Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

2,5 éves, de nem beszél

cecile77
Létrehozva: 2007. január 19. 23:06

Sziasztok!

A lányom 2,5 éves, de még csupán néhány szót beszél  , emiatt eléggé kétségbe vagyok esve. Ha valaki járt, vagy hasonló cipőben jár, szívesen beszélgetnék vele.

  1. 2017. január 5. 15:1389.

    Ugye első gyerek? :-)


    Nyugi, nem rontottad el! Nekem 3 fiam van. Egyik másfél évesen beszélt, másik 2 évesen, a harmadik pedig bő 2,5 éves koráig annyit mondott, hogy AMA. Minden és mindenki AMA volt. Aztán egyik hónapról a másikra elkezdett dőlni belőle a szó.


    Marhára nem anyukád érdeme sem a korai beszéded, sem a korai szobatisztaságod, hanem neki pont olyan gyereket dobott a gép. Tudom, régen divat volt bilire támasztani az épp csak ülni tudó gyereket, de ettől senki nem lett szobatiszta, hanem csak anyu tanulta meg időben elkapni a pisi-kakit. Ettől még a gyerek nem tudta visszatartani addig, míg WC-közelbe kerül.


    Te gyereked is szobatiszta lesz. Ez kb. biztos. Ki a fenét érdekel, hogy más kölke mikor mit csinál? 

    előzmény:
    viki810718 (87)
    2017-01-05  14:35
  2. 2017. január 5. 15:0388.

    A fül gyulladása önmagában nem okoz "nem beszédet".


    Ha az értelme a korának megfelelő, akkor nyárra már számodra is értelmesen fog megszólalni. Most sem azzal van a baj hogy nem beszél, hiszen magyaráz, hanem azzal hogy nem érted.


    A bilivel mi a gond? Mondd azt a többi anyukának hogy már javában bilizik, (mint ahogyan ők is mondják ezt neked), és szép nyugiban ültesd rá.


    Szem és fültanúja voltam annak, amikor egy 3 éves kisgyerek aki odáig csak kézjelekkel kommunikált, megkérte az egyik szülőjét menjen ki a konyhába, és hozzon neki egy pohár limonádét. Így, kerek mondatban. Mindenki elhallgatott körülötte, anyuka és apuka pedig némi döbbenet után repült a konyhába. Mi leguggoltunk hozzá és kérdezgettük hogy te tudsz beszélni? Igen. És miért nem szóltál idáig? A gyerek ezt válaszolta: NEM VOLT KEDVEM.

    előzmény:
    viki810718 (87)
    2017-01-05  14:35
  3. 2017. január 5. 14:3587.

    Sziasztok!


    Majdnem 10 éves késéssel érdeklődnék,kinél,hogyan oldódtak meg a beszéd gondok?


    Az én kislányom most 29 hónapos. Én is az aggódó szülők táborába tartozom,mert nem  vagy nagyon nehezen akar nála is beindulni a beszéd. Főként babanyelven,halandzsázva mondja a maga kis történeteit. Olyankor elmélázok ,milyen isteni lenne ha mindezt érthető magyar nyelven tenné,mert a katedrára kiállíthatnám,annyira cukin gesztikulálva és magát beleélve magyaráz. Pár hete kezdett el magyar szavakat kiejteni..illetve mondhatom hogy csak próbálja,kisebb sikerekkel.. :(  Ezidáig nem vittem szakemberhez,az ún. fejlesztő programokra..de fül orr gégészetre igen.. Orrmandula műtét előjegyzésünk lett azonnal,középfülgyulladás miatt is. A műtét első körben meghiúsult egy tüszős mandulagyulladás miatt amit egy héttel előtte kapott. Van újabb időpontunk februárra,de 3.bölcsiben töltött nap után kislányom ismét taknyos. Most végig aggódom újra az időt mire eljutunk megint  a műtét időponthoz. Hozzáteszem két héttel előtte nem vittem közösségbe ahogy most sem fogom. Bízom benne hogy nálunk "csak" a fülprobléma okozza a "nembeszédet". Nagyon el vagyok keseredve emiatt,de pozitívan kell hozzáállnom mert másképp nem is lehet.. Azt is remélem hogy nem sínyli meg a munkahelyem sem ezt a sok hiányzást. Én mindent ügyesen korán kezdtem,a beszédet,a szobatisztaságot,stb..de azt hiszem ez mind mind igazán anyukám érdeme. Nekem már 8 hósan ki kellett venni az orrmandulám,majd újra ,a garatmandulával együtt. Bátyámnak 3x az orrmandulát majd a garatot is. Sajnos vszínű ezt örökölhette is kislányom :( Most ostorozom magam hogy ha talán hamarabb kapok észbe és időben elviszem a fül orr gégészetre ,hamarabb lett volna túl rajta és talán már beszélne is. :( A szobatisztasággal is ..ha már ráültettem volna talán a bilire mikor már ülni tudott-ahogy anyukám is tette velünk- lehet hogy ezzel sem lenne mostanra "gond" ... nincsenek egyforma gyerekek..de aggódom hogy ezt elrontottam,de legalább tehettem volna másképp

  4. 2009. Április 20. 15:3086.

    Vajon mi újság van kisfiaddal? Megszűnt-e aggodalmad?

    Bárcsak hallanád most Vekerdy Tamás előadását  az Echo tévén! Aki - bármennyire támadják és lebecsülik néhányan, természetesen kevésbé hozzáértők, de nagyokosok -, remek szakember, aki évtizedek óta a gyermekek javára dolgozik. Tudását és hatalmas tapasztalatát osztja meg velünk. Üdv. 

    előzmény:
    cecile77 (82)
    2007-09-16  15:24
  5. 2007. szeptember 28. 19:4385.
    Szia!

    Örültem, hogy írtál! Köszi jól vagyunk. Szerencsére nem kaptam el, és antibiotikum sem kellett. Kedden kezdtük az ovit.
    Nem ismerem a Nahrin termékeket, de utána fogok járni.
    "szerencsések" vagytok, hogy ilyen hamar átvészeltétek!

    10-én megyek ultrahangra (32 hetes), majd megírom, hogy mit mondtak.
    Remélem végre 100%-os választ kapok arra, hogy mi a neme.

    Addig is szia!
    előzmény:
    cecile77 (84)
    2007-09-25  14:47
  6. 2007. szeptember 25. 14:4784.

    Szia!

    Hogy vagytok? Meggyógyult a kisfiad? A fekete áfonya nagyon jó immunerősítő, Nahrin termék, nem tudom, ismered-e a céget.

    Mi is átestünk az első megfázáson 3 nap ovi után. A csoport nagy részének folyt az orra, mi szerdán kezdtük az ovit, szombat reggelre már Izabella is náthás ltt. Szerencsére más baja nem lett, nem lázas, nem köhög, vasárna már a kedve és az étvágy is a régi volt. Tegnap és ma nem vittem oviba, de holnap már megyünk. íhiszem, hogy a Béres csepp is segítette abban. hogy hamarabb átvészeljük. Ez az első év biztos kemény lesz, szerencsére márciusig itthon vagyok a Kicsivel, meg tudom oldani, hogy ne menjen betegen oviba.

    előzmény:
    delfin30 (83)
    2007-09-17  17:32
  7. 2007. szeptember 17. 17:3283.
    Szia!

    Tegnap volt a Doktornő,és mondta, hogy most még "csak" a torka van begyulladva. Kérdeztem, hogy lehetne-e antibiotikum nélkül kikezelni.
    Egyenlőre a Bioparox sprét kell a torkára fújni 3x1-et, Sinupret köptető reggel, délben, este 7ml Sinecod köhögés csillapító.
    A biztonság kedvéért ma voltunk a fülészeten.
    Szerencsére nem volt senki!!
    Ilyen 3 év alatt sosem volt..
    Szóval a fülészeten is megerősítették a torok gyulladást, a füle még rendben van, de ha fájlalná, vagy belázasodna, vissza kell mennünk.
    Remélem kimarad ez életünkből.

    A homeopátiás cuccokat is probáltuk már, de nem segített.

    Mire jó a fekete áfonya? Még nem hallottam róla.
    előzmény:
    cecile77 (82)
    2007-09-16  15:24
  8. 2007. szeptember 16. 15:2482.

    Szia!

    Sajnálom, hogy újra beteg a kisfiad! Mikor adattad be azt a drága injekciót? Gondolom annak is kell egy bizonyos idő, hogy kifejtse a hatását.  Volt már a doktornő? Mit javasolt?

    A barátnőmmel (akinek szintén sokat beteg a kisfia) tegnap arról beszélgettünk, hogy vannak olyan gyerekek, akikkel teljesen mindegy, milyen vitamint, immunerősítőt etet a szülő, egyszerűen végigbetegeskedik az első pár évüket, majd egyszerűen kinövik, mások pedig megússzák szerencsésen annak ellenére, hogy nem kapnak semmilyen csodabogyót. A nővérem kislányának a fekete áfonya (Nahrin készítmény) vált be. Hallottál már róla? Én hiszek a természetes gyógymódokban. Köhögésre pédául nálunk a Prospan szirup (borostyánlevél kivonata) nagyon bevált.

    Vannak orvosok, akik foglalkoznak hoemopátiával is, esetleg kipróbálhatnátok azt is, azok a szerek legalább nem olyan drágák, és ha nem használnak, nem ártanak .

    előzmény:
    delfin30 (79)
    2007-09-16  10:08
  9. 2007. szeptember 16. 10:2881.

    Ja, hogy ez egy régi topic)))

    Örülök, hogy megtört a jég

    előzmény:
    Ildee29 (80)
    2007-09-16  10:25
  10. 2007. szeptember 16. 10:2580.

    szia!

    Az én keresztfiam 2 és fél éves korában kezdett el beszélni...Már mindenki mondta a mondandóját, akivel egyidős volt...már nagyon vártuk, hogy végre beszéljen. nagyon okos, értelmes kisfiú, de ugy látszik, addig nem volt közlendője. Aztán májusban elkezdte, és azóta azt hiszem, csak akkor hallgat, ha alszik 

    Nagyon édes, mivel későn kezdett beszélni, addig csak mutogatott, meg gesztikulált, most összepárosítja a beszéddel, és be lehet tojni rajta. Nem egyszerűen beszél, hanem hozzá mutogat, és szélesen gesztikulál. Megérte ennyit várni

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  11. 2007. szeptember 16. 10:0879.
    Szia!

    Igen,immunerősítő, ami ha jól emlékszem 23 féle baci ellen véd.
    De ezek szerint pont az ellen nem, ami nekünk kellene..
    Sajnos megfújja a szél, és már náthás. Onnan meg 2 nap, és ha olyan a baci, már megy is a fülére. De azon csodálkozom, hogy tök jó idő volt csüt, meg pénteken is, és mégis beteg lett.

    Ma már hányt is
    Kitaláltam, nem viszem be az ügyeletre, inkább a Doktor néninket hívtam fel, hogy jöjjön el. (lassan már kapukulcsot is csináltathatok neki )
    Így legalább nem szed össze még 4-5 dolgot a váróba..
    Legutobb májusba volt beteg. Akkor torok, arcüreg, és középfül gyulladásunk volt egyszerre!!

    Hova kellene elvinnem szerintetek, ahol rendesen kivizsgálják, hogy mitől van ez?? Talán belgyógyászat? Vagy hova? Ti hisztek a természet gyógyászba?
    előzmény:
    edusss (78)
    2007-09-15  21:39
  12. 2007. szeptember 15. 21:3978.
    Most ez az oltás amit kapott a kisfiad 17000.-ft
    .-ért az immunerősítő,vagy mi?Mert ha az akkor sokat nem ért.Bár ezzel nem mondtam újdomságot.
    Azt meg,hogy nem akarsz vele egyből az orvoshoz rohanni megértem,mert valóban egyből antibébit írnak fel az orvosok,ami mint tudjuk csak a bakteriális fertzőzésekre hat.Ezek a nyavaják amiket a gyerkőcök elkapnak álltalában (99%).-ban vírusos.Akkor meg minek tömni azokat a gyerekeket antibébivel?De hát az ember segíteni akar a gyemekén.
    Egyébként a kisfiad hamar elkapja a betgségeket?Mert ha nem akkor szerintem ne agódj,biztos ez most egy ilyen széria az éltetekben.Mindíg legyél optimista. Bár tudom ez sokszor nehéz.
    Te is próbálj meg minnél több vitamint szedni,hogy nehogy Te is elkapj valami nyavaját.
    Kisfiadnak meg jobbulást kívánok,remélem holnapra már jobban lesz.Az Én kisfiam is most keveredett ki egy náthából.Hála istennek nem volt lázas,de éppen elég volt az orrát szívogatni.Meg ilyenkor olyan nyűgös,hogy a hajam kihullik tőle.
    Na most már bedugulok,mert túl hosszúra sikerült a hsz.-om.

    Jó éjszakát mindenkinek.
    előzmény:
    delfin30 (77)
    2007-09-15  17:18
  13. 2007. szeptember 15. 17:1877.
    Szia!

    Hát eddig bírta az injekció a védettséget. Regel arra ébredtem, hogy úgy köhögött a Kisfiam, mint aki meg akar fulladni. Nagyon száraz köhögés.
    Az orra el volt dugulva, a szeme tiszta csipa
    Most infrázom, jó citromos teát itatok vele, meg kenem Luft balzsammal a hátát, meg a mellkasát. Adok köptetőt, meg torok fertőtlenítőt. Remélem holnapra jobban lesz. Ha nem javul, el viszem ügyeletre. Ma még nem akartam, mert egyből antibiotikumot írtak volna ugyis. Kétségbe vagyok esve teljesen! Mi lesz így velünk, ha igazán beköszönt a hideg??
    előzmény:
    cecile77 (70)
    2007-09-14  06:47
  14. 2007. szeptember 14. 16:4876.

    Szia!

    Az én fiam, most 3 éves múlt áprilisban. Február óta járunk logopédushoz. Neki sem indult meg a beszéde, ami nem baj, de szerintem jót tett neki egy kis indítás. Most már sokat beszél, de még mindig nem úgy ahogy a kortársai. De napról napra többet mond, új szavak, új mondatok jönnek.

    Szerintem érdemes felkeresni egy logopédust aki megnyugatt téged is, és segít egy picit a lányodnak. Ha érdekel a logopédusunk elérhetősége akkor írj, és elküldöm priviben. 

    előzmény:
    cecile77 (1)
    2007-01-19  23:06
  15. 2007. szeptember 14. 16:2675.
    Sziasztok! Az én fiam elmúlt 3 éves,mikor elkezdett beszélni,az ovodában tanult meg szinte.Adddig egy kukkot nem mondott,mindent gyönyörűen elmutogatott.Elvittem 3 éves korában dokihoz,azt mondta,csináljam azt,hogy nem értem,mit akar,és előbb-utóbb kimondja. Mondanom se kell,nem igy lett. Aztán gyerekorvos javaslatára felvették az oviba,és láss csodát,2 hét múlva folyékonyan beszélt!!
    előzmény:
    cecile77 (1)
    2007-01-19  23:06
  16. 2007. szeptember 14. 16:2074.

    Jaj, ez nagyon-nagyon aranyos!

    Az én lányom is sokáig (22 hós koráig) csak a szavak elejét mondta....aztán egiyk nap közölte: kérem a kicsi könyvet! Azóta folyamatosan beszél, hosszú, összetett mondatokban, elképesztő szókinccsel.

    Unokatestvérem 3 éves koráig egy mukkot nem szólt. De aztán hamar bepótolta!

    előzmény:
    rebusbaba (21)
    2007-01-20  06:33
  17. 2007. szeptember 14. 15:3973.
    Szia!

    Köszi, jól viselem a terhességet!
    19 hetes uh-n azt mondták, hogy 90% kislány. Elmentünk 4D-s uh-ra,mert azért szerettem volna tutira tudni, hogy mi lesz, de olyan szégyenlős volt a Bébynk, hogy öszezárta a lábait. Amikor egyetlen pillanatra kinyitotta, akkor azt mondták, hogy 52% kislány. Nem volt meggyőző számomra, ugyhogy elmentem 25hetesen is. Megint azt mondták, hogy nem 100%, de nagyobb a valószínüsége, hogy kislány. Ugyhogy ezek alapján úgy néz ki Hugica érkezik
    Most várom az okt.10-et, a 32hetes uh-t..
    Első terhességnél itt derült ki, hogy Kisfiú.

    A korházi kezelésről még annyit, hogy a 4.napon elkezdett egy piros csík felfele menni a Kisfiam kezén a branültől. Volt ám futkozás, meg vérvétel, mert mint utólag megtudtam, naponta kellett volna cserélni, amit a tb fizet is a kórháznak!!! Szerencsére magúsztuk a fertőzést, és másnap lett ödémás..

    Immunerősítők: Én is a Béres cseppet próbáltam. Nekünk nem jött be. Ugyan ugy elkapott mindent, ráadásul olyan mértékben fel élénkítette, hogy reggel 6-7 fele ébredtünk, a déli alvás totál elmaradt, és kb. 22kor aludtunk el szinte minden nap.

    Egyik ismerős ajánlotta, hogy természetes anyagokat probáljuk ki, így hát rádumált az aole vera-ra, de az sem jött be

    A doktornő írt Broncho-vaxom-ot, majd probálkoztunk a Ribomunyl-lal.

    Talán a Ribomunyl volt a legjobb, de nekünk csak pár hetes védelmet adott..

    Mivel egyik sem vált be, akkor jött legvégső megoldásként a szuri.
    A neve: Prevenar Vakcina.

    Szerintem írd le a fent említett dolgokat, és kérdezd meg a gyermek orvost, hogy melyiket ajánlja Nektek. Szerintem függ attól is, hogy milyen sűrűn vagytok betegek, meg milyen "mértékben".

    Szia!


    előzmény:
    cecile77 (70)
    2007-09-14  06:47
  18. 2007. szeptember 14. 15:1372.

    Szia!

    Nem tudom neked megmondani, mi az alsó határ, Bella már elmúlt 2 éves, Karolina még nem volt 1, amikor elkezdtem nekik adni. A védőnőm azt javasolta, szeptembertől adjam májusig, a nyári hónapok maradjanak ki, ősztől pedig kezdjük újra. Én úgy érzem, tavaly bevált a lányoknál, de igazából az ovikezdés után látom majd a hatását (legalábbis remélem, hogy lesz hatása).

    előzmény:
    edusss (71)
    2007-09-14  12:06
  19. 2007. szeptember 14. 12:0671.
    Már Én is gondolkodtam ,hogy kéne adni a gyerkőcöknek valami imunerősítőt.A béres cseppet mennyi idős kortól lehet szedni?
    előzmény:
    cecile77 (70)
    2007-09-14  06:47
  20. 2007. szeptember 14. 06:4770.

    Szia!

    Gratulálok a második babához! Hogy viseled a várandós állapotot? Tudjátok már, kisfiú lesz vagy kislány?

    Milyen injekciót kapott pontosan kisfiad? Én még a Béres cseppet adom a lányoknak, de ha Bella gyakran lesz beteg, lehet, hogy nekünk is váltani kell. Eddig szerencsére nem volt semmi komoly bajuk, de ha Izabella oviba jár, biztos nem ússzuk meg. Én is attól félek, hogy hazahozza a betegséget, és átadja Karolinának, de ez ellen igazából nem tudok mit tenni. Nálatok viszont tényleg nem lenne szerencsés egy pici mellett betegeskedni.

    Sajnos nagyon sok olyan orvos van, aki pályát tévesztett, nem elég, hogy a tudása nem megfelelő, még emberileg is egy nagy nulla. Gyerekkoromban nagyon sokat voltam kórházban, tudnék mesélni pár dolgot, szegény édesanyámat sokszor megbántották.

    előzmény:
    delfin30 (68)
    2007-09-12  16:05
  21. 2007. szeptember 12. 16:1569.
    Nagyon sok nehéz pillanat volt..
    A legszőrnyübb "élmény", talán az volt, amikor korházba kerültünk.
    5 napig folyamatosan kapta az infúziót, amitöl ödémás lett!!!
    Ránéztem, és elsírtam magam, úgy fel volt puffadva az arca, meg mindene.

    Az említett három hetes félrekezelést 10 napos injekció kúrával hozta helyre az új Doktornénink. Na már a harmadik nap üvöltött szegénykém, amikor a rendelő felé indultunk.

    A hab a totán az volt, amikor a béna orvosnak nem nevezhető néni beszólt : mi az? új doktornénijük lett??
    Hát komolyan fel tudtam volna rúgni, de csak nyeltem egyet, és annyit mondtam, igen, Ő legalább tudta, hogy mi a baj, és meggyógyitotta a Kisfiam!
    előzmény:
    edusss (65)
    2007-09-12  14:37
  22. 2007. szeptember 12. 16:0568.
    Szia!

    Szedtünk már 3 féle immunerősítőt, de nem használt. Pár hónapja kapott egy 17.000.- ft-os prevenál védőoltást, amit betegrendelésen 1000.-ft-ért adott be a háziorvos!!! Hát milyen világba élünk?? Nevetséges!
    Azóta (nyáron) szerencsére nem igen volt gond, de ahogy jönnek a hűvösebb napok, kezdek aggódni..

    Főleg, hogy december elejére várjuk a második Babánkat, és nem lenne szerencsés, ha egy ujszülött elkapna minden féle "nyavaját".
    előzmény:
    cecile77 (67)
    2007-09-12  14:57
  23. 2007. szeptember 12. 14:5767.

    Edusss, a beszédhibát pedig reméljük kinövi!

    Macskoszka, ilyen példák az én környezetemben, és a közvetlen családban is vannak. Bár nem nyugtat meg, de olyan jó hallani, amikor valaki ilyet mond, és nem sopnkodik, amikor meghallja a lányokat. Komolyan mondom, egyes emberektől teljesen kiakadok. Előfordult, hogy megkérdezték, Bella esetlen nem sérült-e szellemileg, amiért nem beszél. Az ilyen emberek szerintem bele sem gondolnak abba, amit mondanak, vagy egyszerűen csak nem érdekli őket, mennyire megbántják vele a másikat.

    Delfin30, nagyon sajnálom, ami a kisfiaddal történt, szegény nagyon sokat szenvedhetett, és persze te is vel együtt. A legszörnyűbb, amikor az ember gyereke beteg. Reméljük minél hamarabb kinövi a betegeskedést, és mire iskolába megy, teljesen tisztán beszél majd!  Immunrendszer erősítőkkel próbálkoztatok a betegségek ellen?

    Gabika15!Gratulálok az okos kisfiadhoz! Az ő példája is azt bizonyítja, milyen sok okos gyerek van a későn beszélők között! Nem próbálkozol magyarul tanítani őt, vagy egyáltalán nem érdekli? Milyen sűrűn jártok Magyarországra?

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  24. 2007. szeptember 12. 14:4466.

    Sziasztok!

    Nagyon örülök, hogy még olvassátok a topikot!

    Lylia, szuper, hogy a kisfiad is elkezdett beszélni! Nálunk július elején tört meg a jég, kevéssel utánatok. Az ismétlést már én is hallottam régóta, azóta a csajokkal így nézegetünk könyveket, vagy ha Bella megkérdezi valaminek a nevét, többször elismétlem, közben bővítem a mondatot (pl. fokhagymaprés, a fokhagymapréssel szétnyomjuk a fokhagymát, stb.). Később olyan jó hallani, ha meglátja ugyanazt a tárgyat, már nemcsak a nevét mondja, hanem azt is elismétli, amit tőlem hallott. A te kisfiad is mondatokban kezdett el beszélni? Nekem ez volt a legfurcsább, de többen mondták, ha később szólal megy egy gyerek, már nem úgy kezdi, mint a többiek.

    Anyafej, szerintem sem jó ötlet, ha úgy teszel, mintha nem értenéd meg, hiszen ezzel teljesen összezavarod, és meg is bántod szegényt. Az én védőnőm szerint ez azért nem jó megoldás, mert előfordulhat, hogy a mutogatást és a halandzsát is abbahagyja. Hidd el, nemsokára ő is megszólal. Mesélj majd, hogy haladtok!

    Edusss, ne aggódj, hiszen csak 2 éves, és ahogy írod, pár szót azért mond. Mindenki környezetében vannak korán beszélő gyerekek, nálunk például csak az én gyerekeim ilyen lassúak. A kisebbik lányom, Karolina csupán 3 héttel később született, mint az unokatesóm kisfia, aki folyékonyan (!) és tisztán (!) beszél, mondókákat mond, vicces mondásai vannak, ha beszélsz vele, olyan, mintha egy négy éves gyerekkel beszélnél, ellenben Lina néhány szót mond. Nem tagadom, elég rossz érzés együtt lenni, de nem tudok mit tenni.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     

Címlap

top