Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Gyerekek a családban

-csippi-
Létrehozva: 2004. március 22. 11:24
Többször találkozunk a fórumokon azzal, hogy mellékszálként felvetődik "na de a gyerek miatt", "a gyerekért" ... stb. Tényleg? Mi a jobb a gyereknek, akkor amikor a szülők között - ezért, azért, de megromlik a kapcsolat. Együttmaradni, családban -elfojtott indulatokkal, titokban kisírt szemekkel -, vagy válni, új életet kezdeni? Beszéljük meg.
  1. Torolt_felhasznalo_950003
    Torolt_felhasznalo_950003
    2004. december 8. 18:4397.
    Sziasztok!

    Újságcikkem megírásához várom olyan édesanyák jelentkezését, akiknek terhessége az első három hónapban tünetmentesen zajlott. Nem volt menstruáció kimaradás, émelygés, mellfeszülés.
    Én így jártam.
    Első döbbenetem mostmár az öröm váltotta fel, április végére várom a világ legszebb kisfiát.
    Ha valaki hasonlóképpen járt, kérem jelentkezzen.
    Köszönöm!
    Softis
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  2. 2004. március 24. 15:5796.
    Nem véletlenül írtam így, ezzel a szóval, idézőjelben, utalva az előttem íróra. Ha végigolvastad amit írtam, pontosan úgy gondolom, ahogyan Te. Igazad van, a visszavenni szó tényleg visszatetsző, nem így kellett volna írnom. Sohasem akartam irányítani a férjemet és én sem viselném el fordítva. A gyerekeinket is igyekszünk nem utasítani, hanem kérni, megbeszélni, általában hatásosan. Egy családban csak így működhet.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_512660 (94)
     
  3. 2004. március 24. 07:3195.
    Sziasztok!

    Az hiszem, érdemes lenne átnéznetek a Szeressünk/ Kétségek témába. . .
    Egy konkrét eset kapcsán felmerült ott is a kérdés. Érdekes lehet összehasonlítani a két vitát.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  4. Torolt_felhasznalo_512660
    Torolt_felhasznalo_512660
    2004. március 24. 07:1694.
    Hogy mikor kell és szabad elválni az már eleve egy nehéz kérdés. Én abban az egyben viszont biztos vagyok, hogy a gyerekek miatt együttmaradni nem szabad. Mint ahogy azt is vallom, hogy ha két ember úgy érzi együtt nem megy, akkor még jobb úgy szétmenni, ha nem tették tönkre egymás életét, ha még nem a folyamatos kiabálásról, és feszült viszonyról szólnak a mindennapok. Nem hiszek a folyamatos újra és újra megpróbáljukban, ha az első max 2-3 próbálkozás során nem történik számottevő változás, később sem fog, csak a helyzet mérgesedik el.

    krisz: Írtál egy ilyet, hogy visszavetted a férjedet. Nekem ez rémségesen hangzik. A kettőtök kapcsolata, az ebben beállt valamennyi változás pro és kontra az a kettőtök műve. Ennek megfelelően egyikőtök sem gyakorolt kegyet a másik irányába. Ez csak közös út lehet, nem az egyik irányítása a másik felett.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  5. 2004. március 23. 08:5693.
    Hát szépen írtatok:))
    Nem tudom, hogy emlékeztek-e a Karthagó régi számára az Apáink útjára?
    Bizony eszembe jut amikor egyszer-egyszer azt mondom, azt csinálom, úgy reagálok, ahogy anyu vagy apu. pedig hányszor mondtam: nnna ha nekem gyerekem lesz akkor ezt nem így fogom csinálni !
    előzmény:
    krisz32 (92)
     
  6. 2004. március 23. 08:2092.
    Hát persze hogy nem szokásos, mindenkinek a sajátja egy tragédia. Kívülről nézve nagyon egyszerűnek tűnnek a dolgok, de olyan bonyolult ez az egész, hogy nem is értem, sokan hogyan ítélkezhetnek itt a fórumokon egyes emberek felett.
    Köszi a jókívánságot, de hidd el, az alak megtartása is fontos dolog!! :-))
    És igen, a szüleink rossz házassága biztosan szerepet játszik abban, hogy a miénk milyen lesz. Én is sokszor azt vettem észre magamon, úristen, most olyan voltam, mint az apám, aztán gyorsan összekapom magam. Merhogy nem akarok olyan lenni.
    Kedves Szuszi, a lényeget nagyon jól leírtad, kár hogy nem így gondolkozik mindenki. :-))
    előzmény:
    Whippy (91)
     
  7. 2004. március 22. 15:4791.
    A szokásos? Messziről felületesen nézve, mert közelről minden "történet" más és más. A végkifejletben pedig biztosan nem tipikus a tiétek. Kívánom, hogy a visszaszerzett erődet, alakodat most már tartsd is meg, bár ez utóbbi nem olyan fontos :-))
    Sziasztok, mennem kell, jó volt beszélgetni veletek :-))
    előzmény:
    krisz32 (87)
     
  8. 2004. március 22. 15:4490.
    Persze, nem mindenáron, de utána is törekedni kell, hogy a csonka családból egyszer egész legyen.
    Egy kicsit kezdem magam képmutatónak érezni, mert én egy napot sem éltem egyűtt a gyerekem Apjával, és most a Barátommal is százszor meggondolom még a házasságot.
    Talán szerepet játszik ebben a szüleim rossz házassága? Mindenesetre a célt világosan látom :-))
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_556555 (89)
     
  9. Torolt_felhasznalo_556555
    Torolt_felhasznalo_556555
    2004. március 22. 15:3989.
    Teljes mértékben igazad van. Amit írtam fent hosszabban, erről szól. Hogy családban kell nevelni a gyereket, amíg csak lehet, de nem mindenáron.
    előzmény:
    Whippy (86)
     
  10. Torolt_felhasznalo_556555
    Torolt_felhasznalo_556555
    2004. március 22. 15:3788.
    Ami engem illet, leginkább Lingon véleményét osztom: egy házasság, ahol gyerekek is vannak, felelősséggel jár és épp ezért nem szabad pillanatnyi sérelmek, indulatok alapján felrúgni. Pedig hányan teszik ezt manapság. . .
    Azt hiszem, vérmérséklet, egyéniség kérdése, hogy kinek mi fér bele még a kompromisszumokba.
    Nehéz dilemma ez, tudom én is.
    Ha az ember nem elvakultan csak a szerelmet keresi, hanem rájön, hogy ezen túl rengeteg pozitív érzés is lehet még két ember között, akkor működhet egy kihűlőfélben lévő házasság is. Úgy, hogy a gyerekek is jól érezzék magukat benne. Lehetnek nézeltérések, sőt kellenek is, mert így normális, de azokat meg kell beszélni.

    Ha viszont a házastársak már képtelenek kulturáltan beszélgetni egymással, és csak zsigerből, indulatból csinálnak mindent akár egymás ellen is, vagyis csapkodnak, dühöngenek vagy épp hideg, rideg elutasítással vannak egymás iránt és mindezt hosszú távon, akkor jobb elválni szerintem.
    Vagyis nincs recept erre.
    Ki-ki maga döntse el, mit bír bevállalni, neki mi éri meg jobban: a szabadság, a szerelem örökös keresése és a remény a mindig újabb partnerben vagy józan kompromisszum úgy, hogy közben embernek tekintem a másikat, szeretem, becsülöm, törekszem a valódi családi együttlétre.
    Vagyis a régi típusú, hosszú távú házasság példáját követem.

    Ahol erőszak, terror, zaklatás van, ott viszont rögtön válni kell, pont a gyerekek miatt, hogy ne sérüljenek.
    Én már csak tudom, apám terrorizált minket egy életen át és tán emiatt is mentem gyorsan férjhez, hogy megmutassam, máshogy is lehet élni és hogy elkerülhessek egy másik életformába. Kár, hogy akkor anyánk nem vált el. De ő gyenge volt ehhez és ránk hivatkozott, hogy miattunk nem válik.
    Pedig dehogy: saját maga félelmei, szorongásai, gyengesége miatt nem vált, mert nem tudta, hogy fog megélni, mit kezdjen velünk egyedül.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  11. 2004. március 22. 15:3287.
    Hát tudod a szokásos. Már mindenki tudta, csak az asszony nem. No meg hát éreztem én, hogy kapcsolatunk eljutott erre a pontra, hogy már más is benne van a képben, de nagyon tagadott. Aztán már muszáj volt bevallania, tovább nem tudta tagadni a nyilvánvalót. Gondolhatod, egy világ omlott bennem össze. Egyébként a mi viszonyunk is már olyan volt, mint amit az imént leírt Odette. Talán ez kergette bele abba a viszonyba, ami végül iszony lett számára. Először nagyon nehezen akartam elengedni, de végül sikerült, mert minél inkább marasztaltam, annál inkább menni akart. Ahogyan erősödtem én, úgy gyengült ő. (Hát az évek alatt, szülés utáni felszedett kilóktól hipp-hopp sikerült megszabadulnom, azért ennyi pozitívumról is beszámolhatok) Nagyon nehéz időszak volt, de átvészeltük és most ismét együtt vagyunk és sokkal jobban odafigyelünk egymásra, igyekszünk mindent rögtön tisztázni és nem cipelni magunkkal a félreértéseket sem. Nem tudom, meddig fog tartani, lesz-e megint ilyen, majd meglátjuk, de nem is akarom ezen törni a fejem.
    előzmény:
    Whippy (85)
     
  12. 2004. március 22. 15:2786.
    Akkor most megosztom veletek azt a felfedezésemet, amit kb. a gyerekem 2 éves kora körül tettem. Két ember, az még nem egy család. A család az minimum 3 fő. Nagyon is találónak érzem éppen ezért a csonka család kifejezést. Ha megszakad is egy egyedülálló Anyuka, és Ő a világ legjobb Anyája, akkor sem tud egyedül egy gyerekkel Igazi családot alkotni :-((
    előzmény:
    Odette (84)
     
  13. 2004. március 22. 15:1985.
    Bocsi, nem szeretnék vájkálni, de hogy derült fény a hűtlenségére?
    előzmény:
    krisz32 (83)
     
  14. 2004. március 22. 15:1984.
    Kedves Csippi!
    A gyereknek majdnem mindenképpen teljes családra van, lenne szüksége: egy anyára, s egy apára, testvérre. . .
    De: ha a házasság már annyira feszült, vagy annyira elfásult, hogy csak úgy éldegélünk egy fedél alatt, fenntarva pesze a látszatokat kifelé. . . nincs átölelés, érzelemnyilvánítás a szülők között, nincs párbeszéd, nincs szó és csend, csak fásult hallgatás, vagy éppen robbanni kész feszültség, nap, mint nap. . . nincs belülről fakadó összetartozás, és már a megmentési próbálkozásokon is túl vannak, akkor egy ilyen légkörben fejlődhet lelkileg a csemete?
    A finom kis antennáival úgyis érzékel mindent, jobban, mint hinnénk. . . s ha már két "rossz" között kell választani, akkor egy boldogtalan, tüskékkel teli, érzelemtelen, vagy durva házasságban talán még jobban sérülhet a gyerkőc, mint egy kultúrált különélésben, ahol az édesapjukkal, édesanyjukkal való folyamatos és intenzív érzelmi kapcsolat igenis megmaradhat. . . és legalább tiszta helyzetek vannak.
    előzmény:
    -csippi- (1)
     
  15. 2004. március 22. 15:0283.
    A különéléshez mindenképpen ragaszkodtam, menjünk szét és meglátjuk, ki mire jut önmagával. Egy ilyen helyzetben annyira felfokozódnak az érzelmek és annyira ki tud fordulni az ember önmagából, hogy jobb, ha nem is látja a másikat. Csak így lehet tisztába jönni az érzésekkel. Ha én akkor úgy gondolom, hogy jobb nekem egyedül, nem fogadom vissza még a gyerekek kedvéért sem. De mindenképpen törekedni kell mindkét fél részéről a kompromisszumra. Tudod én azt látom, hogy a legtöbben ezt meg se próbálják, vagy hallgatnak a megkeseredett sorstársaikra, akik jól felheccelik a megcsalt asszonkát és a szerencsétlen már csak azért is elválik, mert hogy mit szólnak majd.
    Hát az meg mán más kérdés, hogy magamba én is gondótam ám cifrákat a zuramról sokszor, de hát nem kell mindent az orrára kötni.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_438263 (82)
     
  16. Torolt_felhasznalo_438263
    Torolt_felhasznalo_438263
    2004. március 22. 14:5782.
    tudod a férfiak a vadászösztöneiknek nem igazán tudnak parancsolni, de pont ez az amiről szó van, szerető lehet száz, de feleség csak egy van, akit szeret, tisztel. Azért mert félre lépett. nem biztos, hogy már utál, csak bizonxít önmagának. Borzasztó lehet úgy átölelni, hogy tudom mást is símogatott, becézgetett, de ha szeretem, feltétlenül szeretem, megpróbálom kitörölni a gondolataimból, és mégtöbbet nyújtani neki mint eddíg, hogy soha többé ne jusson eszébe más. . .
    előzmény:
    krisz32 (79)
     
  17. Torolt_felhasznalo_438263
    Torolt_felhasznalo_438263
    2004. március 22. 14:5281.
    Nem is érdemes!! Hidd el, nagyon eltökéltek!))))
    előzmény:
    Whippy (77)
     
  18. Torolt_felhasznalo_438263
    Torolt_felhasznalo_438263
    2004. március 22. 14:5080.
    Igen, itt beszélhetünk intelligenciáról. . . . !
    előzmény:
    krisz32 (79)
     
  19. 2004. március 22. 14:4979.
    Még ezt elfelejtettem, hogy miért. Hát mert szeretem. És mert van két gyerekünk, akik nagyon szeretik őt és tudom hogy ő is nagyon szereti őket. Hogy megadjam az esélyt az újrakezdésre magunknak, hátha jobb lesz, eddig OK. Mert hiszek abban, hogy meg tud változni. Lehet hogy hülye vagyok, majd meglátjuk. De ha lesz még pár szép évünk együtt, már akkor is megérte. És nem a gyerekek kedvéért elsősorban, hanem magamért is.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_438263 (76)
     
  20. 2004. március 22. 14:4178.
    Nálunk ugyenez történt. 4 hónap különélés után "visszavettem". Mindennek lassan egy éve. Jobb lett a kapcsolatunk, mint volt, de elfelejteni nem tudom. Időnként eszembe jut és akkor legszívesebben behúznék egyet neki. De szólni nem szólok, mert megfogadtam, ha kibékülünk, erről nincs témázás. El kell felejteni. Csak akkor fogadd vissza, ha meg tudod állni, hogy nem vágod utána a képébe az első veszekedésnél.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_438263 (73)
     
  21. 2004. március 22. 14:3977.
    Majd átnézek, de hogy írok is, azt nem igérem :-))
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_438263 (75)
     
  22. Torolt_felhasznalo_438263
    Torolt_felhasznalo_438263
    2004. március 22. 14:3276.
    Akiknek kényelmesebb a sebeiket nyalogatni, mint visszaszerezni egykori szerelmüket, akit annyira imádtak valamikor, hogy gyerekeket is szűltek neki. !
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_438263 (75)
     
  23. Torolt_felhasznalo_438263
    Torolt_felhasznalo_438263
    2004. március 22. 14:3075.
    úgy látom ezzel a véleményünkkel ketten maradtunk. érdemes lenne átnézned a "férjem szeretője babát. . . "című topicra, csupa elfogult elvakult gyűlölködő megkeseredett feleség.
    előzmény:
    Whippy (74)
     
  24. 2004. március 22. 14:2674.
    Szerintem nem olyan nehéz kérdés ez. Némi őszinteség és ahogy írod intelligencia, elsősorban érzelmi intelligencia szükségeltetik hozzá. . .
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_438263 (73)
     

Címlap

top