Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Azalia köztivérzés

Cymru
Létrehozva: 2010. szeptember 18. 18:37

Sziasztok!

 

7 hetes a kisfiam, 1 hete szedek Azaliát, és elkezdtem vérezni úgy, mint menzeszkor, rendesen. Van már két nagyobb fiam, amikor ôket szoptattam, nem véreztem egyáltalán a szoptatás befejezéséig, és most se szeretnék! A tabletta mellékhatásaként szerepel a rendszertelen közti vérzés. Ha valaki tapasztalt már hasonlót az Azaliával, kérem, segítsen, hogy érdemes-e tovább szednem ezt a gyógyszert, vagyis elmúlik-e ez a vérezgetés, ha hozzászokik a szervezetem a tablettához, vagy ha tovább szedem, akkor folyamatos, össze-vissza vérzésekre számíthatok? Akinek nem jött be az Azalia, az tud esetleg más tablettát vagy módszert ajánlani, ami saját tapasztalat szerint nem okoz ilyen mellékhatást? Spirált, óvszert nem szeretnék használni... Elôre is nagyon köszi a segítséget!

  1. 2016. december 8. 22:288.

    Úgy lŕttom nem vagyok ezzel egyedül mŕr 20 napja a szedem az azaliát és két napja vérzek mint mikkor megvan de mivel olvasstam a hozzŕszólásokat reménykedek h hamar beáll nálam is mindent rendben talŕlt az orvossom emiatt sem értettem de rájöttem a gyógyszertől van. Nekem is kevesebb lett a tejem tőle!!!! 

  2. Torolt_felhasznalo_220478
    Torolt_felhasznalo_220478
    2010. szeptember 19. 14:057.

    Szia!

     

    Én is ezt szedtem a 6 hetes kontroll után, pár nap után elkezdtem nagyon erősen vérezni,  közben az a kevés tejem is ami volt annyira lecsökkent hogy elkezdtem szedni a sima fogamzásgátlót, és csak az állította meg a vérzést, 9 nap után.  Az én kisfiam jövő héten lesz 6 hónapos, de már ő sem hízik havi 1 kg-t, csak havi 50-70 dkg-t, de szerintem ez természetes. Az első 3 hónapban megvolt a havi 1 kg. Tápszeres és már eszik gyümölcsöt és főzeléket is.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_ (0)
     
  3. 2010. szeptember 19. 13:086.
    Lányok, köszönöm szépen az infot! Ezekszerint van remény, hogy elmúlik ez a vérezgetés. Nekem egyelôre ez a 2. nap, hogy tart a vérzés, de most rendesen, úgy, mint terhesség elôtt, de tablettaszedés mellett volt. Én most épp 10 napja szedem az Azaliát. Én is tapasztaltam, hogy mintha kevesebb lenne a tejem, mióta szedem a tablettát. De nekem nagyon sok volt a tejem, éjszaka gyakran bedurrant a mellem, és annyira jött, hogy a kicsi fiam gyakran kihányta, és hasfájása is volt tôle, meg a doki azt mondta, hogy túl sokat hízik a gyerek, feleennyit kéne neki. Most nem hány, nem fáj a hasa, a hízást ugyan nem néztem, de azért remélem, hogy nem apad tovább a tejem a tablettától, mert azt nem szeretném!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_ (0)
     
  4. 2010. szeptember 19. 11:295.
    Alexxis: nem tapasztaltam ilyesmit. Az 5-6. hónap környékén nálunk is lelassult a gyarapodás, de addigra már 8,5 kg-s volt a lányom, így nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, ráadásul már 4 hónapja szedtem az Azaliát. Nem hallottam összefüggésről a a tej minősége és a tabletta között, de persze ettől még lehet.
    előzmény:
    Alexxis (3)
    2010-09-18  20:20
  5. 2010. szeptember 18. 20:484.

    Érdemi választ sajnos nem tudok adni. Nekem 8 hónapos a kislányom, még szopizik, én 1 hónapja kezdtem csak el szedni és a 18. napra elkezdtem vérezni, ez máig is tart. Már 8 napja. Ha jövő héten nem változik, megkérdezem a dokimat, bár többektől én is azt hallottam, hogy idő kell mire a szervezet hozzászokik a dologhoz és időközi vérzés lehet. 

     

    Az egyik barátnőm sokszor vérzik a gyógyszer mellett és nem is kicsit. A dokija mindent rendben talált nála, a válasz az volt, hogy ez lehetséges emellett a gyógyszer mellett..  Jó kilátások... 

    előzmény:
    Cymru (1)
    2010-09-18  18:37
  6. 2010. szeptember 18. 20:203.

    Sziasztok!

     

    Azaliát szedek másfél hónapja. Az utóbbi időben lelassult a kislányom súlygyarapodása, most 5 hós. Ti nem tapasztaltatok ilyet? Erős a gyanúm hogy az Azaliával lehet összefüggésben, mert nagyjából egy időre tehető. Máshol is olvastam már, hogy a fogigátlók megváltoztathatják az anyatej minőségét.   

    előzmény:
    Szíriusz (2)
    2010-09-18  19:36
  7. 2010. szeptember 18. 19:362.

    Szia,

     

    Én is Azaliát szedek, 10 hónapos a lányom. Nekem az első két-három hónapban össze-vissza voltak vérzéseim a tabletta mellett. Utána elmúlt. Mai napig szoptatok és még nem menstruálok.

     

    Szerintem ne aggódj, de anno én is rákérdeztem a dokimnál. Be fog állni, de kell egy kis idő.

     

    Üdv,

     

    Szíriusz

    előzmény:
    Cymru (1)
    2010-09-18  18:37

Címlap

top