Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Sulikezdés 2014

picilány83
Létrehozva: 2014. augusztus 4. 15:44
Sziasztok!


Milyen írószert érdemes venni ami "olcsó"  de jó minőség?  Nem mindenhez kaptunk márka jelzést.pl filc, zsírkréta  színes ceruza. melyiket érdemes megvenni ami szépen fog,van színe,és nem kell havonta cserélni mert elhasználódott? A piros az pirosan fogjon stb.  kinek mi vállt be?

  1. 2014. augusztus 17. 10:0052.
     Giotto temperát láttam gyerekeknél.piros helyett rózsaszín volt benne. a többi termékét ezek után nem mertem kipróbálni..
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248323 (48)
    2014-08-15  14:33
  2. 2014. augusztus 16. 23:5951.
    tolltartó:  jó a tavalyi.kis törlés itt-ott és kész.tavaly 4 ezerről lett leértékelve hello kitti meg a csingilinges hiper szuper.




    sajnos még így is van mit venni .


    Harmadikba egy A4-es lap a bevásárló lista .


    Ötödikben még nem tudom mit kérnek.csak sejtem ,hogy nagyméretű füzetet.ez persze a legkevesebb.


    Az ovodáról ne is beszéljünk.







    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248323 (0)
     
  3. 2014. augusztus 16. 23:2750.
    Sziasztok! 


    Köszönöm a válaszokat.        

    filctollból nebulót vettem. ---kipróbáltuk erősek a színei.viszonylag olcsó 390 ft volt.


    körzőt még nem vettem.--régebben volt nekem egy körzőm egész jó volt ,de a nagylánynak odaadtam erre darabjaira szedte.félek neki venni mert  700-1500 körül volt pár éve. ő most megy 5.ik osztályba.


    a középsőm harmadikos lesz.nem tudom ott milyen gyakran használják ezért kérdeztem jó e a 3-4 százas körző.?


    zsírkrétát eddig stabilot vettünk.az is maximum 400 szokott lenni erősek a színei.



    füzeteket azt hiszem lizzy card  (papír boltban) cica,kutya,ló,delfin stb mintával nem olcsó de jó.a tanárnő külön kérte jobb minőségűt vegyünk. az okot már leírtátok.


    Színes ceruza még kérdés.a faber castelre nem telik de valami hasonló minőségben gondolkodom.láttam olyat a gyerekeknél hogy a ceruza vége be volt festve ezüst színűre.egész szépen fogott.(márkát nem tudom)


    Grafit ceruza a stabilo és a koh i noor vált be. (utóbbit vékonynak találom.nincs rajta fogás.) néha veszek faber castell grafitot is. nekünk "H" -s kell az nem kopik úgy.


    tempera sünis.tavalyról maradt egy egy doboz bontatlan 6-os kiszerelés.(nálunk csak 6-os kell mert maguknak keverik a színeket.)




    Rajzlap kell famentes  meg famentes műszaki karton. utóbbit évek óta nem láttam.akkor is a "gazdaságos" hipermárketben.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248323 (0)
     
  4. 2014. augusztus 15. 15:1149.
    Sziasztok!

    Nekunk ezek valtak be: Tolltartobol ures (azaz nem toltott) Herlitz-et vettunk elso es harmadik osztalyban (2 evet kibir siman), ceruzabol - szineset es grafitot is - a Mapedet vagy a Lyrat (a papirbolti eladok is ezeket ajanlottak, van olyan jo, sot..... mint a Faber Castel, de harmadaba kerul), ollobol, hegyezobol a Maped-et ajanlom , festek, zsirkreta, tempera, gyurma ICO-Suni. Radirbol a Stabilot. Volt Herlitz-es ceruzakeszletunk, de sem a szinesek, sem a grafit nem valt be. Hasznaltunk Stabilot is, az sem rossz, de nehez faragni, voltak benne olyanok, amelyeknek "rojtos" volt a faja. Fuzetbol a legegyszerubb ugyanolyan jo, mint a sokkal dragabbak. (hagyomanyost 45 Ft/db-ert, mintas boritosat 145 Ft/db-ert lehetett kapni abban a papirboltban, ahol vasaroltunk).
    A Giotto olajpasztelt utalta a lanyom, mert nagyon kenocsos.
    (Elnezest, ezen a gepen nincsenek ekezetes betuk.)
  5. 2014. augusztus 15. 14:3348.
    a giotto tényleg nagyon jó. Én tavaly abból szereztem be pár 12 es csomagot. (a nagy suliba ment,m akicsi nagy rajzolós, eszi így a ceruzkat) gyönyörűen fogott, és jól hegyezhetőek. Sajna idén nem tudtak hozni, így stabilo lett, meg faber castell.
    hja azért kellett idén új, mert egyszerűen a kicsi elrajzolta:D Papirt is dupln veszek magamnak melóhoz, meg méganyit, mert "lopja" a rajzoláshoz:)
    előzmény:
    Róza555 (46)
    2014-08-13  21:39
  6. 2014. augusztus 13. 22:3147.
    Tolltartóból miért jobb a herlitz, mint más?
    előzmény:
    Róza555 (46)
    2014-08-13  21:39
  7. 2014. augusztus 13. 21:3946.
    Szia!


    Kisebb gyerek elsős lesz, a nagyobbik ötödikes.
    Színes ceruzákból: háromszügletű Faber Castell, bár az évek alatt, szerintem kissé romlott a minősége szín, puhaság tekintetében.
    Grafit ceruzák: Faber Castell háromszögletű, csúszásgátló "pöttyökkel". Maped háromszögletű. Valamint a Faber Castell "rotringja" ami 0.7mm vastag, gumiboritással, ahol fogja a gyerek, így elsősnél is bevállalható.
    Vízfesték: Faber Castell 3 évig bírta, gyönyörű színekkel.
    Filctoll ahogy Asztanaviszta írta: gyakorlatilag mindegy, mert úgyis kiszárad. Mindegyik. Mi hol Giottot, hol "sünist" vettünk. Fél évnél többet egyik sem bírt, kiszáradtak.
    Tolltartó: Herlitz


    Tempera: 12 színű "sünis" teljesen jó, meg a tanítók is ezt kérték.




    Sajna, a "sünist" leszámítva, ezek nem az "olcsó" termékek. 


    Nagyon jó még a fent említett, Giotto nevű olasz márka is. Én még csak a Müllerben és Olaszországban láttam.




    Én bevetettem magam a Müllerbe. Akciós szinte minden az iskolakezdéshez. Tele német, jó minőségű cucokkal (mint nylonborítók, rajzlapok, színes kivágólapok, írólapok, ollók, ecsetek, radírok stb.)


    A füzeteket sajnos csak részben sikerült ott megvenni, mert a fiaim kész vannak, a lovas, cicás, bárgyú amcsi rajzfilmfigurás borítóktól, így marad az egyik papír-írószer bolt, ahol normális borítók és jó minőségű füzetek vannak.


    És az örök igazság. Olcsó húsnak, híg a leve. Érdemesebb többet fizetni, de szegény gyerek ne kínlódjon már radírozástól kilyukadó fűzetlapokkal, színtelen, töredező belű színesekkel, grafitokkal stb.


    Most ennyi jutott eszembe.




    És még valami, mi együtt választunk ki a gyerekekkel mindent. A munka is jobban megy a kipróbált, ergonómikus, nekünk tetsző tárgyakkal. Nemde?




    Ja, és a kis csibészeknek kell a kontroll, mert az elektromos hegyezővel, pár nap alatt oda a ceruza.











    előzmény:
    picilány83 (1)
    2014-08-04  15:44
  8. 2014. augusztus 13. 20:3545.
    Két gyerekem megy iskolába, a nagy negyedikes lesz, a kisebb elsős. Minden évben a gyerekekkel együtt vesszük meg a tanszereket, nem érdekel, hogy hosszabb időbe telik, hogy van, amiből a színeset (és esetleg drágábbat) nézi ki, mert a közös vásárlás nagy élmény nekik, örömmel válogatnak és hangolódnak az iskolakezdésre. :)  A nagyobbik lányom iskolatáskája Budmil, tavaly kapta és idén is tökéletes, nem is reklamál újért. A tolltartó Ars Una volt, gyönyörű, két emeletes, csak kicsit kidörzsöltem vizes szivaccsal, mert koszos volt és gyakorlatilag szétmállott. Kartonpapírból készült ugyanis. Idénre kap egy Walker tolltartót. A kicsinek Schneiders táskát vettünk. Színes ceruzákat évek óta Mapedet és Staedtlert veszünk, utóbbi nagyon jól bírja a leesést, nem törik a hegye. Évente kb. három doboznyit használt el a nagyobbik lányom. Festék, tempera, zsírkréta, olajkréta, gyurma, filctoll mind sünis. A kicsinek tégelyes temperát kértek, 12 színűt, a sünis márkában az is van. 24 sznű cerruzát kértek, a Maped kétvégű típusát vettük meg, így csak 12 helyet foglal a tolltartóban és az ára is kedvezőbb. Grafit évekig Faber Castell volt, borzasztó nehéz hegyezni, nem éri meg az árát szerintem. Idén Staedtlert és Koh-I-Noort vettünk, plusz két darab Topmodell mintájút a gyerek kedvéért.  A piros-kék ceriza és a radír évek óta Sabilo, utóbbi puha, fehér, nem is kért mást a csajszi. Füzet az elsősömnek sünis, jó minőségűek, nem vékonyak a lapjai. A nagy lányom idén Lizzy Card füzeteket választott (állatmintásat), nagyon boldog volt, hogy megkaphatta. Azt hiszem, elég részletes voltam.....

  9. 2014. augusztus 13. 19:1844.
    "Az ár nem biztos, hogy annyi lesz amennyiért a boltban láttad..."


    Ha az akciós időszakon belül szállíttatod ki, akkor az akciós áron kapod, azt írják.


    "a minőségről nem is beszélve, mert lehet, hogy pl bepakolás előtt párszor leesett a földre a ceka, abban a hegy darabokra törött tehát használhatatlan lesz"


    Végülis ez bármilyen netes vásárlás kapcsán előfordulhat, akármit rendel is az ember, mégis egyre többen egyre több mindent a neten rendelnek meg, törékeny dolgokat is beleértve.


    "Időben egyforma a végén."


    De csak akkor, ha nem az ingyenes buszukkal megyek oda, mert az csak fél óránként jár oda is, vissza is, ami eleve időveszteség. Ha viszont máshogy megyek, akkor igaz, hogy időben mondjuk ugyanaz, de akkor meg az utiköltségre elmegy az a 300 forint simán, amennyiért kiszállítják. És fárasztóbb is ott keringeni a boltjukban, mint otthon ülni a fotelban.

    "Az Au@han oldalán viszont azt olvastam, hogy tanárnők adnak a boltban vásárlási tanácsokat szülőknek."


    A teszkóban is. (Bár nem vagyok benne biztos, hogy nem csak tanárnak beöltözött eladók-e...)

    (Én kérek elnézést, amiért szinte reklámozom őket, pedig egyáltalán nem vagyok olyan jóban velük...Csak mostanában tényleg gondolkodom a házhozszállítósdijukon.)
    idézet:
    tamtamtam (13)
    2014-08-05 10:47:23
    "mostanában tényleg gondolkodom a házhozszállítósdijukon"


    Kipróbáltam. Korrekt, bár volt kb. 20 perc késés (amiért telefonon előre elnézést kértek még a két órás sáv lejárta előtt), és váratlanul kaptam 240,-Ft kedvezményt valami ásványvízre, (sose tudom meg, hogy miért), úgyhogy tulajdonképpen 59,-Ft-ért jött házhoz a kb. 90 kg áru. Reklám vége. :)
    előzmény:
    tamtamtam (13)
    2014-08-05  10:47
  10. 2014. augusztus 11. 21:0343.
    Elkezdtük a következő tanév tanszereit beszerezni. Óriási a választék. Ha a gyerkőccel együtt vásárolunk, az mindig többe kerül. Ráadásul neki mindenből a színesebb tetszik meg, még ha minőségben nem is jobb a hagyományosnál. A gyártók ezt maximálisan kihasználják. Mindig a legmenőbb sztár, vagy mese képeivel teszik vonzóvá azt, ami egyébként semmiben sem különbözik attól, amin nincsenek ilyen rajzok. És a gyermekünknek nehéz nemet mondani, ha meggéri, hogy a pókemberesbe szebben fog írni, a Verdásban mindig rend lesz stb. 

    Én erre azt találtam ki, hogy mindent egyedül szerzek be, és a minőséget figyelem, nem a csomagolást. A füzeteket egyedivé itthon varázsoltuk. Maradtak a matricagyűjtésből hegymániás, óceános stb. matricák, sőt időnként a doktor bácsitól is hoztunk haza. Nos mi ilyenekkel dekoráljuk a füzeteket, amire csak nejlon borítót teszünk. Olyan képekkel, matricákkal dekorálunk, ami a kisfiamnak tetszik. A tornazsákra is én varrom a megfelelő figurát, a törölközőre ráhímzem a monogramot. 

    Az eredmény a közös alkotás élménye és a kisfiam elégedettsége. 

    Jó munkát kívánok hozzá: Gyöngyi 

    http://xn--horvthgyngyi-fbb21a.hu/

    https://www.facebook.com/horvathgyongyi.hu?ref=hl&ref_type=bookmark
  11. 2014. augusztus 11. 02:5742.
    Szia!
    Én személyesen szeretem a gyermekeimnek megvenni a tanszereket,velük együtt.
    Jó megfogni,ellenőrizni kézzel a minoseget,és nekik élmény.
    Személy szerint a Kes papír- iroszer üzletlánc nagyobb üzleteit reszesitem előnyben,mert mindenból van bő választék az egészen olcso kategoriatol kezdve a kozepminosegun és -arun át a kissé (vagy nagyon) drágább,minőségi aruig.
    Színes ceruzakbol hosszú évek tesztelesei után mi már csak a Faber Castellnel maradtunk. Van belőle 1000-2000 közötti 12-18-as keszlet,de 3-4 ezerért is különleges színekkel gazdagitott csomag. Többféle vastagsagban,ergonomiai kikepzesben kapható több különböző papírra. Mindegyik gyönyörűen,élénken és élesen fog,nem törik a bel sokszori leejtesnel sem,könnyű hegyezni. Filctollai hasonlóan kiválóan és hosszan teljesitenek. Papír- iroszerben szívesen ssegítenek akár 10-15 percig is a kezdő sulis,tanacstalan szülőknek ha elmondják az igenyeiket és milyen arkategoriaban keresnek.
    Korzoben forintot nem ér az olcsó,a többi hsz-oval egyetértek. Egy ezres körül már nagyon strapabiro,masszív,pontos korzot kapsz. Rengeteg fele zsirkreta,olajpasztell és tempera,festék közül valaszthatsz ott egészen kiváló minosegig,ebben is szívesen segítenek. 
    Sok sikert és örömteli tanévet kívánok!
    előzmény:
    picilány83 (1)
    2014-08-04  15:44
  12. 2014. augusztus 10. 20:5041.
    hát a rotringos körzővel könnyű pontosan szerkeszteni, a hagyományossal alig  lehet (ok az ügyeseknek mindegy, azok megoldják.. de az ritka)
    Én azon a véleményen vagyok, hogy ne nehezítsük feleslegesen az életet:)

    (amúgy rotringgal is hamar meg lehet tanulni írni.. meg rendes hegy kell bele és kész. de a körzővel ugye nem írunk, félmilire kell kinttlegyen a hegy, úgy még törni se lehet körzőzéskor)
    előzmény:
    picilány83 (40)
    2014-08-10  19:14
  13. 2014. augusztus 10. 19:1440.
    Nem szeretem a rotringos körzőt meg azt se amibe ceruzát lehet/kell rakni.a rotringot amúgy se engedi használni a tanárnő.(nem is tudják a gyerekek használni.rányomják és törik is a hegye.ettől persze megy az idő mire cserélik a hegyet  és lemaradnak a tananyagban.)
    előzmény:
    Capuccino (38)
    2014-08-08  09:59
  14. 2014. augusztus 9. 17:3439.
    Megvan, de csak akkor, "Ha a Vásárló online szeretne fizetni". Ha személyesen, akkor nem.

    előzmény:
    tamtamtam (12)
    2014-08-05  10:30
  15. 2014. augusztus 8. 09:5938.
    körzőből a maped rotringos a tuti. nem is olyan drága, és eléggé elnyűhetetlen. egy csavarral meghúzható ha kilazul.. egyszerűségében tuti. nem lesz vastag hegye...Néha van a tesconak is hasonló, az is egész ok.
    előzmény:
    picilány83 (36)
    2014-08-07  09:21
  16. 2014. augusztus 8. 09:5637.
    Ált. iskolába szerintem jó, mert alig fogják használni (bár sulija és tanára válogatja), középiskolába már nem árt, ha komolyabb a szerszám.
    előzmény:
    picilány83 (36)
    2014-08-07  09:21
  17. 2014. augusztus 7. 09:2136.
    Köszönöm a válaszokat. 

    Lenne még egy olyan kérdésem,hogy a körzőből jó e a 3-400 ft-os ICO vagy  SKY vagy jobb a papírboltban megvenni másfajtát drágábban?
  18. 2014. augusztus 6. 20:2235.
    nem semmi.

    előzmény:
    évi* (34)
    2014-08-06  09:36
  19. 2014. augusztus 6. 09:3634.
    Tegnap esti tolltartó vásárlás élmény...Este fél 9-kor elmentünk a Tecsóba tolltartóért. Még a vízcsapból is a Tecsó sulikezdési akciója folyik. Áruház bejáratán tábla, hogy csak 22.00-ig vannak nyitva leltár miatt. Sebaj, fél 9 volt. Bementünk, a sulis rész le volt kordonnal kerítve, és leltározták. Amikor meg akartam közelíteni a tolltartókat, elém pattant egy fazon, hogy oda nem mehetek.Mondtam, hogy pedig fogok, mert tolltartót akarok venni. De hát leltároznak. Mondom, nem hat meg, 22.00-ig vannak nyitva. Erre fazon közli, hogy megkérdezi a főnökét. Hajrá, kérdezze. Főnök odajön, kegyesen beenged, nyomomban másik néhány kevésbé bátor, de tanszerért érkező vásárló...Másik fazon is rámvetődik: "Magukat beengedték?!" Mondom neki, muszáj volt, hiszen nyitva az áruház.Ezek nooooormálisak???Sulikedzési akció kellős közepén, nyitvatartási időben lezárják a részleget, és számolgatni kezdenek....
  20. 2014. augusztus 5. 23:4533.
    De nem biztos, hogy minden megyében.
    előzmény:
    évi* (32)
    2014-08-05  23:15
  21. 2014. augusztus 5. 23:1532.
    Amikor időpontot választasz, ott lehet találni 249 Ft-osat is. Azt mondta a kiszállító, hogy ez nyári akció.
    előzmény:
    KN18 (30)
    2014-08-05  22:56
  22. 2014. augusztus 5. 23:0631.
    Nem is négy, csak 3, Csongrád, Fejér, Pest megye.
    előzmény:
    évi* (29)
    2014-08-05  22:13
  23. 2014. augusztus 5. 22:5630.
    Ez így van, de csupán 4 megyében érhető el az online kiszolgálás.
    A honlapjuk szerint a legolcsóbb kiszállítás 600.-ft a legdrágább 1200.-ft, időponttól függőne.
    Én ma ki akartam próbálni, de Debreceni címmet be sem enged írni :-((((((((((((



    előzmény:
    évi* (27)
    2014-08-05  22:04
  24. 2014. augusztus 5. 22:1329.
    Hogy az eredeti témához is szóljak...Szóval a tolltartó: Érdemes jó alaposan megnézni elülről, mert a legtöbb PVC-vel bevont kartonból van. Ha víz éri, azonnal kuka. Mi így jártunk a tavalyival.Most a leendő elsősnek Herlitzet vettem, az nem papír. Mehetek vissza, hogy vegyek a másik fiamnak is. :-)
    előzmény:
    picilány83 (1)
    2014-08-04  15:44

Címlap

top