Válaszkereső

Válaszkereső

Kérdezd a szakértőket és a többieket! »

Játék

Játék

Játssz velünk!

Találd meg te is kedvencedet játékaink között!

Szponzorált hirdetések

Fórum - "A mi helyünk"

Keresés a fórumban
keresés a topikban
keresés a teljes fórumon
MENEDÉKHÁZ Középkortól .. (
70
 embernek tetszett)
»
Nyitó hozzászólás
2005-05-02 13:381.

Szervusztok régi és Új Barátaim, Ismerőseim!

Azt gondolom, hogy legalább egyszer az életében már mindenki érezte magát úgy, hogy szeretett volna elbújni egy kicsit a világ szeme elől.

Szeretett volna álmairól, titkairól beszélni valakivel, tanácsot kérni, vagy csak egyszerűen pihenésre vágyott.

Szeretett volna új emberekkel megismerkedni, segíteni másoknak, ha tud.

Szeretett volna mély fájdalmaira vígaszt találni, vagy valakitől jó szót, dicséretet, símogatás kapni.

A Menedékház befogad és oltalmaz Mindenkit, aki "jó szándékkal" érkezik. Az nem baj, ha valakinek más a véleménye! Itt, csak 1 szabály van: " nem szabad egymást megbántani!"

Sajnos a technika ördöge és a kelet-európai munkamorál megrtéfált, és a beígért időpontra nem tudtam kinyitni a HÁZ virtuális kapuját.

Így viszont több időm jutott a Vendégek fogadására! :)

Szépen feldíszítettem orgonával, violával és tulipánnal a házat, behűtöttem a pezsgőt, megsütöttem a krumplis pogácsát és a tortát, előkészítettem az esti gulyáspartihoz a bográcsot. Fát raktam a kandalló elé, ha kell, hát bedurrantunk! :)

Gondoltam az idősebbekre és a gyerekekre is, Nekik meleg takarót tettem a szobájukba.

A Menedékház ablakából messzire ellátni. A gyönyörű napsütésben mintha már látnék is valakiket felfelé kapaszkodni az eredei úton. Vajon kik ők? Rendszeres látogatók, vagy csak alkalmi kirándulók, akik eltévedtek? Netán egy "vihar" elől menekülő? Talán régi Barátok?

Akárkik is legyenek, szeretettel fogadom Őket! :))

A MENEDÉKHÁZ kapuja NYITVA áll!!

1. 2013-05-22 22:02194874.

Megjöttem!

Én is megkönnyebbültem a Julcsiról szóló hírektől, bár sajnálom a rossz hangulatát, de ez ilyenkor elég gyakori jelenség! 

Ilikém: érzéki csalódás, hogy a mi dinnyénket tökhöz hasonlítod, a másikat pedig nem, ezek teljesen ugyan olyanok, csak én közelről fotóztam azt,  amelyiket megvettük, de ossz-possz egyformák. 

A mai táncóra elmaradt, Lara pedig a kertszomszédban lakó 7 éves barátnőjével játszotta végig a délután további részét, néha Lacit is magával ragadva, de inkáűbb kettesben táncoltak, matricákat cseréltek, jól elvoltak. Majd lesznek errről dokumentek is. 

előzmény:
    fili48 (194858)
    2013-05-22  13:24
  2. 2013-05-22 20:31194872.
    Szendrey is Júlia volt. De akkor sem köszöntelek 2x! Irigységből! Nekem csak egy van... 
    előzmény:
    picivirág (194869)
    2013-05-22  18:11

-----------------------------------------------------------
    A felhők felett mindig kék az ég...
  3. 2013-05-22 20:22194871.

Ilike, köszi szépen, nagyon szépek, és jól fotóztál!!!!! és szépeket.

puszillak! é.   majd csak én is rá tudom tenni ezeket. Nekem a képek közt megvan, de én ide akartam tenniiiii !!!!

előzmény:
    fili48 (194776)
    2013-05-20  20:13
  4. 2013-05-22 18:12194870.

Ez a Borsika Ritájának szedtem

neki is névnapja van

5. 2013-05-22 18:11194869.

Apukám elégtételt érzett, hogy lett Júlia név a naptárban, mert mindig mondta, te Júlia vagy

Azt is elszoktam mondani, hogy nagyon jólesik, hogy ezen  napon megemlékeztek rólam

előzmény:
    franci47 (194868)
    2013-05-22  17:40
  6. 2013-05-22 17:40194868.

Julika,  - igaz nem most tartod a névnapod, de ez is a TE napod -

Minden szépet, jót kívánok neked.

Borsika Ritájának is kívánok minden szépet és jót.

Lányok, ma a hegyen voltam, jól elfáradtam.

Mikor  haza értem idevágódtam a géphez és megnéztem mit írtatok.

Közben megjött Bence  kérte, hogy főzzek neki sztrapacskát.

Megfőztem, közben eleredt az eső, mindent behoztam ami elázna.

Most szépen süt a nap. 

Örülök, hogy Pál Ildi jelentkezett egy kis ismertető anyaggal.

Remélem Julcsika összeszedi magát és újra a régi lesz. 

Szeretném.

Egy kicsit kellett pihennem is.  

Tűzvihar: a hangyák ellen  sütőport kell szórni a járatra. De  hallotam még uborkahéjat is. Próbálkozz, legjobb azért a spré. 

Kezdd a sütőporral. 

A nap gondolata:

“Mindennél fontosabb, hogy munkánkat, hajlamainkat és életütemünket egyeztessük a természet nagy és örök ritmusával.

A hold járása, a szelek fordulása, a nap forrósága, az éjszaka áramai, mindez alakítja személyes sorsunkat, keddi vagy szerdai életrendünket is: az ember hallja, nagyon messziről, az intéseket és figyelmeztetéseket, a világmindenség óvó-igazító zörejeit… Egyszerre kell élni a nappal, a holddal, a vizek áradásával, a hideggel és meleggel: soha nem ellene, mindig belesimulva a világ összhangjába, a teremtés és pusztulás teljes rendjébe. Csak azok botlanak meg az életben, akik valahogyan belülről süketek a világ hangjai iránt.

/Márai S. Fűveskönyv.

7. 2013-05-22 17:24194867.

Pötyikém, Te is az igazi Nagyik közé tartozól, aki az uncsi kivánságára már ugrik és föz, süt.

Akikor nem a legkellemesebb esti elfoglaltáságotok lesz.

előzmény:
    potymama (194864)
    2013-05-22  16:37
  8. 2013-05-22 17:20194866.

Julika nyugi. A szölö és a mályabokor megvár. Örülj annak, hogy Te egy kapos Nagyi vagy. Mindenki igényt tart rád.

Én is irtam Julcsikának egy privit,

előzmény:
    picivirág (194863)
    2013-05-22  15:18
  9. 2013-05-22 16:41194865.

Pici-Julikánk!

Ez most már tényleg a te igazi névnapod? Igen?

Akkor MINDEN SZÉPET ÉS JÓT KÍVÁNOK A NÉVNAPOD ALKALMÁBÓL..

Jó egészséget és jó lábakat, hogy tudjál szaladgálni egyik- helyről a másikra

ha hív a kötelesség!

Pötyi
  10. 2013-05-22 16:37194864.

Sziasztok!

Nagyon örülök, hogy Julcsi- Ildije jelentkezett és tényleg lehet jóttenne neki ha valaki felhívná közülünk 2-3 naponta.

Rám ne nagyon számítsatok...mert Julcsival karöltve "útálok" telefonon beszélgetni.

Egyszerűen megkukulok, ha nem látom az illető..még most is inkább elslattyogok ha hívatalos dolgot kell intézni, mint telefonáljak.

Nálunk reggel óta esett az eső...úgy 3 óra felé elállt és azóta süt a nap!

Tegnap amikor indult a Zsuzsi haza, kérdeztem mit főzzek ma.

Azt mondta látott egy spárgával töltött húst valamelyik gasztró újságban ...azt..és vigyorgott..mert gondolta úgy sem csinálom meg.

Pont akkor hoztak friss spárgát a boltba amikor lementem.

Megcsináltam..úgyan-úgy felcsicsáztam mint az újságban.

Szóval...olyan "egyszer elég volt belőle"  ..és "meg lehetett enni" című kaja.

A spárga annyira íztelen kaja, hiába volt az betekerve husival...meg "karotta püré" flancos nevű sárgarépa püré is hozzá...hanyagoljuk!!!

Pedig én szeretem az új ételeket kipróbálni..és sokat megtartok a kedvencek között.

Ma 6 órára megyünk lakógyűlésre.(éves zárás)..eltart vagy 9-ig mindig.

Mert van 1-2 olyan hozzászóló aki nem mond semmit csak szeret szerepelni és beszélni. 

Pötyi
  11. 2013-05-22 15:18194863.

Köszönöm köszönöm, köszönöm!!!!!

Nem tudom mikor megyek haza. Ha jó az idő, és Timi el tud utazni csak kedden. Ha itthon marad, talán hamarabb, de ez még függ a rokontól is.  Kedd, az biztos, az utolsó határidő.

A következő kiruccabás junius 1, Deszkre lesz . Eddig ennyit tudok. De már haza kellene menni, mert biztosan megnőtt a fű, elborult a szőlő, permetezni kell a mályva bokrot.....és nekem csak ennyi van...mi lehet azokkal,akinek ilyenkor érik valami. nem ennek el sehova

előzmény:
    otata (194862)
    2013-05-22  14:06
  12. 2013-05-22 14:06194862.

Kellemes elfoglaltságot kívánok mindenkinek ebben a csúf felleges időben!

JULIKA, KÍVÁNOK NAGYON SOK BOLDOG NÉVNAPOT! 

Mikor térsz vissza a bázisra? A következő utad mikor, hova lesz?

Julcsikának kívánok mielőbbi gyógyulást, ha valaki beszél Vele, adja át, kérem.

Tvábbi szép estét, igaz nincs is este, csak sötét.

13. 2013-05-22 14:04194861.

Szia Erika!

Én is úgy tudtam, hogy ma mész...holnap ...és akkor vége lesz !!!

Pont ma reggel öntöttem lelket egy nagyon kedves ismerősömbe Ilike és a Te példáddal.Sikerült egy kicsit megnyugodnia.

Jó,hogy van hír Julcsikáról.Ildike köszönjük!

Csendesen telik a nap.Várom B-t ebédelni.D. is úton van hazafelé.

Délután Benjit viszem a kozmetikába -nagy harc lesz, mert a saroktól már nem akar menni.Amíg "szépítik" teszek egy kört a varosban.

Évike... mozgalmas napjaid vannak. Biztosan jót tesz a masszázs.

Ritádnak boldog nénapot kívánok!

előzmény:
    erry (194842)
    2013-05-22  09:20
  14. 2013-05-22 13:49194860.

Julika ....nagyon sok szeretettel köszöntelek Névnapodon!

Minden-minden jót kívánok!

15. 2013-05-22 13:29194859.

Ildike- a Julcsikáé

Az email címedre írtam anyukádnak.

előzmény:
    palildi1961 (194851)
    2013-05-22  11:35
  16. 2013-05-22 13:24194858.

Na azért!

Mert amit az előbb feltettél az sokkal inkább görögdinnyére,...DE méginkább tökre hasonlít...

előzmény:
    veracsek (194848)
    2013-05-22  10:26

fili
  17. 2013-05-22 13:22194857.

Annuska!

Roppantul sajnállak a szomszéd fúrás-faragása miatt! Nem elég a tegnapi gerinc megerőltetés,most még a fejfájást is kezelgessed!

Itt is csöpörgős az idő.Egész nap nem láttunk napfényt,-és ami nem jellemző a vidékünkre : fúj a szél is. Ma ki sem dugom az orrom!!

Ma vett Árpi epret,és nem is nagyon drágán. Nagyon kiéheztünk friss,szezon gyümölcsökre!

Soha nem hittem volna,hogy egyszer oda is eljutok,hogy unom a banánt,narancsfélét,kiwit! ...és még "sírunk"!

előzmény:
    Nusimama (194846)
    2013-05-22  10:17

fili
  18. 2013-05-22 13:10194856.

Én is találtam közben egy képet. Egyenesen elém jött a facen!

Nézd csak!

Mostmár van képem a fekete paradájszról,...és kíváncsian fogom lesni a piacokon,árúházakban,mert biztosan van,csak nem figyeltem!

Aktív kertészkedő koromban nekünk is volt minden féle akkor fellelhető paradicsom is.Sárga,fehér,narancssárga,piros,cinóber vörös,sötét piros,hússzínű,lila,...és ezekből :-óriás,szívalakú,paprika,-körte,könnycsepp alakú,ovális,gömbölyű,nyújtott ovális (juhcsecsű),és lapított,fürtös,-egyedül álló,páros.Mint növény :-volt futó,óriás,törpe és normál folyton nővő, ...ugyanezekből determinált növekedésű,korai és kései fajták is... (mondjuk nem egyszerre mindenféle,de 5 éves periódust tekintve biztosan mind megfordult a kertünkben!) hi-hi-hi,...ha-ha-ha!

előzmény:
    veracsek (194844)
    2013-05-22  10:04

fili
  19. 2013-05-22 12:58194855.

Én tudtam,hogy holnap lesz az utolsó mérgezés!

Másképp tudod? ...már reggel korán itt toporogtam volna,hogy szurkoljak neked,-kerüljenek a rosszullétek,de legalábbis elviselhetőek legyenek!

Remélem Andival jól kibeszélgetitek magatokat,és megerősítve,-megerősödve vágsz neki a finisnek holnap! Milyen furcsa,mikor mondhatnám,-hajszál pontosan tudom,mi vár egy szeretett sorstársamra.

A holnap lesz a győzelmed napja meglátod! Az ezután következő vizsgálati eredményeid esetről-esetre egyre jobbak lesznek!

előzmény:
    erry (194842)

fili
  20. 2013-05-22 12:57194854.

fILIILIKE, most futok, mert sos kell főzni, enni, hogy fél 2-ig befejezzem az ebédem, fél 4-kor ujjszuri, vércuk.miatt.....

Este focimeccs 8-kor, akkor jövök a géphez, és megpróbálok okosabb lenni akkor.... hát hogy olyat tegyek fel, amit nem lehet megnézni,ettől még egy bölcsödés babóca is hascsikarást kapnak. 

Hangyairás gyanánt valamelyiktek irt vmi hasznosat (nem nálam van, de magamnak is elraktározom az infókat).- Ja. egzébként a hugomnál van....kertes ház, fszt+ emelet, jelenleg csak a fszt-en a konyhában, nappaliban van.... na kösz.nekem az is elég lenne!!!! pusz.

Kérek akkorötletet.....

előzmény:
    fili48 (194776)
    2013-05-20  20:13
  21. 2013-05-22 12:49194853.
    Drága Julcsi-Ildi! Végre jelentkeztél! Olvashattad, már komolyan aggódtunk érte. Igazad van, hogy talán depresszió is közrejátszik... Ez a várakozás nagyon nyomasztja az embert, még ha próbálja is elhitetni magával, hogy nem lesz semmi baj. Reméljük, utána lassan majd magához tér. Sajnos Pistája nem egy szórakoztató társaság számára, mi voltunk neki és ő nekünk. Lassan majd magához tér a jó eredmény után és újra a régi lesz. 
    előzmény:
    palildi1961 (194851)

22. 2013-05-22 12:49194852.

Ildike aranyos!

Bizonyára hallottad mekkora sóhaj szakadt fel a mellkasomból! Nem mondhatnám,hogy a megkönnyebbülés sóhaja ,de legalább annyit tudunk,hogy nincsenek komolyabb hosszan tartó rosszúllétei,fájdalmai édesanyádnak.Gyanítottam,hogy nem kerülte el a depresszió sem,hisz már a kivizsgálások előtt sem volt igazán a toppon,-lelkiek terén sem.Vigyázz rájuk ahogy tudsz,-add át aggodalommal teli jókívánságainkat,...és hálásan köszönöm neked,ha időről-időre tájékoztatsz bennünket! Megteszed ugye?

Jó egészséget,türelmet kívánok neked !!

előzmény:
    palildi1961 (194851)

fili
  23. 2013-05-22 11:35194851.

Kedves Mindenki!

Olvastam mennyit gondoltok anyura, nagyon jól esik ám nekem és neki is. Igazából azért nem jelenteztem, mert most várakozás napjai vannak és nem nagyon tudok mit írni. Anyunak a gépezés most nem megy, sajnos nagyon lassú a gépe, mire bekapcsolódik, mire belép az oldalra, addigra el is fárad tőle. Ráadásul - azt mondta - arra hogy visszaolvassa a hozzászólásokat végképp nincs ereje, hát meg sem próbálja. Én kölcsönadnám a laptopomat neki (van mobilnet hozzá), de azt mondta hogy most rossz néznie a képernyőt (egy kicsit árnyékosan lát, a kórházban lehívtak hozzá egy neuroklógust, aki nem talált nála semmit, valószínűleg hogy túl levitték a vérnyomását- legalább is remélem). Szerintem inkább az van a háttérben, hogy útálja magát gyengének érezni, és van egy kis depresszió is, bár előttem nagyon tartja magát, de én látom. Apu megint visszavedlett morgóssá- vagyis nem igen lehet vele beszélgetni, neki meg így jön ki az aggódás, ami nem túl jó. Úgyhogy anyu egész nap egyedül van a gondolataival, szóval.... Este sokat próbálok beszélgetni vele, - jó lenne ha lenne több időm,de nincs. Nem is tudom mi legyen, vagy hogy lesz, szóval a jó passz nálam is eléggé távoli. Amit nagyon rossz látni, hogy ilyen gyenge...... Hol nem fáj semmi, hol meg itt szúr ott nyom - és szintén próbája titkolni előttem, de azért látom. Ki szoktam nyomtatni azokat a hozzászólásokat, amikben izgultok érte, azokat elolvasta- én nagyon -nagyon örül nektek. Szerintem nyugodtam hívjátok fel, lehet hogy épp jó kedve van, lehet hogy nem, ezt nem tudom megmondani. És hogy mikor jó azt sem tudom megmondani, szerintem kora este, de nem tudom. És talán egy nap csak egy valaki, ha kérhetem. Azért sem akartam írni, mert úgy voltam vele, hogy anyu baráti körébe nem akarok beleszólni (csak titokban örülök neki) , hogy végre el tud mondani olyan dolgokat, amiket egyébként nem mer, nehogy visszatartsa az hogy olvasom a leveleit. Nem tudom érthető-e amit akartam írni.

Ha van valami fejlemény ígérem megírom, és köszönöm

Julcsi-Ildije

előzmény:
    Nusimama (194846)
  24. 2013-05-22 11:08194850.
    Most jött egy sms a fiunktól, hogy csak 8-fél 9-re ér haza, ezek szerint nagyon későn leszek itt este.
  25. 2013-05-22 10:28194849.
    Ezek még elég zöldek, Annuska, de epret már többször ettünk, és nem is túl keveset, 8-10 szemet is egyszerre (mindketten). Most is lenne leszedni való, de most éppen nem olyan szép, mert a nagyját már leszüreteltem.
    előzmény:
    Nusimama (194846)
  26. 2013-05-22 10:26194848.
    Bocsánat, tévedtem: ez fehér húsú belül, kívül szürkészöld recézett héjú. és Don Quixote dinnye a hivatalos neve, nálunk cukordinnyének emlegetik.
    előzmény:
    fili48 (194841)
    2013-05-22  09:00
  27. 2013-05-22 10:23194847.
    JULIKÁNAK IS GRATULÁLTAM, AZT MIÉRT NEM VITTE EL A POSTA???
  28. 2013-05-22 10:17194846.

Szervusztok

Veronka igazán irigylésre méltóak a saját paradicsomjaid. Nemsokára szüreteltek.

Itt is teljesen be van borulva, olyan esőre hajló, viszonylag hüs idő van.

Julcsikára én is sokat gondolok. Tiprodtam, hogy hivjam-e,de az, hogy Ildije sem jelentkezzik visszatartott.  Olyan bizonytalanná válik ilyenkor az ember, nem tudja mi is volna a jó, hivni, vagy nem hivni.

Borsika Ritádnak nagyon jó egészséget és sok boldogságot kivánok

Erika, akkor holnap ujra csatasorba állnak a macik.

Megyek mert a fejem nagyon ketyeg. Már 2 hete furnak faragnak a szomszdba. Ez idő alatt a légkalapács minden nap járt. Olyan mintha betonpincét bontatának.

előzmény:
    Nusimama (194845)
    2013-05-22  10:11
  29. 2013-05-22 10:11194845.

Szervusz Julika!

Névnapod alkalmából nagyon jó egészséget,  sok örömöt kivánok, és természetesen, hogy kedves családod  még nagyon, nagyon sokáig élvezze az Anyu, ill. ÍNagyi társaságát. Legyen jó eröd, hogy tudj utazgatni.

Ugy áldjon meg isten neved napján,
    Hogy beérhesd vele minden órán.
    Legyen élted mint a virágos fa:
    Remény s öröm virágozzék rajta.

Vörösmarty Mihály

előzmény:
    veracsek (194844)
    2013-05-22  10:04
  30. 2013-05-22 10:04194844.

Igen, olyasmi, cukordinnyének hívják, pedig a másik fajta, aminek mézdinnye a neve, nem mindig egyforma édes.

A "fekete" paradicsom a valóságban nem fekete, csak sötét, de így hívják.

Ha már előkaptam elemeket, akkor a kinti paradicsomról is csináltam egy fotót, lnézést kérek, nem állítottam be a mai dátumot, mert ezeket most csak itt és csak Neked (HIHIHI!) mutatom, és még aki erre jár, annak!  

előzmény:
    fili48 (194841)
    2013-05-22  09:00
  31. 2013-05-22 09:38194843.

Szerelmetesez nagyon jó!!!!!

Köszönöm

Akkor holnap IS féltő szerettel gondolunk rád

előzmény:
    erry (194842)
  32. 2013-05-22 09:20194842.

Szép jó napot mindenkinek!

A mi "szerelmetes Júliánknak" nagyon boldog névnapot kívánok!!!!!!

Ugyanezt kívánom Borsika Ritájának!!!!!!!!

Úgy látom nem jól írtam, nem ma lesz az utolsó, de azért nagyon köszönöm az erőt!!!! Holnapi napom lesz az örömünnep!!!!!! Végre vége!!!!!

Ma csak sima ügyintézős napom van.....jogsikat kell intézni......aztán Andimmal találkozom.....jó napom lesz.

Kívánok nektek is kellemes szép napot!!!!!!!

Erika
  33. 2013-05-22 09:00194841.

Ismerem azt hiszem,-kemény húsú,lédús,aromás zöldes a bele,és olyan átható illata van,hogy csoda! Ugye erről beszélsz?

A "fekete" paradicsomot látni is szeretném,ha lehet! Még eddig nem találkoztam vele!

előzmény:
    veracsek (194840)
    2013-05-22  08:55

fili
  34. 2013-05-22 08:55194840.

Haha! Te kis bölcs!

Én pedig mindig készségesen ugrok, ha valaki ki akar ugrasztani, jó nyuszika vagyok! 

Azt hittem, hogy ma hoznak ebédet, de nem hoznak, csak holnap, eltévesztettem a napot!

Tegnap a Tescoban nagy öröm ért: van egy fajta sárgadinnye, ami zöld színű, és kicsit csíkozott, az még soha nem volt rossz. A Lidlnből ismertük, de már több, mint 1 éve nem volt sehol kapható, spanyol eredetű. Tegnap végre gyönyörű példányok sorakoztak a polcokon! Ráadásul volt vagy 10 féle paradicsom, vettem 2 szem "feketét", nagyon drága volt, kóstolónak ennyi bőven elég lesz. 

előzmény:
    fili48 (194838)
    2013-05-22  08:50
  35. 2013-05-22 08:50194839.
    BORSIKA RITÁJÁNAK NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!
  36. 2013-05-22 08:50194838.

" nem foglak Titeket elfelejteni,"....na azért!!!! 

Értetttem én először is kedves!!...de "ki kellett ugrasztanom a nyulat a bokorból"! Nem hagyott a vérem,hogy szó nélkül elmenjek a sok teendőd mellett .

Az előbb felhívtam a fodrásznőt,...és kérdeztem mikor tudna erre jönni,mert Árpit is nyírni kéne! Na mit mondott?...most épp dolgozik,ha végez hamar,akkor 12 előtt,ha mégsem,akkor d.u. 3 kor.Szóval máris kitatáltam valamit erre a napra is,csak hogy varrni ne kelljen!!! Hogy miért nem fűlik most hozzá a fogam??-meg nem foghatom,...pedig szeretek varrni!

előzmény:
    veracsek (194829)
    2013-05-22  07:23

fili
  37. 2013-05-22 08:34194837.

Köszönöm!!!!!!!!

Szervusztok!

Itt bizony hűvös lett az idő,reggel esett az eső,most úgy tűnik, elállt. 

Tegnap főztem egy fazék frankfurti levest, mára nem kell főzzek. 

Megjött Mária a csiksomlyói zarándok útról. Frissen, feltöltődve, lesülve, nagyon sok élménnyel gazdagodva. Nem győzte mesélni.  74 évesen ő vezette a csoportot, ő ment elől...lassan nem tud menni, úgy elfárad

Holnap halászé ebédre megyek hozzá, és ha az idő engedi szombaton kiennénk a mályi tóra, ahol nyaralójuk van. Sajnos az idő nem nagyon kedvez.  Legalább nem haszontalanul cipeltem a meleg holmikat

38. 2013-05-22 08:27194836.
    A szövettani eredmény 3 hét előtt nem szokott meg lenni! Idő kell a "tenyésztésnek".Addig nem hiszem,hogy csak úgy!-várnának!
    előzmény:
    franci47 (194816)
    2013-05-21  21:42

fili
  39. 2013-05-22 08:25194835.

Nekem is 4 reklám tevődött egymásra az este,mikor megnyitottam a mentett linket (próba képpen),és alatta ment a szöveg hogy : ha 40 mperc alatt nem zárom be a reklámokat,akkor újra kell bejelentkeznem!....:-)))

Na! bezártam én őket,nem negyven,de még négy másodperc sem kellett! Nagyon nem szeretem ezt a reklámözönt,ami minden fórumon árad felém! Tán még aGPS nincs tele vele,...de el ne kiabáljam!!!

Azóta már gondolom megnézted,és tudod,hogy Viktória királynő leánykorát,kiházasítását rejti a film két részben,és nem kisebb színésznő játsza,mint az általam nagyon kedvelt Rommy Schneider.

Itt a II rész is...

Egy királynő leánykora 2. - YouTube

Magam sem láttam még,de meg fogom nézni! Pár helyen bele lestem,és érdekel,...mint történelmi esemény is,-de szép kosztümös film lehet,ezen túl is.

előzmény:
    franci47 (194815)
    2013-05-21  21:40

fili
  40. 2013-05-22 07:54194834.

Picivirág  szerelmetes Júliánknak!-mivel már Júlia névnap is van a naptárban

tiszta szívből kívánok :

BOLDOG  NÉVNAPOT  !  szeretettel!

BOLDOG NÉVNAPOT KÍ!-VIRÁGESŐ HULLJON REÁD-KORDA GYÖRGY - YouTube 

Kívánok örömet, derűt, boldogságot,
    otthonodba békét, kertedbe virágot!
    Fejed fölé Napot, csillag tengereket,
    köréd tiszta szívű embereket!
    Lábad alá utat, biztosan járhatót,
    szívedbe éneket, magasba szárnyalót!
    Ajkad köré mosolyt, lélek melengetőt,
    múltat, jelent, jövőt, egyként szerethetőt!
    Szemedbe sugaras szivárvány fényeket,
    melyek megláttatják a rejtett lényeget!
    Újult erőt adó öröm telt perceket
    így kívánok BOLDOG NÉVNAPOT NEKED!

előzmény:
    picivirág (194811)
    2013-05-21  20:32

fili
  41. 2013-05-22 07:47194833.

Borsikám drága!

Sikeres délelőttöt neked,...de mindenek előtt kérlek add át szívből jövő jókívánságaimat Ritádnak,-NÉVNAPJA alkalmából!

Ma van a névnapod? Szeretettel köszöntelek - YouTube 

előzmény:
    BORS (194824)
    2013-05-22  05:11

fili
  42. 2013-05-22 07:40194832.
    Mi is szeretettel gondolunk rád!  Érezd magad jól!
    előzmény:
    silinga (194828)
    2013-05-22  07:17

fili
  43. 2013-05-22 07:38194831.

Én már rég felhívtam volna Julcsikát,de nem szeretném a bajait tetézni egy emelt telefonszámlával! Gondoljátok meg ,-kérlek benneteket!

...és ha csak pszihésen van maga alatt,-azért nem jelentkezik?...akkor bizony segíthetünk,-nem is keveset!

Jó reggelt kívánok!

Örülök Gabi,-hogy ha apró léptekkel is,de napról,napra haladtok a közös élet kialakításában.Meglátod,magatok is csodálkozni fogtok rajta milyen hamar össze szoktok!

Nálunk borongós az idő,az éjszaka esett,-nem tudom,hogy elég csapadék-e?...de az aszfalt vizes.Kicsit hűvös is van ,de mondjuk ez nem is baj.Korai volt még a nyár.

Mára semmi különösebb tervem nincs,-csak főzök kicsit,és varrni kéne! Mit kéne?...KELL ! Mostmár felszaporodott a mi személyes holmijaink javítgatása,alakítgatása is! Árpi nyári nadrág szárainak szűkítése,-magamnak már tavaly kiszabott blúzok,mellény megvarrása,és millió apró javítgatni való.

Na!

Ha kisüt a nap!!!...erőszakot teszek magamon,és a varrógéphez ülök!

Addig is,hogy jókedvűen induljon a napunk....

Senorita Full Song HD 1080p - Zindagi Na Milegi Dobara - YouTube 

Ma  :  2013  május  22  szerda  van,

Júlia,Rita,Boáz,Bogárka,Fiametta,Ugron,Uljána  napja.

előzmény:
    gabimami43 (194827)
    2013-05-22  06:52

fili
  44. 2013-05-22 07:25194830.

Na, eleget láttam az Irisből, ezt a műfajt utálom, tele van vérrel, és kegyetlenkedéssel.

Az oldal viszont érdekes, mert nagyon sok dolog van ott, lehet mazsolázni. 

előzmény:
    franci47 (194806)
    2013-05-21  19:37
  45. 2013-05-22 07:23194829.

Köszönöm, Ilike!

Képzeld: nem foglak Titeket elfelejteni, , és nem is megyek olyan messzire, mint Sacikánk, egyelőre itthon vagyok, csak elfoglalt leszek mostanában.

(Ráadásul holnapra nincs semmi különös programunk, és a hét végén is lesz még időm Veletek lenni. Pénteken délelőtt is szakítok majd az ide jövetelre, csak du. és este lesz dolgom) Úgyhogy még meg is unhattok!

előzmény:
    fili48 (194819)
    2013-05-21  22:00
  46. 2013-05-22 07:17194828.

Szép jó reggelt Mindenkinek!

Indulás előtt még jöttem elköszönni!

Legyenek szépek  az elkövetkezendő napjaitok!!!

SZERETETTEL gondolok Rátok......

47. 2013-05-22 06:52194827.

Stipistop! Itt vagyok! Befutottam Borsika után! Őt megelőzni lehetetlen! 

Nagylány útnak bocsájtva, békésen, vidám hangulatban. Önállóan ébredt! Megcsináltam neki a szendvicseit. Este elmegyünk a háziorvoshoz és bejelentjük.  

Egyre nagyobb aggodalommal gondolok Julcsira...  Mi történhetett vele?Valakinek fel kellene hivni... ki legyen az? Senki sem akarja zavarni... 

48. 2013-05-22 05:29194826.

Veronika, köszi, nagyon figyelmes vagy. 

Megjelöltem, elküldtem. Talán névnapi ajándék lesz belőle.

Segíteni akartam. Ez a kedvenc boruk, görögben ittak, itthon is megkóstolnák.