Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Nagyon vastag tarkóred&amp

Blanchy
Létrehozva: 2008. október 6. 16:55

Sziasztok!

 

Igazából sokáig gondolkoztam, mire arra jutottam leírom a kis "történetemet" hátha valakinek legalább a későbbikben segít, és ad valami iránymutatást.

A 3. babámmal vagyok várandós, van egy gyönyörű 2 éves kisfiam, és mársius 04-én volt egy missed ab-om(12. heti Uh-on észrevették, hogy nincs szívhang.)

 

Összekapartam magam, éltük tovább, majd ismét babás lettem, borzasztó boldogok voltunk.

A múlt héten csüt. este voltunk eyg 4 D Uh-on, ahol lesápadva közölte a szonográfus hölgy, hogy ennek a babának borzalmasan vastag a tarkóredője(5,8 mm volt a legnagyobb mért adat) és 1,5 mm-es vizenyő veszi körül, valamit átl.több a magzatvíz.

Nem írnám le milyen ilyen leletet az arcába kapni egy édesanyának, a lényeg, másnap mentünk saját orvoshoz,( dr.Ferenczi Miklós-Uh laborvezető volt a Schöpfiben, és genetikus és sztem egy zseniális, nagyon alapos orvos.)

Megvizsgált, és mondta, sajnos ezek az értkek jók, és nagyon-nagyon nem bíztatott, sőt, keddig is csak azért várjunk, mert chorionboholy-biopsziát kell csinálni, hogy legalább a kromoszómarendellenességet kizárják, bár 70-80 %, hogy az, és ha nem, akkor mindenképpen súlyos szívfejlődési rendellenesség, vagy más degeneratív elváltozás.

(Megjegyzem a 11. heti Uh-n, 38 CRL mellett 0,8 mm tarkóredőt mértek-hiba volt , mert a CRl-nek minimum 45 mm-nek kell lennie).

 

szóval várom holnap a kislányom halálos ítéletét, hiszen nem vállalhatok ekkora kockázatot, az egészséges gyermekem, a családom, a féjrem miatt, de pokolian fáj és félek

Meg fogom írni, milyen eredmények születtek, sikerült-e valamit kimutatni, és ha igen mit.

 

Azt tudom, hogy azzal nyugtatott a genetikus hölgy, hogy nekünk legalább esélyt adott az élet, hogy megkíméljük a picikénket és magunkat is egy még nagyobb fájdalomtól, míg előfordul, hogy tökéletes értékek mellett is nagyon beteg babák születnek.

 

Így a jövőben erősen ajánlottá tette számomra a biopsziát.Be is fogom vállalni, nem vagyok egy vetélős típus...egyik babát sem engedte el a szervezetem

 

Nagyon rosszul érzem magam, de oly nagy a kockázatunk, hogy a dokimra hallgatok:

A saját lányomnak is azt mondanám, nem szabad megtartani....

 

Ne haragúdjatok, jól esett leírnom, és tudom nem vagyok egyedül, és vannak nagyobb tragédiák is, és mellettünk áll a család és a sok barát, de ezt a harcot nekünk és a picinknek kell megvívni

 

  1. 2016. szeptember 14. 09:2889.

    Szia! Őszintén sajnálom, hogy veled is megtörtént.


    Ez egy régi topik, a topiklakók már talán nincsenek is itt, de én válaszolok neked, mert tudom, min mész keresztül. Sajnos én is vesztettem babát (már nagy volt, 33 hetes terhesség). Jövő hónapban lenne egy éves a kislányom, de még ma is sok ébren töltött éjszakám van, és vissza-vissza térnek a szülés rémképei. (Pedig velem emberségesen bántak, mindent megtettek azért, hogy többé-kevésbé épen átvészeljem a szülés testileg-lelkileg. Hála annak az orvosnak aki velem volt - ugyanaz a személy, mint anno a topikindító, Blanchy esetében).


    Amit mindenképpen tegyél meg, hogy keress fel egy gyászfeldolgozó csoportot, mert ott beszélgethetsz hasonló sorsú anyukákkal. (Ezen a linken megtalálod őket:http://www.gyaszportal.hu/cikkek/vendegbabak-csoportok ). Ez ingyen van, és nagyon hasznos. Lehet, egyéni pszichoterápia is kell majd, de az a legfontosabb, hogy támogató környezet vegyen körül. Remélem, a párod és a szüleid melletted vannak ezekben a napokban. 


    Sok kitartást kívánok, és mielőbbi gyógyulást (remélem, tudtam segíteni).

    előzmény:
    amnézia (88)
    2016-09-14  02:29
  2. 2016. szeptember 14. 02:2988.

    Sajnálom ami történt veled...


    Pár nappal ezelött ki derült hogy 8 hetes terhes vagyok keztem boldog lenni mikor mondta hogy megfelelően fejlődik de közben tudtam valami nincs rendben mert barnás folyásom volt sőt már majdnem vérzésem aki az uh csinálta elsápadt mikor meglátta hogy nincs szivhangja és mikor elmondta siró görcsöt kaptam nem is folytata azóta elvetéltem čs művi uton befejezték most tudtam meg hogy beteg lett volna mert testszerte oedmát látak az uh-n.


    Mivel nem az első gyerekem lenne kockáztos hogy lehet e még mert a nőgyógyász aki csinálta a mütétett azt mondta jobb ha kivizsgáltatom magam mielőtt ujból probálkoznánk..olyan fiattal vagyok még csak 21 évesen attól kell retegem hogy lehet e mčg gyerekem  vagy sem.


    Ez nem elég leirnom azt is le kell irnom hogy a Szombathelyi kórház egy csőd tömeg a rendszerre pedig nem ér semmit.. a kisfiammal kórházba kerültem ekkor már sejtetem hogy babát várok mivel volt ez a folyásom le mentem ügyeletre ahol nem akartak megvizsgálni nagy nehezen kiharcoltam de olyan felületesek voltak hogy csak na..kaptam egy papirt hogy uh-ra kérjek idő pontot ezt igy is tettem amiért megint csak harcolnom kellett mert péntekre akartak idő pontot adni azzal hogy megzsaroltam őket azzal hogy nem vizsgálnak meg akor feljelentem a kórházat abba a pillanatba uh-ra szerdán kaptam idő pontot azzon a napon mikor kiakadtam és ezt a szomoru hirt megtudtam de erősnek kellett lennem mert a fiam az amnbulancián feküdt ahol vele kellett lenni felhibtam az apját hogy mi történt és jöjjön fel mert vele kell lenni e másnap mütenek és a gyerek nem maradhat egyedül megbeszéltem a gyerek orvosával hogy mindketten ott alszunk a gyerekel mert nincs hova addig mennünk és hátha éjszaka valami törtčnik meg is engedte az ápolonak szňlt az éjszakásnak adják át müszak válltásnál ami mért is ne nem történt meg ideges voltam alabból és mikor ez kiderült hogy nem akarják engedni hogy čjszaka mind ketten ott maradjunk ki akadtam és úgy nézet ki mintha az ápoloknak hazudnék de elkeztem kiabálni ami nem illik de csak igy tudtam el érni hogy felhivják a gyermekem orvosát aki igazolta hogy megengedte és ott maradtunk... reggelre erős fájdalmaim voltak a vetélés elindult mi lett volna ha pénteken uh-nak meg kaptam volna egy vér mérgezést?! Sőt még ott is mekinoztatak mert sokkat kellett várni orvosra reggel nyolc órás idő pontból du-án fél öt lett arra a vetélčs lezajlot...az normális hogy azóta se tudok aludni normálisan csak két órákat éjszaka valaki segětsen mert félek hogy nem tudom fedolgozni az elmúlt hetet...


    Remélem nem történik mással ilyen mert nehéz feldolgozni sőt lehetelen....

    előzmény:
    Blanchy (1)
    2008-10-06  16:55
  3. 2009. március 10. 08:2887.
    Blanchy! Örülök, hogy minden rendben van a 4. babáddal. Boldog babvárást!
    előzmény:
    Blanchy (86)
    2009-03-09  18:27
  4. 2009. március 9. 18:2786.

    Votlam ma Uh-on, és, hogyha valaki idetévedne erre a topkira bármilyen okból, lássa, hogy mindig van esély

     

    4. babánk most 12 mm, és ketyegett a kis szíve, gyönyörűen látszott a szikhólyag, szép, nagy , szabályos petezsák

    Azt nem írom le, milyen gyomorgörccsel mentünk be a férjemmel, és fülig érő szájjal jöttünk ki!

    előzmény:
    mathesz (85)
    2009-02-24  10:27
  5. 2009. február 24. 10:2785.

    Blanchy!

    Olvastam megható történetedet és teljesen együtt érzek veled. Nekem 6 hónapja a 26. héten születet halva a kislányom császármetszéssel.  Nekem eddig öt terheségem volt ebből 6 angyalkánk született és én is bizakodom.

    Drukkolok, hogy minden rendben legyen és boldog babavárást kívánok! Természetes, hogy aggódsz. Ahogy előttem már más is leírta, mi akik már átéltük, hogy elveszítjük gyermekeinket sokkal nagyobb CSODÁNAK élünk meg minden terhességet és kisbabát.

    előzmény:
    Blanchy (84)
    2009-02-23  14:03
  6. 2009. február 23. 14:0384.

    Kedvenc topikomon még nem közöltem a csajokkal, mert  szeretném megvárni az első Uh-ot, de ha valaki ideévedne azok közül, aki annyi bíztató szót írtak nekem...

     

    Hát kérem, január 22 utolsó mensi,

    február 12 már pozitív teszt 24 napos ciklusnál, már 1 hete nagyon erős kétcsíkos teszt

    Kérem a drukkokat!Ha a Jó Isten nem leckéztet meg többször, október 29-e körül ismét anyuka leszek

     

    Leírni nem tudom az örömöm, és persze kicsit félek, de azt hiszem ez természetes...nem jobban, mint megalapozott....hm.

     

     

    előzmény:
    Blanchy (1)
    2008-10-06  16:55
  7. 2008. december 2. 14:2483.

    sziasztok!

    Na, hát megvannak az eredmények, velünk nincs gond, úgyhogy készülhetünk az újabb kisbabára...

    Ha leírom, hogy ez a 4. terhességem lesz, hát kiráz a hideg!3 terehsség, egy kismanó-de legalább egy van

     

    Mindenkinek a legjobbakat!

    előzmény:
    jégvirággg (82)
    2008-10-22  09:43
  8. 2008. október 22. 09:4382.

    Szia!

     

    Itt vagy most? Így ismeretlenül is figyelemmel kísértem a történetedet, és nagyon sajnálom. Nekem jan-ban a 23. héten kellett megszülnöm a babámat vízfejűség miatt, így hidd el tudom min mész keresztül! Nem is akarlak vigasztalgatni, nekem sem segített, csak annyit írok, ne add fel!! Én most vagy 13 hetes terhes a 12. héten minden oké volt, a doki szerint nem lesz itt problémaBízom benne és mindennap "beszélek a babához és magamhoz" hogy egészséges lesz nem lesz semmi baj. Én hiszem hogy ez segít....Ha Te akarod hogy legyen kistesó akkor lesz is!!

    előzmény:
    Blanchy (1)
    2008-10-06  16:55
  9. 2008. október 22. 09:1481.

    No, csak azért ha valaki olvassa.Közben nyomtam egy terhességi tesztet a HCG szint miatt, de sajnos még pozitív...

    Nem is értettem, de megkaptama  választ:

     

    Ha jól fejlődött a terhesség(márpedig nálunk igen), akkor a HCG szintem már 100.000 fölött kellett, hogy legyen.így  akiürülése 4-6 hét, és csak utána lesz pé, és leszek nagylány...Remek szóval nem mostanában kezdhetünk próbálkozni

     

    Mindenkit puszilok!

    előzmény:
    Blanchy (80)
    2008-10-21  12:37
  10. 2008. október 21. 12:3780.

    Köszönöm!aranyos vagy Gabikám, de Te ne kukkolj már ilyen borzalmas topikokat, hanem örülj a kismanódinak!!!

     

    Majd megyek hozzátok!

    előzmény:
    GalGabi (79)
    2008-10-21  12:35
  11. 2008. október 21. 12:3579.

    Végülis akkor ez jó eredménynek számít! A következő baba meg teljesen egészséges lesz!

    Ilyen esetben nagyon nehéz a döntés, és valóban egy gyereknek sem jó ha betegen kell leélnie az életét, és így nagyon nagy a kockázata!

    Én szorítok nektek nagyon a következő babához!

    előzmény:
    Blanchy (78)
    2008-10-21  12:21
  12. 2008. október 21. 12:2178.

    sziasztok!

     

    Megvan az eredmény...

    Nem kromoszóma-rendellenesség volt, a magzat kislány volt...

    A "betegség" neve:hydrops, ami magzati ödémát jelent...

    Annyi, hogy ez a fajta betegség nemhez kötődhet, de nem kislányhoz, hanem kisfiúhoz.Így, nálunk szinte tuti, hogy nem mi hordozzuk a bajt, hanem ez egy pechsorozat volt...

     

    viszont ha tényleg nagyon-nagyon beteg lett volna, akkor azt hiszem, hogy jobb ez így-nehéz ilyet mondani egy anyának, de mit mondhatnék..szenvedésre ítélnem puszta önzőségből egy kisbabát...nos, azt hiszem az nagyobb bűn lett volna

     

    Minden jót nektek!!!

     

    Előre nézek, nem tehetek mást.

    A nov.03ai héten emegyünk vérgenetikára...azt is megírom, ki tudja, ha bárkinek hasonló gondja lesz, akkor megtalálja neten ezt a topikot, és hátha segít neki.

    előzmény:
    Blanchy (1)
    2008-10-06  16:55
  13. 2008. október 14. 23:5077.
    (((((Blanchy)))))
    előzmény:
    Blanchy (76)
    2008-10-14  12:27
  14. 2008. október 14. 12:2776.

    Sziasztok!

    Ha netán valaki erre táved:

    köszönöm mindenkinek a vígazstaló szavakat, borzasztó sokat jelent nekem és a rengeteg bíztató privát üzenetet is!!!

     

    Egyelőre még nincs eredményünk, igazából már nagyon izgulok, bár mondta a genetikus hölgy, hogy mivel nálunk a bab miatt már nem sürgősígy előre veszi azokat, akiknek igen...sokan voltunk.Remélem ők mind jó hírt kaptak!

     

    Magamról annyit, hogy rosszabb, mint gondoltam, nehezen gyógyul a lelkem, sírdogálok, kesergek,.Testileg már konkrétan semmi, se vérzés, se görcs, mondjuk egyik sem volt már másnap sem.

    Várom, hogy újra nagylány legyek, tezsteljek egy egy csíkosatés elkezdjek sportolni

    Írok, ha tudok valamit.

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  15. 2008. október 9. 16:4075.

    Szia Blanchy!

     

    Örülök, hogy a fizikai megpróbáltatásokon már túl vagy. Rengetegszer gondoltam rád.

     

    Remélem, hogy lelkileg is sikerül túllenni ezen a nehéz helyzeten, és nagyon szorítok, hogy 3-4 hónap múlva a kis angyalkák visszatérjenek hozzátok egészségesen, akár mind a ketten.

     

    Vigyázz nagyon magadra!!!

    előzmény:
    Blanchy (67)
    2008-10-08  11:58
  16. 2008. október 8. 19:1974.
    Én még mindig csa sírva tudom olvasni Sok erőt kívánok neked, mindig írtad, hogy milyen optimista vagyok. lehet. de én meg felnézek arra, hogy milyen erősen kezeled, már amenyire lehet.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  17. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2008. október 8. 17:2173.

    Blanchy! Ne haragudj ha értetlenkedtem, de nem láttam át a helyzetet 100%. Mostanra már összeállt a kép, értem már hogy mi miért és hogyan volt! Sztem a Te helyzetedben én sem tudtam volna összeszedetten fogalmazni. 

    Lényeg hogy túl vagy rajta- mármint testileg... a lelki része sokkalta tovább tart. Talán ha nem úgy gondolnál rá hogy a "kislányod engedted el", hanem úgy hogy félbeszakítottak egy rosszul sikerült terhességet. Szóval próbálj meg elvonatkoztatni tőle.

    Sok sok erőt a talpraálláshoz, lesz még egészséges babátok, remélem mihamarabb!

     

    előzmény:
    Blanchy (70)
    2008-10-08  12:07
  18. 2008. október 8. 15:0672.

    Drága Blanchy!

    Minden nagyon jót kívánok Neked...erőt és sok-sok örömet

     

     

    Visszatérve egy gondolat erejéig a kislányomhoz...azért azt nem tudom mondani 100%-ig hogy ha előre tudom esetleg -én is -nem vetettem el....most csupán alkalmazkodom a helyzethez...mondván ez van mit tudok csinálni.

    Biztos ezért is van hogy így 8 év után se merek/merünk még egy babát bevállalni...

     

    Amikor kellően depis vagyok a helyzet és az élet egyéb dolgai miatt..akkor azért is félresöpröm a gondolatot tesó ügyben,mert még meg sincs de már egy életre lerendeztem az életét azzal, hogy van egy beteg nővére...aki ki tudja meddig ilyen még

    Remélem nem voltam zavaros...szóban jobb vagyok mint írásban!!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  19. 2008. október 8. 12:1171.
    valószínű én is anyukámtól..sokszor tök triviális dolgoktól megijedek, elveszett vagyok, de ha igazán baj van, akkor teljesen összeszedett vagyok, teljes erőmmel koncentrálok..érdekes...
    előzmény:
    Blanchy (70)
    2008-10-08  12:07
  20. 2008. október 8. 12:0770.
    igen, amúgy én is ilyen vagyok....nem tudom honnan hoztam!sztem anyukámtól
    előzmény:
    cocinelle (69)
    2008-10-08  12:05
  21. 2008. október 8. 12:0569.

     jaj, de édes lehetett! én hiszek a betegségek lelki eredetében...na, ez ilyen pillanatokért édemes élni, és előre nézni!

     

    Remélem én is hamarosan átélhetek hasonlót:-)

     

    Csodálatra méltóan erős vagy! De azt hiszem az ilyen dolgok iszonyúan előhozzák az életösztönt, meg vannak olyan emeberek (pl én is) akik vészhelyzetben extrán össze tudják szedni magukat!

    ez egy fantasztikus tulajdonság!

    előzmény:
    Blanchy (68)
    2008-10-08  11:59
  22. 2008. október 8. 11:5968.

    Köszönöm, a kisfiam majd megőrült a boldogságtól , hogy hazajöttem, tegnap már sírt a telefonban, hogy hiányzom és szeret...

     

    Valószínűleg nem véletlenül lett olyan beteg

    előzmény:
    cocinelle (64)
    2008-10-08  11:34
  23. 2008. október 8. 11:5867.

    furcsa dolgo eza  gyász amúgy:

     

    AMikor csütörtökön megtudtam, hogy baj van, annyira zokogtam, leültem az utcán, a férjem nem tudott összakaparni, nem is tudom mennyi idő telhetett el, de csak sírtam , és sírtam...tudtam baj van.Másnap a kórházban is csak sírtam és sírtam, és itthon is, és fájt.

     

    Majd szombaton jött a harag, a düh, a csalódottség érzése, szét akartam verni valamit, üvölteni, hogy nagyon fáj, és segítsen már rajtam valaki

     

    Aztán vasárnap már kezdtem megnyugodni, és hétfőn is már vártam, hogy túl legyek rajta.Valahogy lekorlátozott az agyam azt hiszem, bekapcsol valami vészvillogó, hogy ne menj tovább, mert megkattansz

     

    Kedden meg már vártam, és tényleg, zseniális emberkék voltak a szobatársaim

     

    a férjem végig ott volt velem simogatott, puszilgatott, szeretgetett, bíztatott, hogy most már vége-nem gondolom neki könnyű lehet néznie, hogy szenvedek.

     

    A férjem aggódott, mert csütrötökön úgy összeomlottam pillanatok alatt, hogy látta, hogy darabokra hullok.

     

     

    A sors fintora, vizsgálat előtt betévedtem egy second hand-ba és vettem néhány ruckót, és néhány kislányruckót(mert 500 forintét vadonatúj GAP és NEXT ruckók voltak) és nem hagyhattam ott.....éreztem, hogy kislányka van odabent

     

     

    Úgy döntöttem, az én kis angyalom megfogja a tesója kezét és visszajönnek hozzám úgy 3-4 hónap múlva

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  24. 2008. október 8. 11:5666.

    Szia Blanchy!

     

    El sem tudom mondani, hányszor gondoltam rád-rátok

    nagyon-nagyon sajnálom ami történt

    Sajnos a családunkban is történt egy szörnyűség és ezek az esetek után egyre csak az jár a fejemben, hogy miért igazságtalan ennyire az élet??

    De örülök hogy túl vagy a (fizikailag) nehéz részén, ezután már csak jobb jöhet

    Remélem a kisfiad is meggyógyult és te is hamar rendbe jössz, mind lelkileg, mind fizikailag

    Sok boldogságot kívánok neked és a családodnak

    előzmény:
    Blanchy (1)
    2008-10-06  16:55

Címlap

top