Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Tatabányán szülni

dimenzió
Létrehozva: 2008. június 9. 12:27

Tatabányán keresek nőgyógyászt kinél szülnék.

Igazán senkit nem ismerek.Esetleg ismeritek Dr Ferencz Zoltánt?Róla hallottam, hogy ő is ott dolgozik.Január végén szülnék,tehát még nem égető a dolog de lassan szükséges.Mindenki véleményét és tapasztalatát szívesen veszem.

A szülészetről, a szülőszobáról az újszülöttről,roomingin-ről is írhatnátok.

Köszönöm a segítségeteket

  1. 2017. március 17. 14:205.

    Sziasztok!


    A tatabányai kórházról igazából semmi jó tapasztalatom még nem volt. 2015-ben szültem a kisfiam ott...hát...soha többet nem mennék oda. Reggel elmentem egy utolsó vizsgálatra a nőgyógyászomhoz, közölte hogy menjek haza hivjak egy mentőt és menjek be a kórházba, mindenképp szülni fogok. Kiadta a beutalót és ugy is tettem ahogy tanácsolta. A kórházban közölték hogy minek mentem be mikor még semmi bajom sincs, es egy idiota az orvosom és mit képzelek magamról hogy taxinak használom a mentőt és ki kell fizetnem. Hát meglepődtem ezen a válaszon. Aztan kesobb kb masfel ora mulva elfolyt a magzatvizem, bekuldtek egy vajudo szobaba ahol mondtam hogy nagyon faj mar a hasam, vajudtam, erre a valaszuk az volt hogy fogjam be a szamat ha elajulok akkor se fognak megcsaszarozni. Ja es elotte egy olyan Nst gepre tettek ami nem mutatta a fajasokat es csak ennyit mondtak erre h ne foglalkozzak vele, elhiszem h faj. Orvost nem tudtam fogadni nem engedhettem meg magamnak. A szules megtortent, aztan kivittek a folyosora epp frissen varrt sebekkel fekudtem az agyon mikozben a takaritono korbe soport az agyam korul sot meg jo kis hipos vizzel felmosott.  Nem tudom miert bantak igy velem nagyon rosszul esett. Nem vagyok egy nyafogos no, birom en a fajdalmat megcsak azt se lehetett.mondani h hisztiztem volna. A szules utan es a nagytakaritas utan felvittek egy olyan szobaba ahol 6an voltak es mindenkinek az ujszulott gyereke ott volt. Szoval pihenes nulla volt. Orankent keltem fel valakinek a gyerekere. Aztam reggel 5orakor ,,frissen" kipihenve magama szules utan mar az en fiamat is hoztak be. 3 napot kellett bent lennem de nekem egy pokol volt... 

  2. Torolt_felhasznalo_968154
    Torolt_felhasznalo_968154
    2008. június 25. 12:514.

    Sziasztok!

     

    Ismerősöknél érdeklődtem a szülészet után. Hát hallottam jót is, rosszat is.

    Jó: kedves orvosok és ápolók, némelyik szülésznő viszont hagyott az ismerősömben némi rosszérzést. Ő sürgősségi császárral szült, nem a fogadott orvosánál. Nem volt fogadott szülésznője, és úgy élte meg, hogy vele nem foglalkoztak megfelelően, csak azokkal, akiktől pénzt is kaptak.

    Rossz: a szülés kiírt napján befektetnek, néhány nap várakozás után iómegindítják a szülést. Fogadott orvosa volt. Sajnos ennél az ismerősömnél volt egy orvosi baki, és a vége császsár lett. A nővérek szerinte nem voltak emberséges, bunkón viselkedtek. Ő azt mondta, legközelebb inkább Szőnybe megy. 

     

    Hát szerintem ettől nem lettünk sokkal okosabbak.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  3. Torolt_felhasznalo_917665
    Torolt_felhasznalo_917665
    2008. június 12. 21:213.

    Sziasztok!

    Én 2006-ban szültem itt Tatabányán. Az orvosom Dr. Pazár Dániel volt. Én fogadtam szülésznőt is. Ő a Kiss Hajni volt. Ő lent van a tanácsadáson a korházban. Az orvossal és a szülésznővel is 100%-ig meg voltam elégedve. A szülőszobán nem voltam sokat, mert Barna (fiam) gyorsan megszületett. Én babás szobában voltam. 3-an voltunk egy szobában. Nekem tetszett. A csecsemősök is rendesek voltak. Nincs rossz élményem semmivel kapcsolatban. Én csak jót tudok mondani. De hát kinek a pap, kinek a  ....

    Ami negatív volt mégis az a kaja, de hát az meg melyik korházban jó??! Valamint egyik estére bedurrant a cicim és nem volt mellszívó. Kértem a nővérkétől. Hát úgy nézett rám mintha a csillagot kértem volna az égről. Másnap behozattam a sajátom.

    A dokiról annyi, hogy minden nap megnézett szülés után és az érdekesség, hogy a barátnőmmel 1 óra különbséggel szültünk és neki is ő volt az orvosa sőt, hogy fokozzam a szülésznőnk is egy volt és nem éreztem, hogy kevesebbet foglalkoztak volna velem. Amikor kellett ott voltak.

    A szülésznő is minden nap meglátogatott.  

    Ha van kérdésetek szívesen válaszolok akár privit is.

    Jó éjszakát.  

     

    előzmény:
    dimenzió (1)
    2008-06-09  12:27
  4. Torolt_felhasznalo_968154
    Torolt_felhasznalo_968154
    2008. június 11. 14:522.

    Szia!

     

    Én szeptemberre várom a babámat, és Tatabányán szeretnék szülni. Igazából sok infóm nincs a szülészetről, de engem is érdekel minden ezzel kapcsolatban.

    A születés hetén voltam a szülészet főorvosának az előadásán, elég szimpatikus volt a doki.

    Ha lesz szülőszoba látogatás, akkor majd megosztom az infókat, de addig egyelőre "tudatlan" vagyok.

    Amit hallottam/olvastam: a csecsemős nővérek jók; korszerű az osztály, és az egész épület elég modern és szép (na ez relatyv, de jó benyomást keltett).

     

    Remélem jön még valaki, aki többet tud mondani.

    előzmény:
    dimenzió (1)
    2008-06-09  12:27

Címlap

top