Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Keppra-val babát vállalni?

varfi.andi
Létrehozva: 2011. június 20. 08:11

Sziasztok!

Olyanok hozzászólását várom elsősorban akik epilepsziára Keppra-t szednek és bár ismeretlenek  a magzatra való mellékhatásai a gyógyszernek mégis vállalták...Én egy 3éveskisfiú anyukája vagyok, Keprrát szedek /2X1000mg-ot Frisiummal kiegészítve/.Jelenleg  egészségesnek mondom magam, epielpsziás problémáim 2éve nincsenek, mégis piszkosul félek mert új a gyógyszer, hogy vajon mit okozhat egy picibabában.(Szülés után kellett erre váltanom!!!)

Van köztetek olyan akik ilyen gyógyszert  szed?Mit tapasztaltatok okozott bármi gondot a babátokban illetve a várandósság ideje alatt?

Nagyon szeretnék egy kistesót,de félek a következményektől, mert  nem szeretnék kísérleti nyuszit biztosítani az orvostudomány számára.A szülés után sokat romlott az állapotom, ezért is tartok a dologtól....

Köszönöm a hozzászólók figyelmét!

Szép napot!

Andi

  1. 2017. február 22. 09:359.

    Sziasztok,


     


    én napi 2x szedek 100mg Lamictalt és estére pluszba 250mg Kepprát. Már voltam egyszer terhes, de a 10.hétben észlelte a doki, hogy nincs szívhangja a picinek. Nem tudjuk, miért. Úgyhogy művi úton eltávolították a magzatot november 21-én. Azt mondta a neurológus, hogy nem a gyógyszer hatása, de nem lehet igazán tudni, mi lehetett az oka. A nőgyógyás javasolta, hogy februárig várjunk, és belevághatunk megint a Baba-projektbe. Milyen tapasztalataitok vannak ilyen dózisú tabikkal? Mit gondoltok, egészséges gyermeket világra tudok hozni ilyen gyógyszeres kezelés alatt?


    köszi a tanácsaitokat és a válaszokat,


     


    Heni

  2. 2012. június 3. 20:468.

    Szia!

    Én lassan egy éve szedek kepprat2*1000 és mellé03*100-as lamotrigint. már nagyon szeretnék babát csak félünk hogy valami baja lesz a picinek.  Már egy éve rohammentes vok de a doki nem akarta leállitani azt mondta várjunk még egy évet. Meg a párom is nagyon féél még talán kicsit jobban mint én, hát végülis ő az aki végignézi a rohamot mert csak hajnalba vannak. segitsetek hogyan tudnám megmagyarázni neki hogy nyugodtan lehet baba, mert én már nem tudok mit kitalálni. Én egyébként sem tartom betegségnek csak egy szükséges rossz.

    a hozzászólásokat előre is köszi! 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  3. 2011. június 21. 21:207.

    Sziasztok!

    Köszönöm a hozzászólásokat és a biztatást!

    Dűlőre még nem jutottam, csak arra hogy kísérleti alanyt nem szeretnék az orvosoknak...

    3dokit kérdeztem a Kepprá-s szüléssel kapcsolatban a válaszok (2éve) egybehangzóan nemleges volt.Most 2év panaszmentesség után a dokim mondja h persze vállaljuk be, nem gáz ,mert elosztjuk 4részre és semmi baj sem lesz .... 2éve még ő is mást mondott!!!!!

    Azt csak félve jegyzem meg, h külföldi oldalakat olvasva láttam h miket okoz állatokban ez a gyógyszer .....

    Szülés előtt valproát tartalmú bogyóm volt (Depakine Chrono napi 750mg napi másfél tabletta) jelenleg Keppra 500ból napi 4db és Frisium 10ből még napi 2....

    ez a lehető legminimálisabb .... Ott tudtam mit okozhat egy magzatnál, tudtam mire figyeljek, v h a dokim mire figyeljen jobban, mit nézzen alaposabban az UH-n ....

    Itt nem tudom.

    Kedves KIsmami!Jó egészséget és nagyon sok boldogságot Nektek!

    Köszönöm még egyszer a hozzászólásokat.

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  4. 2011. június 20. 11:466.

    Épp erről beszélgettünk délelőtt, két ekcémás allergiás. Azt gondolom hogy most már olyan betegségek támadják meg az embert amire korábban nem volt példa.

     

    Nem gondolom hogy pont ez okozna bármilyen olyan dolgot ami bizonyíthatóan mellékhatásként jelentkezne. Neked fontos a bogyó, és ha nem aggódod túl a várandósságot akkor szerintem egészséges babád fog születni . Aztán pedig mint bármilyen más babánál előjöhetnek dolgok, de nem szabad magadat hibáztatni. 

     

    Egyet még tehetsz ha tudsz nyelveket - főként angolul - vagy valaki ismerős, akkor körbenéztek a neten hogy külföldön nincs-e valamilyen cikk, tanulmány erről a gyógyszerről és a terhességi mellékhatásairól.

     

     

    előzmény:
    varfi.andi (1)
    2011-06-20  08:11
  5. 2011. június 20. 10:175.

    Szia!

     

    Én is keppra-t szedek, de nálunk a gyerek csak tervben van egyenlőre. Az elsővel Lamolep-et szedtem, 3x1-et (100mg-osat) és akkor minden rendben volt, a kiírás napján született, teljesen egészségesen, és még be sem sárgulult. A terhesség utolsó hetében volt egyedül gondom, azért mert magas lett a vérnyomásom, de ez sem okozott szerencsére semmi problémát.

    A lamolep viszont a szülés után már egyszerűen nem használt, egyre sűrűbbek lettek a rohamok, azért kellett gyógyszert váltanom. Mondtam az orvosnak, hogy olyan gyógyszert szeretnék, ami mellett vállalhatok még babát, ő pedig a keppra-t mondta. Ezért lennék én is kíváncsi a tapasztalatokra.

    előzmény:
    varfi.andi (1)
    2011-06-20  08:11
  6. 2011. június 20. 09:314.
    Remélem jönnek még tapasztalatok, de ezeknek a topikoknak olyan hamar vége van :((
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  7. 2011. június 20. 09:043.

    Szia!

     

    Augusztus 9-re várom a kislányomat, 2*500-at szedek, teljesen panaszmentes vagyok.

    A doktornőm természetes rám bízta a döntést, hogy vállaljuk-e így a babát. Mi úgy döntöttünk, hogy belevágunk. Eddig minden rendben van. 

    Én mondjuk azoktól az esetleges hatásoktól félek, amik később jelentkezhetnek, és amiről még nincs tudomása az orvosoknak sem (most mondok valamit, pl figyelemszavar vagy autizmus vagy vagy...) 

    De próbálok pozitívan hozzáállni, és arra gondolni, hogy nem lesz probléma. 

     

    Nekem ő lesz egyébként a második babám, az első terheség alatt nem kellett gyógyszer szednem, mert akkor már évek óta panaszmentes voltam, viszont a kisfiam és az én életem is hajszálon múlott, a 37. héten sürgősségi császár lett a vége egy nagyroham miatt. 

    Így nem volt kérdés, hogy a másodikat gyógyszerrel vállalom, és a kezelőorvosom akkor egyből a kepprára állított be, mondván, hogy ez a legjobb, legújabb gyógyszer, rossz tapasztalatokról eddig nincsenek infók (többször konzultáltam vele). Persze ez nem zárja ki, hogy nem is lesznek rossz tapasztalatok. 

    Ha van még kérdésed, írd meg bátran!

     

    Bennem elmúlt a félsz, de az első hónapokban iszonyat lelkiismeret-furdalásom volt a gyógyszer miatt. 

    Bár nem mi (epilepsziások) vagyunk az egyetlenek, akiknek gyógyszert kell szednie a terhesség alatt...

    előzmény:
    varfi.andi (1)
    2011-06-20  08:11
  8. 2011. június 20. 08:432.

    Szia!

     

    Mikor elkezdtem szedni én is, beszéltem erről az orvossal, illetve többel is. Egyik állápont szerint nem árt (persze, neki mindegy), másik szerint le kell vele állni, mert brutál erős gyógyszer. Babát nem vállaltam, de én leállnék vele, igaz kevés rohamom volt, most meg egyáltalán nincs. A gyógyszert nem szedem már fél éve.

     

    Neked nehezebb, mert súlyos az állapotod, igazából nem tudom mit tennék... Sajnos nem tudtam segíteni tanáccsal sem, de sok sikert és egészséges kistesót kívánok neked!

    előzmény:
    varfi.andi (1)
    2011-06-20  08:11

Címlap

top