Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Mobilgát

castaneasativa46
Létrehozva: 2017. október 16. 19:46

Látom a Híradóban, hogy kavarognak az indulatok a Duna-parti mobilgát körül. A vitát az gerjeszti, hogy a közvetlenül a víz partjára épített - és emiatt sokkal költségesebb és magasabb - védmű létesítése kapcsán ki kell vágni azokat az idősebb fákat - ezres nagyságrendről van szó - ami a part hangulatához hozzátartoznak, de ha kidőlnek, a védműben kárt tehetnek.


Gát már a 60-as években is volt a Rómain. A Nánási úton még ifjú KISZ-esként lapátoltuk a földet, zsaluztuk a támfalakat. Ezt a védművet most is lehetne használni - sokkal olcsóbb is lenne - csak így a közvetlenül a part mentén utólagosan, és az építési engedélyek előírásait kijátszva épült nyaralók, családi házak így ki lennének téve az esetleges árvíz pusztításának. A nyaralóknál ugyanis csak "lábakra állítva" adtak ki régen építési engedélyt, néhány éve viszont nagy alapterületű, tekintélyes méretű házak is felépültek, amiknek befolyásos emberek lehetnek a tulajdonosai.


Ezek a "befolyásos emberek" lobbiznak most a parton épülő mobilgát mellett. Az ő érdekeik kerülnek ellentmondásba azokéval - ők a túlnyomó többséget alkotják - akik a meglévő zöldterületet, fákat védik, a Római part hangulatához ragaszkodnak.


Sajnos, kis hazánkban nem először kerül szembe a befolyásos kisebbség érdeke a túlnyomó többség érdekeivel. /Persze a személyes érdekeket igyekeznek a befolyásos emberek titkolni, mert így esetleg hamarabb kilóg a ló lába, mint kellene.../


 

  1. 2017. október 20. 08:276.

    Amiről a TI írt, az nem homokzsák, hanem épített gát. Ennek megerősítése lenne az elfogadható megoldás sokak számára. Én is kerületi vagyok a környékből.

    előzmény:
    sabangela (4)
    2017-10-18  20:36
  2. 2017. október 20. 08:255.

    Te amúgy tudod miről van szó?


    Ez a mobil gát azokat a házakat lenne hivatott megvédeni, amiknek abban a formában nem is kellene ott lenniük. Mindenki tudta, hogy hullámtérre épít, vagy hogy ott vesz házat. Akkor azt is tudta, hogy néha jön a víz...

    előzmény:
    sabangela (3)
    2017-10-18  20:05
  3. 2017. október 18. 20:364.

    Nevetseges ez az alairas gyujtogetes. Normalisak vagyto ? Egy mobil gat 14-15-meteres vizoszlopot is kepes megtartani.


    Elmet az eszetek. Mi a baj vele ? Nehany korhadt fa vagy mi a vihart akartok megvedeni ? 


    Oruljetek Neki es igyekezzetek felszereltetni . Miert kell meg nektek a homokzsakos meg a ki tudja milyen kubik munka vedelem.  

    előzmény:
    castaneasativa46 (2)
    2017-10-18  20:01
  4. 2017. október 18. 20:053.

    "..... "befolyásos emberek" lobbiznak most a parton épülő mobilgát mellett.  ..."


    en nem lattam a hiradotokat de egyet tudok. Fejlett civilizalt allamok  igenis nagyon jol hasznaljak a mobil gatat. Igaz Budapesttol nyugatra.

  5. 2017. október 18. 20:012.

    Bonyolódik az úgy... a mai hiradóban bejelentették, hogy a Főváros közgyülésén visszavonta javaslatát a Főpolgármesteri Hivatal. Utána beadtak egy új javaslatot, amely tartalmilag az előzővel szó szerint egyezik, csak... természetesen más a száma. Emiatt az aláirásgyüjtőknek a munkájukat előlről kell kezdeniök, mert a Választási Bizottság ezt a számú, mobilgát építésére vonatkozó népszavazási kezdeményezést még nem engedélyezte...

Címlap

top