Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Roaccutan-kúra? HELP

bellavita2
Létrehozva: 2005. március 27. 15:54
A bőrgyógyászom ajánlására hamarosan el kezdem szedni a Roaccutant, hogy szép és pattanásmentes legyen a bőröm. őszintén szólva kicsit tartok a kezeléstől, sok negatívumot hallottam, és a dokinő fogamzásgtáló szedése nélkül nem is engedi majd a kezelést. Kinek mi a tapsztalata a gyógyszerrel kapcsolatosan? Szedjem vagy ne szedjem? Milyen változást tapasztaltatok a kezelés alatt? Milyen negatív hatások léptek fel? Mennyire bizonyult hosszú távon is hatásosnak?A szedést megszüntetését követően is tart a hatása? Segítsetek! Köszi
  1. 2016. június 25. 18:291224.

    Derminax  biztonságosabb   


     

  2. 2014. szeptember 24. 06:291223.

    Tabletta pattanások ellen - http://track.derminax.hu/product/Derminax/?uid=2484&sid=814&pid=123&bid=advandec Megkaptam a rendelésem, mely időben érkezett, és a pirulák is tökéletesen hatnak.

  3. 2014. szeptember 24. 06:281222.

    Tabletta pattanások ellen - http://derminax.hu Megkaptam a rendelésem, mely időben érkezett, és a pirulák is tökéletesen hatnak.

  4. 2014. Április 5. 10:581221.
    Sziasztok !
    Én kb.3 hónapja szedem ezt a gyógyszert.
    Már megőrűltem a pattanásoktól....
    Mindent kipróbáltam már ,de ez az első gyógyszer aminél a változás döbbenetes.
    Az első 2hónapban 10mg-os kapszulát szedtem.
    A 3.hónap 20mg napi 2x este és reggel.
    A mellékhatásai borzasztóak,de kibírom.
    (Inkább mint a patik)
    De tegnap nagyon csúnyán bevérzett a szemem.
    Utána olvastam,és mindenki a vérnyomásra utalt.
    A kérdésem csak annyi,hogy volt valakinek ehhez hasonló
    tünete?!
    Ha volt,kérlek írjátok le, hogy mivel lehet ezen segíteni.
    Nem fáj,csak nagyon zavar.....
    Köszönöm.
  5. 2011. július 6. 17:301220.

    Nem tudom hogy végigolvastad-e amit írtam, mert pont azt írtam, hogy a fogamzásgátló alatt(!!!) volt csúnya a bőröm, és akkor hullott a hajam, mióta már elhagytam, több mint 2 éve, azóta sokkal jobb a bőröm.

    Nagyon-nagyon sok lánynak a fogamzásgátló alatt javul, ezt tudom, engem is ezért nem értettek az orvosok, hogy akkor nekem miért nem javul.

    Mióta elhagytam, azóta jött rendbe a bőröm, meg azóta megint dús a hajam, nekem a hormonrendszeremet nem az vágta tönkre, mint a legtöbb lányét, hogy abbahagyták a tablettát, és akkor tele lesznek pattanással, nekem az volt a rossz, amikor szedtem.

     

    De értem, hogy mire gondolsz, és sokaknak tényleg ez a megoldás - mármint hogy amíg szedik a tablettát szép a bőrük, de mihelyst abbahagyják, utána lesz megint csúnya, nekik biztos, hogy kell egy alapos hormonvizsgálat, én már voltam hormon vizsgálaton, és minden rendben (természetesen miután már nem szedtem a tablettát).

     

    Pont amiatt írtam le a tapasztalataimat, hogy vannak olyanok is, akiknek a fogamzásgátló kavarhat be, és nem miután abbahagyták, hanem míg szedik.

    előzmény:
    Milu (1219)
    2011-07-06  15:41
  6. 2011. július 6. 15:411219.
    Ezt rosszul gondolod, sokaknak a haja is hullik. A fogamzásgátló csak elnyomja egy darabig a tüneteket, de az anyagcserezavart nem szünteti meg. Elmennél egy terheléses inzulinvizsgálatra, elcsodálkoznál. Ezért van összefüggésben a táplálkozással. Ha szigorúan betartanád a cukor-, fehérliszt mentes táplálkozást, aktív mozgással, észrevennéd a látványos javulást.
    előzmény:
    kiwi771 (1218)
    2011-07-06  15:11
  7. 2011. július 6. 15:111218.

    A fogamzásgátló óta már szinte teljesen rendben van a bőröm, én a régi tapasztalataimról beszélek.

    Ha hormonális lenne, akkor a fogamzásgátló alatt szépnek kellett volna lennie a bőrömnek, és nem kellett volna hullania a hajamnak.

    A kencék amiket felsoroltam nem egyszerre használom őket, leírtam a tapasztalatokat azokról amiket eddig használtam.

    A táplálozás a hormonokra is befolyással van.

    Legjobb példa az inzulin.

    Nyáron ha lesz időm elolvasom majd Alan C. Logan - The Clear Skin Diet c. könyvét, aki híres amerikai kutató, és rengeteg kutatócsoport vizsgálta az ételek hatását a hormonokra, meg a bőrproblémákra.

    De amit tanácsoltál, biztosan sokaknak beválik, de nálam inkább a sok "szakértő" kéz, és a táplálkozás miatt lehetett ennyi gubanc, szerintem.

    előzmény:
    Milu (1216)
    2011-07-06  14:38
  8. 2011. július 6. 15:041217.

    Alapozóból sokáig Vichy-ket használtam , mostanában revlon Colorstay-t, amit egyszerret szeretek és utálok, hasonló mint az EL Double Wear és tartós, jó a fedése, de a pórusokat jobban mutatja, nagyobbnak láttatja, mint amekkorák valójában, és baromi nehéz eltávolítani a bőrről.Még az olívás lemosás után(lsd. lejjebb) is mindig lesz a tonikon maradék alapozó...

     

    Amik tuti hogy beváltak:

     

    -rengeteg víz és citromleves zöldtea ivás

    (a zöldtea gyulladáscsökkentő, és a hormonekat is normalizálja)

    -fokhagyma nyersen, vagy pirítósra jó sokat

    -margarinok, tejtermékek, olajos magvak kerülése

    -nem piszkálni a bőrt(!!!)

    -nekem a bőrbarát alapozó is segít, mert egyrészt nem piszkálom az arcom, másrészt véd a piszkos, koszos levegőtől, meg télen a csípős hidegtől is, nyáron mondjuk kellemetlenebb, de akkor alig használok, ill. könnyebbet

    -olívaolajos bőrtisztítás. Igen, nem elírtam, jól fogalmaztam!

    Ez rengeteget segít nekem mindenben, az irritáltságban, a hidratáltságba, a mitesszerek pattanások eltüntetésében, és nem utolsó sorban, ezt használom sminkeltávolítónak is!

    Öntök a tenyerembe az extra szűz olívaolajból, éselkezdem finoman körkörösen masszírozni az arcom, feloldja az alapozó, (ill. ha aznap nincs rajtam akkor is csinálom ezt a "praktikát") és kb. 10 percig masszírozom, dörzsölöm a bőrömbe, és érezni ahogy a mitesszerek az ujjaim között jönnek ki, nagyon bizarul hagzik, de tényleg! :)

    Majd pár vattapamacsot bevizezek meleg vízzel, a felesleget teljesen kinyomom belőlük, és ezzel, óvatosan áttörlöm a bőröm, addig, amig már nincs semmi a vattán.

    Utána arcmosás, tonik, krém, de ha nagyon "ratyi" aznap a bőröm, akkor az olívás tisztítás és az arcmosás között várok 1-2 órát, és rendesen lenyugszik a bőröm, elmúlnak a kis piros irritáltságok, csökken a gyulladás!

    Sokan azt mondják, hogy úristen ez őrültség, és hogy a problémás zsíros bőrömre nem teszek olajat, ezzel én is így voltam, aztán kipróbáltam és beleszerettem!

    Az úgynevezett ásványi olajok mint a paraffin és társaik tesznek rosszat a bőrnek, de az extra szűz olívaolaj csak segít a bőrön rengeteg gyulladáscsökkentőt tartalmaz!

    Az ásványi olajakat viszont kerüljétek! Azok azok amik eltömítik a bőr pórusait, meg az illatanyagok, parabének sem a legjobbak, de akinek nem érzékeny a bőre ezekre, azoknak ezek nem okznak gondot, de mint írtam nekem hiperérzékeny, így nagyon kevés dolgot szeret csak.

    -Vitamindús táplálkozás sok gyümölcs, zöldség

    -nem dohányzom

    -cukros ételek, italok kerülése

     

    Igenis, nagyon sokat számít az, hogy mit eszünk.

    Nekem minden orvos, bőrgyógyász azt mondta, hogy semmit nem befolyásol az étkezés, ez baromság!!!

     

    Sokáig őszintén megvallva jobban tetszett is a gondolat, hogy bekapok egy bogyód, ill. rákenek valamit a bőrömre, és hipp-hopp porcelán bőröm lesz, mert az embernek akaratlanul is sokkal jobban tetszik ez a fajta megoldás, mintsem elismerni, hogy igenis sok lemondással is járhat akár a gyógyulás.

    Én sokszor észreveszem, hogy pl. tejtermékek után lesznek pattanásim, meg fáj a gyomrom, meg rosszabbul érzem magam.

    Pár napja találtam a neten egy otthon is végezhető étel-intolerancia tesztet, a neve Food Detective.

    Kiemelt patikákban, ill, gyógynövény boltokban kapható.

    Sajnos húzós az ára: majd' 20 000 Ft...

    De ezt nagyon jó lenne megcsinálni, mert ez 46 féle ételre kimutatja, hogy az adott személy milyen ételekre intoleráns.

     Linkelek róla, mert ha ezt is kifejteném, akkor még 1000 oldalt írnék kb.

    http://www.food-detective.hu/etelintolerancia/tune tei.html

    46 fajta ételre vizsgál.

     

    Ha az ember konkrétan tudja, hogy teszem azt pl. paradicsomra, banánra, szójára meg tejre allergiás, és szinte teljesen kiiktatja a számára nehezen tolerálható ételeket, akkor ez szerintem rengeteget segíthet.

    Remélem, jövő hónapban sikerül beszereznem, és kipróbálnom!

    Már most nagyon kíváncsi vagyok az eredményre!

     

    Azért írtam ennyit, mert egyrészt baromi régóta küzködök a bőrömmel, és egyre sikeresebben, sok Roa-t szedő meg írta, hogy nem 1 hanem akár más a 2x, ne adj Isten a 3x kúrát csinálják, szóval, lehet ezeknek is adni kellene egy esélyt.

    Én a Roa-t pl. csak akkor szedném ba, ha 1000% lenne, hogy porcelánbaba bőrt csinál, és örökre, és semmi máj- ill. egyéb károsodást nem szenvedek tőle, de ilyet nekem senki nem fog garantálni!

     

    Remélem, hogy azért lesz legalább 1 ember, akinek tudtam segíteni, mert tudom, milyen borzasztó ez az egész, az egész személyiségünkre, kisugárzásunkra, önbizalmunkra, pénztárcánkra, mindenre hatással van!

     

    Fel a fejjel!

    Mindenkinek szép napot!

     

    ui.: bocsi az iszonyú hosszú bejegyzésekért.

     

    előzmény:
    kiwi771 (1215)
    2011-07-06  14:28
  9. 2011. július 6. 14:381216.
    Ha megunod ezt a sok kencét, akkor esetleg menj el egy endokrinológushoz és ne külsőleg próbáld kezelgetni magad.
    előzmény:
    kiwi771 (1215)
    2011-07-06  14:28
  10. 2011. július 6. 14:281215.

    De azon kívül szinte minden.

    Rá 8 hónapra elmentünk a nőgyógyászhoz, hogy ez már tényleg nem állapot, előtte is panaszkodtam, de még én voltam leoltva, hogy a szervezetemnek alkalmazkodnia kell a gyógyszerhez, meg hogy hozzá kell szoknom, és hogy a "szervezetem nem úgy reagál rá ahogyan kellene"!!! Értitek, szóval én vagyok a hibás!!! Sőt hogy merészelem rontani a statisztikájukat!!!

    Majd merő véletlenségből megláttam annak az Organon cégnek a plakátját a falán, mikor távoztam a rendelőből, akik a Gracial-t is gyártják, és hát nem pont azt kaptam???

    Milyen véletlen, nem igaz???

    Szóval újabb kb fél év szinte ugyanazok a mellékhatások, az egykori dús hajamnak, majdnem a fele kihullott, de nem mertem abbahagyni a gyógyszert, mert azt mondta a nőgyógyász is, meg a bőrgyógyász is, hogy ha ezek nélkül csúny volt a bőröm akkor utána elszabadul a pokol... és én nagyon féltem ettől...

    Csak! Amit egyikük sem tett hozzá, hogy mivel a fogamzásgátlóktól nem javult a bőrproblémám, mondhatni ugyan-olyan volt, mint előtte, plusz sokszor még jött a hőhullám is=rákvörös fej

    szóval nem oldotta meg azt ami miatt elkezdtem szedni.

    Így harmadiknak a Yadine-t kaptam, de a 8. hónap után abbahagytam, mert semmi sem változott, viszont már mindenki idegeire mentem a lelki csapongásaim miatt, ami aztán nyomtalanul eltűnt, mihelyst abbahagytam a tablettát, ugyanúgy mint a többi mellékhatás.

    Cickafark teát ittam, máriatövismagot ettem - májméregtelenítés gyanánt, ésa bőröm is sokkal szebb mióta abbahagytam.

    Azóta is mindig van 2-3 pattanás általában, meg mitesszerek, de sehol nincs ahhoz képest ahol volt azelőtt.

    Inkább hiperérzékeny most a bőröm, nagyon könnyen lesz irritált, de ez már szuper állapot!!!

    Szóval igazából nem tudom, hogy mitől lett jobb, de hogy nálam pl. nem 100%-an hormonális az ok, az biztos, mert akkor a fogamzásgátlónak el kellett volna múlasztania.

     

    Kozmetikumok amiket használtam mostanság:

     

    Eucerin Problémás bőrre lemosó

    Bioderma Sebium AKN krém.

    Ezek nem voltak rosszak, segítettek, de a lemosó kicsit szárított a krémből meg akármilyen keveset tettem, nem szívódott be soha, de 2-3 évig ezt a kombót használtam.

    Aztán a Clinique Ant-Blemish 3 lépéses termékcsalásot próbáltam ki, ez tényleg segített e pattanások terén, de a tonik nagyon alkoholos, amit a bőröm nem tolerál igazán, szóval ettől nincs igazán pattanás, de iszonyúan kiszárít, és irritált, vörös lesz gyakran a bőröm, ezt használtam eddig.

    Viszont a mszkjuk- Clinique Anti-blemish Solution Cleansing Mask, nagyon jó, meg a Exfoliating Scrub bőrradírjuk is.

    Ez a bőrradír nem árt, hanem javít a bőrön, úgyhogy szerinetm fontos, hogy direkt problémás bőrre valót használjunk.Ebben is van szalicilsav.

    Használtam még régebben, meg néha mostanában is kísérletezgetésképpen tiszta növényi, meg Lush szappanokat, de azoktól a bőröm megőrül, mert elkezd a hámréteg vastagodni, és ellepnek a pattanások , a szalicilsav termékek pont ezt akadályozzák meg plusz a kíméletes bőrradír, szóval az én bőrömre ez inkább beválik. 

    Most a strawberrynet-ről rendeltem a Boscia Clear Complexion  Lemosót, Tonikot, a krém már itt van, és az eddigi legjobb amit eddig használtam.

    Ez a cég a hiperérzékeny bőrre specializálódott, sokkal jobb az érzékeny bőrre mint a gyógyszertári termékek, pl Vichy is, mert azok tömve vannak parabénnel, illatanyagokkal, csak 1-2 termékük van, amiben nincsenek, de azokat orrba-szájba hirdetik is. 

    Nálunk nem lehet kapni csak a Sephora-ban, ami ugye Magyarországon nincsen.

    Akik angolul tudnak, azok megnézhetik itt:

     

    Lemosó

     

    http://www.sephora.com/browse/product.jhtml?id=P199612&categoryId=B70

     

    Ez 4.6 az 5ből

     

    Tonik(ami ALKOHOLMENTES!!!)

     

    http://www.sephora.com/browse/product.jhtml?id=P199611&categoryId=B70

     

    Hidratáló:

    http://www.sephora.com/browse/product.jhtml?id=P265413&categoryId=B70

     

    Szulfát, parabén, alkohol, színezék, illatanyag stb. mentesek.

    Természetes formában tartalmazzák a szalicilsavat, és nyugtatnak is!

    A krém nagyon jó, a többit még nem tudom, nemrég rendeltem ezeket.

    Kb. a gyógyszertári termékek árával egyeznek meg, a szállítás ugye ingyenes az eperneten.

    Én rengeteget, tényleg rengeteget kerestem neten termékek után, és ezek tűnnek a legjobbnak, rengeteg külföldi youtube videót néztem már az elmúlt 1-2 évben, meg fórumokat olvastam.

     

    Folyt.köv.

     

    előzmény:
    kiwi771 (1214)
    2011-07-06  13:59
  11. 2011. július 6. 13:591214.
    Sziasztok!

     

    Én még nem szedtem Roaccutan-t és ha egy mód van rá nem is fogok.

    14 éves korom óta szenvedek a bőrömmel, és most 22 éves vagyok.

    Rengeteg mindent kipróbáltam, így úgy gondolom, hogy leírom, mi az, ami bevált, mi az ami nem, mert ha legalább 1 ember még a roa előtt kipróbál ezek közül valamit, és nem kell beszednie a roát, mert beválik neki, már megérte ez a bejegyzés.

    Szóval.

    Amit a leginkább tanácsolok elkerülni az az alkoholos tonikok!!!

    14 évesen ezzel kezdődött minden, mert akkor még csak 1-2 mitesszerem volt, és elkezdett zsírosodni a bőröm, és mi az amit egyből gőzerővel el kezdtem használni? Oxy tonik.

    Nem mostam arcot, nem hidratáltam a bőröm, csak tonik, reggel este, volt, h még délben is.

    Meg olvastam akkor valami újságban, hogy a bőrradír az milyen jó a bőrproblémákra, ami félreértés ne essék, tényleg hihetetlen jó tud lenni, HA! a helyeset használjuk.

    Én akkor Dove testradírt használtam,amiben még talán csillámok is voltak, nem emlékszem, és ezektől elkezdett nagyon romlani, meg rengeteg egészségtelen dolgot ettem akkoriban a suliban az oszt. társakkal chips, Snickers, kevés víz stb.

    És elkezdett nagyon romlani a bőröm, állandóan az arcomat matattam, mert zavart, és elfertőztem sajnos.

    A mellkasomon soha semmi nem volt, a hátamon azért néha volt, de az is minimális.

    Anyu elvitt kozmetikushoz, na ő kinyomkodta, meg adott rá ilyen maszkot meg olyan maszkot, és csak rosszabb lett, amit megtanultam az az, hogy egy gyorstalpaló 1 vagy nem tudom hány éves kozmetikus képzés nem hiszem hogy elég tudást ad ahhoz, hogy az igazán problémás bőrt kezelni tudják.

    Szerintem egy bizonyos súlyossági fok felett tilos lenne nyomkodniuk, meg piszkálniuk még a kozmetikusoknak is.

    Na mindegy, a nő szemében látszódott az öröm, hogy ő majd milyen szépen kinyomkodja, és rendbeteszi, de ugye csak rosszabb lett, irritált és gyulladt, míg előtt "csak" pár pattanás, kevés gyulladás.

    Iszonyúan szégyelltem a bőröm, és akkor elmentünk egy másik kozmetológushoz, aki spec. IPL talán fénnyel(amivel szőrt is eltüntetnek) kezelgette a bőröm, ami rendben is volt, annyi történt, hogy nagyon elkezdett a hámréteg tőle vastagodni a bőrömön, és az észlény kozmetikus kitalálta, hogy az én bőrömön milyen f@szán fog működni a mikrodermabrázió, ami pici alumíniumszemcsékkel csiszolja le a bőrt, és kétségtelen, hogy biztosan remek eredményeket lehet vele elérni DE! könyörgöm nem az irritált, gyulladt bőrön, amiken mitesszereken kívül pár csúnya, fehér tetejű pattanás is van.

    Na akkor utána volt a legcsúnyább állapotban a bőröm, az egész halványpiros volt, hetekig, talán hónapokig, már nem emlékszem pontosan.

    OK!Akkor én ezekhez 15 évesen semmit nem értettem, Nekik kellett volna tudniuk, hogy szerintem egy bizonyos állapotú bőr láttán már nem szabad ilyet csinálni, de szinte láttam a szemükben a csillogást, h igen, na itt a nagy falat, és én leszek az aki megcsinálom.

    Azóta gyűlölöm a kozmetikusokat.

    Mármint, ha az arcomhoz mernének nyúlni, esküszöm most már letörném a kezüket!!! Ne haragudjatok érte, hogy ilyen durva vagyok, de ilyenkor mindig iszonyú dühbe gurulok!!!

    Szóval, utána bőrgyógyászhoz mentünk, aki először fogamzásgátlót javasolt, amit akkor még nem szerettem volna, anyukám is nagyon ellenezte. Rá 1 percre mondta, hogy legyen a Roaccutan, na az kizárt, mondta anya, meg én is betojtam rendesen, mikor mesélt róla a doktornő.Végül antibiotikumot írt fel amit alig bírtam végig beszedni olyan rosszul voltam tőle, meg a Zyneritet, meg egy gyengéd lemosót.

    A Zynerit csodát tett velem, komolyan mondom, a gyulladás lecsitult valamelyest, a pattanások elmúltak, de nagyon szárított.

    Azért ez egy elég erős szer.

    Pár hónap után már elkezdett nem annyira hatni, majd mikor elfogyott, a doktornő nem akart újat felíratni, azt mondta, hogy az úgy túl erős lenne, hanem mivel megint kezdtek a pattanások előjönni, elkezdtem szedni a Diane 35 fogamzásgátlót, amire aztán szükségem is lett, mert akkortájt ismertem meg Őt

    Szóval, a nőgyógyász semmi kivizsgálás nélkül írta fel, de a bőrgyógyász papírja alapján persze, de egyikük sem csinált semmilyen vizsgálatot.Elkezdtem szedni, és már az első hónaptól rengeteg mellékhatás kijött rajtam, depresszió, hőhullámok - szó szerint kell érteni, egyik percben lángvörös volt az arcom, rá 1 p-re majd szétfagytam, migrén, hajhullás, minden, kivéve súlyingadozás, 52-53 kiló voltam akkor is meg most is. folyt. köv.
    előzmény:
    nitus07 (1213)
    2010-10-16  14:05
  12. 2010. október 16. 14:051213.

    Sziasztok!

    Én majdnem másfél évig szedtem a Roaccutant és mondhatom nagyon sokat segített!!! Már egy éve nem szedem!!!

    És még most is javul az arcom. Pattanásaim már egyáltalán nincsennek, csak néhány nyom és heg van az arcomon. Ami mégis csak jobb, mint a pattanás!!! Már nem zavar egyáltalán az arcom, régen még az utcára sem mentem ki, olyan csúnya volt, de most nagyon szép, ahoz képest amilyen volt! Akkor csúnya csak ha nagyon melegem van, vagy valami hatás éri a bőrömet, mert akkor nagyon kipirosodik és nem nagyon tetszik olyankor!!! Szóval nekem csak jó véleményem van erről a gyógyszerről, és mindenkinek ajánlom, hogyha gondjai vannak a pattanásaival, azonnal menjenek el egy bőrgyógyászhoz és Ő megoldja a problémát!!!

    Üdv mindenkinek!!!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_153835 (1212)
    2010-07-06  18:33
  13. Torolt_felhasznalo_153835
    Torolt_felhasznalo_153835
    2010. július 6. 18:331212.

    Szia!

    Én a Roa-gyógyszert nem ismerem lányok inkább a Diane 35gyógyszert szedik ami szuper.

     

    Ha a lelkivilágod "összetört",mert megint csúnya a bőröd kezd el megint a kúrát.

     

    előzmény:
    Desmond (1211)
    2010-07-06  14:17
  14. 2010. július 6. 14:171211.

    Sziasztok!

    Remélem még valaki olvassa a topikot.

    Inkább csak a roára térnék ki, pattanásos sztorikat már ezeregyszer leírtam az évek során. 

    2008 októberében kezdtem el szedni a roát egészen 2009 májusáig meg ment a kúra. Addigra teljesen sima lett az arcom, sehol egy pattanás, semmi. Mondanom sem kell az önbizalmam és a közérzetem hatalmasat nőtt. Utána hónapokig meg is maradt, a bőröm ugyan bezsírosodott, de közel sem annyira mint azelőtt volt. Nagyjából 2009 november-december környékén elkezdtek előjönni piros foltok az arcom két oldalán és a halántékomon, olyanok mint a pattanások, csak nem gennyesek, nem fáj és nem is lehet érezni, hogy van ott valami ha hozzányúlok. Egy nap alatt mindig eltűntek, de mindig jöttek újabbak. Ilyen régen még a pattanásos korszakomban sem voltak. Ez eltartott egy darabig, ugyan 1-2 pattanás mindig kijött, de egy hóanpban ez az 1-2 belefért, főleg hogy nem gyulladtak. Idén március áprilisban egyre gyakrabban jöttek ki a foltok, mostanra meg már ott tartok, hogy kisebb gyulladt pattanások is jönnek ki, amik nehezen múlnak, de ki sem lehet nyomni. Nem azok a nagy göbök, amik régebben voltak, de így is zavaró. Ma reggel arra ébredtem, hogy teljesen be van gyulladva az arcom, a homlokomon is, ahol már közel 1 éve nem jött ki semmi, tele van apró pattanásokkal. Valaki tapasztalt már hasonlót? Érdemes belekedeni egy második kúrába majd augusztus-szeptember környékén?

     

    Az a gond, hogy 21 éves vagyok, férfi, 14 éves korom óta küzdök velük, mindent kipróbáltam már, viszgálatok, gyógyszerek, kenőcsök stb. és amikor a roa hatott nagyon megörültem. Viszont így ha várok akkor előbb utóbb ismét tele jövök minden jóval. :( 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_ (0)
     
  15. 2009. december 9. 22:251210.

    Hmm...

     

    Sok mindent próbáltam én is...roaccutant is.

     

    Javasolhatok valamit? 

     

    Próbálj ki 3 hónapot totálisan tejtermékmentesen. 

    Ezalatt MINDEN tejterméket értek...sajt, vaj stb

    A pattanásokozó a kazein (casein)... és persze a sok hormon amit beleraknak a tejtermékekbe illetve amivel teheneket etetik.

     

    Én ezt csinálom kb 6 hónapja és nagyon nehéz mivel mindennek szójából kell lennie..vagy nem eszem.

     

    De a bőröm meghálálja!!!

     

    Pattanásmentes vagyok a menszesz idő kivételével (az a hét hormonos)

    amikor kijönnek.

     

    Ja, próbálj biokozmetikumokat használni-az is segit.

     

    Próbáld ki...mit veszithetsz?

     

     

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  16. Torolt_felhasznalo_164643
    Torolt_felhasznalo_164643
    2009. december 8. 12:341209.

    Sziasztok! Én szedtem roa-t és sotretet is. Nos véleményem szerint mind a kettő egy nagy rakás sz*ar!!! Persze amíg szeded addig szép a bőröd meg minden de miután abba hagyod úrja vissza jön minden!!! Oké azt alá írom, hogy van akinek használ mert nem vagyunk egyformák de nem egy vki írta, hogy miután abba hagyta vissza jöttek neki a pattanások. Nekem a zsíros bőrömmel volt baj meg a hátamon meg a mellkasomon voltak pattanások amiket IGAZ elmulasztott de a bőröm továbbra is zsíros maradt sőt még talán zsírosabb is mint volt . A lényeg , hogy ha  vki elkezdi akkor nagyon jó bőrdokit kell, hogy válasszon mert azon nagyon sok múlik meg persze minden előírást be kell tartani. Ja és az hozzá tartozik a dologhoz, h én asszem olyan 15 lehettem amikor először elkezdtem egy kúrát és most vok 19. Bár...nekem nem voltak gennyes pattanásaim meg minden csak zsíros volt a bőröm és semmi sem használt. A bnőm ő Aknenormint szedett és neki nagyon fajinul rendbe szedte a pofiját, bár neki se volt patis csak zsíros. Szóval lényeg a lényeg , hogy nekem ideig óráig vált be, míg másnak meghozta a várva várt szép bőrt. Ha nincs más megoldás egy próbát meg ér, de vigyázni kell vele mert nem egy leány álom szedni. A mellékhatásokról nem is beszélve, nekem olyan rákvörös volt tőle az arcom, hogy mindig azt hitték, hogy beégtem a szoliba. Így utólag vissza gondolva elég viccesen nézhettem ki. Na mindegy nem akarok regényt írni. Sok sikert és kitartást azoknak akik szedik és akik most kezdik majd el szedni!!!!

    Szijjasztok!!!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  17. 2009. november 29. 16:251208.

    Sziaztok!

     

    Ha az előírtnál összességében egy szemmel kevesebbet veszek be, az is gond? Mert tegnap elfelejtettem egyet és el is veszett az a szem... Most vagyok féidőben, szóval majd a végéhez csapnánk hozzá, de honnan szerezzek egy szemet?

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  18. 2009. november 14. 20:451207.
    Nem most is szedem, 7 hnap lesz a kúra. De mióta legutóbb írtam, kicsit javult már nem annyira gyulladt. Remélem e csak átmeneti álllapot lesz!
    előzmény:
    Gary (1206)
    2009-11-13  19:19
  19. 2009. november 13. 19:191206.

    Szia?

     

    Most is szeded vagy abbahagytad?

    Orvosnál voltál?

    előzmény:
    demelZa (1205)
    2009-11-11  01:36
  20. 2009. november 11. 01:361205.

    Sziasztok!

     

    Én 2,5 hónapja szedem az elején javult is szépen, de most borzalmas, tiszta gyulladt a fejem, már tükörbe se merek nézni

    Mit csináljak? Normális ez? Kamillázzam esetleg?

     

    help!!!!!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  21. Torolt_felhasznalo_684441
    Torolt_felhasznalo_684441
    2009. szeptember 29. 22:121204.

    Sziazstok!

    2 hete vagyok túl a kúrán. Minden rendbe volt. A hajam mondjuk  hullott és még mindig hullik, Varga hajcseppel kicsit sikerült megfékeznem, kevesebb hullik. A szám száradt. Arra próbáltam, neutrogénát(stift, krémes), labellókat, bebet. camexet(tégelyeset, tubusosat). eredmény:pár perc után ugyanolyan száraz.

    Egy dolog vált e: forever living productsnak az aloe verás stiftje jojobás is pluszban. Párszor kellett csak naponta bekenni és puha szép volt:)remélem ez segít

    szép napot

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  22. Torolt_felhasznalo_321405
    Torolt_felhasznalo_321405
    2009. szeptember 29. 20:581203.
    Én is napi 20mg-ot szedek,53 kg vagyokA szám nekem is szárad meg a bőröm is kicsit,de más mellékhatás nincs, reméljük nem is lesz semmi rossz :) Olyan jó lenne már hogy ha nekem is eltűnnének a miteszerek...na meg a pattik is.Várok türelmesen egyenlőre
    előzmény:
    Gary (1198)
    2009-09-29  18:15
  23. 2009. szeptember 29. 18:231202.

    Hangulat ingadozások tényleg lehetnek(de ezek csak negatívok, depressziós jellegűek), de hormonokhoz , hormonháztartáshoz nincs köze a gyógyszernek!

    előzmény:
    gumimaci399 (1200)
    2009-09-29  18:20
  24. 2009. szeptember 29. 18:201201.
    Persze ez biztos nem törvényszerű, de érdemes vigyázni
    előzmény:
    bellavita2 (1)
    2005-03-27  15:54

Címlap

top