Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

XVIII. ker óvoda melyiket?

Virág Viki
Létrehozva: 2014. február 23. 18:44
Sziasztok! Van itt köztetek olyan fórumozó, aki XVIII. ker. óvodájába járatja gyermekét? Érdekelne, hogy kinek mi a tapasztalata az itteni ovikkal kapcsolatban, melyikről van pozitív véleményetek, kinek melyik a legszimpatikusabb. Áttekintve környékünkön található óvodákat, én most kettő között vacillálok (Csodavilág ovi és a Csemete Nevelde). Ezeket esetleg ismeri valaki?
  1. 2016. május 5. 17:0613.

    Köszönök minden hozzászólást! Ha valaki még erre téved, írjon nyugodtan :)

    előzmény:
    süvölvény (11)
    2016-05-04  11:27
  2. 2016. május 4. 14:4612.

    Szia Macianyu!
    A Gulner nem rossz suli, azóta is tetszik, ez persze azért elsősorban a tanítókon múlik, és az igazgatón, aki tényleg mindent megtesz a suli jó működéséért.
    Ha most lesz majd elsős a gyermeked, még az is lehet, hogy a mi tanítóinkat kapja, és akkor tényleg nagyon jól jársz - ők a Pálfiné Kozma Ildikó-Körmendy-Juhász Györgyi párosítás. Ildi néni igazi tyúkanyó, imádja a gyerekeket és nagyon ügyesen terelgeti őket, emellett úgy is mondhatnám, hogy modern felfogású, ő csinálta  meg a facebook-on a zárt csoportunkat, FB-on is aktív és lehet tőle privátban is kérdezni. Györgyi néni első ránézésre szigorúbb, de ő is nagyon imádja a gyerekeket, ő inkább a művészi vonalat képviseli - rajz, ének, és erkölcstan. A másik párosról (Badacsonyiné Bódis Hajnalka és Paulik Zsuzsanna) kevesebbet tudok, Hajni néni mindig kicsit egykedvű, morcos, Zsuzsa néni fiatal és lelkes, kb. ennyi jött le nekem.
    Mivel "kisfelmenős", ezért nálunk most lesz tanító váltás 3-4. osztályra, ettől kicsit tartunk, de alsóban azért még nem olyan gáz.
    Felső tagozatot annyira nem ismerem, de a suli egészéről azt tudom mondani, hogy egy átlagos suli, és én pont ilyet kerestem, mert utálom a versenyistállót. Ha voltál nyílt napon, azt talán észrevetted, hogy a tanítók ott sem csináltak mást, mint máskor, tehát nem a szülőknek tartottak csili-vili előadást arról, amit máskor sosem szoktak a gyerekekkel csinálni, hanem tényleg a mindennapi tanulási munkát mutatják be. Játékosak, fel vannak készülve a modernebb, kooperatív csoportmunkás foglalkozásokra is.
    A suli nem sporttagozatos, de délutánonként sokféle sportot lehet űzni, olyan extrát is, mint pl. a vívás, de van foci, kosárlabda, lányoknak rsg szerű torna, 3. osztálytól viszik őket úszni is a Park uszodába. Van gyógytorna lehetőség is, év elején az iskolaorvos/iskola védőnője szűri a gyerekeket, és akinél úgy érzi, javasolja a gyógytornát - ez lehet csak torna, de kiegészítheti gyógyúszás is (a fiam mindkettőre jár).
    A suli honlapja mindig az aktuális infókat tartalmazza, ott sok hasznos infót megtalálsz.
    Összességében én nem csalódtam, a fiamnak és nekünk szülőknek is bejött a suli, remélem a jövőben is így marad.
    Remélem tudtam segíteni, további szép napot!
    Tapsi

    előzmény:
    macianyu (10)
    2016-04-30  22:34
  3. 2016. május 4. 11:2711.

    Szia!


    Én nem hallottam rosszakat a Gulnerről, sportsuli, nem?


    Hasonlóképpen jártam, egyszerűen betették a gyerekemet a körzetes iskolába, amit pont nem akartam. Na, az rossz hírű.


    Hiába voltunk a kiválasztott iskola foglalkozásain, beszélgettem a leendő osztályfőnökkel, aki biztatott, hogy jöjjünk, erre megkaptam a levelet, hogy helyhiány miatt nem tudják felvenni.


     

    előzmény:
    macianyu (10)
    2016-04-30  22:34
  4. 2016. Április 30. 22:3410.

    Szia Tapsi,


    Nagyon régen jártam erre.... most a Gulnerről keresek véleményeket, így tévedtem megint ide. Köszönöm a korábbi válaszod :)


    Semmit nem tudok a Gulnerról, viszont oda KELL mennie a gyereknek, kutyát nem érdekli, hogy mi mit akarunk. De szó szerint. Becsapták az egyik osztályba és passz.


    Így egy év után mi a véleményed a Gulnerról? Nagyon megköszönöm, ha megírod. 


    Más iskolákba túljelentkezés van és 62 gyereket vesznek fel a 80 jelentkezőből, a Gulnerben meg 52 gyerekkel kezd az első évfolyam. 


    Hivatalos helyen azzal "vigasztaltak" hogy nem ez a legrosszabb iskola a kerületben. Hát köszi...


    Szóval nagyon megköszönném, ha írnál


    Macianyu

    előzmény:
    tapsifüles (9)
    2015-09-22  20:41
  5. 2015. szeptember 22. 20:419.

    Szia! :)


    Végül a Gulner mellett döntöttünk, és nagyon elégedettek vagyunk. Nagyon kedves az igazgató, a tanítók, akiket idáig megismertünk, kedvesek és hozzáértőek.


    A nyílt nap is meggyőzött anno, látszott, hogy nem akarják feleslegesen telepakolni a gyerekeket tanulnivalóval, szeretettel fordulnak feléjük, nem versenyistálló, ahol az azonnali maximális teljesítmény az elsődleges. (A Bókayban a nyílt napon az jött le nekem, hogy a tanító nekünk, szülőknek "prezentált", nem pedig a gyerekekkel foglalkozott, látszott, hogy a gyerekek soha nem csináltak még olyat, amit akkor, azon az órán, a tanító csak be akart vágódni a szülőknél)


    Fiam most másodikos, nagyon jó összetételű osztály jött össze, annyira aranyosak, ahogy segítik egymást, és ebben a tanítók is abszolút partnerek. Sok "extra" nincs, de én úgy vagyok vele, hogy az alapok legyenek jól lerakva, és utána jöhet a plusz, ha a gyerek is úgy akarja, és van is hozzá affinitása. Angolt majd harmadiktól tanulnak, úszni is akkortól járnak majd. Van a suliban sokféle sport lehetőség (vívás, művészi torna, kosárlabda, foci), most csináltak a nyáron az udvar egy részében hátul műfüves focipályát is. Látszik, hogy figyelnek arra, hogy ők még azért "kicsik", a negyedik óra után van ebédszünet, az utána következő óra pedig "pihenő óra", "mesekuckó", 1 héten 1x "angoloznak" is (még nagyon az alapok, csak dalok, versikék, egyszerű szavak).


    Én általában csak későn, az ügyelet végefelé tudok odaérni a fiamért, de még soha nem szóltak amiatt, hogy miért nem tudom megoldani hamarabb (volt, hogy pontban fél 6-ra értem oda, és még egy pofavágás sem volt).


    Egyelőre még tetszik, remélem majd a felsőben sem változik nagyon a helyzet.


    Remélem segítettem. :)


    Tapsi

    előzmény:
    macianyu (8)
    2015-09-04  16:01
  6. 2015. szeptember 4. 16:018.

    Sziasztok,


     


    Elolvastam a levelezésetek, és érdekelne néhány dolog.


    Tapsifüles: végül melyik sulit választotad és bevált-e.


    Virág Viki: melyik ovi lett?


    A Bókay-t nem ajánlom ...................:(((((((( kár, hogy csak most tévedtem ide.......


     


    Köszi, ha válaszoltok, Üdv, Maci

    előzmény:
    tapsifüles (6)
    2014-03-06  13:55
  7. 2014. március 19. 08:007.

    Szia!

     

    Mostanában én sem néztem az oldalt. Többször voltunk betegek is. Hát igen, a bölcsivel ez jár.:-) Remélem oviban jobb lesz.

    Biztos jó suli a "szomszéd" is.:-)  Én is néztem, mert hogy sok udvari programra rálétok az ablakból. Lehet, hogy a későbiekben ezzel is megkereslek. (pár év múlva:-) )

     

    Köszönöm amiket írtál az oviról. Még mindig filózom. Szóba jött még itthon a Cseperedő is, ott is van német, és az a jelenlegi bölcsink mellett van. 

    Megtudtam, hogy a körzetesbe nem kötelező jelentkezni, így azt idén biztos kihagyjuk. Ha sehová nem veszik majd fel, jövőre kénytelenek leszünk oda is beíratni, mert 4 éves kor után nem maradhat bölcsis.

     

    Akkor nektek jó készülődést a suliba!

    Igen, én is családiasabbnak érzem ezt a sulit. Bár mi a német miatt, ha sikerül németes ovi előbb-utóbb, mi a piros és a darus iskolát néztük ki.

     

    Ovi ügyben még tanácstalan vagyok azért, de majd lesz vhogy.

     

    Hogy hívják a fiadat? Hátha tényleg látnánk.

    Üdv.

    előzmény:
    tapsifüles (6)
    2014-03-06  13:55
  8. 2014. március 6. 13:556.

    Szia!

     

    Elnézést, hogy nem írtam, kicsit sűrűek a napjaim...

     

    Mi a Napfürdőben, szóval egymás mellett... :)

     

    A Csemete nem saját konyhás, az önkormányzatik úgy tudom mind szállíttatják egy szolgáltatótól, ez - a Csemete esetében legalábbis - az Elamen. Nem tudom, mennyire lehet jó, vagy rossz, a fiam amúgy sem a legjobb evő, de az óvónők szerint meg szokta enni a kajákat, nem igazán finnyás.

     

    Idén szeptembertől megy majd a fiam suliba, néztük a területileg illetékes Gullnert, és a Bókayt is. Valószínű a Gullner marad, szimpatikusak a tanítók, és a suli egésze, meg az, hogy nem az a versenyistálló típus, mint mondjuk a Piros iskola, a Kandó, vagy a Brassó.

     

    Múlt héten volt szülőink az oviban, és ott meg is említették, hogy április 16-án lesz a nyílt nap, és a szülők és a leendő ovisok ilyenkor a nagycsoportosokhoz vannak irányítva (mert ugye oda érkeznek majd a kicsit szeptembertől). Arra készüljetek, hogy mindig nagy a tumultus, bár az óvónénik megkértek minket, hogy ha lehet, aznap ne vigyük a gyerekeket oviba, de biztos lesznek, akik ezt nem tudják megoldani (mint pl. én), úgyhogy kicsit zsúfolt lesz... :) A fiam a kis épületben lévő Maci csoportba jár, ha netán bementek oda is, biztos találkoztok majd. :)

    előzmény:
    Virág Viki (5)
    2014-02-25  16:31
  9. 2014. február 25. 16:315.

    Szia! Köszönöm a választ! Mi is ott lakunk, mi az Aranyszarvasban! Örülnék, ha egyszer személyesen is tudnánk beszélni!

     

    Egyre szimpatikusabb a Csemete. Sajna a Csodavilágról nem sokat tudok, hátha addig arról is lesz infom. De nagyon szeretném jó helyre betenni.

    Saját konyhás az ovitok? Finomak a hamikák? 

     

    Melyik suliba fogtok járni, :-) vagy idén még nem mentek?

     

    Üdv.

    előzmény:
    tapsifüles (4)
    2014-02-25  15:45
  10. 2014. február 25. 15:454.

    Szia! :)

     

    Azt nem tudom, most milyen a Szélmalom, de 2 éve hárman is "fellázadtunk" a csoportunkból egymástól teljesen függetlenül, és mindhárman átírattuk a gyermekeket a Csemetébe. Tulajdonképpen olyan volt az egész, mint egy szimpla gyermekmegőrző, fejlesztés, mint olyan nem igazán létezett, ezen kívül a mozgás kimerült az udvari futkározásban, mivel nincs tornaterem, ezért a csoportszobában tornáztak, max. havi 1x, de volt, hogy 2 hónap után úgy hoztam haza a tornacuccát, hogy érintetlen volt. Középső csoportra nagy nehezen sikerült elérnünk, hogy járhassanak úszni, mivel az uszoda csak pár perc séta, de azt is csak úgy, ha vállalkozó kedvű szülők is jöttek segíteni az óvónéniknek a délelőtti úszásra öltöztetni-vetkőztetni-hajat szárítani. Az óvónők, dadusok között is voltak olyanok, akik egyáltalán nem oda valók voltak (pl. ordítoztak a gyerekkel, aki emiatt bepisilt - tanúja voltam). Sokszor voltunk a vezetőnőnél panaszkodni, megoldást kérni a problémákra, de legtöbbször süket fülekre találtunk. Csak akkor kapott észbe, amikor mi hárman eljöttünk, akkor óvónőket csereberélt a csoportok között, dadust rúgott ki, de persze azóta nem tudom, mi a helyzet, tehát lehet, hogy minden tekintetben jobb lett...

    Nem tudom, hogy a Csemetében foglalkoznak-e sajátos nevelési igényű gyermekekkel, én nem találkoztam ilyennel, de azt elmondhatom, hogy az egészséges lelkületű gyerekek sokkal jobban befogadják az ilyen gyerekeket és sokkal toleránsabbak, mint a felnőttek, tehát nem hinném, hogy problémát jelentenek az egészséges gyerekek között.

     

    Mi a Zila mögött lakunk... :)

     

     

    előzmény:
    Virág Viki (3)
    2014-02-24  16:57
  11. 2014. február 24. 16:573.

    Kedves Tapsi!

     

    Mi is a Mocorgó ovihoz tartozunk körzetileg, oda nem vagyok hajlandó még a jekentkezést sem beaadni, annyi rosszat hallottam már.

    Köszönöm a választ, sokat segít, mindenképpen elmegyünk a nyílt napra.

     

    Arra volnék kíváncsi, örülük h olyan írt, akinek gyermeke oda jár.

    Azt hallottam, h integrált nevelés van ott. Mennyire jellemző h ép gyerekek vegyesen vannak a rászorulókkal, sajétos nevelési igényűekkel, hátrányos helyzetűekkel stb. 

    Ti tapasztaltak vagytok ebben, érdekelne h vegyítik őket vagy most nem is jellemző h vannak ilyen gyerekek. Nem tudom ennek hatásait egy 3 évesre.

    De aztán lehet h most nem is ilyen a nevelés. Szeretnék tájékozódni, ha tudsz erről vmit, kérlek oszd meg velem. Köszönöm.

     

    Egyébként az ovi csodaszép, láttam képeken milyen modern, és kívülről is. Mi minden játék van, és bizti szuper programok egy kislánynak is.

    Mindent köszönök előre is!!!

     

    Lehet nem is messze lakunk egymástól, ha egy a körzetes ovink.

    :-) :-) :-) 

    előzmény:
    tapsifüles (2)
    2014-02-24  08:41
  12. 2014. február 24. 08:412.

    Szia Viki!

     

    Mi a XVIII. kerületben lakunk, a körzetes óvodánk a Petőfi-Szélmalom ovi volt, és, bár máshova is jelentkeztünk, végül a Szélmalomban kötöttünk ki (Bókay kertben van). 2 évig "szenvedtünk", majd végül a váltás mellett döntöttünk. Azóta a Csemetébe jár a fiam, az első két év "lemaradásai" miatt plusz 1 évet (most lesz áprilisban 7 éves), és mi nagyon meg vagyunk elégedve. Szeretetteljes környezet, kedves és hozzáértő óvónők és dadusok, felszerelt csoportszobák, szép, és folyamatosan újuló-bővülő udvar, érdekes és szórakoztató programok. Az ovi két épületből áll, a nagyobb épületben 4 csoport, egy tornaterem, és a személyzeti irodák kaptak helyet, a kicsi épületben 2 csoportnak van hely. Mi mindkét épületet ismerjük már, tavaly még a nagyban voltunk, de mivel annak a nagycsoportnak a nagy része elballagott, szeptembertől a kis épületben lévő nagycsoporthoz csatlakoztunk. A Csodavilágot nem ismerem, viszont a Csemetéről csak jókat tudok mondani, és csak ajánlani tudom. Most néztem a honlapjukon (http://csemeteovoda18.hu/kezdolap.php), a Csemetében ápr. 15-én lesz szülői tájékoztató, 16-án pedig a gyerekek is megnézhetik az ovit a nyílt napon, mindenképpen érdemes elmenni, hogy Te és a gyermek is eldönthesse, mennyire jön be nektek ez az ovi.

     

    Sok szerencsét a választáshoz! :)

    Tapsi

    előzmény:
    Virág Viki (1)
    2014-02-23  18:44

Címlap

top