Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Londonban élő magyarok

baran
Létrehozva: 2004. augusztus 21. 18:35
Sziasztok!
Május óta Londonban élek,dolgozom és hát mitagadás hiányoznak a barátok, ismerősök, a magyar szó. Így aztán arra gondoltam itt találkozhatna mindenki aki hasonló cipőben jár, aztán majd a Hyde Parkban is remélem....
Nos vannak barátkozni vágyó magyarok Londonban?
  1. Torolt_felhasznalo_930320
    Torolt_felhasznalo_930320
    2007. február 12. 16:4819.

    Sziasztok,

    Tudna valaki tanacsot adni, hogy hol reklamaljak Angliában? Magyar állampolgárként Mo-ról végzek on-line egy angliai egyetemet. Teljes jogú diák vagyok, diákigazolvánnyal, ua megillet, mintha ott lennék vagy angol lennék.

    DE! A tandij sokkal több, mint az angoloknak. Tudomásom szerint EU-s ország nem tehet különbséget a saját és más EU-s ország diákja közt semmilyen tekintetben. Ezt egy ingyenes EU-s tanácsadó is megerősitette. Az egyetem meg csak "vonogatja" a vállát, hogy ez az árpolitikájuk, take ot or leave it alapon.

    Ötlet? Köszönöm.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  2. 2007. január 21. 08:2918.
    Sziasztok!

    Februás 13-án szeretnénk Londonba utazni..Mivel,hogy az angol tudásunk szinte egyenlő a nullával,keresünk egy olyan kint élő magyar idegenvezetőt aki szívesen elnavigálna minket és esetleg autóval is rendelkezik a szállításunk miatt.A szállítás akár már a reptérről a szállodáig el is kezdődhetne és akkor nem kellene külön taxi.A sszállásunkat sajnos még nem sikerült kiválaszatanunk.Ebben is szeretném a segítségeteket kérni.Szeretnénk egy olyxan hotelt ami 3 vagy 4 csillagos és a belvárosban található.A legjobb lenne ha viszonylag új építésű és modern hotel lenne.Előre is köszönöm a segítséget.

    Üdv:Edit
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  3. 2005. június 19. 01:2517.
    Sziasztok. . .
    . . . azoknak akik meg esetleg betevednenek ide,

    Egy gyors hozzaszolas erejeig irok. Nem kell tevhitbe esni, rengeteg mod es hely van magyarokkal valo talalkozasra itt Londonban is!

    Azok akik mar sok-sok eve itt elunk, ismerunk szinte minden ilyen helyet. Hol kezdjem, Mindszenty Haz, Reformatus templom, szombatonkenti magyar bolcsi/ovi, tanchazak, magyar cserkesz csapat, rengeteg magyaroknak hirdetett osszejovetel es buli (magyar nemzeti unnepekre keszitett musorok, Mikulas, Karacsony, Szilveszter, szureti bal, es miegymas), es a mar mas altal alabb emlegetett HCC (Hungarian Cultural Centre) - akik tobb mint valoszinu hogy veletlenul nem kuldik neked a korleveleket. Meg soha egy magyar szarmazasu ismerosom sem tapasztalt hozzad hasonlot veluk kapcsolatban (i. e. hogy elonyben reszesitenek az angolokat)!

    Heti pub-os talalkozo is van!! PubSzerda-nak hivjak, abbol kifolyolag hogy minden szerdan este 8-tol osszejon egy kisebb-nagyobb magyar tarsasag a Counting House nevezetu pub (50
    Cornhill EC3 (Bank metro)) erkelyrol nyilo emeleti termeben vagy az
    erkelyen. Errol is es mas hasznos inforol heti kor-emailben jon ertesites azoknak akik a listan vannak. Itt lehet feliratkozni:
    yahoogroups@ferencz. org
    egy Ferencz Andras nevezetu uriembernel.

    A fenti csoport web-es elerhetosege itt talalhato:
    http://groups. yahoo. com/group/pubszerda/

    Ok a pub-ozasokon kivul, rengeteg mas programot szerveznek az itt elo es dolgozo fiatalok szamara. Mint peldaul, foci szombatonkent a Regent Park-ban, zenes vacsora osszejovetelek kozponti ettermekben, picnic londoni parkokban, es mas hasonlo programok.

    Van tobb magyar diszko is Londonban, azoknak akik ezt a fajta szorakozast kedvelik.

    A Magyar Konzulatus is rengeteg programra szokta hivni az itt eloket, ha fel vagy iratkozva a listajukra. Meghivasaikat sokszor a fenti PubSzerdas forumon keresztul teszik kozze.
    Magyar ujsag is van, ami Anglia Magyar Tukor neven fut.

    Egyszoval, a fentiekbol is lathatjatok, hogy van itt minden boven, csak tajekozodni kell a megfelelo helyen.
    Remelem segitettem es sikerul minel hamarabb magyar tarsasagra talalnotok!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  4. Torolt_felhasznalo_305598
    Torolt_felhasznalo_305598
    2005. március 14. 07:3016.
    Bepofátlankodom megint, bocsánat.

    Medves! Mi Nápoly mellett élünk, és sajnos én is azt tudom mondani, hogy nem tartunk össze, mi magyarok. Az okot ne keresd, mert más országokból is ezt hallom, és biztos, hogy nem lehet ezt megmagyarázni, hogy miért van így.

    Plumtree! Ez igen érdekes, amit írtál arról a központról. . . Mondjuk Nápolyban is működik egy szervezet, igyekszik kulturális programokat szervezni, amire minket is meghívtak, illetve részt vettem egyszer egy gyűlésükön. nem voltunk sokan, és azt az évi 3-4 programot beszéltük meg, amit terveztek. A mikulás ünnepség a miénk, mi hívjuk meg őket, ők meg egyéb kulturális programot szerveznek, most közösen ünnepeltük március 15-ét egy magyar vonatkozású templomban; majd nyáron lesz még kb 2 program. Az egyikre nekünk KELL főzni több emberre (olyan olaszokra, akiket nem is ismerünk), a másikon pedig valamelyik hazai megye testvérmegyéje lett az itteni megyének, ők csinálnak valami fesztivált, népviselettel, és ételekkel. Azt hiszem.

    Ami igazán meglepett engem az az volt, hogy a konzulátus épületében találkoztunk. És azon tanakodtak a résztvevők, hogy hogyan lehetne kideríteni, hogy vannak-e még itt magyarok. Hát engem ez meglepett, mert azt gondoltam, hogy ha valakinek, akkor aztán nekik kéne tudniuk. Bár aztán rájöttem, ha valaki nem jelentkezik náluk, akkor ők honnan tudnák. Szerintem sok ember nem játssza le a hivatalos utakat. . .

    Viszont a mikulás bulinkra meghívtunk minden itt élő magyar emberkét is rajtuk keresztül, és pár héttel később jött visszajelzés, hogy nem mindenkit értesítettek ki, nekem meg égett a pofám. :(

    Azért remélem, nektek összejön. ERz a babás-mamás találkozó is jó lehet! Kicsit irigykedem:)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_914977 (11)
     
  5. Torolt_felhasznalo_611094
    Torolt_felhasznalo_611094
    2005. március 12. 20:1215.
    Szia!
    A topik tapasztalatai alapjan is lathatod, hogy senkit senki nem erdekel. . . :( Hiaba javasoltam a talalkat, senki se reagalt, meg az se, aki maga is a maganyrol panaszkodott.

    De van egy masik topik, a Londonban szulni (ahol majdnem mindenki babat var), ott nagyon jol osszejottunk, pont holnap talalkozunk. De ha Te inkabb a pubokat reszesited elonyben, lehet, hogy mi Neked nagyon unalmas tarsasag lennenk. . . Sok kismama es kisbaba, nappali talalkozok, semmi buli! :))

    Nekem szinte csak rossz tapasztalatom volt az itteni magyarokkal. Sajnos. Ugy ertem, mindenki csak magaval foglalkozik, es nem keresik a tobbiek tarsasagat. . . (Kivetel a mar emlitett topik. ) Az au-pairek osszetartobbak, de ok meg nem engednek be maguk koze nem au-pairt. Hulyen hangzik, de nekem ez a tapasztalatom. Tok jellemzo, hogy a Hungarian Cultural Centre is tukrozi ezt a hozzaallast: oket is csak az angolok erdeklik. Bizonyitek: ferjem is (o angol), en is feliratkoztunk a levezolistajukra. Kinek kuldik meg a programajanlokat? Csakis az angol erdeklodonek. A magyarok le vannak ejtve. (Ja, ehhez tudni kell, hogy a ferjem nevet nem vettem fel, tehat nem tudhatjak, hogy egy csalad vagyunk. ) Amikor elmentunk egy-egy rendezvenyre, ott is az angolokat udvaroltak, hizelegtek korul a szervezok, magyar alig volt. Pedig, gondolom, sokakat erdekelnenek ezek a programok, de ha nem is tudunk rola. . . Meg jo, hogy itt a ferjem, akit legalabb ertesitenek. :(

    Te merre laksz? Mit csinalsz itt?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_914977 (11)
     
  6. Torolt_felhasznalo_266584
    Torolt_felhasznalo_266584
    2005. március 11. 19:0114.
    Van egy magánszállás, megadom az adatokat: Mrs. Margit Csörgey
    00-44/208-908-0002.
    Ő egy magyar hölgy, és olcsón ad ki szobát a metró közelében (Wembley), nagyon kedves.
    előzmény:
    Szilvás9 (12)
     
  7. Torolt_felhasznalo_880425
    Torolt_felhasznalo_880425
    2005. március 11. 18:5513.
    Sziasztok!

    Én sajna már nem élek kint Angliában, de voltam kint Cambridge mellett 1 évet, mindig visszavágyom. Most is mennék, és egybekötném egy jó kis bevásárlással. Meg tudnátok mondani, hogy mikor érdemes menni, mikor kezdődnek a leárazások? Leginkább a Next-be mennék gyerkőcrucikért:))) a nyári leárazásokra gondolok:)

    köszönöm a segítséget előre is:)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  8. 2005. március 11. 18:4512.
    Hello mindenkinek!

    Segitséget szeretnék kérni, hátha a Londonban élő magyarok tudbak segiteni. . . . a lényeg hogy apárommal egy pár napra kiszeretnék ruccani Londonba, de szállást még nem nagyon sikerült találni, nem tudtok valami jó szállást véletlenül??????
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  9. Torolt_felhasznalo_914977
    Torolt_felhasznalo_914977
    2005. március 11. 17:5011.
    Kedves Plumtree,

    legyszi avass be, hogy miert ennyire kevesse osszetartoak a magyarok Londonban? Fel eve koltoztem ki, es hianyzik nagyon a magyar tarsasag. Tenyleg nem letezik egy pub sem ahol hetvegente talalkozhatnank?
    Neked mi a tapasztalatod?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_611094 (8)
     
  10. Torolt_felhasznalo_305598
    Torolt_felhasznalo_305598
    2005. január 19. 09:4610.
    A Madame T. panoptikumot nem terveztük be, a borsos ára miatt sem, meg egyébként sem. A Sherlock Homes Múzeum mellett eljöttünka Baker Streetnél. Az Oxford Streeten is mászkáltunk. Jó sok üzlet van. . . hétfőn mentünk a Picadilly Circusre is, és a kínai negyedbe. Hát érdekes egy élmény volt. Sajna én nem vagyok oda a kínai és indiai konyháért, így nem ettünk semmit. Pedig árban nagyon jó, és guszta pekingi kacsák lógtak a kirakatban. Egy helyen láttunk Barbie baba tortát, állati volt. Vettünk egy hűtőmágnest emlékbe, amin a Big Ben van, emeletes busz és taxi.
    Azt hogy az utcán jobbra/balra kell nézni előbb, hamar megszoktam, , de néha eltévesztettem, jó volt a felfestés.
    Bwementünk a Harrod'sba is, de csalódtam benne. Nem ilyennek képzeltem. Mondjuk az épület valami csodaszép, de 1-2 dolog (ha nem minden) horribilis áron van, vagy csak mi keresünk irtó keveset.
    Mindenesetre jól végignéztük az élelmiszer kínálatát. Láttunk Gyulai kolbászt is :)
    Kicsit bele is szédültünk a nagy forgatagba, így menekültünk kifelé.
    Még jó, hogy busszal mentünk oda, mert először azt gondoltuk, közel van a szállásunkhoz, majd kisétálunk. Hát nem volt olyan közel. . . .
    Azt hiszem, a New Bond Streeten is sétáltunk.

    Ugyan nincs még gyerkőcünk, de a Natural History Museum -ot útbaejtettük. Engem maga az épület is lenyűgözött. Valami csodaszép. A dinok nem nagyon érdekelnek, de a múzeum többi részén találtunk érdekességeket. Nagyon tetszett mindkettőnknek. Mindenkinek ajánlom!
    Már későre járt, így a Science Museumba nem mentünk már, és a Victoria és ALbert is kimaradt, bár ezt a férjem nem nagyon sajnálja, a leírása alapján nem érdekelte volna. . .

    Hú, nem tudom, kihagytam-e valamit, de nagyon sok helyen voltunk. Most hirtelen ennyi jutott eszembe.

    Köszönöm mindenkinek a jótanácsokat!!!!!
    A háromszögszendvicsek amiket kostoltunk, nagyon finomak voltak :)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  11. Torolt_felhasznalo_305598
    Torolt_felhasznalo_305598
    2005. január 19. 09:369.
    Hú, most nézem, milyen korán tettem fel a kérdést, már 2 hónapja. . . .

    Na megjöttünk. Vegyes érzések kerengenek bennem. Őszintén szólva, kicsit csalódott vagyok, pedig nagyon jól éreztük magunkat.

    Hol is kezdjem? A repülőutunk nagyon jó volt, bár alig voltunk a hatalmas gépen. Sötét volt, mikor Londonf elé értünk, szép volt kivilágítva a város és a környék.
    Megvettük a metrójegyet, és elmentünk a szállásunkra. Mivel reggel indultunk otthonról, kicsit elfáradtunk, így este már nem mentünk sehová (ja, és elég sötét is volt már). A szobánkhoz adtak vízforralót, így teázni tudtunk :) Furcsa volt az 1 órás időeltérés is, de jó volt, mert reggel alig voltak az utcán, mikor elindultunk.
    Még itthon kerestem a neten egy kisebb térképecskét, amin a nevezetességek rajta oltak, az alapján közlekedtünk, illetve még a reptéren szereztünk egy térképet, amin a buszok útvonalai is szerepelnek. Más használható infot sajnos nem kaptunk. Turistainfokkal több szerencsénk volt már más városokban. . .

    Azt találtuk ki, menjünk el a Towerig, az van talán legmesszebb, amit meg akarunk nézni. Vettünk egy napijegyet, off-peakes csak 4, 70 volt, vasárnap. Még sötét volt, mikor odaértünk, és elég kihalt volt minden, kevés autó, még kevesebb gyalogos. Utűna Temze parton sétáltunk visszafelé, érintve a Monumentet, a St Peter Chatedralt. Az valami csodaszép volt. Előtte a parkban megreggeliztünk (a szállásunk ára mégsem tartalmazta areggelit, nem értjük, de ez van), sétáltunk végig a Fleet Streeten, a Royal Courts mellett, édes kis fogadókat áttunk, tipikus londoniakat. A Cleopatra Needlenél fotózkodtunk, onnan figyeltük a London Eyet is, de még nem működött. Nagyon tetszett, hogy a parton több helyen kitettek egy panoráma képet, hogy melyik épület micsoda, ami onnan látható.
    Mentünk a Parlamenthez, pont hallottuk a Big Bent, mikor odaértünk. Itt már sok túrista volt. Westminster Abbey, Buckingham Palace, szintén millió túrista, végig a St James parkon, a Mall-on, Admirality Arch. Itt ittunk egy teát és kávét. Már hosszú séta volt mögöttünk. Buszra szálltunk, utaztunk az emeleten :) átmentünk a Trafalgar Sqen, de a galériába így nem mentünk be. A Hyde Parkhoz igyekeztünk. A Speaker's corneren már gyűltek a szónokok, mikor ott jártunk vagy 5-en ordítottak egyszerre. Sétáltunk a Serpentine körül, láttunk millió barátságos mókust, és hóvirágot, amit szerintem rajtunk kívül más nem vett észre. Péter Pan szobor, Diana szökőkút, stb. A turistákat is mi igazítottuk útba, mint mindig. A napot a British Múzeumban fejeztük be. Hát valami eszméletlen volt. Utána még rengeteget sétáltunk. Aznap jó időnk volt, néha sütött a nap, de sem eső nem volt, sem szél nem fújt, mint hétfőn :(

    Hétfőn hidegebb volt sajna. Célirányosan is közlekedtünk, mert 1-2 fotósboltba be kellett néznünk. Reggeli után indultunk, a Regent's Parkba. Hát gyerekek, az valami csodálatos lehet tavasszal!!!!! Mindenkinek ajánlom tiszta szívből. Sajnos csöpögött az eső, mire odaértünk, de azért nagyot sétáltunk.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_611094 (7)
     
  12. Torolt_felhasznalo_611094
    Torolt_felhasznalo_611094
    2004. november 23. 23:288.
    Ja, talalka nem volt :((((
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  13. Torolt_felhasznalo_611094
    Torolt_felhasznalo_611094
    2004. november 23. 23:277.
    Jaj, ormika ez olyan nehez kerdes. Attol fugg, mit szeretsz es mi a szabadido eltoltesenek idealis modja szamodra!
    Amit en, Plumtree, semmikepp nem hagynek ki: British Museum, a National Gallery egy-ket terme (nekem szemelyesen a Rembrandt es a francia impresszionista) - szerencsere mindket muzeum ingyenes, szoval akar csak egy orara is erdemes beugrani. Ha gyerekkel mentek, a Natural History Museum fantasztikus a dinoszauruszokkal. . . Erdemes a Temzen hajokirandulni, bar az inkabb nyaron jo.
    Setaljatok a Picadillyn es a Regent Streeten, vegig a Bond Streeten, nezzetek meg a Tiffany's kirakatat. . . Menjetek el a Mayfairbe, hatha osszefuttok hiressegekkel. Itt romantikus kis terek is vannak, az egyik asszem Haymarket Square, egy kis kulon vilag. Egyetek indiai kajat.
    Jojjetek ki Hampton Courtba (itt van tolunk ot percre), ahol a kiralyi epiteszet minden stilusat egyben megtalaljatok. . . Az en ismeroseimnek ez volt a legnagyobb elmeny.
    Vagy uljetek fel egy vonatra, es egy ora alatt menjetek el Cambridge-be, a vilag (egyik?) legszebb varosaba.
    Hat hirtelen ennyi jutott eszembe.
    Majd szamolj be, kerlek!
    PLumtree.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_305598 (6)
     
  14. Torolt_felhasznalo_305598
    Torolt_felhasznalo_305598
    2004. november 22. 20:026.
    Sziasztok!
    Összejött a találka?
    Én Nápoly mellett élek, de januárban valszeg pár napra elmennénk Londonba. Van ötletetek, hogy 2-3 nap alatt mit nem szabad kihagynunk és mi az, amit nem érdemes megnézni,
    Köszönöm szépen a segítségeteket!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  15. 2004. szeptember 8. 22:055.
    Sziasztok.
    Bocsanat, hogy megnyitottam a topikot es jol el is tuntem. . Neha tul sok a munka.
    Szoval kedves Plumtree es a tobbiek, en is SW Londonban lakom. Ez nagyot segit a talakozas eselyein!Beszeljunk meg egy talalkat. Jon egy esos ronda hetvege. En raerek. Megvalaki?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  16. 2004. augusztus 24. 21:094.
    Bocs, a betolakodásért de kérésem lenne hozzátok! Kérlek nézzétek meg a bemutatkozó oldalamon a képeket- a két elsőn lévő magyar fiút és magyar lányt keresem, hátha van fotójuk rólunk ahogy nekem róluk. Aki ismeri őket kérem írjon nekem! Bármilyen segítséget tippet, akár arra is, hogyan találhatnám meg őket szívesen vennék- és azt tudom, hogy akkor kellett volna megkérdeznem, csak másra figyeltem!:))
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  17. Torolt_felhasznalo_611094
    Torolt_felhasznalo_611094
    2004. augusztus 21. 23:163.
    Szia Baran,
    en is hozzad hasonlo, magyar tarsasagra vagyo londoni vagyok.
    Talalkozhatnank! ???
    Merrefele laksz? En South-West Londonban.
    Zsigabiga, lenne kedved csatlakozni?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  18. Torolt_felhasznalo_394653
    Torolt_felhasznalo_394653
    2004. augusztus 21. 21:062.
    Majd meglatjuk, eddig meg soha sem sikerult. . . . . . . En mar hosszabb ideje vagyok itt, es nincs tul sok jo tapasztalatom a honfitarsakkal (tisztelet a kivetelnek :))))
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_588920 (1)
     

Címlap

top