Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Kölcsön-ing.-ügyvédi papír

tokmag
Létrehozva: 2017. július 25. 13:02

Sziasztok, a segítségeteket kérném, ha esetleg van itt olyan, aki jártasabb a témában. Egy nagyon jó barátom anyagilag megszorult és ki tudnám segíteni, tudom milyen ha valaki átmenetileg sajnos megszorul. De mivel tudom hogy sose se lehet tudni, és az összeg sem olyan kevés írnánk róla papírt rendesen ügyvéd előtt, illetve biztosítékkal, mely az ingatlana lenne. Megkértem, hogy intézzen mindent ő, nekem csak aláírni kelljen mennem. Most átküldte a tervezetet az ügyvédi papírról, mely szerint a kölcsönadott összegig zálogjogosult leszek az ingatlanon, ha nem tudja visszafizetni határidőre. Kérdésem, hogy vetnétek egy pillantást a mellékelt dokumentumra, hogy szerintetek jó -e így, illetve mire jutok én ezzel ha esetleg tényleg nem tudna majd fizetni. Mi lenne a menete? per? és ha az akkor az évekig is elhúzodhat vagy hogyan? és akkor elárverezik neki? vagy nem tudom, mert ő most ebben a házban lakik, tehát gondolom ha nem lenne a biztos a dolgában nem merné feltenni, de sajnos sose tudhatjuk. KÖszönöm a válaszokat! 

  1. Torolt_felhasznalo_383651
    Torolt_felhasznalo_383651
    2017. július 26. 18:217.

    Bocs, szerintem nonszensz hogy a  másik fél ügyvédjével egyeztetsz.


    Légy résen.


    Bármilyen kedves és aranyos is a kölcsönkérő most, ilyen ügyektől lesznek halálos ellenségek az emberek.


    Sokszor még akkor is ha van  hivatalos papír.


     

  2. 2017. július 26. 13:006.

    Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!!!! 

  3. 2017. július 26. 11:445.

     Nem a legjobb ötlet az ellenérdekű fél képviselőjének a tanácsát kikérni.


     Topicnyitó, talán helyesebb lett volna, ha te csináltatod meg a szerződést és a költségeidet az adós állja. Elvégre a banknál is van hitelbírálati díj.


    A másik, hogy ez így nagyon szakszerű, ha gond van -márpedig arra az esetre készül- akkor sok nehézséget okoz mire megkapod a pénzedet. Hatékonyabb lehet, ha közjegyzővel íratod, hiszen az abban megtett vállalás per nélkül is foganatosítható.


     

    előzmény:
    gerdamama (4)
    2017-07-26  08:07
  4. 2017. július 26. 08:074.

    Ne másik ügyvédnek mutogasd a szerződés-tervezetet (és ne itt), hanem annak, aki készítette. Ezt ingyen megteheted, aláírás előtt rákérdezhetsz azokra a részletekre, amelyek nem világosak.
    Egy "rendes" szerződés végén ott is van egy megjegyzés, hogy a felek elmagyarázás és megértés után írták alá.


    Senki se szeret hivatalos ügyeket intézni, de néha muszáj. Értem én, hogy időt és fáradságot akarsz spórolni azzal, hogy csak egy aláírásnyi időt szánsz a dologra, de ez nem így megy. Lám, máris egy csomó időt töltöttél azzal, hogy laikusok és "kibicek" véleményét kéred, akik minden felelősség nélkül mondhatnak szamárságokat.


    Olvasd el még egyszer (vagy többször) a tervezetet, és nyugodtan tedd fel a kérdéseidet az ügyvédnek.


     

  5. 2017. július 25. 20:373.

    Ennél csak az lenne hajmeresztőbb, ha beteg lennél - mondjuk - és orvos helyett a diagnózist és a gyógyulást keresnéd itt. Még az ügyvédek némelyike is eltéveszt esetleg ezt-azt, vagy nem gondol mindenre.


    /Persze, ha hivatásos ügyvédhez mész  "jogi tanácsért", annak már ára van. Én évekkel ezelőtt építési ügyben fizettem ki tizenkétezer forintot azért, hogy az ügyvéd úr elmondhassa, hogy az ügyben nincs semmi teendő/

  6. 2017. július 25. 13:232.

    Miért nem az ügyvédnek teszed fel ezeket a kérdéseket...????


    Nyilván ő tudja részletesen megválaszolnli.


    Mindazonáltal, gugli is a barátnőd lehet..   Nem annyira egyszerű még így sem a pénzedhez jutni.....


    http://www.jokortv.hu/hirek/csak_esszel_ha_ajandekba_vagy _kolcsonbe_kapott_osszegbol_vegtorleszt


     


    Előfordulhat, hogy a kölcsön visszafizetését a hitelező szeretné biztosítani. Magánszemélyek esetében a legkézenfekvőbb megoldás erre a kézizálogjog és a jelzálogjog, amiről szintén a polgári törvénykönyv rendelkezik. Amennyiben az adós nem teljesít, úgy a követelést először bírósági úton peres, illetve nem peres eljárás igénybevételével jogerősen érvényesíteni kell, majd az ezt követő végrehajtási eljárásban a jogosult a pénzéhez juthat.

Címlap

top