Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Debrecen Sinai ovi

Torolt_felhasznalo_772859
Torolt_felhasznalo_772859
Létrehozva: 2006. október 27. 10:52

Sziasztok.

Előrőször is szeretném azt elmondani, hogy magát az ovodánt én nagyon szeretem, egy halom nagyon jó kis foglalkozásuk van, a gyerekeknek csupa érdekes renndezvény( pl növénykiállítás, teahét) szóval nem magával az ovival van bajom.. és mégis.

Bajom van az ovival, mert van egy kissebikem is. Emiatt már pocakos koromtól szó szerint atrocitások érnek. Egyszer valami gyermekvédelmis kérte rajtam számon hogy a lányomért miért csak 4 óra után mentem, mikor én úgyis otthon vagyok , mint kismama! Megjegyzem veszélyeztetett terhesen voltam "otthon" vagyis többet ültem a korházban laborban, orvosnál, mint más a munkahelyén, csak szinte aludni jártam haza ( egyébként akár dolgozhattam voln ais csak azért mert terhes vagyok... sokan teszik, de arról nem kérdezett senki hogy én dolgozom e.. csak jött a feltételezés, hogy úgyis otthon vagyok)... Másik alkalommal, 38 hetesen lett rámpirítva, hogy én oviba küldöm a nőcimet, holott úgyis otthon vagyok, ahelyett hogy vele foglalkoznék ( mindenórásnak számítottam, veszélyeztetve, emberem dolgozott, nagy volt a bűnöm, hogy inkább elvittem a Nőcimet oviba, mint hogy mondjuk az orra előtt menjen el a magzatvizem)

Azóta nem hiszem hogy előfordult hogy a leányzó 4 után is az oviban maradt volna. Kicsi tökim is beállt arra hogy 5-fél 6 körül kajcsizik, amikorra oviból játszótérről hazamegyünk... ez a rendszer, Tegnapviszont kicsit kicsúsztunk, és én ismét megkaptam, hogymilyen anya vagyok én ilyen szavak hangzottak el ügyeletes óvónő szájából, a gyerekem füle hallatára, hogy Nagyon furcsálja, hogy nem sajnálom a gyerekemet hogy egész nap itt kell lennie.... Nőci közben megszólalt, hogy ő még szeretne maradni, mert éppen nagyon jól játszott egy kisfiúval, erre óvónéni közölte vele, hogy nem most már menjen anyával haza és mondja meg anyának, hogy vigye őt ki ajátszótérre ( igaza van óvónéninek a kutyakakás, cigicsikkes játszótéren játszon inkább a gyerek, mint az oviban, még ha ott állok az oviban mellete akkor is... megjegyzem 10 perc ide vagy oda már nem hiszem hogy számított volna, ha fél 4 re megyek is ki szoktam várrni még sokszor 20 percet is, hogy addig kijátsza magát.)( ja és ha fél 4 kor vagy fogadóórán, vagy szülőértekezleten a gyerek felől érdeklődöm, akkor azt mondják, hogy minden rendben van, mindenben ügyes, jól együttműködő gyerek, aki szeret oda járni.. ha kések 20 percet ( és nem este 8 kor megyek érte hanem 4 óra után) akkor mindjárt én vagyok a rossz hanyag anya, mindjárt érvek tucatjai jönnek fel hogy én rosszul nevelem a gyereket... szóval hogy is van ez? 

Ja azt szeretném közben hozzátenni, hogy a Nőcim másfél éves korától bölcsis ovis.. 8órában. és imádja.. Ő szeretett volna már gyerekek közé menni ( tudom ez sok mindenkinek hihetetlen) de nagyon igényli a gyerektársaságot, és először csak 4 órában kezdte, aztán lett belőle több... sose volt rá közösségben panasz. Nem pisil be többet mint egy vele azonos korú, nem rosszabb mint  akortársai, nem szófogadatlan.. emellett a betegség bágyadság, kialvatlanság első jelére, szabadnapoztatni is szoktuk, minden nap ovi után játszótér van. Kistesó születése előtt és után is, utánna érdeklődtem az óvónéniktől, hogy változott e a viselkedése, amire nem volt a válasz és az hogy meg sem látszik rajta hogy most született kistesója... védőnőmmel gyerekorvossal beszéltem mint azt mondták hogy ha a gyerek szeret oviba járni akkor kifejezzen azzal tennék neki rosszat ha megtagadnám tőle ezt.

Na jó hosszú letten.. bocsánat érte, de fel vagyok háborodva.. igazság szerint azt biztosan tudom hogy a problémámmal nem vagyok egyedül, mert elég sok anyukától hallom hogy az ovi ( ez az ovi) hasonló dolgokat vár el tőlük, mivel hogy úgyis otthon vannak ( pl hogy félnapoztassák a gyereket)...

Szeretném tudni hoyg ők mit csinálnak?.. hogy oldják meg? van erre megoldás? vagy nyeljem le?....

  1. 2015. Április 22. 19:037.

    Pont hasonló dolgok történtek velünk is. Azt hittem csak minket spéciztek ki, de látom, hogy már jó pár évvel ezelőtt is ez ment. Kezdjük ott, hogy a Sinai ovi tűzzománcos címerét nem régen adták át. Csak annyit erről, hogy egy alapítvány finanszírozta.Az oviban mindig elmondják hogy ide utaljunk mindent, 1% stb, mert porszívóra nincs pénzük. Biztos fontosabb az a tűzzománc vacak (ami nem is nagyon látható), mint egy porszívó.


    Másik hogy hasonló cipő. Kérdőre vonnak miért nem megyünk a gyerekért. Nálunk is van gyerek otthon, és ők számon tartják kik azok, akik el tudnák hamarabb vinni a gyereket. Mai nap pont a gyerekvédelemmel fenyegetőzött a kedves óvó néni, mert a munka miatt csak 5 után érek oda a gyerekért. Még a végén azt is megkaptuk hogy legalább pénteken vihetnénk el hamarabb. A kedves óvó néni tájékozott nagyon, mert minden pénteken hamarabb is hozzuk el. Ja és szerinte a gyerek nem fejlődik eléggé,mert nem hagyja hogy ölelgessék. Jó kis szakmai hozzártés. Pláne hogy a gyerek a kezdetektől ilyen volt, utálja ha nem családtagok babusgatják. No és hogy nagyon elfárad a gyerek a nap végére. A gyerek a beszélgetés előtt vígan futkározott, mászókázott, stb. Látnánk ha kimerült lenne... Az hogy óvó néni reggel még sehol, mert kávézgat és másik csoportba kell vinni már rendes (nem ügyeletes) idő alatt, az mindegy. Ráadásul két óvónő egymásnak ellentmondásos dolgokat mondd el a gyerekről (szakmai hozzáértés 2.). Arról ne is beséljünk, hogy párszor bepánikoltattak. Felhívnak nap közben, hogy azonnal menjünk a gyerekért mert csak úgy kúszik felfelé a láza, világvége, stb. Mi hülyék szaladunk: 37,4... S ez az folyamatos vidd el amikor csak tudod a gyerekedet, meg fenyegetőznek kicsit idegessé teszi az embert. 


    Szumma: a mi óvónénink hozzáértése megkérdőjelezve, és arról szól a dolog, hogy minél kevesebbet kelljen már melózni. Miért nem visszük el? Gyereknek nagyobb stressz okozna szvsz az egész, inkább lenyeljük. Miért nem szólunk óvodavezetőnek? Mert a legkönnyebb ilyenkor befolyásolni a gyereket, ők "foglalkoznak" vele stb. De az biztos hogy a gyereket folyamatosan kérdezgetni fogjuk, és lépünk ha túlléptük a küszöböt. 

  2. Torolt_felhasznalo_772859
    Torolt_felhasznalo_772859
    2006. október 27. 14:216.
    Tudod mi a jó?.. hogy az oviba már nem kell munkát igazolni... Ha a gyerek betöltötte a 3 évet szobatiszta és körzetes akkor fel kell venniük, hacsak nincs már hely, de akkor is jövőre helyet kell biztosítani... Most képzeld el, hogy ott ez milyen mikor nekiesnek az embernek, hogy hogy képzeli, hogy a gyerek 4 óra után ott marad.. Ha bejárnék melózni, akkor 6 ig sem tudnánk elhozni a Nőcimet....
    előzmény:
    nuvolaqua (5)
    2006-10-27  13:58
  3. 2006. október 27. 13:585.

    Sziasztok!

    Az én kisfiam most kezdte a bölcsit. Nekem eléggé tetszik, de nekem is mondták, hogy próbáljam meg minél hamarabb elvinni, hogy ne ő legyen az utolsó. Úgyhogy én 1/2 8-ra megyek melózni, a kisfiút otthagyom a bölcsiben 1/4 8-kor. A testvérem hozta el 3-kor, és akkor már ő volt az utolsó. (Én egyébként 4-kor tudnám elhozni.) Mellesleg a lakásunk és a melóhelyem is közel van a bölcsihez.

    Csak egy dolgot nem értek. A bölcsihez az anyukáknak be kell adni a munkáltatói igazolást, hogy dolgoznak. Viszont akkor hogy lehet, hogy a rengeteg fél napos baba mellet a többi gyerek is csak 6-7 órát marad. A munkaidő ált 8 óra+ebédidő+utazásra szánt idő. És azért sokan nem tudnak segítséget igénybevenni (nagyszülők stb.)

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  4. Torolt_felhasznalo_772859
    Torolt_felhasznalo_772859
    2006. október 27. 11:494.
    ez egy jó ötlet.. ezek szerint azért mert kismama vagyok, vagy gyedes attól még nincs ezek szerint joguk hozzá, hogy kötelezzenek a hamarabbi elvitelre.... 6-ára kaptunk időpontot a vezetőnőnél, mert szeretném ezt az ő szájából hallani... kiváncsi leszek rá, hogy ő mit mond majd...
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_334250 (3)
    2006-10-27  11:10
  5. Torolt_felhasznalo_334250
    Torolt_felhasznalo_334250
    2006. október 27. 11:103.
    Ha az óvoda felvette, köteles egész napos ellátást biztosítani. Esetleg kérd írásban. Nem fogják leírni, hiszen nem jogszerű!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_772859 (1)
    2006-10-27  10:52
  6. Torolt_felhasznalo_772859
    Torolt_felhasznalo_772859
    2006. október 27. 10:552.

    Ja még annyit hogy a tegnapi eset a lányom orra előtt történt, és most szegény úgy érezte, hogy az a baj hogy ő ott szeretett volna maradni...

    most el kell mennem de visszajövök.... addig írjatok, fogok válaszolni....

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_772859 (1)
    2006-10-27  10:52

Címlap

top