Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Mellszívó dilemma

Torolt_felhasznalo_812476
Torolt_felhasznalo_812476
Létrehozva: 2014. július 16. 10:14
Sziasztok!

Első kisbabámat várom, és a mellszívók között kutakodom, így minden tanácsot nagyon, de nagyon szívesen veszek! Mivel szoptatni szeretném a babámat, ezért is fontos számomra, hogyha a sors úgy hozza, tényleg jót válasszak, de megkíméljem magam a bűntudattól, hogy a marketing csapdájának markába estem, és lett volna olcsóbb is, ami jó...
Nem azért akarom a "legolcsóbb" mellszívót, mert nem adnék meg mindent a gyerekemnek, de én inkább magamon spórolok majd, továbbá, nem mindegy, hogy meddig tudom használni majd, stb. Nagyon szeretném szoptatni a babámat, és inkább olyna eszközr adnék ki többet, ami nem zavarja meg a szoptatásban, ezért nézem ki a Calma etetőfejet. A Medela Harmony mellszívó, amihez adnak, legolcsóbban 17ezerre jönne ki, ha csak a fejet + üveget veszem az 7.000 ezért gondoltam, hogy így spórolok majd egy keveset :)

Szóval:
Mellszívót előre venni nem tervezek, hiszen nem tudom, hogy egyáltalán kell e, mekkora leszek akkor, csak szerenték jó előre utánajárni, hogyha eljön az ideje, és kell, tudjam, mit akarok rendelni, de rengeteg , tényleg túl sok termék van a piacon.

Elsősorban a kéziekkel kapcsolatban lenne kérdésem. Sokat olvastam már, sokan ajánlják az AVENT kézit, illetve a Medela termékeit, de érdekelne azért az is, hogy mi a helyzet az olcsóbb kategóriákkal. Olvastam, hogy van, aki szereti a Bertonit (bár évekkel ezelőtti témákban), és tényleg nagyon olcsó, de láttam egy képet google-n, mikor kerestem, ahol a címkéjét fotózták le, ami azt mondja, hogy "Ne főzze, ne sterilizálja". Emiatt pedig inkább lemondanék róla, mert én mindenféle vegyszeres, hidegen sterilizáló, környezetet biztosan nem kímélő löttyökbe nem raknám bele... EGy boltot meg is kérdeztem erről, ahol ezt meg is erősítették. Szóval, maradt pár márka, aminek nem tudtam utánanézni, így kíváncsi vagyok tapasztalaitokra. Ezen olcsóbb márkák pedig: Babybruin, Nuvita, Babyono, Nüby, Mebby, Momert. Sajnos, ezeknél nagyon honlapot sem találtam. TommeTippe pedig nem érdekel - akármennyire jó áron van a szettje -, mert láttam egy videót, ahol szépen szétszedte egy lány, és mutatta, hogy mi is képezi a vákuumot... A karos mellszívók érdekelnének egyébként ezek közül, pumpásak nem.

Nézegettem azért az elektromosakat is, hátha inkább arra lesz szükség, mert sok tejem lesz. A Pesztonkát sokan nem ajánlják. A Canpol, illetve SysiBabycare érdekelne, mert ezek az olcsóbbak.

De tényleg, bárkinek bármi + ötlete, véleménye, hozzászólása van, jöhet, mert nekem segít, még akkor is, ha más, másként gondolja. TUdom, hogy ez a téma is, kinek a pap, kinek a papné, de ha már van egy két plusz infó, nekem az segítség!

Előre is köszönöm szépen!
  1. Torolt_felhasznalo_812476
    Torolt_felhasznalo_812476
    2014. július 23. 10:3227.
    Szia!

    Nagyon köszönömöm Neked is!
    előzmény:
    aranyoss (26)
    2014-07-19  18:34
  2. 2014. július 19. 18:3426.
    Szia!
    Nekem kézi pumpás volt, ami eleinte nagyon jól jött. (talán avent, és pár ezer forint volt)Aztán 1-2 hét alatt belejöttem, és simán ment kézzel a fejés, szaporítás. Így aztán a kézi pumpát már nem is használtam. Mondjuk ehez kellett egy jó védőnő aki megmutatta hogyan kell kézzel fejni, szaporítás céljából, és hogy rendesen megtanuljak szopotatni. Pl nem mindegy hogyan, és melyik irányból teszed a mellre a babát. Több szögből kell mellre tenni, és akkor mindenhonnan kiszívja a tejet, és nem gyullad be. Én igény szerint tápláltam a babámat, külön adagokat nem is nagyon fejtem, csak az elején szaporítás miatt, ill. kb amikor 3 hónapos lett, és egy növésugrása volt, amihez több tej kellett. Szerencsére sokáig volt tejem(még adtam is egy babának..). Másfél évig tudtam szoptatni. Én nem bántam meg, hogy nem költöttem sokat a mellszívóra, és inkább a szoptatás, és tejszaporítás rejtelmeibe mélyedtem bele inkább. 
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_812476 (1)
    2014-07-16  10:14
  3. Torolt_felhasznalo_812476
    Torolt_felhasznalo_812476
    2014. július 18. 07:2625.
    Tudom én azt Harangocka
    Természetesen nagyon szépen köszönöm Tényleg hálás vagyok minden hozzászólásért :)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_302972 (23)
    2014-07-17  22:32
  4. 2014. július 17. 22:3624.
    Igen, mindenképp jót tesz a kellő lazaság. :-)
    előzmény:
    S.Carol (21)
    2014-07-17  15:40
  5. Torolt_felhasznalo_302972
    Torolt_felhasznalo_302972
    2014. július 17. 22:3223.
    Csak segíteni akartam.Én csak 1 gyereket szültem (nem is tervezek többet) de soha nem gondoltam erre a dologra. Egy percig sem. Volt egy felkészítő előadés, ott kb mindent elmondtak, aztán simán ment. Nem volt nagy truváj.Szívogatni próbáltam, mert fájt a telítettségtől, de az ment is a lefolyóba, mert kb semmi nem jött és a kezem is elfáradt.Gyerek meg annyit evett amennyi kellett neki. Tök természetesen jött ez az egész és ment amikor kellett.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_812476 (22)
    2014-07-17  16:04
  6. Torolt_felhasznalo_812476
    Torolt_felhasznalo_812476
    2014. július 17. 16:0422.
    Kedves Harangocka!

    Először is elnézést, de korábban elírtam a neved, ezt nagyon sajnálom. Persze, hogy felkészítem magam, hogy előfordulhat, hogy nem, de igyekszem "betáplálni" a kis buksimba, sőt, vhogy nem is gondolkodom azon, úgy értem, nem rágódom rajta, hogy nekem fog e menni, vagy sem.

    Úgy gondolom az a baj, hogy a mai világban annyi minden sok infó van, hogy sok kismama előre görcsöl, és ezért lesz később baj. Szvsz. bár én még nem szültem, de sok mindenről gondolom úgy, hogy a fejben dől el.

    Évi császáros példája is nagyon tetszett. Ha belegondolok, hogy mikor anyukám engem szült, szintén császárral, és ő is tudott táplálni, meg a húgomat is, aki akkor született, mikor egy éves voltam, és őt is császárral, akkor vmi biztos van fejben is :) Pedig régen nem ez volt mint most, nem voltak mellszívók, csak a két keze anyáinknak, sőt, még mesélte, hogy náluk a kórházban nem is engedték hogy alsóneműt vegyenek fel, nemhogy (eldobható) bugyit, nem is voltak még betétek. Pedig abban az időben szépen vágtak köldöktől lefelé is, nem úgy mint most, és mégis megcsinálták. Na jó, elkalandoztam.
    Persze, én csak örülök, hogy nekem mennyivel könnyebb lesz majd, mint neki 30 évvel ezelőtt, de nekünk meg az a nehéz, hogy túl sok minden van.

    Egyébként, valakinek esetleg van tapasztalat a Dr. Brown's féle mellszívóval, ami nem vákuum segítségével segít a fejésben?

    S. Carol. Sajnálom a kezedet.
  7. 2014. július 17. 15:4021.
    Nekem is az a tapaztalatom, hogy aki nem görcsöl rá a szoptatásra, hanem természetes dolognak tartja és akarja, annak menni fog. Az első pár hét lehet kicsit nehezebb. Én 3 gyereket szoptattam, a másodikkal minden rendben ment, az elsőnél és a harmadiknál az első hét horror volt, csak gyűlt a tej, de sehogy nem akart kijönni. De megoldódott.
    Ha már szóba került a tejleadás... Az első kettőnél én is adtam le napi 1 litereket. Fárasztó volt, de örültem, hogy segíthetek, meg a pénz sem jött rosszul. Viszont a sok fertőtlenítés miatt azóta ekcémás a kezem. Úgyhogy a harmadiknál szóba sem jött a tejleadás és pont annyi tejem volt, hogy a gyerekem degeszre ette magát. Vagyis működik a kereslet - kínálat elv. De azért az a kis AVENT jó szolgálatot tett az elején, meg közben is párszor, mikor el akart dugulni egy-egy tejmirígy.
    előzmény:
    évi* (19)
    2014-07-17  13:04
  8. Torolt_felhasznalo_302972
    Torolt_felhasznalo_302972
    2014. július 17. 13:2220.
    Rágörcsölni nem is kell, mert ez vagy megy vagy nem. Kétesélyes. De előre tornáztasd az agyad, hogyha esetleg nem menne, ne fordulj magadba!! Mert sok kisnyanya abba a hibába esik, hogy elkezdi saját magát hibáztatni meg szenvedni és akkor kilátásba is helyezett egy jó kis szülés után idepi. Az meg egyikőtöknek sem tenne jót.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_812476 (18)
    2014-07-17  12:19
  9. 2014. július 17. 13:0419.
    Igen, kb. ennyi vizsgálat rémlik. Félni nem is kell tőle, nem is azért írtam, hanem pozitívumként, hogy nem egy "tisztának tűnő" anyuka adja a tejet.Annyiból volt összesen kicsit macerás elvégeztetni a vizsgálatokat, hogy magammal kellett cipelnem a bébimet, pont azért, mert pici csecsemő volt (nem egész 2 hónapos volt, amikor már nem tudtam hova tenni a sok tejet), és szoptattam.Az meg, hogy a leadott tejet adagonkét vizsgálják azért jó, mert kezdő tejadóként nem biztos, hogy mindig sikerül megfelelően tisztán - sterilen - kezelni, ezt is tanulni kell.Teljesen pozitív a hozzáállásod, szerintem a legtöbb anyuka tudna szoptatni és a legtöbb baba tudna szopni, csak sokan nem kapják meg a kellő segítséget, azért hiszik azt, hogy nekik nincs tejük, vagy a babájuk képtelen szopni.Egyik barátnőm szült császárral, és még a kórházban kiakadt, hogy semmi teje nincs, gyerek éhen hal, stb. Bementem hozzá, együtt mellre tettük a gyerekét, meg segítettem neki fejni. Saját szemével láthatta, hogy igenis van előteje, és a gyereke is képes a feladatra. Onnantól ment neki a dolog.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_812476 (18)
    2014-07-17  12:19
  10. Torolt_felhasznalo_812476
    Torolt_felhasznalo_812476
    2014. július 17. 12:1918.
    Kedves Évi!

    Látod, a bevizsgálásos dologra nem is gondoltam, hogy értesítenek, ha van valami.
    A vizsgálatoktól nem félek, mert ha jól láttam, végülis csak pár plusz vizsgálat kell hozzá szülés után: egy bőrgyógyászati, egy széklet, meg egy tüdőszűrés, minden mást megcsináltak már a  babavárás alatt :)
    Ha jól tudom, akkor ez a Heim Pál kórházon keresztül megy csak, ugye?
    Azért, jó, hogy ennyi minden felmerül ebben a topikban :)) 

    Kedves Harangkocka!

    Igen, van ráció abban, amit mondasz, de én annyira igyekszem már a tudatomba is, ha úgy tetszik elültetni a magját annak, hogy menni fog, hogy aztán biztosan így legyen. Inkább azt a képet "nézem" hogy hogyan fogom csinálni, mint az, hogy hogyan fogok érte szenvedni, hogy legyen :) Nem a szoptatás kérdését lihegem én túl, csak a mellszívókkal vagyok tanácstalan. :) Egyébiránt bízom a természetben, sokat nem akarok görcsölni a témán :)
    előzmény:
    évi* (17)
    2014-07-17  12:03
  11. 2014. július 17. 12:0317.
    Egyáltalán nem tűnnek butának a kérdéseid. :-)Én sem gyúrtam a fejésre, csak így alakult...Szerintem annyiból korrektebb az eladás anyatejgyűjtő felé, mert ott bevzsgálják a leadott tejet. Értesítenek is, ha magasabb csíraszámú tejet adsz, hogy figyelj jobban a tisztaságra, vagy az eszközös sterilitására. Ez az ajándékba adott tejjel nincs így.Én szakmám szerint csecsemő és gyermekszakápoló vagyok, 5 évig dolgoztam is a szakmában. Szerintem horror, amikor anyukák pl. neten adják veszik a tejet. SOHA nem adnék ilyet a gyerekemnek, inkább a táp.Én végigjátszottam az összes vizsgálatot, megkaptam a tejgyűtőtől az eszközöket, tájékoztatást. A gyerekorvosunk kérte el a tejet a húgának, vele sokáig együtt dolgztunk műtőben, őrzőben, úgyhogy pontosan tudja, hogy hogy mennyire vagyok képes sterilen kezelni a dolgot.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_812476 (15)
    2014-07-17  11:37
  12. Torolt_felhasznalo_302972
    Torolt_felhasznalo_302972
    2014. július 17. 12:0016.
    Csak aztán nehogy az legyen, hogy ennyire készülsz erre (bár sztem agyrám szülés előtt még gondolni is erre) és végül ott állsz majd a tápszeres üveggel, mert nincs egy csepp se, vagy bébirépa képtelen rádcuppanni, esetleg nem kell neki..hihiihiihii
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_812476 (15)
    2014-07-17  11:37
  13. Torolt_felhasznalo_812476
    Torolt_felhasznalo_812476
    2014. július 17. 11:3715.
    Kedves Vadmacs :)
    Átfogalmazom :) Amiben "hiszek" az az, h vannak jó és rossz termékek :)
    Tény, h itt mondták, de nálam ez nem jelenti azt, hogy azt fogom venni,
    amit mondanak, én inkább meghallagatom, aztán, ha meg van a márka, a
    termék, akkor irány vmi árukereső, meg árgép oldal, meg pár elérhető
    odal a neten.

    Nem vagyok a pénzem ellensége, hidd el :) Ezért is kérek tanácsot az olcóbb árfekvésű termékek miatt :)

    Nos,
    igen, sajnos ilyen vagyok, a bőség zavara :D Meg, ma már tényleg
    mindenből üzletet csinálnak. Az ilyentől pedig olyan mérges tudok lenni.

    De a babakocsi már meg van, anyukám vett
    egy használtat, és nagyon tetszik, úgyhogy nagy teherrel lett kevesebb a
    vállamon :) Mondjuk, hiszed vagy sem, ott minél olcsóbbat akartam :)
    Nem vagyok hajlandó százezer forintot fizetni azért, amit lehet, hogy
    nem is használunk majd sokat, meg amúgy is, annyiért lassan autót vesz
    az ember... Ez egy másik téma... Bár, én inkább a hordozás mellett
    voksolok.

    Kedves Évi :)
    Nem akarok én gyúrni a fejésre, pláne nem gőzerővel. Ha sok lesz, azt én inkább eladományoznám, nem eladnám. Azt olvastam én is, hogyha van, azért akkor is érdemes odafigyelni, hogy ne üresre fejje az ember, mert a végén olyan sok lesz, hogy egy egész bölcsi jóllakna :)

    Tudom, hogy butánaktűnnek a kérdéseim, de mint mondtam, én még "új" vagyok, leszek, nekem még rengeteg kérdésem van, ti már profik vagytok, ezért is kérem a tanácsokat :D Amiket most is nagyon szépen köszönök. Sajnos, én az anyukámat nem tudom megkérdezni a témában, az anyósomat sem, ezért kérdezek meg "mindenkit" :)
  14. 2014. július 17. 10:5814.
    Nem bánom egy percig sem, csak a másodiknál már máshogy csináltam...Mind a 3 császáros volt, ráadásul a másodiknál hólyagsérülésem is volt, így nagyon ki voltam vérezve. Ennek ellenére dőlt a tejem a 3. naptól. Vonszoltam magam éjjel a csecsemő osztályra, hogy adják oda a fejőt. Mondták, hogy inkább a gyerekemet adják. Mondtam nekik, hogy az OK, de adjanak mellé még másik 3-at is legalább. :-) Meglátta a nővér a mellemet, és a gyerek mellé adta a fejőt is. Végül beadtam a jóllakott gyereket + mellé 4 deci tejet. (Beadtam a csecsemőre pár éjszakára, mert alig éltem a 70-es Hgb szintemmel.)
    előzmény:
    vadmacs (13)
    2014-07-17  10:43
  15. 2014. július 17. 10:4313.
    Istenem, azért ezért nagyon irigyellek. Nekem mindkettőnél kevés volt, a nagyobbiknak nem is volt elég, hiába próbáltam fejéssel szaporítani. A kicsinek nem kellett sem tápszer, de még a lefejt tej sem, így az első évem a szoptatásról szólt:-)
    előzmény:
    évi* (12)
    2014-07-17  10:39
  16. 2014. július 17. 10:3912.
    "A sok tejtől nem félek, sőt, ha szerencsés leszek, és sok lesz, még másnak is adományozhatok, ami pedig fantasztikus lenne :)" => Azért erre "sportolni" nem nagyon érdemes.Első fiamnál borzasztó sok tejem volt, volt tejtesója, akinek az Apukája naponta jött a tejért, volt, hogy kapott 9 decit egy nap (amúgy hivatalosan tejadó anya voltam, így minden vizsgálatot megcsináltak rajtam), ez mind szép és jó, csak kicsit már teher volt, hogy a gyerekem békésen aludt éjjel, és ahelyett, hogy én is aludhattam volna, éjjel 2-kor a nappaliban fejegettem, hogy szét ne pukkadjon a mellem. Aztán elutaztun Tapolcára, ahol úgy tudtam fürdőruhát venni, ha előtte egyforma méretre fejem a 2 mellem, hogy beleférjek, ott napokig ment a mosdóba a jó kis tej, természetesen emellett saját gyerek pukkadásig jól lakott.És amúgy meg ha pár órára elmentünk valahova már pakolni kellett a fejős cuccot, mert a gyerek azért nem evett literszámra, tej pedig csak dőlt és dőlt.Következő gyereknél már nagyon vigyáztam, hogy ne essek ebbe a hibába.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_812476 (9)
    2014-07-17  09:00
  17. 2014. július 17. 10:2511.

    Szia!


    Nekem első és második gyermeknél is nagyon hasznos volt a mellszívó. Első gyermeknél a kereslet-kínálat és a mellgyulladás, feszülés orvoslására volt kíváló, a másodiknál pedig nem szoptathattam, tejem viszont rengeteg volt, így fejtem rendületlenül.
    Én ajándékba kaptam Avent elektromosat, ami akár kézivé is alakítható. Nekem tökéletesen bevált, két gyermeket is "túlélt", ráadásul a másodiknál rendesen ki volt használva. Legtöbbször elektromosan használtam, de volt olyan helyzet, hogy véletlenül elfelejtettem betenni az adapterét, így kéziként kellett használnom, és persze sokkal nehezebb volt lefejni, de végülis akkor is sikerült, csak macerásabb. A második babánál egyszer kénytelen voltam kipróbálni a Pesztonkát (egyik nap, mikor mentem a gyermekhez a kórházba, nem pakoltam be a mellszívót, és a kórházban ezt adták), hát nekem rengeteg kínszenvedés árán jött le csak valami kevéske, pedig aztán én tényleg tejcsárda voltam.
    Sterilizálás - az elején az első pár hónapban én is mindent sterilizáltam (kifőztem, vagy mikrós sterilizálóval), de egy idő után már csak elmostam, kiszárítottam, és mondjuk hetente/kéthetente 1x sterilizáltam, nem naponta.


    Sokan írták, hogy nem a mellszívón múlik a dolog, ha szopizik, akkor jó, ha nem, akkor vegyél, de én azt mondom, nagyon hasznos szerkezet, főleg az elején, mikor a feszülést, mellgyulladást, és a kereslet-kínálatot lehet vele könnyen és egyszerűen orvosolni (persze erre mondják sokan, hogy ilyenkor akár fél óránként tegyük mellre a gyermeket, de én ezzel nem értettem egyet...).

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_812476 (9)
    2014-07-17  09:00
  18. 2014. július 17. 10:2410.
    Anyám te ezeket elhiszed. ......hallottam már olyat - igaz, konkrétan a Minimanó bolt tulajától egy
    kelengyebemutatón, akikben viszont úgyérzem, bízhatok - , hogy egy
    anyuka nem hallgatott a hozzáértőbb eladókra, tanácsokra, így csak
    sokadik alkalomra találta meg a mellszívót, mert annyira spórolni akart,
    és végén a végösszeget nézve többet költött, mintha egy drágább, de
    jobb eszközt választott volna.

    Ezek eladni akarnak, pénzt keresni. Ne dobj ki egy csomó pénzt. Mondjuk nem láttam még embert, aki ilyen tudományosan közelítené meg a mellszívó vásárlást, el sem merem képzelni mit művelsz babakocsi témában, ami "picit" azért fontosabb. A gyerekszületés nekik a legjobb biznisz. Elsőnél én is vettem elektromos mellszívót, meg cumisüveg melegítőt stb. A mellszívóval sem lett több tejem sajnos, a másodiknál elő sem vettem.
    Medela motorosom van, meg egy Avent kézi is, amit kaptam indkettő kifőzhető.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_812476 (9)
    2014-07-17  09:00
  19. Torolt_felhasznalo_812476
    Torolt_felhasznalo_812476
    2014. július 17. 09:009.
    Ismételten köszönöm a hsz-okat :)

    Tudom, hogy nem a mellszívón fog múlni, hogy tudok e majd szoptatni, vagy sem, azt csak a saját kényelmem miatt szeretném, hogy kényelmesebb legyen. :)

    Kicsit én is félek az olcsóbbaktól, hallottam már olyat - igaz, konkrétan a Minimanó bolt tulajától egy kelengyebemutatón, akikben viszont úgyérzem, bízhatok - , hogy egy anyuka nem hallgatott a hozzáértőbb eladókra, tanácsokra, így csak sokadik alkalomra találta meg a mellszívót, mert annyira spórolni akart, és végén a végösszeget nézve többet költött, mintha egy drágább, de jobb eszközt választott volna.

    Ezért is lennék kíváncsi, hogy itt vki próbált e olcsóbbat. Nem is az érdekel, hogy kinek, mi vált be, mert vki az egekig magasztalja az avent kézit, míg más kirepítené a világűrbe, annyira nem vált be, van akinek kézi, van akinek gépi, van aki kétkezes, pumpásra esküszik, van aki a szájjal szívó csöpire, szóval ezek számomra teljesen egyénfüggő dolgok. Inkább olyan érdekel, mint amit én is néztem, hogy pl. bertoni baby care-ről több helyen írták, hogy jó, pont olyan mint az Avent, de olyat azért nem vennék, mert nem lehet ugye forró vízzel, így pedig gőzzel sem sterilizálni, csak folyadékkal...

    A sok tejtől nem félek, sőt, ha szerencsés leszek, és sok lesz, még másnak is adományozhatok, ami pedig fantasztikus lenne :)

    Ha nem találok az olcsóbbak közt jót, akkor egyébként mindenféleképp Medela Harmony, vagy Philips Aventben gondolkozom, márcsak azért is, mert ezeket át lehet alakítani elektromossá. Számomra nem tényező viszont, hogy ha ilyen és ilyen márkájú a mellszívóm, akkor olyan legyen a cumisüveg, meg ilyenek, mert fogom, és átöntöm, amibe akarom -  ha kell -  fagyasztani.

    Természetesen a vásárlás még odébb van, de tényleg, ha már most ennyire túl kínálat van mindenből, muszáj vagyok valamennyire utánajárni, hogyha kell, akkor ugrasszuk apát venni, vagy rendeljünk a neten :)
  20. 2014. július 16. 22:088.
    Na én voltam az, akinek a kézi semmit sem ért. Hiába próbáltam, alig pár csepp tej jött vele. Lehet azért, mert nekem nagyon nagy a mellem, fogalmam sincs, de egyszerűen nem ment. 


    Utána vettem elektromosat, Medela-t, az szuper volt, és könnyen, gyorsan fejtem a tejet. Nekem muszáj volt, mert amikor szívműtéte volt a lányomnak még csak 4 hónapos volt, és nem szophatott kb. egy hétig. Nem akartam, hogy gond legyen. Egyébként nem vettem volna mellszívót, mert eleget szopott és tej is volt elég. Tehát szerintem csak akkor vegyél, ha tényleg szükséges. 
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_812476 (1)
    2014-07-16  10:14
  21. Torolt_felhasznalo_856560
    Torolt_felhasznalo_856560
    2014. július 16. 20:097.
    Arra azért vigyázz, hogy túl sokat ne fejj le, mert akkor annál több fog termelődni.
    Igen, lehet erre mondani, hogy az tök jó, viszont:


    - Ha nagyon sok tej termelődik két szoptatás közt, akkor egyrészt nagyon fog feszülni, fájni a melled és könnyen be is gyulladhat, baromi zavaró, ha elkezd csorogni, szétáztatva mindent, velem előfordult, hogy a buszon állva tenyérnyi tócsa  virított a pulcsimon... :)


    - Szoptatás megkezdésénél először elég vizes a tej, utána jön a "sűrűbb" zsírosabb, táplálóbb része ( a vizes rész is nagyon fontos, a folyadék miatt)
    Ha sok a tejed, a baba jóllakik a vizes tejjel, a sűrűt megfejheted ki. Ha szoptatás előtt fejed kia  vizeset, az nem sok mindenre lesz jó, hiába fagyasztod le...


    Szóval, csak a legelején fejd a melled, és mindig csak egy keveset, ha mondjuk feszül a melled viszont a baba még alszik. Ne sokat, csak épp hogy a feszülés megszűnjön. Az első napokban a baba aluszékonyabb, viszont a mell bedurran, alul-felül folyik, feszül, fájdalmas... 




    Mellszívó: Az Avent tökéletes, hidd el, a gépi zavarni fog, mondjuk ha valaki alszik épp a közeledben, nagyon fog zavarni hogy zajt csap (első napokban a kórteremben kifejezetten zavaró)




    Szóval valóban nem a mellszívó a kulcsa a sikeres szoptatásnak, ez inkább egy jó segítség az első 6 hétben (kb ennyi idő alatt beáll a kereslet-kínálat) 


    Tapasztalatból mondom, hogy felesleges macera a későbbiekben, jobb az, ha annyi tej van, amennyire a babának szüksége van. Ha éppen fejlődési ugrása van a babának, 1-2 nap és a tejed is több lesz. 



    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_812476 (1)
    2014-07-16  10:14
  22. Torolt_felhasznalo_302972
    Torolt_felhasznalo_302972
    2014. július 16. 19:036.
    Baromira nem a hüle mellszívón függ, hogy szoptasz-ene legyél ennyire szuperfelkészült.


    Ha gyerek normálisan tud belőled kajálni, akkor nem igazán kell nyűglődni ezzel, mert ha elég neki, max kiengeded a feleslegedet a zuhany alatt. Csókolom.


    Amúgy a kézi egy nagy fos, csak szenvedés.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_812476 (1)
    2014-07-16  10:14
  23. 2014. július 16. 15:015.
    szia,


    nekem Medela mini electric mellszívóm volt, és tökéletesen meg voltam vele elégedve. Én elektromosat szerettem volna, a kézi fejéstől idegenkedem, de biztos azok is jók, amik kéziek, kinek mi az ideális. Nekem kényelmesebb volt az elektromos azért is, mert pl. éjjel, hulla fáradtan, amikor sajnos szívni kellett, akkor egyszerűbb volt ezzel, közben csukott szemmel 'pihentem'. 


    üdv, és kellemes babavárást!
    Dollh.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_812476 (1)
    2014-07-16  10:14
  24. 2014. július 16. 14:084.
    Szia!
    Az Avent és a Medela kézi teljesen jó.
    Nekem sok tejem volt, nagyon jól jött, amikor a baba épp nem volt "üzemképes" :)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_812476 (1)
    2014-07-16  10:14

Címlap

top