Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

2004 augusztusi babavárók

reli
Létrehozva: 2003. december 3. 23:44
Sziasztok,

újból, most jó néven megnyitom a topicot, szeretettel várok minden jelenleg reménykedő babavárót.

reli
  1. 2012. március 18. 14:3436415.

    Sziasztok!

    A szakdolgozatomhoz szeretném a segítségeteket kérni! Amennyiben 3 és 10 év közötti gyermek édesanyja vagy, kérlek töltsd ki az alábbi linken található kérdőívet! Sajnos sürget az idő, így a kérdőív megosztására is meg szeretnélek kérni titeket! Előre is köszönöm a segítséget!

    üdv, Johanna

     

    itt található a kérdőív: https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dDgt Y l9DOTNJbVRwZVlvai1ldzNpNlE6MQ
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  2. 2012. március 13. 21:0036414.

    Sziasztok!

     

    Megmutatom Rolikát a kistesóval, Eriknek hívják, november 20-án született :)  Ha jártok még erre írjatok, hogy vagytok, hogy megy a suli a gyerkőcöknek, mutassatok képeket! Rolikának jól megy a suli bár a kistesó születés kicsit őt is megviselte...

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  3. 2011. december 31. 16:1436413.
    Boldog uj evet kivanok mindenkinek!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  4. 2011. augusztus 18. 08:0336412.

    mi is mindenkinek boldog szülinapot kívánunk :)

     

    suli: minden megvan, az önkormányzat ingyen adja a tankönyvet, a kaja is befizetve (egy hónap 14e Ft és állami suli)...

    voltunk sportorvosi vizsgálaton is, Dávid továbbra is alkalmas és februárban megkapja a versenyzői engedélyt is... addigra remélhetőleg már sárga öves lesz.

    a betűket ismeri, le tudja írni, de olvasni még nem tud, nem is eröltetem, viszont matekból nagyon előrehaladt... majd meglássuk, a tanárok hogy kezelik...

     

    gyönyörűek a gyerkők :)

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  5. 2011. augusztus 18. 05:4136411.

    Sziasztok!

     

    En is boldog szulinapot kivanok minden unneplonek, korabbinak, mainak es kesobbinek:) Es szeretettel meghivok mindenkit a kek eg ala, hogy evezzetek velunk a  Cseni szulinapjara rendezett ossznepi szulinapi tuzijatekot:))))))))))) Na ez jo poen, mindig ezzel szorakozunk, hiszen aug.20an free a tuzijatek enkunk, Gergokem kerdezi is, lesz e neki is ilyen? De Ot a nyuszi hozta, szval be kell ernie massal:)))))))))) En meg ugye csak unnepnapokon szulok.))))))))))

     

    Sulihoz mar csak par aprosag hianyzik, a nagyja megvan, budmil taskat vettem akciosan, gyakorlatilag felaron, garanciaval, remelem nem lesz szukseg az ervenyesitesre:) Cseni is magatol tanult meg irni, olvasni a  nyomtatott betuket, de en is jobban orultem volna, ha ezt a suliban teszi. Egyszer hetvegen takaritas kozben, mikor pakoltam a betuszivacsszonyeget, megkerdezte sorban, ez milyen betu es onnantol kezdve osszeolvasta oket. Aztan a sparos dzsungelmanias kartyakat bongeszte, na az nehez volt, a sok szoosszetetel miatt meg az idegen szavak miatt, de megbirkozozz veluk. kicsit felek is, unatkozni fog esetleg az iskolaban. De angol kettannyelvuben hatha megsem.)))))

     

    En nagy nehezen talaltam vegre munkat egy nemet cegnel lettem hr-s de egyelore meg nem nyilatkozom, meglatjuk, hogyan alakul.

     

    Titi kitartras, nem mondom, h. konnyu lesz, sot, legalabbis itt nalunk, mert szinte nincs is mit megpalyazni, hatszelem meg nemigen van, es most az sokkal ontosabb, mint, h. hany diplomad es milyen nyelvtudasod vagy tapasztalatod van, sajnos:(((((((((((

     

    A gyerkocok gyonyoruek, kedvesek, szepek es hihetetlen mennyire megnottek!

     

    Udv mindenkinek!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  6. 2011. augusztus 18. 00:0136410.

    Sziasztok!

     

    Mi is élünk és virulunk! Bocsánat, ha nem reagálok mindenre, de picit fáradt vagyok már... Most nézem, utoljára 5 hónapja írtam!!! Nagyon boldog születésnapot minden fórumos gyerkőcnek!

     

    Heo: gratula Lisa-hoz! Legközelebb képet is csatolj!

     

    Amu: nagyon aranyos kép Noelről! 

     

    Mona: mi is várjuk már a sulit! Én egyedül az iskolatáskára költöttem, de arra elég sokat... A többi cuccot megvettem a férjem munkahelye által adott beiskolázási utalványból, elvileg én is kapok majd a munkahelyemtől (ami - nagyon úgy néz ki - már csak pár hétig lesz az...aztán jöhet a munkanélküli segély...)

     

    Egyébként jól vagyunk, a lányok édesek-tündériek továbbra is. Emma szeptemberben kezdi az ovit. Én szeptember elején és végén fogok vizsgázni, sajnos elég rosszul állok a tanulással, de remélem ezt is megoldom majd, mint a korábbi vizsgáimat.

     

    Ivett is nagyon édes, múlt hétvégén tartottuk a szülinapját. Majd keresek képet, de még nem lett áttöltve a számítógépre. A betűket már ismeri és pár hónapja össze is olvassa (igaz az o-ö, u-ü betűknél néha elbizonytalanodik). Egyik este Ő mesélt Emmának egy boribonos könyvből, olyan ügyesen, hogy Emma el is aludt. Igazából jobban örültem volna, ha majd csak a suliban tanul meg olvasni, de magától rájött, hogy kell és most nagyon élvezi! A számokat is szereti, sőt már sudokuzni is szokott velem! A sportok közül - végül - maradt az úszásnál! Ennek nagyon örültem!

     

    Zina: egy haverom most költözött Melbourne-be. Érdekességképpen: jó 3 évébe, rengeteg pénzébe és energiájába került a vizum meg minden engedély... 

     

    Végezetül pár kép Emma születésnapjáról (még június elején) és az ausztriai "nyaralásunkról" egy tipikus Ivett póz!

     

    Mindenkinek további kellemes nyarat! Jó sulikezdést!

     

    Puszi

    Timi

     

     

    előzmény:
    mona! (36409)
    2011-08-14  09:56
  7. 2011. augusztus 14. 09:5636409.

    Sziasztok!

     

    Hátha bekukkant még valaki...

    Boldog szülinapot kívánok minden augusztusi 7 éves szülinaposnak.

     

    Várják már a sulit akik még nem járnak?

    Nálunk már nagy az izgalom. Nektek mennyibe került a sulikezdés?

     

    Mona

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  8. 2011. július 28. 22:4836408.

    Szia Amu!

    Reg hallottalak!:( DE nagy lett noel!!! Mint egy ksikamasz es ez valami randi, tok ugy festenek, de nagyon edesek!:)

    előzmény:
    amureia (36406)
    2011-07-28  14:19
  9. 2011. július 28. 14:2136407.
    Megpróbálom még egyszer csatolni a képet.
    előzmény:
    amureia (36406)
    2011-07-28  14:19
  10. 2011. július 28. 14:1936406.

    Sziasztok!

     

    Annyira jó olvasni titeket,  és hogy a srácok mind már iskolába mennek!

     

    Noel nagyon jól van, hosszú szőke haja van, és neki is hiányzik elöl a foga. Itt más az iskolarendszer, ezért ő már másodikos lesz, és előtte egy "nulladik" osztályt végzett, ahol már akkor, két éve megtanították őket írni-olvasni és számolni. (Túl korán szerintem.) A suli nagyon jól megy neki, főleg az informatika (pfff, mar előre látom) és a természettudományok, imádja az állatokat. A suliban sok lehetősége van mindenfélét kipróbálni, délutánonként szakkörök vannak, amik közül minden félévben a hét minden napjára választhat egyet, pl. foci, kosár, tenisz, zongora, dob, főzés (ez utóbbi tök jó volt, mert mindig hozott haza azon a napon sütit :)). Mindenben nagyon lelkes es mindenre nyitott.

     

    Persze negatívumok is vannak: eléggé türelmetlen, nem akar sokáig egy dologra koncentrálni, könnyen unatkozik, folyamatos szórakoztatást igényel, ezért rengeteget beszélgetünk vele, sokat sportol, sokszor találkoztatjuk más gyerekekkel, és magunkkal visszük mindenhova.

     

    Most Budapesten nyaral, mi is otthon voltunk és megint hazamegyünk jövő héten. Anyukám most küldte róla a csatolt képet. Úgy látom, jól érzi magát :D:D

     

    Sok puszi

     

     

    Amu

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  11. 2011. július 21. 15:5136405.

    Sziasztok,

     

    talan emlekeztek meg ram,heömano volt a regi nevem.Bálint fiam augusztus 24-en született....most ujra van netem (hosszu kihagyas utan) es gondoltam benezek.En is meglepödtem,hogy müködik a topik,de nagyon örülök neki,jo rolatok olvasni.:-)

    Balint nagy "lakli" lett,magas es vekony,szeptemberben kezdi a masodik osztalyt.Nagyon szepen olvas,jol szamol,sportol,tancol (de az iras es sajnos a magyar nyelv eleg problemas).Es igazi kiskamasz,mert naaaaagyon nagyszaju es szemtelen.

    9 honapos a kishuga,Lisa,örökke nevetös,vidam kislany,imadjak egymast es ugy neznek ki,mint ket tojas.Mindketten 4 nap kesessel,ugyanakkora sullyal születtek,csak Balint csaszarral.Lisa pedig nagyon szep es gyors,termeszetes szülessel (nekem hatalmas elmeny volt!).

    Mindenkit üdvözlök es puszilok,olvasgatok meg,hogy kivel mizu.

     

    Ui: van valakinek esetleg tapasztalata a lázgörccsel?Lisanak sajnos volt es azota parazom minden kis höemelkedestöl...:-(

     

    Heö

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  12. 2011. május 30. 09:5836404.

    Szio, hat ez az, maikor elvileg van egy halom valasztasi lehetoseged, aztan megsem. Szerintem jol valasztottatok. Mivel az elso dipl. tanarkepzon szereztem, van fogalmam az alternativ sulikrol, de nem vagyok hive...Az en regi iskolam megszunt, atalakult, beolvadz, igy eleve szoba sem jott, pedig jo suli volt. Most a gimim van abban az epuletben:) Remelem egyzser majd oda jarnak a gyerkocok:)

     

    A vizsgakhoz nagy drukk!

    előzmény:
    hoviraeg (36403)
    2011-05-28  16:27
  13. 2011. május 28. 16:2736403.

    nekünk a legközelebbi suliban csak montessoris osztály indult, a második legközelebbiben csak zenei osztály (ez egy suli, csak két telephely)... aztán volt még egy suli a közelben, ami német kéttannyelvű, de nem voltunk körzetesek... így maradt ez, mint közeli suli és az alapból körzetes (anyuékhoz vagyunk bejelentve, így ugyanaz a suli, mint ahová én jártam...)

     

    az ávf-re járok nemzetközi tanulmányok szakra :) remélem, átmentem, elvileg minden kérdésre választoltam, a kérdés az, hogy jól e :) jövő szombaton meg jön a következő...

    előzmény:
    *Tiara (36402)
    2011-05-28  13:51
  14. 2011. május 28. 13:5136402.

    Szio, koszi:)

    Ez is kettannnyelvu, de ebben a suliban ebben a evben csak ilyen osztaly indul, vagy nemet, vagy angol, de azert hasraesni nem kell, emelt oraszamban oktatjak a nyelvet, de elso 2 evben nem irnak, igazabol inkabb csak alapozo ismerkedes a nyelvvel. Szinten iskolaotthonos, ha azt kell erteni alatta, hogya tanorak es szunetek egymast valtva 8tol kb 4ig tartanak, legalabb nem kell azon agyani, ki hozza el a gyereket a sulibol ebed utan:) Akarmit is talalko melot, tutira ne vegzek ugy, hogy 4re a gyerekert mehessek, ezert be kell majd vonni a Nagyit is a "buliba", amig nem jar egyedul haza. 

     

    Mit tanulsz? Remelem sikeres volt a vizsgad!

    Amugy meg szerintem mindegy milyen sul, csak erezze jol magat a gyerek, a kovetelmeny elvileg ugyanaz, vagyis  a8altalanos vegere ugyanazt az anyagot kell elsajatitania  a gyermeknek, ez a nyelv csak plusz, no persze nem hatrany.) De nekem ez volt a legkozelebbi suli. Anno, mikor kineztem, meg csak nemet kettannyelvu volt, es Cseni sima osztalyba akart jarni, igaz az angol amugy is emeltszintu lett volna. De igy talan job, meg nem is, mert valamivel biztos nehezebb, de remelem jol veszi majd az akadalyt. Az eszevel nem lesz baj, de a fegyelme es a figyelme.....na az mar huzosabb.

    előzmény:
    hoviraeg (36401)
    2011-05-28  09:59
  15. 2011. május 28. 09:5936401.

    Tiara: jó hallani, hogy milyen ügyesek vagytok (mindhárman)

     

    Dávidot sajnos nem vették fel a kéttannyelvűbe, de rá kellett jönnöm, hogy nem is baj. a kéttannyelvű ugyanis majdnem 30-as létszámmal indul, a zeneiben is leszenk vagy huszonöten... az iskolaotthonos lett az, ahová felvették és 16-an lesznek (jelenleg) az osztályban szeptembertől... 

    ez azért is jó, mert így minden gyerekre oda tudnak figyelni :) 

     

    drukk a kereséshez...

    nekem most épp vizsgaidőszak, így gyorsan rohanok is tovább (ma is vizsgázom délben)...

     

    mindenkinek szép hétvégét

    előzmény:
    *Tiara (36400)
    2011-05-28  09:45
  16. 2011. május 28. 09:4536400.

    Sziasztok!

     

    De jo hallani Rolataok! A gyerkocok szepek es ugyesek! Kulon orulok, hogy Petranal is javulas van, ez igazan nagyszeru hir!!!

    A pocaklako(k)hoz hajra, es jo egeszseget!

    Hovirag, nagyszeru, hogy ilyen jol alakulnak a dolgaitok!

    Iskola: Csenit felvettek angolra a szomszedos iskolaa. En nem is jeloltem meg masikat, mert par meterre lakunka  sulitol es fellebbeztem volna. Eredetileg 2 osztalyt terveztek, de az evek ota tarto kervenyezes eredmenyekeppen, no meg az erdeklodes nagy szama miatt az onkormanyzat engedett egy 3at. Cseni c-s lett, jovo heten lesz a szuloi ertekezlet. Remelem legalabb az egyik pwdagogus az lesz, aki az iskolacsalogaton volt.  Gergo jol veszi az ovis akadalyokat, de az evessel nem haladunk sajnos, es lassan munkaba kellene allnom. Igaz, meg a helyem sincs meg, palyazgatok ezerrel, de eddig semmi:( Folyamatban van 2 palyazatom, amin mar van elorelepes, a tobbi all. Hiaba, itt nem nagyon van lehetoseg, ha meg megis, az a minimalberhez kozeli, stb. stb.  Nekem csutortokon volt egy eleg durva arpamutetem, mert mar hatalmas volt, es latni se lattam tole, amellett, hogy ronda volt, fajt is.... de tulvagyok rajta, csak meg azt nem tudom, sikeresen e, vagy lesz megegy kor:(

    Cseninek regota mozog a 2felso 1ese, de a helyen vannak, az also egyesek ujak, de az egyik sajnos csampasan all:( Volt mar mindenfele bemutato, az anyaknapi musorok utan (a 2 gyerek 2oviba jar, mert szeptembertol igy lesznek egymas mellett, ui. a Gergo ovija a Cseni sulija mellett van.), vagyis: tornabemutato, neptancbemutato, es kezmuves bemutato. (ezekre jart). A ligeti napokon (ez az ovi neve: Ligeti tagovoda, voroskeresztes bazisovodava avattak az ovit, es itt volt  Habsburg Gyorgy, Cs. pont neki adta a viragot:) A kepek persze nem lettek jok, de sebaj...

    En vegre fel tudok venni normalisabb ruhakat, mert a 2. gyerkoc utani 73kilobol vegre csak 53van:))))

    mas fronton nincsenek extrak.

     

    Udv Mindenkinek!

     

                                                                                                               

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  17. 2011. május 25. 10:4436399.

    Sziasztok!

     

    Megvagyunk mi is.

    Sajnos azóta Petrának több műtétje volt ( fül) de most végre úgy néz ki,hogy sikerült a műtét, kopp,kopp,kopp, igazából még pár hónap amig majdnem biztos lesz.

    Reméljük nyár közepén már vízbe is mehet ami idáig sajnos kimaradt:-(

    Végre sokkal jobban is hall.

    Ő is kezdi a sulit, már nagyon várja.

    Igazi vagány kiscsaj, olyan vékony mint volt, bár az utolsó műtét óta egész szépen hízott:-)

    Most munkából írok, de majd rakok fel képet otthonról.

     

    Kriszta de jó,hogy írtás, nagyon helyes fiú Roli, gratula a pocaklakóhoz és minden rendbesz lesz tuti!!

     

    Cic: a blogodat szoktam olvasni, így veletek képben vagyok, nagyon helyes mind a három gyerkőc, Annától el vagyok ájulva:-))  

     

    Titi: Hogy megy a tanfolyam, hamarosan végzel?

    Csajokról kép?

     

    Zina: remélem azóta is tetszik a munka! A fiúk már kész férfiak, jó vol róluk képet látni.

     

    Na gyorsan ennyi dolgoznom is kéne valamit.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  18. 2011. május 13. 15:2136398.

    Sziasztok!

     

    Aug13 vagyok, új néven De jó, hogy még mindig írogattok, nem is gondoltam volna. Régen jártam erre.

    Rolika is már nagyfiú, sikerült beiratni abba a suliba ahova októbertől előkészítőbe járt és nagyon megszerette a tanító néniket (nem körzetes). Ráadásul az unokatestvérével egy osztályba fog járni. Már nagyon várja a sulit, az ovit már unja. Lovagol, amit imád és jól is megy neki. Szeret bringázni, rollerezni, számítógépen játszani, legózni, katonázni, igazi fiú.

    Most várjuk a kistesót, sajnos nem problémamentes, ezért én az elejétől itthon.

     

    Mentek nyaralni? Én most keresek Sopronban olcsó szállást , van valakinek ötlete? Tavaly a Sziesztában voltunk, de elég drága lett.

     

    Mindenkinek minden jót! Kriszta

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  19. 2011. március 24. 14:3636397.

    Sziasztok!!!

     

    Pár naponta én is be szoktam nézni, és de jó, hogy végre én is olvashatok rólatok:) Látom, hogy szerencsére mindenkinél minden rendben (remélem, azoknál is, akik nem írtak még).

     

    Zina, szuper, hogy ilyen jó munkád van, és tényleg nagyon nagyok már a fiaid! Belegondolok, a nagyobbik fiad sem volt még túl nagy, amikor a fórum indult, most meg már kész férfi.

     

    Timi, akkor ti minden szempontból hasonló cipőben jártok épp, mint mi (nyílt nap, fogak). A tanfolyamhoz kitartás! 

     

    Hóvirág nektek meg akkor hajrá harmadik gyerek. A bölcsis témához hozzáfűzném, hogy Szentendrén, amikor bölcsibe jelentkeztünk úgy, hogy volt három gyerekünk, és dolgoztam már fél éve, azt mondták, hogy egyáltalán nem biztos, hogy sikerül bejutni (végül sikerült), mert vannak egyedülállók és létminimumon élők is, ők még mind előttünk vannak. És persze mi is mások előtt voltunk a három gyerek miatt... A helyzet persze nem jó, de sajnos az is jogos, hogy az előnytelenebb helyzetűeket veszik előbbre. Sokkal több férőhely kellene, az az igazság. Azért remélem, sikerül nektek is bejutni.

     

    Azon gondolkozom, hogy mi tudnék írni, amit nem írtam már meg a blogra:) Talán a foghelyzet változott azóta újra: lent a két egyes már régen kiesett, itt már két szép csontfog van, fent viszont 4 hiányzik egymás mellett, elképesztő látvány...:) És teljesen pöszít is Barnus emiatt. Az egyik helyen már elkezdett kinőni egy hatalmas lapátfog, egyelőre még nem látom, hogy fog elférni mellette további három...

     

    Az iskolát magamban eldöntöttem tegnap, és végül nem a körzetest adom meg első helyen, de ha "csak" oda sikerül, az sem baj, ott is van két nagyon jó tanítónéni. Ami miatt nem szeretném, az a mérete: csak az alsó tagozat 12 osztályos... A másik iskola, ahová szívem szerint iratnám, összesen 8 osztályból áll, 1 osztály / év. Persze ezért nem könnyű bejutni sem, de azért reménykedem, hátha. A másik iskola előnye, hogy az van a legközelebb, az ovihoz is (ahová a kicsik még két évig járnak), meg hozzánk is. A nyílt napon találkoztam Somussal, ha Barnus végül a körzetesbe megy, egy iskolába, sőt a végén az is lehet, hogy egy osztályba járnak majd:)

     

    Talán a munka az, amiről a blogban nem nagyon írok: a munkahelyemet még mindig nem számolták fel, de én november eleje óta fizetés nélküli szabadságon vagyok. Ezerszer is lekopogom, de eddig nagyon bejött ez a szabadúszó életmód, mindig van épp annyi munkám, amennyi kell. Bárcsak így maradna. Azt nagyon élvezem, hogy mindig tudom a gyerekeket hozni-vinni... 

     

    Hát nagyjából ennyi. Nagyon szép az idő, tegnap előtt teleültettem a virágládáinkat, most majd drukkolok, hogy ne jöjjön fagy. Lassan előkerülnek a biciklik is. Barnus mostanában kezdett megint úszni járni, ma is viszem, és viszem, csak úgy körülnézni, a két kicsit is... Mert hogy ők is akarnak járni....:) Meg kell kérdeznem, mekkortól lehet menni a kisvízbe. Nagyon szeretem, hogy mindent, de mindent csinálni szeretnének, amit Barnus...

     

    Na, eldugulok, még van munkám, aztán megyek értük nemsokára.

     

    Szép tavaszt mindenkinek, és szép őszt Zinának:)

    Bori

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_588037 (0)
     
  20. 2011. március 23. 22:2736396.

    Sziasztok!

     

    Akkor, ahogy megígértem, pár mondat a tegnapi nyílt napról. Nálunk nem volt kérdés, hogy melyik suliba íratjuk, ugyanis pont az egyik ált. iskolával szemben lakunk (anno én is ide jártam) és ez a suli a város 3 legerősebb iskolája közé tartozik. Német nemzetiségi iskola, így a németet tanulják heti 5 órában, elsőtől kezdve. Szeptembertől 2 osztály fog indulni (az egyik "sima", a másik emelt németes), de azt hiszem erről már írtam korábban. Ivettet a simába fogjuk íratni. Sajnos még nem dőlt el, hogy ki lesz a tanítónéni, 2 jelölt van. Szóval 8-tól volt egy tájékoztató, majd a 2. és 3. órákat lehetett megnézni. Mi először egy elsős matekórát néztünk meg, itt az egyik jelölt volt a tanító néni (50 feletti nőci, nekem kicsit túl katonás, olyan "poroszos", mint a suli általában...), az óra tetszett, Ivett is élvezte, a feladatokat ő is meg tudta oldani. Aztán egy harmadikos olvasás órán voltunk, itt a másik ofő jelölt tanított (ő egy fiatal, kedves, Ivettnek nagyon szimpatikus tanító néni). Először a tanár olvasta fel a mai olvasmányt, aztán a gyerekek mondatonként más-más. Majd kérdések voltak az olvasmánnyal kapcsolatban. Képzeljétek! Volt egy kérdés, amire nem igazán akartak-tudtak válaszolni a gyerekek, erre Ivett jelentkezett, a tanító néni felszólította és Nyuszika megmondta a választ! Aztán az óra után még mi is kimentünk az udvarra a gyerekekhez (sok ismerős és barát jár ide) Ivett játszott velük, aztán mikor becsöngettek, mi jöttünk haza. A beíratkozás majd április 11-e hetében lesz.

     

    Még pár szó rólunk: a tejfogakkal majdnem úgy állunk, mint Boriék! A felső két egyes és jobb alsó kettes hiányzik! Úszni továbbra is jár Ivett, bár nagyon nem szereti. Most lesz egy kis szünet áprilisban mert leszedik az sátrat, már várja... Amúgy ált. 20-24 hosszt szokott úszni mellben ill. deszkával a mell, hát, gyors lábtempókat. A farsangi bálon Leia hercegnőnek öltözött a Star Wars-ból,  majd teszek fel 1-2 képet, bár nem lettek túl jók (én csináltam a kompakt gépünkkel) Valamikor az év elején nézte meg a férjemmel mind a 6 részt és - bár nem hittem volna - de lekötötte, igaz nem egyhuzamba néztek meg egy filmet, hanem részletekben. Persze egyből Leia hercegnő lett a favorit, így néztem a neten, hogy néz ki egy Leia jelmez, a barátnőm megvarrta + a Tescoban féláron volt a Star Wars-os lézerkard, így azt is kapott mellé.

     

    Nekem még május végéig tart a "nagyüzem" a gyógymasszőr tanfolyamon. Ráadásul szombaton modulzárót írunk. (Tanulnom kellene még jó sokat, sajnos...)

     

    Zina: örülök, hogy jól érzed magad a munkahelyeden!! 

     

    Hoviraeg:  hajrá harmadik gyerkőc!

     

    Most befejezem, vár még rám a reumatológia...

     

    További kellemes hetet mindenkinek!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_588037 (0)
     
  21. 2011. március 23. 07:2036395.

    Sziasztok!

     

    Bejelentkezem én is :)

     

    Szóóóóóóval...

    Dávidnak találtunk sulit, jövő héten hétfőn derül ki, hogy felveszik e. Kéttannyelvű osztályba fog járni (angol-magyar)...

    István betöltötte az első életévét és már tervezzük a következő babát.

     

    Nem tervezem, hogy mostanában visszamegyek dolgozni, főleg ha összejön a következő baba, mert a cég, akinél dolgozom idén költözik át a város másik végébe... Istvánnak a bölcsődei helye is bizonytalan, mert alig van helyük a bölcsikben (különben is, mint megtudtam, ez nem azért van, hogy anyukák visszamenjenek dolgozni, hanem egy ingyenes szociális juttatás - nálunk ugyanis úgy van, hogy először felveszik a hátrányos helyzetűeket, majd a nagycsaládosokat, majd az egyedülálló szülők gyerekeit, majd a családvédelmiseket/gyermekjólétiseket és az utánuk maradt 300 helyet osztják el a maradék kb 1500 gyerek között vagyoni állásuk alapján)... na jól kidühöngtem magam, bocsi...

     

     

    Zina: gyönyörűek a fiúk :)

     

    Titi: mi volt a suliban?

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_588037 (0)
     
  22. 2011. március 22. 21:1136394.

    Sziasztok!

     

    Zina! De örülök Neked! Hatalmasak a srácok, lassan elveszel mellettük.. Jó, hogy jelentkeztél, én naponta benézek, de sokáig senki sem írt. Most nincs időm, mert egy halom vasalnivaló vár. A család már alszik. A lényeg: jól vagyunk. Lányok továbbra is imádnivalók! Ma volt a suliban nyílt nap, Ivettet is elvittem, majd holnap mesélek róla!

     

    Örülnék, ha minél többen írnátok, egyedül Boriékból vagyok naprakész, hála a blogjának!

     

    Most megyek. Holnap jövök!

     

    További kellemes, napsütéses hetet mindenkinek!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_791069 (36393)
    2011-03-20  03:04
  23. Torolt_felhasznalo_791069
    Torolt_felhasznalo_791069
    2011. március 20. 03:0436393.

    Sziasztok!

     

    Kivel mi újság? Régen jelentkeztünk, tessék írni!

     

    Nálunk minden rendben, dolgozom, Levente napközis. Szerencsére imádja. A napközi nem olyan értelembe napközi, mint otthon, itt fizetni kell érte, semmiféle kaját nem kap, meg nem is tanulnak - tulajdonképpen gyerekmegőrző az iskola keretén belül. Külön vállalkozó foglalkozik az egésszel, a gyerekek játszanak, kreatívkodnak, sportolnak - mikor mit? Szóval inkább játék az egész, minden nap, suli után, 2 és fél, 3 órán át. Ezért szereti

     

    Szép okos kicsi fiú amúgy, jó mondásai vannak, aranyos nagyon! Persze, az enyém, naná, hogy elfogult vagyok

     

    Én jól vagyok, szeretem a munkám, jó dolog keresni a sok sok kihagyott év után, és a munkakörnyezetem igazán kedves nekem - nem tudom mondtam-e már, női ruhákat tervezünk. Én admin-könyvelői vonalon dolgozom, de gyakran állnak elém két kardigánnal, hogy melyik tetszik, melyiket venném meg, stb. stb.

     

    Nagyfiam jövő hónapba 19 éves lesz. Nagyon kocsivásárlás előtt áll, ma d.u.ű-án ki is próbálunk egyet, múlt héten is kipróbáltunk.... Szóval, lassan önálló felnőtt lesz - hihetetlen!

     

    Megnézem van-e valami fotóm, és várom, hogy ti is írjatok! 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_588037 (0)
     
  24. 2011. január 28. 10:0036392.

    Szepek vagytok!

    Jobbulast!

    Most mi is betegeskedunk, nekem a torkom, a kicsinek is, meg valami baci, o kap antibiotikumot is, most kivetelesen a 39,3utan en se ellenkeztem, amug megy talan 3 ev alatt most kap 2xra. 

     

    Amiert jottem:

    a pagony.hu-n talan febr2ig nagy kedvezmeny van a weben levo konyvekre a kovetkezo leltar miatt. Erdemes szetnezni!

    nalunk amugy is esedekes, mert "tombositve" veszek konyveket, hamar lesz helye, Cseninek februarban nevnap, Gergonek marciusban szulinap, majusban nevnap... aztan gyereknap... el is fogyott:))))))))))))

    Amugy bookline, vagy libri es alexandra is szokott jokat kinalni, en mindig toluk veszek eppen ott, ahol jobb az ar, vagy plusz kedvezmenyt kapok!

    Szep napot!, Jo egeszseget Mindannyiotoknak!

    előzmény:
    Titi75 (36391)
    2011-01-04  11:30

Címlap

top