Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

ING, Generali állás

töndércic
Létrehozva: 2010. január 25. 12:29
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni!

Éppen állást keresek. Több helyre elküldtem az önéletrajzomat. A héten két állásinterjúra megyek, de nem nagyon tudom mire számítsak. Azok tanácsát szeretném kérni, akik esetleg hasonló munkakörben dolgoznak vagy dolgoztak.

1, ING: irodai adminisztrátor vagy titkár vagy telefonos időpontegyeztető vagy hitelelőszürő.

2, Generali Providencia biztosító: állományápolói vagy ügyfélreferensi és tanácsadói munka

Mniden jó és rossz tulajdonság érdekel.
  1. 2015. február 9. 08:0412.

    Így Igaz minden:


     


    Nos! Egy ismerősöm ajánlotta az ING-t, elmentem 2 beszélgetésre, ott ígértek mindent, biztos jövedelmet, kezdeti támogatást, stb, lesz egy mentor aki segíteni fog, illetve szót ejtettek arról is hogy vállalkozói kell. Hát egye fene elkezdtem, a beléptető képzésre kellett fizetnem 30.000Ft-t ha jól emlékszem, és még a PSZÁF vizsgára is 30.000Ft kell, de ezt minden leendő üzletkötőnek el kell végezni. Az ING képzések jók voltak, hasznosak! Aztán meglett mind 2 vizsgám, beléptettek! Aztán hát a drága mentorom, akinek segítenie kellett volna nekem, szinte sose ért rá, egyedül kellett telefonálni, időpontot egyeztetni, már amennyi sikerült is, 2 tárgyalást tudtam összehozni egyedül, ahova nagy nehezen ő is eljött velem, 1,5 hónap alatt!! Csak hát addig is adót kell fizetni, megélni! Sosem ért rá, hétfőn-kedden sose, a maradék napokba meg mikor hogy, saját személyes ügyeit, tárgyalásait intézte, szó szerint leszart, mondta: telefonáljak, egyeztessek időpontokat! Azért durva nem? egy kezdő telefonáljon egyedül? érdekes.... Meg aztán minden héten kedden menni kellett majdnem egész napra megyeszékhelyre úgymond értekezletre, ez is plusz költség! és persze semmi értelme nincs ezeknek a napoknak, csak az igazgató osztja az észt... Aztán bérelj laptopot, valami régi elavult szar gépet havi 15.000 Ft-rt!!!!! 10 hónap alatt kifizetni 150.000-et, abból már elég jó gépet is lehetne venni! Ráadásul egy régi mocsok szart ami semmire se jó, tehát otthoni használatra el is lehet felejteni, mert felhasználó jogokkal rendelkezel, tehát pl. telepíteni nem tudsz! És mivel konkrétan életbiztosító, csak azokat a termékeket tudod árusítani! Van lakásbiztosításuk, de az nem saját termék, jutaléka alig van, nem érdemes kimenni! Jah és igen... a kezdeti támogatást megkaptam, járt első körben 275.000Ft, persze mivel kiléptem vissza is kellett fizetnem! Egy szóval és rondán, nagy szar az egész cég, mocskos egy banda mentorral az élen!!!!!!!


     


    Na , támogatás már nincsen, az nulla, bármit is mondanak szóban!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4


     

  2. 2010. február 3. 13:2511.

    Szióka,

     

    Sajnos gondoltam, viszont találtam a neten egy klassz "tanulmányt" nevezzük így, teljesen véletlenül akadtam rá, de már kiváncsiságból is elvolvastam egy lány írását a munkakeresési tapasztalatairól.

    Így találod meg Google, beírod "állásles". Megéri elolvasni, mindegyik fejvadászcég is azokat a kérdéseket teszi fel, amit említ, lehet ezekre elég bemagolni a megfelelő választ, a megfelelő pozíciónál és persze a cv-t megíratni egy profi stílisztikai szakemberrel, mert ez a "cégére", ugye és akkor már nyert ügyed van, mert ugye abba nem gondolnak bele, hogy mindennek van másik oldala is, kérdem én minek az őszinteség?!? hová vezet?? kvázi ha saját cv-det adod, amit Te írtál, őszinte vagy, mert nem vagy felkészülve a magasrötű, de semmit mondó kérdéseikre akkor már nem is vagy alkalmas?! Ergo ha megtanulod a frankó válaszokat, a cv-det a dékán is átnézte akkor nyert ügyed van.........Hová tart a világ??!?

    előzmény:
    töndércic (10)
    2010-02-03  12:49
  3. 2010. február 3. 12:4910.
    Sziasztok!

    Ahogy sejthető volt, ügynöki meló, vállalkozóival.
    Elég szomorú, hogy az irodai titkár pozícióval is így cserkészik be az embereket :(
    előzmény:
    SunSylva (2)
    2010-01-25  13:23
  4. 2010. január 25. 15:039.
    Tyűű!! Eddig is tartottam a biztosítóktól, de most ..

    Megcsinálom én szívesen más papírmunkáját, csak ne jutalékos rendszerben.

    Sajnálom, hogy ilyen rossz emlékeid vannak. Remélem azóta kllemesebb állást találtál


    Azért várom még pár helyről a visszajelzést, hátha nem csak biztosítós akad. De ha nincs más. Valamiből meg kell élni. Sajnos ilyen világot élünk.
    előzmény:
    zuzu77 (8)
    2010-01-25  14:55
  5. 2010. január 25. 14:558.
    Ing: ilyet még nem hallottam, hogy simán hitelelőszűrő, vagy időpontegyeztető, szerintem ez is üzletkötő igazából, csak arra már nem mernek keresni, mert nem megy senki. A hitelelőszűrést csinálja az üzletkötő, csak aztán egy hiteles (aki erre specializálódott) kollégával együtt csinálják meg a hitelt, aminek az a lényege, hogy megegyeznek a jutalék-százalékban. Az üzletkötő viszi az ügyfelet, a hiteles meg csinálja a hitelt. Ahhoz hogy te csináld a hitelt, és megérje, több tanfolyamot el kell végezned a biztosítón belül. ettől függetlenül lehet, hogy tényleg adminisztrátornak, titkárnak keresnek, annak, akihez minden üzletkötő megy a nyűgjével, gondjával, bajával, és te csinálod a papírmunkát. Az a jobbik eset. Minden a fix pénz kérdése. ja, és itt is úgy van, hogy 3 éven belül ha valaki nem fizeti a biztosítást, vagy amit kötött, akkor visszamenőleg levonják a számládról. Ha már nem dolgozol ott, akkor is!!! És a fix csak akkor fix az elején, ha bizonyos biztosítás-számot teljesítesz, különben ugrott. Vannak érdekes dolgok, pl a laptop kell, mert a nélkül nem tudsz biztosítást kötni, de nem vehetsz egy gépet, amire rárakják a programot, tőlük kell bérelned kb 15-17ezerért. Ja, és a gépet nem nagyon tudod másra használni, ellenőrzi az informatikus, nem is tudsz semmit telepíteni rá, mindenhez engedély kell. De ez csak egy dolog. Tudnék mesélni, én dolgoztam náluk. Bár szerintem egyre megy, mindegyik ilyen.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  6. 2010. január 25. 14:387.
    Köszönöm az információkat. Nem hangzik túl jól :(

    Reménykedem, hogy valami elfogadható poziciót tudnak ajánlani. (a remény hal meg utoljára)

    Mondjuk az nem hangzik túl jól, hogy évek múlva kell jutalékot visszafizetned. Hiszen te elvégezted a dolgodat.
    előzmény:
    mikki (6)
    2010-01-25  14:34
  7. 2010. január 25. 14:346.

    Nem, asszisztens voltam egy területi képviselőnél. És belefért az időmbe a telefonálgatás.

    Akkor még jó volt, nem voltak túlzaklatva a cégek, és nem utáltak helyből, ahogy rájöttek, hogy miért telefonáltam.

     

    Ma már gyűlölöm, hogy engem hívogatnak... Nem baj, ha rosszkor hív, nem enged a szavába vágni stb. Ez van.

     

    Az üzletkötőket pedig mindig is jutalékosban fizették.

    Szerintem az most halott ügy. Ha kapsz is fixet egy ideig, biztos, hogy visszafizettetik veled előbb-utóbb.

    előzmény:
    töndércic (5)
    2010-01-25  14:28
  8. 2010. január 25. 14:285.
    Szia!

    Gondolom ez jutalékos rendszerben ment, igaz?

    Igazából valami fix kereseti lehetőség lenne jó. Rossz, hogy semmi konkrétumot nem tud az ember.
    előzmény:
    mikki (4)
    2010-01-25  14:23
  9. 2010. január 25. 14:234.

    Szia!

     

    Az időpontegyeztetős dolgot semmiképp ne vállald el, csak ha nagyon jó a kudarctűrő képességed.

    10 éve csinátam hasonlót. 10 hívásból 2-3 időpont jött összem

    Azt hallottam, hogy most ez az arány40-ből 1-2.

     

    Nem semmi.

    előzmény:
    töndércic (1)
    2010-01-25  12:29
  10. 2010. január 25. 13:293.
    szia!

    Féltem, hogy tényleg ez lesz. Nem biztos, hogy ez bejönne nekem. De úgy vagyok vele, egy próbát megér. Meghallgatom a lehetőségeket. Annyit írt vissza a hölgy, hogy 1 évig garantált 200 ezer/hó + jutalék. Ebből következtettem arra, amit te is írtál.


    Mindenképpen megírom, mi volt.
    előzmény:
    SunSylva (2)
    2010-01-25  13:23
  11. 2010. január 25. 13:232.

    Szia!

    2. -nál szerintem üzletkötőt keresnek, de nem mondják meg nyíltan. Groupama-nál is ügyféltájékoztatót kerestek. A lényege az volt, hogy fél évig alkalmazotti jogviszony fix kb. 50 ezer nettó fizetés és meghatározzák, hogy mennyi biztosítást kell kötnöd az alapszinthez is. Utána megszünik az 50 ezer nettó marad a csak jutalékos rendszer......Biztosítanak címlistát és neked kell a már meglévő és új ügyfeleket felhívnod és biztosítást, és egyéb pénzügyi befektetést ajánlanod. Ja a grátisz, pl. ha 1-2 éven belül valaki visszamondja nem fizeti a biztosítást, amit veled kötött (lehet többféle, autó kötelező, casco, élet stb.), akkor a már megkapott jutalékodat is visszaírják, vissza kell fizetned, levonják a köv.-ből.

    Az is lehet, hogy nálad nem így lesz, ez az én tapasztalatom egy másik biztosítónál.

    Majd írd meg, hogy sikerült.

    előzmény:
    töndércic (1)
    2010-01-25  12:29

Címlap

top