Válaszkereső

Válaszkereső

Kérdezd a szakértőket és a többieket! »

Játék

Játék

Játssz velünk!

Találd meg te is kedvencedet játékaink között!

Szponzorált hirdetések

Fórum - "A mi helyünk"

Keresés a fórumban
keresés a topikban
keresés a teljes fórumon
Kanadai vandorlelkek (
48
 embernek tetszett)
»
Nyitó hozzászólás
2002-11-13 15:311.
Remelem, senkit nem tart vissza a baratsag fenntartasatol ez az uj forum-stilus. Minden csoda harom napig tart, majd ebbe is beleszokunk, csak talaljuk meg egymast!
  1. 2013-05-25 03:0845762.

Oszirozsa/Zsuzsa, akkor most te is felcsaptal kutyutulajdonosnak, fiu a lelkem es Jenny a neve?

Sajnalom, hogy a nyaraloszomszed meg mindig korhazban van, a jo szomszed hozzanol az emberhez ennyi ido utan. Komolyabb baja van? Idos mar? A felesege tovabbra is ott van a nyaraloba a kutyusokkal?

A fozes teren most miket hagytal el, hogy fogyokurara fogtad a csalad egy reszet? 

előzmény:
    őszirózsa (45754)
    2013-05-23  16:05
  2. 2013-05-25 03:0145761.

Ez a leanyzo aztan jo hajlekony, lehet gumibol vannak a csontjai?

http://youtu.be/YXI9I0DrjxU

3. 2013-05-25 02:5945760.

Eleg randa ido volt ma, huvos, hideg szellel, meg jo, hogy azert a nap sutott.

Ma kitettem magamert ennyi helyen egy delelott reg voltam vasarolni, gondoltam ma elintezek mindent, hogy ne kelljen mar megegyszer elmenjek, nem gyoztem behordani a rengeteg zacsko cuccot. Egy valamit nem kaptam, ha lesz kedvem majd vasarnap elmegyunk, igy lesz egy kis apro penzem is, ugyanis elfelejtkeztem a Tim Hortonrol, hogy hetfon, ha megyunk es megveszem a kavet meg hozza a Timmi sutemenyt, az csak 3 dollar korul van, jo huszasbol is tudnak visszaadni de en szeretem a 3 dollart a leanyzo kezebe nyomni. 

Nagyon szep cseresznyet vettem es meg raadasul nagyon finom is, persze Ebony kedvence az ananasz sem maradhatott ki a vasarlando dolgok kozul.

Ki kell talaljak valamit, hogy mit sussek, van itthon turo, lehet a lusta asszony turosara kelul sor, meg nem tudom.

Tegnap delutan megint megsutottem a sajtos fokhagymas pogacsat, igaz megint csak egy 3 dcl-es bogre lisztbol, igy meg ma is az volt a reggeli is, sot meg az ebed is, szinte sajnalom, hogy ilyen finom es ilyen gyorsan elkeszul, igy surun a bunbe visz. 

előzmény:
    Bagoly (45758)
    2013-05-24  15:19
  4. 2013-05-25 02:4245759.

Szia Dia,

milyen jo, hogy segitettel edesapadnak a nyaralo kertjet rendbe rakni, igy neki konnyebb volt, neked meg talan a munka mellett jo is volt egy kis kikapcsolodas.

Palantakkal es uj novenyekkel tertel haza es a nyaralo is kesz van a nyari forgalomra.

A kert nalam  elfogadhato allapotban van, de ahoz napi szinten valamit csinalni kell benne, tegnap tortenetes fuvet vagtam, meglehetosen tobbszor esett az utobbi napokban az eso, igy akar ketszer is levaghattam volna a szokasos heti egyszeri helyett igaz nagyon szep, de mivel nagy az udvar es a nagyresze lefuvezett igy egy joparszor vegig kell tolni rajta a funyirot.

Ahogy irtad a Tv-t, nekem is fent a cottage-ba legtobb esetben egy allomas jon be, minden az idotol fugg, de ez szoba antennaval, azert nem vagyok hajlando kicserelni a Tv-t sot imadkozok, hogy meg nagyon sokaig mukodjon, mert az uj Tv-k mar csak olyan antennaval mukodnek, amiert fizetni kene nem is keveset, eleg ha itthon fizetem es raadasul nem is vagyok egy nagy Tv nezo.

Reg irtal a kutyukisasszonyrol, meg mindig jar a kutyaiskolaba?

előzmény:
    P.F.Dia (45749)
    2013-05-23  12:07
  5. 2013-05-24 15:1945758.

Azannyaszemit, de randa ido van! Ha igy marad (4C fok); be kell futenem! Sajnalom, hogy a muskatlikat kitettem, meg majd azt hiszik, meg akarok szabadulni toluk!

Olvasgatom a reggeli ujsagokat, csupa rossz hir mindenhol. Peldaul: oreg néne beperelte a Donaldot es elveszitette a pert. Nem ő volt az elso. Mit kepzelt, nem tudta, hogy ahol a penz, ott az igazsag? 

A Jody Ariel ugyben nem tudtak megegyezni: eletfogytiglan - vagy halal iteletet hozzanak. Ez a no olyan ellenszenves, en sem tudnek donteni.

6. 2013-05-23 20:5345757.
    En bizony sehol nem ittam vizet, nem ettem salatat, akarmilyen gusztusosan nezett ki! Most valljam be, hogy meg a fogamat is brandyvel mostam? Rengeteg lime es citromlet fogyasztottam. Ferj elso mexikoi utazasunkon kutyaul megbetegedett, ha nem lett volna olyan sajnalatramelto allapotban, mondtam volna neki, hogy ugy kell, miert nem hallgattal ram..?  Attol kezdve hallgatott es soha semmi baja nem tortent. Sajnos, most is elofordul a vizszennyezodes. eppen tegnap volt a hirekben, hogy Montrealban felszolitottak a lakosokat, forraljak fel a vizet, ha inni akarnak! 
    előzmény:
    őszirózsa (45756)
    2013-05-23  19:46
  7. 2013-05-23 19:4645756.

Jól tudod, Vonyarcvashegy....Régebben "csak " gyümölcs, szőlőjéről volt hires, de már itt is 40 éve minimum kezdték a nyaralóépitéseket.

Keresztapáméknak is ott épült 1971-ben a nyaraló.Közel a parthoz, benn a "régi"faluban.Sok ember meggazdgodott, mert eladtak a kertjükből több telekrevalót is, még igy is maradt bőven.

Igazad van, csapból még fogat sem tanácsos mosni.Ahhoz is ásványvizet kell majd felvinnie a szobába.Sógor is igy csinált, mikor Indiában és Egyiptomban volt.

Azért az egyiptomiakon nagyon csodálkozom, hogy semmit sem javitanak a higiénián, pedig több millión járnak hozzájuk nem kevés pénzért....Egyik ismerősék is megjárták, egyedül a férj birta, mert vitt magával konyakot, wiskyt..Több napos hajókirándulás elmaradt , mert csak páran voltak "utazóképesek ", pedig 4-5 csillagos szállodák laktak.

Gyöngyi barátnénk-ő az özvegy- tavaly Tunéziában voltak a szokott társasággal, de ott is mindenki benyalt valamit, pedig nagyon próbáltak vigyázni.Látszólag kristálytiszta volt minden, az ételek gusztusosak, nonstop ehettek, ihattak mindent...mégis.

Érdekes a törököknél nem jártak rosszul, ezek szerint azért az már "majdnem Európa "!!!

előzmény:
    Bagoly (45755)
    2013-05-23  18:46
  8. 2013-05-23 18:4645755.

Nahat, nem is gondoltam volna, mit rejthat az ejjeliszekreny! Lattam mar faluhelyen a keritesen kiakasztva a bizonyos talat, mész volt benn festesre. Feltunt, mert gyerekszemmel nagyon szepnek talaltam, porcelan volt es mindenfele virag meg lepke volt rafestve. Egy alkalommal antik dolgokrol beszelgettunk es kanadai vendeglatonk majdnem megőrült, mikor emlitettem. Latszott rajt, hogy legszivesebben felkerekedne es rohanna europai korutra felvasarolni a kidobott biliket! 

Vonyarc --- az nem Vonyarcvashegy? Apam testverenek szep szoloje volt ott. Mikor meglatogattuk, házi "kisusti" palinkaval kinalt bennunket, mivel en nem szeretem az edes italokat, bizony nagyon izlett!  

Szegeny szomszedod, nem valami komisz allergiaval viaskodik? Remelem, megjavul es hamarosan kikerul a korhazbol! 

Hollandus fiad erezze jol magat, hasznalja ki az utazasi lehetosegeket, ja, a vizet ne igya sehol - inkabb palyinkat!!!

előzmény:
    őszirózsa (45754)
    2013-05-23  16:05
  9. 2013-05-23 16:0545754.

Serbli---éjjeliedény-bili....

Tulajdonképpen az   "éjjeliszekrény" a kettes ágy mellett is ezt "takarták,Persze volt egy fiókja is, meg a tetején kislámpa stb.....

Főuri körökben csodaszép porcelánból, fajanszból  készültet használtak.Plusz a "mosdószekrényben hozzátartozott a szintén ugyanolyan mintás mosdó és vizes kancsó...

Nekünk gyerekkorunkban fehér fajanszból volt.A gyerekeimnek már műanyag bili, meg most is minden alakzatban, mintha játék lenne.

A picik nem is veszik komolyan, a kényelmes pelenkanadrágban "vigan" elvannak.

A fiaimnak  még anno pamut -mosandó pelenkái_voltak, de pontosan 2 évesen nappal 100 %, éjjel változóan voltak szobatiszták, de 3 évesen már teljesen.

Jól irod Valikám, hogy a Napkirály udvarában rettentő mennyiségű puder, meg kölni fogyott , mert a mosakodás  az "alantas " dolognak minősült....

Ez azért visszafejlődés a javából-persze a középkor szigoru erkölcsi dogmái is bejátszottak-, mert a rómaiak, törökök fejlett fürdőkulturával rendelkeztek !!!

Dia !  Szorgalmatos voltál Apuddal a Balatonon, legalább ha lementek , már csak "ápolgatni " kell a növényeket.

Csalódás ért, mert mára igérte unokahug a "virágszállitmányt ", és én meg nagy előrelátóan kiszedtem a még szépen virágzó árvácskákat .Kb 1 hét mulva fejezi be a szezont az ismerős kertészük csak.Majd akkor hozhatják el az összes "maradékot  "..Többen válogatunk belőlük itthonra, és a többit viszik le Vonyarcra, ott a nagy kertben elfér minden.

Olyan hideg szél fuj, hogy le kellett vennem a bejáratnál felakasztott 2 cserép muskátlit, petuniát.

2 ládában nőnek a büdöskék, lehet a virágágyásba szétültetem, hogy erősődjenek , aztán majd átrakom máshova, ha megérkeznek az egynyári palánták..A volt sulimban is már "csak " 70 Ft" minden egynyári kiscserépben.Pár hete 300 Ft-al indult a herényi viráguti vásár.....

Kőszegi szomszédunkhoz járunk szorgalmasan látogatóba, segiteni a kórházba, mult kedden került be...tegnap egy hajszálnyit már jobban volt, de borzasztón legyengült, fullad...33 éves ismeretség, barátság van köztünk, mint egy igazi jó nagybácsi!!!

A korai cseresznyét nem is szoktunkvenni, mert csupa viz, ize semmi.A hegyen is -tévedésből- volt egy májusi fajta, de mire kijutottunk a madarak már leették..Talán kijutunk, bár nagyon rossz , hideg időket jósolnak, és akkor megnézzük, hogy a gyümölcsfákon mi mutatkozik...Nem sokban reménykedem.

W.Évi ! nagyon tetszett a cottegai virágkompozció, gondolom a többi fű, fa, bokor...meg a csodás táj , nem csodálom, hogy nem unjátok meg soha.

Erről jut eszembe-friss frizurás Baglyunk- kisleánykáddal és a déduncsival elmész ugye te is  a tóhoz????Jól fogod magadat érezni biztos  !!!

A főzés, sütést  eléggé lightosra, takarékra vettem....Z. fiunkkal és magammal egyetemben nagyon ránkfér egy kis fogyás , sok volt a téli bezártság, mozgáshiány, és hozzá a sok kalória !!!

Z.  most egyre többet biciklizik a kőszegi hegyekben.tegnap is munka után még elment Bozsokig, kb 50 km összesen.

A hátáról 1 hete ujabb "anyajegyet " vettek le, ma szedik ki a varratokat, de hála Istennek ez most "negativ " lett , este szólt ide az orvos..Nagy valószinűséggel mondta, hogy ez más, mint a tavalyi, de azért az ördög nem alszik, csak bólogat !!!!Kiváncsi leszek, mikor mehet uszodába, mert nagyon hiányzik neki.

Hollandus   készül Columbiába juliusban...Kellenek hozzá oltások.Tegnap szólt, hogy emailben másoljam ki az oltási könyvét, mert 27-re megy az orvoshoz.Postán addigra nem valószinű, hogy odaért volna.A diftériára, meg a gyermekbénulásra kapott oltásokra, cseppekre kiváncsiak nagyon...

Még a Matematikai Olimpia rendezőségétől nem kapott részletes programot, javaslatot, hogy honnan-hova repüljenek.Valószinű Caracas, aztán onnan Santa Marta helyi géppel..

Mától mi is "kutty" gazdik lettünk 1 hétre, szomszédék elutaztak egy olasz körutra /Toscana, Róma stb/

Már meglátogattam Jenny urfit/husky-német spitz keverék/ hófehér, nagyon aranyos, és "közöltem vele, hogy mi hozzuk a vacsoráját meg az innivalóját !!!Meg sem ugatott, csak nézett nagy komolyan !!!!

előzmény:
    Bagoly (45744)
    2013-05-22  21:10
  10. 2013-05-23 14:2945753.

Igen, levagattam a hajam, meg vagyok elegedve, de engem konnyu kielegiteni. A cseresznye azonban nem volt inyemre melto, nagy sirankozasok kozepette kimagoztam oket, s ma sutok "crisp"-et, tettem hozza egy marek blueberryt is, meg epret. Citromlevel megontozom, kis barnacukorral, fahejjal beszorom, rateszek a tetejere valami trutymat es megsutom. 

Csodalatosan szep ido van, ragyog a napsugar, gyenged szello szall, hozza a kellemetes illatokat (valahol viragzik valami); a madarak kitartoan futyoresznek, mintha penzt kapnanak erte. Meg nem lattam mokust, remelem, valami felfalta oket! Mi van a kerted buszkesegevel, a chipmunkkal? Sikerult eluldozni? 

előzmény:
    WestHill (45748)
    2013-05-23  03:41
  11. 2013-05-23 13:4045752.

Ha így olvasható, akkor pontatlanul fogalmaztam. Az én hibám - tehát megállóban megkérek valamilyen fiatalabb embert, aki felteszi a gurulós járókeretemet. Akkor én feltápászkodom a vonatra, buszra, villamosra. Begurítom egy biztonságosnak vélt sarokba, meghúzom a féket, majd ráülök. Az a tutti, arra más nem ült és nem is ül. Nincs előmelegítve.

Ha átgondolod, valóban rossz érzés, mások előmelegített helyére ülni. Amikor nem jártam ilyen szerkentyűvel, ha olyan fáradt voltam, hogy ihajja, akkor is meggondoltam.

Egy "kihűlt" helyre viszont lerogytam... Anno' - manapság "önellátó" vagyok a gurulós segédeszközömmel.

*

Dehogyis haragszom!Bojana* 

előzmény:
    P.F.Dia (45742)
    2013-05-22  17:05
  12. 2013-05-23 13:3545751.

Ha mindent ilyen nagyon komolyan vennénk, mi lenne a humorunkkal?! Nem, nem vagyok beteges!

De nem szállok vitába. Ha úgy gondolod, akkor a csattanóm miatt, Neked legyen igazad. 

előzmény:
    WestHill (45746)
    2013-05-23  03:26
  13. 2013-05-23 13:3345750.

Nem, mert még leharapná a fejemet! Csak a viccet - tovább(gondoltam)

Szép kerek nőszemély vagyok, símán benyelne egy jeges, azt hinné rozmárra találkozott, ráadásul még nem is nőtt ki olyan hosszúra az a két szemfogam!

Tehát még azzal sem kellene bajlódnia!

Hááát, ezért meggondolandó!  

előzmény:
    Bagoly (45743)
    2013-05-22  17:15
  14. 2013-05-23 12:0745749.

Szia Évi, köszönöm jól,

igen, az az igazság, hogy mióta kitavaszodott, tényleg nem tudom, mihez kezdjek (bár ezt Te is tudod, hogy aki kertes házban él, annak állandóan van tennivalója!) ..szóval egyszer itt, gépnél, hívjuk munkának (tervezgetés, gondolkozás, rajzolás, válaszlevelek, mellékelve a rajzok) aztán átnézek a FB-ra, s ha még van energiám, s nem azon agyalok, mit hagytam kint a kertben, akkor még jövök ide is a NLC-ra.

Aligáról hoztam (szomszédtól kaptam) jópár palántát (2féle paprika, paradicsom, és egy árva cukkini) valamint az ottani kertből szétültettem egy nádféleséget (Pampafű?) amiből szintén hoztam, és az egyik testes Agavé is kinőtte a balatoni teraszon a cserepét, kivettem, leválasztottam a gyerekeit, hazahoztam, visszaültettem...egyszer itt, máskor ott virágozom. Apuval voltunk most, gyakorlatilag a 2és fél napot a kertben töltöttük, csak enni jöttünk a teraszra, s pár percre a konyhába. 5zsák zöld-hulladékot gyűjtöttünk össze, másnap vitték az illetékesek, jól időzítettünk.

TV-t sem néztem (rossz volt az antenna, csak az 1-es bizonyult tisztának, első este Wagner:Bolygó hollandi-ját adták, fél óra múlva jobbnak láttam felvonulni a kis szobámba aludni ), internetet sem használtam, esti séta helyette, szóval nagyon egészségesen telt ez a kis "balatonozás".

Elköszönök, összedobok valamilyen tésztát (gyorsan kész) utána fél 2-re találkozó egy kedves, régi ismerős ügyfél-Hölggyel, egyeztetünk.

Vigyázzatok magatokra, sziasztok!!

előzmény:
    WestHill (45747)
    2013-05-23  03:29
  15. 2013-05-23 03:4145748.

Akkor cask raszantad magad a fodraszhoz meneshez, sikerult nem megaztatni a szep uj frizuradat?

En meg nem vettem cseresznyet, lehet ugyanez a bajom, mint nekem, csak ugye nekem Ebony szajaba is kell tenni amibol elotte kiveszem a magot.

Mi is elmentunk, de csak egy uzletbe, vettem penteken sajtot a fel kilosat, de ez nem az igazi volt amit szivesebben megeszunk, vagy hasznalok, igy ma vettem egy masikat is.

Ebbol a tekintetbol, hogy a vilag az ujjaink hegyetol fugg, hogy hova megyunk, mit nezunk, vagy olvasunk valoban fantasztikus korszakban elunk.

előzmény:
    Bagoly (45744)
    2013-05-22  21:10
  16. 2013-05-23 03:2945747.

Szia Dia,

latom mar megint csak "bekukk"?

Mi ujasag, hogy vagytok"

előzmény:
    P.F.Dia (45739)
    2013-05-22  16:39
  17. 2013-05-23 03:2645746.

"WestHillünk viccére  reagáltam!

Kissé morbid, de "leütöttem" a témát! 

Nem hagyhattam ki, jól használtam "csattanónak!"

Szerintem a vicc szellemes volt es nem beteges, vagyis szavaiddal elve morbid, szerintem amit csattanonak (szavaiddal elve  amit irtal) az volt egy kisse morbid, vagyis beteges. 

előzmény:
    Georgina Bojana (45741)
    2013-05-22  16:53
  18. 2013-05-23 03:0945745.

"Beszeltunk rola, rakerestem, ez az eredmeny, de azt hiszem ennyi boven eleg, habar rengeteg kozul lehetne valogatni.

Bugyuta, megalapozatlan szállóigék és közmondások"

A valogatas, ahogy irva volt "bugyutasag", ezt a szot m.o-i eletem folyaman nem hallottam, lehet, hogy csak az egyszeru butasagot, cscsisagot helyettesitettek vele. A cel az ostobasagok kigyujtesebol adatott, de annyi van, hogy ez az izelito bosegesen eleg volt a probalkozsabol.

előzmény:
    kirandulas (45732)
    2013-05-22  10:57
  19. 2013-05-22 21:1045744.
    Szervusztok, leanykak, jottem pihenni. Gondoltam egy nagyot, atmentem hajat vagatni, nem szeretem, ha tul hosszu es most mar a vallamat erintette. Elegedetten jottem haza, kozben vettem ezt-azt, cseresznyet, mert ugyebar az nagyon egeszseges, csak ne kellene egyenkint szemezgetni, olyan faraszto! Aztan kiultem az erkelyre egy pohar jeghideg feher borral meg Jokai Aranyemberevel, de angolul. Angol-magyar, teljesen mindegy, igy is szep, ugy is szep! Most majd megkeresem a filmet is, mar egyszer lattam a Youtube-on.Egy kattintas es ott van elottem!  Micsoda szerencses ember vagyok, ilyen nagyszeru idoben elek! Egy alkalommal valamelyik kis fickom kerdezte, ha valasztanom lehetne, melyik korban szeretnek elni, hat bizony, a maiban! Mert ha oszinte akarok lenni magammal, kiderul, hogy egy borzaszto kenyelemszereto ember vagyok - s kell reszleteznem? Őskor - embereves, (felig nyersen); bőröltözék (undorito szagokkal); középkor (reggelenkint kizuditott serbli (haha, Oszirozsa, tudod mi az)? hosszu palcikak, hogy elegansan bodoritott parokad alatt a tetvektol csipkedett fejedet vakargatni tudd... Na, koszonom szepen!  
  20. 2013-05-22 17:1545743.
    Haszontalan Bojana, min jar az eszecsked!!! Meghogy jegesmedvevel... ize... dagonyaznal?
    előzmény:
    Georgina Bojana (45740)
    2013-05-22  16:50
  21. 2013-05-22 17:0545742.

óó, igen, köszönöm, közben visszaolvastam a jegesmedvés viccet

a kérdés másik fele erre vonatk., mégiscsak bemásolom, bocsánat érte

"...a kendős megoldást választom. Télen is. De a BKV-n mindig a saját gurulós járókeretemnek az ülőkéjére ülök, mert azon ücsörögnek a piszkos, gusztustalan, alkoholista hajléktalanok is. Télen azért, mert legalább addig sem fáznak, nyáron pedig azért, mert "világot" látnak.  .."

-Na, azért remélem, nem a járókereteden ülnek ők is (ha már vicc, akkor legyen ez is, remélem, nem haragszol, de így ez olvasható)

előzmény:
    Georgina Bojana (45741)
    2013-05-22  16:53
  22. 2013-05-22 16:5345741.

WestHillünk viccére  reagáltam!

Kissé morbid, de "leütöttem" a témát! 

Nem hagyhattam ki, jól használtam "csattanónak".

*

A lényeg, én sem szeretek meleg helyre ülni, nyáron pedig az izzadt ülőkékre a BKV járgányain. 

előzmény:
    P.F.Dia (45739)
    2013-05-22  16:39
  23. 2013-05-22 16:5045740.
    mivel NINCS a közelemben jegesmedve, így nem gondolhatom tovább a témát   - de csakis ezért! Bojana*
    előzmény:
    Bagoly (45738)
    2013-05-22  15:59
  24. 2013-05-22 16:3945739.

Sziasztok, Üdvözlet mindenkinek,

gyorsan végigfutottam Bojana sorait, s csak annyit tennék hozzá, hogy hideg időben mi is előszeretettel bánunk kesztyűs kézzel a kapaszkodókkal, ám ilyenkor már valóban furcsának tűnne, még egy vékony cérnakesztyű is, viszont lehet kapni kicsi flakonban fertőtlenítő zselét, sokféle van (Patikákban, DM-ben, Rossmann-ban), árban, illatban is eltérnek, annyi a közös bennük, hogy a bacillusok 99,9 %-át képesek elpusztítani, így a járványok idején mindenképpen javasolt a táskánkban magunkkal hordani. Mindkét Lányomnál van mindig, és Férjnek is beraktunk az autó kesztyűtartójába (amikor kiszáll pl.ennivalót venni,akkor használja) , egy diónyit szétdörzsölünk a tenyerünkben, ujjaink között - elpárolog, így nem kell zsebkendő sem a letörléséhez.

Mi az a jegesmedvés megoldás? (itt, ennél a bekezdésnél valamit elírtál, vagy kihagytál, olvasd vissza légyszíves, ...nem teszem be, még korábban írtad, h nem szereted )

Tobábbi szép napot Mindegyikőtöknek, vigyázzatok magatokra!!

D.

előzmény:
    Georgina Bojana (45737)
    2013-05-22  15:43
  25. 2013-05-22 15:5945738.

Úgy, hogy részemről maradok a jegesmedvés megoldás mellett.

Vagyis... Ejnye, ez mit jelent..? 

előzmény:
    Georgina Bojana (45737)
    2013-05-22  15:43
  26. 2013-05-22 15:4345737.

A vicc teljesen igaz!

Én is jártam már úgy, hogy átadták volna a helyet a vonaton, de inkább ültem a kerekes járó-ülő alkalmatosságomon. Nyáron nagyon undorító egy átizzadt ülőhelyre leülni.

Mert jártam már úgy, hogy LÁTTAM, felállt az illető és szó szerint nedves folt maradt az ülésen.

No, köszönöm, ilyenből nem kérek!

Amikor dolgoztam, volt hat db nagyobb kendőm. Kétféle színű anyagból összevarrva. Mindig tudtam, hogy melyik színűt terítettem le és melyik felére ültem.

No, most a lányom használja a két kendőt, amit rendszeresen kimosunk, külön és kicentrifugálunk. Egy kendőt csak egy napra használtam/használ a lányom is. 

Igaz, kissé furán néznek rá, amikor a vonaton az ülésre terítik, neki is, annak idején nekem is tették a megjegyzéseket.

De kinek mi köze hozzá?

Itt nyáron vannak olyan fiatal lányok/asszonyok, akik bizony aligszoknyában, meg tangának nevezett spárgás bugyikban üldögélnek minden félelem nélkül a vonat, vagy BKV ülésére. Meg sem fordul a fejükben, mennyi, de mennyi redvát is összeszedhetnek.

Ezenkívül rendkívül gusztustalan - valóban egy előre melegített ülésre lezuppanni

*

Úgy, hogy részemről maradok a jegesmedvés megoldás mellett... Igaz, mostanában ma vonattal utazom, ritkábban moccanok ki, akkor én is a kendős megoldást választom. Télen is. De a BKV-n mindig a saját gurulós járókeretemnek az ülőkéjére ülök, mert azon ücsörögnek a piszkos, gusztustalan, alkoholista hajléktalanok is. Télen azért, mert legalább addig sem fáznak, nyáron pedig azért, mert "világot" látnak. Fizetni nem tudnak, így az ellenőrök leszállítják, vagy nem őket. De rendkívül undorító némberek vannak.

*

A gyógyszertárban lehet vásárolni fehér cérnakesztyűt. Mindig van nálam, azt húzom a kezemre, amikor utazom. Meg ne tudjátok, milyen retkes, amikor hazaérek. Nagyon jó megoldás influenzás időkben. Mert belegondolni is rémes, hogy sokan ugye papírzsebkendőt, bármit használnak, utána ismét megkapaszkodnak.

Ezért pl. a gyerekeimet is arra neveltem, soha nem eszünk utcán, mert nincs lehetőség a kézmosásra.

Fagylalt esetében csak pár éve vezették be, hogy a tölcsért egy-egy szalvétával beborítja adják a kezünkbe. Régen bezzeg még ez sem volt. Akkor a táskámban lévő zacskóból húztam elő a papírszalvétát, és azzal fogtuk meg a tölcsért, mert az is visszatetsző, ha előtte utazunk, mindent megfogunk, aztán a sok bacit beesszük a tölcsérrel.

*

A lányom és a fiam nem "kesztyűsködik", azt mondják, ők nem nevettetik ki magukat. Én igen. Nem érdekel másnak a véleménye, ha így, akkor így érzem magamat némi biztonságban. Úgyis van enélkül is elég sok bajom, minek tetézzem?! 

előzmény:
    WestHill (45731)
    2013-05-22  03:19
  27. 2013-05-22 15:2645736.

Drága, kedves WestHillem! Alvással már 27 éves korom óta NINCS gondom, mivel napi 3-4 órát max. amit alszom. Amikor a Férjem élt és ott aludt mellettem, mindig csodálkozott, ha bármi okból felébredt, hogy mellette olvastam.

Egészen pici lámpám volt/van - a könyvnek a felső borítójára IS rácsíptethettem, nem műanyag, de zöldre festett fém a "borítója", így nem világította meg a szobát, csak a könyvet. Csak arra kellett vigyáznom, nehogy kézzel hozzáérjek az időközben felforrósodott aprócska fémből készített "ernyőjéhez", mert akkor bizony kellemetlenül érintett annak a forrósága

Ha pedig újságot olvastam, akkor az ágyam melletti asztalkának a felső részére csíptettem. Nagyon ügyes kis lámpa. 

Most nincs rá szükségem, de nagyon vigyázok rá.

*

De volt olyan is, hogy csendben kint a konyhában palacsintát sütöttem, az nem járt zajjal. Aztán volt öröm a családban, mert azt mindenki szereti, reggelire is!

Hihetetlen, de nekem ennyi óra elég a pihenéshez.

*

No, éppen ezért álmomban, nem zargattak a hétfejű sárkányok mert amikor  lakmározás után fogat mostam, majd visszafeküdtem, akkor rendszerint olvastam.  és NEM -  -  - éppen ezért nem volt szükségem az álmomban való  hadakozásra! - szép napot Neked és minden topic Lakónak, Lelkecskének!Bojana* 

előzmény:
    WestHill (45727)
    2013-05-22  02:48
  28. 2013-05-22 15:0045735.

Igaz - vagy nem igaz, ez itt a kerdes. Toronto polgarmestere szivta a "Crack" pipat, vagy artatlan? A szoban forgo jambor ember nem nyilatkozik, de kulseje utan itelve  latszik rajt a testi gyonyorok elvezete. Hát istenkem, egy botrannyal tobb, vagy kevesebb a politika vilagaban!

En nem szavaztam ra!!!

29. 2013-05-22 11:1745734.

Macskas etteremhez nem volt meg szerencsem :)))

De a N.Y.-ki parkolasrol nekem is van tortenetem! Ez is az elso utonkon tortent. A szallodanak nem volt parkoloja es mondtak hogy eszakara ne hagyuk a kocsit az utcan. Adtak egy parkolo haz cimet ahol Jancsi leadta a kocsit. Persze kulcsal (tudod tokal-vonoval, ugy ahogy kell!)

Mikor ment Jancsi felvenni az autot tapasztalta hogy a kocsit mozgattak es az osszes ablaka is le volt engedve.

Mikor a US Canada hatarhoz ertunk, keresem az uti okmanyainkat (micsoda fency szavak jutnak eszembe igy hajnalban!), sehol nem talalom oket. Nem utazo taskaban, nem kezi taskaban..... Kinomban kinyitottam a kesztyu tartot. Ott voltak!!!!!

Szerencsesek voltunk, de meg egyszer nem hagytuk a kocsiba az iratainkat.

.......

Ugyancsak az elso utunk N.Y.-ba. Hiaba nah, az osszes elmeny akkor ert :)) Az volt az elso igazi utunk is a US-be.

Szoval megerkezunk del Manhattan-be es az istenert nem talaltuk a hotelt. No GPS,no cell phone, no helyi utca terkep..... Mondom Jancsinak aljon meg es utcai telefonrol felhivom oket es majd segitenek oda talalni. Volt ket vagy harom telefon egymas melet. 25 cent bele, semmi sem tortenik. masik telefonal ugyan az... Itt mar tudtam hogy a telefonok meg vannak buheralva hogy a penz nem oda megy ahova kell.....

Latok egy portast az egyik epulet elot. Oda megyek hozza es meselem neki a bajomat. Kerem hogy engedje meg hogy telefonaljak az irodajabol es kifizetem neki, mert a penz a gond (hollot tudtam hogy tole telefonalni ingyen van neki) hanem egyszeruen nincs jobb otletem. NEm igazan akart raallni a keresemre. Szo szot kovetet es kerdi tolem hogy milyen nemzetisegu vagyok. Mondom neki hogy magyar. Erre megszolalt magyarul : "hogy nem am beszelsz magyarul?!"

Ezek utan puszta hazafiasagbol megengedte hogy telefonaljak tole :)))

Kulomben a N.Y.-i embereket (pontosabban a Manhattan Island) eleg rude-nak talaltam, akkor is es utana is a tobbi utjainkon. Hidegebbek mint mas varosokban

Ahgoy haladsz delnek egyre kedvesebbek, a deli vendegszeretet nem hiaba hires naluk!

előzmény:
    Bagoly (45719)
    2013-05-21  14:06
  30. 2013-05-22 11:0345733.

A sofak szepek lettek, estere behoztuk oket de meg raulni nedves volt. Tegnap mar rendesen megvolt szaradva.

Nem volt nalunk vihar. Burlingtonal ment el. A tegnapi vihar ami nalad volt azt a tv-ben lattam az esti hiradoba. Ez megmagyarazta azt hogy kint ultunk a gazebo-ba (28C volt) es hirtelen megindult a szel a torol es kimondottan faztunk. Be kellet jojjunk. De nalunk a szel volt az egyeduli ami tortent.

Estere mondanak chance of thunderstorm=ot de 2-4 mm esovel. Szoval nyugodtan locsolhatok :(((

előzmény:
    WestHill (45720)
    2013-05-21  14:25
  31. 2013-05-22 10:5745732.

""Pénzt csak pénzzel lehet csinálni!"Nagy TÉVEDÉS! Mi a helyzet azoknál az önerőből saját jólétüket megteremtő személynél, akik anyagi források nélkül, "csupán" a kreativitásuknak köszönhetik az életben elért anyagi sikereiket? Ők képessé tették önmagukat arra, hogy "a semmiből csináljanak valamit"! "

Ez utobbi biztos nem igaz. Ma mar vannak nagyon jo minosegu fenymasolok :))))))))))))))

De komolyra forditva a szot a penz nagyon fontos resze az eletunknek. Azzal fizetjuk szamlainkat, azzal vasaroljuk a mindenapi kenyerunket.

Es bizony penz kell ahoz hogy penzt csinaljuk (mar ha nem tudjuk masolni oket!). Mert ahoz hogy penzt csinalj kell befektetes ami ugye penz.... mindegy hogy muszerekbe fektettem a penzt vagy a tozsden vagy akarmibe de a lenyeg a penz......

Ezert olyan nehez egyrol a kettore halladni. Mikor mar van valamenyi penzed akor egy fokal konnyeb mert tobbet tudsz befektetni es persze ezaltal tobbet is csinalsz. De az eleje q-rva nehez

előzmény:
    WestHill (45729)
    2013-05-22  03:04
  32. 2013-05-22 03:1945731.

Egy kis mosolygos, akinek kedve van mosolyogni reggelente

Tömött busz Pesten. A vezető mögötti ülésen egy fiatal srác ül. Az egyik megállóban felszáll egy középkorú nő. A fiatalember udvarias akar lenni, ezért felkínálja ülőhelyét a nőnek, de az arrogánsan visszautasítja, mondván, hogy "köszönöm, de előmelegített helyre nem ülök".
    A srácot elönti a düh, és hangosan ezt mondja a nőnek:
    - Tudja mit, hölgyem? Akkor üljön maga a jegesmedve jéghideg f****ára!
    A nő felháborodottan fordul a sofőrhöz:
    - Uram, ugye ön is hallotta, mit mondott nekem ez a pimasz fráter?
    Erre a buszsofőr:
    - És most mit tegyek? Talán forduljak északnak?

33. 2013-05-22 03:0645730.
    Akit erdekel bogozza ki, ugyanis az NLC ugy hatarozott meg, hogy igy jelenjen meg amit irtam
    előzmény:
    WestHill (45729)
    2013-05-22  03:04
  34. 2013-05-22 03:0445729.

Beszeltunk rola, rakerestem, ez az eredmeny, de azt hiszem ennyi boven eleg, habar rengeteg kozul lehetne valogatni.

Bugyuta, megalapozatlan szállóigék és közmondásokA pénz az élet megrontója!"
    Nagy TÉVEDÉS! "A pénz IMÁDATA az élet megrontója!"
    "A pénz az élettel kapcsolatos meghatározott attitűd - beállítottság - szimbóluma, egy bizonyos szellemi mércéje. A pénz nem véletlenül pottyan az életünkbe. A pénz leginkább az energia különleges formája: Minél több energiát fektetünk az élet valóban fontos dolgaiba, annál több pénz áramlik hozzánk." (Bodo SCHÄFER) "Álmodozás az élet megrontója."
    Nagy TÉVEDÉS!"Az álmodozás HIÁNYA az élet megrontója!"

Képzeld, hol tartanánk, ha a korábbi évezredekben élő feltalálók sokasága, nem mert volna álmodozni? Lehet, hogy ma még kőbaltánk sem lenne...
    "Pénzt csak pénzzel lehet csinálni!"Nagy TÉVEDÉS! Mi a helyzet azoknál az önerőből saját jólétüket megteremtő személynél, akik anyagi források nélkül, "csupán" a kreativitásuknak köszönhetik az életben elért anyagi sikereiket? Ők képessé tették önmagukat arra, hogy "a semmiből csináljanak valamit"!            

35. 2013-05-22 02:5145728.
    Nalad is dorgott egesz delutan, meg olyan sotet volt, hgy azt hittem mar legalabb 9 ora van, aztan mely csend lett, meg egy kis csendes eso, locsolni nem kellett, mast illet a mai locsolasi jocselekedet.
    előzmény:
    Bagoly (1)
    2002-11-13  15:31
  36. 2013-05-22 02:4845727.

Hogy lehet ilyet elfelejteni, hogy ejjel felkelsz fozol es jol be is lakmarozol belole

Remelem egeszsegedre valt es amikor lefekudtel nem almodtal szornyusegeket, mert ugy tele volt a hasad.

előzmény:
    Georgina Bojana (45724)
    2013-05-21  20:07
  37. 2013-05-21 20:4845726.

KÖSZÖNÖM!  Bojana*

*

előzmény:
    Bagoly (45725)
    2013-05-21  20:32
  38. 2013-05-21 20:3245725.
    Tudod ugye, hogy evekig is megmarad?  (azalea). Arra ugyelj, ne szaradjon ki, de ne is legyen nedves a föld es ne ultetgesd at, nem szereti, ha zavarjak! Nyaron kiteheted naptol vedett helyre, de szeptember elejen vidd be. Naponta spricceld a leveleit.
    előzmény:
    Georgina Bojana (45724)
    2013-05-21  20:07
  39. 2013-05-21 20:0745724.

Hja, ez valóban kedves volt, hogy emlékeztél, köszönöm! De nem zugevésről van ám itt szó, hanem nyílt LAKMÁROZÁSRÓL! De ez még akkor volt, amikor a "gyerekek" nem laktak velem, vagy nem voltak itthon, mert volt olyan is, hogy nem fent aludtak Pesten. Mert nem csinálnék olyat, hogy éjjel felzargatok bárkit is a főzésemmel.

*

No, amit viszont csináltam akkor is, amikor a Férjemélt, no igen, az sem zugevés, mert bevállaltam, nyíltan!

Megfőztem a töltött káposztát, s természetesen belecsomagoltam az úgynevezett "szármának" nevezett káposztalevélbe.

Megfőztem, a sütőben. Hjaj, eszméletlenül finom!!!!!!

*

Aztán éjszaka arról álmodtam  és felkeltem, majd leszeltem egy szelet kenyeret és kivettem 1 vagy 2 tölteléket, kipörgettem a leveléből, mivel a levelet csak melegen tudom megenni, azt visszatettem, másnap megmelegítve megettem - üresen! 

De a TÖLTELÉKET! No igen, a TÖLTELÉKET - azt viszont szépen éles késsel felszeleteltemkenyérre rátettem és  - hát ennyi! Bojana*

*

Jelentem, a virágból már sok elhervadt, de vannak bimbók. Az elvirágzott virágokat minden nap kiszedem, egy héten kétszer az egész cserepet vízbe teszem. Ha a bimbók is elnyílnak és csak a levél marad, az sem érdekel, a lényeg a zöld! Nagyon szép!

*

A legjobbakat kívánom kedves Lelkecskék! 

előzmény:
    WestHill (45711)
    2013-05-20  20:17
  40. 2013-05-21 18:1045723.

Ez a sulykolo-fa olyan szep, gondolom disznek hasznaltak csak, bizonyosan a "tiszta-szoba" falara akasztottak. A cottagebol a kilatas nagyon ismeros...

Szepen kiderult, sut a nap, de olyan... na milyen? "hazy". Nem ködös... Inkabb  paras. Varom, hogy a cicada megszolaljon, de lehet, hogy meg nem bujtak elo. Mar hetek ota latok egy irgalmatlan nagy dongo-darazsat repkedni, negyszer akkora, mint egy darazs vagy dongo. Meg sohsem lattam, lehet, hogy uj szuleveny. Jaj, akartam kerdezni, hallottad már a loont? 

előzmény:
    WestHill (45722)
    2013-05-21  16:34
  41. 2013-05-21 16:3445722.
    Most jutott eszembe, amikor jomultkorjaba a mosodeszkarol beszelgettunk es kozbe szobakerult az az elfuseralt nokedliszaggato, amivel a ruhat püffoltek vagy nit csinaltak vele es mondtam, hogy olyan nekem van a cottageba, amikor most fent voltunk lefenykepeztem igy nez ki, a masodik kep a cottagebol a kilatas , a masik ket kep a haz bejarata elott a ket kis kert.   
    előzmény:
    WestHill (45721)
    2013-05-21  14:37
  42. 2013-05-21 14:3745721.

Reggel en is lattam, szornyu pusztitast vegzett a tornado es meg raadasul az a sok gyerek, akik az iskolaban a biztosnak velt helyre menekultek elole mind ott haltak meg nem is szeretek ragondolni, ha ugy haltak meg ahogy emlitettek.

Ma ugylatszik melegebb lesz mint ami eddig volt es parasat is igernek,( amit se anya se lanya nem szeret) mert mar most 17 fok van, igaz a cottagenal is 16, cask legyen is meleg, hogy eltunjenek a kis haraposok amikor megyunk.

Most hol sut a nap hol elbujik, de mara is iger zaporesot, zivatart, jo a frissen ultetett viragoknak, palantaknak hat meg a funek, lehet ujra vagni es nem kell faradozni a locsolassal legalabb, igaz tegnap is meglocsoltam, aztan Istenke alaposan kitett magaert csapadek teren.

előzmény:
    Bagoly (45716)
    2013-05-21  12:45
  43. 2013-05-21 14:2545720.

Na ezt az elvezetet meghagyom neked, ismerem az epitkezes alatt mindenre ratelepedo por szornyuseget.

Sikerult a sofak tisztitasa, meg is szaradt?

Volt nalad vihar? Itt  az ido is megunnepelte a Victoria Day-t, ragyogo tuzijatek es utana hatamas durranasokkal

előzmény:
    kirandulas (45718)
    2013-05-21  13:44
  44. 2013-05-21 14:0645719.
    Mikor eloszor jartam New Yorkban, azon csodalkoztam a legjobban, mikor parkolo helyre vittuk az autot.  Hosszu, kanayargos utakon kitudja hany emelet magassagban egyszercsak megallhattunk egy vasajto elott, (nyilvan megnyilott, mar nem emlekszem ra); aztan hosszu karok kinyultak az auto ala, zsippsz-zsuppsz, felemeltek es behuztak. A vasajto aztan bezarult. Csak osszeneztunk, gondolvan, na, tobbet nem latjuk viszont az autot - az vigasztalt, nem a mienk volt, hanem a sogore. De dolgunk vegeztevel viszontlattuk a jarmuvet, semmi baja nem volt.  Ja, ugyanakkor este betertunk egy vendeglobe vacsorazni, de  rendeles nelkul kijottunk, ugyanis macska setalt a szekeken (meg az asztalon) es egyet a kenyerkosarbol zavartak ki! 
    előzmény:
    kirandulas (45717)
    2013-05-21  13:40
  45. 2013-05-21 13:4445718.

Ha nalad befejezted a takaritast johetesz hozzam is hogy ne unatkozal :)))) Jancsi a hetvegen megcsinalta a furdoszobabanak a "rough-in"-jat. Betont tort, gravolt lapatolt, sewer csovet vagot es csoveket rakot ossze. Igy csak az este tudtam mosni. A moso/szarito gepen vastagon allt a port. majdnem sirtam mikor meglattam.......

En visoznt kimostam a sofakat a napalibol a tegnap.

előzmény:
    WestHill (45713)
    2013-05-21  02:24
  46. 2013-05-21 13:4045717.
    Valaha nekem is volt listam, varjal csak, mikor olyan vén leszel, mint én! Nem kell mas, mint kenyelmes hely (peldaul az ágy);  jo konyv (lehetoleg amit meg nem olvastal); ha raadasul meg a parod is ott lesz melletted, akkor semmi, de semmi ezen a vilagon nem hianyzik.
    idézet:
    Bagoly (45707)
    2013-05-20 16:50:13

Aranyos amit irtal nagyon. De addig meg olyan oreg leszek addig meg sok-sok mindent latni szeretnek :))

Tudod nyaron amikor itt is jo ido van akkor nem vagyakozom el innen. Reggelente (mint ma is) kiulok a gazebo-ba  es onnan irom leveleim kozben a madarakat hallgatom es a tavat csodalom. 14 eve elek itt es mindig ugy hozta a sors hogy lassam a tavat vagy a balkonrol(mikor buildingbe laktam) vagy a kertembol az elmult ket eve. A lenyeg amit kiakarok hozni ebbol hogy nem tudom meguni. Szerintem meg elek nem fogom tudni meguni ezt a csodalatos tavat aki mindig mas arcat mutatja

Vissza terve Dubai-ra. Csodalatos arhitekturajuk van azoknak az epuleteknek. Es gondolj bele azt a paradicsomot a sivatagba epitettek. Homok viharok ide vagy oda (a apro homok tonkre tesz mindent) megoldottak hogy mindne mukodjon (functioning).

Mikor New York-ban voltam eloszor tudod min csodalkoztam a legjobban? Hogy ok akkor epitettek azokat az epuleteket amikor nalunk Varadon az aramot huztak be a varosban....

előzmény:
    Bagoly (45707)
    2013-05-20  16:50
  47. 2013-05-21 12:4545716.

Milyen borzalmas tornado volt Oklahomaban! S raadasul nem lehet Obamat okolni erte!

17C  fok van, nap nincs, eso log a levegoben, erezni a nedvesseget. A madarak hajnal ota rikacsolnak, nagyon neveletlenek, meg ha a Kek duna keringot fujnák, az is az idgeimre menne! 

WestHill, mikor mesz megint a cottageba? 

48. 2013-05-21 12:3145715.
    Aha, mar ismertek egymast!
    előzmény:
    WestHill (45714)
    2013-05-21  03:31
  49. 2013-05-21 03:3145714.
    Ki szereti a pontyot? Ebbol aztan jutna halaszlera es rantott halra is, az erdekessege a tortenetnek, hogy 14 eve egy horgasz fogott egy 11.79 kg-os pontyot, most ugyanaz a horgasz kifogta ugyanazt a pontyot, csak a sulya most 24.83 kg.