Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Dr. Szigeti Katalin, MÁV

Cymru
Létrehozva: 2010. február 5. 19:01

Sziasztok!

 

Tud valaki Szigeti Katalin doktornőről infot adni? MÁV Kórházban (ÁÉK) vezet le szüléseket, ha jól tudom. Az érdekelne, milyen a terhesgondozáson, szülést hogy vezet le. Emberileg milyen? Empatikus, beszélgetős érdeklődős, vagy szűkszavú, futószalagon vizsgáló? Szakmailag alapos, megbízható-e? És az egyik legfontosabb: elérhető-e, ha terhesség alatt valamilyen probléma adódik, és hajlandó-e ilyen esetben rendelési időn kívül is megvizsgálni (persze díjazásért), vagy pedig ügyeletre küld? Szülésnél a természetes szülést támogatja-e, vagy inkább rutin beavatkozás/szülésgyorsítás párti?

Előre is nagyon köszönöm a segítséget!

  1. 2021. Április 7. 12:5418.

    Sziasztok!


    Dr. Szigeti Katalin szülész-, nőgyógyász orvos után érdeklődnék. Esetleg tudja valaki, hogy hol rendel jelenleg, hogyan lehet hozzá bejelentkezni, vagy ha elérhetőséget tudna mondani valaki, nagyon hálás lennék! 


    Előre is köszönöm a válaszotokat!


    Detti

    előzmény:
    Cymru (2)
    2010-02-05  19:34
  2. 2016. augusztus 15. 14:2617.

    Kedves Fórumozók!


    Figyelmetekbe ajánlom, hogy minimum 3 Szigeti doktornő van, és mind a három nőgyógyász. 


    Dr. Szigeti Katalin


    Dr. Szigeti Zsanett


    Dr. Szigethy Adrienn


    Elképzelhető, hogy valakinek egy dokival jobb, másoknak rosszabb tapasztalata van, de minden egyes bejegyzés előtt tisztázni kellene, hogy pontosan kiről is van szó, és biztosan arról írok e negatív véleményt, akiről szó van. Az emberek jelentős százaléka az internetről tájékozódik manapság, orvosokkal kapcsolatban is. Jól meg kellene gondolni, hogy kinek a hírnevét rontjuk illetve növeljük...

  3. 2014. február 15. 12:3016.
    Egy hónappal a kaparásos műtétem után is bánt, ahogy velem Dr. Szigeti Katalin doktornő eljárt. Azt, hogy szakmailag a műtőben a topon volt, azt csak remélhetem, utólag (még) nem derült ki semmi negatívum. A viselkedését nem minősítem, leírom, ahogy volt: a műtét előtt volt egy-másfél óra, amikor a vérnyomásom a pincében volt, ájulás előtti érzésem volt, az életfunkcióimért küzdöttem, ekkor jött be, hogy tájékoztasson és felvegye a szükséges adatokat. Kifogásolta, hogy nem beszélek hangosan (mondjuk nekem közel az ájuláshoz ez elég nehéz lett volna). Azt gondoltam, hogy a műtét után még biztosan benéz és akkor még kérdezhetek... de többet nem találkoztam vele. A zárójelentést este kaptam meg, egy "arra járó" orvos mondta, hogy két hét múlva menjek a szövettani eredményért. Két héttel később egy újabb "arra járó" orvos adta ki a leleteket, tehát a doktornővel a műtét után egyáltalán nem találkoztam (és most már azt remélem inkább, hogy többet nem is fogok).

    Az egésznek az a pikantériája, hogy egyébként meg szülészorvost keresek majdani babánkhoz. Nálam Szigeti doktornő nem nyert :-/
  4. 2012. szeptember 20. 08:4115.

    Én is ajánlom mindenkinek a doktornőt, tavaly nyáron szültem nála és Czainkó Katalin szülésznőnél a Szent Imre kórházban. Barbara hozzászólását többször is el kellett olvasnom, egyszerűen annyira nem tudom hova tenni, mintha nem is ugyanarról a Szigeti Katalinról beszélnénk.

     

    A doktornőtől rengeteg segítséget kaptam, szerencsére a szülés rövid és komplikációmentes volt. Terhesgondozásra is hozzá jártam, bármikor bármivel kereshettem telefonon, ha nem tudta felvenni visszahívott (!), mindig kedves és segítőkész volt. Ő ajánlotta Czainkó Katalint is, aki egy álom szülésznő - határozott, érti a dolgát, ha kellett rámszólt, ha kellett fogta a kezem és simogatta az arcom. A doktornő a szülés után többször is bejött ránknézni, és hazamenetel előtt szólt, ha mellgyulladás lépne fel, szóljak neki. Ez (sajnos) 2 héten belül be is következett, őt kerestem telefonon, lelkiismeretesen elmondta mit kell tenni, és írt fel antibiotikumot. A szülés után is számíthattam rá, ami nagyon jó érzés volt, egyszerűen végig azt éreztem, hogy törődik velem (pedig a szülés alatt - így utólag visszagondolva - azt hiszem nem voltam egy egyszerű eset...) Ha lesz tesó, biztos, hogy újra a doktornőt választom!

     

     

     

  5. 2012. július 9. 21:0614.

    Én viszont mindenkinek ajánlom Szigeti Katalin doktornőt.  

     

    Barbara77 május 10-i bejegyzését olvasva döntöttem el, hogy megosztom az én szülésem élményét is. Én is Szigeti Katalin doktornőnél szültem most június elején és nagyon jó tapasztalataim voltak, ezért megdöbbentett, hogy Barbarának ilyen élménye volt vele. Már a terhesgondozás alatt nagyon közvetlen viszony alakult ki közöttünk, a doktornő mindig barátságos volt, még akkor is, ha valószínűleg alig aludt, mert előző éjjel ügyeletes volt a kórházban. Emellett nagy szakértelemmel állt a terhességemhez, minden kérdésemre kielégítő választ tudott adni, mindig korrekt módon tájékoztatott és a vizsgálatok során nagyon óvatos volt, figyelt arra, hogy ne okozzon felesleges fájdalmat. Tetszett az is, hogy nem ijesztgetett soha, igyekezett mindig megnyugtatni, azt erősítette bennem (amit kevés doki tesz), hogy a terhesség nem betegség, hanem egy teljesen természetes dolog és általában gond nélkül lezajlik. A legjobban a Barbara által a doktornőnek tulajdonított durva megjegyzéseken akadtam fenn, hiszem velem mindig kedves és korrekt módon kommunikált. A szülés során a szülésznővel, Újvári Borival remek csapatot alkotott, számomra a jelenlétük tökéletesen megnyugtató volt, a doktornő határozottan és nagyon hozzáértően vett részt a szülés levezetésében, mindig csak akkor avatkozott közbe, amikor muszáj volt, pl ha baba szívhangot mért, illetve kitoláskor. Az egész szülés alatt jó hangulat volt a szülőszobán, de végig működött a nyílt kommunikáció is, azaz mielőtt bármi történt volna, mindig tájékoztattak engem. Szerencsére a szülésem teljesen komplikációmentes volt, ezért nem volt szükség vészmegoldásokra. A fentiek fényében azonban még egy nehezebb szülés esetén is szinte hihetetlen számomra az, amit Barbara leírt. Sajnálom, hogy rossz élménnyé alakult Barbara szülése és természetesen nem az a célom, hogy megcáfoljam az általa leírtakat, csak szeretném egy pozitív véleménnyel ellensúlyozni az övét. Egyébként hiszek abban, hogy a szülés "sikere" két oldaltól függ, nem csak a dokitól, hanem a kismama hozzáállásától, együttműködésétől is (lévén ez egy érzelmileg erősen felfokozott állapottal jár) és ha nincs meg közöttük az alapvető bizalom és összhang, az könnyen rossz irányba viheti a szülést, főleg ha a szülés egy kicsit másképpen alakul és rendkívüli lépésekről kell döntenie az orvosnak.  

    Szigeti doktornő fiatalos, agilis hozzáállása és a fenti élményeim alapján nem kérdés, hogy továbbra is maradok nála, és vele szeretnék szülni akkor is, ha jön a kistesó.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_337076 (0)
     
  6. 2012. május 10. 12:2513.

    Szia!

     

    Mindenkit lebeszélek a Szigeti Katalinnal való szülésről. Én a Szent Imrében szültem nála. Most postázom a panaszlevelemet a kórháznak. mert olyan brutálisan, és méltatlanul bánt velem, hogy még 3 hónap távlatából sem tudom szó nélkül hagyni a történteket.  Idézem a levelemet, ebbe benne van pokoli szülésem teljes története.

     

    Üdv:

     

    Barbi 

     

    Három hónap telt el Szigeti Katalin doktornő által vezetett szülésem óta, azonban, azóta sem tudtam teljesen feldolgozni azt a testi kínt és megaláztatást, amin keresztülmentem. Kérem, engedje meg, hogy röviden megosszam Önnel a történteket.

    Január 31-én hajnali négy órakor érkeztem meg kórházukba, nyolc órás vajúdás után, szüléshez közeli állapotban, teljes nyugalomban, és bizalommal, hiszen mind választott orvosom, Szigeti Katalin doktornő, mind pedig bábám, Vass Gabriella már vártak.

    Egy rövid vizsgálat után Szigeti doktornő megállapította, hogy 2 órán belül meg lesz a baba. Rövid várakozás után a szülőszobába mentünk, ahol burokrepesztésre került sor. Ennek szükségességét a doktornő nem indokolta, de készségesen engedtem a beavatkozásnak, mert megbíztam a doktornőben. Ezt követően méhösszehúzódásaim teljesen megszűntek, így a doktornő oxytocin alkalmazását vélte szükségesnek. Bár szülésem menete egyértelműen elkanyarodni látszott a természetestől, nem tiltakoztam, hiszen bíztam benne, hogy legjobb tudása szerint jár el. Az oxytocin beadása után a doktornő úgy döntött, hogy megvizsgál. Amit azonban „vizsgálat”-nak nevezett nem volt más, mint a méhszáj erőszakos szétfeszítése, amire egyetlen szóval sem utalt. Az egész nyolc órás vajúdás fájdalmai eltörpültek a leírhatatlan fájdalom mellett, amit ezzel okozott. A fájdalom olyan elviselhetetlen volt, hogy önkéntelenül elugrottam a „vizsgálat” elől. A doktornő elkezdett velem kiabálni, és szemrehányásokat tenni, hogy nem vagyok együttműködő, pedig a babám veszélyben van, és azzal fenyegetett, hogy kiszíjaz a vizsgálószékhez, ha nem maradok egy helyben. Kisfiam ekkor már a szülőcsatornában volt és szívhangja gyengült. Éreztem, hogy az alkalmazott módszer, ami ekkora fájdalmat vált ki nem vezethet eredményre, de alávetettem magam másodszor is a „vizsgálatnak”, mert szerettem volna kisfiam születését segíteni. Azonban a második próbálkozás sem volt kíméletesebb. Üvöltve a fájdalomtól kínomban újra elugrottam a székről, és könyörögtem, hogy találjunk valami más megoldást, de a doktornő, miután közölte, idézem: „Bezzeg akkor szét tudta tenni a lábát, mikor a gyereke készült”- eltávozott a szülőszobából.

    Ott maradtam testileg – lelkileg meggyötörve, megalázva, férjemmel és bábámmal, kisfiam halkuló szívhangját hallgatva. A nyugodt állapot, mellyel sikerült átadni magam a természet erejének a vajúdás során már a múlté volt, helyét átvette a teljes testi görcs, úrrá lett rajtam a bénító félelem…

    Bábámnak szerencsére voltak humánusabb módszerei, mint a méhszáj feszegetése és egy Nospa injekcióval könnyített görcsbe feszült testemen.

    Vannak azonban csodák, és ezen a pokoli reggelen én is részese lehettem egynek: Bálint Balázs doktor úr sietett segítségemre, aki aznap az ügyeletes orvos volt. Pillanatok alatt kimozdított a fent leírt teljes mélypontról, és jóra fordította már-már reménytelennek tűnő helyzetünket. Újra hinni kezdtem, hogy meg tudom szülni kisfiam, és hála Istennek, és Bálint Balázsnak, tényleg sikerült, ha nem is könnyen. (a köldökzsinór teljesen rátekeredett az egész testére, és kitoláskor többször visszarántotta.)

    A szülés folyamán a gátmetszés mellet súlyos nagyajak haematoma is képződött rajtam, ekkor már Ön is megérkezett. Amikor Szigeti doktornő észlelte sérülésemet, engem hibáztatott ennek kialakulásáért. Idézem: „Ha nem ugrált volna, akkor ez nem történt volna meg…”

    Egy történet hallatán az embert érhetik benyomások, vonhat le következtetéseket. Én saját történetemmel kapcsolatban ezt most nem teszem, inkább meghagyom e sorok olvasójának. 

    előzmény:
    Cymru (1)
    2010-02-05  19:01
  7. 2010. március 4. 06:2212.
    Jaj, azt elfelejtettem írni, hogy mindig elérhető volt és ezért sem kért pénzt, persze azért "meghálálja" az ember.
    előzmény:
    Cymru (1)
    2010-02-05  19:01
  8. 2010. március 4. 06:2011.

    Szia!

     

    Én csak ajánlani tudom a doktornőt. 2009 februárban születtek meg a fiaim. ikrek, így császár lett ezért sajna a normál szülésről nincs infóm, de szerintem kérdezz tőle, biztos szívesen válaszol és abból már érezni fogod mi a helyzet. Nálam elég rugalmas volt, ikerterheseket sokszor befektetik a vége fele - azt mondta "szokás" (jól megijedtem, mert nem nagyon jártam kórházban előtte és nem hiszem, hogy jól bírtam volna többet, mint ezt az 5 napot), de mivel jól voltam, és az értékeim is jók voltak, ezért nem erőltette a dolgot. Szerencsére nem volt semmi komplikáció, de mindig nagyon alaposan ellenőrzött mindent.

     

    Fridolina, én 50.000,- Ft ot adtam végül, tudom, ez nem egy nagy összeg, de ennyi sikerült. Tényleg nem pénzéhes.

     

    Mindenkinek sok egészséget és örömet a babákkal!

    előzmény:
    Cymru (1)
    2010-02-05  19:01
  9. 2010. március 3. 19:5110.

    Sziasztok!

     

    Én is Szigeti doktornőhöz járok, szerintem is nagyon kedves és alapos, én nagyon örülök, hogy végül nála kötöttem ki.

    Viszont tudnátok abban segíteni, ha valaki esetleg már szült nála, hogy mennyit adtatok a szülés után? Mert hogy ő nem hajlandó összeget mondani, és jó lenne valami viszonyítási alap.

    Előre is köszönöm! 

     

    Fridolina 

    előzmény:
    Cymru (9)
    2010-02-06  18:23
  10. 2010. február 6. 18:239.

    Sziasztok!

     

    Sydy, Mokikomi, köszönöm szépen a válaszaitokat! Sydy, írtam neked privit néhány kérdéssel! Még egyszer köszi, és várom a további tapasztalatokat is, ha valaki tud még írni a doktornőről!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  11. 2010. február 5. 22:508.

    Szia! Én nála szültem másfél éve és hozzá jártam terhesrendelésre is. Én annyira meg voltam - vagyok vele elégedve, hogyha vállalni fogok mégegy gyereket, akkor csakis nála!

    Nagyon kedves-rendes egyáltalán nem pénzéhes és partnerként kezel, nem úgy mint más doki. A Mágenheim doktornő is rendes, de szerintem a Szigeti doktornő  sokkal kedvesebb. Velem mindig mindent részletesen megbeszélt, a szülés elött pedig ő közölte előre, hogy ha beindul hívjam bármikor. Modjuk pont ügyeletes volt,  de ahogy odaértünk jött megvizsgált, félóránként bejött, megkérdezte hogy vagyok és onnantól, hogy igazán elindult a szülés végig ott ült mellettem.  Végül császár lett - erre mondjuk számítottunk - de arra is emlékszem, hogy a műtőben mikor keltegettek ott ugrált, hogy rá figyeljek és sorolta a fiam méreteit. A szülés után műsnap mielőtt hazament még benézett hozzám és másnap is nálam-nálunk kezdett.

    Ha valamit tudok még segíteni írj nyugodtan.

    De szerintem menj hozzá nyugodtan, nem fogsz csalódni!

    előzmény:
    Cymru (1)
    2010-02-05  19:01
  12. 2010. február 5. 22:017.

    Szia!

     

    Sztem kedves, meg aranyos de szakmailag nekem nem tűnt nagyon meggyőzőnek. 

    Én sajnos az ügyeleten találkoztam vele. Kérdeztem de a válaszai elég semmik voltak.
    Én nem választanám őt szüléshez.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  13. Torolt_felhasznalo_248363
    Torolt_felhasznalo_248363
    2010. február 5. 21:486.
    ..dr. Szigeti K-ról van a google-ban is infó..akkor lehet,hogy mégis ő lesz az,bocsi..
    előzmény:
    Cymru (1)
    2010-02-05  19:01
  14. Torolt_felhasznalo_248363
    Torolt_felhasznalo_248363
    2010. február 5. 21:475.
    nem Szigeti Adrienn??
    előzmény:
    Cymru (1)
    2010-02-05  19:01
  15. 2010. február 5. 19:484.
    Úgy tudom, tavaly júniusban ment ki egy évre. Nagyon sajnálom, hogy "lemaradtam" róla! Nekem is kettő gyerekem van már, mindkettőt máshol és másnál szültem, de egyik se olyan volt, amilyet szerettem volna. Egyébként mindkettő férfi. Ezért gondoltam, hogy megnéznék egy női dokit is, hátha egy női szülész-nőgyógyász jobban bánik a női lelkekkel. Ja, mert most várom a harmadikat...
    előzmény:
    ganor (3)
    2010-02-05  19:40
  16. 2010. február 5. 19:403.

    Na igen vele jól jártál volna...mind a kettőt nála szültem,remélem visszajön majd.

     

    Kedves a Szigeti is,mosolygós, szerintem egy korosztály  M-el,úgyhogy nagy baj nem lehet:)

     

     

    előzmény:
    Cymru (2)
    2010-02-05  19:34
  17. 2010. február 5. 19:342.

    Szia, Ganor!

     

    Köszi szépen az infot! Eredetileg én is Mágenheim doktornőt néztem ki magamnak, de olvastam, hogy kiment No-ba, és maga helyett Dr. Szigeti Katalint ajánlja, de Szigeti Katalinról nem nagyon találtam infot a neten. Nekem nagyon jó helyen lenne a magánrendelője is, mert III. kerületi vagyok, meg a MÁV kórházban szeretnék szülni.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
    2010-02-05  19:29

Címlap

top