Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Esküvői ruha vásárlása

meecon
Létrehozva: 2005. május 7. 21:14
Sziasztok!
Bocs, amiért külön topikban indítom el, de két esküvői topikban sem érkezett hozzászólás ahhoz a témához, hogy akik vették az esküvői ruhájukat, hol tették, mit javasolnak, mik a tapasztalataik.
Nem a "vegyünk vagy kölcsönözzünk" vitát szeretném újból feléleszteni, kimondottan a menyasszonyi ruhát vásárolt asszonyok, lányok véleményei, ajánlatai érdekelnének.
Én eddig két jó helyet találtam: a Westend aljában egy alkalmiruha-boltot (több is van ott, én a Smath melletire gondolok), ahol nagyon kedvesek és katalógusból lehet esküvői ruhát választani, jó áron (40-50 e.). A másik a Mamut aljában (-1 szint) egy ruhás, ott szépek a cuccok, a kiszolgálás nem ragadott magával, de lehet, hogy ilyen passzban voltak... Igaz, ott egy fehér ruha volt, ami menyasszonyinak is hordható, de az ember nem egyből szeret választani.
Ajánlatok, főleg Budapesten vagy a környékén? Minden tanács érdekel!
  1. Torolt_felhasznalo_
    Torolt_felhasznalo_
    2009. Április 24. 15:4640.
    Nem rég nyílt egy üzlet a nyugatinál. Készletük is van, egész jó választékkal, de ha nem találsz olyat, ami tetszik, akkor megvarrják.
    előzmény:
    meecon (1)
    2005-05-07  21:14
  2. 2005. május 19. 21:5539.
    Szia, Bjuci!
    Igen, többen mesélték már, hogy Erdélyben és Ukrajnában nagyon szép ruhák vannak. Sajnos nekem kicsit messze lett volna:-)
    Majd mutass képeket, ha lesznek!
    Szia!
    m.
    előzmény:
    BJuci (38)
     
  3. 2005. május 16. 15:1138.
    Sziasztok!
    Igaz, hogy az esküvőm csak jövő nyáron lesz, de már én is elkezdtem nézegetni, hogy kb. mennyiből is fogunk majd kijönni!Én is venni fogom a ruhát, viszont nem itthon!A párom szülei az ukrán határ mellett laknak és az anyósjelölt nézett Beregszászon vmi plázában 15-20e-ért ruhákat!A kölcsönzés még olcsóbb odakint!Szóval nekem tuti onnan lesz és gyönyörűek vannak, az anyós le is fényképezett párat, csak azóta elszálltak a képek, úgyhogy nem tudom megosztani veletek!Van mindenféle méret, szín, fazon stb.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  4. 2005. május 16. 15:0337.
    Szia meecon, épp most néztem de nem kaptam meg sajnos:((
    most mi lesz?
    na biztos csak késik. . . :))
    pusz
    előzmény:
    meecon (36)
     
  5. 2005. május 16. 14:4936.
    Szuszó kedves,
    most küldtem Neked levelet a vipmailre!
    szió,
    m.
    előzmény:
    szuszó (35)
     
  6. 2005. május 14. 15:0935.
    köszi szépen! akkor az egy fokkal egyszerűbb
    lenne, mint varratni, bár az meg egyedi. . . na majd még kitaláljuk!
    nekünk most nem tudom mikor lesz az esküvőnk, de már itt van az ideje, sokszor eszélünk róla, de azt hiszem még beleférne ebbe a nyárba, őszbe, mindnenesetre legkésőbb tavasszal sztem tuti meglépjük, bár én már most nagyon izgatott vagyok:)))
    fishnet, neked is köszi, esetleg megírnád hol varrattad?
    köszi szépen!
    szuszó
    mindenkinek szép esküvőt!
    (a mienk valszeg kicsi , lesz és romantikus. remélem azért a hangulat a kevés ember ellenére oylan lesz amilyennek lennie kell:))))
    előzmény:
    meecon (32)
     
  7. 2005. május 14. 14:1934.
    én pár éve, még szalagavatóbálra varrattam, és kb 35 ezer ft volt, és ha akarom, jó lesz még az esküvőmre:)
    szóval szerintem varratni is okés, de az ár a varrónőtől függ.
    előzmény:
    szuszó (27)
     
  8. 2005. május 14. 13:5733.
    Lányok, még valami!
    Tudom, teljesen egyedi eset vagyok, de hátha vannak még "nagylábú" menyasszonyok. Tegnap bejártam egy barátnőmmel a fél várost ekrüszínű cipőért. Vannak ilyenek, de 41-esben kicsi a választék. A leggyönyörűbb cipők a Mamutban a Rajnai Cipőben voltak, de ott 25-30 ezer és afölötti árat kóstálnak, ami nekem rengeteg (még a 20 ezer is az lenne).
    Ha tud valaki olyan helyet, ahol van nagyméretű ekrü (és nem teljesen zárt) cipő, írjon. Leginkább az esküvői szalonokban kapható cipők ÁRAI érdekelnek, mert azokban még nem jártam. Max. 20 ezerből szeretném megúszni.
    A következő helyeken MÁR voltam: Rajnai Cipő, Taylor Esküvői Kellék, Menő Manó, Szling cipő, valamint szinte az összes körúti bolt (az esküvői szalonokat leszámítva).
    Például az Ananászban, Fehér Szalonban stb. mennyi egy cipő ára? (Már ha van épp cipő a szalonokban. . . )
    Köszönöm előre is a segítséget!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  9. 2005. május 14. 13:5232.
    Szia, szuszó!
    Privátban írtam Neked! És nyugodtan kérdezz bármennyit:-)
    Az üzlet neve Dress-Box, én is egy esküvőis fórumon olvastam róla. Ez az egy alkalmis üzlet van az Árkádban, ha jól emléxem, a 2. emeleten van. Tele gyönyörű ruhákkal (vannak fehérek is, balra bemegy az ember, és a bordó ruhák után belül vannak fehérek-ekrük). Az átlagár 30-40 ezer forint. Vőlegényruhákra nem emléxem, de lehet, hogy csak azért, mert nem néztem jobbra:-). De úgy rémlik, hogy ez női ruhás bolt.
    Esküvőnk aug. 27-én lesz, templomi is, ezért nem akartam fedetlenül menni, de a boltban volt a ruhához passzoló "boleró" is - igazából egy stólaszerű, de bebújós selyemszerű anyag ez, teljesen áttetsző. Együtt a kettő nagyon szép (szerintem).
    Már korábban is írtam, de szerintem nézz el a Miladybe is (a Westend földszintjén, ott több alkalmis is van, figyelni kell:-), ott is csodaszép ruhák vannak, szintén 40-50-ért meg tudsz katalógusból igazi esküvői ruhát is rendelni.
    Sok sikert és nektek is szép esküvőt!!!
    m.

    előzmény:
    szuszó (31)
     
  10. 2005. május 13. 10:0431.
    Jujj de jó!!Gratulálok!!!
    én is ekrüt szeretnék!:))
    biztos nagyon szép! Küldenél fotót róla? nagyon kíváncsi vagyok rá!:))
    hm. . . hát igen, azt hiszem akkor én is venni vagy varratni fogok inkább. . .
    egyébk az Árkádban merre van ez a bolt?(Nem nagyon ismerem, egyszer voltam akkor is a fsz-en:)) Vőlegényruha is van?:-)
    csak azért, mert akkor a páromnak is vennénk vagy varratnánk, és úgy szeretnénk, hogy passzoljanak egymáshoz a ruhák is.
    Tényleg nagyon örülök, hogy sikerélményed van! Mikor is lesz nektek?Temploni is lesz?ho tartjátok?
    na jó nem kérdezek ennyit!
    szép esküvőt!
    előzmény:
    meecon (28)
     
  11. 2005. május 13. 09:4630.
    Hú, köszi szépen az infókat!!!megadnád priviben a nőci elérhetőségét??
    köszi nagyon!
    Igen, én is ettől féltem, hogy Pesten már csak agyonhasznált van, vagy a megfizethetetlen kategória:((
    akkor inkább varratok és örök darab:))
    szuszó
    előzmény:
    erdei75 (29)
     
  12. 2005. május 13. 09:3429.
    Pesten 80 alatt nagyon ki kell fogni a kölcsönzést, meg azt, hogy még fel is merje venni az ember, ne legyen agyonhasznált. . . aztán ha elkezd az ember vidékre menni, zuhannak az árak. . . amit én kinéztem Pesten 85e+kieg lett volna, vidéken meg 25e-ért kölcsönöztem és még a menyecskét is hozzámvágták ingyen!!! itt varratásra is min. 80ezreket mondtak, ahol kölcsönöztem, ott meg első felvételesre varrt volna a nőci 45-ért bármilyet!!! ha vittem volna az anyagot, akkor meg még olcsóbban. . .
    azért ha varratsz olyan emberrel varrasd, aki már varrt menyasszonyi rucit, főleg, ha nem totál egyszerűt szeretnél. . .
    előzmény:
    szuszó (27)
     
  13. 2005. május 12. 21:1228.
    Szia, szuszó!
    Erről Neked mindenki mást fog mondani. Szerintem megéri megvenni a ruhát, varratni is, ha találsz Neked megfelelő varrónőt.
    Én épp tegnap vettem meg a ruhámat a Dress Boxban (amit ajánlottak már több fórumon, az Árkádban van), 40 ezer forintba került. Borzasztóan megtetszett, és örülök, hogy megmarad (bár ez nálam nem volt szempont, a kölcsönzői árak miatt döntöttem a vétel mellett, előtte kölcsönzéspárti voltam). S mivel ekrü színű, és nem az a kiköpött esküvői ruha, alkalminak is bármikor fel lehet venni később.
    előzmény:
    szuszó (27)
     
  14. 2005. május 11. 10:0427.
    Szerintetek megéri megvenni, vagy megvarratni?

    én is jobb szeretném, ha megmaradna aruhám, és egyedi lenne, de anyagilag nem biztos, hogy kivitelezhető:((

    A kölcsönzési árakkal sem vagyok tisztában, érdekes módon a legtöbb honlapon ezt nem reklámozzák, még körülbelülre sem tudom. . . :((

    Kíváncsi lennék a vélemyénetekre, infóitokra én is, azt hiszem hamarosan aktuális a dolog. . .

    köszi!

    SZÉP NAPOT!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  15. 2005. május 10. 18:3226.
    Sziasztok!
    Hát igen, az a baj, hogy a fehér erősíti az embert rendesen, és igaz, a derékban szabottak is sokszor (rám most varrnak egy ruhát más okból, rémesen kövérít).
    Azt tapasztaltam (eddig), hogy a fűzős felsők viszont csodát tudnak tenni, és nem kell okvetlenül megfulladni bennük. Teljesen beleestem a fűzős ruhákba:-)
    Zsuzska01, még mindig csak azt tudom mondani, hogy ne annyira a belvárosi szalonokban nézz körül, mert azokkal kapcsolatban nekem sem mondtak bíztató dolgokat. (Amúgy érti a fene, hogy egy 42-es méretet már miért kell elefántnak tartani? Én a 180 centimmel sose fogok a 38-asba belemenni, mégsem vagyok hatalmas. . . ).
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  16. 2005. május 10. 18:3225.
    Sziasztok!
    Hát igen, az a baj, hogy a fehér erősíti az embert rendesen, és igaz, a derékban szabottak is sokszor (rám most varrnak egy ruhát más okból, rémesen kövérít).
    Azt tapasztaltam (eddig), hogy a fűzős felsők viszont csodát tudnak tenni, és nem kell okvetlenül megfulladni bennük. Teljesen beleestem a fűzős ruhákba:-)
    Zsuzska01, még mindig csak azt tudom mondani, hogy ne annyira a belvárosi szalonokban nézz körül, mert azokkal kapcsolatban nekem sem mondtak bíztató dolgokat. (Amúgy érti a fene, hogy egy 42-es méretet már miért kell elefántnak tartani? Én a 180 centimmel sose fogok a 38-asba belemenni, mégsem vagyok hatalmas. . . ).
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  17. 2005. május 10. 11:0024.
    Szia!
    Ha nem vagyok túl furakodó, pontosan mekkora konfekcióméretben a ruhaigényed??? Én tavaly végigjártam a körútat és a legtöbb helyen 1, 2, max. 3 ruhát tudtak mutatni, az is ronggyáhasznált volt. . . Ami szépet találtam, azt az ADEO2000-ben találtan, csak ekrü színű volt (egyszerű A-vonal, mell részen csipke és vállpánt), ha nem ragaszkodtam volna a fehérhez, valszeg amellett döntök. . . Ahol még volt szép ruci az a Nyugati átjáró, ott leledzett a legtutibb fehér kollekció. . .
    Végül vidéken is találtam megfelelőt, így nem kellett innen cipelnem. . .
    Derékban húzottat sztem nem érdemes választani, mert 2xakkora hátsót kreál, főleg ha mellben is erős valaki, és hát ugye valami vállpánt se árt. . .

    nekem sok helyen ajánlgatták a vállcsúcsra kimenő ruhát, de amellett, hogy úgy éreztem lekötözik a kezemet, meg bátorkodtam kérdezni, hogy oké, de mi fogja tartani a nem konfekció méretes melleket. . . no erre mindenhol az volt a válasz, hogy alatta megy majd a mellt. pánt és tartani fog. . . no, ez az amiben nem hiszek. . . max. ha kétrészes a ruci és betonmerevítés van a felsőben. . . bár szvsz így sem műxik. . . ha rucipróbán nem műxik, akkor az életben sem fog, főleg ha táncikál az ember. . .
    előzmény:
    Zsuzska01 (20)
     
  18. 2005. május 10. 01:0923.
    Szia meecon!
    köszönöm a válaszodat! Már néztem magazinokat, de azokban csak "az ideális" vagy annak vélt hölgyek számára láttam ruhákat. Remélem sikerül találnom majd olyat, ami szép is előnyös is. A hétvégén anyukámmal meg a nővéremmel a nyakunkba vesszük a kölcsönzőket és remélem találunk is majd valamit.
    Mégegyszer köszi!
    Üdv: Zsuzska
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  19. Torolt_felhasznalo_322604
    Torolt_felhasznalo_322604
    2005. május 9. 14:5922.
    Sziasztok!

    Nekem tavaly volt az esküvőm, és nagyon szép (szerintem) és egyedi ruhákat találtam Vecsésen.
    Onnan kölcsönöztem. tavaly 60ezer volt a ruha, a menyecskeruhám pedig 10ezer. A lányok a koszorúslányruhákat is onnan vitték, így nekik is egységesen 10e. volt.
    A mai napig megnézema kirakatukat, és keseredek el, hogy egyre szebb és szebb ruhákat varrnak.
    Egyéni elképzelést is teljesítenek, ha arról van szó, gondolom, annak az ára megegyezéstől függ.
    A bemoldalamon rajta van az esküvői ruhám.
    Ha valakit érdekel, nem bonyolult megtalálni. a gyorsforgalmin kell egyenesen menni, 4-es főút, és ezen az úton lesz, Üllő felé haladva balra, a gyál jobbra tábla előtt.
    A lányok nagyon kedvesek, és figyelmesek.
    Azóta, ha alkalmakra megyek, onnan kölcsönzöm az alkalmi ruhákat.

    Mindenkinek nagyon szép napot kívánok az esküvőjükön!
    előzmény:
    meecon (1)
     
  20. 2005. május 9. 14:4321.
    Kedves Zsuzska01,
    már töröm a fejem egy ideje, hogy milyen fazon állna jól (nem mintha értenék hozzá:-), de szerintem a szép kebleket érdemes kiemelni:-)
    Más fórumokból rémlik, hogy egyenes fazonú ruhákat ajánlottak az erősebb mellű-cspőjű lányok egymásnak, de nem tudom, azokból hol van nagy választék. Lapoztál már át esküvői magazinokat? Ha jól rémlik, az Adeo2000-nek vannak szép, nem kizárólag manökenekre szabott ruháik (merthogy mi nem vagyunk manökenek:-)))).
    De a legpuccosabb helyeket leszámítva az okos kereskedők mindenütt tartanak 38-asnál nagyobb méreteket is, és rávarrják az emberre.
    Még keresgélek Neked:-)
    szia,
    m.
    előzmény:
    Zsuzska01 (20)
     
  21. 2005. május 8. 18:3820.
    Sziasztok! Én kölcsönözni szeretnék majd ruhát, csak nem tudom milyen fazo n állna jól nekem. Ha esetleg van vki, aki hasonló testalkatú vagy tudja milyen fajta ruha állna jól léci írjon. Sajnos nem vagyok egy nádszál kisasszony. Ahol erősebb vagyok: csípő, mell. A derekam se túl kicsi, de az még tűrhető; a karjaim is rendben vannak. szerintetek milyen típusú ruhát válasszak? Köszi!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  22. 2005. május 8. 17:4619.
    Hú, meg nem mondom, melyik, de nagyon kellemes modellek voltak, olyan egyéni stílusú, elegáns, és másnak is felvehető darabok :-)
    Szerintem nem olyan nagy az Árkád, meg lehet találni :-)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_874740 (15)
     
  23. 2005. május 8. 10:2618.
    Sziasztok!
    Köszi a tippeket! az Árkádban (és a Camponában, mert kiesik) még nem néztem körül, a többi nagyobb bevásárlóközpont megvolt. Amint megnéztem, beszámolok róla.
    A westendes boltban egyébként gyönyörű ruhák vannak, ott vettem a menyecskeruhámat, azóta sem tudok elképzelni (magamnak) szebbet.
    Veggie, a Darlingot ajánlottad - nem tudod, nagyságrendileg mennyibe kerülnek ott az eladásra kínált ruhák?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_397042 (17)
     
  24. Torolt_felhasznalo_397042
    Torolt_felhasznalo_397042
    2005. május 7. 23:3417.
    Darling esküvöiruha szalon, Podmaniczky u. 17. A Nyugatitól az Oktogon felé az elsö utca. Meg lehet venni a ruhákat, de nem ócsó:o((

    Pocakosoknak van a Gólyahír, ha megvan még. . .
    előzmény:
    irinyó (11)
     

Címlap

top