Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Kulfold vagy otthon

pompom78
Létrehozva: 2014. július 27. 10:41
Sziasztok , kulfoldon elo 38 eves anyuka vagyok egy picivel. A parommal szakitottunk es egyedul elek a picivel. A dilemmam a hazakoltozessel kapcsolatos. Maradjak itt vagy koltozzek haza ? En magam sem tudom. Az apukaval megoldanank a lathasat mindket esetben.A korulmenyek:Itt van egy hazam amit ha eladnek , a hitel visszafizetese utan maradna annyi penzem hogy Pesten tudnek venni egy lakast hitelmentesen.Itt van egy jo allasom amit szeretek.De, itt nincs csaladom ...Amitol felek :Kapnek e munkat 38 evesen egyedulallo anyukakent Magyarorszagon?Talalnek e part aki elfogad gyerekkel egyutt es radasul meg szeretne is :) ? Ez kulfoldon nem olyan nagy dolog de otthon ez mennyire megszokott ? !3 eve nem elek otthon.Jot teszek e gyerekeemmel ha otthon nevelem fel ?Otthon lenne csalad, Magyarorszagon none fel itt pedig valoszinu tobb eselye lenne felnottkent.Vegzettsegem ebben az esetben nem hiszem hogy szmait, otthon 100 ezer ft korul keresnek bertabla szerint, valoszinu nem a szkamamban helyezkednek el. Talan angol nyelv ? de nincs ez iranu vegzettsegem.
  1. 2014. augusztus 2. 02:00208.
    Ezt ,meg egy otevesnek is nehez rohoges nelkul elolvasni,hogy te ezt elhiszed?Jaj neeee


    Anyukadnak jobbulast fajdalom nelkul.
    előzmény:
    KN18 (203)
    2014-08-01  18:46
  2. 2014. augusztus 1. 20:06207.
    A gyógyszerek mellékhatása egyénenként eltérő.
    Nem írtam, hogy mindenki.


    Kiváló a kemo hatása elégedett vagyok a mellékhatások ellenére, mert a kezelések megkezdése után néhány héttel már nem volt szüksége morfin tapaszra és már 2 hónap után látványos volt a javulás.
    előzmény:
    HataMari (206)
    2014-08-01  19:16
  3. 2014. augusztus 1. 19:16206.
    Nem a nemzetisege fontos a gyogyszernek. Hatoanyagban lehet ugyanaz mindenfele nemzetisegu gyogyszer. De a kemoterapiat megfeleloen elo kell gyogyszerezni (tokmindegy, milyen nemzetisegu gyogyszerrel, viszont a hatoanyag nagyon fontos!), es aztan arra is figyelni kell, hogy otthon is szedjen ezt-azt a beteg (a kemoterapiatol fuggoen persze), megintcsak hatoanyag-fontossagu es nem nemzetiseg-fontossagu gyogyszert, a mellekhatasok csokkentese, elnyomasa erdekeben + a kemoterapia hatasossaganak novelese erdekeben.
    Ha Magyarorszagon meglatasod szerint mindenki szarul van egybol a kemo utan, akkor nem kene oda vinned edesanyadat, de ezt mar irtam, ahol enelek, ott nem ez a tapasztalatom, hogy mindenki helybol egybo; rosszul van a kemo utan, mar ezt is irtam.
    előzmény:
    KN18 (202)
    2014-08-01  18:39
  4. 2014. augusztus 1. 19:11205.
    Leteznek mas orszagok is nyugatabbra....
    előzmény:
    KN18 (202)
    2014-08-01  18:39
  5. 2014. augusztus 1. 19:10204.
    A Blikk, mint komoly hírforrás.....

    Nem gondoltad ezt komolyan, ugye?

    A gyerekeid életkora meg 19 év??? Ők a "felnőttek", akik nem fognak külföldre menni?

    előzmény:
    KN18 (202)
    2014-08-01  18:39
  6. 2014. augusztus 1. 18:46203.
    Nem jó a link, de itt van






    "London - Korlátozottan kezelné a brit egészségbiztosító a 75 év feletti rákos betegeket, mivel az ő túlélési esélyeik sokkal rosszabbak, mint fiatalabb sorstársaiké. Egy újonnan tervezett módosítás szerint csak korlátozott kezeléseket fedeznének az adott korhatár felett, s a döntést konkrét statisztikai adatokkal igyekeznek alátámasztani. Emberjogi szervezetek szerint azonban a kezelés minőségének korhatár alapján való eldöntése diszkrimináló, és teljességgel elfogadhatatlan, s ők is statisztikai kimutatásokkal érvelnek, amelyek persze teljesen más adatokat mutatnak.
    A brit egészségbiztosító, vagyis az NHS szerint a 75 évnél idősebb nyugdíjasok rákbetegség esetén való túlélési esélye átlag 45-65 százalékkal kevesebb, mint azoknak, akiket akár 65 évesen diagnosztizálnak a halálos kórral. Bár nyíltan ilyet sosem mondanának ki, de feltehetően úgy vélik, az öregek már nem érik meg azt a ráfordítást, amit egy kezelés fedezése jelent. Az ilyesfajta mesterséges népességfiatalítás azonban ellentmond a demokratikus alkotmánynak.

    K. Á. 




    ""
    előzmény:
    HataMari (201)
    2014-08-01  17:56
  7. 2014. augusztus 1. 18:39202.
    Rák kezelés Angliában:


    http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/hanyagolnak-a-75-ev-fele tti-rakbetegeket-2233581


    Ezért vigyem ki? Jajj ne viccelj már...............


    Az édesanyám 76 éves, most német gyógyszereket kap és még véletlenül sem mondták azt, hogy 75 elmult és nem kezelik.



    előzmény:
    HataMari (201)
    2014-08-01  17:56
  8. 2014. augusztus 1. 17:56201.
    Ha magyarorszagon igy neznek ki a betegek kemo utan, akkor miert is nem koltozol nyugatabbra edesanyaddal, hogy sokkal jobb ellatasban reszesulhessen?
    Ahol en elek, ott  nem reszketnek, szedulnek, hanynak kozvetlenul a kemo utan a betegek tobbsege, van, aki igen, de nem ez a megszokott, es azt haza sem engedik, hanem benntartjak a korhazban. 
    Aztan a legtobb mellekhatas normalis dozis eseten nem azonnal jon ki, hanem 2-3 nap mulva, sot, neha 1 het mulva. Ha ez igaz, hogy Magyarorszagon a tobbseg reszket, szedul, hany azonnal a kemo utan, akkor valami nagyon el van szurva- vagy tul van adagolva mindenkinek, vagy nincs love a megfelelo elogyogyszerezesre - es TE ilyennek teszed ki a sajat edesanyadat???
    Hat tudod, a topikindito szerintem ha marad szepen kinnt, ha veletlenul a rokonairol kell igy gondoskodnia, nem a jo Magyar egeszsegugy karmai koze fogja vetni a szeretteit es buszken verni a mellet, hogy O milyen jot is tesz vele.....
    előzmény:
    KN18 (187)
    2014-08-01  12:42
  9. hus
    hus
    2014. augusztus 1. 17:44200.
    A biztonsag.  Az a fontos. Azt kell erezned, barhol elsz a vilagon. Az önbizalom. Az a te erod ebben az eletedben. Marpedig, ha a hozzaszolasodnak ezt a reszet nezem, akkor az lehetne nagyobb is.


    "Amitol felek :Kapnek e munkat 38 evesen egyedulallo anyukakent Magyarorszagon?

     


    Talalnek e part aki elfogad gyerekkel egyutt es radasul meg szeretne is :) ? Ez kulfoldon nem olyan nagy dolog de otthon ez mennyire megszokott ? !3 eve nem elek otthon.

     


    Jot teszek e gyerekeemmel ha otthon nevelem fel ?"


    NE FELJ!   Felelos vagy magadert es a gyermekedert !



    Itt kaphatsz nagyon sok jo tanacsot, hozzaszolast, megis azt fogod kivalasztani, ami a szivedhez a legkozelebb all.
     Az viszont soha nem biztos, hogy szamodra es a gyermeked szamara  az lesz a legjobb.

    előzmény:
    pompom78 (1)
    2014-07-27  10:41
  10. hus
    hus
    2014. augusztus 1. 17:23199.
    Igen,olvasas kozben  nem gondoltam, hogy a 3-as elott egyes lett volna. 


    Ezt szeretnem neked kihangsulyozni:


    "Hat en mar csak ilyen vagyok akkor ,szerelem nelkul nem elek egyutt senkivel :), aki barat az barat de nem elek intim kapcsolatban vele. Mindenki erre hegyrzi ki a temat ,pedig a lenyeg nem ebben van."


    Ki mondta azt, hogy szerelem nelkul elj valakivel?  Senki.
    Az eletben, ha megismerkedsz valakivel, akkor rogton arra gondolsz, hogy egyutt is akarsz az illetovel elni? Miert?  Minden normalis esetben a kapcsolatok ugy jonnek letre, hogy megismerik egymast, egymas szokasait, gondolatait kielegitonek tartjak ahhoz, hogy egy komolyabb  kapcsolat letre jojjon.
     Hol van az meg az egyutteleshez! 


     Miert mindenki erre hegyezi ki a temat? Irtad.  Nem gondolkodtal meg ezen e miert?  Mert ez a lenyeg. Egy jo kapcsolat  (2 ember kozott hosszutavon).  Erre vagysz? 


    Kulonben amit nem ertek nalad, hogy ott, ahol elsz leheetne komoly kapcsolatod, de te nem akarod. Te mon. akarsz valakivel komoly kapcsolatot. Jol ertem azt, amit eddig  irtal?


    Ebben pedig ne haragudj, senki, az eg vilagon  SENKI erted es rajtad kivul nem tud  tenni semmit. Neked, majd nektek kell erezni kozosen az eletnek azt az oldalat, ami a jovodben valo kapcsolatnak megfelel szamodra.


    De nem ugy, hogy  talalkozol valakivel es rogton arra gondolsz, hogy azzal az illetovel akivel eppen az elso talalkozasod van, mar arra is gondolsz, hogy egyutt elj vele. Nem. Addig eleg sok mindenen keresztul kell menni egy kapcsolatnak, vagy az a" hires szerelem elso latasra" mindkettotok reszerol. Ellenkezo esetben a feher paripa utat teveszt. Vagy te vagy felelotlen.


    A ferfiak nem szeretik azt az erzest, hogy rajuk akarnak szamitani komolyan a nok.  Megilyednek tole, feltik a szabadsagukat.


    Igazan sok szerencset kivanok neked, es egy boldog csaladi eletet.
    előzmény:
    pompom78 (151)
    2014-07-31  09:55
  11. hus
    hus
    2014. augusztus 1. 17:02198.
    Ahogy irta az eveket, megteveszto volt, en pedig nem ketelkedtem az anyagi helyzete miatt, igy lett a hozzaszolasomban 3 ev.
    Nem tudom az anyagi helyzetet a topikinditonak, de feltetelezem, hogy a haz az neki is haz, a lakas pedig neki is  lakas.
    De miert ne lehetne neki haza?  Soha nem kerdojeleznem meg senki  anyagi helyzetet, amit itt elmond, mert nincs ertelme. Lehet igaz, lehet nem, mit szamit az itt mindnyajunknak? Nem fontos, igaz? Mindenki tudja a sajatjat, az a lenyeg. Annak orulunk, aminek o orul. Egy a lenyeg, senkinek nem kell  beszamolnia itt a nagykozonsegnek.
    Ha pl. te beszelgetes kozben  mondod a dolgaidat, gondolom senki nem fog ketelkedni benned. Ha igaz, vagy nem, az is a te dolgod. 


    A rosszindulat, az aztan valami. Ütős, kiÜtős, azzal az illeto sajat magat üti ki.





    előzmény:
    KN18 (150)
    2014-07-31  09:48
  12. 2014. augusztus 1. 13:53197.
    Igen, egy gyerekre se lenne szabad akkora terhet rakni, hogy ápolnia kelljen a szülőjét!
    Akárhány éves felnőtt az a "gyerek", sem.

    De ahány helyzet, mind más, a más életébe, körülményeibe nem lehet belelátni.
    előzmény:
    Amarynda (184)
    2014-08-01  12:33
  13. 2014. augusztus 1. 13:25196.
    Borzaszto az ilyesmi.Valoszinuleg a szerencsetlen kemo nelkul is hanyt volna vert de maga az eset hogy igy hal meg valaki nagyon megrendito, foleg az anyja szeme lattara....
     En azt gondolom legtobb ember (anno en is ezt tettem) azt probalja kovetni amit tanacsolnak az orvosai.

    en szerencses voltam teljesen felepultem de a rak megvaltoztatja az embert egy eletre. mas lesz az eletben a fontossagi sorrend masnak fog nagyobb jelentoseget tulajdonitani mint elotte.

    Tudod ez majd csak 50 ev mulva fog kiderulni mi az igazan hatasos es mi nem. mindenesetre legtobb ember vallalja az utokezeleseket.

    en csak akkor vallalnam ha nagyon jok a gyogyulasi aranyok. bizonyos rakfajtaknal ma mar nagyon jok (na meg orszagfuggo is) de van ahol csak 2-3 evreol van szo. en azt nem akarnam fajdalmakkal tolteni meg kezelesre jarni.

    de ezt tenyleg mindenki maga donti el az adott helyzetben.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_827100 (195)
    2014-08-01  13:13
  14. Torolt_felhasznalo_827100
    Torolt_felhasznalo_827100
    2014. augusztus 1. 13:13195.
    Nem akartam már beleszólni, de sajnos pont mostanában esett meg...dokinál várakoztam és kétségbeesve berohant egy nő, hogy azonnal menjen a doki, mert a fiát most hozták kemóról és vért hány...szerencsétlen ember ott vérzett el az utcán, nem tehetett az orvos semmit érte...
    Egyébként azt is mostanában olvastam, hogy az eddigi hiedelemmel ellentétben nem is olyan jó a kemo...korántsem olyan hatásos, mint hitték...
    Bár fene tudja...ilyen esetekben mindenbe kapaszkodik az ember, ami egy hajszálnyi reményt is mutat...

    előzmény:
    Amarynda (194)
    2014-08-01  13:03
  15. 2014. augusztus 1. 13:03194.
    Eddig ket rakos beteget lattam meghalni korhazban. mind a ketto szinte orankent kapott valamifele morfiuminjekciot, IV ra voltak kotve.

    az egyikuk szimplan elaludt elotte meg beszelgetett a lanyaval, a masik nem volt eszmeleten aznap reggeltol hogy bement a ferjevel a korhazba. rakotottek az IV-t es  egy jo ora mulva mar olyan felalomszeru valamiben volt.

    csak annyit lattunk amikor meghalt hogy nem emelkedett a mellkasa tobbet.

    semmi megrazo vagy szornyu nem volt benne, szep nyugodt bekes halal volt. en is igy szeretnek elmenni nem ugy mint a baratnom szegeny.
    előzmény:
    asztanaviszta (191)
    2014-08-01  12:50
  16. 2014. augusztus 1. 12:59193.
    vesemosas.
    atmossak a veruket egy keszuleken keresztul. tobb oran at tart.

    a kemo nem mindenkinel okoz akkora mellekhatast, van akinel masnapra jon elo a hanyas stb.

    de egy mentoben fekudni nem katasztrofa . oszinten szolva en szivesebben fekudnek es hanynek egy mentoben mint a szomszedom autojaban.
     en 39 voltam amikor rakos voltam es el se tudtam volna kepzelni hogy olyan stadiumban engem rokonok cibaljanak ide oda.
    előzmény:
    KN18 (187)
    2014-08-01  12:42
  17. 2014. augusztus 1. 12:54192.
    Hat te tenyleg kotekedsz. Ezer valtozat lehet kepzeld el. kezdve attol hogy bankkolcsonre vette folytatva attol hogy az apa otthagyta nekik az egeszet egeszen addig hogy vettek valahol egy jo kis renovalni valo hazat vagy akarmi.

    ajanlom figyelmedbe az ingatlanos musorokat es le kene mar akadni a forintba valo szamolasrol is. tudod a fizeteset is angol fontban kapja es az is milliokra rughat jo szar magyar forintban.

    hat tudnad itt nalunk mennyit kap egy szimpla allami nyugdijas akkor magyarosan mondva dobnal egy hatast tole. es ezt duplan szamolva ha hazaspar vagytok.

    vagy a nyavalyas munkanelkuli segely ami viszont itt sz@rt se er otthon az egy fizetesnek felel meg es megcsak nem is a minimalbernek.

    raadasul minden reszeben Anglianak  hatalmasak az arelteresek az ingatlanokban.

    egy pelda: LOndonban egy kozepes helyen fel millio fontert veszel egy ket haloszobas  varosi lakast gyakran kert nelkul, utcai parkolassal.
     vannak olyan kisvarosok ahol 200 ezer fontert veszel; egy 3-4 haloszobas garazsos kertes hazat mert 50 percet vonatozol Londonba vagy Menchesterbe.

    google a baratod ugye tudod?
    előzmény:
    KN18 (153)
    2014-07-31  10:08
  18. 2014. augusztus 1. 12:50191.
    Viszont más mennyiség használható fel ebből otthon, és más kórházi körülmények között.
    előzmény:
    KN18 (189)
    2014-08-01  12:46
  19. 2014. augusztus 1. 12:49190.

    Ez még akkor is gond, ha közel élnek egymáshoz.


    Hisz a legtöbb ember dolgozik, a jelenlegi szabályok szerint 65 éves koráig fog is, tehát munka mellett nem nagyon tudja az állandó felügyeletre szoruló hozzátartozóját ápolni.


    Kimaradhat a munkából, de akkor felkopik az álla.

    előzmény:
    Amarynda (182)
    2014-08-01  12:24
  20. 2014. augusztus 1. 12:46189.
    Itthon is és a kórházban is 75-ös morfin tapaszt kapott.


    Nyilván ha már vég stádiumba kerül és nem tud magáról elvisszük valahová. Most hallani nem akar arról, hogy ne a családja körében legyen.
    előzmény:
    Amarynda (186)
    2014-08-01  12:40
  21. 2014. augusztus 1. 12:45188.
    Nem szokas apolni a szuloket oregkorukban.

    a szuloket vagy barkit akkor SZOKAS  apolni ha igenyt tartanak ra, ha meg tudjak oldani es ha ettol senki nem megy tonkre.

    Te ne haragudj de lehet hogy a luxus oregotthon ahova az idos holgy tartozik picivel tobbe kerul mint neked par orat mulasztani a sajat cegedbol fonokkent?

    elkepzelheto hogy a neni fia kozepiskolai tanarkent nagyobb aldozatot hozott amikor az anyjat a luxus oregotthonba tette? mert nezhetjuk innet is a dolgot. vegulis neked ez igy kenyelmes. otthon van veletek, nem kell senkinek kulon fizetni semmiert mindenhova te viszed esetleg a nugdijat is nektek adja halabol a gondozasert.

    előzmény:
    KN18 (133)
    2014-07-30  19:28
  22. 2014. augusztus 1. 12:42187.
    Nem tudom milyen a dialízis, csak azt hogyan néznek ki a betegek a kemo után, főleg egy majd 80 éves. Reszketnek, szédülnek, hánynak.stb...........
    De az ötvenes hölgyek sem sokkal fényesebben.
    előzmény:
    Amarynda (183)
    2014-08-01  12:28
  23. 2014. augusztus 1. 12:40186.
    Sajnalom az anyukadat, szornyu betegseg. Viszont az otthoni viszonyokat nem ismerve fogalmam sincs mennyire keszultetek fel valamennyien arra hogy ennek a tipusu betegsegnek nincs hosszu kifutasa.  gyakran a hirtelen javulas utan drasztikus leromlas es halal kovetkezik.

    Felkeszultel arra hogy vegignezd/ asszisztald hogy otthon hal meg a kezed alatt?
    esetleg ugy hogy  nem kaphat megfelelo fajdalomcsillapitast mert ami otthon adhato az nem ugyanaz amit a korhaz adhat neki.

    ezt onnet tudom hogy a baratnom 54 evesen marciusban halt meg. nem akart hospice ba menni otthon halt meg a ferje volt vele.

    ot oran at sikoltozott fuldoklott, mire meghalt,
     a ferjebol egy ejjel alatt oregember lett.

    hiaba konyorogtek az orvosnak csak annyit adhatott amennyi engedelyezve van. Sajnalta a beteget de mondta a ferjnek ne haragudjon nem akarok bortonbe kerulni maguk miatt.

    vegiggondoltad -e ezt is?
    előzmény:
    KN18 (119)
    2014-07-30  11:19
  24. 2014. augusztus 1. 12:35185.
    Javits ki ha tevedek, ugy emlekszem 19 evesek? gondolom meg nem dolgozik egyik se....
    előzmény:
    KN18 (117)
    2014-07-30  08:31

Címlap

top