Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Bp. III.ker jó ált.iskola?

germami
Létrehozva: 2012. november 5. 09:45

Sziasztok,

 

Általános iskola választás előtt állunk és a kerületben lévőket nem igazán ismerem.

Természetesen eljárok a nyílt napokra, gyerkőcöt is viszem a suli hivogatókra, hogy találkozzon a leendő tanítónénivel, hogy megismerje, megszeresse, de nehéz, eddig egyikbe sem "szerettünk" bele.

 

Megnéztem a kompetencia teszteket is, de nem tudom mennyire vegyem pl komolyan, mennyire adnak hiteles képet az iskolai színvonalról?

 

A körzetes suli sajnos messze van, közlekedés szempontjából nem a legjobb. 

 

Gondoltam teszek egy próbát itt, személyes tapasztalatokra lennék első sorban kiváncsi, melyik iskolát tartjátok jónak (esetleg nem jónak) a III.kerületben. Békás kiesik nagyon, elvileg azok kizárva.

 

Köszönöm!

  1. 2018. március 22. 09:4464.

    Sziasztok,


     


    Mi egy váratlan költözés miatt kerültünk át a 13. kerületből a 3.-ba. Elvileg a Krúdy iskolába tartozunk, de oda semmiképpen nem szeretném vinni a fiam (nyelvi problémák miatt még nagyon nehezen menne ez a sokórás angol)


    Az Erdőalja iskola van még közelebb - róla tudtok véleményt mondani? II. Rákóczi Ferenc...


    Melyik sulit javasolnátok most?


    Rövid az idő és hamarosan dönteni kell...


     


    Köszönöm!

    előzmény:
    mytym (26)
    2015-02-04  10:25
  2. 2017. augusztus 1. 09:2863.

    Kedves Germami!


    Olvastam a hozzászólásodat az iskolához. Elmondanád a véleményéd, tapasztalatod? Mi másodikasok leszünk és suliváltás előtt állunk. Sajnos a mostani sulinknál a tanár néni nem a legjobb volt és iskolaotthonosak voltunk, ami szörnyen működött nálunk. Ezért is szeretnénk váltani. Megköszönök minden infót, mert a 3 kerületi sulikat és tanár nénineket nem ismerem.


    Előre köszönöm a választ.

    előzmény:
    germami (57)
    2016-02-24  15:35
  3. 2016. október 21. 18:0262.

    Sziasztok, Tudom, hogy a Békásmegyeri Iskolák eleve kizártak voltak a beszélgetésből, de mi ott lakunk, és most úgy tűnik, hogy a kislányom jövőre megkezdi az iskolát. Több helyen is próbáltam már érdeklődni a Keve-Kiserdei Iskoláról és az Aquincum Két tanítási Nyelvű Általános iskoláról. Amennyiben van tapasztalatok a két általam említett iskolával kapcsolatosan, megosztanátok velem? Köszönöm előre is!

  4. 2016. szeptember 5. 14:3261.

    Sztm. nagyban tanítónéni függő. Mi minden infót megkapunk nem csak üzenőben, hanem e-mailben is. Megszégyenítés soha nem volt a fiam osztályában, sokkal inkább keresik ki miben jó, s arra ösztönöz a tanítónéni.

    előzmény:
    FB#643279677 (60)
    2016-09-04  15:42
  5. 2016. szeptember 4. 15:4260.

    Mi is oda járunk. Egyáltalán nem találom családiasnak, inkább versenyistálló, megszégyenítős stílussal. Infoáramlás nulla. Nagy csalódás.

    előzmény:
    germami (56)
    2016-02-24  15:33
  6. 2016. május 22. 21:2859.

    Sziasztok! A Vackor oviról mi a véleményetek? Én úgy hallottam, az a kerület legjobb óvodája! 

  7. 2016. március 4. 11:3158.

    Szia, 


    Oviból nekünk nagyon bejött a Törzs utcai. Vegyes csoportok, szuper óvónénik, kellemes laza légkör. Pénz az nincs, de ez általános az állami oviknál. Fura, mert a párja, a Solymár utcában meg nem jó. Más az emberanyag... 


    Előtte mi a Százszorszépbe jártunk, a program jó volt de szerintem túlságosan terhelik a gyerekeket  (oviban minek???) a csoportban az agressziót nem kezelték jól, piszkálták a később becsatlakozó fiunkat - otthagytuk. 

    előzmény:
    minu (55)
    2016-02-23  13:40
  8. 2016. február 24. 15:3557.

    Szia,


     


    Sajnos egyik ovit sem ismerem, mi a Harrebe jártunk. Ha az esetleg érdekel írj, és mesélek

    előzmény:
    minu (55)
    2016-02-23  13:40
  9. 2016. február 24. 15:3356.

    Szia,


     


    Harreről tudok mesélni, harmadikos a fiam. Nagyon meg vagyok elégedve, szerintem szuper jó iskola. Hogy miért?


    - családias a légkör


    - jól informálnak mindenről (honlap is műkődik)


    - tanítónénik szuperek!!


    - tehetséggondozás magasszínvonalú, különböző klub, miegymás van


    - nagyon oda figyelnek, ki miben jó, azt erősítik


    - differenciáltan tanulnak, aki vmben jobb,az az órán mást is csinálhat, külön feladatot, h ne unatkozzon


    elsős tanító nénik közül Éva nénit ismerem ,igazi energiabomba, sok drámás foglalkozást tart. Ha van esetleg kérdésed írj nyugodtan, próbálok segíteni

    előzmény:
    siposagnes (53)
    2016-01-20  12:40
  10. 2016. február 23. 13:4055.

    Sziasztok!



    Kicsit furcsán jelent meg az előző hozzászólásom, így újra bemásolom:
    Óbudai óvodákról érdeklődnék.


    Utca szerint a Váradi utcai ovihoz tartozunk, de a Meggyfa utcai óvoda van a legközelebb. Egy ideig ebben a Macis oviban gondolkodtam, de az utóbbi időben sok rosszat hallottam róla és néhány óvónőről. És hát az óvónő személye a legfontosabb. A Szél utcait mondták még jónak illetve a kaszás dűlői Almáskert óvoda jöhet még szóba. Csak ide kicsi az esély, hogy felvennék és messzebb is van.
    Messze semmiképpen nem szeretném vinni, mert most is problémát okoz a sok gyaloglás reggelente. 
    Szeretnék tőletek jó ill. rossz tapasztalatokat gyűjteni a Macis, a Szél utcai, Váradi utcai és az Almáskert esetleg még az Ágoston utcai művészeti oviról. A Százszorszép ovi azt hiszem fizetős és nagyon drága. Ha konkrét óvónőket vagy csoportot tud ajánlani valaki annak nagyon örülnék. Természetesen neveket gondolom priviben érdemes küldeni csak.

    Előre is köszönöm a segítségeteket!

  11. 2016. február 23. 13:3654.

     


    Sziasztok!


     


    Látom, hogy itt már az általános iskolákról van szó, de mivel az itteni hozzászólók túl vannak az óvodán, ezért szeretnék itt óbudai óvodákról is érdeklődni. Aztán 3 év múlva jöhetek vissza iskola nézőbe. :) 


     


    Utca szerint a Váradi utcai ovihoz tartozunk, de a Meggyfa utcai óvoda van a legközelebb. Egy ideig ebben a Macis oviban gondolkodtam, de az utóbbi időben sok rosszat hallottam róla és néhány óvónőről. És hát az óvónő személye a legfontosabb. A Szél utcait mondták még jónak illetve a kaszás dűlői Almáskert óvoda jöhet még szóba. Csak ide kicsi az esély, hogy felvennék és messzebb is van.


    Messze semmiképpen nem szeretném vinni, mert most is problémát okoz a sok gyaloglás reggelente. 


    Szeretnék tőletek jó ill. rossz tapasztalatokat gyűjteni a Macis, a Szél utcai, Váradi utcai és az Almáskert esetleg még az Ágoston utcai művészeti oviról. A Százszorszép ovi azt hiszem fizetős. Ha konkrét óvónőket vagy csoportot tud ajánlani valaki annak nagyon-nagyon örülnék. Természetesen neveket gondolom priviben érdemes küldeni csak.


     


    Előre is köszönöm a segítségeteket!

  12. 2016. január 20. 12:4053.

    Sziasztok! Valaki tud információt adni az Első Óbudai német nemzetiségi általános iskoláról? Esetleg valakinek jár oda gyermeke? Illetve a Harrerről milyen vélemények vannak? Igazából eddig én csak jót hallottam, de például az Első Óbudait nem nagyon lehet kiismerni, mert nyílt napon sem tudja meg az ember, kik lesznek az elsős tanítónénik. Így nehéz iskolát választani. A Harrerben még a honlapon is részletesen bemutatkoznak a leendő első tanítók. Ez nagyon szimpatikus:-)

    előzmény:
    lorci (7)
    2012-11-05  11:17
  13. 2016. január 8. 00:3052.

    Sziasztok, 


    majdem egy éve voltam itt, gondoltam beszámolok mi történt azóta. 


    Úgy döntöttünk, hogy még egy évig oviban marad a nagyfiúnk, mindkét aki óvónő ezt javasolta, mi is így gondoltuk. Nagyion jó döntés volt, mert sokat érett az egy év alatt, tavaly még egyáltalán nem érdekelte az iskola, most meg már kifejezetten érdeklődik milyen lesz. 


    Óvodát is váltottunk. A korábbi helyen "kényszer" vegyes csoport lett volna, azaz kb. 5-6 nagy maradt volna hátra a 20 picihez. Nem abba az oviba kerültünk át ahova szerettünk volna, de végül minden jól alakult. Kifogtunk két tündéri óvónénit. Ez az ovi (Törzs utca) teljesen vegyes csoportos, a csoportban normális az eloszlás, kb. 40% nagy, 30% közép, 30% kicsi. Ezt az évet így nagyként és kicsiként közös csoportban járják a fiaink. A beszoktatás két nap volt, minden nap örömmel mennek óvodába, hihetetlen szoros kapocs épült ki kettejük között + most már arra is figyelnek az óvónénik hogy tudatosan kicsit távolabb húzzák egymástól őket, hiszen jövőre a nagyobbik iskolába megy. A nagyoknak szerveznek extra programokat, elfoglaltságokat hogy megkapják a nekik szükséges szintű törődést is. Én maximálisan vegyes csoport párti lettem.


    Az iskolaválasztás továbbra is nagyon nehéz. Az óvónénik az előző és az itteni oviban is a Váradit favorizálják és ismerősöktől is jót hallunk róla akik most elsősök. Holnap és netes vélemények alapján Harrer. Az állami oktatás fejlődési iránya szerint Waldorf, de ott nagyion sok a negatívum is.  


    Azt hiszem végigjárjuk a nyílt napokat és megkeressük a legszimpibb tanárnénit. Úgyis az számít, nem az iskola. De azért ha van ajánlásotok, ne tartsátok vissza :) 


     

  14. 2015. Április 14. 21:4251.

    Igen, ezt látom, hogy úgy vannak vele, hogy a 8 éves majd biztos királyul teljesít a kisebbek között, de ez szerintem hamis illúzió. Előbb-utóbb eljön az igazság pillanata és a tökös 6 éves lenyomja tudásban az adott esetben kevésbé jó képességű 8 évest. :-)

    előzmény:
    tapsifüles (50)
    2015-04-14  16:09
  15. 2015. Április 14. 16:0950.

    :) Na ez az a szemlélet, amit tényleg nem szeretek... Ha egy gyerek a "tesztek" és az óvónő szerint is iskolaérett, miből gondolja egy szülő, hogy jobb, ha mégis visszatartja. Fél, hogy a gyereke hogy fog teljesíteni a suliban? Végül is 1 év múlva úgyis kiderül...
    Na mindegy, a lényeg, hogy a fiam szerencsére jó tanítónők keze közé került szeptember óta, szereti a sulit, jól is teljesít (pedig csak egy "átlagos" körzetes suli, semmi extra), úgyhogy egyelőre én is nyugodt vagyok... :)

    előzmény:
    évi* (42)
    2015-04-14  14:25
  16. 2015. Április 14. 16:0249.

    Igazából én ezt a részét nem is vettem figyelembe... én a gyerekemet néztem, meg a pedagógus véleményét, és persze szerencsére láttam, hogy volt értelme a visszatartásnak. :)

    előzmény:
    abak (41)
    2015-04-14  14:24
  17. 2015. Április 14. 15:1748.

    Változás inkább ott lesz, ahol eddig a 3 évest nem tudták felvenni, mert nem volt hely az oviba, hiába ment volna anya vissza dolgozni. Most már kötelező lesz az ovi, kérdés lesz e elég férőhely, meg tudják e oldani. Nálunk van 28 fős ovis csoport! :-(

    előzmény:
    évi* (47)
    2015-04-14  14:34
  18. 2015. Április 14. 14:3447.

    Azt mondjuk nem tudom, hogy hányan vannak azok a 3 évesek, akik amúgy nem mentek volna oviba. Szerintem nem lesz jelentős a különbség. Legalábbis itt a "környéken" szokás a 3 évest beadni kényszer nélkül is.

    előzmény:
    évi* (46)
    2015-04-14  14:32
  19. 2015. Április 14. 14:3246.

    Hát igen, ez megint egy új helyzet és nyomás lesz...


    Mindenesetre a várt változás nem állt be a törvényi szabályozás hatására, maradt minden a régiben - eddig.


    Én nem fogom nagyon bánni, ha legalább a legkisebb gyerek nem fog 8 évesek közt ülni 6 évesen, bár tudom, hogy ott is el fog boldogulni...

    előzmény:
    abak (45)
    2015-04-14  14:28
  20. 2015. Április 14. 14:2845.

    Ha van férőhely az oviban, akkor ezt minden további nélkül megtehetik.


    De amennyiben ősztől fel kell venni az összes 3 évest (és ők jó sokan vannak), akkor már nem dönthetnek ilyen szabadon az ovónők.

    előzmény:
    évi* (40)
    2015-04-14  14:19
  21. 2015. Április 14. 14:2744.

    Nekem eszembe jutott, ez biztos, hogy egy halom lóvé, mert itt nem 10 gyerekről van szó...

    előzmény:
    abak (41)
    2015-04-14  14:24
  22. 2015. Április 14. 14:2643.

    ...vagy 1,40... :-)

    előzmény:
    évi* (42)
    2015-04-14  14:25
  23. 2015. Április 14. 14:2542.

    Igen, pont Ti lehettek azok, ahol ez egy megalapozott döntés volt, de azt látom, hogy a legtöbben már úgy küldik a gyereket oviba 3 évesen, hogy tudják, hogy 7 éves korig biztos nem küldik isibe, tökmindegy, hogy Józsika ír-olvas és amúgy 1,20 magas, 30 kiló, és szőrösödik a hónalja. :-) (Jó, ez túlzás volt kicsit.)

    előzmény:
    tapsifüles (39)
    2015-04-14  14:07
  24. 2015. Április 14. 14:2441.

    Van ennek a kérdésnek egy másik vetülete is, bár erre nem nagyon gondulunk.


    A jelenlegi szabályozás szerint a családi pótlék, adókedvezmény, stb. a középiskola befejezésééig, de max. 20 éves korig jár.


    Ebből a szempontból nem mellékes, hogy valaki 18 vagy 20 éves korában fejezi be a középfokú tanulmányait.

    előzmény:
    tapsifüles (39)
    2015-04-14  14:07

Címlap

top