Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Győrszentivánon élni

adelusz
Létrehozva: 2013. május 28. 13:13

Sziasztok!

Olyan embereket várok ide,akik Győrszentivánon élnek.Nézegetjük ott a házakat,a falu tetszik,mert közel van a város.

Várom az előnyöket és a hátrányokat.Érdekelne az ovi és az iskola minősége is.Előre is köszi!

  1. 2017. január 13. 23:368.

    Sya..van védőnő is és gyermek orvos is..több is mindegyikből és akikhez a kislányommal járunk nagyon kedves és segítőkészek..

    előzmény:
    adelusz (7)
    2013-05-30  12:27
  2. 2013. május 30. 12:277.

    Igen,azt mi is megfigyeltük,sok a nagy ház és az egyforma.

    Még azt szeretném kérdezni,hogy a "faluban" van e gyerekorvos és védőnő.

    Vagy be kell járni a városba hozzájuk?

    előzmény:
    Goldmund (6)
    2013-05-29  14:44
  3. 2013. május 29. 14:446.

    A 2 iskolának szerintem az a magyarázata, hogy elég sokan laknak ott, mindenki családi házban, így rettentően szétterül ez a városrész. 

     

    Az, hogy sok ház eladó, az nem jelent rosszat. Idős emberek kihalnak, gyerekeik már rendelkeznek házzal, ezt árulják.

    Annak idején én is nézegettem ott házat, rengeteg 1960-70 körül épült, akkori ízlés szerinti családi ház van, aminek építtetői 1930-50 körül születhettek és mostanában halnak meg.

    Ráadásul a helybőség és az annak idején jóval alacsonyabb fűtésköltség miatt rengeteg a 120-150 vagy akár 180 m2-es ház. Azokat meg pláne nehéz eladni.

     

    És sokat számít a divat. Divatos dolog lakóparkban lakni, amerikai konyhás házban lakni, Győrújbaráton, Ménfőcsanakon, Nádorvárosban, Révfaluban, sőt Szigetben lakni családi házban. Ezért ezek mind túlértékeltek és mégis ezeket viszik el hamarabb. Amiből nem következik, hogy ott jobb lakni. 

    előzmény:
    adelusz (5)
    2013-05-29  09:59
  4. 2013. május 29. 09:595.

    Nagyon köszönöm a választ! megnyigtató,hogy Nektek tetszik ott.

    Minden nap nézegetjük a házakat és rengetek az eladó.Ez vajon miért lehet? Régebbiek is és új építésűek is eladóak.A Legtöbb a központban van sajnos.De lehet találni mellékutcában is.Csak olyan gyanús,hogy annyian el akarnak menni onnan. Vagy ennyire nincs pénze az embereknek? Hm.... nem értem.

    Az jó ha nincs gond a barnabőrűekkel.Mondjuk arra kíváncsi lennék,hogy ha majd bemegy az iskolába a gyerkőcöm,akkor hány barnabőrű oszt.társa lenne?  Na meg miért van 2 suli? Van valami különbség köztük?

    Amúgy a mindennapi bevásárlást megtudtátok oldani/megtudjátok? Vagy sokszor kell bemenni a városba azért? Oké,drogériák csak a városban vannak,de élelmiszerbolt az láttam van elég sok Szentivánon.Vagyis hát kisebb boltok vannak,de vannak. Az oviról tudsz valamit? Az mennyire jó?

    Előre is köszi!

    előzmény:
    szaszo71 (4)
    2013-05-28  21:52
  5. 2013. május 28. 21:524.

    Szia!

     

    Mi igazi belvárosiként költöztünk Szentivánra, mondjuk a lakásunk már 5 éve üresen áll, mert külföldön élünk, de a szüleim is Szentivánon laknak.

    Szerintem jó ott lakni, mondjuk mi a munka-suli-ovi dolgot kocsi nélkül nem tudtuk volna megoldani, de mivel volt kocsink, semmi gond nem volt.

    Anyukám a városban dolgozik, sokszor vonattal megy be (mondjuk ők közel laknak a vasútállomáshoz.)

    Nekünk a belvízzel sose volt gondunk (Váci u.), de a Gólyarét felé tényleg probléma.

    A cigányok szerintem nem okoznak igazi gondot, 2 szomszédom is a helyi suliban tanít, egyik se mondott ilyet.

     

    Ha az a cél, h.kiköltözzetek a városból, Szentiván tökéletes, százszor inkább, mint Csanak v.Győrójbarát.  

     

    előzmény:
    adelusz (1)
    2013-05-28  13:13
  6. 2013. május 28. 15:273.

    Nagyon köszönöm a választ!

    Tudom,hogy Győrhöz tartozik,már 6 éve Győr-Szabadhergyen lakunk,szóval hallottunk már Győrszentivánról.  Igen azt láttuk,hogy 2 iskola van.A cigányokról is tudunk,és hát a múltkor láttunk is egykettőt.

    Soktól halljuk a belvízes részt is.Bicajunk van,meg kocsi is van.Bicajozni nem gond.Imádom.  Ha oda megyünk mindenképpen beszélünk valakivel aki ott lakik,hogy mit kell tudni a helyről. Láttuk van milliomos negyed is,na az brutál.

    előzmény:
    Goldmund (2)
    2013-05-28  14:47
  7. 2013. május 28. 14:472.

    Szia!

     

    Én nem Győrszentivánon lakom, hanem Gyárvárosban, de valamennyire ismerem azt is.

    Mosolyogtam  azon, hogy tetszik nektek a falu. Elvileg város, mert Győr része. A gyakorlatban persze abszolút falu.

     

    Sokan költöznek ki oda mostanában, mert nem olyan drága és jó a tömegközlekedés. Két általános iskolája van, egyik a Váci Mihály úton, a másik jóval följebb. Az előbbiről van némi információm, elég jónak tartják.

    A közbiztonságról, egyebekről sem mondanak rosszat. Vannak cigányos részek, arra persze ne vegyetek házat. Ha a Győr felőli szélén vesztek házat, akkor esetleg túl közel lesztek az AUDI-hoz és annak zajához. Két gyógyszertára van, de elég közel egymáshoz. Általában minden eléggé a Váci Mihály út - Déryné út kereszteződés közelében van. Ha onnan messze laktok, akkor még Győrszentivánon belül is sok esetben minimum biciklire kell szállnotok. Észak felé különösen kinyúlik, ha arra laktok, a 19-es főúton gyorsan beértek a városba. A másik úton (Váci M. út és folytatása) hétköznap reggel zsúfoltság van, alsóbbrendű utakról nehéz kikanyarodni.

     

    Még valami: vannak kifejezetten belvíz-veszélyes környékek. Ezt igazán csak a helyiek ismerik, de erre nagyon ügyeljetek! Anélkül sehol ne vegyetek házat, hogy egy, az eladótól független helyi embert erről meg nem kérdeztek!

     

    Amúgy a falusias hangulat velejárója, hogy sok a szúnyog.  

    előzmény:
    adelusz (1)
    2013-05-28  13:13

Címlap

top