Keresés a fórumban

Kanadai vandorlelkek (
104
 embernek tetszett)
Több Trend topik »
»
Remelem, senkit nem tart vissza a baratsag fenntartasatol ez az uj forum-stilus. Minden csoda harom napig tart, majd ebbe is beleszokunk, csak talaljuk meg egymast!
 1. 2015-11-28 22:5855198.

  A link nekem sem jelent meg. A cikkben, ha leírják, hogy hogyan kell fogyasztásra alkalmassá tenni a banánhéjat az jó lenne, mert nekem elképzelésem sincs róla. A beillesztés, ha müködik -mert van úgy, hogy nem müködik-egyszerü. Egyébként nekem is "liat" írta le, mert magamtól nem jöttem rá. A cikk linkjét (amit be akarsz linkelni) fent,-www.ésatöbbi-"bekékíted", -illetve csak rákattintasz és kék lesz- és akkor "copy". Mást nem kell "copyzni". A fórum hozzászólást, vagy választ írva kiválasztasz egy neked tetszö szót, azt bejelölöd (bekékíted) és úgy hagyod. Semmi copy. A "szerkesztés" szó alatt ott vannak sorban, B, I, U, S és az a ferde "lánctag". Arra rákattintasz. Megjelenik a "Link beillesztése" ablak. Az "Url" -hez bemásolod, amit "copyztál". Alatta a "Megjelenö szöveg"-nél már ott áll a szó, amit "bekékítettél". Ott van még a "Cél", de arra nincs most szükség, rákattintasz arra, hogy "Rendben". Ez minden.
   
  Ma a beígért havazás helyet sütött a nap. Délben volt egy kis szemerkélö esö, amikor a postára mentem. Utánna ismét kisütött a nap. Elmentem sétálni egyet délután,-persze megint besötétedett mire visszaértem. Már lehetett a csillagokat is látni. Az egyik igen nagyról nyugaton azt hittem, hogy a Bethlehemi csillag, de kiderült, hogy egy landoláshoz készülödö repülögép fényszórója. A városban is megjelennek az ablakokban, meg az elökertekben a "világító ünnepi jelképek". Nekem csak egy "gyertyaív"-em van, persze elektromos. Lehet, hogy Karácsony elött egy nappal én is "beüzemelem" az Új-évig. Elötte én is korainak tartom az "ünneplést".
  Az idén mi is kiérdemeltük a "Black Friday"-t. Eddig itt még nem volt. Föleg a müszaki cikkek voltak leárazva, de ahogyan elnéztem nem túlságosan, úgyhogy nagy "tülekedés" nem volt...

  2015-11-28  03:36
  WestHill (55195)
  előzmény:
 2. 2015-11-28 15:4655197.

  Nem jelenik meg, amit betettel. Na, nem baj, ugysem szeretem a banant, nagyon ritkan veszek, de kivancsi voltam, mire jo a heja. 

  2015-11-28  03:36
  WestHill (55195)
  előzmény:
 3. 2015-11-28 15:4355196.

  Most talaltam a kovetkezo felhivast: " Minden nap millio artatlan novenyt vegeznek ki a vegetarianusok. Veget kell vetni az oldoklesnek: Egyel szalonnat!"

 4. 2015-11-28 03:3655195.

  Azt hiszem azert attol nem kell felned, hogy ugy behavazodsz, hogy a havazas elzar a kulvilagtol. Az idojaras megint hasonlo itt is mint nalad, ma 11 fok volt es tobb oran keresztul esett az eso, ez persze nem tartott vissza, hogy ne menjunk el a vasarlasi korutunkra, de a seta elmaradt, Ebony meg attol is megrazkodik ha latja, hogy vizes a deck.


  Mar reggeltol fokozatosan hult az ido, mig delutanra mar csak 4 fok volt, az szel is eszakira fordult, most 2 fok van ejjelre es reggelre -1 varhato, es itt is szallingozhat egy par hopehely,  3 fok lesz holnap, de napsutes kiseri, igy mindjart elfogadhatobb. 


  Az egyik nap en is olvastam a bananhejjarol csodadolgokat ami, ha sikerul idetennem itt megnezheto El­ké­pesztő, mire hasz­nál­ha­tod a ba­nán­hé­jat!, ha nem jelenik meg, kerlek vilagosits fel hogy lehet feltenni.


  A kocsiba ami radio adot hallgatok allandoan karacsonyi szamok mennek rajta folyamatosan, itt mindig mar egy honappal Karacsony elott el kezdik jatszani oket, persze korainak tartom, de ha ez a szokas en nem tudok valtoztatni rajta, a regi szep szamok ezek, igy szivesen hallgatom.


  Ezen a hetvegen vagyis tegnaptol van Amerikaban a Halaadas unnepe, ez a legnagyobb unnep naluk, ilyenkor indul meg a vasarlas Karacsonyra. Par eve nallunk is van mar Black Friday, mi sosem voltunk a hive ilyen nagydobra vert vasarlasi lehetosegeknek, mivel a sok felgyulemlett vacak is kikerul es van aki meg azt is megveszi es jo vasarlasnak talalja.

  2015-11-27  22:25
  nidda (55194)
  előzmény:
 5. 2015-11-27 22:2555194.

  A legnagyobb szégyen az, hogy a mai mérési technológiával miliméter pontossággal meg lehet határozni a földön egy pont "térbeli" helyzetét. Azért írtam, hogy térbeli, mert amikor ezt a hidat készítették, a világürböl szatelitekkel határozták meg és ellenörízték a "pillérek" helyét és magasságát.
  Persze az ilyen "elméréseket" az adófizetö polgár pénzéböl "korrigálják".
  Délelött voltam én is bevásárolni, mert holnapra ismét havazást ígérnek és, ha netalántán annyi esne, hogy több napra el lennénk zárva a külvilágtól, akkor legalább legyen itthon mit enni.

  Ma este olvastam, hogy ne dobjuk ki a banán héját, hanem együk meg, mert nagyon tápláló. Azok a buta majmok még nem jöttek rá, mert mindíg meghámozzák mielött megeszik., de hát mi inteligensebbek vagyunk náluk... 

  Amúgy pocsék ködös, hideg, nyirkos idönk volt egész nap. Minden nedves volt a lecsapódó párától. A rádió mondta, hogy északabbra már süt a nap és délutánra mi is kaphatunk egy kis napsütést. Tévedtek, -ezért nem is mentem délután sehova, elég volt a délelötti fagyoskodás.
  Az "átkos" kifejezést itt  a neten tanultam el, de csak az egyszerüség kedvéért használom, mert van összehasonlítási alapom arra, hogy bizony nagyon sokan szivesen cseréltek volna velünk az akkori "szocialista táborban". Egy egykori keletnémet munkatársamat idézve: "Nekünk jó volt, de mi jobbat akartunk."
  A történelem kerekét visszafordítani nem tudjuk, törekednünk kell a legjobbat kihoznunk az adott helyzetböl.... 

  2015-11-27  04:43
  WestHill (55193)
  előzmény:
 6. 2015-11-27 04:4355193.

  Megneztem a Googleon, lattam mar itt is ilyet, sarga viraga van amikor viragzik.


  En nem szeretem hallani es igazabol nem is ertek egyet azzal a bizonyos "atkossal", sot mar tobb embert is megkerdeztem, hogy miert volt az "atkos" amikor akkor eltek legjobban az emberek, a legnagyobb problema amivel alatamasztottak, hogy nem utazhattak akkor amikor akartak nyugatra, hat ha ez volt a legnagyobb hiba, akkor nagyon sajnalom ezeket az embereket.


  Amig mi M.O-on eltunk ahova uzletekbe jartam nekem soha nem volt problemam a kiszolgalokkal, igaz mindig azokba az uzletekbe jartak  kedvesek voltak jol kiszolgaltak, sot meg beszelgettunk is, mindent megkaptam az uzletekben vagy a piacon az igaz, hogy jo helyen laktunk.


  Ez jokora bakloves volt annak a hidnak az epitese es az megnagyobb, hogy a "millio" ellenorzo kozul senki nem vette eszre ezt a "szarvas" hibat.


  Nalunk is hasonlo ido lehetett mint nalatok sajnos nem sutott a nap neha meg szitalt kicsit az eso is 11-12 fok korul lehetett, most 13 fok van, holnapra is 11-et iger, de megint D vitamin nelkulit.


  Setalni azert elmentunk, mert ha esik holnap akkor biztos holnap ki fog maradni, meg persze reggel elmegyunk vasarolni es mar megint elszaladt egy het es az ev 11. honapjanapjanak is a veget tapossuk. 

  2015-11-26  21:35
  nidda (55190)
  előzmény:
 7. 2015-11-27 04:2055192.

  Nekem ez volt az elso eset, hogy ilyen utalatos szemellyel talalkoztam, azt hiszem meggondolom magma, hogy megegyszer elmenjek abba az uzletbe.


  Mi is megyunk majd vasarolni, tudod most hany fok van es este 10 elmult 13 fok, kar, hogy holnap is borus esos ido lesz, de meg mindig 11, nyafogasra sirankozasra nincs ok, meg neked sem. 

  2015-11-26  15:05
  Bagoly (55189)
  előzmény:
 8. 2015-11-26 21:4255191.

  Én sem töröltettem, mert már eleve azt sem tudom, hogy hogyan kell, másrészröl az ilyen bejegyzéssel csak önmagáról állítja ki a "szerzö" a (lelki)szegénységi bizonyítványt. Amilyen jóhiszemü vagyok arra gondoltam, hogy kijózanodva elszégyelte magát és ö maga kérte a törlést.

  2015-11-26  04:38
  WestHill (55184)
  előzmény:
 9. 2015-11-26 21:3555190.

  Belinkelem a cikket és fotót a bajor bácsikával és az ökörfarkkóróval. A szöveg németül van, de nem érdekes, mert a lényeget már elmondtam. Egy érdekességet még, hogy a német neve az ökörfarkkórónak "Königskerze" azaz "királygyertya". Döntse el ki ki magának, hogy melyik név a találóbb.
  A cikk. 
  Annak, aki a kereskedelemben dolgozik tudnia kellene, hogy az udvariasság nélkülözhetetlen kelléke ennek a foglalkozásnak. Még akkor is, ha a pokolba kívánom  a kedves vevöt. Ez így volt az "átkosban" is, ahol azután majdnem mindegy volt, hogy vásárol -e, a "fogyasztó" valamit és betér- e máskor is az üzletbe. Annak, akivel neked volt dolgod úgy látszik ez még nem jutott el a tudatáig és akkor bizony jobb lenne, ha munkahelyet változtatna. Jobb lenne neki is és az üzletnek meg  még jobb.
  Az útépítéssel kapcsolatban éppen ma olvastam egy cikket, hogy itt Németországban elmérték negyvenhét centiméterrel-majdnem fél méterrel-egy híd helyét és úgy is építették fel az új hidat. Hatszáz méteren vissza kellett bontani a hozzávezetö autópályát, hogy korrigálják a hibát. A felháborodás inkább azért, van mert még meg is próbálták "suba alá rejteni a dolgot". Pedig ilyesmi kiderült még az "átkosban" is.
  Ma délután csak sétálni voltam,-többször is szemerkélt az esö. Visszafelé a város határában,- már besötétedett- találkoztam egy nagy fekete kutyussal. Hát te ki vagy? -kérdeztem töle kicsit meglepödve magyarul. Megállt, rámnézett, azután baktatott tovább. Száz méterrel odább-egy bekötöút közepén megláttam a gazdit is. Nö,vagy férfi,-a sötétben azt már nem lehetett látni, ö meg csak füttyengetett-azután meg nem könnyü a nemet megállapítani. Már jóval távolabbról visszanézve láttam és halottam, hogy egy kerékpáros mond valamit neki, -valószínüleg a kutyáról. Gondolom a ma esti séta hoszabb lett, mint tervezte...

  2015-11-26  05:03
  WestHill (55185)
  előzmény:
 10. 2015-11-26 15:0555189.

  Vannak ilyen utalatos emberek. En ittletem alatt osszesen harommal talalkoztam, az egyik egy magyar no volt es a bankban dolgozott. Nagy ivben kerulni kell az ilyen embereket. Szerencsere ritkan akadnak utban, itt altalaban nagyon kedvesek es baratsagosak. Az a fontos, hogy tudtal venni hurkat. A regi hazunknal a masodik szomszedunk skot volt, egyszer szoba kerult a haggis, a nemzeti eledeluk, megjegyeztem, hogy en is, Ferj is nagyon szeretjuk. Rettenetesen elcsodalkozott, aztan megmagyaraztam, hogy a hurka nagyban hasonlit hozza. Azt mondta, ilyen szep szot, hogy "hurka" meg nem hallott. Hat, ha eszed, gondolj erre. Oh, a FB-ban valaki megkerdezte, mik a legszebb magyar szok, nem birtam megallni, odairtam, hogy "süketelsz, stajlingol, lajk es frustrated". A hurkarol elfelejtkeztem.


  Megvarom a tiz orat, aztan atballagok potolni a tegnap felbontott es karacsonyra szant bort. Allitolag maris 9 fok van, igen, 9C es +. Ezt ki kell hasznalni. Elvezetesebb lenne egy kis napsutessel, de az ember ne legyen tul moho!

  2015-11-26  05:03
  WestHill (55185)
  előzmény:
 11. 2015-11-26 13:5055188.

  Sziasztok Lelkecskek!


  Kicsit elhavazodtam, megint vizsgazok jovo kedden... Igy kevesebbet nezek errefele, bocsanat. Hallottam hogy Kanadaban mar van ahol nagy a ho...Itt UK-ben meg enyhe az ido, bar mar nem meleg. 


  Ma mar fel van diszitve a munkahely is, szpe karacsonyi hangulat van :) Nem tehetek rola, szeretem. Jovo heten megyunk karacsonyi vasarozni. December meg hamar elrepul es megyunk haza csaladozni uto-kracsonyra. 


  Mas nem igen tortenik. Melo es tanulas. Jovo heten vegre elolvasok ey jo konyvet :))


   


  Olelek mindenkit

 12. 2015-11-26 09:1755186.

  Nlc-n mindig van nehany paranoias , aki ugy erzi hogy neki meg kell/lene sertodno masok helyett es rohan a moderatorokhoz priviben torlesert.


  Ugyanakkor ezek a paranoiasok gatlastalanul minositenek , de azt mar eszre sem veszik .


  Mas egyszeruen figyelmem kivul hagyja .

  2015-11-25  19:33
  Bagoly (55172)
  előzmény:
 13. 2015-11-26 05:0355185.

  Nem jartam szerencsevel ma, fel is bosszantottam magam egy kicsit,  talan meg is erte volna, hogy elmentunk, ha valamit vettem is volna, de csak majas hurka volt, allitolag ma delutan kaptak az utanpotlast. A magyarul beszelo no ma szabadnapos volt az nem is lett volna problema, de meg ilyen magyargyulolo roman novel nem talalkoztam aki szoba allt velem, vegtelen utalatos volt, el tudod kepzelni, hogy ott dolgozik es nem tudja mi a hurka, vegul jott egy masik magyarulbeszelo kiszolgalono es megmutatta neki. Na mindegy lehet holnap felhivom akivel szombaton beszeltem es sajnalatom fogom vele kozolni, hogy ilyen utalatos munkatarsa van.


  Egyebkent mivel nagyon szep ido volt nem bantam meg, hogy elmentunk, mert mar nagyon reg jartam arra, habar tobb helyen is komoly utatepitesek vannak, de ki lehetett birni az atjutast ezeken a helyeken. 


  Szoval most ott vagyok ahol a part szakad, nem tudom, hogy ebbe az uzletbe megegyszer elmegyek e, akkor meg csak marad az amit eladtak es remelem igaz, hogy tovabbra is aruljak amit az elozo uzlet arult, de az biztos, ha elmegyek akkor elotte telefonalok, hogy nehogy mar hiaba menjek.


  Az okorfarokkoro idojarasmegallapitasarol nem hallottam azt sem tudom hogy nez ki, majd rakeresek a Googleon, de a nagy fekete hernyorol amit lattam Bagoly is megallapitotta, hogy enyhe tel lesz, mivel egy barna csiknak keresztbe kene rajta lenni es Bagoly szerint minel vastagabb az a csik annal hidegebb lesz, ezen a nagy hernyon meg semilyen csik nem volt, csak egyszinu korom fekete. 

  2015-11-25  21:15
  nidda (55183)
  előzmény:
 14. 2015-11-26 04:3855184.

  Valoban egyaltalan nem hianyzik az utalatos beiras, de ez nem az elso eset, hogy el-el tunik egy-egy hozzaszolas en sem toroltettem,  az meg hihetetlen, hogy a napi hozzaszolasokat a moderatorok leellenorzik es a nem odavalokat torlik.

  2015-11-25  19:33
  Bagoly (55172)
  előzmény:
 15. 2015-11-25 21:1555183.

  A hálószobát én sem fütöm, de mert a ház sarkán van, így két külsö falat is ér a kinti hideg és hamarabb lehül, mint a lakás többi része. Ma délután megnyitottam én is a fütést a fürdöszobában és a nappaliban, mert a hömérö azt mutatta, hogy két fokkal sülyedt  a lakásban a hömérséklet a tegnapi értékhez képest. Ez azt jelenti, hogy a falakban tárolt hö már nincs meg és rá kell segíteni a fütéssel. Mondjuk nem is csoda, odakint már napok óta plusz négy- öt fok van.
  Jólesik idönként "magyar hangokat" hallani. Az Aldiban is dolgozik egy fiatal magyar hölgy,-idönként találkozunk. Legutóbb is csak egy "kezétcsókolom" és "jó napot kívánok"-ban merült ki a társalgásunk, -mert az Aldi alkalmazottakra nem jellemzö, hogy ráérnek,-de már attól is "szebb lett a nap".
  A németek sok mindennel foglalkoznak, "ha ráérnek". Emlékszem egy esetre, amikor a hivatalosan el akarták töröltetni a "gonosz" jelzöt a farkassal kapcsolatban, ami szinte minden vele elöforduló mesében így van használva. Most néztem utánna, -a mesékben marad a farkas továbbra is gonosz, mert milyen mese már az amelyik a jó farkasról szól.
   
  Egy idös bajor itt az ökörfarkkóró virága után szokta megjósolni, hogy milyen lesz a tél. Az amit mondott az idén még nem stimmelt, mert már október közepétöl havazást ígért, ami maradna azután márciusig.
  Most látom, hogy Magyarorszagon is jósolnak belöle:
  A Somló hegy lábánál fekvő kis faluban, Apácatornán élő Berta Géza állítja: kemény lesz az idei tél. Ezt pedig abból állapította meg, hogy az örökfarkkóró virágai tömöttek és magasra nyúlnak. 
  Hát eddig még mindketten tévedtek, higgyünk továbbra is az El Nino-nak.


  2015-11-25  05:23
  WestHill (55170)
  előzmény:
 16. 2015-11-25 21:0455182.

  Lehet, hogy Bojana a Hanukkara gondolt.

  2015-11-25  20:38
  liat (55177)
  előzmény:
 17. 2015-11-25 21:0055181.

  Jaj de aranyos tortenet! Szegenyke, azt hitte, elhagytatok! Lanyom egyszer feltett ket kepet a Nikarol: az elson egy buskutya uldogelt a kikovezett parkolohelyen, rovid madzagra kotve, olyan szomoruan, leverten, hogy az ember szive meghasadhatott volna. A masodik kepen elnyulva pihent az uszomedence felso lepcsojen, ket elso mancsa hanyagul a vizben husult. Bundaja fenyes volt, dus. Ha sok penzem lenne, mindig adakoznek a kutyamenhelynek. Az adakozasrol jut eszembe: itt a legujabb divat, hogy villanypoznakra aggatnak meleg takarokat, kabatokat, salakat, kesztyuket, stb., hogy a raszoruloknak jusson. Igaz, minden evben a legnagyobb hidegben a rendorok jartak az utcakat halozsakokat osztogatva, meg meleg teat, kavet. Azert mindig akadt egy-egy megfagyott ember. 


  Remelem, csak faradtsag, amit erzel.  Vigyazz magadra es gyogyulj meg!

  2015-11-25  20:37
  liat (55176)
  előzmény:
 18. 2015-11-25 20:4955180.

  Bocsánatakkor csak úgy, szeretetből, légyen meg az a kolbász G.B.

  2015-11-25  20:38
  liat (55177)
  előzmény:
 19. 2015-11-25 20:4755179.

  Időben szólok, vegyetek majd olyan vékony nyakörvet, amitől a kullancsok és bolhák "világgá mennek". Ez nagyon fontos. Én is számolgattam, számolgattam, de egy ilyen nyakörvnek az ára, az állatorvosnál vásároltam - 8 ezer kemény jó magyar forint volt. De, ha azt a cseppeset vásárolom, az még sokkal drágább, mert nem olyan hosszú a hatása, mint ennek a nyakörvnek. Így nyugodt vagyok, mert bizony már kora tavasszal is támadnak a kullancsok. Az egyik szomszédunknak a szeretett kutyája abba halt bele. Nagyon sok fájdalom, kűzdelem és pénz ellenére. A kullancstól valóban félek, mert gonosz egy jószág, ráadásul alig lehet észrevenni.


  *


  Én is szoktam a száraz tápra - pontosítok a tányér aljára egy kevés kenőmájast tenni, majd arra a tápot. Így nem jár túl az eszemen, mert nem kapkodja le a kenőmájas karikát és a száraz táp ott marad, s esdekelve néz rám a folytatásért...


  Nagyon kedves kutty, valóban megismételem minden, szívből jövő jókívánságomat. Legyetek nagyon egészségesek és boldogok! - G.B.

  2015-11-25  20:37
  liat (55176)
  előzmény:
 20. 2015-11-25 20:4155178.

  Az újságpapír minősége viszont nem mindegy! A színes nyomátatásos, azok a reklámújságok nem jók. Kizárólag azok a régi fajták, mint a régi Népszabadság, a régi Szabad Föld. Nagyapám is a császár körtéket zölden szedte le a fákról, újságpapírba tekerte, de nem szorosan, kissé lazán, külön-kölön. Nagy kosarakba tette, időnként megforgatva. Amelyek felül voltak, letette alulra, közben kitekerte és megnézte. Ha foltosodott, a tányérra rakta. Megettük. Tény, hogy Karácsonykor mindig volt finom körténk.


  A görögdinnyét a vidéken élő Déanyám viszont árpába, vagy búzába rakta. Ő pedig dinnyével kedveskedett a családnak. A szőlőt pedig fordítva kötözte fel a padlásra. A fürtöket megfordította, s így a szemek levegősen visszaestek. Nem penészesedtek, édesen, finoman megmaradtak a téli hónapokra.


  A zöldséget homokba és veremben tartotta. A füstölt kolbászokat felaggatva. Valaha nem volt hűtőszekrény, a vidéken élők a húsokat lesütve bödönben tartották. Mára már más a módi.


  G.B.

  2015-11-24  21:30
  nidda (55168)
  előzmény:
 21. 2015-11-25 20:3855177.

  Lemaradt a szoveg elejerol, hogy nalunk nincs karacsony... 

  2015-11-25  20:03
  Georgina Bojana (55175)
  előzmény:
 22. 2015-11-25 20:3755176.

  Mika mindig kap valami finomsagot a szaraztapra. 


  Ma hoztuk haza. Tegnap vittuk be a mutetre es most mar itthon van. Meg mindig nagyon almos, alszik mint a tok... 


  En nem mentem ma erte, hanem a fiam es a lanyom. Nem ereztem magam jol. Igazabol egesz nap nem derult ki, mi bajom, csak fajt mindenem. Na mindegy, holnap megyek dolgozni ha tudok. 


  A fiam meselte, amikor bementek a ketrechez, a kiskutya nem akart hinni a szemenek, hogy visszajottek erte. Csak 18 napja volt nalunk, amikor ugye tegnap ismet ketrecbe csuktak ot. A dolgozok meseltek, hogy regen nem volt nekik ilyen szomoru kutyabeteguk.


  De remelem, innen mar minden moka es kacagas lesz. Mar nem kell elmenjen a haztol, talan ezt is elfelejti es megbocsatja nekunk.

  2015-11-25  20:03
  Georgina Bojana (55175)
  előzmény:
 23. 2015-11-25 20:0355175.

  Karácsonykor ugye lesz egy kis darab kolbász a fa alatt?


  Mika biztosan örömmel és csámcsogással köszöni. Kedves, aranyos kiskutya. Legyen egészsége, kölcsönösen adjatok/kapjatok egymásnak, egymástól sok-sok örömet és boldogságot.G.B.

  2015-11-23  19:47
  liat (55157)
  előzmény:
 24. 2015-11-25 20:0155174.

  Az Élet nagy rendező. Az utolsó napokban érkeztem hozzájuk. Hálás vagyok Teremtőnek, Sorsnak, hogy vittem a mosolyt, a szeretetet és Ő ezt boldogan fogadta.


  Az unokahúgom most döbbent rá, mennyien együtt éreznek Vele. Azt hitte, ott a faluban, ahol élnek, senki nem köszön rá, senki nem érez vele. Tévedett. Sírva mondta, hogy folyamatosan cseng a telefon, diszkréten, de megállítják és együttérzésükről biztosítják az ott lakók. A temetést már elintézte, hamvasztják. Jövő héten a Dunába szórják a hanvait, engedélyt a temetkezési vállalat elintézte. Egy bizonyos helyen rendben van a dolog. Most még sok elintéznivalója van Magdimnak, de félek, ha minden elrendeződik, hogyan dolgozza fel azt, amit ennyi év után mi sem tudunk.


  Aki azt mondja, hogy az évek lecsendesítik a fájdalmat, az nem mond igazat. Az én Férjemnek is itt van a gyűrűje az ujjamon, az enyém mögött, különben elveszíteném. Jó ránézni, úgy érzem velem/mellettem van. 2007-ben veszítettem el.Sajnos, ahogyan megyünk életünk országútján, úgy maradnak el mellőlünk mindazok, akikkel valaha is együtt éltünk. Ezt nehéz, vagy nem is lehet feldolgozni. Ha pocsék a lelkem, akkor gyertyát gyújtok, elmondok egy imát, sőt meg is szólítom azt, akinek mondandóm van. Kibeszélem magamból a bánatom, az örömem - és ezzel megnyugszom. Ez az én receptem. Nekem segít, mondtam ezt másoknak is, volt aki alkalmazza, de volt aki csak legyintett erre. Tudom azt, hogy Karácsonykor is meggyújtok egy vastag fehér gyertyát és annak lángja hirdeti, "velem vagytok, még akkor is, ha fizikailag nem. A lelketek itt van", - gondolom. - S, ezzel meg is nyugtatom magam. Muszáj kitalálni a módszert, amivel megkönnyítem a létemet. Muszáj, mert erő kell a túléléshez, mert mosolyogni, szeretni kell, mert az élet rövid. S, akik körülöttem vannak, azok elvárják, hogy számolatlanul szórjam a szeretetem csillagait - rájuk. S, én ezt meg is teszem, számolatlanul szórok és ölelek. Szavakkal, írással símogatok, mert tudom, ezzel nemcsak a lelket, de a szívet is megnyugtatom - akit szeretek, akik szeretnek.


  G.B.

  2015-11-22  14:30
  Bagoly (55152)
  előzmény:
 25. 2015-11-25 19:5055173.

  Ez a vélemény nagyon tetszik! Én szeretem, engem megnyugtat. De van akit borzalmasan idegesít, így tehát a macskát is, de embereket is. Meg nem értik, engem miért nyugtat meg a hangtálak számomra oly varázslatos hangja.


  G.B.

  2015-11-22  14:55
  Bagoly (55153)
  előzmény:
 26. 2015-11-25 19:3355172.

  Ejnye, ejnye, ki vetette ki a Lilyke utalatos megjegyzeset? Na, nem mintha bánnám, ugy kell neki, de hadd ontsek tiszta vizet (bort) a poharba: nem en voltam.

 27. 2015-11-25 19:3055171.

  Nem tudom, kinek koszonhetjuk ezt az idot, a Ninonak, vagy a Ninanak, de szamomra nagyon megfelel. Most jottem haza, befejeztem a karacsonyi vasarlast, nyugodtan hajthatom le fejemet este pihenesre. Nagyon elvezetes setam volt, sut a nap, szelcsend van, feladtam a levelemet, a postas mosolyogva fogadott (mar ismer); kiderult, hogy 32 dollar kreditem volt az egyik uzletben, ennek oromere vettem vitamint meg egy nagyon reklamozott arckremet, ami eltunteti a rancokat, felfrissiti a bort, udere varazsol es a maradekkal kitisztithatod a cipodet. Ja, vettem az utbanejtett kinai etkezdeben egy tal eledelt, ez az elso eset, hogy ide beneztem, de nem bantam meg. Kicsit soknak talaltam a nudlit, de bosegesen volt benn csirke, meg shrimp. Legkozelebb persze mast probalok - vegigeszem a menut. A karacsonyra szant borbol elvettem egy uveggel (ugyebar, le kellett oblitenem a kinai lunchot); s jo, hogy megizleltem, nagyon jonak talalom, holnap ujra veszek, remelem, még tart a learazas. 


  Es, kedves Lelkek, ez a mai napra a nyavalygasom meg panaszkodasom es a Lilyke mindezt beteheti a pipajaba es elszivhatja! (angol kozmondas).

  2015-11-25  05:23
  WestHill (55170)
  előzmény:
 28. 2015-11-25 05:2355170.

  Nalunk meg ejszaka nem megy a futes, a tavalyi tel volt eloszor, hogy rajtahagytam a futest ejjelre, mert nagyon hideg tel volt.


  Az idojarasban emlitettek, hogy eddig ez a legmelegebb november amiota jegyzik az idojarast es megjovendoltek a teli idojarast is, de errol mar tobbszor beszeltek, hogy nagyon enyhe telre szamithatunk hogy super El Nino tel lesz.


  Ma sem voltunk sehol csak a napi setalas, ma kellemesebb volt az ido, mint tegnap.


  Nekem is van zoldsegtisztitom, de mivel en csak eretten szeretem a kiwit arra a kanalas modszer valik be.


  Na ez lenne egy kiados nyelvujjitas, ha ekkora valtoztatasokat csinalnanak, nalatok ilyesmivel is foglalkoznak a zoldek nem csak a termeszetvedelemmel?


  Holnap lehet elmegyunk egy delikatesz uzletbe, szombaton talaltam a Googleon, ez roman uzlet, de arulnak europai deli dolgokat es allitolag sok mas mindent is, amikor felhivtam aki felvette a telefont kerdeztem, arulnak e es, ha igen milyen magyaros dolgokat, kerdezte, hogy mi erdekel, mondtam neki, hogy hurka, na ezzel elarultam, hogy magyar szarmazasu vagyok egybol ravagta akkor beszelhetunk nyugodtan magyarul. Ismerem az uzletet, hogy honnan kapjak ott is vasaroltunk egy parszor, de azok kikoltoztek Torontobol, oda meg mar nem mentunk utanuk. Ez a roman deli sincs kozel hozzam, de lehet, hogy csak fele tavolsag ahova hebe-hoba regebben jartunk es ami most gazdat cserelt. Majd holnap elhatarozom, hogy menjunk vagy nem.


   

  2015-11-24  21:25
  nidda (55167)
  előzmény:
 29. 2015-11-24 21:4755169.


  "Nem tudom, honnan vetted, hogy sirankozunk es nyavajgunk"

  Tanárok panaszkodtak, hogy vannak diákok, akik hibátlanul tudnak olvasni, de amit olvasnak azt nem értik. Valami ilyesmire gyanakszom ebben az esetben is...

  2015-11-24  20:51
  Bagoly (55164)
  előzmény:
 30. 2015-11-24 21:3055168.


  "Amikor megveszed az avokadot, egyet csomagolj be ujsagpapirba. Az hamarabb fog beerni." 

  Köszönöm én is az ötletet, mert az emlitett "mellényúlásom" miatt elhatároztam, hogy nem a boltban találgatok, hogy melyik érett, hanem érjen be nálam idehaza,-az a biztos.

  2015-11-23  19:37
  liat (55156)
  előzmény:
 31. 2015-11-24 21:2555167.

  Ma én is csak a postán voltam. Az idöjárás nemhogy javult, inkább roszabbodott. "Kutya hideg" szél fújt, ahogyan kiléptem a házból és ma már fontolgattam, hogy megnyitom a fütést. Föleg azért, mert éjszaka többször is arra ébredtem, hogy fázom. Amikor úgy döntötem, hogy ez nem megy így tovább, áthúztam a szomszéd ágyról a védötakarót,-az is olyan "paplanfélevalami" -utána nyugodtan aludtam reggelig. Az "alváshiányt" bepótoltam a délutáni sziesztával. Ma éjszakára már bekészítettem egy vastag dunna-takarót. Holnapra ugyan felmelegedés várható, de én már csak annak hiszek, amit magam megtapasztalok.
  A kiwit nem láttam meg így, hámozni. Nekem van egy zöldséghámozóm, ami nagyon vékonyan távolítja el a héjat és azt használom. Viszont az éretteb kiwinél valóban a kanalas módszer a jó. Eddig mindíg keresztben vágtam ketté, de az a gyanúm, hogy hosszában kettévágva, -úgy ahogyan Te csinálod-könnyebben hámozható. Majd kipróbálom.
  A számítógéppel kapcsolatos dolgokat én is németül vettem át. Mire rákeresnék magyarul, hogy mi is az a "vinyó" meg a többi "szakkifejezés", addigra "lemenne a nap".

  A nyelvvel kapcsolatosan kellett mosolyognom némi kárörvendéssel pár napja. A "zöldek" pártja változtatást akar kieszközölni olyan megnevezésekben-jelölésekben, ami a nemet is magába foglalja. A német nyelv megkülönbözteti a hím,- a nö-és semleges nemet. Nekünk néha ez teljesen érthetetlen, mert pl. "der Rock" (a szoknya) hímnemü. "Die Hose" (a nadrág) nönemü. Hol itt a logika?
   
  Vannak megnevezések pl. Student-Studentin (tanuló-tanulólány) Praktikant-Praktikantin (gyakornok-gyakornoknö) stb. már eleve megkülönbözteti a nemet és ez változtatást igényel,-mondják ök,- mert azok, akik nem akarnak egyik csoportba sem tartozni, vagy még nem döntötték el, hogy mik is akarnak lenni,-legroszabb esetben maguk sem tudják, hogy micsodák- hátrányos helyzetben érezhetik magukat emiatt, ezért hozzanak létre a nyelvészek mindenre egy általánosító megnevezést...
  Milyen jó hogy a magyar döntéshozóknak, a magyar nyelv adottságának köszönhetöen, "bokros teendöik" mellett nem kell még ilyesmivel is foglalkozniuk...
   

  2015-11-24  03:37
  WestHill (55160)
  előzmény:
 32. 2015-11-24 20:5955166.

  Ja, ja, csak dicsekedjel a finom, friss gyumolcsokkel! En bezzeg orulhetek annak, amit is arulnak!


  A lanyom kutyajanak is szomoru szemei vannak es ő is vidam, jatekos. Lattam  FB-on a kepeket!


   

  2015-11-24  20:16
  liat (55163)
  előzmény:
 33. 2015-11-24 20:5155164.

  Légy udvozolve topikunkban. Nem vagy eppen udvarias es szeretetre melto, de mi, kanadaiak hiresek vagyunk megertesunkrol es baratsagos fogadtatasunkrol. Nem tudom, honnan vetted, hogy sirankozunk ez nyavajgunk, azt hiszem, nagy tevedesben vagy. Sebaj, mindenre akad magyarazat.  Lehet, hogy meghuztad a butykost? 

 34. 2015-11-24 20:1655163.

  A Mika csak egy nev. Amilyen szomoru szemei vannak. annyira vidam kiskutya. Holnap delelott lesz ivartalanitva. Utana mar elotte a teljes, nyugodt elet. 


   


  Azok az apro gyumolcsok itt teremnek, en szedtem oket az egyik dolgozos helyemen a kertben.

  2015-11-24  15:41
  Bagoly (55161)
  előzmény:
 35. 2015-11-24 19:1755162.

  Mar regen emlitettem a kivegzeseket, mert valljuk be, nem voltak nagyon erdekesek. Egyik akasztas, fobeloves, de meg a lefejezes is, olyan mint a masik. A mai napra azonban akad egy emlitesre melto, angolul ugy mondhatnam: "doozy" - igencsak kulonleges. Hugh Despensert, a szoban forgo ifju egyent eloszor felakasztottak, mikor felig mar holt volt, gyorsan levagtak, aztan szetdaraboltak, nagyon ugyelve, hogy meg eljen! aztan kizsigereltek, megfosztottak ferfiassagatol, ezt kulonos elvezettel tette a hoher, mert ennek koszonhette szomoru veget. Hugh, az ifjabb, a kiraly kegyeit elvezte es ezt apjaval egyutt annyira kihasznalta, hogy azt rebesgettek, ok iranyitottak II. Edwardot.  Az ev 1326 volt. Ha valaki szivesen olvasna reszletesebben az ugyrol, ajanlom Az Elatkozott Kiralyok cimu 4 kotetes konyvet.

 36. 2015-11-24 15:4155161.

  Nagyon aranyos a kutyus, olyan szepen nez azzal a szomoru szemevel. A lanyomnak is menhelyi kutyaja van, ragaszkodo, kedves kis allat, versenyeznek a szereteteert, de azt hiszem, a vejem a gyoztes. Nika a neve. Van valami jelentosege a Mika-nak?


  Nahat, egyik kedvenc gyumolcsom a kumquat, sajnos, itt csak karacsony tajan lehet kapni, akkor is gyors utemben elfogy. Termeszetesen draga. Apro citrommal meg nem talalkoztam. Izraeli gyumolcsok, vagy ti is Ausztraliabol szallitjatok?

  2015-11-23  19:47
  liat (55157)
  előzmény:
 37. 2015-11-24 03:3755160.

  A mi kedvenc legitarsassagunk a KLM volt, de egyszer mi is Amsterdambol a Malevvel mentunk Pestre. Mondhatom, hogy a bor szinte folyt olyan nagy kedveskedesben voltak  a gepen nem kisasszonyok voltak, hanem fiatalemberek a legikiserok, mivel a ferjem meg annyi szeszesitalt sem ivott mint en, pedig en is meg vagyok nelkule, kerte, hogy hozzanak egy kis szodavizet, ha hiszed, ha nem felkutattak az egesz repulot, de nem talaltak egy canna szodavizet sem.


  Ez az emlek a biztonsagi ovrol biztos az orok rosszemlekek kozott megmarad, eleg feketehumorral utotte el a helyzet komolysagat a stewardess.


  Akkor jol vasaroltad a kiwit, eheted egy jo ideig, ha 2 kg vettel. Igy szoktad fogyasztani  https://youtu.be/9esOxwTmVIU itt meg gorogot nem lattam, igaz ujzelandit sem, mexicoit es olaszt, utoljara most eloszor portugalt vettem, az pont olyan volt mint az olasz, a mexicoi a legfinomabb es szep nagyok. Mar regebben hallottam a kiskanallal valo kiwievest, de csak most nemreg probaltam ki, de en hosszaba vagtam kette es kiskanallal szepen ki lehet forditani tanyerra, sokkal egyszerubb, mint kessel meghamozni es felszeletelni, kevesbe maszatos muvelet.


  A nagybatyam angoltudasaval nincs problema, lehet mar beletanult az elmult 5 evben amiota visszament magyarul, hogy kell az orvossal tarsalogni, de mivel itt jonnek a bajok igy angolul jobban tudja az ember kifejezni a mondanivalojat, mivel amikor eljott M.O-rol fiatal volt kutya baja sem volt, ez pont olyan mint a computerrol bar mi is nekem magyarul kinai, mert csak itt nottem bele a computerizalt vilagba.


  Ma mi a napi setan kivul mashol nem voltunk, huvos, borus nap volt, reggel ota megy a futes, milyen "fagyallot" fogyasztasz, hogy meg mindig futes nelkul vagy?


   

  2015-11-23  20:09
  nidda (55158)
  előzmény:
 38. 2015-11-24 03:0155159.

  Mika ertelmes kutyusnak nez ki nagyon erdeklodo lehet, biztos vagyok benne vegtelen ragaszkodik a csaladhoz.


  Oszinten meg egyiket sem lattam sem a narancsot sem a citromot, persze az meg nem azt jelenti hogy nincs, sosem szoktam az osszes sorban vegig menni ahol az a rengetegfajta gyumolcs es zoldsegfele van, de legkozelebb vagyis a hetvegen megteszem jobban korulnezek.


  Koszonom a jo otletet az avocadorol­

  2015-11-23  19:47
  liat (55157)
  előzmény:
 39. 2015-11-23 20:0955158.

  Eszembejutott egy légiutunk Berlinböl Budapestre egy MALÉV géppel. Miután leültem a helyemre a felszállás elött, be akartam magamat csatolni a biztonsági övvel,-az egyik fele megvolt a másik hiányzott. Érdeklödtem a stewardess hölgytöl, hogy ilyenkor mi van? Mire ö:-Ne aggódjon, amikor arra szükség lenne, már úgy is mindegy.
  Én azért egy kicsit aggódtam.

  At avocadokat itt egyenként árusítják. Délelött voltam bevásárolni és vettem három darabot, amiket úgy ítéltem meg, hogy "elfogadhatóak". Amit az Aldiban nem kaptam az a kiwi volt. Egyetlenegy darab árválkodott az üres rekeszek egyikében,-azt is kikapta elölem egy hölgy. Akkor nézem az árát, tizenhét cent, a harmincöt helyett. Több, mint ötven százalékkal olcsóbb, nem csoda, hogy elkapkodták. Amikor az Aldiban végeztem, átmentem egy másik üzletbe, ott még olcsóbb volt. Igaz nem újzélandi, hanem görög és a mérete is kisebb valamivel, de akkor is kiwi, legfeljebb egy alkalommal egy helyett kettöt eszek meg belöle. Megtehetem mert vettem rögtön két kilót, ugyanis ott kilós csomagolásban árusították.
  Csak helyeselni tudom a nagybátyád döntését. Egy bizonyos életkoron túl, ne "ugráljon" az ember ide-oda. Odahaza,-kívánom,hogy sohase kerüljön rá sor-könnyebben meg tudja magát értetni a környezetével magyarul, még súlyos betegen is. Albert Einstein utólsó szavai örökre elvesztek az utókor számára, mert az anyanyelvén németül mondta, és növérke az amerikai kórházban csak angolul tudott.
  A télnek vége van. Ma este az utcai lámpa fényében valamiféle molylepkék röpdöstek a hópelyhek helyett. A folyónál meg még békakuruttyolást is hallottam. Az elöjelzés szerint enyhe marad az idö december elsö felében is. 
  Addig sem kell fütenem...

  2015-11-23  04:44
  WestHill (55155)
  előzmény:
 40. 2015-11-23 19:4755157.

  Lefotoztam oket. Direkt ugy, hogy az uj kislany kutyank is latszodjon, aki nagyon kivancsian nezte, mit is csinalok. 


  November 6-an hoztuk el a menhelyrol. 6 honapos es nagyon nagyon cuki kiskutya. Mika a neve. 

  2015-11-23  19:37
  liat (55156)
  előzmény:
 41. 2015-11-23 19:3755156.

  Amikor megveszed az avokadot, egyet csomagolj be ujsagpapirba. Az hamarabb fog beerni. Aztan igy csinald a tobbivel is.


  Nagyjabol mindig lesz erett es puha avokadod...


   


  Ti ismeritek a kinai mini narancsot, citromot? Nalunk most ernek ezek a gyumolcsok. Nagyon erdekesek.Egeszen aprok, hejastul kell enni a narancsot. Csak egy baja van, sok a mag benne. 


  A citrom is nagyon finom. Azt en soval, csipos piros paprikaval teszem el es par nap mulva eheto. Nem lesz vadsavanyu. Nagyon finom savanyusag.

  2015-11-23  04:44
  WestHill (55155)
  előzmény:
 42. 2015-11-23 04:4455155.

  Mi sosem feltunk a repulestol, elveztuk minden percet, akkoriban azt mondtak a legbiztonsagosabb utazasi forma.


  Ellenben mi is valami szornyu sokat fizettunk Ferihegyen, de mi cask  juicet ittunk, mert szomjasak voltunk, el tudom kepzelni hogy egy francia konyak mennyibe kerulhetett.


  Itt inkabb az a problema az avocadoval hogy tul kemeny, kell egy par nap, hogy beerjen es mivel az 5 darabos halosat szoktam venni altalaban majd mind egyszerre erik be, igy nem lehet tartogatni minden nap kell enni, hogy ne menjen tonkre,  meg holnapra is van egy, aztan lehet ket-harom hetig nem fogok venni. 


  Akkor az direkt kave krem amit veszel a kaveba, itt is van az 10 %-os, de en csak az egyszeru 2 %-os tejet hasznalom a kaveba is, a 4 literes csomagolasu tejet szoktam venni, ami 3 nylonzacskora van elosztva es ugy van egybecsomagolva azt hasznalom mindenre.


  Nem mintha tudnal segiteni a temetoi lopasok meggatlasaban a teli temetoi latogatasok alkalmaval, a szuleim sirkoverol is lefureszeltek egy szep bronz uveges mecsestartot. Most nincs rajta semmi bronzbol keszult disz amiota  uj sirko van.


  Nem is emlitettem beszeltem a nagybatyammal mult szombaton, most megint ott tartunk, hogy nem jon vissza a hazat sem adja el ott akar maradni, amig el.


  Lehet az idojaras nagyon hasonlo most a ti idojarastokkal, delelott sutott a nap, majd elborult es szallingozott a ho, de valoban csak szallingozott egy-ket hopihe, mert meg Ebony erdeklodeset sem keltette fel, pedig nagyon tud orulni a hoesesnek. 

  2015-11-22  21:44
  nidda (55154)
  előzmény:
 43. 2015-11-22 21:4455154.

  Igen, igazad van ez valami ösztönszerü írtózás, ami bennünk él, mert ugyanez a statisztika vonatkozik a repülögép - szerencsétlenségek és a közúti balesetek összehasonlítására is, mégis nyugodtan ülök a volán mögé, míg a repülésnél jobban érzem magam, ha elötte "bedobok" valamit. Erröl jut eszembe, hogy Ferihegyen fogyasztottam eddigi életem legdrágább francia konyakját,-egy pohár courvoisier-t. Pontosabban fogalmazva ott fizettem érte a legtöbbet.

  A kávéba a tej itt úgynevezett "kondenz tej". Az "állaga" sürübb, mint a "normális" tejé és magasabb a zsírtartalma.
  Jó lenne végre, ha valami okos ember feltalálná a "teleportáló" szerkezetet, mert az avocadód nekem most igen jól jönne. Már a boltban is gyanakodva forgattam azt a pár darabot, amit kitettek, vagy kinnt hagytak, mert nagyon puhának tüntek. Kiválasztottam a "legkeményebbet"-és még jó, hogy csak egyet vettem, mert tegnap este, -amikor kettévágtam-láttam meg, hogy a mag körül már nagyrésze barna. Többmint felét el kellett dobni. Azzal a kilencvenöt centtel az ördögnek tartoztam, amit kiadtam érte, de kívánom, hogy legyenek kénytelenek gyógyszerre költeni, akik ilyen árút még eladásra kitesznek .

  Csak másfél-két hetente viszek a "jó idöben" is virágot a temetöbe, "télvíz" idején ritkábban megyek,-de azért felnézek, hogy rendben van-e minden . Idönként "elharapódzik" a szinesfém lopás és olyankor a temetöket sem tisztelik. Bár ennek inkább nyáron van szezonja. Akkor jönnek a "túristák" külföldröl, kifejezetten ilyen céllal.
  Ma  délután félhatkor, már szállingózó hóesésben jöttem haza a sétából. Meg is álltam kicsit a látványért, ahogyan az utcailámpa fényében kavarogtak a pelyhek. Egyelöre csak amolyan bemutatkozó látogatás volt, mert a parkoló autók tetején maradt egy leheletnyi réteg, a többi azonnal elolvadt.
  Holnap, ha az idöjárás megengedi, elmegyek ismét bevásárolni. Esöt ígérnek, de azt ígérték mára is,- és délig mégis ragyogó napsütés volt...
    

  2015-11-22  04:35
  WestHill (55147)
  előzmény:
 44. 2015-11-22 14:5555153.

  Meghallgattam a tibeti hangtálak muzsikajat, ha egyszer gazdag leszek, veszek vagy 50 darabot, jatsszadozom rajtuk es ijesztegetem a szomszedokat. Kulonben mar regota ismertem, a lanyomnak is van, de csak egy. A macskara a fraszt hozza vele.

  2015-11-22  06:12
  Georgina Bojana (55150)
  előzmény:
 45. 2015-11-22 14:3055152.

  Fogadd reszvetemet, kedves Bojanam, bizony, a sogorod meg elhetett volna, de igy hozta a sors. Remelem, az unokahugod hamarosan megbekel. Vannak gyerekei?


  Olyan csalogatoan sut a nap, kedvem lenne elmenni, de csak 0 fok van. Nekem tulsagosan hideg. Tegnap a hirekben mutattak, nehany amerikai varosban (pl. Chicagoban)hatalmas ho esett, aztan vidaman bemondtak, hogy kozeledik Ontario fele. Remelem, nem, mert nagyon merges leszek! Orulok, hogy jelentkeztel!


   

  2015-11-22  05:45
  Georgina Bojana (55149)
  előzmény:
 46. 2015-11-22 06:2055151.

  Csodás emlékeimmel találkoztam ezzel a videóban. Dédanyám, u.így sütötte a kenyeret. Ezek az idők már elmúltak, s ha vannak hozzám hasonló korúak, mi még emlékezünk ezekre az elmúlt szép időkre:


  https://youtu.be/33QpP6qghyo


  szeretettel: G.B.

 47. 2015-11-22 06:1255150.

  Nagyon jó dolog ez a net. Lelki gyógyszerként használom, csodákat találtam ismételten. Barátaim, kérlek Mindegyikőtöket, kattintsatok a linkre. Először egy "csodát" láttok és hallotok. Ezek a tibeti hangtálak - hangjai - valóban megnyugtatnak, sőt gyógyítanak. Az "előszóban" minden elolvasható. Most, hogy "lázadozik" a lelkem, többször meghallgatom. Nem, nem csukom be a szemem, háttérzenének használom. Vagy csak úgy, bekapcsolom, s érzem, hogy valóban jót tesz. Az ok, az indok - le van írva a videó első oldalán. Hallgassátok és kívánom, hogy ezek a csodás rezgő hangok - rendezzék le a szervezetetekben lévő vízmolekulákat. Valóban egészséges és jót tesz, nem humbukkkkk:  https://youtu.be/jq4ENup1Wrs  Mivel "gyógyítom" a lelkem? Csodálatosan szép filmekkel. Ezt is szeretettel ajánlom, mert kedves, mert régi, mert feledhetetlen a történet és a színészek játéka, a keret történet:


  https://youtu.be/l9Sk53kLoLE


  https://youtu.be/vbduDAh1a3s


  szeretettel ajánlom, az ide áthozottakat! Nem elveszített idő, amit megnézésükre áldoztok. Valóban lélek építő dolgok. Így segítek magamon.


  + két ráadás: https://youtu.be/Kl4jZPbeGRM és még ez is: https://youtu.be/q0vlP9-dwC0  (ezt utóbbit különösen BAGOLY és Mindazok részére küldöm, akik szeretik: töltött káposzta, hurka és kolbász... készítése. Ha lehetne, monitoron keresztül KÜLDENÉK szeretettel a kész lakmából G.B.