Keresés a fórumban

Kanadai vandorlelkek (
104
 embernek tetszett)
Több Trend topik »
»
Remelem, senkit nem tart vissza a baratsag fenntartasatol ez az uj forum-stilus. Minden csoda harom napig tart, majd ebbe is beleszokunk, csak talaljuk meg egymast!
 1. 2015-01-26 16:4452512.

  Beirod a keresobe Katalin Anita Szabo Fatyol es megtalalod a Kysslinat. Csak nem hazardjatekozni akarsz?


  A fiam feltett a FB-ban az apjarol egy fiatalkori kepet, most bőgök, mint egy arva szamar. 9 evig kerultem, hogy fenykepeket nezzek...


   


   


   


   


   


   


   


   

  2015-01-25  23:06
  őszirózsa (52510)
  előzmény:
 2. 2015-01-26 16:3652511.

  En veletlenul "instant" kukoricalisztet vettem, ami azt jelenti, pillanatok alatt keszen van. Mikozben fortyogott, kevertem bele parmezan sajtot. Szeretem. Lecsoval is fejedelmi etel, a kiraly is megnyalna a tiz ujjat, de en villaval eszem.


  Ronda hideg van, s egesz heten az lesz, de legalabb nem fenyegetnek oriasi hoviharral, mint deli szomszedunkat. 


   

  2015-01-25  23:06
  őszirózsa (52510)
  előzmény:
 3. 2015-01-25 23:0652510.

  Mi a neve az FB.n , óvatosan benézek,ezek szerint pályát módosított??Legutóbb Kanadába toborozta a munkásokat...leht , olyan jól sikeredett , hogy már csak nyaral....


  Muszáj lesz vennem kukoricalisztet, vagy darát kell a polentának??itt is trendi, hogy belesimitani a tepsibe és formában kivágva tálalni köretként.....


  Holnap jövök időben...


  Vas megye még meguszta, nincs hó, csak szélvihar, és hideg, 3 napja....Még egy hónapot lehet várni, mikor talán már nem lesz tél...csak karácsony másnapján esett valamennyi hó, azóta sem!!


  Sütőtökkrémleves volt ma, tetejére pirítottam tökmagot, meg pár csepp valódi "őrségi" tökmagolaj, mennyei volt.Előtte megsütöm mindig, így izletesebb...meg egy jó darabot frissen be is nyaltam.Ez most nem az amerikai mag nélküli, hanem igazi magyar tökből volt, két jókora darab....


  Krumplipüre, és csirkemell /mustár, méz, olajpác / után gyorsan kisütve...és kőszegi szilva kompót.Semmi desszert, még pudding sem, fogyni kell fiacskámnak is....Bezzeg korgott is a gyomrom elég hamar ebéd után... .

  2015-01-25  19:16
  Bagoly (52509)
  előzmény:
 4. 2015-01-25 19:1652509.

  Ejnye, lusta lelkek, hol vagytok? Foztem finom lunchot, talan a boseges fokhagyma illatra elo bujtok? Tegnap lanyomtol kaptam elemozsiat, tobbek kozt gyonyoru shrimpet, tehat foztem egy kis kukorica málét (polenta) s hozza shrimpet, boseges vajas-fokhagymas-petrezselymes martasban. Mondanom sem kell,ugy jollalktam, mint a mesebeli bakkecske. 


  Napokon keresztul bubanatos voltam, mert azt hittem a tablet, amin olyan valogatott jo olvasnivalok vannak, bedobta a kulcsot. Aztan kiderult, nem volt feltoltodve. Tegnap estere mar mukodott, mint a karika-csapas, csak az a baj, nem talaltam kedvemre valo novellat. Persze, elkenyeztettem magam, par hettel ezelott egymasutan kivegeztem harom, vagy negy nagyszeru konyvet es most nem adom alabb! Ah, jo, talan korulnezek a MEK-ban. 


  Latta valaki Kysslina csalogatasat kaszinoba, a FB-ban? Fogalmam sincs, mi lehet, szep kepekkel fuszerezte, rulett, kartyajatek es egyeb van feltuntetve, de nem merek benezni.

 5. 2015-01-23 21:1452508.

  Ha lehet, csak szerezd meg a konyvet, nagyon jo. Kulonosen azert mert igaz tortenet! Ifju koromban tobbszor elolvastam. Itt nem talalkoztam az ironovel.


  Jelen pillanatban szepen sut a nap, de fuj a szel, nyilvan hideg van, s ilyenkor nem megyek ki a hazbol. Ugy tudom, -2C fok van, hat valamivel jobb, mint az elozo napokban volt! 

  2015-01-23  20:58
  őszirózsa (52507)
  előzmény:
 6. 2015-01-23 20:5852507.

  Sziasztok! Vali, tegnap beütöttem a googlee.ba az írónőt, rengeteg könycímet, meg verseskötetet is kidobott, ezek szerint költő is volt.


  Egy antikváriumban megleltem a megfilmesített regényt, azt hiszem regisztrálok, és meghozatom.


  Maximálisan el kell foglalnunk magunkat fizikailag és főleg szellemileg, hogy gondolataink ne   folyton a "hiányzó személynél" kössenek ki.Mondjuk tegnap jó lett volna-ha sógorom ráér- és kiugrunk a temetőbe, már csak azért is, hogy kimozdulok, engem a temető -szüleimnél-se rendít, nyugtat meg..Ők is itthonról hiányoznak!


  Holnap unokahug jön ebéd után-aki fodrászkodni is szokott- vele kimegyek, mert unokanővéremnek is évfordulója lesz 25.-én, 14 éve már, hogy 63 évesen ugyanabban a bajban elment félév alatt.Két unokájának nagy szüksége lett volna rá, nem sok emlékük van...Ezért is voltam én a szalagavató ünnepségen a pótnagyi!


  December 24.én ebéd után voltunk kinn a fiukkal, nem lehet mondani, hogy folyton ott vagyok, azóta nem.Zolinak is mondtam egyik hétvégén-szép napsütés volt-, inkább elment biciklizni....


  Az előbb mondtam neki, a holnapi programot, és most jutott eszébe, hogy tegnapelőtt volt temetésen, és odament a sírhoz, és hogy minden rendben van.A karácsonyi díszek is , mert mindent lopnak virágot, márványdiszeket stb.....Szégyen, gyalázat...


  Ugy feltámadt a szél, süvít, a fák  majd kitörnek, nem szeretem, ez már olyan viharos, és kifujja a meleget a házból, meg sem áll a kazán pedig nincs fagy....Félek, hogy a február, meg még a január vége cudar lesz, nem usszuk meg a kemény minuszokat.

  2015-01-23  15:17
  Bagoly (52505)
  előzmény:
 7. 2015-01-23 15:2452506.

  Szerintem egy ember a Juca-muca es raadasul ferfiu az eszemadta. Valoszinu otthonrol irogat. Bedugtak egy oregotthonba, s reggel odatoljak a szamitogep ele es elfelejtkeznek rola. Ott aztan kitombolja magat. 

  2015-01-23  02:36
  Georgina Bojana (52504)
  előzmény:
 8. 2015-01-23 15:1752505.

  Es meg mindig sokszor elofordul majd, hogy hirtelen eszbekapsz - nincs tobbe! A legjobb, ha nem gondolsz ra. Nekem legalabbis igy jon be. Persze, azert mindig, minden pillanatban az eszemben van...


  Az emlitett konyvet nem olvastam,  de remlik, hogy valaha nagyon regen iskolatarstol kolcson kaptam az irono egy masik regenyet, mar nem emlekszem a cimere sem, egy babarol szolt, akinek "eleteben" 9 (vagy 7)? gazdaja akadt, nagyon tetszett, keresem, de regi iro, elfeledtek. Akadnak ilyenek. Zilahyt anyam szerette, tehat ismerem, s az itteni konyvtarban raleltem a Duykay csaladra, mondhatom, elcsodalkoztam.


  Ha az emlitett film erdekel, talan a YouTube-on megtalalod. Nemcsak a tartalma miatt erdemes megnezni, hanem a ket nagyszeru szereploert is. Micsoda tragedia, hogy Charles Boyer ongyilkos lett! Eleg sok filmjet lattam, Gazlampa a kedvenc, Ingrid Bergmannal! 

  2015-01-22  23:17
  őszirózsa (52502)
  előzmény:
 9. 2015-01-23 02:3652504.

  Ez vagy ezek a JucaMucák, mert nem tudom, hogy egy ember-é? Avagy többen vannak?! Elképesztő hazugságokkal terhelték az agyamat, mindaddig, amíg elolvastam a beírását, vagy beírásukat. Most már nem olvasnám el, még akkor sem, ha nekem címzik. Nem vagyok én mazohista, hogy szekáltassam, mérgesítgessem magamat az ilyen irományok olvasásával. Szerintem azért is tűnt, vagy tűntek el, mert látta, vagy látták, hogy nem volt tapsoló udvartartásuk. Nem is törődtünk velük, vagy vele?! Az ég tudja, mondom, csak az ég tudja, hogy egy ember-é, avagy ketten vannak?! Az biztos, hogy valami nem stimmel a fejében, fejükben, nagy zavar van, az biztos. Orvosi eset ez már.


  *


  Milyen érdekes, amióta egyáltalán beléptem a nettre, vagyis használom, mindenütt ezen a néven írok, válaszolok. Semmi bajom nincs a saját nevemmel. Sőt kimondottan hálás vagyok annak, hogy így neveztek el. Mindig is tetszett.


  Georgina Bojana = G.B.

  2015-01-19  18:51
  Bagoly (52496)
  előzmény:
 10. 2015-01-23 02:3052503.

  Drága Bagolyom, Bubsi kutya, a többi kutyusommal együtt benne maradtak a szívemben, mindörökre. Ők nem egyszerűen a kutyáim, de a barátaim voltak. De nem is szeretnék erről írni, mert elsírom magam. Csak egyetlen mondatot: amikor a gurulós járókerettel mentem és egyik kezemben Bubsi kutya póráza, a másikban Röffentyű kutya póráza, s a könyökömmel rátámaszkodtam a járókeretre, úgy mentünk hármacskán sétálni. Bubsi, a hatalmas, tekintélyt parancsoló kutya, aki elől kitértek az emberek is - olyan lassan lépegett mellettem, hogy könny szökött a szemembe a meghatottságtól. Igen, tudta, hogy nekem fáj a lépés, nem húzott volna el. Röfi? No ő visszaugatott a többi kerítés mögül acsarkodó kutyára, Bubsi pedig rákaffantott. Röfi azonnal csendben maradt. Hát igen, így éltünk. Nagyon hiányzik. Röfi sokáig nem is evett, csak nagy rábeszélésre. Hiába mondják, gondolják, hogy az állatoknak nincsen lelkük. Van. Méghozzá némelyiknek olyan hatalmas, hogy alig fér a mellkasába és jó. Nem olyan, mint némely embernek.


  *


  Ami az időjárást illeti, nagyon el vagyok keseredve. Itt ahol élek, hó nem volt, tehát a föld a nyáron hamar kiszárad majd. Nem lettek a víztartalékok feltöltve, mint régen. Esett a hó, amikor az elolvadt, a föld betározta a vizet és így a nyarat jobban kibírták a növények. De most? Olyan duzzadtak az orgonabokromon a rügyek, sőt tegnap a rózsabokron is láttam, ijesztő! Most meg beharangozták, hogy jön a fagy. Mi lesz velünk?! A gyümölcsfáinkkal, a virágjainkkal?! Az emberek egymással olyan gonoszak, rosszak, hogy az Isten is elhagy minket. G.B.

  2015-01-19  15:58
  Bagoly (52495)
  előzmény:
 11. 2015-01-22 23:1752502.

  Valikám! Irigyellek a filmélményért, mert biztos nagyon jó volt! Nekünk is volt egy regényünk ettől az írónőtől, de most ugrott be mintha nem ez lett volna a cime, hanem valami olyasmi Az élet ujra szép!/Abban egy gazdag gyároslány története játszódik, megsüketül-valami fertőzéstől-vőlegénye a hugával összeszűri a levet, és Őt meg egy munkáscsaládból lett gyári orvos gyógyítja meg és természetesen szerelem lesz......


  Utána is fogok nézni a másik regényének, a film cime ugyanaz lett???Látod "zsenge korom" ellenére hallottam, sőt olvastam is ilyen régi könyveket.Nekünk is elég szép könyvtárunk volt, meg a tágabb családban is mindenki olvasott.Ovónő nagynénémnél olvastam először Zilahyt,aA két fogoly ciműt is    ...pedig akkoriban "tiltott volt".Azóta megvettem elsőnek ezt, meg még jó párat, ami megjelent.Tetszik az angolul írt és utólag magyarra fordított Dukay család is , 3 kötetes..


  Elég rossz 24 órám volt, talán kicsit megnyugszom, tegnap este ilyenkor tört rám az utolsó hét történései férjemmel....Olvasni nem tudtam a könnyektől, TV, rádió szintén nem kötött le....Lesz ez még többször is, nagyon sokat emlegetlek magamban ilyenkor...Még mindíg olyan valószínűtlen, hogy megtörtént, és nincs visszaut...

  2015-01-22  15:48
  Bagoly (52500)
  előzmény:
 12. 2015-01-22 18:1152501.

  Jol gondolja meg, hova akar koltozni valaki! A vilag 10 legdragabb orszaga: Svajc; Norvegia; Venezuela; Izland; Dania; Ausztralia; Uj Zeland; Singapore; Kuwait es England.  Ha olcso helyet kerestek: Idia, Nepal es Pakisztan. 

 13. 2015-01-22 15:4852500.

  Tegnap este sikerult elkapnom egy nagyon jo filmet, muszaj, hogy elmeseljem a tortenetet. Valaha kislanyka koromban olvastam Racheld Field: Egy asszony harom  elete cimu konyvet. Gondolhatjatok a meglepodesemet, mikor felfedeztem, hogy filmet is keszitettek belole, raadasul a legkedvesebb szereploimmel: Bette Davis es Charles Boyer. A TV nagyon ritkan mutatja, nem tudom miert, igy tegnap orommel neztem meg harmadszor. A cime: All this and heaven too. Ja, igaz tortenet es a film eppen olyan remek, mint a konyv volt.

 14. 2015-01-19 19:5452499.

  Szerintem nem kell neki erolkodni a magyar nyelvben, egyszeruen csak szeret egy hamis kepet festeni magarol. Abban igazad van, itt mindenkit szivesen latunk egy kis beszelgetesre, csak az a beszed legyen normalis. Nagyon sokan nagyon sokaig megmaradnak nalunk, ritkan fordult elo, hogy veszekedes, zurzavar lett volna. Most, hogy visszagondolok multunkra: hát valosagos szent-lelkek vagyunk!


  Egy kicsit elmaradtam a kivegzesekkel: kezd unalmassa valni. Valami uj temat kell keresni. 


   

  2015-01-19  19:24
  liat (52498)
  előzmény:
 15. 2015-01-19 19:2452498.

  Elgondolkoztam.


  Ha szeretne kozenk jonni beszelgetni, senki se dobna ki. Tolem se kertetek belepesi nyilatkozatot. Lassan, ahogy ir az ember, megismerik a tobbiek. Ha nem is beszelunk mindenki reszerol vagy reszere szeretetrol, attol meg lehet ertelmes emberkent beszelgetni. Nem csak kotozkodni. Mert ha akarunk, akkor fozunk, idojarasrol beszelunk, kivegzesekrol stb.


  Ha valakinek van egy jobb, erdekesebb temaja, bedobja, kibeszeljuk.


  Lehet, hogy erolkodnek magyarul irni-olvasni-beszelni, de a kommunikaciot nem tanitottak meg nekik. Kar, sok minden mulik ezen. Semmilyen topikban nem fogadjak oket kedvesen.


  Errol ez a mondas jut eszembe: ha mar 5-en mondjak, reszeg vagy, menj haza.


   

  2015-01-19  18:51
  Bagoly (52496)
  előzmény:
 16. 2015-01-19 18:5852497.

  Koszi, teljesen ertheto a magyarazat a catfishrol.


  Ahhh..mar nem is tudom megmondani, hany eve csinaljak ezt a jucamucak. Sose ertettem, miert jo ez nekik? Miert hazudoznak ossze-vissza? Miert engedik az idetlenebb, eretlenebb tarsaikat ide beirkalni? Mennyiben segiti oket a nyelv gyakorlasaban ez a taszito stilus?


  2015-01-19  18:51
  Bagoly (52496)
  előzmény:
 17. 2015-01-19 18:5152496.

  Vagy egyszeruen csak igy akarja magara terelni a figyelmet. 


  Hallottad mar a "catfish" kifejezest az interneten? Ezt olyan valakire hasznaljak, aki kiadja magat masnak, mint ami valojaban. Tobb neven jelentkezik be, neha elbeszelget sajat-magaval, ha eppen nem akad aldozata, akivel tobbnyire osszevitatkozik, mert nagyon szeret sertegetni es viszalyt szitani. Ebben eli ki magat. Na most, a catfish, magyarul harcsa, tudvalevo, hogy a viz feneken, az iszapban keresget, egyszeruen "vizet zavar" - tobb magyarazat nem is szukseges. A Juca-muca egy ilyen kis harcsa. Aki beszel angolul, utana nezhet a Google-ban, csak irja be Catfish. 

 18. 2015-01-19 15:5852495.

  En is koszonom, hogy irtal. Erdekes, emlited a Bubsi kutyat, eppen tegnap este morfondiroztam rajt, gondolom, nagyon hianyzik.


  Nem tudom, az orgonak miert sietnek, meg nincs vege a telnek!

  2015-01-19  00:44
  Georgina Bojana (52494)
  előzmény:
 19. 2015-01-19 00:4452494.

  Tegnap és ma is viszonylag jó volt az idő. Az orgona bokromon a rügyek meg vannak hízva nem örülök ennek. A klaviatúrám nem engedelmeskedik, nem tudok rajta gyorsan írni, mert téveszt, vagy nem üti le azt a betűt, amit akarnék. Kell egy újat vásárolnom.Azt pedig már régen hallottam, hogy Párizsban a hóhérnak szánt kenyeret felfordították, "hassal" felfelé.


  Én úgy tudtam, hogy azért "rajzolják rá a keresztet" a kenyérre, hogy áldott legyen, mielőtt megszegjük. Hiszen a Szent Írás szerint is a kenyér Jézus teste, ha hozzá iszunk vörösbort, az pedig a vére.


  (Zárójelben jegyezném meg, hogy én többször úgy iszom a vörösbort, még azt a 1,5 decit is, hogy mellé eszem kevés kenyeret, mert úgy jobban ízlik. Nem vallásosságból, csak azért, mert finom).


  *


  Bubsi kutya nagyon hiányzik, Röffentyű még mindig sír utána, akkor megvigasztalom. Köszönöm, hogy írtál, jó egészséget, sok örömetés minden szépet kívánnék! - G.B.

  2015-01-17  15:33
  Bagoly (52491)
  előzmény:
 20. 2015-01-18 18:2952493.

  hahahahahahaha


  EZ nagyon jo! Meg nem hallottam soha!


  Koszi! Epito jellegu tanmese volt!

  2015-01-18  18:03
  Bagoly (52492)
  előzmény:
 21. 2015-01-18 18:0352492.

  Tanmese. (egy kicsit feleleszteni a topikot).


  Egyszer volt, hol nem volt, egy ferfiu, aki gyerekkora ota hatalmas rettegesben elt, attol felt az ágya alatt rejtozik valaki. Neha almatlanul toltotte az ejszakait. Vegul mar nem birta tovabb, elment az elmeorvoshoz, aki figyelmesen meghallgatta es azt mondta, semmi baj, en konnyeden kikuralom magat, heti 3 alkalommal jojjon, egyenkint 80 dollar. A pasas nyelt egyet, vakargatta a fejet es azt felelte, gondolkozik rajt. Elment, de kozben betert egy italozoba, ahol nehany kupica palinka kozben elpanaszolta problemajat a kiszolgalonak. Az 10 dollarert azt ajanlotta neki, vagja le az agy labait, igy biztosan nem fer ala senki...

 22. 2015-01-17 15:3352491.

  Udv es hodolat, Bojana, meg egy szelet friss, feher kenyer. Tudod, hogy az en anyam is mindig keresztet rajzolt mindenre, mielott megszegte, s en is! Eltanultam. Mikor kerdeztem miert, nem tudta, de en tudom: nehogy a gonosz beleszalljon es bekapd!  Na, kellett neked emliteni a retest, most ennek egy (vagy ket, esetleg harom)! szeletet! Hát hogy-smint vagyogatsz, mi ujsag? Itt javaban dul a tel, ma ugyan (allitolag) kellemetes 1, igen, + 1 fok lesz, az iment szallingozott valami pehely-feleseg, most szepen sut a nap. Holnap +3 lesz, aztan ismet minuszok kovetkeznek, gondolom majusig, de majdcsak jon a tavasz-nyar, csak ki kell varni.

  2015-01-17  01:55
  Georgina Bojana (52490)
  előzmény:
 23. 2015-01-17 01:5552490.

  Valódi kenyeret már nagyon régen ettem, huszonéves koromban. Amikor Dédim sütötte. Annak milyen illata, állaga volt?! Azt az ízt sehol sem tudom megtalálni. Ő mindig "öreg tésztával" készítette, ha nemvolt, akkor kovásszal és újból lett "öreg tésztája", no meg friss, ropogós, kerek kenyere. Mindig keresztet rajzolt a késsel a kenyér aljára, úgy szegte meg. Máig előttem vannak a mozdulatai. No meg a másik Nagyanyám, amikor a rétest húzta, látjátok én már arra nem volnék képes. Megveszem a kész réteslapot, de az köszönő viszonyban sincs azzal, amit Ők ketten, a Dédim is és a Nagyanyóm is készített. Nagyanyóm nem töltötte meg olyan ducira, de mindig finom volt. Dédim viszont kövérre, hurkásra töltötte és rövidekre vágta.


  Felejthetetlen ízek és illatok.


  Benéztem, örülök, hogy Vagytok és jó egészségben. A legjobbakat kívánom, szeretettel - G.B.

  2015-01-16  15:25
  Bagoly (52489)
  előzmény:
 24. 2015-01-16 15:2552489.

  Ez valodi kenyer, bizony messze all az otthoni foszlos kalacstol! Eppen most eszem egy szeletet a reggeli kavemhoz. Igen, lehet bele tenni mazsolat (a legelterjedtebb); vagy komenymagot, napraforgomagot - en csak ugy, uresen szeretem. Jaj, a hatrakott gyerekkori kedvencem volt, de en is kiszaladtam a konyhabol, mikor sult!

  2015-01-16  00:12
  őszirózsa (52488)
  előzmény:
 25. 2015-01-16 00:1252488.

  Ez olyan kalácsféle lesz?  Kávéhoz, vajjal, mézzel, dzsemmel...Nagyon egyszerű, meg egy edényben össze lehet kavarni....Nem lehetne valami bogyós gyümölcsöket beledobálni  ?


  Ilyesmi nálunk is a poharas sütinek mondott, abban is ugyanazzal a pohárral kell kimérni a hozzávalókat és abba is kefir, joghurt,tejféle van, és sütőpor, szódabikarbóna nincs, de lehet jó, mert könnyebbé teszi...Erről jut eszembe, akkoriban többször sütöttünk hatlapost, amibe kellett a szódabikarbóna...Kis Zolám nem értette a szót, ugy hívta, hogy "szódabiharbóna", zavarta a szaga, mikor sült..Most bezzeg ez a kedvence , nem zavarja a szag....Na, most nagy hülyeséget írtam, a hatlaposba "szalakáli" kell!! De az igaz, hogy szódabiharbóna- szót találta ki....A szalakálinak van erős illata....

  2015-01-15  17:56
  Bagoly (52487)
  előzmény:
 26. 2015-01-15 17:5652487.

  Hoztam egy "irish soda bread" receptet, allitolag az irek es skotok nagyon szeretik.  En is. Semmi pepecseles nincs vele, gyurni-keleszteni nem kell, nincs benn eleszto.


  3 pohar liszt, - 1 evokanal sutopor, -1/3 pohar cukor (en kevesebbet tettem bele) - 1 kkanal so, - 1 kkanal baking soda (sodabicarbonat);  - 2 pohar aludttej (lehet yogurt fele tejjel, vagy 1 evokanal citromle 1 pohar tejhez); 1 egesz tojas - mindent osszekeverni fakanallal es beleforgatni 1/4 pohar olvasztott vajat. Kizsirozott kenyerformaba ontve elomelegitett 325F (165C) sutoben 65-70 percig suljon. 

 27. 2015-01-14 16:3052486.

  Ez de aranyos kezdemenyezes!

  2015-01-14  14:58
  Bagoly (52485)
  előzmény:
 28. 2015-01-14 14:5852485.

  Hideg ido - melegszivu emberek. Egy kisvarosban kezdtek es elterjedt: villanypoznara salakat tekertek fel,  egy nagybetus cedulaval: ha fazol, vegyel el egyet. 

 29. 2015-01-13 19:5652484.

  Nem is tudtam, hogy Erdelyben ilyen komisz az idojaras! Na igen, Kanadat valasztottam es el nem cserelnem semmi mas orszaggal!  S Torontot sem, semmi mas varossal.

  2015-01-13  19:40
  liat (52482)
  előzmény:
 30. 2015-01-13 19:5252483.

  Nem is tudtam, hogy Erdelyben ilyen komisz az idojaras! 

  2015-01-13  19:40
  liat (52482)
  előzmény:
 31. 2015-01-13 19:4052482.

  Jo gyerek a nagyfiam..csak rettentoen turelmetlen. Amikor igy nekikezd valaminek, mindig csak azon imadkozom magamban, hogy minden menjen neki siman, ahogy elkepzelte. Mert ha nem, akkor hajjajjj...


  De ma siman ment minden, leszamitva a furogepet. Sebaj.


  Haaaat igen...amikor a homersekletre panaszkodnak masok, pl Kanadasok, Erdelyesek /ott most -35 fok van/ .. azt szoktam mondani, ki hova koltozott, ki mit valasztott maganak..


   


  Akkor nalatok meg annyi tavasz sincs, mint itt. Itt legalabb van egy keveske atmenet. De itt sincs klasszikusan 4 evszak.

  2015-01-13  19:33
  Bagoly (52481)
  előzmény:
 32. 2015-01-13 19:3352481.

  Az ilyen remek nagyfiut ne add senkinek! A hosugarzot nem lehet ragasztoval feltenni? 


  Hat egy kicsit unom a hideget, de istenkem, majd megenyhul es mire junius lesz, kellokeppen felmelegszik az ido. Mondtam mar, hogy itt a punkosdirozsa juniusban kezd viragozni? Majusban kidugja a kis voros szaracskajat a foldbol, aztan lassan noldogel, majd junius egyik szep napjan - egyik naprol a masikra - bokorra valtozik es attol kezdve virul. Orgona szinten. Ugyanigy a fak is. Este, lefekves elott kinezel, meg rugyeket is lampassal keresel, s reggelre lombok boritanak mindent. Magyarul mondva: tavasz nincs, ne is keresd, ne is vard, ne is ohajtsd - nem is beszelunk rola. 


  Nem szep toled, hogy + 20-at emlegetsz, mikor minket megvesz az isten hidege!

  2015-01-13  18:06
  liat (52480)
  előzmény:
 33. 2015-01-13 18:0652480.

  Mihihihinusz 21???? Aminek az erzete mihihinusz 29? Anyamborogass!


  Akkor en mar nem is mondok semmit.


  Ma isteni ido volt. Az elmult 3 napban nem volt eso. Gyonyoru napsutes es felmelegesed volt. ma legalabb 20 fok volt. Pluszban...


  Elvezet volt kint lenni. A lakas hideg. Sajna holnaptol lehules es esozes.


  Ma nagy orom ert. Mire hazaertem delelott a munkabol, a ferfi a csaladban a furdoszobaban ugykodott. Ez alatt nem a ferjemet ertem, hanem a nagyfiamat.


  Csinalt nekem fedett konnektort. Vett nekem egy szep furdoszobai lampahoz valo burat. Lekaparta a tobb eve beazott falreszt, leglettelte es ki is festette a furdoszobat.


  Aztan elvitt es vettunk egy olyan hosugarzot, ami kimondottan biztonsagos a furdoszababa. Ehhez kellett a konnektor.


  Csak annyi a szepseghibaja a tortenetnek, hogy nincs furonk, a fal meg betonfal. IGy nem tudtuk feltenni a falra. Egyelore a foldon lesz amig nincs megoldas.


  De nem kell mar 10 fokos furdoszobaban furodni. Hallelluja!!!!


  Most fejeztem be a furdoszoba kitakaritasat. de minden keszen, minden tiszta.

  2015-01-13  15:02
  Bagoly (52478)
  előzmény:
 34. 2015-01-13 16:1452479.

  Ma mi se panaszkodhattunk, mert nagyon szép tiszta idő volt, reggel -1 volt. Hová lettek innen az emberek, pedig egy nagyon jó kis csapat szokott itt beszélgetni.

  2015-01-13  15:02
  Bagoly (52478)
  előzmény:
 35. 2015-01-13 15:0252478.

  Bezzeg itt nem borus - ragyogoan sut a nap. Csak az a baj, -21C fok van. Ha hozzaszamitod a szel fuvallatat, -29! Elhataroztam, hogy nem lepek ki. Pedig csak a garazsbol kellene kihoznom a szemetet, de nincs erom hozza. Hogyne, hogy lefagyjon az orrom!

  2015-01-12  16:14
  Kusza (52477)
  előzmény:
 36. 2015-01-12 16:1452477.

  Köszönöm, jól vagyok, csak nem szeretem ezt a hideg borús időt, az embernek a hangulata is rossz tőle.

  2015-01-12  16:03
  Bagoly (52475)
  előzmény:
 37. 2015-01-12 16:0552476.

  A napokban en is igy jartam, szep hosszu tortenetet irtam, aztan az "elkuldom" helyett a "megsem" gombot nyomtam meg. Ugy elkeseredtem, eltavoztam.De legalabb megkimeltem a Vandorlelkeket...

  2015-01-12  15:52
  őszirózsa (52474)
  előzmény:
 38. 2015-01-12 16:0352475.

  Legy udvozolve es ne csak olvass, irj is! Igaz, neha en is benezek a gyujtogetokhoz es nem szolok!


  Hogy's mint vagy?

  2015-01-11  22:43
  Kusza (52473)
  előzmény:
 39. 2015-01-12 15:5252474.

  Most szállt el egy regényem, az utolsó karaktert is felhasználtam,már a képet tettem fel, mikor ende lett....Bolondján vagyok ..


   

  2015-01-11  21:50
  Bagoly (52472)
  előzmény:
 40. 2015-01-11 22:4352473.

  Szia Valika, nagyon egyedül vagy most itt, gondoltam, ha már benézek, azért szólok is hozzád. Szeretek én is olvasni, leginkább a történelmi könyveket. Sajnos nem győzöm a műkönnyet a szemembe csöpögtetni, mert hamar kiszárad.

  2015-01-11  21:50
  Bagoly (52472)
  előzmény:
 41. 2015-01-11 21:5052472.

  Hüha, milyen kihalt a forum! Az en elmaradasomat meg lehet bocsajtani - olvastam, egyik konyvet a masik utan, ha ugy hozna a sors, hogy el kell tavoznom, nem akarok tul sok konyvet olvasatlanul hagyni magam utan. 


  Meg mindig tel van, de ma mar enyhe az ido, -1C fok, holnap is ennyi lesz, de utana ujra -10, hat megiscsak kellett volna zsakba tenni egy kis meleget a nyar folyaman! 


  Tegnapelott sutottem zsemlet, szep nagyokat, majdnem kis ciponak lehetne mondani, el is fogyott, mert megfeleztem az eloirt adagot. Eleg jo volt, de az "elegjo" nem azt jelenti, hogy maskor is elkeszitem. Kicsit tomornek talaltam. Van nekem jobb is! Tegnap bostoni sult bab ( Boston baked beans) volt, csak nem sutottem, egyszeruen foztem. Utana mi mas: Boston cream pie! Na, ezt mar ezer eve nem ettem! (probalom leszoktatni magam a felesleges kremes-habos-cukros sutemenyekrol) De lattam a kepet egy magazinban es rogton elkeszitettem. Egyszeru piskota, (nem az eredeti recept); amit kette vagsz, megtoltod vanilia kremmel (ne fukarkodj vele); es bevonod csokoladeval. Kerek kapocsos tortaformaban sutottem, 8 jokora szelet lett belole.

 42. 2015-01-09 21:4452471.

  szaraZsaggal. bocsi.

  2015-01-09  21:31
  liat (52470)
  előzmény:
 43. 2015-01-09 21:3152470.

  Akkor meg jooo sok van hatra a hidegbol. Nalunk 3 honap mulva lagy tavaszi szellok fognak lengedezni. Vagy nem. Es jon a rohadek sivatagi szel 40 fokkal es iszonyatos szarassaggal. Olyan, mintha az ember a hajszaritoba lelegezne bele.

  2015-01-09  21:17
  Bagoly (52469)
  előzmény:
 44. 2015-01-09 21:1752469.

  Igen, igen, most mar emlekszem - valoban igy hivtak. Ez a krumpli nagyon jol nez ki. Szerencsere, ebben a pillanatban nem ehezem, kulonben nekiallnek rosejbnit sutni!


  Egesz komolyan megeredt a ho! Hát sohsem lesz vege ennek a telnek??? Csak viccelek. Meg harom honap van hatra.

  2015-01-09  21:11
  liat (52467)
  előzmény:
 45. 2015-01-09 21:1652468.

  Igen, igen, most mar emlekszem - valoban igy hivtak. Ez a krumpli nagyon jol nez ki. Szerencsere, ebben a pillanatban nem ehezem, kulonben nekiallnek roseibnit sutni!


  Egesz komolyan megeredt a ho! Hát sohsem lesz vege ennek a telnek??? Csak viccelek. Meg harom honap van hatra.

  2015-01-09  21:11
  liat (52467)
  előzmény:
 46. 2015-01-09 21:1152467.

  Rosejbni...nagyanyam szegeny tonna szamra sutotte annak idejen. Imadtam enni.


  Nem, ez nem fagyasztott. Szaritott. ott van a kepen a zold szalvetan.

  2015-01-09  21:06
  Bagoly (52466)
  előzmény:
 47. 2015-01-09 21:0652466.

  Ilyennel meg nem talalkoztam. Fagyasztva aruljak? Otthon nagyon szerettem a zsirban (mert ugyebar, akkoriban meg kerultek az olajat); sult krumplit. A meghamozott burgonyat leheletvekony karikara vagod es megsutod. Elfelejtettem, hogy' hivtak. Pillanatok alatt keszen volt, megsoztad es maris etted. Ossze-vissza egettuk a szankat. Ah, regi jo idok... Persze, itt van a "french fry". A frenchrol jut eszembe: szoval a franciak nem teketoriaztak, a negy terrorista kozul harmat agyonlottek. (a negyedik megszokott). Bezzeg az amerikaiak napokig targyaltak volna veluk, szep szoval probaltak volna rabeszelni oket, hogy ugyan, ne butaskodjanak, adjak meg magukat! Még MacDonald etellel is etettek volna oket. Igaz, hogy ezzel a modszerrel nem sok tusz vesztette az eletet!


  U.i. A hideg egyre tart. Szallingozik a ho. -8C fok van, vagyis Torontoban a helyzet valtozatlan.

  2015-01-09  19:50
  liat (52465)
  előzmény:
 48. 2015-01-09 19:5052465.

  Nalam a szobaban  a szamitogepnel 14.6 fok van. a furdoszobaban 10.6.


  Kint plusz 4.


  A Gan Yavnei csoportban valaki nosztalgiazott es elmeselte, hogy vett "csoda csipszet". Ez volt gyerekkoranak a kedvence. Na egybol elmentem ma en is venni es megmutatni a lanyomnak. Ez egy sima szaraz krumpli lapocska. De ha bedobom a forro olajba, feljon es kis kosarka format vesz fel. Nagyon gyorsan kell vele dolgozni, mert pillanatok alatt tortenik es gyorsan megeg. Kivancsi voltam, Liat mit szol hozza. A fiuk amikor kicsik voltak, imadtak. Neki is tetszett.


   

  2015-01-09  16:19
  Bagoly (52464)
  előzmény:
 49. 2015-01-09 16:1952464.

  Hüha, en mar 9 eve nem voltam szemorvosnal, de csak akkor hordok szemuveget, ha latni akarok.


  Ma kisse enyhult az ido: -10C fok van. Holnap meg jobb: -9C es igy tovabb... 

  2015-01-09  16:09
  liat (52463)
  előzmény: