Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Teknőc segitsetek!

Torolt_felhasznalo_672043
Torolt_felhasznalo_672043
Létrehozva: 2004. szeptember 7. 21:41
Sziasztok!
Ne nevessetek ki de van egy barátnőm még általánosban jártunk egy osztályba aki már 20 éve barátnőm és volt neki egy kabalája egy teknőc ami végig kisérte az egész sulis éveinket és a szerelmi ügyeit mindig ez segitett neki de elhagyta tudom hogy most kinevettek de ez neki nagyon fontos volt.A mai napig mindig emlegetjük de sehol nem láttam ilyet de gondoltam most megprobálom utolsó esélyként az internetet.Kis babát szeretne de sajnos nem jön össze nekik és mindig emlegeti hogy ha meg lenne a teknőc az segitene hát gondoltam bárki hülyének néz én megprobálom még utolsó esélynek ezt hátha segit valaki.Tudom hogy igy leirva nehéz beazonositani de hátha valaki ráismer a leirtak alapján és van neki ilyen szivesen megvásárolnám.
Kb.6cm -es olyan gumis anyagból zöld szinű és a hátán a páncél és a hasán rávolt festve világossabb szinű zöldel minta és különös ismertető jele hogy ezek a festés minták alma illatúak voltak tehát illatos volt.Hátha valaki tud segiteni.Köszönöm szépen.Ditti.
  1. 2004. szeptember 8. 01:436.
    Én is tekis (meg eper) mániás vagyok, ilyen tekit nem is láttam még, amilyet keresel. Pedig van egy jó pár tekim, jó sokféle anyagból.
    Amivel esetleg még meg tudod győzni, hogy a horoszkópjához való féldrágakőből, pl. rózskvarcból készült teki figurát veszel neki. Így duplán segíthet neki a teki.

    Kos: vas, Szardonix, Amethyszt, Pirit, kén, okker, és minden piros színü kö.
    Bika: réz, Achat, Karneol, fehér korállok, alabástrom, fehér, áttetszö kövek.
    Ikrek: higany, Topáz, Berill, Gránát és a csíkozott kövek.
    Rák: Ezüst, smaragd, mészkö, Szelanit, és a fehér színü kövek.
    Oroszlán: arany, rubin, Jáspis, Chrysolith és a sárga színü kövek.
    Szüz: higany, smaragd, Jáspis és az apró színes kövek.
    Mérleg: réz, gyémánt, Beril, fehér márvány, Spát, Kvarc, hegyikristály
    Skorpió: vas, Topáz, Amethyszt, Mágneskö, Hematit, cinnober,
    Nyilas: cink, gránát, Hyacint, és zöld-piros keverékü kövek.
    Bak:ólom, Onix, Chrizopáz, szén és a fekete színü kövek
    Vízöntö: ólom, Zaphír, fekete gyöngyök, Obszídián
    Halak: cink, Chrizolith, Zafír, Korállok, salak.

    És még némi érdekesség, hogy "mi lehet a tekiben"
    Ezt találtam pl. a teknos. lap. hu-n:
    TEKNŐS (gui)
    A teknős már a Shang-Yin-kortól kezdve megkülönböztetett tisztelet tárgya volt: hasi páncélját természetfölötti világgal történő kapcsolatteremtéshez használatos jósláshoz használták. Később a hosszúélet szimbóluma lett, az erő és az állóképesség jelképe. A kőből faragott teknősszobrok kedvelt talpazatul szolgáltak a feliratos emlékkövekhez, erre talán befolyással voltak az indiai legendák, amelyek szerint a világot a vállukon hordozó elefántok teknősökön állnak. Ennek egyfajta előzménye Kínában is fellelhető, a korai elképzelés szerint, Ao, a tengerben úszó roppant méretű teknős hordozza hátán a három szent hegyet. Később ugyanilyen teknősszobrokat állítottak fel a folyópartokon is: a teknőst a folyami rakodópartok védőszellemeként tisztelték. Olyan hiedelem is élt, miszerint a nőstény teknős a hím részvétele nélkül is képes utódokat létrehozni, e tulajdonsága miatt, meglepőmódon felfokozott kéjvágyat tulajdonítottak neki, azzal a képességgel felruházva, hogy nőalakot öltve elcsábítja a férfiakat. A "teknőstojás" (guidan) kifejezés nagyon durva sértésnek számított, hiszen azt jelentette, hogy "fattyú". A "teknősúr" (guigong) kifejezés prostituált apjára utal. A kígyóval összefonódó teknős az észak szimbóluma.

    Dél-Amerikában a teknősöket szinte kivétel nélkül barátságos, intelligens lénynek tartják, amely misztikus erőkkel is rendelkezik.

    Ázsiában is nagy tisztelettel övezik a teknősöket. Buddha követői a halhatatlanság szimbolumának tartja. A hinduizmusban a teknős Vishnu isten második reinkarnációja. Kínában a teknősöket a világ rendezőjének tekintik. Hosszú életet, állandóságot, okosságot, kitartást, szerencsét és egészséget jelent. Japánban a bujaságot és az életkedvet testesíti meg



    előzmény:
    bolognese (5)
     
  2. Torolt_felhasznalo_672043
    Torolt_felhasznalo_672043
    2004. szeptember 8. 01:095.
    Köszönöm ötleted de a férje megelőzött mikor beköltöztek első közös otthonukba ezzel lepte meg. És egyébként mindenki teknőchöz kapcsolodó dolgokat vesz neki van neki teknöcös plüss figurái, törülköző, szappantartó, tányér, stb. még a wc kefe is olyan nem tudok mit csinálni neki olyan kell.
    előzmény:
    snebaj (4)
     
  3. 2004. szeptember 8. 01:014.
    Szerintem vegyel neki egy elo ekszerteknost, egeszen kicsit, hogy elvezhesse a fejlodeset, es amikor atadod akkor mond meg neki, hogy most mar ez fogja tovabb segiteni. . . szerintem nagyon orulne neki, konnyu a gondozasa, es tunderi egy kicsi teknos.
    előzmény:
    bolognese (1)
     
  4. 2004. szeptember 7. 22:593.
    Szerintem is próbálkozz egy másik teknőssel.
    előzmény:
    bolognese (1)
     
  5. Torolt_felhasznalo_274343
    Torolt_felhasznalo_274343
    2004. szeptember 7. 22:032.
    Ebben a teknőc ügyben sajna nem tudok segíteni, meg amúgy sem fog nagyot lendíteni rajtatok amit írok, de mégis megteszem.
    A névnapomra én is kaptam ajándékba egy kis teknőcöt, és itt jön a pech, mert nem figyeltem eléggé a magyarázatra, de az tuti, hogy ez a figura valamiért nagyon jó hatással van a nőkre! Biztosan akad itt majd valaki , aki tudja miért és hogyan?!
    Talán egy másik teknőc is megteszi????
    előzmény:
    bolognese (1)
     

Címlap

top