Keresés a fórumban

MENEDÉKHÁZ Középkortól .. (
134
 embernek tetszett)
Több Ez van! topik »
»

Szervusztok régi és Új Barátaim, Ismerőseim!
Azt gondolom, hogy legalább egyszer az életében már mindenki érezte magát úgy, hogy szeretett volna elbújni egy kicsit a világ szeme elől.
Szeretett volna álmairól, titkairól beszélni valakivel, tanácsot kérni, vagy csak egyszerűen pihenésre vágyott.
Szeretett volna új emberekkel megismerkedni, segíteni másoknak, ha tud.
Szeretett volna mély fájdalmaira vígaszt találni, vagy valakitől jó szót, dicséretet, símogatás kapni.
A Menedékház befogad és oltalmaz Mindenkit, aki "jó szándékkal" érkezik. Az nem baj, ha valakinek más a véleménye! Itt, csak 1 szabály van: " nem szabad egymást megbántani!"
Sajnos a technika ördöge és a kelet-európai munkamorál megrtéfált, és a beígért időpontra nem tudtam kinyitni a HÁZ virtuális kapuját.
Így viszont több időm jutott a Vendégek fogadására! :)
Szépen feldíszítettem orgonával, violával és tulipánnal a házat, behűtöttem a pezsgőt, megsütöttem a krumplis pogácsát és a tortát, előkészítettem az esti gulyáspartihoz a bográcsot. Fát raktam a kandalló elé, ha kell, hát bedurrantunk! :)
Gondoltam az idősebbekre és a gyerekekre is, Nekik meleg takarót tettem a szobájukba.
A Menedékház ablakából messzire ellátni. A gyönyörű napsütésben mintha már látnék is valakiket felfelé kapaszkodni az eredei úton. Vajon kik ők? Rendszeres látogatók, vagy csak alkalmi kirándulók, akik eltévedtek? Netán egy "vihar" elől menekülő? Talán régi Barátok?
Akárkik is legyenek, szeretettel fogadom Őket! :))
A MENEDÉKHÁZ kapuja NYITVA áll!!
 1. 2014-09-21 08:01223319.

  Szervusztok!


  Pici nem pihizik. Már megfuttatta Győzit, volt a boltban. A képekre még várni kell. Az úgy történt, hogy hiába töltöttem egész éjjel a gépet, azt a 4 képet még megcsinálta rólam, de amikor Zsuzsit arra kértem, csináljon rólam egy egész alakosat elromlott, nem lehetett bezárni. Zsuzsi az ő gépével csinált, és ide adta az ő gépét. Azzal fényképeztem, de azt csak ő tudja letölteni. Kisnóri sokat fényképezett, majd átküldi, akkor majd én is küldök. Fél kettőkor jöttem haza. Jó kis lakodalom volt, de a rokonok megharagudtak, hogy nem volt mulatós zene és még a torta előtt haza mentek. Ez őket minősíti. Szerencsére nem rendített meg senkit...látszólag, jól szórakoztunk. A fiatalok nagyon édesek voltak, nem igazán tudnak táncolni ezek a fiúk, de körbe álltak és a zene  önfeledten ütemére mozogtak...szépen mondtam


  Paca a kapuban várt, hátul nyitva volt az ablak, ki tudott menni. győzi édesen aludt a nappaliban, nem akartam zavarni, ott hagytam. Aztán észre vette, hogy egyedül van és át jött hozzám, hoztam a kosarát. Mert ugye nem tudtam elaludni. Aztán nagyon korán ébredtem. győző úgy aludt, más napokhoz képest, mint ha ő éjszakázott volna. ha Paca nem kezdi el intenzíven szopni, talán még most alszik. 

  2014-09-21  07:48
  gabimami43 (223317)
  előzmény:
 2. 2014-09-21 07:55223318.

  Napsugaras vasárnap reggelt kívánok mindenkinek,-nem olyan borongósat,mint nálunk van.


  Azért már elindítottam Tusit a munka mezején,had dolgozzon helyettem! Majd teregetek a "téli kertbe".


  Olvastam mindenkit,-dicséret Julika megjelenéséhez,Ildi gondolataihoz,és minden háztáji,családi történéshez,-de ahogy  Borsika csodálkozott,hogy mindenre jut időm,-na most nem úgy néz ki! Mennem kell kicsit takarítani,-ebédhez sok rántott húst,májat,tököt,vinetét is kell készítenem,mert ma Robiékat is várjuk,-és mivel nem tudom mikor esnek be,-hát én esek neki a "felkészülésnek" . Ismerős ez valakiknek?


  Ma  :  2014  szeptember  21  vasárnap  van,


  Orsolya,Celina,Hiláriusz,Kende,Klementina,Viátor,Zsolt  napja.


  -----------------------------------------------------------
  fili
 3. 2014-09-21 07:48223317.

  Várom Picit az esküvői képekkel. Még biztosan pihizik, sokáig mulatott. 


  Ilike pedig Rozival cseveg. 


  -----------------------------------------------------------
  Próbálj meg lazítani, nem győzlek tanítani hogyan csináld...
 4. 2014-09-21 07:42223316.

  Jó reggelt! 


  Már korán felébredtem, ma babás napom lesz. 10-re megy Laci Tündéért. Kávéiszogatás közben leültem ide. 


  Látom, sikerült mindenkit megelőznöm. Nem is tudom mit írjak, csak nézek ki a fejemből. Azon töröm a fejem, hogy képeket  is kellene majd csinálnunk a babával, bármennyire is viszolygok tőle. Utálom magam fényképeztetni, és főleg kirakni mindenhová. Nincs semmi frizurám, bár nem régen voltam fodrásznál. Kopasz vénasszony vagyok. 


  Gáboréknak is mondtam, hogy jön Tündi, majd biztosan fel akar menni hozzájuk is. Számítottam Gábor ellenállására, de csodálatos módon örömmel várják. Gábornak is nagy tervei voltak Tündével, nehezen bocsájtotta meg neki ezt a fordulatot. Teljes erőbedobással vállalták fel annak idején Tünde támogatását mindketten. Nagy volt a csalódás. A FB-on sem vették fel vele a kapcsolatot. (Nevetek a FB-on... hogy beépült az életünkbe....a legnagyobb sértés, törölni valakit a FB-ról )


  Na megyek ráncba szedni magamat, aztán reggeli és várakozás. 


  -----------------------------------------------------------
  Próbálj meg lazítani, nem győzlek tanítani hogyan csináld...
 5. 2014-09-20 20:39223315.

  Szervusztok.


  Nagyon jó sétát tettünk, én is csatlakoztam Ildiékhez, és elmentünk a hegyre. Nagyon meleg volt, de én nem bánom. Ettünk ittunk is így vígan jöttünk haza, és bizony szinte ránk esteledett.


  Igaz hogy Julika már most nem olvassa csak talán holnap, de nem hagyhatom ki a dicséretet. Nagyon csinos vagy, minden klappol, és jól áll a smink.


  Évikém elkapott a mamák forgószele, de olyan jó olvasni hogy ennyire elfoglalt vagy az unokákkal, akik ilyen kedves gesztussal köszönik meg a törődést.


  Saci, nálad sem rozsdásodik be az ajtó szerencsére, mindig jön valaki. Hogy kérdésedre is válaszoljak, esténként szoktam egy kicsit fulladni, de a frontokat előre megérzem, és rendesen megvisel. Állapot fenntartás miatt kell sprayt használni, de van roham esetére is, amit még megpróbálok mellőzni amíg lehet.


  Ilike, reménykedjünk hogy nem sűrűn fog jelentkezni Árpádnál ilyen makacs gyulladás, és hogy a kezelések használni fognak. Ezeket sajnos ismételni kell időnként, de ha ez segít akkor még mindig jobb mint a bizonytalan műtét.


  Annuska, köszönöm jobban , sőt mondhatni jól vagyok. Örülök hogy van híred Ricsiről, és reméljük összerázódik e sok féle nemzetiség. Ezek meghatározó ismeretségek tudnak lenni egy életre.


  Magdika, örülök hogy Barbarának ennyire jól sikerült az útja hogy már menne is vissza. Gondolom így lesz ez majd a cserekislány estében is. Ezek olyan életre szóló emlékek lesznek, amire mindig örömmel emlékeznek vissza.


  Megyek egy kicsit filmezni, további szép estét mindenkinek.

 6. 2014-09-20 19:09223314.

  Megjöttem én is...délután beteglátogató vendégeink voltak, a vőm szülei.....ugye éreztem én tegnap, hogy sütnöm kell...


  Délelőtt ágyneműt mostam, még ráért volna, de olyan szép volt a reggel, és ígérik a rosszabb időt...


  Magdika...te sem panaszkodhatsz, hogy unatkoznál....érdekes engem is az érdekelne nagyon, hogy hogyan élnek az átlag emberek a távoli világban....nálatok esik, remélem nem kerül felénk...


  Ilike....azt hittem Árpádnak az epe-műtéttel véget ért az orvosolni való...Reméljük a torna javít majd...én a vízi tornára esküszöm, csak el kellene járni....szép rózsákat hoztál..


  Annuska....mig én a piros pontoktól vagyok ellágyulva, Ricsid már a nemzetközi barátságokat építi...ügyes vagy a rendbe tett kerteddel..


  Anikó..jobban vagy e már? Gyakran befulladsz, vagy most a front zavart be?


  Julika....nagyon csinos vagy, főleg a mosolygós képen.....és tényleg, hogyan folytatódik a szerelés lefelé??


  Ildike....már biztos kibeszélgettétek magatokat vendég Éváddal...nem jeleztem, de tetszett minden hozott gondolatod...


  Pötyike....főztél e sok szilvás gombócot?Szívesen átvennék belőle....ez is azok közé tartozik, amit nem igazán tudok jól csinálni..


  Borsika...szép virágot kaptál, meg is érdemled a finom csirkédért.....is..Viszont Mórahalom nem hozzám kötődik.....


  Gabika...csalódástól mentes találkozást...kellemes dédunokázást..


  Erika....már nem csak a futóbabod híres, hanem a borsód is az lesz...ügyes kis kertész vagy...


  Verácskát nem láttam, biztos készülődnek...


  Mindenkinek szép estét....


   


   

 7. 2014-09-20 18:20223313.

  beengedett. Tudta, hogymeg kell köszönnöm a kedvességedet, a rózsa megfordítását és megtoldását a  te gyönyörű virágaiddal.  El sem tudom képzelni, hogy tudod így beosztani az idődet, energiádat, hogy mindenre, mindenkire jut belőle!


  Nekem is nagyon tetszik Julika, ..hűű, olyan szép a haja suine és a frizkója is.


  Magdika, megnézem hol van az Ágafalva, ..hogy oda tudjalak képzelni, amikor feléd gondolok. Izgalmas dolgokat meséltél a kislány unokádról.


  Sacika Mórahalomját is megnéztem, ..nagyon szép, túrista csalogató, szívderítő helység. A borospincét is odakézeltem.


  Annuska, sajnos nincs frizurám, mert csak a  jövő hétre tudnabeszorítani. . Majd megoldom, valamikor egy délelőtt lenne jó. Neki meg az nem volt jó.


   


   


  ...mindjárt jövök ...:  )


   


   

  2014-09-20  13:18
  fili48 (223299)
  előzmény:
 8. 2014-09-20 17:49223312.

  Édes ez a kutya, ahogy játszik a kisbabával. Azért a kutya nyalogatás a babán nem nagyon tetszik, bár biztosan nem lesz tőle semmi baja a kutyások szerint. 

  2014-09-20  17:04
  potymama (223310)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Próbálj meg lazítani, nem győzlek tanítani hogyan csináld...
 9. 2014-09-20 17:26223311.

  Harmadszor állok neki írni.Minden elszállt.vagyok!!!


   


  Ilikém ...Árpinak biztosan segít a gyógytorna ./ most írom le harmadszorígy már muszáj./


  Most hallottam egy esküvői menetnek a dudálását.Itt is szezonja van.


  Az előbb csepergett....most esik.Remélem Bcsabát és környékét elkerüli.


   


  Megpróbálom elküldeni.

 10. 2014-09-20 17:04223310.

  BRRR! Mérges vagyok!!!


  Most meg nem enged másolást beilleszteni.


  Irtam egy hsz. de nem illesztette be a Youtub-ról a vedeót, na akkor a linkjét elküldöm, de hogy ne vesszen el a hsz. gondoltam lemásolom és utána vissza illesztem.


  Dicsértem Julikát!!!


  Egy "bombanő" lett így kikészítve, felkészítve !


  Nagyon tetszik a piros blúzod a piros láncocskával!!!!


  Akkor ideteszem a videó linkjét, aranyos és mi más lenne...persze kutyás!


   


  http://youtu.be/iFwmUllLcR4


  -----------------------------------------------------------
  Pötyi
 11. 2014-09-20 16:50223309.

  Julika ....nagyon csinos vagy. Alull mi van rajtad?/ na nem a bugyira gondolok /


  Majd ha kipihented Magad ....ugye mesélsz? Lestem az Időképet ....csak legalább maradjon ott jó idő. Itt már megint borul.


  Évike ...nagyon aranyosak és figyelmesek a Fiúk.Sűrű programod van ....de ez a jó.


   


  Annuska ...örülök, hogy Ricsi ilyen jó társaságban van.Nemzetközi kapcsolatokat szerez, a nyelvet is gyakorolják.Van egy régi kolléganőm ...az ő lánya lakott  így......most bármerre jár külföldön mindig akad valahol ismerőse vagy annak az ismerőse. Ez nagyon jó.


  Tegnap  Ágfalván Barbara is tartott egy bővebb beszámolót.Még mindig nagyon az utazás hatása alatt áll.Menne is vissza ha lehetne.Nagyon szép helyeken járt  és sok ismerőse lett.Nagyon megkedvelték az iskolában is ....búcsúbulit rendeztek neki.Amire én még kíváncsi voltam ...hogyan élnek az átlagemberek ....hát arra nem kaptam választ.A család / az Apa külön él/ a mi szemünkkel nézve a jómódúak közé tartozik.Házvezetőnő is volt.Egy  nagyon szép lakóparkban...../igaz kőfallal körbevéve és a tetején szögesdróttal/ ....élnek.A területre csak kártyával lehetett bemenni.Decemberben jön Fernanda hozzánk....remélem lesz hó ....mert ő még nem látott.Kissé más világba fog jönni .....majd meglátjuk, de reméljük jól fogja érezni magát.Tegnap megállapítottuk semmi baj....nálunk is van házvezetőnő , meg szakácsnő is ...a két Mama.Jót .Semmivel sem vagyunk lemara dva.

 12. 2014-09-20 15:54223308.

  Csinos vagy Pici! Látod milyen sokat számít egy kis smink? Ez kellene minden nap. Én hajdanán ki sem mentem az utcára szemsmink nélkül. Nekem szőke volt a szempillám is, utáltam, olyan nyusziszemű voltam. Most már nem bírja a szemem, örülök, ha látok vele... 


  Viszont már írtam, de még egyszer el kell mondanom, hogy isteni a Hélia D Aqua Boom arckrém. Még soha sem éreztem egy krémet ennyire jótékonyan aktívnak. Ezt nagyon eltaláltam az én bőrömnek. Erősen hidratál. Egy óra múlva leitatom a felesleget, hogy ne ragyogjon és kész a napi arcápolásom.  

  2014-09-20  14:54
  Picivirág1 (223303)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Próbálj meg lazítani, nem győzlek tanítani hogyan csináld...
 13. 2014-09-20 15:32223307.

  Veronka, reméljük, tényleg csak egy pár nap kell a kórházi kivizsgálásra és megtalálják a hatékony gyógyszert ami meggyogyitja Lacit. Nagyon aranyos szomszédaid vannak.


  Sacika, nagyon sokat dolgoztál. egy kicsit lassitani kell. Misónak gratulálók a pirospontokhoz. csini lehet a frizurája.


   


  Anikó, remélem már jól vagy.? Igaz azt irtad, hogy a fözésbe veted magad. Azért csak ovatosan.


  Erika, tudod, hogy te vagy a 3. akinek mosógép betegséggel kell megküzdeni. Én voltam ebben a szériában az első. Az új Beko eddig még nagyon jól szuperál nálam.


  Remélem a kenöcs használni fog.


  Gabi kivánom, hogy hátsó gondolatok nélküli örömteli találkozás legyen.


  Borsika, milyen lett a  hajad????? Jól elfoglalnak. Igy legalább kevesebbet  bánkodsz. Ügyes segitöd van.


  Ildike, kösz a gondolat. Azért a sáros földbe ne nagyon bányász. Egyáltalán nem tesz jót Neked.


  Képzeld a 60. résznél tartók, Ugy hogy elkezdem a többit letölteni. Köszi.


   


  Itt délelött elég borongós idő volt. Most kisütött a nap. A kert nagyából ok.


   Képzeljétek Ricsi társbérlőiből össze jött egy nemzetközi kis társaság.  Van egy német, egy osztrák, egy amerikai-vele együtt 2 magyar- és egy let. A hat főből 2 lány.


  Most folyik az ismerkedés.

  2014-09-20  15:17
  Nusimama (223306)
  előzmény:
 14. 2014-09-20 15:17223306.

  Csini vagy Julika. Érezd nagyon jól magad.

  2014-09-20  14:54
  Picivirág1 (223303)
  előzmény:
 15. 2014-09-20 15:16223305.

  Szervusztok


   Idáig olvastam és megálltam. Sajnálom, hogy Árpinál is behatárolt az esély a javulásra. Szerintem a gyogytorna sokat fog segiteni.-fiamnak nagyon jó-. Sajnos ami kikopott részek bizony nagyon tudnak fájni és a sérv is. Gondolom mondta a doki, hogy ne nagyon emelgessen és vigyáznia kell magára.


   


   


  Ilike, de jó, hogy feltetted azt a Szegedi erkélyes képet. Jól néznek ki a lányok.

  2014-09-20  13:18
  fili48 (223299)
  előzmény:
 16. 2014-09-20 15:05223304.

  Azt a segédeszközt majd lefotózom,megmutatom,ha lesz.Nehezen bírja mozgatni,emelni a jobb lábfejét,ezt lenne hivatott orvosolni részben az eszköz,részben a torna hosszabb távon. Súlyfürdőt nem javasolt,hogy miért csak ő tudja,ő látta a vizsgálati eredményeket.


  Kívánok neked kellemes szórakozást,élmény teli délutánt,estét! Érezd jól magad és gondolj ránk is! Egy plecsnit küldtem neked a fürdőszobáért!.,..ügyi voltál.


  Borsikám!


  Megérezted!


  Valóban pihentem egyet ebéd után,-szokásom ellenére,de már félig meg is bántam.Mikor lefeküdtem,még semmi bajom nem volt,-most meg minden kicsi porcikám fáj.Lehet,hogy Anikónak van igaza?-front közelít? Na mindegy ,ahogy jött majd el is múlik! Megforgattam,és megsokszoroztam,(hogy nekem is maradjon) a rózsádat! Igazán megható lehetett az unokád! Én ilyen esetben nem csak kivirulok,de a torkom is össze szorul meghatottságomban!


   


   


  Most vettem észre,hogy a reggeli izgalmamban lemaradtak a névnapok!  Senki nem hiányolta??


   


  Ma  :  2014  szeptember  20  szombat  van,


  Vendel,Artemon,Artúr,Aurélián,Irén,Ödön,Vitális  napja.


  ▶ Ez már az ősz - Koncz Zsuzsa - YouTube


  ▶ Őszi séta zenés 2 - YouTube

  2014-09-20  13:26
  Picivirág1 (223301)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  fili
 17. 2014-09-20 14:54223303.

  Főpróbát tartottam. 


  Amíg nincsen több esküvői kép, nézzetek engem

  2014-09-20  13:48
  BORS (223302)
  előzmény:
 18. 2014-09-20 13:48223302.

  Ilike, akkor tényleg nem sok értelme lenne a műtétnek. Meggyógyítja a javasolt kezelés, a gyógytorna és a te kedves  mosolyod. : ) 


  Kívánom a leges legjobbakat Árpinak. Fáradtak lehettek, pihenjetek egy jó nagyot és ne szomorkodjatok.


  Emitt mutatnám a rózsát, amitÁron hozott és a sültemet, a képen nagyon ramatyul néz ki, de nagggyon finom az íze.


  Sajnos, elfelejtettem, hogy kell megfordítani a képeket. Kívánok  további  szép napot mindenkinek. Elfoglalt borsévi.

  2014-09-20  13:18
  fili48 (223299)
  előzmény:
 19. 2014-09-20 13:26223301.

  Szia Iluska!


  Vártam a híreket Árpádról. Most okoskodni fogok. Szerintem is nagyon hasznos a gyógytorna, különösen a nyújtás. meg a súlyfürdő..azt szoktak ilyesmire kiírni, az eltávolítja egymástól az össze csúszott csigolyákat. A lényeg, hogy nem kell műteni. Arra a segédeszközre kíváncsi vagyok. 


  Most megyek fürödni, elkezdem "vakolni" magam, formába hozni. Sajnos rosszul aludtam. 3 kor felriadtam, vert a szívem, olyan nem is tudom milyen érzésem volt, nem voltam jól, talán pánikban voltam? Szoktam ilyen lenni, szerencsére már ritkán, deettől félek a legjobban...olyan rossz a sötét lakásban egyedül lenni. Még akkor is, ha tudom, Timi ott alszik a másik szobában, és csöndbe kell lenni, nem zavarni őt. Ő is fél 4 kor ébresztette magát. nem is mondtam neki, hogy nem voltam jól. Kimentem az udvarra, mély levegőt vettem, aztán megnyugtattam magam, nincsen semmi baj, aludni kell, mert álmos leszek a lagziban. 

  2014-09-20  13:18
  fili48 (223299)
  előzmény:
 20. 2014-09-20 13:20223300.

  Szervusztok!


  Végeztem a fürdőszoba takarítással. Timi tervezte már régen, de mindig be kellett menni dolgozni. Most nincsen itthon, szépen kiglancoltammeg is ebédeltem...gondoltam, hogy nem eszem, de annyira finom lett a túrós-kapros nokedlim gombás csirkével, hogy nem tudtam ellen állni. meg ne romoljon...úgy is sokára lesz a vacsora. 7 re van hirdetve, de lesz fél 8 is. Pláne ha a templom udvaron a "fogadás" hosszú lesz, mert ha jó az idő elmajszolgatják a 6 kiló, pogácsát. Nóri annyit visz, aztán nem tudom, mi lesz még. 


  Az idő még bírja..néha ki is süt a nap. nem lesz eső. 


  gabi!


  Én is gondoltam, hogy ne vedd rossz néven, a jóindulat beszél belőlünk. Szerintem házasoknak kell lenni, vagy legalább is hivatalos élettársi kapcsolatnak. Bár, ha vissza gondolok, itt egy együl álló anyuka kapta. Végül is Tünde egyedül áll

 21. 2014-09-20 13:18223299.

  Erikám!


  Először is gratulálok a borsódhoz! Soha,semmilyen vásárolt termék nem érhet fel az sk termesztettel,tenyésztettel! Ezt bizton állíthatom.A fotóidért utólagos elnézést,és beleegyezésedet  kérem,de gondolom nem igazi főbenjáró bűn,hogy megmutattam őket! A szegedi taliról készült albumokban megtalálhatók.Ha mégis csak úgy gondolod,-nem kellett volna feltennem,-úgy ezer Bocsánat!!!  ...csak brillírozni igyekeztem,hogy nekem mindenhez van képem...


  Az orvosnál nem sokat kellett várni,-szinte egyszerre érkeztünk vele,és már mentünk is befele.


  Megvizsgálta,kikérdezte Árpit tüzetesen,-megnézte,meghallgatta a kórtörténetét,-az MRI-t is beleértve. Egyértelműen jelen vannak gerincsérvek,-de a fő gondot a kopások okozzák,-amik következtében sérültek a súrlódásoknak kitett idegszálak,-gyulladásba jönnek olykor,és a sérüléseik miatt gyengébben mozgatják a végtag izmait. Konklúzió: -műteni nem sok értelme van,-5% alatti az esélye a műtét utáni javulásnak.Gyógytornát,fizio-és elektromágneses terápiát javasol,vitaminokkal kiegészítve. Szerinte a gyógytorna lehet a leghatásosabb kezelés.Felírt még valami segédeszközt,ami a jobb lába mozgatásában segédkezhet. Na! Majd meglátjuk milyen hatásos lesz.


   


  Borsikám drága!


  Érezd a lehető legjobban magad a tieid közt,-legyen az otthon,-vagy otthon R-éknál,Olivéréknél,-vagy bárhol  is!


  Gabi kívánok holnapra üröm nélküli valódi Örömöket! Babázd ki magad helyettem is,és a nevemben is adj egy puszit a dédunokád talpacskáira!

  2014-09-20  09:16
  erry (223291)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  fili
 22. 2014-09-20 13:08223298.

  Sűl a csirkecomb. Combok. Nagyon raffináltan van befűszerezve, bacon szallonába ágyazva és sörrel leöntve, locsolgatva. Körbe krumplizva. Áron uborkasalit készített hozzá. Szilim reggelie halsalátát. Olyan ügyesek, igazán. Áronka kiment a piacra gyümölcsért és hozott nekem egy szál rózsát. Majd lehet, lefotózom.


  Gabeszka, jót mond Julika, jószíved  ide vagy  oda,   fel kell készülnöd a váratlan szitukra is. A fiú dolgozik, dolgozgat, ..tehát kérhetnek  esetleg egyszeri önkormányzati segélyt, továbbá hozzájárulást az albérlet fizetéséhez. Ha indokolt. Meg kellene nézni a feltételeket. Persze, lehet, hogy ezt magadtól i tudtad. Kívánok jó beszélgetést és babázást.


  Úgy sem hiszitek el, de alig van időm valamire. Majd 4 óra után pihizek, akkor viszik Szilikét tovább. Nagynénjénél lepakolnak, aztán egyből mennek a plázába mozizni.


  Holnap mi vagyunk  egy rövid ebédre hivatalosak csak ide a szomszédba, R-ékhoz. Ott a helyünk.


  Én is gondolok Nórikáékra, remélem szép időt fognak ki, és gyönyörűen sikerül az esküvő. Julika majdhoz képeket, alig várom már.


  Pötyike én mégmost sem tudom hol lesz ebéd? Makón,  esetleg otthon?  v. Szegeden, a vendéglőben?  ..itt semmi nem biztos, mert


  mi egy izgága család vagyunk.  Az viszont bizonyos, biztos, hogy túrabakancsot kell vinnem mert megmászatnak majd velem valami magaslatot, ami felér egy kalandtúrával. Lehet, hogy papírzacskóból ebédelnénk? ...Hmm..a derekam. Már a gondolatától is elhűlök.


   


  Megyek kiveszem a csirkét, ...nehogy beégjen.


   

  2014-09-20  09:50
  Picivirág1 (223293)
  előzmény:
 23. 2014-09-20 12:51223297.

  Olyan aranyosak vagytok lányok! Sokan furcsállják, hogy megírok mindent, nem értik miért. Pláne hogy még idegenek is olvashatják... Aki nem ismer, annak úgy sem mond semmit, ha csámcsognak, legyen meg az örömük. Ti, akik meg ismertek, tudjátok miről van szó és mindenkinek a biztatása, együttérzése nagyon jól esik. Főleg, ha még tanácsokat is tudtok adni. 


  Nagyon hálás vagyok Anikónak ezért a fiatal házasok lakáshoz juttatásáért, erről én is hallottam, de most nem jutott volna eszembe. Nem tudom, akkor is jár, ha nincsenek összeházasodva, majd bemennek a megfelelő helyekre és megérdeklődik. Talán Tünde is fel hagyott már azzal az elméletével, hogy csak akkor megy férjhez, ha nagy esküvő lehet, gyönyörű ruhával és végre leszállt a földre. Ha kell hozzá a házasság, akkor írják alá a nagy könyvet. Még tavasszal úgy volt, hogy augusztusban lesz a nagy esküvő, most már mélyen hallgatnak róla. El is ítéltem volna őket, ha a babától vonják meg az árát. 


  Már fő a hatalmas fazék töltött  paprika, szerintem 3 napig fogjuk enni, 1 kg húsból. 


  -----------------------------------------------------------
  Próbálj meg lazítani, nem győzlek tanítani hogyan csináld...
 24. 2014-09-20 11:10223296.

  Sziasztok!


  Mielőtt mennék a konyhába benéztem.


  Gabi


  remélem jól végződik majd a holnapi napotok.


  .............


  Az esküvő miatt én is lesem az időjárást..hááát...nincsenek biztató jelek.


  Szerencse viszont van a világon..remélem így lesz Nóriéknál is.


  ................


  Nem tudok mit írni..mék főzni. Ragu levest és szilvás gombócot.


  Majd délután pihenés képen jövök!


   


   


   


  -----------------------------------------------------------
  Pötyi
 25. 2014-09-20 11:08223295.

  Tegnap nagyon későn jöttünk meg Ágfalváról ....a mai nap is elég mozgalmas.


   


  Már mindent megírtatok Verának ...én is csak azt tudom mondani, hogy a kórházban biztosan rendesen kivizsgálják Lacit....és lehetőleg nem tart sokáig.A látogatásod is megoldható lesz.


  Drukolok Nektek is és Árpinak!Ebben az évben kijut mindenkinek.


   


  Julikám ....készülődöl?Biztosan szép lesz a mai esküvő.


   


   


  Sacikám ...Józsi, hogy van? Használt az infúzió?Aranyos lehet Misó az új frizurával.


  Majd nem odaégett a sütim.Az olvasásba és az írásba merülve megfeledkeztem.Jó, hogy jelzett az óra.Megsütöttem a tökös-mákost , igaz szilvával. Kíváncsi vagyok milyen lesz.


  Gabi....kívánom, hogy kellemesen töltsétek az időt Tündivel és a Babával.Nehéz helyzetben lehetnek ...... nem tudom egyedül meg tudják e oldani.Jó lenne a szociális bérlakás..de ...sokáig tart mire valaki kap, feltétele a munkaviszony/ nem alkalmi/...és a lakbér sem alacsony.Bár találnának valami megoldást.

 26. 2014-09-20 09:53223294.

  Vera, válasz ment. Na mennem kell, közben majd benézek.


  Jön Éva ebéd után.


  -----------------------------------------------------------
  Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra. (Weöres Sándor)
 27. 2014-09-20 09:50223293.

  Ja..bennem is felvetődött, hogy esetleg oda szeretne költözni...úgy mond átmenetileg. Erre is készüljetek föl. Mit fogtok mondani egy ilyen ajánlkozásra? Bár ne így történne!!! de ha el kell költözni, lehet, Pisti maradhatna otthon, Tünde keres fedelet, persze csak "ideig óráig". Keress megoldásokat. Önvédelemből!!!

  2014-09-20  09:46
  Picivirág1 (223292)
  előzmény:
 28. 2014-09-20 09:46223292.

  Gabi!


  Van olyan lehetőség is, hogy az Önkormányzat hozzájárul az albérlethez. Nálunk az óvodában is volt olyan szülő, aki így lakott. Utána kell nézni. Anikó is jó ötletet adott. Bújjad a netet, hogy tudjál ötletelni. 

  2014-09-20  09:14
  gabimami43 (223290)
  előzmény:
 29. 2014-09-20 09:16223291.

  Napsugaras szép reggelt!


   


  Jó idő ígérkezik.....szép őszi idő.....


  Vera remélem Laci kórházi ápolása nem tart sokáig és hathatós lesz.....A szomszéd is nagyon kedves, hogy felajánlotta a szállításodat....


  Gabi kívánom, hogy a holnapi találkozás meglepődés mentes legyen és őszintén tudjatok örülni a dédunokának.....Az albérlet komoly dolog, minimum kéthavi kauciót kérnek előre....és ahogy Pici írta plusz rezsi, a többiről ne is beszéljünk.....Ahhoz egy kereset nem elég....


  Ilike remélem csupa jó hírt hozol az orvoslátogatás után, találnak valami megoldást Árpi bajára......Meglepődtem, hogy neked ilyen képed is van....igen ott látszik, hogy mennyire be volt dagadva.....akkor még nem repedezett meg....most dagadás nincs csak repedezett bőr.....de bízom benne, hogy orvosolni tudják, mert fáj is és kellemetlen is.....


  Sacikám Misónak gratulálok a piros pontokhoz.....Lili rajzai is biztos szépek és milyen öröm ez egy nagyinak.....Te azért ne hajtsd túl magadat, mert a szervezet megbosszulja.....Józsi hogy van?


  Ildi pont rád gondoltam, amikor elromlott a mosógép.....meséltem Ernőnek, hogy ti is hasonló cipőben jártatok.....Félek, hogy vásárlás lesz a vége ennek a bajnak is. Nem akar bekapcsolni, pedig nem rég cserélték a kapcsolót, mert zárlatos volt......


  Most pedig bevetem magam a konyhába, a csontleves már fő....a zöldségekből és a megmentett húsból saláta lesz, az oldalas megtöltve, nemsokára megy a sütőbe. Addig begyúrom a pogácsát.....úgy szeretném, hogy még langyos legyen, mire megjön a barátnőm.....


  Még dicsekedni szerettem volna (ugye nem baj?) de ezt el kell mondanom.....gyönyörűen szemesedik a borsóm!!!!!! Már azt hittem semmi nem lesz belőle a sok eső miatt, de megemberelte magát, jövő héten már borsólevest eszünk....


   


  Kívánok mindenkinek kellemes szép napot!


  -----------------------------------------------------------
  Erika
 30. 2014-09-20 09:14223290.

  Köszi Anikó! Most, hogy mondtad, nekem is rémlik ez a megoldás! Gondolom az önkormányzathoz kellene bemenniük a szociális osztályra. Majd megemlítem neki. Az a baj, hogy Tünde még annyira gyerek, P-nek is csak a szája nagy, intézkedni meg nem tudnak, kellene melléjük egy gyám, aki én voltam, de már nagykorúak. Sehol sem fogják leharapni a fejüket, ilyenkor kellene kinyitni a száját P-nek is és persze érdeklődni, tájékozódni. 

  2014-09-20  08:52
  ancsa46 (223286)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Próbálj meg lazítani, nem győzlek tanítani hogyan csináld...
 31. 2014-09-20 09:09223289.

  Sajnos az élet a mai fiataloknak sem könnyű, nekünk sem volt az. Amikor külön mentünk, nekünk sem volt sok minden. Emlékszem, amikor Gábor született, Laci csinált pelenkázó asztalt, kiságyat a kolléganőmtől kaptunk jutányosan. Kézzel főztem ki a pelenkákat, aztán használtan vettünk kerek Hajdú mosógépet, külön centrifugával. Már 3 éves körül járt Gábor, amikor megvettük az automata mosógépet, kerek ajtósat, Gáborka előtte üldögélt a székén és nézte, hogy forog a ruha. Gyerekes öröm töltött el minden darabnál. Nekem annyi könnyebbség volt, hogy az edényeimet, ami anyámról maradt rám, elvihettem. Ágyunk egy kinyitható fotelágy volt... ágynemű 2 garnitúra, hogy lehessen váltani. Viszont szegény gyerekek mentek a bölcsibe 6 hónapos kortól és munka minden szinten. Laci két műszakban. Aztán járta az országot, munkagépeket szervizeltek. Csak hétvégén láttam. 


  Ehhez képest ők eddig kölcsönökből éltek, a források kiapadtak. P. havonta új munkahelyen, mert mindenütt "kinyitotta a száját" és van egy pökhendi stílusa, mintha ő tojta volna a spanyolviaszkot, amit mi sem bírunk elviselni. A munkahelyek közötti átmenetben, pedig a kölcsönkérés. Mindenütt csak azt nézi, hogy lehet másokat kihasználni, átverés árán is, a kemény munka helyett. 


  Most remélem négyszemközt tudok Tündével beszélni, remélem őszinte lesz. Ha ott lenne P. akkor csak bájologni tudnánk. Nem tudom, miért kell éppen októberben elköltözni, kinek a nevén van a lakás, aki dönt. Az biztos, hogy nem az anyósén, az ő érdeme, hogy eddig is ott lakhattak. Tűzbe menne a kisfiáért, de ez a második házassága... gondolom nem csak ő dönt. 

  2014-09-20  08:39
  Picivirág1 (223284)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Próbálj meg lazítani, nem győzlek tanítani hogyan csináld...
 32. 2014-09-20 09:06223288.

  Már 75 levelet jelez ez a dög, de amikor kapok valamit, akkor nem szólna! Pedig egyszer már megjavították, de az csak pár óráig volt jó.


  Ildike: küldtem Neked egy privit, majd nézd meg, jó?

 33. 2014-09-20 08:53223287.

  A nap gondolata


  Ne nevess, jó uram, az Istent pontosan olyannak képzelem, mint magam vagyok. Csak magasabbnak, erősebbnek, bolondabbnak és halhatatlannak. Lágy báránybőr bundákon ül lustálkodva, és az ég a kunyhója. Nem ilyen pléhdobozokból összetákolt kunyhó, mint a miénk, hanem felhőből van. Jobb kezében nem kardot tart, nem is mérleget - az efféle szerszámok gyilkosok és mészárosok kezébe valók -, hanem egy nagy szivacsot, teli vízzel, mint a felhő. Balról van a paradicsom, jobbról a pokol.


  Jön a szegény lélek, meztelenül, mert elvesztette a testét, és remeg. Az Isten szemügyre veszi, és kuncog a bajusza alatt, de játssza a félelmetest: "Gyere ide - mondja neki, és mélyíti a hangját -, gyere ide, átkozott!" És elkezdi a vallatást. A lélek Isten lábához veti magát. "Irgalom, kegyelem - kiáltja -, bűnös vagyok!" és mondja, mondja a bűneit. Beszél, se vége, se hossza. Az Isten meg unja, és ásítozik. "Hallgass már - kiált neki -, megsüketülök!" És zsupsz, veszi a szivacsot, törül rajta egyet, és már föl is oldotta minden bűnéből. "Mars a paradicsomba! Péter, ereszd be a szerencsétlent!" Mert tudnod kell, jó uram, hogy az Isten hatalmas, nagylelkű úr, és a nagylelkűség megbocsátást jelent.


  Nikosz Kazantzakisz/


   


  Jó reggelt.


  Szép napsütéses a reggel. Reménykedek, hogy Nóriéknál  az esküvő esőmentes lesz.


  Mai programomat még nem tudom, sok minden forog a fejemben. Ott több munka van, mind a tettekben. Már meggondolom, hogy hogyan, mit tegyek. Tegnapi temetői járatom is elmaradt, ma pótolni kell. Virágot szeretnék ültetni.


  Legyen szép napotok, Julikának jó szórakozást. Árpádnak-Ilikének  jól sikerüljön az orvoslátogatás.


   


   


  -----------------------------------------------------------
  Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra. (Weöres Sándor)
 34. 2014-09-20 08:52223286.

  Gabi, kívánom hogy nagyon szép, és meghitt találkozásotok legyen holnap Tündivel. Csak egy tipp, de utána kellene érdeklődni, ma már talán mindenhol van un."fiatal házasok lakása", ahol 5 évig élhetnek a családok, persze kötelező X összeget havonta befizetni valami lakástakarékba, amiből az 5 év után el tudnak indulni.

  2014-09-20  08:39
  Picivirág1 (223284)
  előzmény:
 35. 2014-09-20 08:46223285.

  Jó reggelt.


  Veronika, kösz hogy megosztottad velünk az orvos véleményét, és az igaz hogy ott helyben sokkal alaposabb és többrétű kivizsgálást tudnak végezni mint ambulánsan, mint pl. a cópiázást, vagy a szövettani vételt, ami nem egy ambuláns beavatkozás. Reméljük hogy hamar túl lesztek rajta, és főleg megtalálják az okot és a gyógymódot is. A szomszéd nagyon rendes volt hogy felajánlotta a segítséget, persze hogy visszaélni nem fogsz a lehetőséggel, de ha minden kötél szakad, akkor ott van egy mentőöv.


  Ilike, kösz a reggelit. Jó vásárlást, és főleg eredményes, kedvező híreket kívánok az orvosi viziten.


  Tegnap nem voltam jól, az este befulladtam, hajnalban erős fejfájásra ébredtem, szerintem valami front közeleg. Belevetem magam a főzésbe meg egyéb tennivalókba és biztos helyre billenek. Húslevest főzök és rakott kelt /holnapra is/.


  Julika drukkolok hogy szép időtök legyen, jó szórakozást.


  Saci, gyűjtsd az erőt és pihenj egy kicsit. Az apróbbaknak gratulálok, kell a sikerélmény a számukra. A hibiszkusz sok szép virágot hoz, folyamatosan nyílik.


  Legyen szép napotok.

 36. 2014-09-20 08:39223284.

  Gabikám!


  Legyen igazad...abban már igazad van, pozitívan kell mindenhez állni. De azért elgondolkodtató, hogyan, miből akarnak albérletbe menni? Minden albérletben kell kálót fizetni. Aztán az albérlet, a rezsi, a gyermek ellátása..meg nekik is élni kell valamiből. Egyenlőre sötéten látom a helyzetet. ha csak nem valamiféle, úgy mond lakhatási  támogatást nem kérnek az Önkormányzattól. Mert van arra lehetőség, nézzetek utána. 

  2014-09-20  08:21
  gabimami43 (223283)
  előzmény:
 37. 2014-09-20 08:21223283.

  Sziasztok! 


  Ma ismét derűsen indult a napom, a napocska is süt, de nemcsak ezért. 


  Holnap jön Tündike a babával. Egy hónapja könyörög, hogy bocsássunk meg neki a viselkedéséért, amikor pünkösdkor nem jött be hozzánk és megszakítottam vele a kapcsolatot a FB-on. Először kérte, hogy vegyem vissza ismerősnek, aztán naponta kérte, hogy eljöhessenek. Laci húzódozott, aztán amikor elintézte, hogy csak egyedül jön a babával, Laci egyből megenyhült, felajánlotta, hogy érte megy kocsival és elhozza. Sajnos ez a helyzet, Pistike iránt továbbra is ellenszenv. Nem tud szabadulni a gondolattól, hogy ő Tünde életének a megrontója. Ami azt illeti nem is tud neki nyújtani semmi érdemlegeset. Októberben állítólag el kell menniük a lakásból. Albérletbe akarnak menni. Nem lesz könnyű, hiszen még egy kanaluk sincs, nem hogy háztartási cuccok. P. mellett nem is lesz. Remélem nem azért a látogatás (ezt csak zárójelben jegyzem meg, de ez is benne van a pakliban), hogy ide akarna költözni, ami teljességgel lehetetlen. Hinni akarok abban,  hogy csak a szeretet hozza ide, remélem nem lesz nagy pofára esésben részünk... Most kiderül, mire megyünk a pozitív hozzáállással. Ha reálisak vagyunk, nem lesz olyan nagy a csalódás. 


  Ma megfőzöm a nagy fazék töltött paprikát, Tünde kedvence. 


  Szorítsatok nekünk, hogy minden jól menjen, jól záruljon a látogatás, ne legyenek "mellékzöngék". 


  -----------------------------------------------------------
  Próbálj meg lazítani, nem győzlek tanítani hogyan csináld...
 38. 2014-09-20 08:05223282.

  Micsoda "paraszt reggeli"Nem kimondottan epe kímélő, de eszem nelóle


  Kicsit borongós az idő. Gondolom Nóri most ideges...remélem délutánra kiderül. Essen most, a fene bánja, de 5 kor legyen eső mentes..látjátok, már ennyivel is megelégszem. Megnéztem az előrejelzést. Délutánra záport ígérnek. Holnap még rosszabb lesz. 

  2014-09-20  07:10
  fili48 (223279)
  előzmény:
 39. 2014-09-20 07:58223281.

  Veronkám, én megértelek, én is ebben a cipőben járok, amikor Laci elvisz az orvoshoz. Tudom, hogy már eleve irtózik a várakozástól, ráadásul ugye ő ügyfél függő, állandóan készenlétben kell lennie, várni a melót. Nem töltheti velem az órákat, kellemetlenül érzem magam még vele szemben is, nem jó érzés ez, még ha az illető ismerős is. Nem csak arról van szó, hogy elvisz, aztán kirak, hanem órák múlva vissza is kell vinnie. Sajnos már nem merek vezetni, pedig az lenne jó, ha független lehetnék. Elég lenne nekem elviselni egymagam a várakozásokat. Ráadásul ha ismerőstől kér az ember segítséget, benne van, hogy viszonozni kellene, de mivel? 

  2014-09-20  07:18
  veracsek (223280)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Próbálj meg lazítani, nem győzlek tanítani hogyan csináld...
 40. 2014-09-20 07:18223280.

  Nem zárkózom el, Julika, sem a barátság, sem az elfogadás elől, csak túlságosan nagynak tartom az ismeretségünk minőségéhez képest, hogy órákat töltsenek a furikázásommal, mert az bizony annyi lenne! Egyikük állandóan üzlet után rohangál, a másik még tanul, és mellette most kapott állást. Ezenkívül annyira már megismertük őket, hogy az asszony, akié a lakás, egy valódi cilike típus, lehet, hogy 1 perc múlva már leharapta volna a saját nyelvét, hogy miért mondott ki ilyesmit?

  2014-09-20  07:08
  Picivirág1 (223278)
  előzmény:
 41. 2014-09-20 07:10223279.

  Jó reggelt,-szép szombatot kívánok mindenkinek!


  Verocska!


  Még az este olvastalak,-közvetlen Pötyi beírásával egy időben,de mert semmi okosat nem tudok a tényekhez hozzáfűzni,-így szó nélkül hagytam.Bízom benne,hogy kiderítik a baj okozóját és érdembeni kezelést is kap a párod.


  Sárikám!


  Te pedig vigyázz magadra,mert jóból is megárt a sok,hát még ilyen méretű takarításból? Misónak gratulálok mind a piros pontjaihoz,mind a frizkójához,Lilikének a rajzaihoz. Nagyon szívderítő dolog tud lenni,mikor pozitívumokat lát-hall az ember az övéivel kapcsolatosan.


  Azért ma már igyekezz kicsit lazábbra venni a dolgaidat,mert tudod?...előbb-utóbb megbosszulja magát,ha nagyon kihasználjuk a szervezetünk pozitív hozzáállását az ambícióinkhoz! Vendég ide,vendég oda,...a baj -ha megtörténik,-a tied marad!


  Most hozom a reggelit,mert lassan készülődnöm kell.Vásárolni megyünk a nagybaniba,majd piacra,és jöhet az orvoslátogatás.


  Legyen kellemes napja mindenkinek!...

  2014-09-19  22:22
  veracsek (223276)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  fili
 42. 2014-09-20 07:08223278.

  Szervusztok, szervusz Vera!


  Az, hogy sokkal fiatalabbak a kedves szomszédok, még nem akadálya egy barátságnak. El kell fogadni. Örülni kell, hogy ilyen kedvesek. Ha nem akarnának segíteni nem mondták volna. Hol van az megírva, hogy idős embernek csak idős segíthet? Nagyon nagyon szimpatikusak nekem. És az, hogy messze van? Tudják. Biztosan megtalálnátok a módját, hogy valahogy viszonoznátok...de szerintem nem ezért teszik. hagyjátok, hogy jót tegyenek..ez nekik is jó. És tényleg közeledni kell valaki felé, pláne olyan felé, aki már kinyújtotta a kezét felétek. Még szükségetek lehet rájuk..és talán nekik is rátok. Ne zárkózz el!!!!

  2014-09-19  22:22
  veracsek (223276)
  előzmény:
 43. 2014-09-19 22:57223277.

  Verácska..tényleg nem sokkal lettetek okosabbak...viszont annyiból jobb a kórház, hogy minden vizsgálatot elvégeznek és nem kell időpontokra várni és ezerszer elmenni


  mire valamit kiderítenek....talán az ott töltött idő sem lesz hosszú...

 44. 2014-09-19 22:22223276.

  Dicsérendő, de nem akarom igénybe venni. Fiunk korabeli, a barátja még ifjabb, a nő ingatlan közvetítő, a fiú még iskolába jár, és mellett pizzafutár, tehát akármikor menniük kellhet, ez pedig egy több órás program lenne, és nem engednék megfizetni a benzint sem, ahogy elnézem őket. Jóban vagyunk, velük találkoztunk egyszer Tatán, akkor képet is tettem fel Nektek. Viszont nem járunk össze.

  2014-09-19  21:59
  franci47 (223274)
  előzmény:
 45. 2014-09-19 22:08223275.

  Benéztem és lám, megjött Veronka is!!


  Akkor csak nem ússzátok meg a kórházat, de az biztos ott helyben minden vizsgálatot megcsinálnak..nem kell külön mászkálni mindenért.


  A tüdőtágulás...biztos volt eddig is, szerintem és ha eddig nem okozott gondot?


  Most okozna?


  Remélem megtalálják a baj okát és ripsz-ropsz meggyógyul Laci.


   


  -----------------------------------------------------------
  Pötyi
 46. 2014-09-19 21:59223274.

  Szia Vera!


  Vártalak. Nem tudok mit írni, de ha ő is úgy látja, hogy kórházba kell menni, akkor menni kell. Remélem hamar lebonyolódik. A gyógymód legyen meg, és akkor minden menni fog. Nyugodj meg.


  A szomszéd felajánlását nagyra értékelem. Így kezdődnek bizonyos barátságok. Segítőkészség nagyon dicsérendő.


   

  2014-09-19  21:47
  veracsek (223272)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra. (Weöres Sándor)
 47. 2014-09-19 21:59223273.

  Veronika, köszi hogy megírtad a történteket, tényleg aggódtunk. Biztató, hogy a kórházban   talán egy hét alatt le is zajlik minden fontos vizsgálat. Kívánok nyugodt jóéjszakát. A szomszédod igen rendes volt. Érdemes volna közelebbről is megismerkednetek.

  2014-09-19  21:19
  veracsek (223271)
  előzmény:
 48. 2014-09-19 21:47223272.

  Ja, még azt is megtudtuk, hogy sajnos van egy erős tüdőtágulása Lacinak, ami nem nagy öröm!

 49. 2014-09-19 21:19223271.

  Ilike!


  Mi voltunk az utolsók, 8-ig vannak nyitva!


  Mindenkinek, mert mindnyájan aggódtatok:


  a magán orvostól nem lettünk sokkal okosabbak, szegény elszédült a sok előzménytől, ami a férjem kórtörténetében szerepel.


  Annyit sikerült megtudnunk, hogy a kórházban alaposabb vizsgálatokat tudnak végezni, mint ambulánsan, és szerinte pár nap alatt le fog bonyolódni a dolog: bronchoscopia, speciális vérvétel (van egy gomba, amit abból is ki lehet mutatni), tüdőfunkciók mérése, rtg-ek, esetleg egy új CT, de ez nem biztos, és ezúttal a tenyésztést nem köpetből, hanem egyenesen a tüdőből vett mintán fogják elvégezni.) Azt is mondta, hogy attól, hogy a köpetben nem voltak bacik és gombák, a régi tbc-s foltokban még ott bujkálhatnak, azért kell a tükrözés.


  Ennyit sikerült kibogarásznunk.


  Amikor haza értünk, találkoztunk az ajtószomszéd asszonyunkkal, akinek gyorsan elmeséltük, mi van velünk, mire ő azonnal azt mondta: szóljak, ha nincs, aki bevigyen a kórházba, mert éppen most vett egy kocsit a barátjának is, így aki ráér, az el tud vinni, de komolyan! Persze nem fogom igénybe venni, vagy ha mégis, akkor maximum egyszer, nagyon nagy a távolság, és még ott is időznék, ez túl nagy szívesség lenne, nem vagyunk olyan szoros barátságban. Ha igaz lesz, hogy csak pár napról van szó, akkor azt valahogy túléljük, bár az még bizonytalan.