Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Szépségápolás

Dorka8585
Létrehozva: 2006. Április 6. 08:50
Sziasztok!
Azért kezdtem egy új topicot, hogy senki oldalán ne kezdjem el reklámozni azt, hogy nyitottam egy oldalt nemrégen ami a szépségápolásról, a sminkről és rengeteg érdekes dologról szól! Persze az oldal folyamatos fejlesztés alatt áll, viszont olvasókra lenne szükségem akik segítenek abban, hogy még mire lennétek kiváncsiak illetve, hogy miről írjak! Az oldal címe: www.beauty-cosmetics.gportal.hu ! Szeretettel várok mindenkit! Kritikát illetve tanácsot is egyaránt szívesen fogadok! Az oldalon több fórum téma is található az oldallal illetve a kozmetikumokkal kapcsolatban, de új témát is indíthattok, ha úgy gondoljátok, hogy kérdésetek (melyeket másokkal szeretnétek megbeszélni és nem csak velem) egyik témába sem illik bele! Gyeretek és nézzetek körül, szerintem érdemes !
http://gportal.hu/portal/beauty-cosmetics/ (ezen a címen is elérhető az oldal)
Látogatásotokat előre is köszönöm!
Üdv: Dorka
  1. 2006. Április 6. 14:0311.
    Ezek szerint nemcsak sértődős vagy, de még humorod sincs. Az "eccerü" írásmóddal azt kívántam érzékeltetni, hogy primitív, unalmas, szürke, egyhangú, érdektelen, száraz. Csak nem akartam bántó lenni, ezért alkalmaztam a derűs iróniát. Sebaj, fiatal vagy, előtted az élet! Van remény....
    előzmény:
    Dorka8585 (6)
    2006-04-06  10:01
  2. Torolt_felhasznalo_736417
    Torolt_felhasznalo_736417
    2006. Április 6. 10:1810.

    Szia!

    Nekem nagyon tetszik, be is tettem a kedvencek közé!!  

    A virágok is jók, én még nem láttam ilyet. Ügyes vagy!  

    előzmény:
    Dorka8585 (1)
    2006-04-06  08:50
  3. 2006. Április 6. 10:149.
    Te figyelj, véleményt vártál, és építő kritikát kaptál, de nem bírod elviselni? Most akkor döntsd már el mit akarsz! Ha csak tömjénezést vársz, abból nem fogsz tanulni semmit! Ha mindenki azt írná, hogy milyen tök jó az oldalad, akkor honnan tudnád, hogy mit kell változtatni, javítani? Nőjj fel a dologhoz, és utána indíts topico(ka)t (mert ez már nem az első itt, az oldaladról), ha már beláttad, hogy csak a kritika a segítség!
    előzmény:
    Dorka8585 (6)
    2006-04-06  10:01
  4. Torolt_felhasznalo_611102
    Torolt_felhasznalo_611102
    2006. Április 6. 10:138.

    tudod az eccerű, az egy szleng.

    A fel van hívva az emberek figyelme, pedig egy igen súlyos nyelvtani tudatlanság.

    kritikát kértél, kritikát kaptál. Amit kritizátam, azt igenis meg lehet tenni 1 oldal alapján (na meg a hsz-ed alapján)

    tartalmi kritikával nem illettem az oldalad, hiszen ahhoz végig kellene olvasnom.

    És már csináltam honlapot, amikor szükség volt rá. Többet is. Saját cégeset és megrendelésre is.

    És ha hobby-honlap, akkor is vonatkoznak rá a helyesírás szabályai. Pláne, ha nyilvános oldal. És ha kritikát kérsz, számolj azzal, hogy kapsz is. néha negatívat.

    Tudod én nem vagyok az a nőci, aki műkörmökről, meg kencékről csacsog. De ezzel nem (sem) minősítek senkit. Azért nem olvastam el az oldalad, mert nem érint a téma. Kritikai észrevételeket tettem, amit nem tudtam ennél finomabban, hiszen ez a véleményem.

    kezdhettem volna úgy is. hogy nagyon szuper, szép és érdekes, DE: ....

    De nem tettem, mert nem akarok hazudni. Az anyám kedvéért hazudok néha kegyesen, amikor megmutatja az új blúzát, amit vett. Máshol, mással őszinte vagyok. De kizárólag akkor, ha megkérdezik a véleményem.

    előzmény:
    Dorka8585 (6)
    2006-04-06  10:01
  5. Torolt_felhasznalo_922602
    Torolt_felhasznalo_922602
    2006. Április 6. 10:117.

    szia,

    szerintem te nem szereted a kritikát...

    nem kéne megsértődnöd azon, amit a többiek, írtak, sok dolgoban sajna igazuk van... igenis, fontos, hogy magyarosak legyenek a mondataid! És szerintem maga az ötlet tök jó, de mivel 21 éves vagy, és nincs nagyon rutinod, valószínűleg nem tökéletes. Tanácsot, kritikát kértél, és kaptál (mégpedig normális, jószándékú kritikát), és megsértődsz? ez nem jó dolog, inkább gondolkozz el, h vajon ők mit látnak máshogy, mint te...és mi az, amit az öteletekből hasznosítani tudnál!

    előzmény:
    Dorka8585 (6)
    2006-04-06  10:01
  6. 2006. Április 6. 10:016.
    Akkor kívánom nektek, hogy egyszer majd ti is tudjatok létrehozni egy oldalt.... de van egy olyan érzésem, hogy nem sokáig jutnátok... lehet, hogy stilitsztikailag kiváló lenne... de amúgy lehet, hogy ha azt mondaná neked valaki, hogy csinálj egy oldalt... köpni nyelni nem tudnál! És ugyan erre is felhívtam a figyelmedet az oldal hobby szinten jött létre.. de hát aki nem olvassa el az oldalt, csak "egy oldal alapján ítél"... az természetesen olyanokkal támad ami nem igaz...! Én teljesen egyedül tanultam meg a gportal kezelni...! Ennyire talán nem kellene kötekedned... én szeretem a kritikákat, de azt gondolom, hogy nagyon elővetted a szakmai ismereteidet ami nem feltétlen a legjobb (szakmai ártalomnak hívják) ennyire súlyos hibák ugyanis nincsenek az oldalon...!
    Lumixx pedig: "A tematika eccerü" - no comment... te beszélsz a helyesírásról és a nyelvtan ötösről... ez nevetséges....
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_611102 (4)
    2006-04-06  09:47
  7. 2006. Április 6. 09:515.

    A helyesírási- és mondatszerkesztési hibákkal nem nagyon lehet mit kezdeni, ma már bárki csinálhat oldalt, nem kérnek hozzá nyelvtan ötöst, sajnos.

    A virágok a kurzor után borzalmasak, szerintem a színek is. A tematika eccerü, semmiféle többletet nem ad más (sokkal ízlésesebb) oldalakhoz képest. (Amúgy szerintem az egész gportal szar, ott én még nem láttam szép oldalt.)

    A képek is unalmasak, mindegyiken bemaszkolt női fejek vannak.

    előzmény:
    Dorka8585 (3)
    2006-04-06  09:33
  8. Torolt_felhasznalo_611102
    Torolt_felhasznalo_611102
    2006. Április 6. 09:474.

    nem a téma alapján mondtam véleményt, hanem azt hiszem egy oldal is elég volt ahoz, hogy a stílusról véleményt alkossak.

    És az a mondat, hogy fel van hívva az emberek figyelme, az annyira hasogassa a szemem, fülem, nyelvérzékem, hogy csak na.

    helyesen úgy mondják: Az oldalon felhívtuk a látogatók (olvasók )figyelmét arra, hogy...

    ezekről beszélek. és ahhaz újságírónak sem kell lenni, az érettségi is elég hozzá.

    Valamint bocs, hogy kötekedek, de butaságot írtál! Pontosan azért kell (lehet) kisebb betűkkel írni ma már a honlapokat, mert általánosan elterjedt a nagy monitor, amin a kisebb betűk is jól láthatók. te pont az ellenkezőjét írtad, ami nem hogy nem igaz, de még logikátlan is. Mellesleg megsúgom, hogy még a tipped is téves, miszerint túl nagy a monitorom, egy 14"-es laptopon dolgozom, és így is bántóan nagy és harsány a betű. Egy 19"-es monitoron megijednék tőle.

    És a gportálra visszatérve, az ingyenes oldalak nem is túl "üzletszerűek", aki kicsit is komolyan gondolja a tevékenységét és nem a vizslája képét szeretné hozzáférhetővé tenni az amerikai rokonok számára az interneten, az regisztrál magának egy domaint, és vesz hozzá tárhelyet...

    előzmény:
    Dorka8585 (3)
    2006-04-06  09:33
  9. 2006. Április 6. 09:333.
    Szia!
    Nos először is köszönöm a kritikát...! Másodszor is... nyilván nem vagyok újságiró sem pedig grafikus és véleményem szerint te olyan hibákat soroltál fel, ami nekem egyátalán nem lebegett a szemem elött... vajon túl élénkek a képek? Nos ki kell, hogy ábrándítsalak, hogy a gportal igen szoros kereteken belül engedi szerkeszteni az odlalt... nem tudom, hogy ezt a webszerkesztőt mennyire ismered! Azt sem tudom, hogy neked milyen nagy monitorod van... a betűk ezért lehetnek nagyok a képekkel együtt... én azt gondolom, hogy ma már a nagyobb monitorok dominálnak ezért ha kisebb betűtipussal írom, akkor az már annyira kicsi, hogy nehezen olvasható...! (Hozzáteszem, hogy nem rossz a szemem )
    Azért várom vissza a látogatókat, mert fórum is van indítva az oldalon ahol nyugodtan lehet beszélgetni és esetleg beszélgető társra találni...! Valamint fel van hívva arra az emberek figyelme, hogy az oldal folyamatosan bővül... lehet, hogy nem voltál túl körültekintő, és egyátalán nem bántottál meg a kritikáddal, de azzal igen, hogy csupán egy téma után (Artistry) írtad le a véleményedet! További szép napot! Dorka
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_611102 (2)
    2006-04-06  09:19
  10. Torolt_felhasznalo_611102
    Torolt_felhasznalo_611102
    2006. Április 6. 09:192.

    én csak belenéztem, és egyetlen oldalt nyitottam ki (artistry-ről röviden c.) és nem bántásból, de ha már kérdezted, leírom.

    Az újságírás (és úgy általában az írás) egy szakma, néha művészet.

    Magyartalanok a mondatok, nyelvtanilag helytelen szerkezetek, gondok vannak az értelmezhetőséggel.

    És a másik (két) szakma:

    tipográfia: Nem harmónikus a betűstílus, betűméret és betűszín. Nekem harsogóan nagyok és élesek a betűk, zavaróak a kiemelések, hatásvadász felkiáltójelek.

    Webszerkesztés: Kell hozzá sz.gépes grafikai ismeret és nagy adag stílusérzék. Élesek a képek körvonalai, nincs meg a képek között az összhang, borzasztóan zavaró és gyermeteg a kurzor után futó virág, túl sok az információ a főoldalon, hangsúlyt kapnak olyan dolgok (idő-dátum, időjárás) amiknek semmi köze a témához.

    És alapvetően nem értem az oldal lényegét. Mivel tud többet adni, mint az eddig meglévő oldalak? Mitől várod, hogy ott maradnak a látogatók?

     

    Most biztos utálsz, de elkövetted azt a hibát, hogy megkérdeztél (engem is).

    A fentieket nem sárdobálásból írtam, de grafikus vagyok és ráadásul újságíró iskolát is végeztem, bár nem tartom magam újságírónak. Volt egy rövidebb idő, amikor gyakoroltam a szakmát. De stilisztikáról, nyelvtanról sokat tanultam.

    előzmény:
    Dorka8585 (1)
    2006-04-06  08:50

Címlap

top