Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Bababarát vendéglátók

Torolt_felhasznalo_770932
Torolt_felhasznalo_770932
Létrehozva: 2004. június 29. 13:41
Sziasztok!

Erre a fórumra várjuk minden kismama hozzászólását, tapasztalatát olyan vendéglátó helyekről, amelyek kismamák, babák igényeit is kiszolgálják. Olyan fontos tényezők számítanának, mint:
(ezt bemásolom rebusbaba ötlete volt)
-van szoptatóhelyiség
-babakocsival is könnyű bejutni
-gyerekmenü is van
-gyerekjátszóhely
-pelenkázóhely
-etetőszék. . .

Minden hozzászólásnak örülünk. Osszátok meg velünk a tapasztalataitokat, hogy megkönnyítsük egymás dolgát:-)
  1. 2006. július 12. 21:5831.
    Sziasztok!

    Balatonaliga, Balatonvilágos környéki bababarát éttermet ismer valaki?

    Előere is köszi!

    Ági
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  2. Torolt_felhasznalo_184084
    Torolt_felhasznalo_184084
    2004. augusztus 9. 10:3630.
    A másik ilyen "evőeszköz nélküli" hely a Sir Brian étterem közvetlenül a Duna Plaza mellett :) Úgy emlékszem ott még lépcső sincs, vagy ha van, max. 2-3 lépcsőfok.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_221526 (28)
     
  3. Torolt_felhasznalo_239610
    Torolt_felhasznalo_239610
    2004. július 29. 09:4629.
    Sziasztok! Szerintem nem kellenne nagy felhajtás a bababarátsághoz. Maradhatnának az éttermek úgy, ahogy vannak, minden beruházás nélkül, csak az emberi hozzáálláson kell változtatni. Én az első gyerkőccel kb. másfél éves korától jártam ilyen helyekre. Szerencsére szépen evett, de kisebb problémák nem egyszer adódtak (pl. pohártörés), de nem voltak rossz tapasztalataim. Ha nincs gyerekmenü, akkor is mindig van pofánk megkérdezni, mit ajánlanak a gyereknek. Az első igazi bababarát élményem egy veszprémi étteremben volt, ahol nagyon kedvesen fogadtak. Rögtön hoztak etetőszéket, a nagyobb gyerek székére párnát, hogy fel érje az asztalt, partedlit, dupla adag szalvétát. Szerintem egy vendéglősnek igenis megéri egy kis odafigyelést, mert v. színűleg legközelebb is odamegyek. És most már megyek. A kisebbik most 7 hetes, de a hétvégén Debrecenben egy nagyon elegáns étteremben ebédeltünk a családdal. A kicsit gyerekülésbe vittük, ami alá kaptunk széket. A nagyobbiknak a sok különleges kaja helyet hoztak egy kis sültcsirkét körettel (féladagot , féláron de hárman ettük meg) Pelenkázó helyiség nem volt, de a mosdó márványpultja tökéletesen megfelelt volna a célnak. Szopizást is biztosan meg lehetett volna oldani, de jólakottan mentünk oda, így szépen kialudta magát a kicsi, amíg mi bekajáltunk.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  4. Torolt_felhasznalo_221526
    Torolt_felhasznalo_221526
    2004. július 9. 20:0228.
    Sziasztok!
    Én számlálatlanul szoptattam már a kislányomat a legkülönbözőbb helyeken, étteremben is, és még buszon, villamoson, padon, vonaton. . . és nem találkoztam ellenzőkkel. Persze igyekeztünk a legdiszkrétebben megoldani, hogy tényleg csak egy anyukához simuló babó látszódjon kívülről, ami látványnak szerintem nem nevezhető gusztustalannak.
    De itt ugye vendéglátó egységekről esik szó:

    Kisdisznó módjára evő babóknál jó választás a Lancelot étterem a Podmaniczky u. -ban, a Nyugatitól nem messze.
    Hát babakocsival nem garantált a siker, ugyanis egy pincében található, meredek lépcsősor alján. De van etetőszék (olyan stilszerűen fapados), és mivel amúgy is elvárják, hogy mindenki kézzel egyen, a pad alá és szerteszét hajigált ételmaradékokon is csak kedvesen mosolyognak.
    A mi babónk jól érezte magát.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  5. Torolt_felhasznalo_184084
    Torolt_felhasznalo_184084
    2004. július 7. 14:0327.
    Sziasztok!:)
    Tudom, hogy nem tartozik szorosan a babaetetős témához, de azért megemlítem:
    Mi most tartunk a babakellékek beszerzésénél, és nemrég az RS Reitter Ferenc utcai üzletében jártunk (aki esetleg nem ismerné, ez egy bútorforgalmazó cég, nagyon helyes bababútorokat is árulnak).
    Örömmel láttam, hogy van külön kis gyermekjátszó/megőrző, hogy amíg a szülők bútorokat nézegetnek, a gyerkőc se unatkozzon, ráadásul szombat-vasárnap is nyitva van az üzlet, nálunk ez sem utolsó szempont.
    A budakalászi Corában is van baba-mama szoba, ha legközelebb megyünk benézek, milyen a felszerelés odabent :)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  6. Torolt_felhasznalo_358937
    Torolt_felhasznalo_358937
    2004. június 30. 21:2026.
    Sziasztok!

    Már kicsit nagyobb babóknak (1 évestől, aki már tud önállóan is eljátszogatni) és szüleiknek szerintem teljesen jó a Champs is, ez Bp-en a Dohány u. -ban van. El van különítve a nem dohányzó rész, és egy kis szoba nyílik belőle, tele játékokkal, PlayMobilokkal, és felvigyázó nénivel. Hátránya hogy a játszószoba azt hiszem csak hétvégén van nyitva, viszont egy vasárnapi ebédhez nagyon kellemes kis hely. Megmondom őszintén azt nem tudom van e pelenkázó de féladagot simán kihoznak. . .
    Én Pesten ezt az egy kimondottan éttermet ismerem. Ja és babakocsival kicsit nehézkes a lejutás, mert ez egy pincehelység, viszont ha már lementél a lépcsőn, simán van akkora tér mindenhol hogy eltolhatod az asztalig rendesen.
    Üdv
    Peggy
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  7. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2004. június 30. 19:0625.
    Folli:-))) Ezzel én is így vagyok, mintha Danóca előtti életem meg sem történt volna:-))))

    De milyen igazuk van azoknak, akik nem szégyenlősködnek. Legalábbis úgy, hogyha nem látszik egyébként sem semmi. Túlságosan felfújják ezt az ügyet az ellenzők.

    Ha jó idő lesz, szeretnék hétvégén lemenni Csopakra, és úgy döntöttem nem érdekel, hogy ki lesz ott és mi a véleménye, de a strandon igenis meg fogom szoptatni a fiamat. Persze megtehetném a kocsiban is, de az nyomorgással járna, úgy pedig nem hajlandó a gyerek enni.
    Tudom, hogy a pasik szerint a szoptató mell nem olyan szép, mint egy dögös 18 éves kiscsajé, de nem muszáj engem nézni.

    Sziasztok! Megyek, megyüni vacsizni:-)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  8. Torolt_felhasznalo_743000
    Torolt_felhasznalo_743000
    2004. június 30. 14:2724.
    Szia Dorcesz!:))

    Hát megmondom őszintén nem sokmindenre emlékszem már, mióta Gabi megszületett azt a részét az életemnek lezártam:)) De az utolsó munkahelyemen rengeteg külföldi volt (Budai Vár), és ők aztán nem szégyenlősek!! Anyuka egyik kézzel lapátolja magába a salátát, a másik kezében a kinder és szoptat. Általában észre sem vettem, csak mondjuk másodjára, hogy hol is van a gyerek, az előbb még. . . . itt volt. . . . . :))) Igazándiból akkor és most sem értem, hogy ez miért is zavar bárkit!! Aki enni és valamilyen szinten kikapcsolódni megy egy kávézóba/étterembe, és nem pedig másokat "lesni", az észre sem veszi. . . !!! Persze jó magyar szokásunk azt nézni, hogy a másik asztalnál mi történik. Sajnos.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_858420 (23)
     
  9. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2004. június 30. 13:0423.
    Szia Folli:-))))

    Ez aztán IGEN:-) Fel is térképezted helyettünk egész Pestet. Jó dolog, hogy babásan sem zárkózol be. Nagyon helyes. Bárcsak itt is ennyi lehetőség lenne. Ezt a Füredet lehet, hogy mi is megnézzük. Köszi a tippet:-)

    Milyen volt a vendéglátózás? Szeretted? Ti hogy álltatok a kisbabás anyákhoz? Voltak a másik fórumon is vendéglátósok, de a "negatív csoportból".
    Az ismerettség nagyon jó dolog, ki is kell használni, ha van. Gabesz is élvezheti ennek a gyümölcsét, így tényleg nem szólhat Rátok senki. Meg lehet, hogy látták, hogy jobb is, ha meg se mukkannak. A hátorozottság messziről látszik.

    Megyek, fiam pakol. . . kifelé.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  10. Torolt_felhasznalo_743000
    Torolt_felhasznalo_743000
    2004. június 30. 12:3122.
    Sziasztok!
    Ha már a nem-vendéglátó helyek is beleférnek, akkor említeném a Cora-t. Van baba-mama szoba, van gyerekfelügyelet, van mikrohullámú sütő. És még enni is lehet. . . :))
    Aztán a Westendben a Leroyban, a Fashion Miróban is voltam már gyerekkel, kiültünk a nemdohányzó részre, vagyis a folyosóra, és minden rendben volt. Hoztak a gyereknek vízzel higított nem hideg üdítőt, fél adag sült krumplit stb. Etetőszéket ugyan nem kértem, mert a babakocsi bőven elég volt.
    Eddgi teraszon nem volt gond, ha bementünk babakocsival, de csak mertek volna szólni!! Biztosan felborítok néhány asztalt és bezáratom a helyet!!:)))))
    Aztán a McDonald's is tényleg elég kulturált és mondhatni baba-barát.
    Akkor felsorolok néhány helyet, ahol eddig a bébivel jártunk:
    Canteen étterem, III. Monostori út
    Evezős étterem, III. Római part 32.
    Villa Fontana, III. Nánási út 24.
    Két Szerecsen kávézó, Nagymező utca (a Radnóti Színházzal szemben)
    Bagolyvár étterem, XIV. Állatkerti út (a Gundel mellett)(pedig első osztályú!!)
    Adria balkán étterem, Szentendre (itt nem tudom a pontos címet, a Földhivatallal van szemben)
    Borcsa étterem, Bfüred Tagore sétány (a strand mellett)

    Így hirtelen ennyi.
    Ja és még a vári Miró Caféban még szoptattam is. . . .
    Persze hozzátenném, hogy a vendéglátós múltam végett sok mindenkit ismerek az ilyen helyeken, biztosan ez is benne van a dologban. De megmondom őszintén, idegen helyen is jogosnak érzem, hogy a gyermekemet is színvonalasan "kiszolgálják". Ha már egyszer fizetek érte. . . :)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  11. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2004. június 29. 19:2621.
    Persze, kismamákra is gondolhatunk. Szerintem olyan hely nincs is, ami minden követelménynek megfelelne, de az ember szívesen köt kompromisszumot, egy anyának a mai viszonyok között már fél siker is siker.
    Talán a dohányzás kérdése hamarosan nálunk is megoldódik. Vagy túl optimista vagyok?
    Én amikor dolgoztam egy étterembe jártunk ebédelni, és mivel egy helyisében volt a büfé és az asztalok, ezért a büféhez járók ott bagóztak még az asztaloknál is, mi pedig ebédeltünk. . . . volna. . . De persze szólni nem lehetett, hiszen nem volt tiltva. Márcsak azért sem valószínű, mert hamutartó volt minden asztalon.
    Terhesen a gyomrom felfordult tőlük, de csak engem zavart. Oda a hasammal is alig fértem be, nemhogy most babakocsival.
    Talán most a legideálisabbak azok a helyek, ahol jó időben kint is vannak asztalok. Ott némi elrendezéssel (ha nem szólnak be) még el is lehet férni. Szomorú, de úgy tűnik, kiszorultunk. . . :-(
    Ez Veszprém, amiről beszéltem. De azért körülnézek, ha majd megyek. 25 évig éltem ott, de egy étterem sem jut eszembe, ahol megoldható lenne a babakocsizás. Egyedül a Mc' Donaldsban van etetőszék, és az emeleten egy kis játszórész.

    Majd Fehérvárat is feltérképezem.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  12. 2004. június 29. 17:3920.
    Szerintem nem kimondottan csak gyerekeseket kellene megcélozni. Egy nem dohányzó hely, ahol mellékesen etetőszékek, szoptatóshelyiség is van szerintem sokakat érdekelne. Pl. én is szívesen mentem volna ilyenbe régebben is, mert nem bírom a füstöt, később meg terhesen nem is akartam füstben ücsörögni. És nagyon sokakat ismerek, akik figyelembe veszik egy vendéglőnél, hogy más odabagózik e az orruk alá.
    előzmény:
    radrit (14)
     
  13. 2004. június 29. 17:3519.
    Debrecen, Benedek Elek városi könyvtár:

    Be lehet tolni a babakocsit kényelmesen
    Nem néznek ki vele
    Kicsit nagyobbaknak színes ceruzák, és játékok vannak kitéve egy külön részen, kis asztalkákkal.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  14. 2004. június 29. 17:3218.
    Szerintem nem kell, hogy egy hely, amit ide beírunk, mindennek megfeleljen. Nekem sokszor az is elég lenne, ha be tudnék jutni babakocsival és nem néznének ki onnan.

    És nem kell feltétlen vendéglőnek lennie.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  15. 2004. június 29. 16:4717.
    Én még olyat is szoktam fantáziálni, hogy bébicsőszök is vannak, pasik. Több olyan barátom is van, akikékrt megvesznek a gyerekek, és nagyon tudnak bánni velük. Az egyiknek ha minden jól megy születik is egy saját lurkó.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  16. 2004. június 29. 16:4216.
    Vasárnap voltunk a Fáy présházban, ami Fóton van, nem bababarát, de van egy etetőszék, viszont állandóan zsúfolásig tele. Ezt most csak a vidék miatt írtam. Ha jó egy hely, oda elmennek az emberek.
    előzmény:
    radrit (14)
     
  17. 2004. június 29. 16:4215.
    Budapesten biztosan sikere lenne, megyeszékhelyeken, nagyobb városokban talán, ahová a babás családok is "bekényszerülnek" néha. Kisebb helyen nem biztos, hogy érdemes ebben gondolkodni, mert a kisgyerekszám gyorsan változik, leginkább csökken.
    Klasszikus étterem és olyan szintű bababarátság, amilyenben gondolkodsz szerintem kizárva. Hacsak nem egy éttermet nyitsz, aminek van egy jól elkülönített bababarát része, akkor a dohányosok is jöhetnének. :)
    előzmény:
    radrit (14)
     
  18. 2004. június 29. 16:3414.
    Igen, de a dohányfüstön kívül, szerintem nem gyerekesek nem járnának oda, mert pl. zavarja őket a ricsaj, ami ugye elkerülhetetlen egy gyerekekkel zsúfolt helyen. Tehát csak babások járnának, viszont ők nem arról híresek, hogy étteremben étkeznének, max. valami kivételes alkalomkor. Vagy rosszul látom?
    És ha lenne ilyen hely, akkor hol lenne érdemes megvalósítani? Én úgy gondolom, hogy csak nagyon frekventált helyen érdemes, ahova még véletlenül is bejönnének. Szerintetek vidéken érdemes lenne, vagy csak Budapest jöhet szóba?
    Én olyan szívesen megcsinálnám:))
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  19. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2004. június 29. 16:0713.
    Közben már megtaláltam az Ikea honlapját:-)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  20. 2004. június 29. 16:0612.
    Én sem szoktam oda űlni, de azt tudom, hogy olyan profi elszívókat is lehet kapni, hogy az asztolon kívűlre nem is megy füst.
    1029. Ördögárok út 80.
    tel. : 397-2742, 398-2742.
    www. nancsineni. hu
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_872520 (10)
     
  21. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2004. június 29. 15:5711.
    levelebeka: Címet is tudsz?

    Hogy van ötletetek, akkor próbáljatok címet is írni, vagy hogy melyik környéken van.
    Én pl. vidéki vagyok, ha járok Fehérváron, körülnézek ezügyben.
    Én még nem jártam az IKEÁban, mik vannak ott?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  22. 2004. június 29. 15:5110.
    de oda nem csak enni mennek az emberek!:-)) meg ott valahogy nem nagyon gyújtanak rá . . . tudom, hogy van dohányzós része az étteremnek, de még nem igazán láttam ott dohányzó embereket . . . lehet azért, mert én nem oda szoktam ülni a gyerekkel:-)
    előzmény:
    levelebeka (9)
     
  23. 2004. június 29. 15:299.
    Szerintem ez sem áthidalhatatlan probléma, az Ikeaban is működik.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_872520 (8)
     
  24. 2004. június 29. 15:168.
    nem ez a gond szerintem, hanem pl. az, hogy egy ilyen helyre élből nem megy be a dohányos ember . . . márpedig azok többen vannak, mint a kisgyermekes vendégek . . . . :-(((( sajna a vállalkozónak azt kell néznie, ki hoz több pénzt a konyhára
    előzmény:
    levelebeka (6)
     

Címlap

top