Keresés a fórumban

MENEDÉKHÁZ Középkortól .. (
140
 embernek tetszett)
Több Ez van! topik »
»

Szervusztok régi és Új Barátaim, Ismerőseim!
Azt gondolom, hogy legalább egyszer az életében már mindenki érezte magát úgy, hogy szeretett volna elbújni egy kicsit a világ szeme elől.
Szeretett volna álmairól, titkairól beszélni valakivel, tanácsot kérni, vagy csak egyszerűen pihenésre vágyott.
Szeretett volna új emberekkel megismerkedni, segíteni másoknak, ha tud.
Szeretett volna mély fájdalmaira vígaszt találni, vagy valakitől jó szót, dicséretet, símogatás kapni.
A Menedékház befogad és oltalmaz Mindenkit, aki "jó szándékkal" érkezik. Az nem baj, ha valakinek más a véleménye! Itt, csak 1 szabály van: " nem szabad egymást megbántani!"
Sajnos a technika ördöge és a kelet-európai munkamorál megrtéfált, és a beígért időpontra nem tudtam kinyitni a HÁZ virtuális kapuját.
Így viszont több időm jutott a Vendégek fogadására! :)
Szépen feldíszítettem orgonával, violával és tulipánnal a házat, behűtöttem a pezsgőt, megsütöttem a krumplis pogácsát és a tortát, előkészítettem az esti gulyáspartihoz a bográcsot. Fát raktam a kandalló elé, ha kell, hát bedurrantunk! :)
Gondoltam az idősebbekre és a gyerekekre is, Nekik meleg takarót tettem a szobájukba.
A Menedékház ablakából messzire ellátni. A gyönyörű napsütésben mintha már látnék is valakiket felfelé kapaszkodni az eredei úton. Vajon kik ők? Rendszeres látogatók, vagy csak alkalmi kirándulók, akik eltévedtek? Netán egy "vihar" elől menekülő? Talán régi Barátok?
Akárkik is legyenek, szeretettel fogadom Őket! :))
A MENEDÉKHÁZ kapuja NYITVA áll!!
 1. 2015-07-31 10:25238027.

  Jó reggelt.


  Elküldtem a film utolsó részeit, Jó szórakozást hozzá.


  Ilike, köszönöm a reggelit és a szép helyet.


  Itt semmi újság, az idő felhős, egyáltalán nincs meleg, a föld nedves, reggelre is csepergett egy kis eső.


  Főzöm a húslevest, tegnap Gábor itthon, haza jött kicsit,majd ma este megy vissza, vagy holnap korán,így csinált egy kis fasírtot, Bea csinálja a rizst. Aztán majd csak elleszünk.


  Sacikám, remélem Lilike, ma már teljesen jól van.Sacikám én most három sorozatot nézek, igaz, fel kell elevenítenem, amikor belekezdek egybe. Szüneteltesd, ami már unalmassá vált, és nézz bele az újba, engem nagyon lekötött.


  Vera, nagyon szívesen, én milliószor hálás vagyok a fordítónak, ezért a szép filmért.


  Mindenkinek nagyon szépséges napot, mindig azt hiszem, hogy szombat van.


   


  Ma ezt találtam  Mindig van a világon egy ember, aki a párjára vár, akár a sivatag, akár egy nagyváros közepén.


  Amikor pedig ezek az emberek találkoznak, és tekintetük egymásra talál, minden múlt és jövő teljesen elveszíti a jelentőségét, s csak az a pillanat és a hihetetlen bizonyosság létezik, hogy ugyanaz a Kéz írt meg mindent a nap alatt.


  A Kéz, amely fölébreszti a Szerelmet, s amely mindenki számára, aki ebben a világban dolgozik, pihen és kincsét keresi, alkotott egy vele rokon lelket is.


  Paulo Coelho   


  -----------------------------------------------------------
  Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra. (Weöres S.) "ÉG és FÖLD - Amint fent, úgy lent"
 2. 2015-07-31 08:20238026.

  Jó reggelt!


  Ma mozgékony délelőttöm lesz, remélem a hangulatom, eü. állapotom is meg lesz hozzá. Ez a borongós idő engem is megviselt, álmos és szédelgős voltam.


  Mosnom kell, bár nem nagyon fog száradni és fejtőbableves lesz ebédre. Ezzel van egy kis macera, fejtegetni kell és csipetkét gyártani... tudjátok ez a gyengém. Ideges leszek tőle, hogy mikor fogy már el... Emlékszem, régen, Anikó olyan 12-13 éves lehetett, együtt csináltuk. Anikó is megunta és a végét egyben akarta beletenni... én is így vagyok vele... egyre nagyobbak lesznek.


  Megyek a dolgomra, még iszom egy második kávét.


  -----------------------------------------------------------
  Próbálj meg lazítani, nem győzlek tanítani hogyan csináld...
 3. 2015-07-31 07:41238025.

  Köszönöm a filmet, Ildi, most töltögetem.

  2015-07-30  23:02
  franci47 (238022)
  előzmény:
 4. 2015-07-31 07:26238024.

  Szép jó reggelt mindenkinek!


  Itt most a másik végletes az idő.......kezd sok lenni az esőből.Tegnap is egész nap pötyörgött és ma is ez van...A kertre rá sem lehet lépni...


  Ildikó........ nagyon kíváncsi vagyok az új filmre....mivel nagyon le vagyok maradva, most a"a nő aki háromszor ment férjhez" van soron....ti már el is felejtettétek....hogy véleményt is írjak azon kevesek közé tartozik , ami nem igazán tetszik, de filmet, könyvet soha nem hagyok abba.Lehet elkezdem a mostanit is, bár egyszerre kettőt sem szoktam.....


  Ilike.....néha veszíteni is kell...csak megerősít....


  Verocska....megkaptam az újra küldött részeket..


  Annuska....te már főzöd be a paradicsomot? Az itthonit én is leszedtem a permetezés miatt....ma karunk kimenni estefelé a hegyit is leszedni...nem tudom mennyi lehet....és a többi terményt is elhoznánk, már amit lehet....


  Gabi.....sajnálom , ami Laci fogával történt......az óra nem villanyoz fel....lassan hozzád is érkeznek a hotel lakók ugye?


  Pötyike....az atádi műtős bácsi esete érdekes...ez lenne a jövő útja?


  Tegnap kellett volna Hévízre mennem csontsűrűség mérésre.....sofőr híján elmaradt....Kértem új időpontot...19-én mehetek....akkor S. szabin lesz és a gyerekekkel együtt mennénk, egész napos kirándulást tervezünk....


  Ma még itt van Lili...aztán a  továbbit nem tudom....vele is olyan jó együtt, bár teljesen más , mint a kicsivel...


  A lányok apjukkal nyaralnak.....


  Valami jó levest kellene kitalálnom délre.....halrudacska lesz, amit én nem szeretek  és sütök egy lustaasszony rétest....

 5. 2015-07-31 07:16238023.

   


   

  Jókedvet adj és semmi mást, Uram!
  A többivel megbirkózom magam....
  Hadd mosolyogjak gondon és bajon,
  nem kell más, csak ez az egy oltalom,

               Garai Gábor: Jókedvet adj


   


   


  Napsugaras jó reggelt kívánok mindenkinek!


  Jót és jól aludtam,-bár az éjszaka első felében sok hüleséget összeálmodtam,-aztán egy görcs véget vetett az álmodozásnak,-onnantól nem emlékszem semmire reggelig. Relatív pihenten ébredtem,most tettre készen koncentrálok a mai napra. Megyek visszarakom a fagyóba a darált húsok azon részét,amit nem használok fel rakott káposztának ma,-elvágta Árpi fagyottan-és folytatom a levelet...


  Na!-már itt is vagyok...-dehogy is bánkódok én Ildikó egy játékon,csak leírtam nektek miket is csinálunk és gondolok közben míg játszunk a klubban. Ha én ezen bánkódnék elég szomorú lenne az életem,hisz rengeteget játszunk itthon is,másutt is...-és mondanom sem kell nem az a legnagyobb szívfájdalmam,hogy nem nyerek,nyerni pedig eleve már azzal nyertem,hogy játszhatok!-itt vagyok,élek,és van is kikkel,ráadásul szeretteim. A horoszkópokat,jóslatokat pedig soha nem vettem komolyabban,mint egy regényt,vagy filmet,-legfeljebb megmozgatta a fantáziámat. Azért jól esett,-köszi,hogy "vigasztalni" próbáltál,de nincs miért. Az pedig számomra lényegtelen,hogy koreai vagy tajvani film,illetve szereplők,-csak a véleményem mondtam,amit az eddig látottak alapján gondolok.


  Tetszik a film,és kíváncsian várom mit tudnak még kihozni a témából 13 részen keresztül.Nem egyszerű az élet,de ahogy ezek a keletiek bonyolítani tudják (filmes ismereteim alapján) az egyszerűen "művészi".


  Na!  Indulunk  Tibiék.


  Legyen kellemes napotok,ébredjetek fitten,frissen,vidáman,-Julika te is,...és Erika!...vigyázni!-nehogy meg fázz,mert hűvösek a reggelek,és ha begorombul a derekad?-nem akarom az ördögöt falra festeni,de vigyázz!


  Ancsa! Nagyon várom ám,mit mond a vizsgálat!


   


    Ma  :  2015  július  31  péntek  van,  (holnap már augusztus)


  Oszkár,Ba,Fábiusz,Heléna,Ignác,Ignácia,Kázmér  napja.

  2015-07-30  22:53
  franci47 (238021)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  fili
 6. 2015-07-30 23:02238022.

  Vélemény a 12 rész után.Kimásoltam a kommentekből.
   
  N.Ildikó írta:Igen megnéztem Rita, feltétlen beugrok a következő kettőért. Sokat gondolkodtam azon, hogy a reklámban szereplő rész vajon mit takar.
  Az após kedvesebb tekintete és rá a válasz a meny részéről /fejrázás: talán nem/ mikor következik valamelyik részben. Biztos el kell mennünk a végéig.
  Most mindenkit sajnálok egy kicsit.


  Képzeld el Ildikó, hogy nemrégen fejeztem be a 14., vagyis az utolsó előtti rész fordítását,
  és nehogy azt hidd, hogy lehet tudni mi lesz a vége. Már azt hittem, hogy tudom, de ahogy
  véget ért, abból újra nem tudom. Fogalmam sincs! És már csak egy rész van hátra!
  Most megint fakírrá változom, nem nézek bele azért sem.
  Különben a reklám részben sem lehet sejteni, hogy végük ki mellett köt ki Yi Zhen.

  2015-07-30  22:53
  franci47 (238021)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra. (Weöres S.) "ÉG és FÖLD - Amint fent, úgy lent"
 7. 2015-07-30 22:53238021.

  Kedves Ilike,  már írtam, hogy a horoszkóp egy vicc. Így fogjátok fel.


  Örülök, hogy semmi sem jött be belőle. Most per pill. nem is emlékszem az enyémre.


  Ne bánkódj a kis veszteség miatt, majd holnap te nyersz. Már most is nyertél, láttad a nyertes örömét.


  A film: ez nem koreai, tajvani  sorozat.  A férj küllemre nekem nagyon tetszik, de igazán a könyvesboltosnak drukkolok. A 12 részt már megnéztem és még mindig vannak meglepetések.


  Vajon megmentik-e a házasságukat, vagy változás áll be. Az ilyen gazdagoknál minden más elsőbbséget élvez, főleg kifele élnek. Nem akarok konkrétumokat írni.


  Holnap elküldöm a többi részt és sajna kicsit várakozni kell az utolsó 3 részre.


  Jó éjt.

  2015-07-30  22:35
  fili48 (238020)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra. (Weöres S.) "ÉG és FÖLD - Amint fent, úgy lent"
 8. 2015-07-30 22:35238020.

  "Kedves Bika! Testből és lélekből vagyunk, és mindkettő megköveteli azt, ami a jussa. Ma testedet is, lelkedet is jóllakatod a nekik való finom falatokkal: étellel, itallal, szerelemmel, olvasmánnyal, és zenével egyaránt. Végre kedveseddel töltheted a napot. A betoppanó vidám kompánia sem zavarja meg kedélyedet, igazán nagyon jól szórakozol."


   Kedves Ildikó!


  Köszönöm a horoszkópot!,-nem most ,de már kora délután olvastam,csak nem volt érkezésem reagálni.


  Azt hiszem az egészből a vastagított rész volt igaz mára,bár az tudvalévően állandó! Azért nagyon jól szórakoztam!-puszi érte...és szerencsére Árpinak se jött be semmi az egészből!


  "Kedves Szűz! Egy porcikád sem kívánja e napot, valahogy rossz előérzeteid vannak. Nem is csoda. Komoly kérdésekben következhet be végleges, visszafordíthatatlan változás. Egyik napról a másikra utcára kerülhetsz, vagy tönkremehet a házasságod, esetleg elveszíthetsz egy jó barátot. Elbújni nem tudsz az események elől, de nem is lenne érdemes."


  Megnéztem a második részt a filmből ma este,-bizony torokszorító részekben is bővelkedett,viszont a férfi főszereplőnk ezúttal nem igazán tetszik nekem,és nem csak a szerepe miatt. Se nem gyerek,se nem férfi,és a megszokott koreai finom vonások,bájos arc is hiányzik nekem. Annál inkább tetszik a könyvárus.Várom a holnapi fejleményeket,mert megegyeztem filivel,hogy minden este 1 részt nézünk meg! Azért a vereséggel a játékban ott és akkor nem tudok nem törődni,de ahogy felálltam az asztaltól,-vége! Csak azért írom le,nektek,hogy tudjátok mivel töltjük az időnket,és hogy micsoda érzelmi hullámhegyeket,-völgyeket járunk meg,mire vége a játéknak.Van néhány társunk a klubban,aki azt állítja,hogy Ő nem akar nyerni,csak játszani. Na ezt én nem tudom elhinni,hisz már kis gyerekkorunktól nyerni,győzni akarunk a játékban.Esetleg nem ad hangot a vereség fölötti bosszúságának!


  Annuskám drága!


  Köszönöm szépen a drukkolást,de úgy látszik ma minden lepattant rólam,és Árpinál landolt! Valószínű Erika is rá gondolt,mikor útnak indította a bűvös kalapot,mert nagy fölénnyel győzött ma is a lelkem!


  Kidolgoztad magad te is úgy látom,-én is kivasaltam,ami nem volt kevés .


  Kívánok jó éjszakát,szép álmokat mindenkinek!

  2015-07-30  07:43
  franci47 (237989)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  fili
 9. 2015-07-30 21:32238019.

  Aztaaaa.... Mekkora lett! Máskor nem nő meg ekkorára, ha bekerül a topikba!

  2015-07-30  21:31
  gabimami43 (238018)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Próbálj meg lazítani, nem győzlek tanítani hogyan csináld...
 10. 2015-07-30 21:31238018.

  Amióta inzulinos lettem, szigorú napirendem van. Reggel 7 órakor kell beadni az első inzulint, 30 perc múlva fejti ki a hatását, akkor reggelizni. Ha csúszok, akkor az egész nap elcsúszik, mert a beadási időközöknek meg kell lenni. Tehát 7 órakor szól a vekker és ki az ágyból. Most a telefon kukorékol.


  "A termék leírása

   


  Projektora 180°-ban elforgatható, bárhova irányíthatod, és fókuszát is szabályozhatod. A készüléket számos más funkcióval is felszerelték, nem lesz szükséged többé belső hőmérőre és naptárra sem, de leolvashatod róla a páratartalmat és a várható időjárást is.


  4,5V-os hálózati adapterről működtetve (nem tartozék) a kivetítő folyton világít. Elemmel a kivetítő funkció és a háttérvilágítás gombnyomásra kapcsolódik be, pár másodperc után pedig kikapcsol."


  Ezt csak azért küldtem, mert sok funkciója van az órán kívül. Az egyetlen bibi, amire Pici is utalt, hogy az állandóan világításhoz adaptert kell venni, ami ugyanannyiba kerül, mint maga az óra, de működik elemmel is. Majd nyomogatom a gombot. Még jobb is, ha nem világít állandóan, mint a másik.


   

  2015-07-30  17:24
  franci47 (238008)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Próbálj meg lazítani, nem győzlek tanítani hogyan csináld...
 11. 2015-07-30 21:11238017.

  Persze, letöltöttem már, csak nem emlékeztem rá, hogy arról van szó, már besoroltam a filmek mappába, és ott van egy egész oldalnyi cím.

  2015-07-30  20:20
  franci47 (238013)
  előzmény:
 12. 2015-07-30 20:54238016.

  Ildikém -om nem sietek,csakúgy ráérősen mentem a gmailbe..Még úgyis a BB hatása alatt vagyok.Tudod ...nekem mindig kell egy kis szünet.


  Ma este korán nyugovóra térek.Egész nap kóválygok.

  2015-07-30  17:24
  franci47 (238008)
  előzmény:
 13. 2015-07-30 20:47238015.

  Köszönöm... Pötyikém!


  Barbara jól van .Lassan búcsúzkodik Fernandáéktól ...és megy majd Rióba az önkéntes munkára.


  Nálam a lakásban  minden óra áll.Az időt a fűtés termosztátja mutatja.Ébredni a telefonomra szoktam.Én éjszakára a hálóban még a készenlétet is kikapcsolom.Ha fel kell kelnem ...sötétben botorkálok ki.Tudom,hogy ez nem normális dolog ....de ilyen vagyok.

  2015-07-30  17:11
  potymama (238007)
  előzmény:
 14. 2015-07-30 20:33238014.

  A "csak" 12 rész felirat nem csak - mert 15 részes a film, és hétfőn már 14 rész felirat lesz, csak a vége nem biztos, hogy fent lesz, más eü-ös okok miatt. Ezt meg kell érteni.


   

  2015-07-30  20:20
  franci47 (238013)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra. (Weöres S.) "ÉG és FÖLD - Amint fent, úgy lent"
 15. 2015-07-30 20:20238013.

  Amit most küldtem a ' A Good Wife elküldtem 12 rész feliratot, és 10 rész filmet.   Nem ma küldtem, hanem a napokban. Biztos letöltötted már.

  2015-07-30  20:09
  veracsek (238012)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra. (Weöres S.) "ÉG és FÖLD - Amint fent, úgy lent"
 16. 2015-07-30 20:09238012.

  Milyen filmről beszélsz, Ildi?


  Melyiknek van csak 12 résznyi felirata?

  2015-07-30  19:19
  franci47 (238010)
  előzmény:
 17. 2015-07-30 20:01238011.

  Én még mindig a Wondwer full Days-t a "gödröcskést" nézem.


  Nagyon szeretem...és jó, hogy olyan soká tart..kitart az 50 résszel.


  -----------------------------------------------------------
  Pötyi
 18. 2015-07-30 19:19238010.

  Julika, hányadik részt nézed?


  12-nél abba kell hagynod mert tovább még nincs felirat.


  Bár másfél órás egy rész, így az is eltart egy darabig.

  2015-07-30  19:17
  Picivirág1 (238009)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra. (Weöres S.) "ÉG és FÖLD - Amint fent, úgy lent"
 19. 2015-07-30 19:17238009.

  Ó...jajj..kellett nekem újra koreai filmet nézni.....most aztán jól bele merültem. Persze nem bánom..csak a munkám bánjaezért nem néztem még csak feléje sem a nagy munkák alatt

  2015-07-30  17:24
  franci47 (238008)
  előzmény:
 20. 2015-07-30 17:24238008.

  Magdi ne siess a gmailodba, még nem küldtem, talán holnap.


  Feltöltöttem, de még nem küldtem el. Az udvaron dolgoztam. Hátha felébredek egészen.


  Én is azt gondoltam, hogy jövőre semmi más nem lesz,csak paradicsom.


  Letöltöttem, vagyis töltöm a Hókirálynő c. sorozatot. Remélem jó lesz. /még nincs felirat. mindig azt gondolom többet már nem, mert nincs hozzá annyi év, hogy megnézzem a készletemet. Aztán mégis. Most találtam egy 92 részest,/117 Gb volna, nem  töltöttem le/ ami kosztümös, és egy másikat is ami  olyan 60 rész körüli /Anikó töltögette egy darabig, mos lenyomattam az Avisztáról./


  Na tudom, hogy ez már hülyeség, de mindenkinek van valami ilyesmije,csak nem tud róla.


  Gabi kell nektek ilyen óra, nem is kell talán soha órára kelnetek.Hogy egész éjjel világítson arra meg nincs szükség. Én legszívesebben kinyomnám itt a szobámban ezt a wifit is, ez is világit. Mindenfélével takargatom, hogy ne lássam. Pedig én nem szeretek sötétben aludni. A TV-t is ki szoktam kapcsolni,    még a készenléti gombját is.

  2015-07-30  16:33
  gyovaimagdi (238006)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra. (Weöres S.) "ÉG és FÖLD - Amint fent, úgy lent"
 21. 2015-07-30 17:11238007.

  Sziasztok!


  Én is köszöntöm Magdi lánykáját Juditot a névnapján, minden jót kívánok neki.


  Barbi jól van? Lassan letelik az ideje.


  Nekünk a hálóban olyan világítós óra van..igaz nem vetíti ki, de bazli nagy számai vannak.


  Ruszkija elektronika!


  Bomba és földrengés biztos!


  Nálunk nem esett az eső, de éjjel én is arra ébredtem, hogy megfagytam!


  Délelőtt caplattam a városban már nagyon kellemes volt az idő. (nekem..a nyaralók biztos nem ezen a véleményen vannak)


   


  -----------------------------------------------------------
  Pötyi
 22. 2015-07-30 16:33238006.

  Nagyon szépen köszönjük Juditnak küldött jó kívánságokat!


  Még úton vannak ...hazafelé.


  Nálunk olyan felemás idő van.Ha süt a Nap éget....egyébként olyan nyomi  az egész.Nekem is alhatnékom van.


  Voltam a kertben...elérkezett az a perc, hogy azt mondtam magamnak ...kész ...vége...jövőre nem csinálok semmit.Aztán délben csináltam magamnak paradicsomsalátát ....és hát a  paradicsomnak olyan íze volt ...amilyen csak ott lehet.Nézetek felülvizsgálva....marad minden a régiben


  Julikám ...nálunk ilyenkor van a Judit nap.Régen ...áttettük egyszer decemberre, mivel nyáron mindenki szanaszét volt....aztán kétszer is tartottunk ....pillanatnyilag ez a stabil névnap....szerintem már így is marad.


  Ilike ...átnéztem a horoszkópot. Az enyémben van igazság.


  Ildi ...gyönyörű a naplemente.Még nem jártam a gmailben ,de köszönöm.


  Gabi ...ez a fogsor ....horror.TB-re ment? Igaz akkor is meg kellene csinálni rendesen.Ahogy szemüveget lehet venni a Tescóban ....majd idővel fogsort is.Hú...milyen vagyok!!!Ne hagyjátok magatokat.

 23. 2015-07-30 16:31238005.

  Valóban ez lehet az érzékeny pontja, erre én is felfigyeltem... Nagy mértékben le van árazva. Én úgy értelmeztem, hogy elemmel is működik. Nem tudom mibe kerül egy ilyen adapter... úgy nézhet ki, mint a telefon töltő? Ki tudja, Most már mindegy, megvesszük, ha meg is kell nyomni. A meglévő hálózatról megy, állandóan világit, éjjel is zöld fénnyel, ami nem valami kellemes... inkább nyomkodom. Fontos, hogy hány órakor megyek ki pisilni! Meg ébreszt is, bár ezt a telefonom is megteszi. 4,5 V-os elemmel működik, lehet, hogy 3 db 1,5 V-os kell hozzá.

  2015-07-30  16:14
  Picivirág1 (238004)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Próbálj meg lazítani, nem győzlek tanítani hogyan csináld...
 24. 2015-07-30 16:14238004.

  Gabi!


  Kriszti lefújta a vásárlást. Adaptert külön kell venni, ha meg akarja nézni akkor külön meg kell nyomni....szóval szerinte ne vegyünk ilyet. Nekem is voltak aggályaim, kíváncsian várom, hogyan válik be nálatok. remélem ok nélkül aggodalmaskodunk és remek vásárt csináltok. ha így van, vissza térünk a témára.

  2015-07-30  15:50
  Picivirág1 (238003)
  előzmény:
 25. 2015-07-30 15:50238003.

  Gabi!


  Ez az óra felkeltette az én érdeklődésemet is. Timinek vasárnap lesz a születésnapja. Kriszti kérdezgette, mit vegyen. Elküldtem neki a linket, mert jó ajándék lenne neki.


  Azt olvasom , hogy a folytonos kivetítés adapterrel megy, az nem része a készüléknek. Azt külön meg kell venni? Vagy elég, ha megnyomjuk a gombot és akkor villan föl a piros kivetítő? Na, kíváncsi vagyok Kriszti mint szól hozzá? Elveben tettszik, mert beszéltem vele, most nézi meg. Mondtam, ha valami aggálya van hagyjuk.

  2015-07-30  15:03
  gabimami43 (238002)
  előzmény:
 26. 2015-07-30 15:03238002.

  Ezt rendeltük meg!


  3 napos kiszállítással!


  -----------------------------------------------------------
  Próbálj meg lazítani, nem győzlek tanítani hogyan csináld...
 27. 2015-07-30 14:48238001.

  Sziasztok!


  Ma egész nap alhatnékom van, lefeküdnék, de félek, hogy nem tudok aludni az éjjel.


  Zegi megjövetelem óta, ma csak kávézgatok, már voltam kint sepregetni is, most levágom a rózsák elnyílt virágait, hátha felébredek. Megnéztem egy negyedórás filmet is, ettem is.


  Julika, rajtam is nagy lustaság van, vagy mit tudom én mi, .... de valami nem engedi, hogy ma aktiv legyek. Engedjünk az erőszaknak.


  Annuska, ne is törődj a  horoszkóppal, az csak vicc. de azért a jókat szívesen elhiszi az ember.


  Gabi, azért borzasztó, hogy összekeveredett a fogsor, lehet, hogy a technikus keverte össze.


  Ilike, ne törődj a veszteséggel, tudod, nem a győzelem a fontos, hanem a részvétel. Szívesen játszanak veled és te is velük.


  Anikó csak nyugodtan lustizzál.


  Pötyi elolvastam az egyedi műtést, nagy fájdalom esetén az ember megcsinálja, de hogy még jó is legyen.


  Töltögetem a hiányzó 5 rész filmet. A 11-est már másodszor,mert elfelejtettem, hogy töltöm és kikapcsoltam a gépet.


  Lehet, hogy az utolsó 3 rész nem lesz kész egyben, - de bízom benne, hogy nem így lesz.


   


  Naplemente nálunk a templom tornyot is látni. 


   


   


  -----------------------------------------------------------
  Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra. (Weöres S.) "ÉG és FÖLD - Amint fent, úgy lent"
 28. 2015-07-30 13:15237999.

  Kedves Magdikám!


  Juditodnak én is Kívánok Boldog névnapot, sok boldogságot, tengernyi jó egészséget és egy egész ölnyi virágot

 29. 2015-07-30 13:12237998.

  Laci már akkor is mondta, hogy nem jó, de a fogorvos erősködött, hogy jó az, meg kell szokni. Másnap elment szabadságra, most jött vissza. Mindenfélével próbálkozott, hogy alábéleli, meg hasonlók, de Laci szerint az íve és a magassága sem jó, nem is illeszkedik a harapás a felsővel, nem az ő szájába való. Valószínű, hogy szabadság előtt kapkodott és összekeverte. Ő maga ajánlotta fel, hogy visszafizeti. Döbbenet, hogy mik vannak. Eszembe jutott az indiai műfogsor árus, aki a földre teritett takarón árulja a fogsorokat, lehet választani. Nem állunk tőle távol... minek vesznek akkor mintát, ha nem stimmel?

  2015-07-30  12:57
  ancsa46 (237996)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Próbálj meg lazítani, nem győzlek tanítani hogyan csináld...
 30. 2015-07-30 12:57237996.

  Szervusztok.


  Juditnak, boldog névnapot kívánok.


  Megjártam a várost, elég gyors voltam, és amit nagyon akartam az el is végeztem. Nagyon rossz éjszakám volt, már az este befulladtam, és csak a Szulejmán után kezdett enyhülni, éjszaka is sokszor felébredtem még miatta. Hétfőn kell menni kontrollra, kíváncsi leszek az eredményre.


  Annuska, ügyes voltán, sok félét dolgoztál. Nálunk is esett, sőt most is úgy áll hogy bármikor eleredhet, pedig még az utcán mindig nem tudtam lenyírni a füvet. Az éjszaka be kellett hajtani az ablakot mert fáztam. Hát normális az ilyen idő?????


  Gabi, nem próbálták ki Laci fogsorát mielőtt elhozta? Szerintem vissza kellene vinni.


  Ildikém, az én horoszkópom lustaságra serkent, ha tudná hogy enélkül is vannak problémáim. Tényleg egy ismerőssel sem találkoztam a városban, még mi is elkerültük egymást.

 31. 2015-07-30 12:19237995.

  Magdika, JUDIT-nak nagyon jó egészséget és sok boldogságot kivánok


  Ilike,  Erika kalapja mellé én csak drukkolók és remélem gyözelemmel jösz haza a klub-ból.


  Két mosásom volt,  ezért ideje volt bevasalni. Végre kész vagyok. Közben a leszedett paradicsomot beföztem, 3 és 1/2 üveg lett. Paprikát is daráltam és jégkocka tartóba raktam. Már a mélyhütöben pihen. Na ennyi volt a mai tevékenység.


  Julika, pihenges kell eröt gyüjteni. Elkezdted szedni a bogyókat?


  Ildikém,  nekem nem sok jót jósolt a horoszkópom.

  2015-07-30  12:03
  Nusimama (237994)
  előzmény:
 32. 2015-07-30 12:03237994.

  Szervusztok Itt hajnal óta csak esik és esik.


   Pötyikém, valóban ez vár ránk. Két dolog miatt is.


  1 a nyugdijast nem veszik emberszámba- hadd hulljon-


  2 az orvosok és ápolók a fizetés alacsony volta és a kórházi állapotok miatt inkább külföldre mennek, ahol tárt karokkal, jó fizetéssel, korszerü müszerezet kórházak várják.

  2015-07-29  21:14
  potymama (237985)
  előzmény:
 33. 2015-07-30 11:09237993.

  Szép jó napot, már a reggel elmúlt.


  Nagy menéseink voltak az esőben... Először receptíratás, aztán elmentem az Optikába, ahol a szemügét csináltattuk, tetettem rá szilikon orrtámaszt. Ez sokkal jobb, mint a hagyományos műanyag, mert tapad, nem csúszik. Ha meleg van teljesen leizzadt az orromról. 600 Ft volt már nem tudom, hogy párja, vagy darabja. Most végre az orromon marad. Aztán elmentünk a Kínaiba, megvettük a féltucat bugyit, néhány mosást talán kibír. Nem fogom 60 fokban mosni, bárhogy is szeretném, mert a gumija nem bírja. Tegnap előtt mostam, még mindig nem száradt meg a teraszon, pedig nem ázik. Várom a napsütést.


  Még reggel előkészítettem a tejberizst Lacinak, nekem van spencim, az ebéd megoldva.


  Képzeljétek, az sztk-ban Laci csináltatott alsó fogsort. 22 ezer Ft-ot fizetett, és meggyőződése, hogy nem az ő szájába valót kapott! Biztosan összecserélték. Vajon, aki az övét kapta jelentkezik, vagy kinlódik. Visszakapta az árát. Most gondolkozhat másik fogászról.


  -----------------------------------------------------------
  Próbálj meg lazítani, nem győzlek tanítani hogyan csináld...
 34. 2015-07-30 10:38237992.

  Lányok!


  Nálunk  Judit nap decemberben van. de ha Magdi Juditja ma tartja, úgy szeretettel köszöntöm én is.


  Anyósom és Nóri lánya is Judit.   A csabai Juditok télen ünnepelnek.

 35. 2015-07-30 09:25237991.

  Szép jó reggelt mindenkinek!


  Az esős évszak itt is beköszöntött........a hűvös részét kedvelem , a vízesből elég lenne....


  Azt hiszem eseménytelen nap elé nézünk.......majd Lilivel elütjük az időt.....


  Vasalnom kéne.....sokat, olyan rendetlen vagyok mindig gyűjtögetem a vasalni valót....pedig még szeretem is csinálni......


  Magdikám.....Juditnak boldog névnapot....továbbra is sok örömet, sikert....

 36. 2015-07-30 07:51237990.

  Magdikám!


   


  Juditodat szeretettel köszöntöm


  -----------------------------------------------------------
  Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra. (Weöres S.) "ÉG és FÖLD - Amint fent, úgy lent"
 37. 2015-07-30 07:43237989.

  Jó reggelt.


  Beköszöntött hozzánk az esős évszak. Még jó, hogy tegnap délután kerteztem.


   


  Mai Horoszkóp: Július 30. Csütörtök. azért hoztam, hogy játszunk, nem komoly.


  Kedves Kos! Elbizonytalanodsz jövődet, társas kapcsolataidat illetően. Tán egészséged aggaszt, vagy a magány, de az is lehet, hogy pénzügyeid, vállalkozásaid nyugtalanítanak. Tartasz tőle, hogy amibe belefogsz, az eleve kudarcra van ítélve. Aggodalmaid talán nem alaptalanok, de búsulás helyett inkább keress kiutat a magánélet zsákutcájából.


  Kedves Bika! Testből és lélekből vagyunk, és mindkettő megköveteli azt, ami a jussa. Ma testedet is, lelkedet is jóllakatod a nekik való finom falatokkal: étellel, itallal, szerelemmel, olvasmánnyal, és zenével egyaránt. Végre kedveseddel töltheted a napot. A betoppanó vidám kompánia sem zavarja meg kedélyedet, igazán nagyon jól szórakozol.


  Kedves Ikrek! Büszkén tekintesz önmagadra, amiért agyafúrtabbnak bizonyultál vetélytársadnál. Ami igaz, az igaz: az Ikrek ravasz róka, nagyon nehéz túljárni az eszén. Sajnos nemcsak ravasz, hanem önelégült is, ezért gyakran megesik vele, hogy amikor már a győzelmet ünnepli, akkor mérik rá a mindent eldöntő csapást. Okulj ebből, légy résen!


  Kedves Rák! Munkáddal kapcsolatban öröm ér, és előmeneteledben is kedvező fejlemények várhatók. Ne kapkodj, és akkor bízhatsz a sikerben! Továbbra is őrizd meg jó hangulatodat, és ne hagyd, hogy a nyár melege elbágyasszon. Menj ki a strandra vagy a közeli tópartra, és ússz egyet! Meglátod, a víz felfrissít, életkedved is csak fokozódni fog.


  Kedves Oroszlán! Ideje, hogy kézbe vedd az irányítást. Nem sodorhatod magad az árral, mert utóbb megbosszulja magát. Különben sem illik az Oroszlánhoz a tétovázás, a határozatlanság. Ha gondterhelt ábrázatodat látva valaki segítőkezet nyújt, ne utasítsd vissza, mert ez sértődésre adna okot. Hallgasd meg tanácsát, legfeljebb nem fogadod meg.


  Kedves Szűz! Egy porcikád sem kívánja e napot, valahogy rossz előérzeteid vannak. Nem is csoda. Komoly kérdésekben következhet be végleges, visszafordíthatatlan változás. Egyik napról a másikra utcára kerülhetsz, vagy tönkremehet a házasságod, esetleg elveszíthetsz egy jó barátot. Elbújni nem tudsz az események elől, de nem is lenne érdemes.


  Kedves Mérleg! Összecsapnak a hullámok a fejed felett. Ha strandra igyekszel, biztos beborul, ha munkába készülsz, szinte biztos, hogy bőrig ázol. Ráadásul magányosnak, szerencsétlennek érzed magad, és még az apróbb próbálkozások is kudarccal végződnek. Ha jó barátodtól kész tanácsot, téged is felelőssé tehet ezért a kellemetlen helyzetért.


  Kedves Skorpió! Az augusztus a Skorpiók számára közepes hónap. Eredményeik minden várakozást felülmúlnak – bizonyítják rátermettségüket, dicsérik felkészültségüket és munkájukat. Ugyanakkor nem szabad figyelmen kívül hagyni az irigységet. Számolni kell azzal, hogy a sikernek nem mindenki örül, és megpróbálják lejáratni a tehetséges Skorpiót.


  Kedves Nyilas! Úgy érzed, hogy kapcsolatod válságba jutott, kiüresedett, és már nincs erőd, talán lehetőséged sem ennek megváltoztatására. Arra, hogy ismét közelebb kerüljetek egymáshoz. Gondold végig, az elhidegülésben milyen szerepe lehetett magatartásodnak, és azt is, hogy vajon a szakítással vagy az együtt maradással nyernél-e többet.


  Kedves Bak! Megsértődsz, mindenre felhúzod az orrod. Szólni nem szólsz, sértettségedet takarod. Amikor aztán betelt a pohár, haragos levét a többiekre öntöd. Nem is értik igazán, miről van szó. Úgy jársz-kelsz, mint egy hatalomból kivetett fejedelem. Mígnem a kedvesed ráébreszt, hogy a fejedelmi gyönyörökhöz nem szükséges uralkodói palást.


  Kedves Vízöntő! Mintha pestisjárvány söpört volna végig az egész városon. Sehol egy kósza barát, sehol egy említésre méltó esemény. Kedvetlenül hazafelé veszed hát az utadat, hogy egy jó könyv társaságában üsd el a hiábavalónak tetsző órákat. Kedvesed azonban – bármilyen megértő is más helyzetekben – most nem fog örülni ennek a helyzetnek.


  Kedves Halak! Fárasztó, mégis csodálatos nap. Hiszen minden testrészedet alaposan megmozgatod, megdolgoztatod. Legkisebb berozsdásodott alkatrészeidet is sikerül működésbe hoznod. Az igazság az, hogy porhüvelyedet csak akkor részesíted illő bánásmódban, amikor már nagyon tiltakozik. Ez a nap kivételnek számít, és ezt te sajnálod a legjobban.

   


  -----------------------------------------------------------
  Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra. (Weöres S.) "ÉG és FÖLD - Amint fent, úgy lent"
 38. 2015-07-30 07:23237988.

  Napsugaras jó reggelt kívánok kedves mindnyájatoknak!


  Csöpörög az eső,-így csak a kutyákat látogatjuk meg,udvart,járdát söpörjük végig Tibiéknél klubba menetel előtt.


  Olvastalak benneteket este későn,mert előtte megnéztem az első részét az Ildi küldte filmnek,-már eddig is volt benne egy egész sorozatra való dráma,nak ígérkezik,majd megnéztem a Szulejmánt is és miután lefeküdtem még jó órát olvastam.


  Mondanom sem kell,-Pötyikém!   kinyitottam,végig olvastam az oldalt. Már hallottam róla,-talán sarkított,de okot ad rá a jelen eüs helyzet. Nem egy lányregény! Tény hogy ezzel álmodtam az éjjel és nem valami szépeket.


  Az előbb Erika küldte skypen a bűvös kalapját! Meglátjuk mire megyünk ma "ketten"! Ott is esett,hűvös van,de bent varrogat,-van sok dolga,és jó kint nekik!


    Ma  :  2015  július  30  csütörtök  van,


  Judit,Xénia,Avenár,Azucséna,Jutta,Polixéna,Rovéna  napja.


   


    Magdi Juditodat szeretettel köszöntöm névnapján! Egészséget,boldogságot neki,-sok örömet a gyerekeiben!  

  2015-07-29  21:14
  potymama (237985)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  fili
 39. 2015-07-30 07:22237987.

  Kipp kopp, kopogok..találd ki, hogy ki vagyok????


  Persze hogy én...a nevem úgy is elárulna, tehát folytatom.


  Szervusztok!


  Hűvös a hajnal, a reggel. Timi nem is mert kerékpárral menni, mert akkor éppen esett az eső. Most már derül, de egyenlőre őszi a hőmérséklet.


  A kertben lenne egy kis munka, de minden vizes...az majd megvárja Timit...vagy ha felszáradna megcsinálnám. Olyan szépen érik a paradicsom, alig várom, hogy jöjjön Elza. neki nagy élmény a tőről szedni, és enni a paradicsomot.


  Különben nagy lustaság van rajtamMajd várom, hogy jöjjön velem szemben valami munka...bár ha eldőlök, arra nem jár a munkaSzóval nekem semmi sem jó...nem jó a meleg, nem jó a hideg...talán ha egy kicsit filmeznék..közben fel szokott támadni a lelkiismeretem, és gyorsan csinálok valamit aztán folytatom

 40. 2015-07-29 21:17237986.

  Azt én olvastam, borzalmas!

  2015-07-29  21:14
  potymama (237985)
  előzmény:
 41. 2015-07-29 21:14237985.

  Nahát, sehol senki!


  Pedig el akarom mesélni, hogy emlegetve az egészségügyet majdnem hogy viccelődtünk rajta, hogy lassan magunk fogjuk megoperálni magunkat.


  És íme:


  http://www.atv.hu/belfold/20150729-megoperalta-magat-egy -nagyatadi-ferfi


  Nagyon felháborító!


  És sajnálom szegényt, mert milyen fájdalmakat kellett átélnie..mire erre az elhatározásra jutott.


  -----------------------------------------------------------
  Pötyi
 42. 2015-07-29 17:41237984.

  Amit írtál Győziről eszembe juttatja, mi is elindultunk a Botival az állatorvoshoz (oltásra, akkor még jól volt).


  Mondanom se kell elkéstünk..mondtam az orvosnak.."Doktor úr, maga azt nem tudja hány fa és mennyi fűszál van az idevezető úton??"


  A negyedórás utat másfél alatt tettük meg.

  2015-07-29  17:29
  Picivirág1 (237982)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Pötyi
 43. 2015-07-29 17:29237983.

  Nem a mirelitre írtam, hogy ismétled, én is abból szoktam csinálni, hanem arra, hogy Te képtelen vagy fokhagyma nélkül megenni, és viszont azzal lennék képtelen, azt is sokszor megírtam már.

  2015-07-29  16:44
  gabimami43 (237981)
  előzmény:
 44. 2015-07-29 17:29237982.

  Szervusztok!


  Kipihentem magam, ebéd után eldőltem. Ja, előtte behoztam a tiszta szőnyeget, a nappaliba tettem, most új lett a szoba.


  marka hívott, mentünk a varrónőhöz. Vittem Győzőt is. Nem Marikának való a kutya séta. Győző mindent lepisil, megszagol, megállunk...Marika meg nyughatatlan, csak menne...nincs türelme kivárni. Azért csak együtt araszoltunk.


  Nagyon nagyon meleg van!!!!!!Ragyog a nap, most talán talán egy kicsit mozog a levegő. Állítólag holnap még melegebb lesz.

 45. 2015-07-29 16:44237981.

  Bocsi, hogy ismétlem magam, de annyira finom és egyszerű, persze mirelitből, de ez szerintem semmit nem von le az értékéből, bár lehet, hogy a friss még finomabb, csak gyerekkoromban volt benne részem, már nem tudom összehasonlítani. Csak arra emlékszem, kiöntöttük a konyhaasztalra egy nagy halomba, és nagyon sokáig csipkedtük, húzkodtuk le a szárát, a végén a lábosban meg jól összeesett. Lehet, hogy a botmixerrel nem is kell olyan gondosan pucolászni, csak a szárát, a leveleken nem kell végighúzni.

  2015-07-29  13:56
  veracsek (237976)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Próbálj meg lazítani, nem győzlek tanítani hogyan csináld...
 46. 2015-07-29 15:57237980.

  Jé! Most néztem..van ahol 20 fok sincs..nálunk meg 30 van..sőt van ahol 34!


  Ebben a pici országban milyen eltérések vannak.


  Én is úgy csinálom a spenótot mint Gabi.


  Csak annyira ég a gyomrom tőle..nem szabad sokat ennem belőle.


  És nem csináltam meg ma..mert vettem Bulgurt..és annyira piszkálta a fantáziámat...azt csináltam ebédre.


  Aki nem ismerné..egy rizsféle..csak sokkal egészségesebb..(azt mondják)


  Csináltam egy zöldségekből készült ragut..mondhatnám pörköltnek is, megfőztem a bulgurt és összekevertem őket..meglocsoltam egy kis szójaszósszal..csak mert rákívánkozott.


  Sütöttem hozzá virslit..és volt itthon jégsalátánk hozzá.


  Finom volt!!!


  Az előbb beállított a Zsuzsi a maradékot felfalta.


   


   


  -----------------------------------------------------------
  Pötyi
 47. 2015-07-29 15:15237979.

  Így igaz, Annuska, én is így gondolom, csak ilyen évfordulókon kis szomorúság is keveredik a szép emlékek közé, mivel már csak az emlékeinkben élhetnek, és nem velünk.

  2015-07-29  14:51
  Nusimama (237977)
  előzmény: