Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Dr Jex Anna

Shey
Létrehozva: 2007. november 20. 15:57

Szervusztok!

Szeretném a segítségeteket kérni. A barátnőmet, aki 2 hónapos terhes, Jex Anna doktornőhöz irányították az Uzsokiban, és bár szimpatikus, kedves, de állítólag félelmetesen fiatal  . Van valakinek vele (szakmailag) tapasztalata?

Előre is köszi a választ!!!!

  1. 2017. október 31. 11:1217.

    Sajnos úgy adódott hogy nekem is Jex Annát dobta a gép. Nem könnyítette meg azt a pár napot amit a kórházban töltöttem, sőt. Az élmény nekem miatta felejthetetlen! Nem kétlem hogy jó orvos, de emberileg vannak hiányosságai. Már a vizsgálatkor goromba volt, legszívesebben ott hagytam volna a francba. A jelenlétemben beszélt nyiltan a dolgaimról egy másik orvossal, de ez még semmi. Úgy adódott, hogy császárral a műtőasztalra kerültem, és úgy beszélt ki engem a műtétem közben a másik orvossal, hogy én közben minden szót hallottam. Gondoljatok bele milyen érzés ha az taglalja a véleményét rólad és az esetről, aki épp műt. Szörnyű volt ez a kiszolgáltatott helyzet. Látni sem akartam utána őt, és a mai napig látni sem akarom. Persze én is csak mondhatni beestem, nem hozzá jártam terhesgondozásra és nem adtam neki semmit. Úgy gondoltam hogy azért a kis lelki csomagért amit tőle kaptam a legnehezebb napokban, pénz biztos nem jár.

  2. 2016. február 10. 10:5316.

    Hahó!


    Szeretnék dúlát vinni a szüléshez. Mit gondoltok, az Uzsokiban van erre lehetőség akár Dr Jex Annához, vagy máshoz?

  3. 2015. december 23. 00:0915.

    Sajnos két nappal később elvetéltem. Nem mondhatom, hogy az orvosok hibájából, biztosan az én körülményeim is benne voltak, bánt is a lelkiismeret-furdalás. Beteg is lehetett a magzat. Annyit mégis kijelenthetek, hogy sem Tolnay Lajos, sem Jex Anna nem volt hajlandó segíteni abban, hogy megmentsem a babámat.


     


    Hogy jót is mondjak, a vetélés megállapításánál szintén összehozott a sors egy kitűnő nőgyógyásszal: Dr. Bakó Bélával. Ő hosszú pályája során sem vesztette el empátiáját, kedvességét, vidámságát, mindehhez komoly tudás is párosul. Szintén Szekszárdon él, sajnos Budapesten soha nem volt jó tapasztalatom nőgyógyászokkal.

    előzmény:
    Shey (1)
    2007-11-20  15:57
  4. 2015. december 23. 00:0814.
    A második terhességem nem volt ilyen sima, és ekkor döbbentem rá, hogy fizetés nélkül csak akkor lehet az egészet végigcsinálni, ha nincs baj. A magyar egészségügy, kiváltképp a nőgyógyász társadalom többsége nem segít, ha bajban vagy. 5-6 hetes terhes voltam. Sajnos nem egy nyugodt időszak ez életemben, valószínűleg emiatt történt az egész, de biztos nem lehetek benne. Hétfőn elkezdtem vérezni. Kedden erősebb lett, így elmentem az SZTK-ba az Örsre. Dr. Tolnay Lajos vizsgált meg. Nem volt lekezelő, de bőbeszédű sem. Mondta, hogy nem lát életjelet az embrión. Jöjjek vissza 10 nap múlva. A kérdésre, hogy kíméljem-e magam, annyit mondott, hogy igen, de egy ekkora gyerek mellett nem lehet (két éves múlt a lányom). Semmi mást nem mondott, csak annyit, ha erősödik a vérzés, az ünnepekre tekintettel menjek a kórházba. 2 db Ultrogesztant javasolt naponta. Másnap el is mentem az Uzsokiba, ugyanis erősödött a vérzés. Vesztemre Jex Annához kerültem. Úgy indított, hogy ledorongolt, hogy mit keresek ott, miért voltam lusta bemenni az SZTK-ba. Hiába mondtam, hogy az orvos mondta, hogy ide jöjjek, elengedte a füle mellett a magyarázatot. Felrótta, hogy merek feküdni a székeken, mert nekik ez is jel, hogy ennyire görcsölök. Sajnos nem azt válaszoltam neki, hogy egy normális orvos 5 perce megkérdezte, görcsölök-e. Talán neki is ezt kellett volna tennie... A stílusa minősíthetetlen volt, megvizsgált ugyan, de viselkedése szakmailag és emberileg is kritikán aluli volt. Különösen elkeserítő, hogy egy nő is így bánik más nőkkel. A leleten említi, hogy kímélést javasol, szóban nem mondott semmit erről. Lehet, hogy kedves, ha fizetsz, de egy szívtelen, arrogáns, lelkiismeretlen nő, senkinek nem ajánlom.

    Próbáltam kímélni magam a körülményekhez képest, de nem több szigorral, mint amit ők javasoltak. Két nappal később beszéltem a barátnőm férjével, aki szekszárdi nőgyógyász: Péter Oszkár. Nagyon kedves, alapos, törődő ember, orvos. Szigorú fekvést javasolt, azt is mondta, hogy ő kórházba fekteti a vérző kismamákat. 3*2 sárgatesthormont javasolt. Ezt követően egy magánrendelésre is elmentem. Ott persze sokkal alaposabban tájékoztatott az orvos, szintén szigorú ágynyugalmat javasolt.


    Még egyszer bementem az Uzsokiba, amikor még erősebb lett a vérzésem. Dr. Tóth Richárd már praktizáló orvosként látott el. Megvizsgált alaposan, de az ágynyugalmat nem említette, ő is azt az érzést keltette, hogy fölöslegesen jöttem be. Azt mondta, ha folyton berohangálok a kórházba, a végén befektetnek, és buktam a karácsonyt. Mintha a gyerekem nem lenne fontosabb.>

    előzmény:
    Shey (1)
    2007-11-20  15:57
  5. 2015. december 23. 00:0613.

    Sziasztok! 


    Én is csak rosszat tudok mondani Jex Annáról: arrogáns, nemtörődöm, szívtelen, nálam szakmailag, emberileg is megbukott. Nem ritka az ilyen hólyag szakmájában, de nem öröm vele úgy találkozni, hogy nem fizetsz neki a törődésért. 


    A történetem bővebben: 
    Az első terhességemet és szülésemet úgy csináltam végig, hogy nem fizettem. Nem volt könnyű. Tapasztalataim szerint a nőgyógyászok min 90%-a (tisztelet a ritka kivételnek), rosszabb mint az ügyvédek: pénzéhes, embertelen, arrogáns, semmibe vesz, ha nem fizetsz. Az első orvos, akihez kerültem a teherbeesésemet követően, Dr. Tahy András volt. Úgy viselkedett az SZTK-rendelésén, hogy nem mentem vissza többé. Az első felüdülés az Örs vezér téri rendelőintézet volt, ahol a nővérek nagyon kedvesen bántak a kismamákkal. Sajnos pont a legkedvesebb, legrutinosabb nővért száműzték méltatlanul a betegirányító ablakba. Szerencsére a többiek is helytálltak és általában kedvesen kezelték a kismamákat. Sőt, a dokik is tudtak emberként kezelni minket, holott pénzt nem kaptak. Az orvosom Baksay doktor volt, akihez öröm volt járni a korábbi tapasztalatok után. Ő akkor vágta el magát nálam, amikor az utolsó vizsgálaton megkértem, vizsgálja meg a méhszájamat. (Örültem volna, ha tudok még strandolni, forró nyár volt...) Ő nem így értette, mert láttam és éreztem, hogy úgy vizsgált meg, hogy kitágította a méhszájamat - szándékosan! Persze később letagadta, hogy direkt volt.


    A szülésemnél egy gyakornok orvos volt, Tóth Richárd, az ügyeletes csak néha rám nézett. Szerencsére, ugyanis Tóth Richárd még nem vált egy felfuvalkodott hólyaggá. Nagyon rendes, türelmes volt. A szülésznőnk is nagyon kedves volt, sajnos az ő nevére nem emlékszem. Az Uzsokival kapcsolatban jók voltak a tapasztalataim: a nővérek, orvosok kedvesek voltak (két éve), segítettek, a környezet kulturált, jó volt, hogy az apukák is együtt lehetnek a gyerekekkel. Örültem, hogy ott szülhettem, jó élmény volt. Ezúton köszönöm az összes nővérnek a kedvességét!

    előzmény:
    Shey (1)
    2007-11-20  15:57
  6. Torolt_felhasznalo_632946
    Torolt_felhasznalo_632946
    2008. november 20. 12:1612.

    Sziasztok!

     

    Úgy látom mindenki csak jókat tud mondani a Doktornőről, hát akkor én most megírom az ellenpéldát.

     

    Most vagyok 39. hetes terhes.Kb 2 hete rosszul lettem a munkahelyemen görcsöltem,véreztem...stb. Bementem az Uzsokiba,mivel oda tartozom, bár az orvosom nem a kórházban van,de ő nem vállal már szülést.

    Nem elég,hogy menni alig bírtam a fájdalomtól és az ijedségtől, a "kedves" doktornő minősíthetetlen hangnemben leordította a fejemet, mert nem volt nálam a kiskönyv. Megkérdőjelezve a szavahihetőségemet,hogy másik kerületben vagyok terhesgondozásban.

    Egyébként a kiskönyvről csak annyit,hogy tudom,hogy nálam kell lenni,de a nagy sietségben nem tudtam magamhoz venni.

    Emberek vagyunk,szerintem érthető volt ez abban a helyzetben.Úgy gondolom,hogy,ha az embernek nincs a kórházban fogadott orvosa,akkor emberszámba sem vesznek.Lehet,hogy,akinek a tisztelt dokrotnő a fogadott (fizetett) orvosa avval szemben nagyon kedves,de nekem ez volt a tapasztalatom. Ennek ellenére a szakmai hozzáértését nem vonom kétségbe,de emberségből lenne mit tanulnia. Remélem, ha a szülésre kerül a sor,nem ő lesz az ügyeletes. Erika.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  7. Torolt_felhasznalo_618319
    Torolt_felhasznalo_618319
    2008. Április 4. 15:5011.

    Szia!

     

    Köszi, hogy írtál, 2-3 hónapom van hátha és eléggé izgulok:). Megbízom a doktornőben és tényleg kedvelem, csak első szülés és nem tudom, mi vár rám, ezért kérdeztem a tapasztalatokról.

     

    De jó, gratulálok a bébihez!:)

     

    Rémes volt a császár után a gyógyulás? Vagy még mindig gyógyulgatsz? 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_510353 (9)
    2008-04-04  13:17
  8. 2008. Április 4. 13:5210.

    en is dicserem nagyon aranyos,gondoskodo,oda figyelö

     

    es zavarba ejtöen magas

    előzmény:
    Shey (1)
    2007-11-20  15:57
  9. Torolt_felhasznalo_510353
    Torolt_felhasznalo_510353
    2008. Április 4. 13:179.

    Szia,

     

    Igen megvan a baba, nem is volt időm benézni a fórumra..

     

    Csupa jót mondhatok a kórházról is és a doktornőről is,  kellemes élmény volt a terhesgondozás és a szülés is, annak ellenére, hogy műtéti úton jött a baba.

    Ha lenne tervben harmadik babó, ismét hozzá mennék.

     

    Orsi

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_618319 (8)
    2008-03-16  17:17
  10. Torolt_felhasznalo_618319
    Torolt_felhasznalo_618319
    2008. március 16. 17:178.

    Szia Orsi!

     

    Én is hozzá járok, kedvelem a doktornőt. Megszületett már a baba? ha igen, milyen tapasztalataid vannak?  

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_510353 (7)
    2008-01-16  09:57
  11. Torolt_felhasznalo_510353
    Torolt_felhasznalo_510353
    2008. január 16. 09:577.

    Szia,

    Én hozzá járok terhesgondozásra kezdettől fogva, nagyon lelkiismeretes, odafigyel mindenre, meghallgat és mindenre válaszol. Csak ajánlani tudom.

    Idén márciusban fogok nála szülni, és semmi félelem nincs bennem, teljes mértékben megbizom benne.

    Remélem segitettem,

    Orsi

    előzmény:
    Shey (1)
    2007-11-20  15:57
  12. Torolt_felhasznalo_315705
    Torolt_felhasznalo_315705
    2007. december 14. 11:386.

    Szia!

    Engem a vetélésem után ő műtött, és nagyon nagyon emberséges is volt velem, nagyon megértő volt. A műtét után sem volt semmi komplikáció.

    Üdvözlettel:

    Marcsi

    előzmény:
    Shey (1)
    2007-11-20  15:57
  13. 2007. november 20. 16:295.

    Ez eddig jól hangzik 

    Hálaisten, hogy észrevette.

    előzmény:
    Kincsmanó (3)
    2007-11-20  16:19
  14. 2007. november 20. 16:214.
    Ja, és tényleg nagyon fiatal, nagyon magas, vékony, szemüveges, széparcú nő, hogy a külleméről is írjak...  
    előzmény:
    Kincsmanó (3)
    2007-11-20  16:19
  15. 2007. november 20. 16:193.

    Sziasztok!

    Igazán érdemlegeset nem tudok Róla (nem hozzá jártam TG-ra), de az ÉN HÁLÁM ÖRÖKKÉ "ÜLDÖZNI FOGJA"!          

    Nálam ő vette észre, hogy baj van, neki köszönhetem a sürgősségi császárt és hogy van egy egészséges kislányom.  

    Sógornőmnek hozzá kellett mennie a 6. hetes kontrollra szülés után és ő is nagyon elégedett volt.

    Fogalmam sincs, egyébként milyen lehet egész terhesgondozás alatt, de nekem nagyon szimpi volt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  16. Torolt_felhasznalo_976679
    Torolt_felhasznalo_976679
    2007. november 20. 16:072.
    Azt hiszem, ő az évfolyamtársam volt... Én csak jókat tudok róla... De nem dolgoztam vele együtt....

Címlap

top