptam, leginkább, hogy ilyen fajta vagyok:((((((((((((((((
    valószinü, hogy esetleg spinálos érzéstelenités miatt, mert irozatosan fájt a hátam és a gerincem, sok infuziot kaptam és mint mellékhatás jelentkezett a vizesedés.
    mikor hazajöttünk a korházbol, akkor már mésnap mehettem is vissza, mert mindenem vizes lett, de azt mondták belefér, a leleteim negativok voltak, hiába produkáltam toxémiás tüneteket.
    egy hétre a mellödémához képest, levonult rólam a viz teljesen, de a szopinem jött vissza vele normálisan.
    küzdünk!!!!!!!!!!!!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_264198 (36)
     
  22. Torolt_felhasznalo_264198
    Torolt_felhasznalo_264198
    2004. augusztus 4. 21:1036.
    Nagyon-nagyon drukkolok Neked és a lányodnak, hogy beinduljon minden!
    Mitől lehetett az ödémásodás, mit mondtak?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_645033 (35)
     
  23. Torolt_felhasznalo_645033
    Torolt_felhasznalo_645033
    2004. augusztus 4. 17:2335.
    sziasztok:)
    bocs a kisbetüért, pont mellszivozom, ezért irok igy:(
    nagyon érdekes, mert ha nem is azonos, de hasonlo a problémám, mint Vidraanya barátnőjénrk és ráadásul miskolci is vagyok.
    nekem pont ma 3hetes a lányom, akt az első, legfontosabb héten nem tudtam szoptatni, mert a bimbo és az udvara beödémásodott, ilyenről sokan nem hallottak még, ugy képzeljétek el, mint a vizes bokát, hogy ha megprobálták fejni, akkor a csecsemősök ujlenyomata benne maradt. nem tudtak mit tanácsolni vizes ruházzam, de két napig se fejni nem tudták, egy hétig pedig cumibol kellett etetni a lányomat, mire leapadt annyira a cicim, hogy be tudja kapni.
    eredmény a tej elég kevéske, a lányom erőtlenül eszik, max 50-60-at sziv le, marad a pótlás és mivel kinkeservesen jön le az elektromos medelával a tejcsi, én sem kockáztatok, cumibol adom oda:(
    plusz a látogatokbol, segitőkből nekem is elegem van, tele velük a hócipőm!!!!!!!!!!!!!!!!
    tényleg nagy idegzet kell hozzá, hogy ezt birni lehessen cérnával, mert én sem látom a végét, még birom, de nagyon utálom a mellszivot:(
    csak nappal van erőm fejni, éjjel nem megy:(
    iszom a lactoherbet, a fitolacot, a milusant, eszem az utricás homeobogyot, eszem, iszom. . . . . mégis kevés:(
    mindig elöször mellre teszem, félórát max szopizunk, majd mérek, mert tudom, hogy nem evett eleget:(, sir eszi a kezét:(, rossz nézni, majd hozom a pótlást, jó esetben anyatejet, rosszban tápszert:(
    igy egy etetés kihuzodik kb egy órára, utána fejés, félóra. amig a pótlás elkészül addig kiorditja a lelkét a drágám, hogy meg lett szakitva az étkezése.
    amig fejek, mellszivozom, addig a másik cicitartojában ott a tejgyüjtő kagylo, hogy minden cseppet felfoghassak.
    észrevettem magamon, hogy sporolok az anyatejjel:((((
    van, hogy ülök a lányom felett és sirok, ahogy a cumit nyomom a szájába, ő meg fordul oldalra keresve a cickot:((((
    KINKESERVES, nem is tudja az akinek megy ez a szopi téma, mekkora kincs birtokosa.
    már nem vagyok ideges, a kórházban amikor senki nem tudott okosat mondani és sirt a gyerekem, de nem tudtam mellre tenni, akkor kisirtam a lelkem, hisztériás voltam:(((((, ma már csak szomoru vagyok, nem tudom meddig birom és mikorra emésztem meg, hogy egy sz@r ödéma miatt elbuktunk. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
    másik oldalrol nem akarok beleőrülni sem. . . . . . .
    bocs, hogy hosszu voltam, még órákig tudnék panaszkodni, de röviden ennyi, itt tartunk mi!!!!
    üdv, timi+maja
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  24. Torolt_felhasznalo_453770
    Torolt_felhasznalo_453770
    2004. augusztus 4. 16:4334.
    Sziasztok!

    Az előző röpke hozzászólásért elnézést kérek! Priviben akartam magamnak, hogy el ne felejtsem, de úgy tűnik, mellé nyúltam. :SS

    Köszönöm a további tanácsokat, együttérzést, szorítást, bátorítást! Igyekszem mindent továbbítani.
    Az ujjetetőről még nem hallottam. A tejleadó reflexes módszert azt hiszem, már én is mondtam neki. Csak az a baj, hogy még(?) nem nagyon érzi, kevés tejet tud lefejni. Talán ha több lenne neki, Luca-baba is könnyebben rászánná magát a próbálkozásra.
    Úgy tűnik kezdi feladni, bár nem éhesen azért szokta ciciközelbe rakni a babát, hátha. Ő meg - ahogy már írtam is - lelkesen nyalogatja. Én ezt nagyon reménytelinek találom.
    Nem szeretném túlzásba vinni a segíteni akarást, mert ha terhessé válik, akkor többet árt, mint használ.
    Egyébként anyatej-szoptatás terén eléggé tájékozottak az apukával együtt, így talán a sikerhez, "csak" az kell, hogy döntsön, és meglegyen a lelki nyugalma. Talán, ha sikerül így vagy úgy elfogadnia a helyzetet, megnyugszik, pihenni is jobban tud. Ezáltal több lesz a teje, és Lucus is rájön a megoldásra.
    Én meg majd beszámolok! :)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_453770 (33)
     

Címlap

top