Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

2013 ESKÜVŐ

Mona
Létrehozva: 2012. március 24. 15:55

Sziasztok ! 

 

lagzi jövőre ? nekünk igen :) várok mindenkit , akinek szintén ekkor lenne

 

 

Mona  

  1. 2017. január 12. 00:042247.

    Kedves Kriszmiszke!


    Tudod esetleg, hogy az első videódban, a jegyespár oktatóban milyen zenére táncolnak a végén?


    Köszi!


    Edina

    előzmény:
    kriszmiszke (2071)
    2013-07-01  10:23
  2. 2015. augusztus 14. 20:062246.

    Kedves Napraforgó2013!


    Hátha olvasod mčg a fórumot... láttam a feltöltött fotóidat, čs úgy láttam a lakodalmatok Győrújbaráton, a művelődčsi házban volt. Meg tudnád írni, hogy a kör asztalokat kitől bčreltčtek?! Nekünk is ott lesz a lakodalmunk, de a kör asztalban nem tudnak segěteni csak tčgla asztal van alapból... Köszönöm válaszod! Dorina

    előzmény:
    Napraforgó2013 (2206)
    2013-08-13  11:04
  3. 2014. Április 24. 10:092245.

    szia! nekünk a Dabas Motelben volt, és jó szívvel tudom őket ajánlani. Tökéletes kiszolgálás, fantasztikus kaja, nekünk tetszett a terem is, a szobák gyönyörűek :) neten megtalálod őket :)

    ha videós is kell: dominostudio :) tuti választás, fantasztikusak :)

    előzmény:
    phangan (2244)
    2014-01-09  16:05
  4. 2014. január 9. 16:052244.

    Sziasztok újdonsült asszonyok :)

     

     Decemberben lesz az esküvőnk, és azért írok, hogy esetleg tudtok-e bevált helyszíneket írni Budapest és környékén. 

    60 fős lesz a lagzi és az U alakú asztalelrendezés tetszik, nagy tánctérrel, finom kajával. :)

     

    Előre is köszönöm! 

  5. 2013. november 2. 19:492243.
    Ezek lemaradtak az előzőből:
  6. 2013. november 2. 19:472242.
    És a képek:
  7. 2013. november 2. 19:382241.
    Polgári ceremónia:
    Viszonylag rövid volt és egyszerű. Nem kértünk sem éneklő gyereket sem pedig verselős kislányt. Engem más esküvőjén is idegesített mindig. Az Anyakönyvvezető lelkiismeretesen felkészült az eseményre. Nem volt sablonos szöveg sőt, nagyon szívhez szóló mondatokat mondott, még Ő is megkönnyezte. A gyűrűinket az egyik koszilányunk vitte az asztalhoz, ezt előre megbeszéltük az Ak. –vel, de tett bele egy csavart: a gyűrűhúzásnál megkérte a 6 éves kiscsajt, hogy hozza oda nekünk a gyűrűket. Azt hittem kiesik a szívem, annyira izgultam érte, de nagyon ügyes volt.
    Templomi ceremónia:
    Pénteken összevesztem a templomos nénivel (nem tudom milyen beosztású) díszítés közben, mert akkor közölte, hogy mégsem lehet rózsát szórni a templomban, mert szőnyegborítású az egész. Na hurrá, újratervezés. Azt találtuk ki, hogy akkor a templom bejáratához vezető lépcsőkön (volt egy pár) szórják a lányok. Addig mindenki megvárt minket az ajtónál. Aztán beszivárogtak és engem megint eluralt a pánik. Szerencsére a mi atyánk ezt látta és odajött kicsit poénkodni, hogy oldja a feszültséget. Mondjuk Ő mindig ilyen jó kedélyű és humoros. :D A ceremónián is jókat mosolyogtunk, volt aki azt mondta, hogy ilyen jó fej pappal még nem is találkozott és az egész nagyon tetszett neki. Hozzáteszem, hogy nála hitetlenebb ember nincs a világon. Ami papunkról csak annyit, hogy idén nyáron szentelték pappá és talán mi voltunk a második esketése. Nagyon jó viszony alakult ki köztünk a jegyes oktatásokon, még meg is kért minket, hogy tegezzük. Azóta is voltunk nála a plébánián csak úgy csevegni mindenről.A ceremónia végén mindenki kiment, mi mentünk ki utánuk, kaptuk is a rizst, meg a puszikat és a gratulációkat. Ennyi puszit egy nap még sosem kaptunk. Az volt még a nagyon érdekes, hogy amikor a templomhoz vezető lépcsőkön mentük fel és az esketés után lefelé akkora szél támadt, hogy lerepült a fátylam is. Ilyet a Férjem nagymamájának temetésén láttam. Szélcsendből szélvihar. Valaki azt mondta, hogy ez a halottaink lelke. Nem tudom, hogy igaz-e de jó volt azt hinni.
    Lakodalom:
    Visszaértünk az étterembe, koccintás, jókívánságok következtek. Annyira jó érzés volt látni azokat az embereket, akiket annyira szeretünk és éreztük, hogy ők is minket. Ott tudatosult bennem, hogy egy cseppet sem bántam meg, hogy nem hívtam meg olyan embereket, akikkel csak felületes a kapcsolatunk. Gondolok itt a tágabb családra. Nyitótánc következett. Mivel nem készültünk vicces vagy akármilyen betanult tánccal így magunkat adtuk. Mindenki sírt. Képzelhetitek… Mind a ketten szeretünk bulizni és táncolni is tudunk úgy alapból. De itt még én is meglepődtem, hogy a Férjem milyen jól táncol. Sokat táncoltunk egész este, a zenészünk az egyik barátunk volt, ezt kaptuk Tőlük nászajándékba. Nagyon jó hangulatot csinált. A vacsora nagyon finom volt. Hagyományos ételek sorakoztak, természetesen alföldi és dunántúli ételek, mert nem egyforma ám a menüsor az ország két végén és mivel mind a két helyről jöttek a vendégeink nem tehettük meg, hogy csak az egyiket vagy a másikat kínáljuk. De mindenki örült a változatosságnak, szerencsére.Megkértünk mindenkit, hogy hagyják a játékokat ki, mert nem igazán szeretnénk, de nem bírták ki. Ellopták a cipőmet a vacsora alatt. A Férjemnek cipőből pálinka ivás volt a jussa. Szegénynek azt mondták, hogy vilmoskörte pálinka és azt ő nagyon utálja. Hát néztem, hogy mi lesz ebből, de megtette értem. Később kiderült, hogy nem az volt. Vacsora után kis fújás aztán mindenki beszélgetett, táncolt, jól érezték magukat és olyan öröm volt látni mindenkit, együtt, jó kedvűen. Még most is megkönnyezem. Volt menyasszonyi tánc is, torta is, na azt el sem tudom mondani, hogy milyen szép lett. Meg is lepődtem, hogy a cukrász megértette, hogy milyet szeretnék, hogy pontosan megértette, mert olyan lett, amit én láttam a fejemben, amikor magyaráztam neki.
    Átöltöztünk. Nagy sikerünk volt ezzel a ruhával is. Azt hittem előtte, hogy le sem akarom majd venni a menyasszonyi ruhámat, mert olyan nagy szerelem ez, de amikor a menyecske ruha volt rajtam az nagy megkönnyebbülés volt. Nem kellett rá annyira vigyázni, mert saját volt, de mégis féltem, hogy leszakad rólam a nagy pörgés-forgásban.Végezetül nagyon családias volt a hangulat, és óriási szeretet irányult felénk. Döbbenetes volt. Reggel fél 7-kor már csak 7-en maradtunk és én már nem tudtam felállni sem. Pár óra múlva jöttek vissza. Délben már mindenki ott volt megint. Morzsa party-t tartottunk, mert nagyon sok kaja maradt, meg pia is pedig fogyott rendesen. Délutánra azért a nagy része elment haza volt, aki csak hétfőn ment, de élveztük, hogy vasárnap nem voltunk egyedül. Jó volt még átbeszélni a vicces részeket, hogy ki hogy érezte magát, mindent. Jókat nevettünk még akkor is.Nem tudom Ti, hogy vagytok vele, de aznap szembesültem azzal, hogy szinte mindenről lemaradtam. Mármint sok eseményről, mindent memorizálni akartam, de nem sikerült. A videóról viszont sok mindent láthattam vagy újra átélhettem.Azóta más lett a kapcsolatunk is. Sokkal mélyebb, sokkal szerelmesebb, sokkal meghittebb. Sosem gondoltam volna, hogy ez ilyen csodás dolog. Nem lehet elmesélni olyannak, aki ezt nem éli át. Ilyen csodaszép napot/napokat kívánok minden (még) menyasszonynak. Sok boldogságot kívánok minden feleségnek és köszönöm szépen a sok tanácsot és segítséget, még ha néha csak zugolvasó voltam is.
  8. 2013. november 2. 19:322240.

    Sziasztok, Kedves Feleség Társaim!

     

     

    Megvolt a Mi Nagy Napunk is. 2013. szeptember 21-e a legcsodásabb nap volt Nekünk.

    Elmesélném milyen is volt.

     

    Viszonylag kevés vendéget hívtunk meg. 50 főről indult a létszám, de gondoltuk már az elején, hogy ki az, aki nem fog eljönni (természetesen jól gondoltuk) De az a lényeg, hogy akit nagyon szerettünk volna, hogy itt legyen, az itt volt.

     

    Mivel a vendégeink nagy része az ország két végéből érkezett, sőt volt, aki külföldről így sokan már megérkeztek csütörtökön, ill. pénteken. Szóval volt segítségünk mindenben. Azt már írtam korábban, hogy mi készítettünk-szerveztünk mindent - nem volt esküvő szervezőnk - úgyhogy elkelt a szorgos kéz a díszítésnél főleg. Tortacsipke füzéreket készítettünk a teraszra és lampionokat akasztottunk az étterem plafonjára. Nagyon jól festett. A szalvétagyűrűnek, ami egyben az ültető kártya is volt nagyon nagy sikere volt. Úgy örültem. Még 1 héttel később azt hallottuk vissza, hogy mennyire ügyesen megszerveztünk mindent. (Azért szerintem is… így utólag visszagondolva tényleg jó lett.) Természetesen az utolsó héten jutott eszembe, hogy a kis koszorúslányaimnak – akiknek közben 3-ra emelkedett a száma – nincs egyforma valamijük. Sokat gondolkodtam rajta, hogy mi legyen, de időközben elmaradt. Aztán egyik reggel arra riadtam, hogy Úristenmostmilesz… De az Isteni szikra: Egyen karkötő!!! Vettem nagy szemű gyöngyöt, fehéret és almazöldet, és azt fűztük fel az egyik barátnőmmel még pénteken, meg a teraszra a nagy gyertyatartókat is aznap fejeztük be. A díszítés még pénteken éjfélkor is tartott, nem volt sok felrakni való csak akkor szembesültünk kivitelezhetetlen dolgokkal, de megoldottuk. Jó emberekkel jól telik a „munka”. :D Rajtam akkorra már kijött az egész heti fáradtság és a sírás fojtogatott. Végül felküldtek aludni és azt mondták, hogy majd ők befejezik nélkülem. Hihetetlen hálás voltam.

     

    Aztán eljött a szombat reggel. Különösebb izgalom nem volt bennem, gondoltam nem is lesz másképp. Elmentünk Tesómmal a kozmetikushoz, aztán a barátnőm megcsinálta a hajamat. Ruha föl… akkor ért kisebb meglepetés, ugyanis majdnem kifogytam a ruhámból egy hét alatt. Sebaj, még így is jó. Az akkor még vőlegényem elindult a fotósunkkal a Balaton partra, a kedvenc strandunkra fotózni. Aztán kicsit később indultunk mi a koszorúslányokkal és Tesómékkal. Nem akartunk a szertartások után fotózni, de mégis meg akartuk élni az első pillantás élményét. Hát csodás volt. Remek képeket készítettünk. Semmi erőltetett beállítás, semmi megszokott, egyszerűen gyönyörű képek. Egész nap borús volt az ég, csak kicsit bújt elő néha-néha a nap, de mikor elkezdtük a fotózást szikrázó napsütés lett. Persze a felhők is megmaradtak, így ahogy a közülük kikacsintott a nap… hát elmondhatatlan. A fotósunkat is nagyon szerettük, sokat nevettünk, jól telt el.

     

    Aztán visszamentünk. Már kezdtek gyűlni a vendégek. Arra gondoltam előtte, hogy majd én fent leszek a szobában, amíg nem indulunk, de nem bírtam magammal. Annyira ideges voltam, hogy azt hittem kiszakad a szívem a helyéről így hát lementem a vendégeink nagy örömére. Mindenki örült nekünk, megdicsértek milyen szépek vagyunk és valahogy ekkor éreztem, hogy minden rólunk szól. Annyira jó érzés volt.

  9. 2013. október 16. 13:322239.

    Sziasztok!

     

     

    Nekünk is megvolt a NAGY NAP! Hozom hamarosan a beszámolót! 

  10. 2013. szeptember 26. 09:452238.

    Kedves Mindenki!

     

    Találtam egy vidost és érdeklődni szeretnék tőletek, hogy valakinek van-e jó vagy rossz tapasztalata vele. www.lovasfilm.com - Lovas Hajnalkáról van szó ismeri-e valaki?

    Illetve akinek volt már az esküvője szeretnék kérni ajánlatokat, Videosra, Vőfélyre és Dekorációra!

     

    Mindenkinek köszönöm aki esetleg segít!

     

    Üdv: Kingucsi

  11. 2013. szeptember 24. 22:282237.

    Sziasztok Kedves Régi és Új Tagok :)

     

    én egy jó ideje eltűntem (konkrétan önző mód az esküvőnk óta), :) úgyhogy most sokat kéne visszaolvasnom, viszont azt többetektől is látom, hogy helyszínt, videóst,  stb kerestek. 

    Nálunk az esküvő a Dabas Motelben volt, és valami fantasztikusak voltak. Ez Pesttől kb fél órára van (a belvárostól 35 perc) és mindenki a végletekig dícsérte őket (arról nem is beszélve, hogy mi mennyire imádjuk azóta is a helyet, és szinte hazajárunk, olyan jóban lettünk az ottaniakkal és imádunk ott lenni).

    A másik, akik a legnagyobb sikert aratták nálunk a videósaink voltak: mi először csak a referenciáikat láttuk, és persze az árat is figyelembe vettük. Eszméletlen korrekt áron dolgoznak, és csináltak nekünk egy olyan videót, ami annyira gyönyörű lett, hogy szem nem maradt szárazon (legalábbis akik megnézték, mind ezt mondták, még a férfiak is bevallották, hogy kellett a zsepi, sőt, volt, aki elsírta magát, miközben arról beszélt, hogy milyen jó lett a videó, főleg a vége, ahol....) :) akit érdekel szívesen elküldöm a linkjét priviben, de azt akartam kihozni belőle, hogy ők a Domino stúdió, és mindenkinek nagyon jó szívvel ajánlom őket is! :)

     

    Egyébként fantasztikusan sikerült nálunk is minden, az időjárás pont olyan volt, mint amit annyira kértünk és megálmodtunk, csodás volt minden, de minden :) Csak túl gyorsan elszaladt :) mindenkitől ezt hallottam előtte, akinek már volt esküvője, és közhely is, viszont tényleg igaz, h felkelsz reggel, azt hiszed, milyen hosszú lesz a nap, és egyszer csak ott tartasz, hogy már vége is, és már egy másik nap van :) egy szempillantásnak tűnik, aztán mikor visszanéztük a videót, akkor meglepődtünk, hogy mennyi-mennyi dolog történt, és egy csomó dolog ki is esett, mert képtelenség feldolgozni. És ami a leges-legjobb az egészben: az a végtelen és határtalan szeretet, ami körülveszi az embert és ezen a napon egyszerre jön mindenkitől, akiktől egyébként nincs lehetőség egyszerre kapni :) szóval egy csoda ez az egész, és bárcsak visszajönne egyszer ugyanaz a nap, és végigélhetnénk mégegyszer...  

     

    Nagyon kellemes készülődést mindenkinek, és hozok majd képeket is nektek :) 

  12. 2013. szeptember 12. 06:232236.

    Sziasztok!

     

    NEkünk most szombaton lesz az esküvőnk, igazi magyaros esküvő lesz, ami a menün is "érezhető", DE...

    Húsleves, főtt hús, sült húsok, töltött káposzta.

    Szerintem is érdemes 1-2 olyan ételt belerakni ami nem a megszokott...már csak az ínyenceknek is. nem azt mondom, hogy királyrákot tálaljanak, de azért egy picit "megbolondítja" a menüt.

    előzmény:
    Kingucsi (2229)
    2013-09-05  21:38
  13. 2013. szeptember 10. 12:032235.

    Sziasztok!

     

    Ismét szeretnék segítséget kérni. Nem tudja véletlenül valaki, hogy ez a menyasszonyi ruha milyen márka? Vagy esetleg hasonlót tudnátok ajánlani? Egyet találtam, a Cymbeline Ciera modelljét, de az is inkább csak hasonló.

    Köszi a segítséget!

    előzmény:
    Mona (1)
    2012-03-24  15:55
  14. 2013. szeptember 10. 11:552234.
    Nekünk a teljes költségvetés picivel többre jött ki, mint 28e Ft / fő. Átlagosan nekünk is olyan 20e Ft/fő ajándékot adtak, persze volt a barátok közül, aki kevesebbett adott és rokonk pedig nyilván többet.
    előzmény:
    Zee (2231)
    2013-09-06  16:26
  15. Zee
    Zee
    2013. szeptember 7. 13:162233.
    Zenetudományi? Az az egyik legolcsóbb hely :)
    előzmény:
    ercsa1 (2232)
    2013-09-06  20:10
  16. 2013. szeptember 6. 20:102232.

    Köszönöm a választ,  hát igen én is kb. 20 ezer Ft/főre gondoltam, de miután tényleg nagyon puccos a hely (a Várban lesz) lehet, hogy még kevés is.

    Nehéz szitu, mert keveset sem akarok adni, a túllicitálás pedig szintén ciki.

    előzmény:
    Garvil (2230)
    2013-09-06  13:15
  17. Zee
    Zee
    2013. szeptember 6. 16:262231.
    Akkor ti olcsón megúsztátok... Nálunk 28 000/fő jött ki. Kaja-pia kb 12 000 volt fejenként, de volt akik 4-en 20-at és olyan is, aki el sem jött de küldött 200e-t. Mikor mi legutóbb voltunk, 45-öt adtunk ketten, mert közeli barátok voltak.
    előzmény:
    Garvil (2230)
    2013-09-06  13:15
  18. 2013. szeptember 6. 13:152230.
    Szia! Ha nagyon elegáns helyen lesz, akkor biztosan többe kerül a vendégek ellátása, mint 10eft. Általában ebbe csak a vacsora fér bele,pl. az ital fogyasztás, sütemények, zenekar, egyéb járulékos költségek nem. Nekünk köszönő ajándékkal együtt kb. 20eFt-ba volt egy fő a teljes költséget levetítve. Mi is voltunk vendégek idén esküvőn, 20e Ft-ot adtunk/ fő.
    előzmény:
    ercsa1 (2226)
    2013-09-05  13:45
  19. 2013. szeptember 5. 21:382229.

    Nem bántottál meg...bár nem értem, hogy miért is kéne flancos kajákat főzni. Mivel a családom egyszerű emberekből áll ők az ilyeneket szeretik és ha még tartanám is a szokát akkor nem sertés hanem birka pörkölt lenne. A társaság miatt választottam kultúrházban tartandó lagzit nem pedig valami menő éttermet. Meg hát nem utolsó sorban mi is ezt akarjuk. Ha étteremben lenne akkor lenne göngyölt husi meg hortobágyi húsos palacsinta meg ragu leves, de így mi maradunk az "egyszerűségnél" bár nem gondolnám, hogy a kemencében sült töltött káposzta és a kemencés sült tyúk annyira hagyományos és sanszos kaja lenne! De persze ez az én véleményem!

     

    Még mindig várok tapasztalatokat és infókat videosról és vőfélyről. Ha van valaki akit szívesen ajánltok másnak is szívesen fogadom!

    előzmény:
    Zee (2225)
    2013-09-04  14:19
  20. 2013. szeptember 5. 21:212228.

    Köszönöm, hogy válaszoltál.

    Azt hallottam, hogy úgy illik, hogy min. a vacsorák árát adja nászajándékba a meghivott. Ezért irtam, hogy nagyon elegáns helyen

    lesz a vacsi, szóval ez megdrágitja a nászajándékot is  szerintem.

    Én ennél többre gondoltam, így megnyugodtam, hogy nem adok keveset.

    (Tényleg szörnyű, hogy a felhőtlen ünneplés helyett ilyeneken kell

    gondolkodni és izgulni).

    előzmény:
    Zee (2227)
    2013-09-05  15:36
  21. Zee
    Zee
    2013. szeptember 5. 15:362227.

    Illeni sztem 40 000-et illik minimum. DE: ha ez nektek megerőltető nem kell, én volt akitől kifejezetten azt kértem, hogy ne adjon, elég ha jön, mert tudtam, hogy úgy állnak. Az esküvőt nem azért rendezik általában, hogy meggazdagodjanak (persze, jó ha kapnak) hanem mert el akarják mondani mennyire boldogok.

    Sztem annyit adj, amennyit szánnál rá. 

    előzmény:
    ercsa1 (2226)
    2013-09-05  13:45
  22. 2013. szeptember 5. 13:452226.

    Sziasztok Lányok,

    tanácsot kérni jöttem.  Mi hamarosan vendégek leszünk egy esküvőn, ami Budapesten nagyon elegáns helyen lesz megtartva.

    4-en magyünk, szerintetek mennyi nászajándékot illik adni minimum?

    Persze senki zsebébe, vagyis nászajándékába nem akarok turkálni, de talán jobban tudjátok, hogy mi az ami "illik".

    Előre is köszönöm.

  23. Zee
    Zee
    2013. szeptember 4. 14:192225.

    Szia!

     

    Előre bocsátom, hogy nem bántásból írok, nekem is nemrég volt az esküvőm. Nem gondolod, hogy a menü túlságosan hétköznapi, egyszerű? Ez egy nagyon fontos nap és gondolom neked is ugyanolyan különleges, mint nekünk is volt és ezért csodálkozom rajta. Valami töltött vagy göngyölt husi esetleg különlegesebb pácban...

    Én vidéki vagyok lehet ezért is tartom távol magam az ilyentől :) Bár anno az unokatesómnak is ilyesmi volt a menü vidéken, már akkor is csodálkoztam.

    előzmény:
    Kingucsi (2223)
    2013-09-03  17:43
  24. 2013. szeptember 4. 14:082224.

    Sziasztok :-)

     

    Kéthete volt a lagzink nagyon jol sikerült :-)

     

    Gratulálok azoknak akiknak már volt és jo készülödést akiknak most lesz :-)

Címlap

top