Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Budaörsi kismamák anyukák

LucecitaE
Létrehozva: 2014. augusztus 7. 13:26
Sziasztok!


láttam, hogy már volt két ilyen című topik is, de úgy tűnik már egyik sem él. 
Hátha újra tudjuk indítani.


Vki???
  1. 2014. december 12. 16:5214.

    Szia, mivel mi nagy üzemben ovizunk, bölcsizünk, így biztosan nem megyünk.


    Köszi a kérdést, mi megvagyunk, a hónapok alatt sok kórházi tortúra várt ránk, ovis beszokással szenvedtünk és most meg a tél "előnyeit" élvezzük, sűrű betegségek. De ez meg normális. Összességében élünk, virulunk, harcolunk a gyerekekkel :)

    előzmény:
    LucecitaE (13)
    2014-11-12  10:20
  2. 2014. november 12. 10:2013.

     


    http://www.maminbaba.hu/gyik.php


     


    Itt is van Budaörsön hétfőn és szerdán. nincs kedvetek jönni??

  3. 2014. november 11. 18:3212.

    Sziasztok!


    huhh de régen jártam itt....


    tagja voltam a júliusi babák csoportnak, így szinte minden nap felnéztem. De aztán átmentünk facebookra, azóta be sem néztem ide.


    Örülök, hogy most már 3-an vagyunk.:)


    Mazsi, mikor költöztetek Budaörsre?


    Hamarosan mi is építkezünk a Törökugrató környékén.


    Már nagyon várjuk a kertes házas életet.


    Az én kislányom még csak 3,5 hónapos, állítólag már az ő fogai is mocorognak, ömlik a szájából a nyál és mindent megpróbál betuszkolni, vicces látvány.


    Én is Budapestre jártam be dolgozni és én is 85-ös vagyok. Sőt, úgy látom Nyuszika is 85-ös. ??


    Mennyi közös van bennünk.


    Nyuszika, Nálatok minden oké?

    előzmény:
    LucecitaE (1)
    2014-08-07  13:26
  4. 2014. október 2. 10:5811.

    Sziasztok!


     


    Igen, első baba, aki épp fogzik...Vagy nem, de nyűgös, rág, sírva ébred, nappal keveset alszik, de még mindig fogatlan :)


    Mi Budapesttől távolabbi részen, a Törökugrató magasságában lakunk, de sokszor sétálunk a lakótelep felé. Ott a hirtelen éhen halásokat könnyebben tudom kezelni, hála az IKEA, Auchan baba-szobáinak :)


    Szeretek itt élni.. Nyugi van, a szomszédaink kedvesek, közvetlenek (főként nyugdíjasok) csak hát a hasonló kisgyerekes társaság hiányzik. Akivel meg lehet vitatni a napi problémákat. Pl, hogy nem UFO a gyerek, ha még hajnalban felkel egyszer enni, vagy nem a tankönyv szerint hízik minden hónapban :) Na de majd ha elérjük a játszótér-érett kort!


     


    Nyuszika, hogy megy az oviba beszoktatás? Jól sejtem, hogy nemcsak a gyerekeknek nehéz, hanem anyukáknak is, otthagyni szemük fényét egy másik ember felügyeletére? Ugyan nálunk még nem aktuális az ovi, de egyenlőre nehezen tudom elképzelni, hogy egész napra (vagy akár csak fél napra) rábízzam valakire. 


    Persze érettségizni már egyedül fog , nem telepszek rá végérvényesen, de most még olyan pici....

    előzmény:
    Nyuszika85 (10)
    2014-09-25  20:43
  5. 2014. szeptember 25. 20:4310.

    Szia, mesélj magatokról. :) És persze csatlakozhatsz. Első baba? Milyen otthon?

    előzmény:
    Mazsi12 (9)
    2014-09-24  10:01
  6. 2014. szeptember 24. 10:019.

    Sziasztok!


    Mi is Budaörsön élünk, 5 hónapos a kicsi lányunk. Mivel én csak "bevándoroltam", dolgozni meg bejártam Budapestre, sajnos nem sok embert ismerek. De talán majd most! 


    Csatlakozhatok?


     


     

  7. 2014. augusztus 29. 22:138.

    Szia, bocsi, csak nyaraltunk, betegeskedtünk stb. Most már itt.


     


    A másik fórum nem szűnt meg, csak senki nem írt..... Így meg ismerkedni sem lehet.


    A ház kapcsán: mi 45 házat néztünk meg és ez felelt meg nagyjából. A mai napig azt mondom, a ház szuper, jó az elosztása stb., én csak azt fájlalom, hogy a szüleimhez szerettem volna közel költözi, ők pedig BP másik végén vannak..... Több dolgot mérlegelve végül ide jöttünk, Anyósékhoz közel. Budaörsön van minden, minden elérhető, de mégis, én nem szeretem igazán.


     


    Hogy vagytok a kicsivel?


     


    Mi jövő héten kezdjük az ovit, izgulunk :)

    előzmény:
    LucecitaE (7)
    2014-08-16  12:19
  8. 2014. augusztus 16. 12:197.
    Szija,
    azt hiszem egyre jobban alakul ez a hasfájós dolog, 2 napja nem érzem, hogy úgy, hogy fájna neki. Viszont helyette gyakrabban eszik.


    Hogyhogy nem szereted Budaörsöt? Azt hittem mindenki szeret itt lakni. Én legalábbis nagyon.  Báár, most éppen építkezés van a panelek körül, egész nap dolgoznak, irtó hangosak. És képzeld, még ma is, pedig azt hittem lesz végre egy kis nyugodalmunk hétvégén. Az ablakot sem tudom kinyitni, olyan nagy a por meg kosz. jahm, és egyik nap elvitték az autónkat.. Mondjuk ezt akkor nem éreztem olyan viccesnek. Ki volt téve egy papír az autókra, hogy reggel 6 ig át kell állni máshová, hogy elférjenek. De én azt hittem, hogy az csak egy szórólap, el sem olvastam. amikor megkérdeztük, hogy hova vitték a kocsit, nem tudták megmondani, azt mondták nézzünk körül a környéken. Hálistennek meglett, de a férjem kereste egy jódarabig.


    Máshol is nézelődtetek házat? vagy ez egy jó vétel volt és le kellett rá csapni?


    Szerintem ne aggódj a LÁnyod miatt, nem hinném, hogy hagynák, hogy egyedül játszon. legalábbis bízom benne, hogy figyelnek erre az ovónénik.


    Nálunk elvileg az volt a terv, hogy kettőt gyorsan egymás után, hogy együtt nőjenek fel, de most úgy gondolom, hogy nem tudnám megoldani. A férejm nagyon sokat dolgozik, szinte mindent én csinálok, ami a babával kapcsolatos. Próbálna Ő segíteni, de látom, hogy nagyon fáradt és inkább csinálom én. Ha lenne jobb munkahelye, ahol kevésbé van leterhelve, akkor biztos könyebb lenne. Meg ugye, ha építkezni szeretnénk...hát, nem tudom, hogy mire mennyi időnk jutna. a legjobb az lenne, ha jövőre el tudnénk kezdeni az építkezést, 1 év alatt k,ész lenne (áálom) és utána jöhetne a második. Egy szép, nyugodt környezetbe. Mi is biztos sokkal nyugodtabbak lennénk. És jobban tudnánk rájuk figyelni. 


    Azt néztem, hogy volt egy korábbi budaörsi fórum is, aminek tagja voltál. Miért szünt meg?

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248323 (6)
    2014-08-10  10:16
  9. 2014. augusztus 10. 10:166.
    Szia!

    Akkor Nektek még van mit megszokni egy kisbabával, de tény, a legjobb dolog a szülőség :) Mi megúsztuk ezt a hasfájós dolgot, ha azt hittük arról van szó, akkor is később derült ki, hogáy éhes............ Amíg viszont hasfájósnak hittük, addig adtuk a csodacseppeket. Hátha. Kitartás, ez is elmúlik, addig meg tessék pihenni, ahol lehet. Nekem is ezt mondták, és a 2. baba születése után jöttem rá, mennyivwl könnyebben kivitelezhető a pihenés egy baba mellett.... :)

    Mi kész házat vettünk, minimális alakításra volt szükség. 30 hetesen költöztünk be, lényegében 90%ban minden a helyén volt, amikor jött tesó hozzánk. Azon kívül, hogy a mai napig nem repdesek Budaörsért, a lakásunk eladása, ház vásárlása ideális lett. Mármint időzítésileg. Most meg már "nagyok", ha most vennék házat, már mások lennének a szempontok.

    Ovi? Izgulok, de csak azért, mert a lányom elég érzékeny természet, de bízom benne, hogy ügyesen megoldja a helyzetet. Messzire nem kell vinni, egy köpésre van az ovi, ha akarom, még meg is leshetem, de nem szeretném, mert ha meglátom, hogy egyedül árválkodik, összetörik a szívem.
    A kicsi is nemsokára kezdi a bölcsit(heti 3 délelőtt), Ő vagány, Őt kevésbé féltem. Szóval lesz egy kis szabadidő. Munka? Még van időm, maradok, amíg lehet, azaz elvileg 2016 elején kerülök vissza a munkahelyemre. Ha visszavesznek.....

    Nálatok mik a tervek? Kis korkülönbség?
    előzmény:
    LucecitaE (5)
    2014-08-09  13:58
  10. 2014. augusztus 9. 13:585.
    huuh, ovikezdés, remélem gyorsan meg fogja szokni. És Te is , állítólag az anyukáknak néha nehezebb elengedni a gyerkőcöt. 
    Én még csak 3 hete szültem, friss még az élmény. Eddig igazán jó baba volt. Illetve most is az, csak 2 napja esténként fáj a pocija és nem tud alduni. tegnap is 6 tól hajnali 2 ig ment a sírás. Ilyenkor az a legrosszabb, hogy nem tudok neki segíteni. Tornáztatom, meg járkálok vele, de...nem tudom mennyit segít. A Te gyerekeidnél nem volt ilyen gond?


    Mi 2007 óta lakunk Budaörsön. Először csak albérletben, aztán vettünk egy saját lakást és jövőre szeretnénk építkezni. A második babát már csak úgy szeretnánk vállalni, ha nem itt lakunk. Már így is kicsinek érezzük a lakást, báár ha takarítani kell, akkor meg óriási.
    Igazából nem tudom, hogy ilyen kicsit gyerek mellett, hogy fog menni az építkezés. már az is eszünkbe jutott, hogy eladjuk a telket és inkább veszünk egy kész házat. 
    Ti építkeztetek vagy készen vettétek a házat?


    Mikor tervezed, hogy visszamész dolgozni?





    előzmény:
    Nyuszika85 (4)
    2014-08-09  09:55
  11. 2014. augusztus 9. 09:554.
    Szia, 3 éves múlt a nagyobb, jövő hónapban kezdjük az ovit, a kicsi 21 hónapos. Mi 2 éve élünk itt, eddig a 11ben laktunk, csak tesó előtt jöttünk családi házba. Nálatok mi a felállás?
    előzmény:
    LucecitaE (3)
    2014-08-08  18:45
  12. 2014. augusztus 8. 18:453.
    Te merre laksz? Én a SZivárvány utcában. Hány évesek a gyerekek?
    Mióta laktok Budaörsön?
    előzmény:
    Nyuszika85 (2)
    2014-08-07  20:29
  13. 2014. augusztus 7. 20:292.
    Én itt vagyok, budaörsi, 2 gyerekkel :)

Címlap

top