Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Esküvő film

hdpicture
Létrehozva: 2017. január 13. 09:44
Hogyan válasszak esküvői cinematográfust, vagy esküvői videós szakembert ? – (keresés előtt)




Napjainkban már egyre inkább kihaló félben vannak a klasszikus videósok. De mi is a különbség az esküvő cinematográfia, és a klasszikus esküvő videós között ?   A hagyományok szerint még videokamerával készítették az esküvővideósok a több órás felvételeiket, ami kifért a kazettára, nyomták a gombot. Még napjainkban is vannak ilyen szakemberek, de a mai trendek már a rövid klipekről, és a fényképezőgépekkel készülő filmszerűen megjelenített esküvőkről szólnak. Divat lett az esküvő klip, és az 1 órás vagy 40 perces összefoglaló a ceremóniáról, büliról, de vannak rövidebb összefoglalók is. Az esküvő cinematográfia elsősorban nem a dokumentálásra törekszik, hanem esküvői film alkotás létrehozására. Ezt magasan képzett szakemberek háttér tudásával felvértezve teszi.  Nagyon sok fiatal vág bele az esküvőfilmezés világába. ezért nehéz kiválogatni a sok fantasztikus oldal mögött húzódó értéket. Látványos weboldal elkészítése már nem bonyolult, de a látszat gyakran felületességet rejt. Vajon hogyan győződjünk meg róla, hogy jót választunk ?  Néhány tipp:





 A keresés előtt, mint bármelyik vásárlás előtt,döntsd el, hogy milyen minőséget szeretnél.  Prózaira fordítva: Itt is van minden, mint a boltban, rosszabb, jobb, közepes, kedvezményes, luxus minőség. Kicsit olyan, mint amikor strandot választasz, jó lesz a nádas mellett az ingyenes, kicsit pocsolyás, vagy akarsz napozó ágyat, és vízforgatós medencét, ami költségesebb , first class. Ne értsd félre, a nádas mellett is kiváló lehet a feeling,  csak más mint a vízforgatós medence.  Fontos számodra a minőség ? Keresd a filmek mögött álló cinematográfusokat. Kérdezz rá bátran a szakmai múltra, ha nincs fent a neten, meg fogsz lepődni, a válaszokon.  Keresd a szakmailag képzett csapatot. Fontos. Miért is ? A sokoldalúan képzett operatőr megtudja oldani azokat az elképzeléseiteket is, ami éppen nincs fent a you tube- on, vagy a googleoldalán, csak legyetek partnerek, és minden összeáll.





Ha eldöntötted a minőséget, és a ráfordítást tól -ig, utána érdemes utána nézni a kínálatnak.  A cinematográfia emelt minőség, az esküvő videó dokumentálás. Mindkettőből szeretnél ?  Semmi gond, de a dokumentálós esküvői videóstól, ne várj magas minőséget, viszont a cinematográfus tud dokumentálni is, és tudja a magas minőséget is.
Kérj olyan referencia filmet is, ami nem esküvői témájú, és ha az is tetszik, akkor ő a Te embered.  Miért ?  Mert mélyebb szakmai ismeretekkel bír, sokoldalúbb, és ez a rutin segíti a szélsőséges helyzetekben. Én nem csak a filmeket tartom fontosnak , hanem a mögötte álló csapatot is, hiszen van olyan gárda, aki a szélesebb látókörű ( TV ,reklám, klip, dokumentarista) tapasztalatok, és van olyan csapat is, amely esküvőre szakosodott. Keresd a filmjeikben a sokoldalúságot, és az egy kaptafára készült dolgok legyenek gyanúsak.   Természetesen vannak olyan csapatok is, akik csak esküvőfilmezésre szakosodtak, és kiválóak, de náluk is általában komoly tanulmányok előzték meg a profivá válást.  Tehát kérdezz bátran, akár az önéletrajzra, hogy ne fuss bele csapdahelyzetbe... kisebb a kockázat, ha képzett cinematográfust választasz..

  1. Torolt_felhasznalo_407541
    Torolt_felhasznalo_407541
    2017. január 13. 16:222.

    Kicsit reklámíze van ennek a témaindítónak, de ez nem csorbítja a tartalom értékét. Valamikor magam is videóztam, és pont azért hagytam abba, mert - bár volt a munkámra kereslet - úgy éreztem, nem tudok a kor követelményeivel lépést tartani.


    Van az az ügyfélkőr, amelyik egyszerűen dokumentálni szeretné az eseményeket, és az árat tartja elsődleges szempontnak. Nem is szűk ügyfélkörről beszélünk! (Nem egy ügyfelem volt, aki még a 3 órás DVD anyagot is kevesellte, a két kamerával forgatott, összesen 10 órányi nyersanyagot is meg akarta venni.)


    Van az a szolgáltató, aki ezt az igényt kiszolgálja, és ha a kettő egymásra talál, minden rendben van.


    Aki viszont nem lelketlen, egyszerű munkának tekinti a filmkészítést, az nem hajlandó azon a bizonyos szinten megragadni, és dönt. Beruház korszerű eszközökre (nem kis összeget), és képezi magát, vagy kilép a bizniszből.


    Van az a réteg, amelyik követi a trendeket, de sajnos egyenlőre azok száma növekszik, akik először az árat kérdezik meg. Egy 20, vagy 30 ezres ajánlat a 12 órányi rendelkezésre állásért és a 3 órás szerkesztett anyagért gyakran mindent visz.


     

Címlap

top