Hajegyenesítés-keratinnal

Bubimano
Létrehozva: 2011. június 21. 19:00

Brazil keratinos tartós hajegyenesítés röviden: ez egy olyan eljárás, melynek során keratint juttatnak a hajba, az eredmény pedig sima, egyenes egészségesen fénylő haj 3 hónapon át... Jól hangzik, nem?

 

Ha van köztetek olyan, aki már csináltatott magának ilyen kezelést, kérem, hogy ossza meg tapasztalatait. Elsősorban a végeredmény és a tartósság érdekelne.

 

Köszi 

104 hozzászólás
 1. micimackó25
  Offline
  2016. július 5. 21:38104.

  Sziasztok!


  Én kb három hete csináltattam meg a brazil hajpakolást/hajegyenesítést. Az eddigi hatással többé-kevésbé elégedett vagyok. Azért csak többé-kevésbé, mert a hajpakolás utáni második hajmosásnál úgy tűnt, mintha kezdene máris kimenni a hajamból. Nekem alapból enyhén hullámos a hajam, és festem több éve. El kezdtem növeszteni, és azért csináltattam meg a hajpakolást, hogy ne kelljen vasalnom, de mégis nézzen ki valahogy.


  A második hajmosás után rendeltem egy szulfátmentes sampont és mellé egy szulfátmentes hajkondicionálót ( mindkettő 4105 Ft volt és 350 ml), amit a fodrászom ajánlott. Miután elkezdtem használni a sampont, teljesen elégedett vagyok a pakolással, hiszen a sampon és a kondicionáló jobban tartja a hajamban az egyenest, mint gondoltam. Emellett nagyon fényes és puha lett tőle a hajam. (Itt azért megjegyzem, hogy a revalidot is szedtem egy hónapig az egyenesítés előtt, ami szintén előnyömre vált.)


  Azért mertem belevágni ebbe az egyenesítédbe, mert barátnőmnek, akinek alapból ki volt szőkítve a haja és a lehető leggöndörebb volt, teljesen rendbe hozta és egyenessé varázsolta ez a "csodabogár".


  Az eljárás során a fejbőrt valóban nem érinti a kezelés, így a ráktól és az esetleg felmerülő vegyi anyagoktól nem félek. Enyhén csípte a szememet az anyag, amikor belevasalta a fodrászom, de ezt ki lehetett bírni. 


  Még nem tudom, nálam meddig tart a hatása, mindenesetre remélem a legjobbakat, mivel, barátnőm haja 6 hónapig maradt tőle majdnem ugyanolyan egyenes, mint amikor elvégezték a kezelését.


  Egyébként mindez egyéntől függ, ahogyan az is, hogy lehet-e közben göndöríteni, vagy sem. Én, konkrétan felfogott hajjal járok nap, mint nap dolgozni, és örömmel tölt el, amikor látom, hogy egyáltalán nem látszik meg a hajgumi nyoma a hajamban, miután egész napok után kiveszem belőle.


  Göndöríteni még nem próbáltam, mert a célom, hogy a lehető legtovább egyenes maradjon.


  Csak ajánlani tudom mindenkinek ezt a kezelést, aki hosszantartó, egyenes, selymes hajra vágyakozik, és a pénztárcája megengedi.


  Nekem szerencsém volt e tekintetben is, hiszen a fodrászommal jó kapcsolatban állok, így a hátam közepéig érő hajamat 9500 Ft-ért vállalta el.


  Ugyanakkor kezdő, brazil kakaós hajpakolást végző fodrászhoz csak az menjen, aki bízik a fodrászában és elég bevállalós! ;)


   


  További szép estét Nektek és jó olvasgatást! :)


   


   

 2. molnárzs.
  Offline
  2016. június 5. 18:41103.

  5 napja volt a brazil egyenesítésem. Okulásként, egy még általam nem olvasott tapasztalat. Kedd után csütörtök reggelre mindkét, de főleg a jobb fülem bedagadt, piros volt. Allergia gyógyszer, kalcium pezsgőtabletta, fenistil gél alkalmazása után két nappal, szombat reggelre kicsit az öedema visszahúzódott, elkezdett sebesedni ugyanúgy mindkét fülem, de főként a jobb. Most a második nap, kenegetem bepanthen-el, ragad hozzá a hajam. Nagyon fájnak a füleim, kellemetlen a látvány is, 46 éves vagyok, soha nem voltam allergiás semmire, ezt most nagyon benyeltem. A hajamat ma mostam meg először.Életemben először nem kellett kefével szárítanom, csak az ujjaimmal igazgattam szárítás közben, ennek örülök,viszont nem fényes és szöszös is, ezért le kell majd olajoznom, a jó minőségű olaj 9 ezer forint, ami nem zsírosít, ezt most nem tudom megvenni. Ha tud valaki hasonló tapasztalatról szeretnék segítséget kérni, hogy valóban allergia lehet-e, vagy esetleg nem szakszerű munka.


   


   

 3. Gabica84
  Offline
  2015. május 15. 18:16102.

  Szia! Én is így jártam sajnos:( Azóta sikerült kideríteni, mitől lett seprűs a hajszálad?

  előzmény:
  zsofesz (97)
  2013-07-16  22:32
 4. Sárgabarack
  Offline
  2013. november 25. 20:27101.

  Pedig hidd el, hogy teljesen egyenesnek kellene lennie. Ne hagyd magad lerázni, menj vissza a fodrászhoz, hiszen egy vagyont fizettél érte!!!  Azt nem tudom, hogy mikor lehet legkorábban újra megismételni a kiegyenesítést, de ez a minimum, amit elvárhatsz tőlük. Valamit techikai bakinak kellett történnie...

   

  Én 3 éve csináltattam meg, nekem is nagyon hullámos a hajam, sőt inkább göndör, mint hullámos, ráadásul vastag szálú és dús is. Az eredmény pedig szög egyenes haj lett, ami valóban tartós lett, 3 hónap után kezdett csak el fokozatosan göndörödni.

  Nekem is macerás minden hajszárítás, megint megcsináltatnám, de 3-4 órát nagyon nehezen viselek el egy helyben ülve.

  Ja, az én fodrászom a brasil cacau-val csinálta. És láttam már olyan vendégét is szög egyenes hajjal ilyen eljárás után több héttel, akinek eredeileg olyan göndör a haja, mint egy friss dauer-osnak.

  előzmény:
  Shinshin (100)
  2013-11-25  20:12
 5. Shinshin
  Offline
  2013. november 25. 20:12100.

  Sziasztok

   

  Segítséget szeretnék kérni... 

  Én három hete voltam egy fodrásszalonban brasil cacaus hajegyenesítésen.  Egyébként a hajam hullámos, és már régóta szerettem volna kipróbálni az egyenest (úgy, hogy ne kelljen hajvasalózni), így hát gyűjtögettem rá... 

  A 3 órás művelet után (amit a fodrász aszisztense csinált meg), gyakorlatilag ahogy kiléptem a fodrásszalonból, rá 30 percre már elkezdett felfelé kunkorodni a hajam vége... Azonnal felhívtam a fodrászt, de azt mondta, hogy várjak még pár hetet, mossam meg párszor a hajam, és ha akkor sem lesz jobb akkor keressem. Egy héttel később, a hajam majdnem ugyanolyan hullámos lett mit elötte. Így visszamentem a fodrászhoz, aki nem volt bent. De az aszisztense megfésült (mert szerinte azért volt hullámos a hajam, mert nem fésülködtem...) majd mikor látta ,hogy esélytelen, azt mondta, hogy hogy hihettem, hogy teljesen egyenes lesz a hajam, és menjek vissza máskor, amikor a főnöke is ott van.

  A gond az, hogy amikor megcsinálták a hajam, és kifizettem a 17000 Ft-ot, nem kaptam számlát sem. Már félek visszamenni, mert nem tudom mivel védhetem magam...de úgyérzem, hogy becsaptak. Nektek mi a véleményetek? Szerintetek mit csináljak?

   

  előzmény:
  Bubimano (1)
  2011-06-21  19:00
 6. Torolt_felhasznalo_256863
  Torolt_felhasznalo_256863
  Offline
  2013. szeptember 16. 17:5499.

  Szia ! ... nem hiszem, hogy zavarna, hogy nem álltál ellent magadnak. Itt bárki hozzászólhat bármihez.

   

  Szerintem Te csak egy részletet ragadtál ki az egész beszélgetésből. Amit írsz azon nincs min vitatkozni és azon sincs amit én írtam........, de a lényeg lemaradt számodra.

   

  Ezer éve volt, nem nagyon akarnám visszavenni a fonalat, ne haragudj.

  Üdv Neked is !

  előzmény:
  tsakbetti (98)
  2013-09-16  17:33
 7. tsakbetti
  Offline
  2013. szeptember 16. 17:3398.

  Szia.

  Ne haragudj, de nem bírtam megállni,hogy ne szóljak hozzá.

  12-es középiskolai tananyag:

  A bőr és a hajak keratinból épülnek fel. 

  "A haj Keratinból épül fel. Ez ugyanaz az anyag, mint amiből a köröm, szarv, pata, karom áll, de a struktúra nem ugyanaz. A Keratin 18 féle proteinból áll (amino acid), közülük a legtöbb a kéntartalmú cisztin, ami a hajnak rugalmasságot kölcsönöz."

  Szóval először olvass utána. Üdv. 

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_256863 (79)
  2012-09-15  20:28
 8. zsofesz
  Offline
  2013. július 16. 22:3297.

  Szia,

   

  nekem nemrég lett a hajam Lisse Design-nal kezelve. Nem volt valami egészséges a hajam, de egész jól tudtam különdböző termékkel kezelni.

   

  Most azonban a kezelés után egyik része nagyon sima, a másik - főleg a fedőhajak - pedig szinte vatta szerűek. Korábban ez ennyire nem volt érezhető. És igaz hogy messziről összhatásban simábbnak tűnik a hajam, és jobban is kezelhető mosás után. De minden fesülésnél a végéből apró darabok törnek le

   

   

  épp azért csináltattam meg ezzel a hajamat, hogy jobban tudjon nőni, ne törjön le a vége, mert épp a fedőhajam az amelyik szinte sosem akar megnőni. És most láthatóan törik, vatta szerű.

   

  az a kérdésem, hogy te mint fodrász tudod-e hogy el lehet ronta a Lisse design kezelést?

  Mert nekem úgy tűnik, hogy a kevésbé károsodott hajam sokkal szebb lett, de a már eleve porózus hajvégek, fedőhajak, borzalmasak lettek.

   

  Lehet hogy nem tett rá a fodrász elég anyagot?

   

  Most mit tudok csinálni? Sosem volt ilyen a hajam, ha levágatom vállig érőből nagyon rövid lesz, de nagyon idegesít hogy vatta az egész teteje.

   

  Használom a sampont és balzsamot is, de valami pakolást kéne találnom ami kompatibilis ezzel. Van rá esély hogy idővel javul a helyzet, vagy az olló az egyedüli megoldás?

   

  Köszi!

  előzmény:
  zadrika (90)
  2012-11-13  17:59
 9. horvatheszti
  Offline
  2013. február 4. 17:5296.
  Akkor én még viszonylag olcsón találtam fodrászkelléles boltban, 250 ml 2300 Ft.
  előzmény:
  KarakVuk (95)
  2013-02-04  10:32
 10. KarakVuk
  Offline
  2013. február 4. 10:3295.

  Szia Eszti!

   

  Nekem is szulfátmentes sampont javasolt a fodrászom. Nem tudom te mennyiért találtál, de náluk 300 ml 4.900 Ft körül volt.

   

  előzmény:
  horvatheszti (94)
  2013-02-01  18:24
 11. horvatheszti
  Offline
  2013. február 1. 18:2494.

  Sziasztok!

  Tegnap voltam Lisse Design-os egyenesítésen, szép sima lett a hajam a hajvégeket kivéve, azok sajna eléggé össze-vissza állnak, mint előtte :/ A tartósságáról majd még később írok. Olyan kérdésem lenne viszont, hogy a fodrász azt javasolta, hogy használjak szulfátmentes sampont, ami sajnos elég drága, így gondolkodóba estem, hogy megéri-e az árát. Mit gondoltok, ti milyen sampont használtok?

 12. Torolt_felhasznalo_556958
  Torolt_felhasznalo_556958
  Offline
  2013. január 8. 19:5193.
  Érdekel valakit a Lisse Design keratin terápiához való anyag? Mind a 4 fázis megvan. Sampon, keratin, hővédő, hajkondiciáló!!!!!!! Csináld saját magad otthon!!!!
  előzmény:
  Bubimano (1)
  2011-06-21  19:00
 13. kivike
  Offline
  2012. november 15. 15:2592.

  Itt bizony van vasalás menet közben is.... A fodrászom is azt mondta, hogy 6-7-szer kell átmenni egy tincsen. Én jövő kedden megyek, kíváncsi vagyok, milyen lesz...

  Megkérdezhetem, hogy mennyibe került?

  előzmény:
  Dorkaaa (91)
  2012-11-15  12:59
 14. Dorkaaa
  Offline
  2012. november 15. 12:5991.

  Sziasztok! 

   

  Nekem tegnap előtt csinálták meg, de ahogy olvastam a hozzászólásokat, furcsálltam, hogy mindenkinek kivasalták a keratinos dologgal! Nekem csak simán rákenték, az a neve, hogy Dikson Keratin Action, rajta volt 15 percet, közben néha átfésülte, lemosta, rátett egy fixálót ismét 15 percre, majd gőzbúra megint 15 percre, és körkefével egyenesre szárította. Most nagyon aggódom, hogy esetleg átvertek... Örülnék, ha egy szakértő megnyugtatna!

   

  Nem vagyok elájulva az eredménytől sem, nekem eredetileg alig hullámos a hajam, csak rettentően károsodott a sok szőkítéstől, meg nagyon vékonyszálú és sprőd, főleg párás időben... Reméltem, hogy fényes, egészséges, légy esésű lesz, ahogy írjátok, de egyelőre ezt nem tapasztaltam. Majd lehet, hogy az első mosás után veszem észre, ha én szárítom.

   

  Ráadásul 3 napig nem moshatok hajat, ami nekem egy kész kínszenvedés, mert naponta meg kell mosnom annyira zsírosodik. És a szopott gombóc effekt nálam is fennáll! :D

   

 15. zadrika
  Offline
  2012. november 13. 17:5990.

  Sziasztok!

   

  Fodrász vagyok,és kb 1 hónapja dolgozom a Lisse design hajsimító és keratinfeltöltő termékkel.

  láttam, hogy sokan nem tudják káros-e vagy milyen is lesz a végeredmény ezután. ezért leírom.

  Így van,nem mindnkinek ugynaugy reagál a haja,  a leglátványosabb nyilván a lestrapált, festett vatta szerű hajon látható érezhető és valóban szép egézséges és életteli lesz, de félrértés ne essék ez nem hajegyenesítés, az csak a mellékhatása  a terméknak, mivel feltölti keratinnal a hajszálakat ezért sima hatású lesz a haj, Nekem is meg lett csinálva 2 hónapja a hajam szőke festett , hosszú és roncsolt volt, most sima és egézséges még minig és nagyon élvezem:)Nem káros a szervezetre, és bármennyiszer alkalmazható, igaz ez pénztárcafüggő is.Az ár valóban 9-25ig terjed, nálam baráti:)

  Én is készítem, ha érdekel valakit , vagy kérdése lenne akkor irjon itt vagy :cellerhaj.hu a weboldalam 

   

  előzmény:
  Rubint (88)
  2012-10-02  15:18
 16. pclaudia7
  Offline
  2012. október 25. 16:4489.

  Sziasztok, nagyon érdekes ez a kezelés, nem tudtam, hogy ilyen sok ember küzködik ezzel a problémával ami párás időben történik például a hajjal.

   

  Ezen a weboldalon sok rosszat olvastam a kezelésről: http://velvet.hu/trend/2011/09/18/brazil_haj/, pontosabban a formaldehid -ről ami miatt elbizonytalanodtam.

   

  Tud valamelyikőtök egy másik megoldást a vasaláson és a brazil krémen kívül??? :)

   

  Köszi


  Claudia

   

   

 17. Rubint
  Offline
  2012. október 2. 15:1888.
  Sziasztok. Valaki tudna segiteni, hogy honnan tudnám beszerezni Lisse Design termékeket. Előre is köszönöm.
 18. csvikyke
  Offline
  2012. szeptember 18. 15:0487.

  szia.

   

  en mar ketszer is megcsinaltattam,igaz abban nem vagyok biztos hogy mind a ketszer Brasil cacau-t hasznaltak,de mindketto eredmenyevel elegedett voltam.nekem vekonyszalu melirozott szoke hajam van ami konnyen gondorodo es nagyon szaraz szalkas,es a keratinos kezelessel nagyon szep fenyes puha es egeszseges hajam lett.valoban 3 honapig tart,de ez azert hajtipustol is fugg am. nem tudom mennyire karos van aki azt irja rakkelto..de nem erdekel,manapsag mar minden rakkelto amit eszunk iszunk minden.szerintem nem karosabb mint egy akarmilyen hajfestek,vagy dauerviz.soot!ettol nem megy tonkre  ahaj hanem szep es egeszseges lesz.

  előzmény:
  Bubimano (1)
  2011-06-21  19:00
 19. csvikyke
  Offline
  2012. szeptember 18. 14:5986.
  szia.nekem olaszorszagban csinaltak meg a hajam ezzel a termekkel,mar masodszorra,de szerintem legeloszor nem  Brasil cacau volt,mert az nagyon csipte a szememet.masodszorra nem csipte egyaltalan,es mas volt a szine is meg az allaga is a keratinnak.de 100%-osan nem bizom meg a termekben igy sem,mert sokan azt allitjak hogy brasil cacau kozben megsem az..megkerdezhetem hogy milyen szinu a keratin mivel irtad hogy te is ezt hasznalod?nekem bevallt es nagyon szep lett tole a hajam,csak sajnos Olaszorszagban ketszer ennyibe kerul mint amennyit te irtal..ezert ha van modom hazautazni es otthon csinaltatni Magyarorszagon akkor inkabb otthon csinaltatnam meg.te merre fele dolgozol?Budapesten?koszonom elore  is a valaszodat.udv.
  előzmény:
  Marjanka (40)
  2011-08-05  20:55
 20. Meetus
  Offline
  2012. szeptember 18. 14:3685.

  Én is voltam tartós hajegyenesítésen, a Brasil Cacau-s verzión. Soha olyan egyenes nem volt a hajam, mint az első 2-3 hétben, még vasalóval se lehetett olyan egyenesre megcsinálni. Viszont szörnyen szopott gombóc fejem volt... Kb. 1 hónap után kezdett fokozatosan kimenni a hajamból. Most vagyok 2 hónapnál, a hajam még mindig egyenesnek mondható, de már nem ugyanolyan, mint az elején. Viszont sokkal könnyebben formázható, és tartja is a formáját. Korábban ha kivasaltam, és ráesett egy csepp eső, már úgy néztem ki, mint aki belenyúlt a 220-ba.

  További pozitívum, hogy nagyon puha, selymes lett tőle a hajam, azóta sokkal kevesebb pakolást kell használnom. Szerintem ápol, legalábbis a hajam jobb minőségű lett tőle.

   

  Viszont kicsit tényleg büdös, és a fodrász szerint van, akinek csípni szokta a szemét (én ilyet nem tapasztaltam). A fejbőrömet kicsit csípte az anyag.
  További negatívum, hogy szerintem nem tart 3 hónapig a hatása, ahogy mondják.

 21. bogi1
  Offline
  2012. szeptember 17. 23:0684.

  Hát ezt szomorúan olvasom.:(

  De köszönöm, hogy válaszoltál .

  Azért még remélem, hogy jön valaki pozitív tapasztalatokkal....

   

  előzmény:
  ezjóvégre (81)
  2012-09-15  21:17
 22. ezjóvégre
  Offline
  2012. szeptember 16. 15:0283.

  Nem szeretnélek meggyőzni, isten ments! a vendég el tudja dönteni, mi jó neki és mi nem, ahogyan azt is mivelóhajtja mérgezni magát.  Csak ismételni tudlak: nem ismersz és nem ismered a munkámat....nem ismered, követem-e a mindennapokban a fodrászati ipar fejlődéseit.

   

  Nekem bőven elegendő az a visszajelzés, amit a vendégektől kapok.

  ( Úgy gondolom, az egyre növekvő számuk engem igazol :)

   

   

  Nem állt szándékomban a szívedbe lopni magamat :)

   

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_256863 (82)
  2012-09-16  14:36
 23. Torolt_felhasznalo_256863
  Torolt_felhasznalo_256863
  Offline
  2012. szeptember 16. 14:3682.

  Azt gondolom, hogy éppen az én értelmezésemmel nincs baj. Természetes, hogy véded az érdekeid, hiszen Te ebből , azaz vegyszerek használatából élsz...

   

  Ráadásul nem nagyon kell nézegetni az összetevőket, minden értelmes mai ember tisztában van a kozmetika ipar visszásságaival, de ami a fodrászatra vonatkozik, azzal azért illene tisztában lenned, felesleges jobban mérgezni a vendégeket és magadat, mint amennyire kénytelen vagy.

   

  Engem nem kell győzködnöd, de ha ennyire ragaszkodsz a vélt igazadhoz, mint kutya a konchoz, nem sok vendéged marad egy idő után...Ez eléggé ellenszenves tud lenni.

   

  Ahelyett, hogy engem győzködsz, talán inkább gondolkozz el ezen.

   

  előzmény:
  ezjóvégre (80)
  2012-09-15  21:14
 24. ezjóvégre
  Offline
  2012. szeptember 15. 21:1781.

  Nekem igen :)

  Sajnos nem tudok segíteni, nem ismerem. A lisap termékei szerintem alacsonyabb minőséget képviselnek.

  Ettől még lehet jó, de én még nem hallottam, hogy bárki használta volna.

  előzmény:
  bogi1 (78)
  2012-09-15  19:39
 25. ezjóvégre
  Offline
  2012. szeptember 15. 21:1480.

  Javaslom tanuld meg helyesen értelmezni a leírtakat!

   

  Én nem vagyok ennyire bio, hogy órákig tanulmányozzam az arckrémem összetételét pl.

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_256863 (79)
  2012-09-15  20:28
 26. Torolt_felhasznalo_256863
  Torolt_felhasznalo_256863
  Offline
  2012. szeptember 15. 20:2879.

  Tényleg nem az, a keratin albuminoid és nagy mennyiségben tartalmaz ként...

  A bőrünk pedig eléggé élőnek nevezhető és nem nagyon kensz föl Te a hajra semmit, ami egyáltalán ne érintkezne a fejbőrrel..

   

  Tulajdonképpen mi zavar? Az, hogy én nem akarom kipróbálni ?

  Ha ajánlhatom, nézd meg az összetevőket. Az összes kozmetikumunk, a hajfestékektől a regeneráló balzsamokig, minden amit magunkra kenünk, mind, mind vegyszereket tartalmaz...

   

  Milyen hülyeség ez már, hogy ebben nincs vegyszer ???  Jesszusom! Szerintem ezek után inkább ne ragozd tovább...

  előzmény:
  ezjóvégre (77)
  2012-09-15  19:30
 27. bogi1
  Offline
  2012. szeptember 15. 19:3978.

  Úgy látom, neked bevált.:)

  Abban tudnál esetleg segíteni, hogy a  Lisap Ultimate is megfelelő minőségű-e? Ismered esetleg? Elvilleg ez is keratin.

  előzmény:
  ezjóvégre (77)
  2012-09-15  19:30
 28. ezjóvégre
  Offline
  2012. szeptember 15. 19:3077.

  Figyelj: a keratin nem vegyi anyag. :) A haj pedig nem élő szervezet. A fejbőrre pedig nem tesszük az anyagot.

   

  (ezt a simított hajat simán lehet göndöríteni, pont ez a lényege a kezelésnek, simítod a felszínét, de kezelhető utána normálisan)

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_256863 (75)
  2012-09-15  18:44
 29. Torolt_felhasznalo_256863
  Torolt_felhasznalo_256863
  Offline
  2012. szeptember 15. 18:5076.
  Ebben egyetértek... Általában amúgy is ennyibe szoktam magamnak kerülni, a legtöbbször lazán foglalkoznak a hajammal vagy két órát..
  előzmény:
  ezjóvégre (74)
  2012-09-15  18:29
 30. Torolt_felhasznalo_256863
  Torolt_felhasznalo_256863
  Offline
  2012. szeptember 15. 18:4475.

  Én ezen nem fogok vitatkozni veled, Te minősítettél egy olyan szakembert akit egyáltalán nem ismersz. Ő is ott volt a bemutatón természetesen és mindent kipróbál amit érdemesnek talál rá a saját családján belül, mielőtt egy csomó pénzt elkérne érte. Apró megjegyzés....18 éve nagyon jól és lelkiismeretesen  működő felsőkategóriás fodrász dinasztiáról beszélünk...

   

  Az, hogy valaki megosztja a vétel árat a vendégével az nem hiszem, hogy etikai probléma lenne, inkább egyéni megítélés eredménye, ugyan így az is, hogy ki mennyit kér el egy ilyen, vagy bármilyen kezelésért...Ítélkezel, holott  fogalmad sincs, hogy milyen ismeretségi szinten áll velem.

   

  Az sem vitatéma, hogy ha bármit beépítünk egy élő szervezetbe az mindenképp egy folyamat, jelen esetben egy vegyi folyamat eredménye..

  Ha beépül a keratin akkor az nyilván az, ha nem akkor meg mi értelme lenne ?

   

  ....de tényleg számomra ez nem téma a továbbiakban.Én nem csináltatom meg egyenlőre az biztos, max . ha csak sima hajat akarok 2-3 hónapig. Viszont én néha göndörítem és így egyenlőre nem állok be a sorba.

  előzmény:
  ezjóvégre (73)
  2012-09-15  18:24
 31. ezjóvégre
  Offline
  2012. szeptember 15. 18:2974.
  Lemaradt :) szóval, hogy miért kerül annyiba amennyibe (sok vele a munka, ez tény)
  előzmény:
  ezjóvégre (73)
  2012-09-15  18:24
 32. ezjóvégre
  Offline
  2012. szeptember 15. 18:2473.

  Nincs többféle kiszerelésben ;) A vendégre pedig végképp nem tartozik, mi mennyibe kerül. Semmi magyaráznivaló nincs azon, hogy egy min 3 órás művelet, ami közben össz. 20percet "pihen" a fodrász, a többiben mos, szárít, belevasal stb.

   

  Nézd, én elmentem megnézni aa bemutatót, majd megcsináltattam a hajam, mivel meggyőzött, megvettem és alkalmazom. A hajam selymesebb, jobb tapintású és állagú, mint valaha. És nem kémiai eljárás, mivel a kénkötéseket nem bontja a hajban(még csak annyira sem " veszélyes" mint a dauer)

   

  A kontár fodrász témában pedig egyetértünk.

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_256863 (72)
  2012-09-15  18:02
 33. Torolt_felhasznalo_256863
  Torolt_felhasznalo_256863
  Offline
  2012. szeptember 15. 18:0272.

  Természetesen megbocsájtok, bár azt is mondta, hogy Ő hány literest vett, én nem írtam ide, mert nem emlékszem pontosan és nem akartam valótlant írni.

   

  Így aztán nem hiszem, hogy ebben bármi kivetni valót lehet találni, gondolom nem egyféle kiszerelés van...Itt írta valaki, hogy 80 ezer Ft-ba kerül, gondolom, hogy nem ugyan annyi mennyiségekről beszélünk.

  Azt sem írtam, hogy szerinte nem használ, de egyben árt is és ebben én is teljesen biztos vagyok.

   

  Fodrász pedig annyi mint égen a csillag, de nekem és még számtalan ismerősömnek nincsen túl jó tapasztalatunk a szakértelmüket illetően.

  (Ezt természetesen nem rád értettem, nem ismerlek,de ahány ember annyi félét mond , sok esetben komoly szakmai háttér nélkül.) 

  előzmény:
  ezjóvégre (69)
  2012-09-15  17:53
 34. ezjóvégre
  Offline
  2012. szeptember 15. 18:0071.
  Hadd javítsalak: a linkeden nem az egyenesítésről olvashatunk, hanem a hajsimításról !! Nem ugyanaz!
  előzmény:
  kivike (67)
  2012-09-15  16:28
 35. ezjóvégre
  Offline
  2012. szeptember 15. 17:5770.

  Nekem brutál göndör volt a hajam, mindig vasalnom kellett, most elő sem veszem a vasat! Nem zsírosítja jobban a hajat ill nem a kezelés által, ugyanis a göndör hajon kevésbé tapad meg a kosz is, míg az egyenesen mindez jobban látszik.Kb 10 perc alatt kész a hajszárításom és tényleg nincs vasalva!

   

  Az ár fodrászfüggő, vidéki nagyvárosban átlag 10-15 ezer között mozog (én is ebben az árban készítem)

  előzmény:
  kivike (62)
  2012-09-15  15:24
 36. ezjóvégre
  Offline
  2012. szeptember 15. 17:5369.

  Bocs a fodrászod nem korrekt, ugyanis nem kerül 50ezerbe egy üveggel :) Magam is fodrász vagyok, tudom mennyiért vettem...

   

  Ez a termék nincs betiltva, mert nem vegyi eljárás. (lisse design) Sőt, a roncsolt hajat életre kelti-nyilván nem a 64 felé törött végét.

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_256863 (64)
  2012-09-15  16:08
 37. Torolt_felhasznalo_256863
  Torolt_felhasznalo_256863
  Offline
  2012. szeptember 15. 16:4068.

  Persze, ez egyértelmű...Nem mindegy, hogy hol dolgozik, általában Pesten minden jóval drágább.

  Én is nagyon közel lakom Pesthez és ez is nagyváros, viszon ennek a fodrásznak nagyon sok a vendége, szóval úgy tűnik nem ezen akar meggazdagodni.. :))

   

  Számomra becsülendő, hogy őszintén megmondta a véleményét és nem akart rábeszélni.

  előzmény:
  kivike (66)
  2012-09-15  16:23
 38. kivike
  Offline
  2012. szeptember 15. 16:2366.
  Az én fodrászom is Lisse designe-t használ, de nekem 7-10 ezer közötti árat mondott. Ezek szerint elég nagy az árkülönbség a fodrászoknál még egy terméknél is.  Nem Pesten, de nagyvárosban dolgozik.
  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_256863 (64)
  2012-09-15  16:08
 39. Torolt_felhasznalo_256863
  Torolt_felhasznalo_256863
  Offline
  2012. szeptember 15. 16:1565.

  Szerinte a Brasil is tartalmaz formaldehidet....

   

  Egyértelműen nem az a baj, hogy esetleg nem lesz szép síma, hanem hogy rákkeltő.

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_256863 (64)
  2012-09-15  16:08
 40. Torolt_felhasznalo_256863
  Torolt_felhasznalo_256863
  Offline
  2012. szeptember 15. 16:0864.

  Sajnos én csak megerősíteni tudlak az ellenézzéseiddel kapcsolatban

   

  ..Most, hogy olvastalak benneteket felhívtam a fodrászomat, mivel a múltkor már szóba került közöttünk is ez az eljárás...Ő két hónapja csinálja  egyébként....

   

  Nos szerinte sem igazán csak pozitívumai vannak. Állítólag számtalan országban be vannak tiltva a formaldehidet tartalmazó szerek, mivel rákkeltő ez az anyag és így a fodrászra és a vendégre egyaránt veszélyes. 

   

  Amit Ő használ az nem tartalmazza ezt az anyagot, viszont jóval drágább is épp ezért.. Pesten 20-30 ezer Ft között csinálják, mivel egy üveg ebből 50 ezer Ft-ba kerül . Ő önköltségi áron kezdte és haj hosszúságtól függően állapítja meg az árat.

   

  Az enyém hosszú és elég sok is, így nekem 8 ezer Ft lenne elvileg. Viszont azt mondta, hogy ez akkor is egy vegyi eljárás és mint ilyen , mindenképp ritkán alkalmazható a káros hatásai miatt, ráadásul ebben az időszakban nem is lehet hullámosítani, mert semmi sem marad meg benne.

  Így csak annak érdemes aki mindig vasalja.. A lényeg, hogy nem volt elájulva tőle, szerinte nem nagyon éri meg,mindenképp káros, de ki lehet próbálni...

   

  Bocsi ha elbizonytalanítottam ismét valakit, én a magam részéről sajnálom bár, de kihagyom..

   

  (Amit Ő alkalmaz az a Lisse design keratinos kezelés -formaldehid mentes )

  előzmény:
  kislinda (50)
  2012-04-26  15:21
 41. kivike
  Offline
  2012. szeptember 15. 15:2462.
  Nem zsírosodik jobban  a hajad tőle? A fodrászom szerint igen, ez tart vissza egy kicsit, mert alapból is kissé zsírosodó a hajam. És tényleg elég csak egy kicsit megfésülni a hajad  szárításkor?
  előzmény:
  ezjóvégre (61)
  2012-09-15  14:56
 42. ezjóvégre
  Offline
  2012. szeptember 15. 14:5661.

  Nekem van:) Tapasztalatom is és kezelték is a hajam vele.

   

  A félreértések elkerülése végett: ez nem tartós egyenesítés, hanem simítás!! Nem vegyi eljárásról van szó!

  2-3 hónapig tart a hatása. Az enyém 1 hónapos múlt, imádom.

  Mitől hullana a hajad?  A keratintól??

  előzmény:
  Tina85 (56)
  2012-08-16  18:08
 43. bogi1
  Offline
  2012. szeptember 14. 22:3160.

  Ma vettem egy kupont, ami 8000Ft volt, és keratinos hajegyenesítést ígért. Mivel a fodrászom 18-23ezer Ft-ig mondta az árat, ezért ez nagyon kedvezőnek tűnt. Ugyanakkor nem igazán jártam körül a témát, és érdekelne, hogy a Lisap Ultimate termékkel kapcsolatban van-e valakinek tapasztalata. Remélem ez is jó, de ha mégsem, akkor inkább veszni hagynám a pénzem, minthogy tönkretegyem az egyébként elég rövid, festett, alapvetően göndör hajamat.

  Köszönöm előre is a tanácsokat.

  előzmény:
  Bubimano (1)
  2011-06-21  19:00
 44. kivike
  Offline
  2012. szeptember 5. 14:1659.

  Köszi a választ! Brazilt csináltattál? Az alfaparfos állítólag 7-10 ezer között van, és a fodrász szerint jobb, mint a brazil. A saját haján brazil van, de a vendégeinek alfaparfosat csinál.

  előzmény:
  Csincsi004 (58)
  2012-09-05  11:42
 45. Csincsi004
  Offline
  2012. szeptember 5. 11:4258.
  Nem lapul a fejemre, mert úgy csinálta hogy a legtövére nem kent anyagot, pont ezért. Zsírosodás az meg ugyan olyan mint elötte olyan 3-4 naponta kellett hajatmosnom eddig, elötte is meg most is. Nekem ilyen közepes hajam van. 15.000ft volt. Nagyon olcsó és nagyon jó!
 46. kivike
  Offline
  2012. szeptember 4. 15:0557.
  Én is erősen gondolkodom a tartós hajegyenesítésen, de attól félek, hogy gyorsabban zsírosodik a hajam, és a fejemre lapul. Neked milyen lett a hajad minősége a beavatkozás után? Az én fodrászom az alfaparfos liss designt csinálja. Ja, és megkérdezhetem, hogy mennyibe került?
 47. Tina85
  Offline
  2012. augusztus 16. 18:0856.

  Sziasztok!

   

  A Lisse Design tartós hajegyenesítéssel kapcsolatban valakinek vannak tapasztalatai? Mennyire hatásos? Káros-e? Stb...

  Nem tudom, hogy meg merjem-e csináltatni, félek, hogy hullani kezd a hajam tőle, vagy ilyesmi.

  előzmény:
  Bubimano (1)
  2011-06-21  19:00
1 2 3