Keresés a fórumban

MENEDÉKHÁZ Középkortól .. (
140
 embernek tetszett)
Több Ez van! topik »
»

Szervusztok régi és Új Barátaim, Ismerőseim!
Azt gondolom, hogy legalább egyszer az életében már mindenki érezte magát úgy, hogy szeretett volna elbújni egy kicsit a világ szeme elől.
Szeretett volna álmairól, titkairól beszélni valakivel, tanácsot kérni, vagy csak egyszerűen pihenésre vágyott.
Szeretett volna új emberekkel megismerkedni, segíteni másoknak, ha tud.
Szeretett volna mély fájdalmaira vígaszt találni, vagy valakitől jó szót, dicséretet, símogatás kapni.
A Menedékház befogad és oltalmaz Mindenkit, aki "jó szándékkal" érkezik. Az nem baj, ha valakinek más a véleménye! Itt, csak 1 szabály van: " nem szabad egymást megbántani!"
Sajnos a technika ördöge és a kelet-európai munkamorál megrtéfált, és a beígért időpontra nem tudtam kinyitni a HÁZ virtuális kapuját.
Így viszont több időm jutott a Vendégek fogadására! :)
Szépen feldíszítettem orgonával, violával és tulipánnal a házat, behűtöttem a pezsgőt, megsütöttem a krumplis pogácsát és a tortát, előkészítettem az esti gulyáspartihoz a bográcsot. Fát raktam a kandalló elé, ha kell, hát bedurrantunk! :)
Gondoltam az idősebbekre és a gyerekekre is, Nekik meleg takarót tettem a szobájukba.
A Menedékház ablakából messzire ellátni. A gyönyörű napsütésben mintha már látnék is valakiket felfelé kapaszkodni az eredei úton. Vajon kik ők? Rendszeres látogatók, vagy csak alkalmi kirándulók, akik eltévedtek? Netán egy "vihar" elől menekülő? Talán régi Barátok?
Akárkik is legyenek, szeretettel fogadom Őket! :))
A MENEDÉKHÁZ kapuja NYITVA áll!!
 1. 2015-11-26 15:02242816.

   


  Szervusztok


   Virágnak nagyon sok örömöt és boldogságot kivánok

  2015-11-26  14:02
  ancsa46 (242815)
  előzmény:
 2. 2015-11-26 14:02242815.

  Julika, Virágnak boldog névnapot kívánok. A varázslat biztosan működik.

 3. 2015-11-26 13:59242814.

  Szervusztok.


  Igazán köszönöm hogy gondoltatok rám, már ami a nyűgös éjszakáimat illeti. Már magam is szégyenlem hogy panaszosak az éjszakák, de sajnos az elmúlt éj sem hozott javulást,sőt.


  Pötyi, már le is cövekeltem. Nagyon bátor vagy, én meg sem mertem volna közelíteni egy ekkora szabadon kószáló jószágot, főleg amióta megharapott a szomszéd kutyája. Remélem tényleg haza talált.


  Borsikám, nagy élvezet Téged olvasni, mintha csak film pörögne előttem. Örülök hogy Teca nem csügged, és már bulira készül. A régebben találkozott ismerősökről én is meg szoktam állapítani, hogy bizony eljárt az idő felettük, tudom ezt magamról is, de hát magammal  minden nap találkozok, nincs akkora meglepi.


  Ilike,  szép kirándulás lesz, és remélem még hómentes. A reggeli tepertő nagyon guszta, remélem nem rontottam el a gyomrom a mohóságommal.


  Erika, jó tere-fere napot kívánok. Én is készülök egy adventi túrára, évek óta invitálnak az unokák, még semmi sem biztos.


  Magdikám, jó varrogatást, remélem nem jártok úgy Boscóval mint én a német juhászommal.. Beraktam neki egy régi paplant, és másnap reggelre az egész udvart belepte valami fehérség, Az összes bélése szétszórva az udvaron. Jól szórakozhatott éjszaka.

 4. 2015-11-26 12:48242813.

  Ilike


  megint mentek kirándulni?


  De jó nektek!


  Már 2x voltatok azon a környéken a legnagyobb hőségben..most nem lesz melegetek.


  Megnéztem amiket feltettél a tanyáról..nagyon ügyes a "tanyagazda" 20 év alatt mivé varázsolta a régi romos tanyát.


  Addig még találkozunk, de előre is érezzétek jól magatokat!


  Tudom..kép az lesz, minden külön kérés nélkül is..várom.


  -----------------------------------------------------------
  Pötyi
 5. 2015-11-26 12:42242812.

  PiciVirágnak boldog névnapot kívánok!


  -----------------------------------------------------------
  Pötyi
 6. 2015-11-26 12:39242811.

  Sziasztok!


  Bizony nálunk csak úgy szakadt a hó reggel.


  Most csak borús az idő.


  Hogy jártam!


  Reggel mentem a patikába..csak mentem volna, mert itt a Tescó előtt találtam egy kóbor kutyust.


  Volt rajta nyakörv..és biléta.


  El is olvastam "Buksi" volt a neve és volt telefonszám is.


  Csak hát nem volt nálam olvasó szemüveg és nem láttam.


  Ott tanakodtam mi a fenét csináljak..levettem a sálamat..belefűztem a nyakörvébe és póráz lett belőle.


  Közben megkértem egy fiatal lányt olvassa már el a telefonszámot..de senkit nem engedett a közelünkbe..acsarkodott, vicsorgott és harapott.


  Közbe meg rám olyan hálás szemmel nézett...mondván megvédelek ám!


  Elindultunk haza..gondoltam majd szemüveggel elolvasom a tel.számot...de azon filóztam hogy menjek be, mert minden ajtó nyitásra Dezső már szalad oda, annyira kíváncsi ki jött.


  De útközben találkoztam az egyik karbantartó fiúval..az megörült, hogy van új kutyám..érdekes őt odaengedte..sőt elolvasta a tel.számot és felhívtuk a gazdáját.


  Mondta most nem tud érte jönni, de nyugodtan engedjük el..mert hazatalál. Jobban ismeri Szegedet mint ő..mondta.


  De ha tényleg ennyire aggódunk érte..akkor a Vizitelepig vigyük el..ők ott laknak mögötte..ott már tényleg hazamegy.


  Ez tőlünk pár 100 m-re van..elsétáltam vele..sálammal vezetve, de szépen illedelmesen jött mellettem..látszott pórázhoz van szokva.


  Aztán elengedtem...rászóltam "mars haza!"..és el is indult...remélem hazaért.


  Egy agár fajta kutyus volt, ezeknek kielégíthetetlen a mozgás igényük és tényleg szökősek.


  És ezek után még elgyalogoltam a patikába...a mai mozgás igényem nekem meg volt!!!


  Pont ilyen volt mint a képen.


   


  -----------------------------------------------------------
  Pötyi
 7. 2015-11-26 11:09242810.

  Jól jött nektek a tél Sziszivel kapcsolatban, mert télen Szafi is többet tartózkodik a lakásban, nagyon fázósak. Tavasszal meg már nagyobb lesz és eléggé kötődni fog hozzátok ennyi idő után. Persze a legszívesebben én is kerítésen belül tartanám, de nem lehet, hajtja őket a vadász szenvedély. Most nem hoz egereket, úgy látszik, ilyenkor el vannak bújva.

  2015-11-26  10:35
  Picivirág1 (242808)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Próbálj meg lazítani, nem győzlek tanítani hogyan csináld...
 8. 2015-11-26 11:04242809.

  Jó reggelt, talán még lehet ezt mondani.


  Csináltam, illetve még csinálok egy alaposabb takarítást, még a köves helyiségek felmosása van hátra. Régen az ilyesmit seperc alatt csináltam, most rá kell készülni nagy pihenésekkel. Ez a "szívós" porszívó nagy kihívás...


  Ma a fagyóból előveszek Lacinak egy csülökpörit, én a szokásos zöldségemet eszem. El lennék vele minden nap, olyan igénytelen lettem... Beérem az evés élvezete helyett a jó cukorértékekkel... Már előre feszengek az ünnepi kaják miatt, ami nélkül nem karácsony a karácsony és menthetetlenül fogok belőlük kóstolni. Laci olyan bánatos képpel eszi a csak neki főzött kajákat egyedül... én már egyre kevésbé szenvedek, kezd természetessé válni. Neki nem adhatom a számomra megfelelő ételeket, nem hajlandó lemondani semmiről és egészségesebben táplálkozni. Így aztán sokszor kétfelé főzök.


  Mit olvasok? Deszken már esik a hó? El vagyok ámulva. Nálunk kezd derengeni a napocska, de nem tud kisütni. Tudom, tél van, itt az ideje, de valahogy nem hiányzik. Elő kell vennem a bakancsomat, ami elég nehéz, de masszív. Csúszásmentes talpa van.


  Virágot sok szeretettel köszöntöm a névnapján! Remélem örülni fog az ajándéknak és a varázslat is hatni fog!


  Szeretettel gondolok rátok, nagyon boldog vagyok, hogy köztetek lehetek!


  -----------------------------------------------------------
  Próbálj meg lazítani, nem győzlek tanítani hogyan csináld...
 9. 2015-11-26 10:35242808.

  Sziszit holnap visszük varrat kivételre...szép a sebe, nem bántja..nem felszívódós. Az belül van. Ügyes cica..ha bántotta volna még most is rajta lenne. nagyon megviselte, csak úgy lógott a feje, felborult, nem tudott tájékozódni. Most a fotelban alszik. Néha kimegy, de ha hívom azonnal ott terem, keveset van kint..remélem így is marad. Azt már látom, hogy kint is kakál, kevesebb az alomban a kaxi.

 10. 2015-11-26 10:32242807.

  Szervusztok!


  Én mostanában, fűtési szezonban csak később tudok jönni.


  Köszönöm a Virág köszöntését. Még nem látta az ajándékot mert délután vitte a postás, Kriszti most megy érte a postára. Otthon reggel rózsával köszöntötték, az volt a kérése. meg a hétvégén vettek neki egy kardigánt, praktikus, úgy is kellett...biztosan azért "rendelete" a virágot is. és ami nagyon örömet szerzett neki, hogy esett a hó...a névnapja alkalmából...neki...az ő örömére. legyen ebben a tudatban.  Kriszti már látta fotón, neki tettszik. A ló alakul, persze az sem tökéletes, de én ilyet tudok csinálni. Különben a Virág párnája "varázs" párna. Varrás közben azt szuggeráltam , hogy ezen könnyen tanuljon, élvezze a zenét. Rajtam nem múlik, most a párnán és Virágon van a sor.


  Megfőztem a holnapi ebédet. Alkottam. csináltam egy finom pörkölt alapot,  hagyma, kömény mag..feloldottam egy kockát is, aztán tejföllel dúsítottam és beleforgattam a főtt tojásokat és a főtt karfiolt. Penne tésztával lesz, isteni íze van


   

 11. 2015-11-26 08:05242806.

  Jó reggelt ....szép ébredést Mindenkinek!


  Már alaposan bereggeliztem.Ilike .....szokásomtól eltérően ....faltam a kolbászból is ....lesz ami lesz ....köszönöm.


  Évike....jókedvre derítettél .Amikor haza megyek Ófaluba , Évával mindig megállapítjuk, hogy a többiek....a gyerekkori barátaink mennyit öregedtek. Aztán otthon a tükör nekünk sem hazudik .....a lényeg a lelkünk maradjon rendben.Energiavámpír ismerősöm nekem is van ....sajnos kedvelem....de nagyon lemerít.


  Ildikém ....szép lehetett a nap a régi kollégákkal.Szerintem nagyon jó munkatárs voltál....ez érződik.Az enyémek sajnos messze vannak.


  Begyúrtam a hókiflit....most van pihenőben.


  Az este megnéztem Than Blue c. filmet.Nagyon meghatott.


  Anikó....hogy aludtál? Gondoltam Rád....én annyit forgolódtam....aztán felkeltem.Már fől a lencselevesem....de nem vagyok százas.


  Pötyi én is elképzeltelek a "kincsek"között.Most alkothatsz kedvedre.Ma én is varrni fogok....igaz kézzel. Boscó házába...éjszakára valamit. Találtam a garázsban egy régi hálózsákot....azt bontom szét. Csak éjjelre lesz berakva....mert nappal mindent kicibál.


  Erika....szép adventi programot tervezel.


   


   


  Mindenkire gondolok....legyen szép a napotok!


   


   

 12. 2015-11-26 07:50242805.

  Erikám!


  Ez a játék is egy fajta vizsga,-abból hogy mennyire vagy koncentrált,és mit tudsz kihozni esetleg egy nem is olyan jó kőjárásból! Igazam van?  Na mentem,-készülődök és irány "Surány" ebben a csúf borongós,csöpörgős időben. LEGYETEK ROSSZAK!!

  2015-11-26  07:44
  erry (242802)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  fili
 13. 2015-11-26 07:46242804.

  Julikám.....sok szeretettel köszöntöm Virágot!

 14. 2015-11-26 07:44242803.

  Úgy legyen! 

  2015-11-26  07:32
  veracsek (242798)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  fili
 15. 2015-11-26 07:44242802.

  Szép jó reggelt!


   


  Itt még nem látszik a nap, de majd csak kisüt.......várom......Hideg nincs, mert 2 fokot mutatott a hőmérő és pluszban!


   


  Ilikém a végén lecsó lett és sonkás kocka.......amiből mára is jut.....Nektek szép kirándulásotok lesz. Most készülök a piacra.....kell egy két dolog.....főleg bab, mert holnapra csülkös bablevest tervezek.....


  Nagyon csábító a reggeli, nem is tudom hirtelen melyiket válasszam.......a hely is kellemes.....leülök, hátha jön valaki......jobb társaságban enni.


  Küldöm a kalapot, igaz ez vizsgára való, de segíthet a játékban is......


   


  Borsikám elképzeltek Teca barátnőddel.....biztos jól éreztétek magatokat.


   


  Julika Virágjának nagyon boldog névnapot kívánok!!!!!!!!


   


  Mindenkire gondolok, vigyázzatok magatokra!

  2015-11-26  07:08
  fili48 (242796)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Erika
 16. 2015-11-26 07:44242801.

  Nahát ez a zöld szín itt egész másképpen néz ki, akkor még egyszer:


  Virágnak nagyon boldog névnapot kívánok! 

 17. 2015-11-26 07:38242800.

  Jaj nekem!


  Ezek a kutyok és az a házikó!!!! Enni valóak!!!


  Virágnak nagyon boldog névnapot kívánok!

  2015-11-26  07:24
  fili48 (242797)
  előzmény:
 18. 2015-11-26 07:38242799.

  -----------------------------------------------------------
  fili
 19. 2015-11-26 07:32242798.

  Szervusztok!


  Napindító gondolat:


  A szeretet két ember között azt jelenti, hogy a másik öröme, jó érzései (...) fontosabb, mint az enyém. A szeretet lemondást jelent az önző, egocentrikus életvitelről.A szeretet szívesen vállalt áldozatokkal jár utólagos számlabenyújtások, megbánások nélkül. A szeretet - ha már megszűnt is - visszaragyog a múltból, mint az élet legfontosabb ajándéka. Még egyszerűbben: a szeretet annak az öröme, hogy a másik a világon van. Popper Péter

   

 20. 2015-11-26 07:24242797.

   


  Julikám!!


   


     Kis VIRÁGOCSKÁTOKNAK,aki ma holnap igazi nagylány,névnapja alkalmából szívből gratulálok!


   


                                                       BOLDOG NÉVNAPOT !


   


  Hááát!...az egy csuda ahogy te mesélni tudsz Borsikám! Rohantam is az előszoba teljes alakot mutató tükréhez,hogy szemrevételezzem tenmagam! ...még nem ijedtem meg igazán,amúgy sem vagyok ijedős,de elképzeltem,hogy rövid időn belül jó lesz elkerülnöm ezt az alkalmatosságot a lakásban!

  2015-11-26  05:49
  BORS (242795)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  fili
 21. 2015-11-26 07:08242796.

  Napsugaras jó reggelt kívánok kedves mindnyájatoknak!


  Itt borongós pillanatnyilag,fagy nincs,úgy látom esett is az éjjel valamennyi,de lehet ebből még igazán szép nap.


  Ma ismét klubba megyünk. Tegnap újólag filmes délutánt-estét írtam elő magamnak,bár a Fashion K. befejező részeit,szám szerint kettőt mára hagytam!


  Természetesen olvastam a tegnapi beírásokat, Pötyi!...én téged is elképzeltelek a rongyos zsákot "leltározva" nem csak Borsikánkat a Teca barátnőjével "beszélgetni" !  


  Julika! Kíváncsian várom hogy megmutasd nekünk "A lovat" is,-és kérlek szépen ne "blamáld" a szomszédasszonyom lelkesen készített szép kézimunkáit! ...értve vagyok? Várom,azt is,hogy megírd,hogy véleményezte Virágocska az ajándékodat!


  Annuska!  Én is várom,hogy mi lesz a reakciód,ha találkozol a család új "tagjával". Ugye majd képet is kaphatunk róla?


  Ildi!


  Örülök,hogy olyan jóra sikeredett a tegnapod,főleg a régi kollégákkal való talid,-a szemed meg reméljük,hogy érdembeli orvoslást kap hamarosan...


  Anikó!


  Remélem ez az éjszakád,jobb volt mint az elmúlt napok béliek. Talán ma pihentebben ébredsz...


  Erika! Végül is mi lett tegnap az ebédetek? Nagyon szépnek ígérkező adventi kiruccanásokat tervezgettek! Nekünk egy különleges "advent hétfőnk" (ilyen nincs is?) lesz most,-ugyanis egy nagy buszos nyugdíjas kirándulásra megyünk a Hortobágy melletti Tuba tanyára,-műsoros libaebédre. Zárt körű rendezvény lesz,az nap csak minket vár,-fogad a tanya és lakói,személyzete...Majd "illőképpen" beszámolok róla.


   


    Ma  :  2015  november  26  csütörtök  van,


  Virág,Ciklámen,Konrád,Lénárd,Leonárd,Milán,Péter  napja.


   

  2015-11-25  20:23
  potymama (242794)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  fili
 22. 2015-11-26 05:49242795.

  Jóreggeeeelt Mindenkinek ! Szia Sacika. Szép tőled, hogy kis törékenynek képzelsz! Ááá.. ..nem igazán, inkább olyan lehet a fazonom,  mint a falusi egyfülű ivóvíz kanna, ami már sok helyen behorpadt, lepattogott a zománc róla. Üresen felborulna, de ha vízzel teli, akkor elég súlyos, kb 62 kiló lehet.Még tároló edénynek jó, de  egyéb fontos funkciókra már nem alkalmas.  


  Mesélem: a héten találkoztam egy volt általánosbeli osztálytársnőmmel


  el  a ltp.-en. Majd a frász tört ki szegényke láttán, úgy tönkre ment. Kívül-belül!!Sem foga, sem haja, ..akár egy csonváz!.. A sok betegség, veszteség, csalódás amik érték, mindent, ami szép volt rajta és benne, ..tönkre tett.  Régen egy tünemény volt, most károgó pletykás, gonosz banyácska lett, mint akik a mesékben szoktak lenni. Hazaérve rögtön megvizsgáltam a fizimiskámat a tükörbe,   ..na, én még annyira nem vagyunk - gondoltam - és örültem annak, ami van.


  Vigyázok a kuttyokkal ígérem, de egyre nehezebb 


  elkülönülni tőlük,. Örömükben szinte "lehengerelnek". A kis bamba tökfejű Micike most a kedvencem. Próbálom leplezni, mert ha észreveszi a két tacsi, akkor jaj lesz Micinek!! : - )   !!


  (Megkérem majd  valamellik gyereket csináljanak legalább egy db kutyás képet rólunk. )


  Most egy török film megy a tv-ben, azt nézem hang nélkül. Amolyan szenvedős-könnyes lehet, Ügür Bühür élet-halál közt lebeg egy kórházban, népes családja pedig már a koncon marakodik. El is kapcsolom. 


   

  2015-11-25  13:44
  silinga (242772)
  előzmény:
 23. 2015-11-25 20:23242794.

  Borsika


  olyan jól leírtad..el tudtam képzelni a kettősötöket!


  Irtó aranyosak lehettek.


  Jó, hogy "kiszerelmesedett" ez a Teca..így rád is van ideje.


  -----------------------------------------------------------
  Pötyi
 24. 2015-11-25 20:20242793.

  Kivették Sziszi varratait, vagy olyan felszívódós?

  2015-11-25  19:06
  Picivirág1 (242789)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Próbálj meg lazítani, nem győzlek tanítani hogyan csináld...
 25. 2015-11-25 20:12242792.

  De jó, hogy szóltál/szóltatok hozzám! Elment Teca, én meg gyorsan kinyitottam a kedvenc Menedékházam ajtaját, ...hááát, csak úgy dőltek kifele az ajtórésen  a nekem felettébb kedves és izgalmas hozzászolik, nem győztem kapkodni a kötényembe.    Nekem is rendre átfut a szemem a Buri Kati kedves és időtálló topikindítóján, ..megszoktam kedvelem, tán keresném is , ha valaki elcsenné. Boldog Katalin napot kívánok én is. 


  Az ünneprontó "üzengető"-nek üzenem:  rossz helyen kopogtat,  nem értékeljük a  rosszindulatú beszólását,  máskor ne jöjjön. Kívül tágasabb.  


  Anikó, ..Lányok, figyelem! Megtörtént a "Teca-nap" .


  Jó volt, most soká itt volt. Sokat dumáltunk, most én is szót kaptam  olykor. El tudjátok képzelni, amikor két nagyot halló összejön??!! És akkor még  "finoman" is jellemeztem magunkat   !!! 


  Megérkezéskor azonnal letolt, mert a garázson keresztül 


  jutott csak be, ..és bár viharosan összeölelkezve örültünk egymásnak, már az első negyedórában elküldött a melegebb éghajlatra, mert nem vettem föl a telefont.  Mit tegyek, ha nem hallottam meg? ..Később kitanított, hogyan használjam a tv-hez a fejhallgatót, akkor ágyból is hallanám. Korábban aggódtam érte, mert azt hittem "összeomlik" egy szakítás után, ..egy fráászt, dehogy!  Már a szilveszteri bulizásra gyúr, a ny.díjas klub-beli barátnőivel. Képes Siófokra utazni - ezért. Csupa élet ez az öreg leányzó.Felvidított. 


  Na, .. meséltem is, hagylak titeket  pihenni. 

  2015-11-25  09:20
  fili48 (242762)
  előzmény:
 26. 2015-11-25 19:29242791.

  Látom már, .... aranyos cica lehet.

  2015-11-25  08:27
  gabimami43 (242759)
  előzmény:
 27. 2015-11-25 19:27242790.

  Szép, igazán. Pengevékony, divatos. Biztosan sokat tud.  Jól van, használd egészséggel. De hol van Szaffi?

  2015-11-25  08:18
  gabimami43 (242758)
  előzmény:
 28. 2015-11-25 19:06242789.

  Szervusztok!


  Sacikám!


  Úgy van, ahogy mondodélveztem a rendet...aztán csináltam akkora bulit a konyhában, hogy csak na. Nemezeltem...annyit dolgoztam vele, de megint elkövettem ugyan azt a hibát...én a saját káromon sem tanulok. Szerencsére itt nem baj, hogy a ló merre néz..Timi azt mondja. Én mindig lónak mondom a figurát, pedig huszár a hivatalos neve, Szóval azt próbáltam rávarázsolni a nemezre...majd ha kész megmutatom...sajnos még nagyon kezdő vagyok, olyan, mint egy "naív" festőSzisziről levettem a gallért, röpköd, örömködik, és eddig nem bántotta a sebet. Nagyon szép, ma 9 napja csinálták a műtétet.

 29. 2015-11-25 17:05242788.

  Szerintem is minden szervezet más, másképp reagálunk dolgokra.


   

  2015-11-25  16:46
  potymama (242787)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra. (Weöres S.) "ÉG és FÖLD - Amint fent, úgy lent"
 30. 2015-11-25 16:46242787.

  Én már el se olvasom ezeket a híreket..pld. a víz ivásról.


  Legjobb a középút!


  Szerintem a napi 1- 1,5 liter folyadék bevitel az a szimpatikus.


  És ez nem mind víz, hanem a leves..üdítő, tea...minden benne van.


  Mi minden megjelenik minden nap a rák megtalált ellenszeréről is!!!


  Aztán egyik sem az.


  -----------------------------------------------------------
  Pötyi
 31. 2015-11-25 16:28242786.

  2015-11-25  15:50
  franci47 (242783)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Próbálj meg lazítani, nem győzlek tanítani hogyan csináld...
 32. 2015-11-25 16:27242785.

  Egy újabb elmélet az erőltetett vízivásról. Most aztán végleg tanácstalan vagyok, miután döntöm magamba a Szentkirályit...és látogatom a kis helyiséget éjjel-nappal.


  -----------------------------------------------------------
  Próbálj meg lazítani, nem győzlek tanítani hogyan csináld...
 33. 2015-11-25 16:05242784.

  2015-11-25  15:50
  franci47 (242783)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Pötyi
 34. 2015-11-25 15:50242783.

  A nap mai gondolata


   


  A Menedékház befogad és oltalmaz Mindenkit, aki "jó szándékkal" érkezik. Az nem baj, ha valakinek más a véleménye! Itt, csak 1 szabály van: " nem szabad egymást megbántani!"


  /BK/


  -----------------------------------------------------------
  Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra. (Weöres S.) "ÉG és FÖLD - Amint fent, úgy lent"
 35. 2015-11-25 15:45242782.

  Kedves Nusimama!

    " ... Kifogásolni, fölényeskedni bárki tud. Tanulj meg mindenkitől tanulni.”
  (Weöres Sándor)

  Csak a gabitok  tiszteletlen  gondolatfuttatásáról  volt  szó: Katalin napján!

  (Őt jól ismerem, egy  másik topikról mocskolódó privit írt, tévedésből nekem küldte el évekkel ezelőtt, akkor még másként hívták.
  Én az ilyenek miatt nem topikozom.)

  Buri Kati tiszteletet érdemel, és nem  kritikát. Erről van szó, semmi másról!

  Üdv.

  2015-11-25  15:21
  Nusimama (242781)
  előzmény:
 36. 2015-11-25 15:21242781.

  Jó volna, ha az ismeretlen  beszóló ezt is elolvasná!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


   


  “Ha arra törekszel, hogy az örök mértéket kövesd: ne botránkozz azokon, kik nem erre igyekeznek, hanem törekvéseik ingadozva ágaznak a sokféle véges és változó mérték között. Ne azt nézd, hogy mijük nincsen, hanem mijük van: mert még a legnyomorultabbnak is van olyan lelki kincse, mely belőled hiányzik. Kifogásolni, fölényeskedni bárki tud. Tanulj meg mindenkitől tanulni.”
  (Weöres Sándor)

  2015-11-25  15:14
  Nusimama (242779)
  előzmény:
 37. 2015-11-25 15:19242780.

  Aranyos Negró! Nálam a Kutya a Labradornál kezdődik... a többi csak kedvtelés, hobbi, bár most az is jól jönne... no de a sétáltatás akár esik, akár fúj... ez tart vissza. A macska megsétáltatja magát, elvégzi kint a dolgát... be kell érnem ezzel. Akkora békés nyugalmat áraszt, ahogy itt piheg mellettem a nyomtatón!

  2015-11-25  14:42
  franci47 (242776)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Próbálj meg lazítani, nem győzlek tanítani hogyan csináld...
 38. 2015-11-25 15:14242779.

  Ildikém, ez azt jelenti, hogy esetleg egy újabb szem mütét vár rád?


  Ma viszont  kellemes napod van. Találkozás a volt kollegákkal mindig kedves.

  2015-11-25  14:42
  franci47 (242776)
  előzmény:
 39. 2015-11-25 15:11242778.

  Nálunk nincs sem Skype, sem Facebook! Nálatok mi a helyzet? Ilyen hiba még sohasem volt, csak olyan, hogy nem volt internet.


  -----------------------------------------------------------
  Próbálj meg lazítani, nem győzlek tanítani hogyan csináld...
 40. 2015-11-25 15:09242777.

  Szervusztok


  Olyan öröm számomra amikor a mi kis állatainkról irtók.  A fiam a mult héten kinevetett amikor felsoroltam a cicákat és a kutyusokat. "Anyu te ugy csinálsz mintha személyesen ismerrnéd öket"


  Valóban már alig várom, hogy személyesen is találkozzak a kis jövevénnyel. Egyenlöre csak skypon láttam.


  Ilike, az én szivem csücske is a németjuhász. Nekem az volt az első kutyám- Bambi-. 14 évig élt és  hüséges  barát volt.


  Buri Katival valóban csak 2x találkoztunk Ezuton is nagyon jó egészséget és sok boldogságot kivánok Neki.


  Nem tudom ki az  aki kéretlenül birál minket,-  én vagyok a legrégebbi tag,- de ezek a beszólások izléstelenek és figyelemre sem méltók.Tartsa meg a véleményét  magának.


  Borsikám,  Patidra is büszke lehetsz. Vigyázz magadra.


  Anikó sajnálom, hogy megint rossz éjszakád volt.


  Sacika, akkor a gyerekek nagyon örülnek.


  Magdika, mi lesz a következő elöadás témája?


  Erika, teljesen igazad van. Sokszor megfeledkezzünk arról, hogy mi még csak megvagyunk, de azok akik az utcára kényszerültek saját hibájukon kivül mit élnek át.


  Pötyikém, akkor lesznek ujabb szép babák? Leona biztos nagyon fog neki örülni.

  2015-11-25  14:16
  gabimami43 (242775)
  előzmény:
 41. 2015-11-25 14:42242776.

  Sziasztok Lányok!


   


  Délelőtt voltam az orvosnál, recepteket írattam, és elbeszélgettünk a szemészeti dolgaimról. Kérte vigyem be az anyagot és mindent el fog magyarázni az ott lévő , számomra ismeretlen számokról, infókról. Kértem egy laboros beutalót is, hogy ha mégis csinálnak velem valamit, akkor ez legyen nálam. /Bojána rengeteget segített az elinduláshoz/.


  Utána célállomás a volt munkahelyem, akihez személy szerint mentem, már várt a folyosó elején. II. emelet és annyira örültem, hogy felengedtek egyedül, nem kísérővel. Ez azért nem semmi.


  Mindenki megismert, akit én is ismerek, egyet teszteltek, aki nemrég került vissza más munkahelyről, ......de már messziről mosolygott.  Kész siker  volt a mai napom. Német cég lett a miénk, és most oktatás folyik, új "életet" fognak élni, egy szép új helyen, amit én  már nem kívánnék magamnak. Mondják a lányok, hogy nem is fognak találkozni egymással, mert külön beléptető kártyák lesznek különböző irodákban, üzembe, és nincs átjárás egymáshoz.  /éppen most nézek egy ilyen filmet ahol így van Boss and Me, /


  Nekem is fázik a kezem most.


  Holnap is megyek, mivel a labort le akarom tudni, és vásárlási láz tört rám, mivel sok mindent nem találok a kamrámban. Beszerzős körutam is lesz.


  Olvastalak benneteket. Örülök a cicusnak én is és Annuska kutyájának is. Nálam is ez a szőrös unoka a kedvenc, mivel ez az egy van. Igaz a hegyről jövet nagyon nézegettem a fekete kiscicákat. Követtek is egy darabig, de aztán SICC, el kellett hagyniuk.


  Én nem találkoztam Burikatival, de egyszer egy pici időre leveleztünk. Nagyon intelligens nő, és csinos is, mert van róla fényképem. A fenti bevezető szerintem nagyon kedves, csak mi néha nem tartjuk magunkat a bevezetéshez. Persze változnak az idők, és maga az ember is.


  Annyi mindent olvastam tőletek és most nem is jut eszembe mit akartam "mondani" de majd később biztos.


   


   


  -----------------------------------------------------------
  Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra. (Weöres S.) "ÉG és FÖLD - Amint fent, úgy lent"
 42. 2015-11-25 14:16242775.

  Én akkor "romlottam el" hőérzetileg, amikor 20 évig a lakótelepen laktunk a 10. emeleten, ahol 26-28 fok volt... Mindig betegek voltunk a szellőztetés miatt, akkor még nem lehetett szabályozni a fűtőtesteket. Viszont itt már 15 éve lakunk, de nehezen tudok visszaállni a normálisra, talán már soha sem, ahogy öregszem. A vérkeringésem sem tökéletes, úgy ki tudok hidegedni, mint egy béka. Ez a hidegség nem kívülről jön, hanem belülről. Rá kellene kapnom a snapszra... bár tiltakozok ellene. Látnátok hogy be vagyok öltözve és még nincs is igazi tél. Azért egy kicsit majd akklimatizálódok lassan.


  Persze, hogy kiharcolja a cica, hogy benti legyen! Ők nagyon fázékonyak (olyanok, mint én). Aztán meg úgyis az van, amit ők akarnak. Nekik is kellene gondolkodni a macskaajtón. Szabadon jönni-menni, ez nekik a paradicsom. Sokkal kevesebb gond van velük, mint a kutyákkal, persze a természetük más. Nem önzetlenek.

  2015-11-25  13:44
  silinga (242772)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Próbálj meg lazítani, nem győzlek tanítani hogyan csináld...
 43. 2015-11-25 14:15242774.

  Gabi


  tudod, nem kell reagálni rá.


   


  Hú, de el vagyok foglalva!


  Amikor voltam a fodrásznál..ott volt egy vendég és hallotta, hogy szoktam babákat varrni.


  Hozott nekem egy zsák...NAGY ZSÁK maradék anyagot.


  Mondta ..ami nem kell dobjam ki.


  Azt válogatom...de nagyon jó anyagok!


  Meg vagyok ijedve...itt marad az egész zsák!


  Amikor eleve nekem is annyi van!


  -----------------------------------------------------------
  Pötyi
 44. 2015-11-25 14:11242773.

  Kedves gabimami,  te is egy idetévedt, idecseppen "tag" vagy: kakukk fióka 7 éve.  Más helyen is vagy/voltál.
  Nem ez számít, hanem ahogyan írsz, veszed a fáradságot,  kritizálod  Katit,  és hát másokat is ...
  Ha olyan okosnak tartod magad, nyissál egy új topikot, ott " kakaskodhatsz" kedvedre.
  Te hiába követelsz tiszteletet: jól ismerlek!  (sok-sok éve nettezek én is)


   


   


   

  2015-11-25  13:25
  gabimami43 (242771)
  előzmény:
 45. 2015-11-25 13:44242772.

  Szép napot mindenkinek!


  Szomorkás az idő és olyan nagyobb eseményektől mentesek a napjaim..


  Túl vagyok gyógyszer íratáson és kiváltáson....sajnálom az ott hagyott pénzt, de sajnos ez van...


  Ma csak egy kelkáposzta főzelék készült a maradék sülthúshoz....szeretem, ha írtok a menütökről jól lehet ötletelni belőle...


  Annuska....majd mutasd meg a fiadék kutyusát....biztos te is örülsz neki.....hát még Ricsi érkezésének......biztos lesz valami finomság a tarsolyodban amivel várod..


  Ilike.....természetes, hogy melletted vagyunk és szorítunk a  javulásért és  egyre jobb eredményekért.....ugyanez vonatkozik Verára is.


  Gabi....aranyos a melegedő cicád.......viszont én meghalnék, ha 22 fokban kellene aludnom...


  Borsika.....olyan kis törékenynek képzellek és látlak a képeken....nem veszel el a virgonc kutyusok közt?


  Liliék cicája teljesen beilleszkedett, nagyon játékos.....Cukker lett a neve és azt hiszem b kiharcolja, hogy benti cica legyen


  Julika....nagyon szép a munkád , ne légy elégedetlen.....én kimondottan szeretem az ilyen vendéget, mint a tiéd lett volna.....rákényszerít a rend csinálásra és utána lehet élvezni az eredményt..


  délután suli....lassan készülődni kell, hogy valahogy elfogadható formába hozzam magam....

 46. 2015-11-25 13:25242771.

  A tisztelet a topiktagokat illeti, akik évek óta kart karba öltve életben tartják. Topikot bárki nyithat. Én 7 éve vagyok topiktag, de még egyszer sem találkoztam a topik nyitójával. Ki vagy te, hogy idecsöppentél és ilyen demoralizáló véleményt alkotsz? Én követelek több tiszteletet a betévedt látogatóktól!


  -----------------------------------------------------------
  Próbálj meg lazítani, nem győzlek tanítani hogyan csináld...
 47. 2015-11-25 13:22242770.

  Nekem is tetszik. Engem először ez fogott meg .....akkor kezdtelek olvasni Benneteket.Azt hiszem úgy kezdtem....amikor jöttem :" jövök felfelé a dombon ....a hátizsákommal". Istenem .....azóta már mennyi fájdalmam "kibuggyant" a zsákból ....mióta ismerlek Benneteket.


  A mai napom valamivel "termékenyebb" mint a tegnapi volt.Megtettem a szokásos körömet: posta, Földhivatal.Hamar végeztem.Kicsit főzöcskéztem.


  Évikém ....ez a nyugdíjas klub most alakul. Igazából nem is lesz az a klasszikus.Szinte teljesen ismeretlenek vagyunk.....most még inkább csak olyan beszélgetős.Itt a városban vannak "patinás" klubok, oda nekem sem volt sem kedvem, sem bátorságom csatlakozni.Bár a Német klubba nagyon simán és könnyen sikerült beilleszkednem,csak itt viszonylag ritkán jövünk össze.


  A kutyák ....gondolom próbára tesznek.Boscó meg állandóan felugrál.Tegnap kihasználta, hogy egy pillanatra nem figyeltem rá.Felfeküdt a kanapéra /tilos neki/....ha láttátok volna ....mint egy aktmodell...az egyik lábát a feje alá rakva.Nem volt nálam semmi, hogy lefotózzam.A szemében meg benne volt : ha te itt vagy azt csinálok amit akarok.Igaz meglepődött amikor erélyesen lezavartam. /Igen nehezemre esett, mert sajnos nagyon kellett nevetnem a pózon/. Elolvastam a Csányi Vilmos könyvét : keményen kell velük bánni az elején, de persze szeretni és dicsérni is őket.


  Elküldöm mielőtt elszáll.


   


   


   


   


   


   

  2015-11-25  12:52
  veracsek (242769)
  előzmény:
 48. 2015-11-25 12:52242769.

  Nekem nagyon tetszik BuriKati bevezetője, igazán nem szokványos, és elég figyelem felkeltő ahhoz, hogy valaki kíváncsi legyen erre a topikra!


  Én már egyáltalában nem ismertem őt, de minden tiszteletem ezért a topik-indításért!

  2015-11-25  11:06
  gabimami43 (242767)
  előzmény:
 49. 2015-11-25 11:44242768.

  Sziasztok!


  Bandukolunk a tél felé...hűvösödik!


  De hát ez a világ  rendje..jobbat én se tudok


  Buri-Katival 1 x 2x találkoztam..még az elején eljött a topik találkozóra.


  Egy nagyon csinos, nálunk jóval fiatalabb szimpatikus csaj volt (sok családi problémával).


  Gondolom azok elől menekülve alapította meg a menedéket is.


  De jól tette, köszönet érte.


   


  Nem tudom hogy alakul a mai napom..gondolom csendesen..Zsuzsi Pesten, Dalma is elutazott valahova, elkísérte Balázst...Veszti az ritkán jön..Zsuzsi lányom lehet beesik délután, valami varrni valót emlegetett.


  Ma én is valamilyen tésztát akarok főzni..még nem tudom milyet..majd kigondolom.


  Amit úgy elhatározok..lemegyek a boltba ..az biztos nem kapok hozzávalót.


  Annuska


  nagyon örülök az új kutyusnak..legalább néha meg tudod dögönyözni.


  -----------------------------------------------------------
  Pötyi