Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Mitől gazdag amerika?

Torolt_felhasznalo_927220
Torolt_felhasznalo_927220
Létrehozva: 2004. október 17. 08:28
A világ talán legnagyobb rablása történt néhány évtizede Magyarországon. Zsidó családok ezreinek minden értékét, a Nemzeti Bank teljes aranykészletét és szinte minden mozdítható állami kincset - a magyar koronázási ékszereket is - a nyilasok szó szerint kiloptak az országból.

Néhány napja a túlélők, a jogászok és a történészek után a politikusok is felfedezték maguknak az Aranyvonatot - ezúttal az Egyesült Államokban.

Az elnökválasztási kampány hevében ismét napirendre került az a lehetőség, hogy az amerikai kormány kárpótolja azokat a magyar holokauszt-túlélőket, akiknek vagyonát elrabolták, majd a nyilas hatalomátvételt követően vasúton nyugatra vittek.

A kincseket szállító vonat ugyanis Ausztriában amerikai kézre került, innentől kezdve nehéz nyomon követni a szállítmány sorsát. Nos, a dollármilliókat érő rakományt már Ausztriában többször megdézsmálták, egy részét elárverezték, egy részét pedig visszaadták a magyar államnak.

Az Aranyvonat kincseinek több ezer Magyar örököse él még szerte a világon a kárpótlás őket érintené.
  1. Torolt_felhasznalo_732880
    Torolt_felhasznalo_732880
    2004. október 17. 12:157.
    Jack Corn cikke:
    Egy friss felmérésből – amelyben az Egyesült Államokhoz fűződő viszonyukról kérdezték az embereket – kiderült, hogy tíz országból nyolcban azt szeretnék, ha Kerry nyerné meg az elnökválasztást. Bushra Izrael és Oroszország szavazott.

    Az Associate Press hírügynökség felkérte tíz különböző országban dolgozó tudósítóját, hogy a helyi újságokon keresztül kérdezzék meg az embereket arról, hogy mi a véleményük az Egyesült Államokról.

    A válaszokat az angol The Guardian, a kanadai La Presse, a francia Le Monde, a spanyol El Pais, a japán Asahi Shimbun, a dél-koreai Joong Ang Ilbo, az ausztrál Sydney Morning Herald és a Melbourne Age, a mexikói Reforma, az izraeli Haaretz és az orosz Moscow News olvasóitól kapták a szerkesztők.

    A japánok 74, a franciák 70, a dél-koreaiak 67, a kanadaiak 64, a spanyolok 60, összességében a válaszadók 57 százaléka azt felelte, hogy Amerikáról kialakított véleménye sokat romlott az utóbbi 2-3 évben. Ennek fő okának a Bush által indított iraki háborút jelölték meg, ami nyolc ország lakói szerint nem érte el a célját. A zsidó állam lakosai szerint az USA politikája irántuk kedvező és Bushról is jobb a véleményük, mint a nyolc másik államban. Az erre vonatkozó kérdést nem tették fel a moszkvai lapban.

    Nyolc ország polgárai azt szeretnék, hogy John Kerry nyerje meg az amerikai elnökválasztást. Például a franciák 72, a dél-koreaiak 68, a kanadaiak 60, a spanyolok 58, az ausztrálok 54 és az angolok 50 százaléka szavazna a demokrata elnökjelöltre. Az Oroszországban és Izraelben élők továbbra is Busht akarják a következő négy évben amerikai elnöknek.

    A válaszadók 52 százaléka még mindig példának tekinti az USA politikai és gazdasági berendezkedését, de az ezt bírálók aránya eddig nem látott mértékben 42 százalékra emelkedett. Anglia, Mexikó és Dél-Korea polgárainak többsége szerint már nem tekinthető követendő példának az amerikai rendszer, míg Kanada, Oroszország, Japán és Izrael lakói úgy vélik, hogy jelenleg nem létezik jobb az amerikai típusú demokráciánál.

    A nagy többség tárgyilagosan határvonalat húzott az amerikai nép és az USA politikai vezetői közé: a válaszadók 67 százaléka továbbra is baráti érzéseket táplál az amerikaiak iránt.

    Változó volt az egyes országokban, a felmérésben résztvevők aránya: Izraelben 522 válasz érkezett, míg Ausztráliában 1417 résztvevője volt a felmérésnek. A másik nyolc országban 1000 körül volt a megkérdezettek száma.

    A közvélemény-kutatást szeptember elejétől kezdve öt héten keresztül végezték. A hibalehetőséget 2, 6 és 4, 38 százalék között állapította meg a nemzetközi hírügynökség.

    Forrás: AP

    előzmény:
    Prókátor13 (6)
     
  2. 2004. október 17. 09:206.
    Ez az Amerika nekem is nagyon gyanus volt. Mostmár legalább tudom, hogy az 50 államból álló Amerika azért lett gazdag, mert elrabolta az egy Magyarországnyi zsidó vagyont.
    Provokativ a topiccim, talán vágj a lovak közé, gondolom ez a szándékod.
    előzmény:
    1Vidéki (4)
     
  3. 2004. október 17. 09:175.
    Te is várományos vagy és most tartanád a markod?
    előzmény:
    1Vidéki (4)
     
  4. Torolt_felhasznalo_927220
    Torolt_felhasznalo_927220
    2004. október 17. 09:084.
    Azok is összelopták a világot. Banktitokra hivatkozva tulajdonképpen pénzmosásból szerzik az extraprofitot:(
    előzmény:
    *zsana (2)
     
  5. 2004. október 17. 09:043.
    Az Aranyvonatról évekkel ezelött is írtak. . .
    Ne felejtsd ki Svájcot sem a gazdagok listájáról:-)
    előzmény:
    1Vidéki (1)
     
  6. 2004. október 17. 09:042.
    Az Aranyvonatról évekkel ezelött is írtak. . .
    Ne felejtsd ki Svájcot sem a gazdagok listájáról:-)
    előzmény:
    1Vidéki (1)
     

Címlap

top