Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Debreceni kismamák 2012

d.kata81
Létrehozva: 2012. július 23. 13:18

Sziasztok!

 

Debreceni kismamás topikra kerestem rá a fórumok között,de csak nagyon régiek vannak.

Jó lenne újra indítani egyet.

Én 17 hetes kismama vagyok.

Szívesen beszélgetnék kismamákkal (elsősorban debreceniekkel),akik most várják első gyemeküket,mint én

Megoszthatnánk tapasztalatainkat,gondolatainkat,félelmeinket,ill. mindennapos dolgainkat.

 

Ha szívesen beszélgetnél te is,írj!

 

Szép napot

  1. 2014. július 5. 16:061024.
    Sziasztok!
    Kivel mi újság? Hová tűntetek? :)
    Mi jól vagyunk, élvezzük a jóidőt :) 2 hét múlva újra megyünk oltásra, 18 hósra. Azóta voltunk dokinál, mert mások szerint ugye nem hízik eleget a gyerek. A doki mondta, hogy adjak neki vitamint.  Egy hónapja eszi, már szerintem unja, mert nem akarja megenni, így nem is erőltetem. Egy darabig jobb volt az étvágy, azóta minden a régi. Ha kedve van eszik, ha nincs, akkor nem.
    Ki hogy áll a szobatisztaság kérdésével? A múltkor egy ismerőssel beszélgettem, aki dicsekedte, hogy az ő gyereke már másfél évesen szobatiszta volt :/ Hát, dobtam egy hátast, más se hiányzik, csak hogy most már ezt hallgassam anyóséktól, hogy mikor lesz szobatiszta a 17 hós lányom :( Szerintem még korai. Bár van bili, rá is szoktuk ültetni, ücsörög is rajta, majd föláll, és oda pisil, ahol épp rájön :)
    Mindenkinek további kellemes hétvégét! :)
    előzmény:
    d.kata81 (1)
    2012-07-23  13:18
  2. 2014. május 21. 22:191023.
    Szia!
    Szerintem ha 1 oltást beadatsz,és elkapja a himlőt,akkor nem kell felnőtt korban újra oltani, de rá fogok kérdezni azért, meg mčg egyszer megkérdezek mindent :) Pénteken úgyis megyünk, talán mŕr megkapjuk a 15 hós oltást lassan 16 hósan.... Kicsit bekavart ez a betegség, de mŕr jól van szerencsére.
    Kinga jobban van mŕr?

    Szép estét!
    előzmény:
    Huncutka87 (1022)
    2014-05-19  11:02
  3. 2014. május 19. 11:021022.

    Sziasztok!

     

    Azóta túl vagyunk az oltáson :) Elvileg ugye 7-10 nap múlva kellett volna jelentkeznie a tüneteknek. Mi megkaptuk szerdán, szombaton jelentkezett a 38 fokos láz, vasárnap-hétfő húsvét, vagyis ismét elmaradt a nagy családi "banzáj" :/ (Ugyan így jártunk a karácsonnyal, szilveszterrel, és keresztfiam 2 éves szülinapja, ami április 13-án volt, azóta se lett megtartva, mert a 3 gyerekből valaki mindig beteg). Múlthét szombat óta Kinga is hurutosan köhög. Magamtól adtam neki az Abroxolt, csütörtökön csak elvittem dokihoz. Azt mondta, mivel szakadozik felfelé, így ne adjam a köptetőt, hanem adjak a Sinecodból este 10 cseppet, ez csillapítani fogja a köhögést, mivel esténként nagyon kínozza a gyereket. Hát, én úgy tudtam, hogy ilyenkor nem szabad csillapítani, hanem az kell, hogy felköhögje, na mindegy, nem én vagyok az orvos. Persze azóta is köhög, most már nem szakadozik fel, csak kínozza, hallani, ahogy mélyről próbálja felköhögni, de semmi. És az orra is elkezdett folyni. Tehát holnap délután elviszem az én dokimhoz, ő gyerekekkel is foglalkozik, hátha mond valami újat. 

     

    A bárányhimlő elleni oltáson én is filóztam, jó, hogy leírtad a szempontokat, én ennyire még nem jártam utána. A mi gyerekorvosunk csak annyit mondana, vagy beadatom, vagy nem, ennyi. A harmadik tényleg jól hangzik. Ha csak azt kapja meg, akkor is kell emlékeztető felnőtt korában, vagy az már jó, hogy ha csak alig, de átesett a betegségen?

     

    Én méhnyakrák ellen szeretném mindenképpen beoltatni. Anyum méhnyakrákos volt 35 évesen, és teljesen el kellett távolítania a méhét. Genetikai hajlam lehet rá, én is járok folyamatosan rákszűrésre, amellett pedig évente vetetek vért a Klinikán, ahol kimondottan a rákos sejteket nézik. Szeretném ettől megóvni a gyerekemet, és bár nem olcsó mulatság ( 3xkb. 30.000Ft) valahogy meg fogjuk oldani :)

     

    További szép hetet, használjátok ki a jó időt ennyi eső után :) :)

  4. 2014. május 12. 21:261021.

    Sziasztok! 

    Jó régen írtam már ide... 

    Hogy vagytok?  Remélem mindenkivel minden oké! 

     

    Sita: Meggyógyultatok már? 

    Mi is betegek vagyunk most, szerintem hasonló dolog mint a tiétek, de remélem nem fog olyan sokáig tartani :/. 

     

    Valakinek megy bölcsibe a babája ebben az évben?  Nálunk úgy néz ki, hogy megy Fanni szeptembertől ha felveszik, én pedig megyek vissza dolgozni. De nem tervezek csak kb 1 évet dolgozni, utána jöhetne a tesó...  :) 

     

    Bárányhimlő elleni oltást beadatjátok / adattátok? 

    Én beszéltem róla a gyerekorvossal, azt mondta 3 lehetőség van:

    1: nem adatjuk be, akkor 2 hét a himlő lefolyása, láz, rengeteg hólyag, stb stb... 

    2: beadatjuk a 2 oltást, akkor lehet el sem kapja, de mivel lány, és majd valószínűleg szeretne szülni, felnőtt korában be kell oltatnia magát mielőtt babát tervez, egy emlékeztető oltással. Ha elkapja, akkor is csak pár hólyag lesz rajta, mintha csak allergiás lenne.  Azt mondta a szülő sokszor nem is gondolja hogy ez himlő, csak az orvosnál derül ki. nem lesz láz sem... 

    3: csak 1 oltást adatunk be, akkor valószínűleg elkapja, de nem lesz olyan durva lefolyású, 1 hét, kevesebb hólyag. 

     Ami azt illeti nekem a 3. Variáció a legszimpibb. Inkább most kapja el mint felnőtt korában, akkor már kockázatosabb meg minden. És így nem lenne olyan nagyon durva lefolyású sem. 

     Szerintetek? 

     

     

    Szép estét mindenkinek! 

    előzmény:
    _sita (1020)
    2014-04-27  21:11
  5. 2014. Április 27. 21:111020.

    Szia Kata!

     

    Köszi a bátorítást :)

    Hát a doki nagyjából annyit mondott, hogy úgyis beteg a gyerek, ha beteg akar lenni, úgyhogy ezzel nem lehet mit kezdeni, most van kialakulóban az immunrendszere, most ismerkedik a bacikkal.

    Kaptunk újabb antibiotikumot, amit már be is szedett, de igazából még mindig hörög és még mindig sokat szívom az orrát, úgyhogy nem tudom, hogy mire volt jó ez az antibiotikum.

    Mondom neki, hogy csak nem kéne ennyit szednie, erre az volt a válasz, hogy majd ha 2 hetente szedi az antibiotikumokat, majd akkor elkezdhetünk gondolkodni, hogy van-e valami más baja.

     

    Mindenesetre kedden viszem természetgyógyászhoz, hogy pár homeós, természetes vagy alternatív megoldást ajánljon, amivel legalább nem jutnánk el minden esetben a bronchitisig. 

    előzmény:
    d.kata81 (1019)
    2014-04-22  13:36
  6. 2014. Április 22. 13:361019.

    Szia Sita!

     

    Szegény,ne csoda hogy készen vagy!

    Nem hiszem,hogy én is tudnám ezt már rendesen kezelni.

    Sajnos nem tudok nektek segíteni,mert hogy lekopogjam Anna még csak most volt beteg először 1 hétig,de az se volt vészes nagyon,folyt az orra.

    A Klinikára esetleg nem mentek ki?Hátha ott mondanak valami mást is,mint a háziorvos.

     

    Kitartást,majd írj,hogy mi volt a dokinál!

     

    Üdv: Kata

    előzmény:
    _sita (1018)
    2014-04-22  11:28
  7. 2014. Április 22. 11:281018.

    Sziasztok!

     

    Jajj, segítsetek, légyszi, már nem tudom, mit csináljak. Ez a gyerek 3. hónapja folyamatosan beteg. 3 hét alatt 2 antibiotikumot evett meg, hörgőgyulladása volt. Aztán egy hétig jól volt, aztán megint taknyos lett, kapott gyulladáscsökkentőt. Aztán egy hétig jól volt, aztán elkezdte egy az egyben kikakálni a kaját, amit megevett és kijött rajta az ekcéma - ergo megint előjött a gombája, és ez a sok hülye szirupos cukros gyógyszer tönkrevágta a beleit.

    Múlt héten gombaölőt adtam neki, meg probiotikumot és sinupretet, erre most megint beteg lett, megint hörgős köhögés.

     

    Amit szed:

    Nurofen

    Sinupret

    Fenistil

    Baby Luuf

    Salvus vizes inhalálás Berodual cseppel

    C-vitamin teába 

     

    Most a sinupret helyett vettem lándzsás útifüvet, mert hiába adtam most egy hétig neki, mégis beteg lett.

     

    Na, mi a picsámat csináljak még? Hát már komolyan kész vagyok tőle.

     

    A nurofent nem akarom adni, mert az is szirupos, és hazavágja a gyomrát. A lándzsás útifű is szirupos, de most hirtelen húsvétkor nem tudtam mást adni. Meg egyébként is 3 éves kor alatt elvileg nem lehet, de mások is adják.

    Nem szeretnék újabb antiobiotikum kúrát, de szerencsétlen tényleg nagyon köhög már megint, olyan jó kis hurutos, úgy tüdőből...

    Délután lesz az orvos, hát kíváncsi leszek.

     

    Bocs, hogy kifakadtam :( 

  8. 2014. Április 20. 22:281017.

    Szia!

     

    Nekünk kedden lesz Annának 3 hete,hogy megkapta ezt az oltást.

    Semmi baja nem volt még eddig,se kiütés,se láz,se semmi.

    Valószínűleg már nem is lesz.

    Úgy tűnik,hogy ezt is "gyereke válogatja" :)

    Nem biztos,hogy Kingánál is fog jelentkezni bármi is.

     

    Kata

    előzmény:
    Huncutka87 (1016)
    2014-04-16  18:31
  9. 2014. Április 16. 18:311016.

    Sziasztok!

     

    Már volt téma a 15 hós oltás, szerintem már többen is túl vagytok rajta. Nekünk ma volt esedékes. Volt egy kis sírás, de hamar megnyugodott. Azóta semmi gond, most is épp pakol, jön-megy, elemében van :) Ugyebár 7-10 nap múlva lehet hőemelkedés, láz, kiütések. Aki túl van rajta mennyire volt vészes ez a dolog? Ami nekem a legrosszabb, hogy "időre" lesz beteg a gyerek, tehát hogy szinte visszaszámolás megy :) 

  10. 2014. március 23. 21:401015.

    Szia! 

    Én is leggingseket hordtam főleg, szülni is abban mentem :)  szóval akár végig is lehet hordani. Én magas derekút vettem. És még a Szuperben vettem szoknyát, térdnadrágot nyárra. Amúgy a térdnacim eladó :)  Milyen méretet keresel?  

     

    Üdv : Enikő 

    előzmény:
    tigger100 (1013)
    2014-03-23  19:03
  11. 2014. március 23. 19:411014.

    Én a téli béleltet a Mayába vettem és azt egészen az utolsó napig hordtam.Ez volt kb. 1000 ft.

    A caprit ha jól emlékszem Kínai ruhásban vettem és azt kb. félidős terhesen hordtam.Ez is olyan 800-900 ft volt.

    Ez egyik sem kimondottan kismamáknak való volt,hanem sima,amit bárki vesz.

    előzmény:
    tigger100 (1013)
    2014-03-23  19:03
  12. 2014. március 23. 19:031013.

    Szia Kata!

     

    Köszönöm a válaszod! A legging nekem is eszembe jutott de a kismami elég drága, a sima meg nem tudom meddig jó nagypocakra? Te hol milyet  mennyiért vettél?   A turiba majd benézek :) pár cuccom van mert ez már nem első kismamaiságom :) de szeretnék újítani .

    12hetes vagyok

    előzmény:
    d.kata81 (1012)
    2014-03-23  12:45
  13. 2014. március 23. 12:451012.

    Szia!

     

    Én annak idején leginkább turikban vettem kismamaruhákat.

    Most a Vágóhíd utcára a Zsibivel szembeni turiba szoktam járni.Nagyon sok jó cucc van.

    Én egyébként a nadrág dolgot úgy oldottam meg,hogy vettem időjárásnak megfelelő legginget,hosszút,caprit,télen béleltet.Így olcsóbban is kijött és sokáig lehetett hordani,mert az elég jól nyúlik,bővült.És felsőket könnyebben lehet venni.Meg még kaptam kölcsön egy kismama nadrágot,azt nagyon sokáig hordtam.

    Hány hetes kismama vagy,megkérdezhetem?

     

    Üdv: Kata

    előzmény:
    tigger100 (1010)
    2014-03-23  07:58
  14. 2014. március 23. 12:411011.

    Szia!

     

    Debrecenben az Oláh Gábor úton van a Nagyerdőn a Jégkorcsolya pályával szemben.

    És igen ingyenes,szépen körbe van kerítve,ha jól emlékszem az volt kiírva,hogy mindennap 8-20 óráig van nyitva.

    Nagyon jó,mert úgy vannak a játékok kialakítva,hogy van piciknek is külön hinta meg csúszda,meg minden meg külön a nagyobbaknak is.

     

    Üdv: Kata 

    előzmény:
    Huncutka87 (1009)
    2014-03-21  15:33
  15. 2014. március 23. 07:581010.

    Sziasztok!   Tudnátok nekem segíteni,hogy hol érdemes Debrecenben 

    kismamaruhát nézni? Nadrágok érdekelnének akár használtan is.

     

    Köszönöm!

    előzmény:
    d.kata81 (1)
    2012-07-23  13:18
  16. 2014. március 21. 15:331009.

    Sziasztok!

      

    Kata! Pontosan hol van az a játszótér? Mi épp most jöttünk haza, itt Hadházon is van egy őrzött játszótér, de itt csak hinta és csúszda, amit tud Kinga is használni, a többi nagyobbaknak való. Meg mindig sok nagyobb gyerek van, és azon a kis területen nagyon figyelni kell, hogy a rohangáló kb 8-10 évesek fel ne lökjék. Szívesen megnéznénk azt a játszót, biztos nagyobb, mint az itteni. Ingyenes, vagy fizetős? Gondolom szabadtéri, így ingyenes :) Sokan azt mondják, hogy nem lesz gond, a veséjével ha így marad, reméljük nem lesz rosszabb. 

  17. 2014. március 21. 13:281008.

    Sziasztok!

     

    Huncutka87:  Örülök neki,hogy azért ha lassan is,de rendeződnek a dolgaitok és a kislány is rendben van.

    Én egy kicsit saját bőrömön is át tudom érezni a helyzeteteket,mert pár évvel ezelőtt nekem is volt veseműtétem és az egyik vesém nekem is gyengébben működik.De mint látod nem okozott még eddig problémát,mert a terhesség miatti nagyobb vesemegterhelést (sok pisilés :) is bírtam.Úgy hogy fel a fejjel,biztos nem lesz már több probléma :)

     A bili dologról annyit,hogy nem kell erőltetni.Meg lehet neki mutatni,hogy mi az,de még nem igen érti,hogy mire is kell használni.Anna viszont annyit már tud,hogy ha kakál,akkor szól.Úgy hogy ez elég jó lépcső a bilizéshez.Nyáron majd biztos rápróbálunk a dologra.

     

    Sita:  Rendbe jött már Marci teljesen?Véget ért a náthás korszak?

     

     

    Úgy látszik,hogy lassan most már nálunk is rendeződik ez a taknyosság.Úgy néz ki,hogy most már én is meggyógyulok.Kicsit elhúzódott ez a dolog!

    Képzeljétek,tegnap délután voltunk a Nagyerdőn a játszótéren,a Pagonyba.Nagyon tetszett Annának!Rohant ide-oda,a csúszdát  élvezte a legjobban :) Valaki volt már ott korábban vagy jártok oda?Biztos fogunk még menni,mert nagyon szép kis hely,csak kár hogy kicsit messze van (legalább is nekünk).

     

     

    Mindenkinek szép hétvégét!

     

    Üdv: Kata :)

  18. 2014. március 20. 10:461007.

    Sziasztok!

     

    Múlt héten meglett az izotópos vizsgálat eredménye. A normális 50-50% helyett a bal vese 61%, a jobb pedig 39%-ban dolgozik. Ez nagyon jó, hiszen az a lényeg, hogy működik mindkettő. 1 év múlva kell visszamennünk, reméljük ettől rosszabb sose lesz. 6 hónap múlva kell vinni vizeletet az itteni gyerekorvosnak kontrollra, meg ha lázas. Csak a doki nem tudja, hogy nekünk van itthon vizeletcsík, tesóm barátnőjétől kaptuk, aki a gyerekklinikán dolgozik. (boltban egy doboz csík 20.000Ft körül mozog). 

     

    A náthából kimentünk, kutya bajunk szerencsére :)  Ilyen jó időben minden nap sétálunk, játszótérre megyünk, imádja a babákat nézni, na meg hintázni, csúszdázni :) Vettünk neki pár napja egy bilit, egyenlőre nem tudja mire kellene használni, de szerintem ez még korai. Szerintetek? 

     

    Azóta már reggel-este tejitalt iszik, kevesebbet kér belőle, mint a tápszerből, szerintem ez laktatósabb. Tejet még nem kapott, tejbegrízt sem, húzom, amíg lehet, mivel nekem is tejallergiám volt. 

    Múlt héten mérésen voltunk, így 14 hónaposan 8450gramm és 78cm, kis toppmodellem :D Mivel sok ijesztő dolgot hallottam a 15 hós oltásról, gondoltam megkérdezem a védőnőt is, mi az igaz. Valóban, szinte minden gyerek belázasodik, mivel ez az egyetlen olyan oltás, ahol igazi vírust adnak a gyereknek, nem pedig elölt vírusokat. Tehát a láz mellett még előfordulhatnak kiütéses pöttyök is. A védőnő mondta, hogy neki például az oltás után a kisfia teste telis tele volt apró pöttyökkel.Ezekkel nem kell csinálni semmit, maguktól elmúlnak, a lázat pedig értelemszerűen akkor kell csillapítani, mint egy bármilyen betegségnél. Alig várom már, hogy túl legyünk rajta, hiszen nekünk amúgy is nagyon vigyázni kell a lázzal :( 

     

    Szép napot Nektek! :)

  19. 2014. március 14. 22:091006.

    Szia Kata!

     

    Marci is a fermentáltat issza, de már csak reggel-este. Szeretném ha leszokna lassan róla, és inkább inna tejet vagy amit mondtatok, tejitalt. De tényleg én is olvastam már, hogy van akik 3 éves korig nem ajánlják a tejet. Tejbegríznek se csináltam még, majd ha betölti az egy évet. Nemsoká az is eljön :)

    Nem tudom, hogy miért mondta ezt a doktornő, és neked miért tudnak még mindig kiírni, nekem azt mondta, hogy 1 éves kora után már nem tud receptre kiírni neki tápszert.

    Jajj, most már hörgőgyulladása van, egyre jobban belement ebbe a betegségbe, már igazán meggyógyulhatna... 

     

    előzmény:
    d.kata81 (1005)
    2014-03-12  22:44
  20. 2014. március 12. 22:441005.

    Szia Sita!

     

    Ezt vajon miért mondta a doktornő,hogy nem írhatja ki a tápszert?

    Milyet iszik Marci?

    Anna még mindig iszik hajnalban,meg este és még mindig írja neki a dokinéni receptre.

    Mostanában kétfélét is iszik:a Milupa Fermentált és a Milumil Sinemilt.Receptre mindkettő félárban van.

     

    Egyébként tejet is ihatnak már 1 éves kor után.

    Én még csak tejet nem adtam neki,de feldolgozva,étel formájában már igen pl. tejbegríz.

    De amúgy nagyon megoszló ez a kérdés,hogy mikortól igyon tejet.Én olvastam már neten olyat is,hogy csak 3 éves kor után igyanak tejet,de jellemzően ez van,hogy 1 éves kor után.

    De kérdezd meg a védőnőt vagy a háziorvost.

     

    Üdv: Kata

    előzmény:
    _sita (1004)
    2014-03-12  13:06
  21. 2014. március 12. 13:061004.

    Szia Huncutka!

     

    Akkor ti is jól megfáztatok, jajj.

    Nekünk most írták fel a 2. kör antibiotikumot, mert már több mint egy hete köhög, már megette az összes gyógyszert, és nem múlik el. Most meg már a tüdejében is hallja a zörejt a doktornéni, úgyhogy még mindig nem jött ki belőle teljesen a lelkem, pedig már ma két hete, hogy beteg.

    Jó műsor...

     

    A tejital engem is érdekelne, mert pont mondta a doktornéni, hogy 1 éves koráig tudják kiírni a tápszert a gyereknek, utána már nem. Szeretném, ha abbahagyná már amúgy ezt a tápszert, de hát tejet nem ihat. Mikortól lehet adni neki tejet? Vagy jó az a tejital?

    előzmény:
    Huncutka87 (1003)
    2014-03-10  16:00
  22. 2014. március 10. 16:001003.

    Sziasztok!

     

    Már jobb a derekam, de még mindig nem az igazi. 

    De, elkapta Kinga is Apától a náthát, kedden kezdődött, már "csak" az orra folyik. Eddig köhögött is, Stodalt adtam neki napi 3x5ml-t, segített rajta. Szerda este hányt, szerintem a sok váladéktól, ami a torkában volt. Amint köhögött, egyből tartottam elé a kis lavórt, a végén már csak azért is köhintett, élvezte, ahogy ugrálok :D Aztán épp pakolásztam, ő nem vette észre, hogy figyelem. Odament a babájához, ami a kis babakocsiban ült, vitte a lavórt, és tartotta a baba elé úgy, mint én elé :) Annyira tündéri volt. Tegnap pedig a poharat vitte a babának, tartotta a szájához, hogy igyon. Most már nagyon meg kell gondolni, hogy mit csinálunk előtte :P

     

    Az orrszívózást mi már 4 hós korában elkezdtük, akkor volt először megfázva. Azóta rutinosak vagyunk sajnos. Én még terhességem alatt kijelentettem, hogy nem lesz porszívós orrszívónk. Döntésemet azóta sem bántam meg. Van a hagyományos pumpás kézi orrszívónk, meg tavaly vettünk egy elemeset, ami nem ér fabatkát sem. Annyira gyengén szív, hogy a kézit szoktam használni. A gyakorlatban nálunk is úgy zajlik, hogy a két keze a teste mellé, én pedig "ráülök". Ha apa is itthon van, akkor ő fogja a két kezét, én pedig csak a két lábát veszem a lábam közé. Nagyon utálja ő is, ha már meglátja, szalad. Persze végig sírja az egészet. Mielőtt leszívom, szoktam fújni bele Aqua Maris orrsprayt, az feloldja és könnyebben kijön. Most már folyik magától csak este szívom elalvás előtt, de így meg törölgetni kell. Próbálom minél gyengébben, de forgatja a fejét, nem akarom kidörzsölni a kis orrát. Majd csak kimegyünk ebből a náthából. 

     

    Ad valaki a gyerekének tejitalt tápszer helyett? 

  23. 2014. március 10. 13:571002.

    Szia Kata!

     

    Mi most vagy két hete folyamatosan porszívózunk, és hát igen, Marci se komálja a dolgot. Ha meghallja, fogja magát és hasra vágódik, leteszi a fejét, mint aki ott sincs. :)

    De mivel sokat vagyunk egyedül, ezért az a módszer, hogy hanyatt fekszik, én a két kezét a teste mellé teszem, és szépen "ráülök". Nyilván nem tehénkedek rá, hanem csak annyira szorítom össze a két karjánál, hogy ne tudjon mozogni. A fejét meg oldalra fordítva lefogom. Előbb az egyik orr, aztán fordítok a fején, jön a másik orrjárat. Sajnos muszáj valahogy kivitelezni a dolgot, és hiába magyarázok neki szép szóval, akkor se ül meg. De most már így két hét elteltével annyira nem is küzd ellene.

     

    Szia Huncutka!

     

    Olvastam, amit írtál, hát nem lehetett egyszerű menet ez a vizsgálat, és még ráadásul meghúzódott a derekad is! Mindig erre gondolok én is, hogy vigyázni kell magamra, mert senkinek nem lesz ideje ránk, ha én kidőlök, hogy foglalkozzon valaki velünk. Ha meg nem tudom ezt a gyereket ellátni, hát szépen lennénk itthon...

    Remélem, azért már jobban vagytok. Nem kaptátok el Apától a náthát? 

    előzmény:
    d.kata81 (1001)
    2014-03-10  13:04
  24. 2014. március 10. 13:041001.

    Sziasztok!

     

    Anna elkapta élete első komoly nátháját.Folyik az orra és köhög is.

    Használnunk kell orrszívót is.Nekünk porszívóra szerelhető van.

    Szegényke eddig sem szerette,ha porszívózok,most meg már ha meglátja,egyből sír.

    És persze két emberes a művelet,mert egyedül nem tudom neki csinálni,mert feszeng és forgatja a fejét.

     

    Tehát a körkérdésem ehhez kapcsolódna:

    Nektek milyen orrszívótok van és a babák hogy tűrik ezt a dolgot?

     

    Üdv:Kata

Címlap

top