Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Budavár Tours/Egyiptom

Torolt_felhasznalo_416737
Torolt_felhasznalo_416737
Létrehozva: 2004. augusztus 13. 10:24
Sziasztok!
Utazott valaki most nyáron a Budavár Tours-szal Egyiptomba? Lefoglaltunk egy utat aug.30-ra, de nem "szolgáltak túl sok információval" az úttal kapcsolatban, ha van valakinek tapasztalata (jó/rossz) velük, illetve a szervezésükkel kapcsolatban, akkor szívesen meghallgatnám!
  1. 2016. augusztus 10. 06:5134.

    A Budavár Tours szervezésével utaztunk Ciprusra.


    A leírtak alapján panaszt tettünk ,de még válaszra sem méltattak.


    Sajnálatos módon 25-én éjjel 22 óra tájban a felettünk elhelyezkedő lakrészben lakó 21 éves férfi rejtélyes körülmények között súlyos sérüléseket szenvedett, ugyanis a teste agyon volt szurkálva egy ismeretlen tárgy által. A lakótársa, aki az édesanyja volt, bekopogott hozzánk, azzal, hogy segítségre van szüksége, mert valaki a fürdőszobaablakon bemászva megszurkálta a fiát. Felrohantunk az élettársammal, de az ajtót zárva találtuk, így be kellett rúgnia az élettársamnak. Szörnyű látvány tárult elénk, minden csupa vér volt, a férfi vérbe fagyva feküdt élettelenül az ágyon. Én és az élettársam leszorítottuk a sebeket, így próbálva meg elállítani a vérzést.


     


    A mentők megérkezése után haladéktalanul el kezdtük keresni az utaskísérőt, miután több okból is tolmácsolásra lett volna szükségünk. Egyrészt orvost kellett volna hívni hozzám és az élettársamhoz is, mert sokkos állapotba kerültünk, másrészt a rendőrségi kihallgatás miatt is, mivel a rendőrök és közöttünk nem volt egy mindannyiunk számára ismert nyelv, nem volt meg a közös kommunikációs csatorna, így a kihallgatások reggelig tartottak, mert nem tudtuk megértetni magunkat velük.


    A szobánkat ezek után már nem tudtuk használni (a medence partján lévő napozóágyakon kellett töltenünk az éjszakákat!!!), mivel a szobához vezető út tiszta vér volt, penetráns vérszag volt, mert a helyszínt nem tisztították meg a nyomozás miatt. Sem enni, sem aludni nem tudtunk, egyrészt az orvosi segítség hiánya miatti idegállapotból kifolyólag, másrészt a gyomorforgató környezet miatt. Továbbra is próbáltuk elérni az utaskísérőt, hogy ezen problémáinkon segítsen, de ő csak annyit üzent, hogy a kórházban van, így nem tudtunk másik szobát kérni sem - többek között.


     


    A nyaralásból egy rémálom lett, a mai napig nem tudjuk feldolgozni, pszichológiai kezelést kell igénybe venni a lelki egyensúly visszaállításáért. Amennyiben az utaskísérő nem szegi meg a kötelezettségét és rendelkezésünkre áll, úgy ezen komoly gondok nem hatalmasodtak volna el ennyire és lett volna valaki, aki képviseli az érdekeinket.

  2. Torolt_felhasznalo_416737
    Torolt_felhasznalo_416737
    2004. szeptember 15. 15:2533.
    Kedves Mindenki, aki Egyiptomba készül a Sultan Beach hotelbe!
    Minden elrettentő hír ellenére szép a szálloda, a stranddal sincs semmi gond, mert más szállodáknál sem nagyon lehet snorkelezni a parton, napozásra fürdésre pedig ez teljesen jó. Szobát tudtunk cserélni pár dollárért, megoldható.
    Mindenkinek mások az igényei, nekünk teljesen megfelelt és jól érzetük magunkat!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  3. 2004. augusztus 17. 14:0132.
    Újabb rossz hírek: igen, a part kicsike és le van betonozva, ott sznorizásnak nincs értelme. A szomszédos szállodák partjai viszont szép nagy kerítéssel vannak elkerítve. Egyébként Hurghadában nagyon ritka tudomásom szerint, hogy a szállodák előtt szép korallzátony lenne, ahol érdemes nézelődni. Ez inkább Sharmra jellemző.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_416737 (31)
     
  4. Torolt_felhasznalo_416737
    Torolt_felhasznalo_416737
    2004. augusztus 17. 13:5831.
    Most olvastam, hogy a Sultan Beachnek nem jó a partja még snorkelezésre sem, mert betonozott? Ezt nem értem, hogy lehet, de tényleg kicsi a strand? Át lehet menni a szomszédos szállodák strandjára esetleg? Ezek amúgy is ott vannak egymás mellett, nem?
    előzmény:
    elche (30)
     
  5. 2004. augusztus 17. 12:3930.
    Hát sajnos a Sultan Beachben éppen a tisztasággal nem voltunk annyira megelégedve. :( De a történethez hozzátartozik, hogy a szobában úgyis csak aludni fogtok, nem okoz ez akkora gondot. Azért lélekben készüljetek fel. (Nekünk az irodában ajánlották, hogy hát ez milyen jó hely. Ők minden helyet el akarnak adni, mi meg nem érdeklődtünk előtte rendesen. Hát van ez így. ) A reklamálás akár eredményes is lehet, csak legyetek gyorsak, néha pár dollár is segít a gyorsabb ügyintézésben. Igazán az csak este derül ki, ha nagyon rossz a szoba elhelyezkedése, de azért viszont egyből lehet szólni, ha - mint nekünk volt - szétesőfélben van az ágy vagy nem lehet kinyitni a teraszra nyíló ajtót, stb. Ilyenek sajnos előfordulnak, de legalább ezt gyorsan orvosolják is - vagy elfogyhat a melegvíz, gyakoriak az áramszünetek, de ilyenkor csak a bosszankodás marad.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_416737 (28)
     
  6. 2004. augusztus 17. 12:3529.
    Hurghadában két bázis ugrik be, az egyik egy új, magyar tulajdonú, nem ismerem, de az áraik elfogadhatóak, lehet velük előzetesen tárgyalni:
    http://www. deepdreams. hu/
    A másikkal márciusban merültünk, és meg voltunk velük elégedve, nekik is érdemes írni:
    http://www. gulfdivers. com
    Az árak, szerintem egy 5 napos csomagot 150 euróból már meg lehet oldani. 200-ért szerintem kicsit drága, ha még több, akkor pedig nagyon. . . Bérelni pedig természetesen mindenütt mindent lehet, mint ahogy az éjszakai merülés sem lehet gond.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_416737 (27)
     
  7. Torolt_felhasznalo_416737
    Torolt_felhasznalo_416737
    2004. augusztus 17. 12:1128.
    Ezek szerint Te már laktál a Sultan Beach hotelben? Eléggé kiábrándítottál, pedig már nagyon várom a nyaralást, idén még egyáltalán nem voltunk pihenni. . .
    Nekem az a lényeg, hogy tiszta legyen, egyébként, érek vele valamit, ha reklamálok? Átraknak máshová?
    előzmény:
    elche (24)
     
  8. Torolt_felhasznalo_416737
    Torolt_felhasznalo_416737
    2004. augusztus 17. 12:0827.
    Mi is főként a búvárkodás miatt választottuk Egyiptomot, vagyis inkább a párom búvárkodik, de ő képes egy nap 3-szor is lemenni, ha tudsz ötletet adni Hurghadán búvárkodással kapcsolatban, az szuper lenne. Pl. helyi búvárbázison érdemes, vagy van más lehetőség, mennyibe kerül egy 5 napos csomag, van -e éjjeli merülés stb. Köszönöm! Ja, és lehet búvárruhát is bérelni?
    előzmény:
    elche (26)
     
  9. 2004. augusztus 17. 11:1326.
    Dehogy jártam be, pedig jó lenne egyszer. . . Tudod, búvárként elég nehéz megtalálni a kompromisszumot merülések és kirándulások között - általában a búvárkodás a nyerő, mivel az 5 napos csomagokat adják igazán kedvező áron. A nyaralás meg 6 nap, tehát összesen egy nap marad "minden másra", hacsak nem úgy csináljuk, mint januárban, amikor 11 napot voltunk. Akkor a búvárkodás mellett belefért Kairó és Luxor is. Kairó, busszal, Hurghadából: valami iszonytat fárasztó volt. Na utána volt hasmenés is, amiben a kimerültségnek is lehetett része. Luxor az sokkal inkább rendben van fakultatív programként. (A meglehetősen drága fakultatív programok kapcsán egy dolog van, ami rettenetesen idegesítő. Kifizetsz egy magyar irodánál 50-60-70 eurót, két óra jut a csodás Egyiptomi Múzeumra, két óra szfinx és piramisok - és három óra a parfüm meg a papiruszárusra!!! Aki egyébként jellemzően dupla árakon dolgoznak, mint ha az üdülőhelyen vásárolna valaki, és még így is egy csomóan itt vásárolnak be. Ha ingyen vagy nagyon olcsón lenne az út, még hagyján, de ennyiért ne hurcoljanak reklámelőadásra. A Múzeumon meg szinte átszaladtunk. . . )
    Egyébként a korábbi időkhöz képest az utóbbi években szigorodtak az utazási szabályok Egyiptomban. A turisták védelme érdekében találták ki a védett buszkonvojos utazást, 1-2 megállóval meghatározott helyeken. Az éjszakai hazautak borzongatóak tudnak lenni, ugyanis a ki nem világított(!) buszok őrült tempóban repesztenek és előzgetik egymást a konvojban, a szembejövőkre nem különösebben ügyelve.
    előzmény:
    Arionel (25)
     
  10. 2004. augusztus 17. 09:3525.
    :))
    utánanézegettem én is, hogy mi a helyzet öltözék ügyben is.
    Az én ismerősöm egy srác, kb. 6 éve volt utoljára Egyiptomban (volt már vagy 3x). Egyedül, elutazott egy hónapra, és bejárta az egész országot. Na igen, azóta már biztosan sokat változott minden. Bár amilyen helyeken ő járt, eldugott kis falvak, városok, persze, hogy úgy jobban oda kellett figyelnie a viselkedésére.

    Mi végül is a szervezett utat választottuk (így elsőre:)
    Hurghada-ra érkezünk, onnan Kairó, majd végig lefelé Luxor, Asszuan, stb. és az Abu Szimbel lesz a fakultatív, de azt mindenképpen belevesszük. Az utat hajóval és busszal fogjuk megtenni.
    Így is kimaradnak az oázisok, Alexandria, meg a Sínai fsz. , de azt majd legközelebb, talán magánúton.

    Te már bejártad egész Egyiptomot? :)
    előzmény:
    elche (23)
     
  11. 2004. augusztus 16. 11:1424.
    Szia,
    Sajnos a Sultan Beach kapcsán nem sok jóval tudlak biztatni. :( A tengerpartja pici és nem túl szép, a szálloda távol van a központtól, a konyhája elég középszerű és a szobák sem túl szépek. Amikor megérkeztek, gyorsan foglaljátok el a szobát, és nézzetek szét, illetve reklamáljatok, ha kell! Sok az orosz a szállodában, és a központi épületben levő szobákban egész este hallgatni lehet a diszkóban játszott, az oroszok kedvére való nagyon gagyi zenéket. Illetve az is lehet, hogy az ablak a konyhára nyílik. Szóval, csak határozottan!
    A hasmenés. Szerintem az emberek többségének azért van a baja, mert a tényleg bőséges választékból mindenfélét összeeszik. Két-három féle főétel, desszertek, gyümölcs, miegyéb - ez együtt ki tud ütni bárkit. Csapvizet nem szabad inni, palackot vizet a szálloda melletti kisboltban vehettek, de hátizsákban vigyétek be a hotelbe, hogy ne akadékoskodjon senki. A szálloda mellett patika is van, ott lehet egy Antinal nevű szert venni, ami a legjobb a hasmenéses betegségekre. Ezt akár az érkezés napján is megvehetitek, az első jelek után be kell venni egy tablettát, és utána még időnként egyet. Hatékony, tényleg. Tipikus módszer még egy félliteres rövid ital vitele, amiből esténként, fertőtlenítés gyanánt lehet inni egy-egy kortyot. Egyébként alkoholt nem igazán árusítanak, az éttermekben illetve pár boltban lehet kapni a helyi Stella sört. De nekünk ez nem hiányzott igazán soha.
    Ha valaki hajózni szeretne de érzékeny a tengeribetegségre, a patikákban kapható szerek közül a Touristil és a Dramenex is olyan, ami nálunk már bevált. Ezeket a hajóra szállás előtt 1 órával kell bevenni, és a nap folyamán esetleg még egyet. Az egyéb trükköket tengeribetegség ellen most nem részletezem. :)
    Ha valaki sznorizik, igyekezni kell távol maradni a koralloktól, mert élesek, és csúnyán horzsolhatnak, illetve néha mérgezőek is lehetnek. Tehát mindent a szemnek, semmit a kéznek. :) Maszkot, légzőcsövet helyben is árulnak, és szerintem Sharmban nagyon jó szolgálatot tesz egy strandcipő, mivel ott sziklás az aljzat. Érdemes felszerelést ott venni, lehet, hogy nem a legjobb minőség, de aki nem akarja igazi búvárkodásra használni, hanem csak ezen az egy héten, annak megfelel a felszíni úszkálásra és nézelődésre.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_416737 (22)
     
  12. 2004. augusztus 16. 11:0323.
    Szia!

    Hm, Egyiptom. . . Szóval szerintem semmi nem igaz abból, hogy nagyon el kellene magukat fednia nőknek. Hosszú ideje már a turizmusból élnek a helyiek, és hozzá vannak szokva ahhoz, hogy a nyugati nők nem csadorban járnak. Amúgyis, az igazán "keményvonalas" helyeken annál szigorúbbak a szabályok, mint hogy a nők legyenek elfedve, Sharmban például egyetlen helyi nőt sem láttam a két hét alatt, nem mozdulnak ki otthonról! Hurghadán már előfordult pár, hagyományos öltözetben, Kairóban meg voltak abszolút európai megjelenésű nők is.
    A helyi minibuszos közlekedés nagyon hatékony. Jellemzően két irányba mozognak a turisták, a hoteltől a városközpontba és vissza. :) Tehát a hotel nevét érdemes elsősorban tudni. Ha vásárolni akar valaki, és azt mondja, hogy a bazarba vigyék, akkor a minibuszos jellemzően egy ismerős boltba viszi valahol a város szélén! Tehát érdemesebb valami olyan célpontot mondani, ami biztosan a központban van, pl. McDonald's. Sharmban a központ neve Naama Bay center, Hurghadában pedig Sekala vagy Dahar center. Ez a két központ két különböző részén van Hurghadának, az egyik turistásabb, a másik inkább a helyieké, de itt is, ott is lehet bámészkodni, vásárolni.
    Közbiztonság. Nekem nem volt vele gondom. Bármi baj van, minden szállodában van rendőr, aki talán tud segíteni. De nyilvánvalóan nem a legeldugottabb sötét sikátorokban kell sétálni éjjel kettőkor, mint ahogy ezt itt sem tesszük. :)
    Fakultatív programok. A tájékoztatón az idvez elmondja a mondókáját és mindenkit azonnali befizetésre biztat. Ennek oka az, hogy aki kimegy az utcára és meglátja mennyiért adják ugyanazt a programot a helyiek, nem fog nála befizetni. . . Arra ugyanis csakis helyi irodával közösen lehet ilyen utatni szervezni, minden turistabuszkonvojt fegyveresek kísérnek, stb. Tehát aki tud angolul bátran választhatja akármelyik helyi iroda útját. Nekünk piszok mázlink volt, amikor Luxorban egy helyi archeológus volt a vezetőnk. Mondanom sem kell, színvonalasabban tudott mesélni, mint egy magyar idvez. Egyébként a magyar iroda 70 USD áron kínálta az utat, a helyi 25-ért.
    Folyt köv.
    előzmény:
    Arionel (18)
     
  13. Torolt_felhasznalo_416737
    Torolt_felhasznalo_416737
    2004. augusztus 16. 10:2522.
    Úgy hívják a szállodát, hogy Sultan Beach, félpanziót kértünk, tényleg nagyon vigyázni kell a kajákkal? Mert én sem szeretnék gyomorrontással napokig feküdni. . .
    Amúgy milyen gyógyszert érdemes vinni magunkkal?
    előzmény:
    crescendo (17)
     
  14. 2004. augusztus 13. 18:1321.
    Én Kairóban. valóban nem celszerü egyedül bolyongani egy hölgynek. . . . de nem kell félni, mert jó a közbiztonsag.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_416737 (5)
     
  15. Torolt_felhasznalo_210098
    Torolt_felhasznalo_210098
    2004. augusztus 13. 16:1120.
    Sziasztok!
    Mi három éve voltunk Egyiptomban nászúton, és ott helyben néztük végig az irodák kinálatát, hogy merre lehet menni, és mennyiért, nem bántuk meg, mert sokkal olcsóbb volt mint ha itthon befizettük volna! Ne féljetek nekiindulni, mert érdemes, bár túl sok látnivaló nem lesz elérhető közelségben (Hurghadán voltunk mi is) de ami 1 napba belefér azt érdemes megnézni! (Mi 2 napos utat már nem vállaltunk be. )
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_149180 (19)
     
  16. Torolt_felhasznalo_149180
    Torolt_felhasznalo_149180
    2004. augusztus 13. 15:5819.
    Hello!:)
    Mi voltunk Egyiptomban, Sharm el Sheikh-ben tavaly. Gyönyörű tenger, csodálatos tengeri élővilág, szép szálloda, finom kaja.
    Viszont. Sharm el Sheikh szinte a turistáknak van megépítve, az egyiptomiak nem laknak errefelé. Csak a szállodákban dolgozók, szörnyű nyomornyegyedekben:( A turistát meg körbevezetik egy mű-vásoson, csillog-villog, boltok, éttermek. . .
    Az biztos, hogy így nem lehet megismerni Egyiptomot de persze nem is hittük, hogy meg fogjuk. Viszont az is biztos, hogy egyedül nem is mernék belevágni az igazi Egyiptom sűrűjébe. . . elég volt a szállodai alkalmazottak nyomornyegyedét látni, pedig az még semmi. Sokat mesélt nekem erről egy egyiptomi srác, aki idegenvezető volt ott az egyik befizetett programon.

    És még annyit, hogy nekünk eddig mindig úgy történt, hogy a repülőtéren vettük át a repülőjegyet meg a voucher-t is. Soha semmi baj nem volt belőle.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  17. 2004. augusztus 13. 14:3918.
    szia elche!

    Írsz valamit a kintlétedről? :)
    Mi is mostanában készülünk a párommal, és gondolom, ezen a topicon másokat is érdekelne, amit írsz.

    Én többek között arra is kíváncsi lennék, hogy hogyan öltözzön fel egy nő ott kint, mert ismerősöm azt mondta, hogy ajánlatos szigorúan elfedve bokától fej-búbig. Szóval nekem is kendőben kell ott járkálnom?
    Azt is mondta, hogy pl. ne járkáljunk kézen fogva, csókolózás kizárva.
    Egy nő ott nem nézhet senkire, nem szólhat senkihez. A pasik nőket egyáltalán nem szólíthatnak meg stb.

    Szóval, tényleg ilyesmire kell készülni?
    előzmény:
    elche (12)
     
  18. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2004. augusztus 13. 14:2417.
    ahol mi voltunk, a közelben volt automata és a szállodában lehetett kártyával fizetni. Melyik szállodába mentek?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_416737 (15)
     
  19. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2004. augusztus 13. 14:2216.
    Azt írta nekem az ügyintéző, hogy a reptéren(itthon) kaptok meg minden iratot, de lehetőség van a voucher korábbi átvételére is. Szerintem menj be személyesen, ha aggaszt a dolog ott biztosan többet intézhetsz, mint telefonon. Lehet, hogy épp ebédszünet alatt hívtad őket? :-DD
    Egyébként mi Hurghadán voltunk a Le Meridienben. Semmiképp ne számíts arra a Le Meridienre, Intercontinentalra. . . . , mint itthon és ez nem az irodán múlik. Az arab világ egészen más. Nekünk mindent legalább kétszer kellett kérnünk mire elintézték. A szobával meg külön cirkusz volt, de ez más téma. . .
    Az ellátás all inclusive volt és szerintem magas színvonalú, bár kis gyomorfájással tértünk haza. Javaslom Buscopan , smecta por, immodium beszerzését a biztonság kedvéért. A mi szállodánk szerződésben állt a biztosítóval, így az orvosa ingyen látott el gyógyszerrel és tanáccsal. Csak a biztosítási szelvényt kellett vinni. Na ezek nem pont Egyiptomról szóltak, de jól jöhet, ha szükség lesz rá!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_416737 (14)
     
  20. Torolt_felhasznalo_416737
    Torolt_felhasznalo_416737
    2004. augusztus 13. 14:1615.
    Nem tudom igazából, hogy hogy fonódnak össze az utazási irodák, de amennyire láttam/kinyomoztam, ezt az utat a Best Reisen szervezi. De nekem nem sokat mond, mert őket sem ismerem. . .
    Várom a hasznos tanácsokat, ötleteket. Egy kérdés: lehet ott - üdülőhelyen - pénzt (visa kártya) automatából kivenni, vagy készpénzt kell vinni?
    előzmény:
    elche (12)
     
  21. Torolt_felhasznalo_416737
    Torolt_felhasznalo_416737
    2004. augusztus 13. 14:0814.
    Azt mondta az ügyintéző, hogy a szállodai vouchert is a reptéren kapjuk meg. Tehát én indulás előtt 2 órával tudom meg igazából, hogy van jegyem és szállodai foglalásom?!
    Még azt is közölte, hogy a szerződést mutassam, ha lenne valami. De mihez kezdek egy magyar nyelvű szerződéssel az araboknál (ha éppen nincs ott az idegenvezető - már ha lesz egyáltalán)?
    Amúgy köszi Lányok a hozzászólásokat, legalább nem csak én gondolom így.
    Bármilyen tippet szívesen fogadok Egyiptomról félretéve ezt a dolgot.
    előzmény:
    crescendo (13)
     
  22. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2004. augusztus 13. 13:0913.
    Szerintem kérned kellett volna az igazgatót. Et nonszensz, hogy nem adtak semmit. A voucher igazolja, hogy jogosult vagy az utazásra, nem a számla. Gondolom erre van jogszabály. Esetleg egy határozott férfiembernek kellene őket felkeresni. Hát az én férjemnek nem mondtak volna ilyet, maximum egyszer. Bár neki könnyű, valamennyire járatos a fogyasztóvédelmi szabályokban.
    De az is lehet, hogy mi túl aggódosak vagyunk. . .
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_416737 (10)
     
  23. 2004. augusztus 13. 13:0512.
    A Budavár Tours tudomásom szerint nem saját szervezésű utakat árul Egyiptomba, hanem a Kartago Toursét. Tehát inkább ők vannak otthon a témában.
    Amúgy Egyiptomról szívesen adok tippeket, négyszer volt két év alatt ott.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  24. 2004. augusztus 13. 13:0011.
    Mi lenne, ha a párod felhívná őket (rád még biztosan emlékeznek) és ő kérné meg, hogy faxolják le a cégének, mert a főnöke csak így engedi el szabira? Egy barátom csinálta ezt egy azóta már tönkrement utazási irodával. És kérje, hogy legyen benne, hogy minden konfirmálva, tehát visszaigazolva van, akkor utána azt lobogtathatjátok, ha mégis gáz van.

    Amúgy ez tényleg szomorú, mert még ha szuper last-minute-re is fizet be az ember, akkor is valag pénzt otthagy, és ha fizetsz egy szolgáltatásért (normális esetben), akkor elvárhatod, hogy ne sajnáljanak le, hanem rendesen szolgáljanak ki, tájékoztassanak, stb.

    Az a helyzet, hogy agresszívnek és rámenősnek kell lenni ilyen esetben. Kit érdekel, ha a hátad mögött elküldenek a francba, mert plusz munkát csinálsz nekik (ami amúgy kötelességük lenne), az a lényeg, hogy te biztonságban érezd az utat és magadat.

    Az embernek nagyon észnél kell lennie (szakmai tapasztalat), mert könnyen átverik, hogy észre sem veszi, sőt, még állati elégedett is a szolgáltatással.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_416737 (10)
     

Címlap

top