Kedves Fórumozók!

A következő napokban némi ráncfelvarráson esik át az NLCafé, célunk a mostaninál könnyebben kezelhető felhasználói felület. Megeshet, hogy egyes funkciók átmenetileg nem érhetőek el, türelmeteket kérjük! A fórumon böngészni, hozzászólni, topicot nyitni természetesen továbbra is tudtok. Jó böngészést!

MENEDÉKHÁZ Középkortól ..

Buriburi
Létrehozva: 2005. május 2. 13:38

Szervusztok régi és Új Barátaim, Ismerőseim!
Azt gondolom, hogy legalább egyszer az életében már mindenki érezte magát úgy, hogy szeretett volna elbújni egy kicsit a világ szeme elől.
Szeretett volna álmairól, titkairól beszélni valakivel, tanácsot kérni, vagy csak egyszerűen pihenésre vágyott.
Szeretett volna új emberekkel megismerkedni, segíteni másoknak, ha tud.
Szeretett volna mély fájdalmaira vígaszt találni, vagy valakitől jó szót, dicséretet, símogatás kapni.
A Menedékház befogad és oltalmaz Mindenkit, aki "jó szándékkal" érkezik. Az nem baj, ha valakinek más a véleménye! Itt, csak 1 szabály van: " nem szabad egymást megbántani!"
Sajnos a technika ördöge és a kelet-európai munkamorál megrtéfált, és a beígért időpontra nem tudtam kinyitni a HÁZ virtuális kapuját.
Így viszont több időm jutott a Vendégek fogadására! :)
Szépen feldíszítettem orgonával, violával és tulipánnal a házat, behűtöttem a pezsgőt, megsütöttem a krumplis pogácsát és a tortát, előkészítettem az esti gulyáspartihoz a bográcsot. Fát raktam a kandalló elé, ha kell, hát bedurrantunk! :)
Gondoltam az idősebbekre és a gyerekekre is, Nekik meleg takarót tettem a szobájukba.
A Menedékház ablakából messzire ellátni. A gyönyörű napsütésben mintha már látnék is valakiket felfelé kapaszkodni az eredei úton. Vajon kik ők? Rendszeres látogatók, vagy csak alkalmi kirándulók, akik eltévedtek? Netán egy "vihar" elől menekülő? Talán régi Barátok?
Akárkik is legyenek, szeretettel fogadom Őket! :))
A MENEDÉKHÁZ kapuja NYITVA áll!!
275117 hozzászólás
 1. 2017. november 22. 12:59275117.

  Szia Erika, meg Pötyike, és Macsi!


  Mindenkinek szia!


  Lányok, persze, h. van rajta beállító! Vaktában valami  jó hosszúra ráállítottam, majd lejár, amig zuhanyozok. Le is állt, de ez a fokozat elég volt neki arra, hogy megsüljön. Ha levegőt kapott volna, biztos begyúllad. Jó tanulság ez nekem. Én a csengést nem hallom. Mert csenget is. +-ban is vagy kettőt sípol. Azt sem hallom. 


  Köszi a gombócleves leírást, tényleg egyszerű. Majd megcsinálom, amikor lesz darált husom. Most borsólevest főztem, apró tésztával, kicsi zöldséggel. 


  Kimostam a mikrót. Eddig azt csináltam. 


  Olyan idő van, mint tavaszkor, ugye?


  Megint lepottyant az egyik  függönyke, ....már meg sem lepődtem, nem is omlottam össze! Gondolkodtam :  és  most egy kis kézi fúróval vájtam egy egy lyukat, és beletekertem egy kampós  végű csavart, és arra a ment vékonyka kis rúd. Na, ..most ess le!! ..gondoltam  ..Vág az agyam, ugye?


  Mára elég is a munkából, gondolok Rátok és utána alszom egy órácskát. Mindenkit szeretek. Olyan kis együtt érzők vagytok! Olivér megköszönte a gratulációkat, ...ime tolmácsoltam.

  előzmény:
  erry (275111)
  2017-11-22  11:09
 2. 2017. november 22. 12:13275116.

  Tudjátok mi az a sok zöldség a Google n? Kattintsatok rá...a kimcsi ( 김치) készítésről van benne szó.


  Akik nézik a koreai sorozatokat tudják mi az.

 3. 2017. november 22. 11:47275115.

  Pötyi örülök, hogy itthon vannak a lányodék. Gondolom rendbe volt minden kint. A kocsi kész? 


  Magdika remélem hamar befejezik a festést nálad. 2 hét múlva már el is felejted a felfordulást. 

  előzmény:
  potymama (275113)
  2017-11-22  11:12
 4. 2017. november 22. 11:45275114.

  Borsika drága azért ez már nem lenkeség. Ebből komoly baj is lehetett volna. Nekem már gyulladt ki mikró, pont só melegítés miatt. Én zokniba raktam és még sok időre sem ha jól emlékszem. Van annak már vagy 20 éve is. Na bizony kigyulladt. A sót lábosba kéne melegítened ott állva figyelni, nem ott hagyni. És utána bele tölteni abba amibe szoktad. Sajnos nagyon oda kell figyelnünk mindenre. 

  előzmény:
  BORS (275110)
  2017-11-22  10:14
 5. 2017. november 22. 11:12275113.

  Borsika!!! Minek van a mikrón az időzítő??? Miért nem állítod be 2 percre ? Gondolom annyi elég, hogy felmelegedjen a só.


  A frászt hozod rám!!! Ne ügyet lenke djél .


  Sziasztok!


  Reggel korán voltam meglegeltetni Diót, mert Dalma elutazott. Kellett neki valami beszámolót írni egy kutatásról amit végez és olyan jól sikerült, meghívták valami konferenciára, hogy ott számoljon be róla. Sík ideg volt, hogy a sok ismert kutató előtt kell neki előadást tartani, de ügyes..biztos megoldja.


  Diót nem hoztam el..majd délben átmegyek érte..nem akarom szegény cicát egész napra karanténba tenni.


  A lányomék késő este hazaértek, még nem beszéltem velük..azt tudom, mert Alexa írta..az apja akart hozni 8 doboz sört és elvették tőle a reptéren.


  Kíváncsian várom hogy sikerül Piciéknek a vásár.


   

 6. 2017. november 22. 11:09275111.

  Szervusztok!


   


  Jaj Borsikám sajnállak a bűz miatt....csak azt nem értem, hogy milyen a mikród, hogy nem tudod beállítani az időt, hogy automatikusan kikapcsol ha lejárt az idő....Esetleg hosszabb időre állítottad?


  Kérdezted a húsgombóc leves hogyan csinálom........egyszerűen....Volt itthon karalábé, zeller, sárga és fehérrépa, ezeket apróra kockáztam, fejes és kelkáposzta, ezeket csíkoztam......kevés zsíron (olaj is jó) megpároltam......felöntöttem maradék húslével, bele egy kis vegeta és hagyom félig megfőni. Addig összeállítom a gombócokat, darált hús, só, bors (nem te), egy tojás és rizs, úgy mint a töltött paprikához, apró gombócokat csinálok és beleteszem a levesbe. Már csak arra kell várni, hogy megfőjön és már lehet is enni......Leírni hosszabb mint elkészíteni....


  Ancsa te legalább látsz egy kis napot, itt szürkeség van.....


  Francika ezek szerint a csk. jót tett...tartson ki sokáig....


  Majdnem sikerült nekem is lenkéskedni.....fő a fokhagymamártás és alig kicsi hiányzott, hogy a kozma asszonyság meglátogasson....Mára még van gombóc leves (még talán holnapra is) fokhagymás sertés sült és mellé krokettet.....


   


  Legyen szép napotok!


   

 7. 2017. november 22. 11:09275111.

  Sziasztok!


  Olvasó üzemmódban itt vagyok.Jól halad a festés.


  Lenkeség:nem raktam ki  "kimenő" ruhámat.Mire átértem már le volt fóliázva a szekrény.Kell mennem a városba...még jó,hogy kéznél van a kutyás farmerom.


  Gondolok mindenkire....puszi


   


   


   

 8. 2017. november 22. 10:14275110.

  Igen, igen, szóval megint lenkéskedtem tegnap. 


  Csak velem, borssal fordulhat elő ilyen sűrűn ugyanaz. Beégettem megint a fülgyógyító sót a mikróba. Pedig a minap emlegettem, hogy ez már korábban megtörtént velem. Nem tudtuk, h. a mikróban van a baj, ..azt gondoltuk, h. valamelyikünk süt, és az égett oda. Aztán az ujjonan szerelt villanyvezetékre gyanakodtunk.   Csípős, ...karamell szagú bűz volt. Aztán Áron felfedezte a szét égett sós zsákot, ami már szinte izzott. Jaj nekem, ..a feledékenységemre fogok mindent. Meg kéne nézetni a karmámat, ..mi közöm nekem ennyire a tűzesetekhez? Mit szólsz Te ehhez Ildike?   Lányok?  ..mégis csak túlzás, amit művelek, egyszer leégetem a házat!


  Ennek a hatása alatt szellőztettem órákig,jól  be-bagyuláltam magam. A mikrót ki kell majd mosni. Ha kinyitom büdös.Nem nyitom ki. Ki sem dobom, mert nem ő a bűnös. Én vagyok az ügyetlen. Most azon dolgozom, h.mentségeket keressek magamnak. Ez is hiba. Tele vok hibákkal. Olyan szag van, mint egy pékségben. 


   

 9. 2017. november 22. 09:48275109.

  Szervusztok.


  Már elfáradtam, csak tudnám hogy mibe, ill. tudom, csak változtatni nem tudok rajta. No éppen kiviggyant a napocska, és mindjárt teregethetek, talán szikkad egy kicsit. Nagyon soká aludtam el, így egy kicsit megcsúsztam a felkeléssel, na de nem kéri számon senki.


  Főztem frankfurti levest, második maradék még elég lesz mára, aztán holnap meg majd a leveshez készítek valamit.


  Ildi, örülök hogy nincs romlás a szemednél, és hogy jó volt a csk. is. Jól beprogramoztad magad mára.


  Saci, elfelejtettem megköszönni a madársóska átteleltetési tanácsot, nem szoktam pihentetni, pedig biztosan jól esik neki is. Köszönöm.


  Magdi, hogy haladnak a festők? Meglátogatod közben őket, vagy majd a végén?


  Jobbulást a gyengélkedőknek, és szép napot kívánok.

 10. 2017. november 22. 08:39275108.

  Ildikó naon cukker a gif. Kösziiii. 

  előzmény:
  franci47 (275107)
  2017-11-22  08:22
 11. 2017. november 22. 08:22275107.

  Jó reggelt.


   


  "Hová lett a vaj?"======== megfejtés.


   


  Julika, keresni kellene egy népművészeti boltot és ott találsz irányadó árat.


  Mézeskalács az nem olcsó, Kláritól tudom, látom, minden drága hozzá, és még ott van a munka. Persze annyiért nem tudjátok adni, mint a profik, de egy irány lenne. A tűhorgolást még nem hallottam, csak  varrást.  Majd mutass egyet a  fényképeztél. 


   


  Tegnap itt eső volt. nem örültem neki. Ma a diófa leveleket szeretném eltakarítani, vagy holnap? Majd amibe belefér. 


  Tegnap a hűtőládát is kihúztam, ma kiszedődnék belőle egy takarítás erejéig. Szóval terv az van.


  Jól aludtam az éjjel. Nem emlékszem mikor aludtam végig a napot. 


  Sacika 5 rész filmet elküldtem, majd küldök hozzá feliratot is, ha nézni szeretnéd. 


  Macsi szépek a rókák. 


  Szép napot nektek. Kellemes ébredést,


   

 12. 2017. november 22. 08:04275106.

  Julika milyen cica fején?


  Érezd jól magad. Jó lesz az a kézműves tali. De azokat én sem tudnám beárazni, mert olyanokkal nem volt dolgom a kereskedői pályafutásom során. 

  előzmény:
  Picivirág1 (275105)
  2017-11-22  07:43
 13. 2017. november 22. 07:43275105.

  Macsikám!


  Én meg irigy vagyok...pedig rajtam múlikNa, majd....


  de legalább nevessünk: 


  Mi van a macska fején??????


  Cirmos cica haj....


   


  Szervusztok!


  Mára fel kell támadjak, 10 re megyünk a Csaba Centerbe..kiállítani, meg vásár lesz...hááát, én nem vagyok valami üzletasszony..most kellene Macsi, hogy beárazza a dolgokat, mert mi aztán nem tudjuk. Lehet, hogy senkinek sem fog kelleni


  "Bemutatózni" "játszó házazni" is kell. Irénke a frivolitást, a tű horgolást fogja nekünk az unalmas időben tanítani, aztán ha az előadás résztvevőinek tettszik , neki is. nem csak mi leszünk, a fazekas, a nemezes, a csuhés, a varró asszony, a mézeskalácsos..az egész kézműves gárda. Délután 4 ig vagyunk "nyitva". 

  előzmény:
  macska54 (275104)
  2017-11-22  03:07
 14. 2017. november 22. 03:07275104.

  Julika hát ha csokizni nem is szoktam csak néha, de én a fogyi alatt ami még most is tart bizony a coláról nem mondtam le. Most is megiszok napi fél litert vagy még többet is. Már 15,5 kg ment le. Nagyon büszke és boldog vagyok tőle. 


  Jó reggelt mindenkinek.

  előzmény:
  Picivirág1 (275103)
  2017-11-21  20:37
 15. 2017. november 21. 20:37275103.

  https://csokidieta.hu/


  Macsikám!


  Fogyózzunk együtt csokival


  Jó éjszakát!!!!

  előzmény:
  macska54 (275102)
  2017-11-21  20:22
 16. 2017. november 21. 20:22275102.

  Mindenkinek további szép estét...

 17. 2017. november 21. 20:05275101.

  Jó estét.


   


  Szeretettel köszöntöm Olivért. Borsika légy szíves add át.


  Megvagyok Borsom. Remélem majd kicsit javulsz. Julikával együtt már rátok fér egy jobb közérzet. Ja és mindegyikünkre. 


   


  A kis dédunoka nagyon aranyos, remélem sok örömötök telik benne Gabi.


   


  Lányok, megvagyok, ma kétszer volta Zegen. Egyszer reggel a szemészeti ellenőrzésre. Minden a régi, doki szerint nem romlott, a régi maradt. Nagyon kedvesek voltak velem,  nem is értem, de már ez is gyanús.  A rendelőbe érve a kabátom cippzárja elromlott, így ki kellett belőle lépnek lefelé tolva. Na már a belépőm is érdekes volt. Aztán megcsináltam, vissza már rendesen felvettem. Júliusban kell mennem ujra, akkor térlátást is vizsgálnak. Na azt nagyon nem szeretem. Annyira fárasztó.


  Haza jöttem a  11 órai busszal és a délivel mentem vissza a csontkovácshoz.


  Nagyon jó volt a kezelés, a nyakam fájt a legjobban, most jól érzem magam. Talán nem fog fájni holnap sem.


  Zöld Rózsival találkoztunk volna, de én már annyira elfáradtam, szívesen jöttem haza. Ő viszont még Esztinél /lánya/ maradt, oda kellett volna felmenni. Nem akartam. Így a 2.40-es busszal haza jöttem. 


  Anikót láttam amikor a déli buszra  felszálltam.


  Most fáj a fejem, lehet,hogy a fronthatás miatt. 


  Sacikám, holnap küldöm a The king Loves filmet.  Pont jó lesz kis kikapcsolódás  35 perces részekkel. 4o rész, de ez az órás filmeket számítva csak 20 részt tesz ki. Nagyon jó volt, végig érdekes, és cselekményes.Amúgy nagyon örülök az új családtagotoknak. 


  Marika, nem voltál figyelmetlen, tényleg nem voltam.  


  Aki kérdezte: az előadás a karmáról szólt, leszületés, hátrányok, előnyök. Mennyire nem szabad beleavatkozni a szülésbe sem. A lélek pontosan kiszámított feladatokkal érkezik, előre megírt  programok vannak, amivel ő az előző életben elkövetett baklövéseit kijavíthatja.  Ha már saját erejéből nem születhet meg úgy ahogy akar, /előrehozzák a szülés idejét, késik a születés, akkor megindítják a szülést/ akkor már minden változik. 


  Nincs köldökvér sem, minden vér köldökvér,  a méh  igazán a magzat lenyomata. Aztán a terelgetés, a magzat  az anyaméhben mindent hall, merre felé akarják terelni az útját. Van amikor ez jól sikerül,de sok sikertelen ember is lesz, mert ott fent nem erre szerződött a lélek, amit itt a földön elér. Közben a leszületett léleknek is van akarata - szabad akarat -  és változik a földi élet. Mindig más-más testben születünk le, és addig, amig nem tudjuk teljesíteni a karmát.


  A testünket körülvevő  auráról is beszélt.  Minden ember egyedi, mint a gyémánt - kisebb nagyobb drágakő.Minden energia, így az ember is. 


  Sokszor nem hallottam mit beszél a nő,mert figyelmen kívül hagyta a mikrofont, elragadta a hév, gyorsan beszélt. Zömében én már ezeket hallottam ill. olvastam róla. Érdekelt volna a a beteg gyerekek  leszületése. Ki van büntetve, szülő, vagy a gyermek, ill. a lélek. Kérdés nem lehetett. Vége volt és kész. 


  Több mint egy órás volt az előadás, sokan voltunk. 


  Most  készült el a vacsi, rakott karfiol. Nagyon finom lett. 


  Ma azt hiszem engem sem kell elringatni. Elfáradtam. 


  Ha még eszembe jut valami, akkor majd írok. Bocsi a késésért. 


   


  Kép. az erdő hegymenetben.


   


   

 18. 2017. november 21. 18:57275100.

  Sacika, szia! Jó téged olvasni. Tedd le a munkát és ülj közénk mesélni. Persze, hogy szurkolunk neked az új csal.helyzet miatt. Minden jó lesz, majd meglátod. Sacinak is, veled drukkolunk, ...mindent bele ! Nem olvastam, milyen a Titanic kiállítás, ..remélem nem okoz majd csalódást a Tieidnek. Olivér nevében köszönöm szépen a névnapi gratulációt.


  Ildike még mindíg nem jelentkezett. Remélem jól van.

  előzmény:
  silinga (275098)
  2017-11-21  17:51
 19. 2017. november 21. 18:49275099.

  Jaj, de jó sokat írtál  Marika! Mindenkinek jutott jó szó. Nagyon finomat főztél. Én is csak latolgatom, mit főzzek karácsonykor. A töltött káposztát már "elfőzi" előlem. Olivér lestoppolta. Köszönöm szépen, hogy felköszöntötted. Átadom.

  előzmény:
  Sacika44 (275097)
  2017-11-21  17:06
 20. 2017. november 21. 17:51275098.

  Szép estét Mindenkinek!


  Estére csak ide értem!


  Sajnálom, hogy annyi gyengélkedőnk van....mindenkinek jobbulást és hozzatok jó hírt, gyógyulósat   legközelebb...


  Köszönöm együttérző??? támogatásotokat????? ...a családban történő változással kapcsolatban.....nagyon szeretném, ha minden szépen , békességben menne a továbbikban is....


  A családom szinte követhetetlen....Saci csütörtökön írásbelizik Pesten , férje a gyerekkel pénteken utána megy  és ott töltik a hét végét....Zitánál lesz a bázis  és onnan indulnak majd csavarogni.......engem is nagyon hívtak, de  most nem tudok menni....


  Veráék is Pestre mennek, ők szombaton a Titanic kiállításra....sokak véleménye szerint nagy csalódás lesz...


  Bizsu nálunk tölti a hétvégét....remélem velem is jóban lesz..


  Borsika....Olivér unokádat Isten éltesse.....még sokáig kényeztessen téged ő is....a feltett képed nagyon tetsziki....divatos éa olyan Borsikás...


  I(ldikó....lehet, hogy írtam már a filmet várom....van helyem és időm is a töltögetésre...


  Mindenkire gondolok...


  .

 21. 2017. november 21. 17:06275097.

  Szervusztok!


  Pici jó volt látni reggel a szokásos hosszú bejelentkezésedet.Örülök, hogy jobban vagy.Azért még ne siess a munkával.Tudod megvár.


  Annuska kíváncsi leszek mit mutat a ketyeréd.Remélhetőleg semmi rosszat.Jó, hogy el tudtad intézni tegnap a temetőt.


  Pötyi cuki a kis zoknis baba.Olyan ügyes vagy.Mindig megcsodálom az alkotásaidat.Néztem Leonát.Összehasonlítottam azzal a képpel, amit megérkezéskor tettél fel a másik mama által szerzett kabátban.Szinte nagylány lett azóta, pedig nem is telt el olyan sok idő.


  Macsi képeit csak dicsérni tudom.Jó sok munkád lehet velük.Kényeztesd csak Macidat, úgy is olyan keveset van itthon.


  Borsika Olivérednek minden jót kívánok névnapján.Vigyáz minden porcikádra.Fogadd meg Magdi tanácsát.


  Erika ügyes vagy, hogy már sikerült a zöldségeken kívül mindent megvenned.Én még csak a menün gondolkozom, pedig a húsféléken jó lenne túl lenni.A mai ebéd húsleves és mákos guba volt.


  Magdi gyorsan összepakoltál.Az önmagadon kívüli megfeleléssel és a lazítással egyetértek.A festéssel Boscó nyert a legtöbbet.Nincs sokat egyedül.


  Saci köszi, hogy megosztottad velünk a családban történt változást.Ne idegeskedj, majd szép lassan kialakul minden.Az a lényeg, hogy Verának és a lányoknak jó legyen.A többit bízd az időre.Hogy van a kezed?


  Anikó rendes az asszisztens, hogy bedobja a receptet.Így sokkal könnyebb neked.Te már túl vagy a fodrászon, én holnap megyek.


  Ildit nem láttam.Lehet, hogy figyelmetlen voltam.Rád is gondolok.


  További szép estét.

 22. 2017. november 21. 16:17275096.

  Mindenkinek köszönöm, aki osztozott örömömben itt és a FB-on déduncsim születéséért!


  Ezen a képen már "szalonképesebb", az előző születése után közvetlenül készült!

 23. 2017. november 21. 14:52275095.

  Jól van, ....nincs baj Anikó. Szóval fodrásznál időztél! Köszi szépen a névnapit, megmondom Olinak.

  előzmény:
  ancsa46 (275093)
  2017-11-21  14:47
 24. 2017. november 21. 14:50275094.

  Ildike, Anikó, hol vagytok? Hogy vagytok? Innen gondolok rátok a messze távolból, ..szepegek, szipogok, krahácsolok, ..szóval elhagyom magam. Vigyázok, rátok ne tüsszögjek! Remélem nincs sem kis baj, meg nagy baj sem. Mindenféle kórt világgá zavarnék. 


  Erika ugye megköszöntem O. nevében, a gratulációt? Megmondod, hogy csinálod a húsgombóc levest? Már nyeldestem, amikor olvastam, ...erre tudod mi  történt?  Nyílt az ajtó és Ildi lányom hozott finom karfiol levest, meg lekváros piskótát!! hűű de megörültem. 

1 2 3 4 5

Legnépszerűbb cikkek