Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Olyan depi vagyok

Kenderice Ákos
Létrehozva: 2017. március 22. 11:06

Nincs kedvem semmihez...kipukkant a lufi. Ez most csak tavaszi fáradtság? Nem hinném.

  1. 2017. március 25. 20:3245.

    Hat ha egy betegen segit egy orvosi szakkonyv bizonyos fejezetenek alombaringato felolvasasa, akkor csak rajta, rajta. Errol a kezelesmodrol meg nem hallottam, ez valami uj? Egy ujszulottnek minden uj.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_672736 (40)
    2017-03-24  20:06
  2. 2017. március 25. 20:2744.

    Ja, azert azt bevallom, neha belehasit az emberbe, miert vagyok ilyen kicsike, mondom, neha, mert nem vagyok mar teenager, meg ugy kis 'szegyenfelet' is erez az ember, de hamar tul kell lenni rajta, mert ezen nem tudunk valtoztatni. Mindenki keresse meg maganak a neki megfelelo eletet, eletkorulmenyeket. A fikazokat hidd el, a legjobb kiiktatni az eletunkbol. Azt azert nem hiszem el, hogy egy kozeptermetu embert lepten-nyomon fikaznanak, a nemiszervedet meg nem latjak. Mi van akkor a valoban kicsikkel? Meg nagyokkal? Feltunoen rondakkal, fogyatekosokkal, testhibasokkal es folytathatnam a sort.

    előzmény:
    Sissi52 (43)
    2017-03-25  20:12
  3. 2017. március 25. 20:1243.

    Nem tudod, hogy depresszios vagy-e. Csak rohadtul nem vagy megelegedve a kozeptermeteddel meg a szerinted atlagnal kisebb nemiszerveddel. Ne ondiagzosztizald magadat. Szakember latott mar? En speciel szivesen beszelgetnek egy pszichologussal, ugy altalaban. Semmi gondom, de megis. Talan segithetne, hogy vedjem ki a mindennapi belemrugasokat konnyebben. Vagy meg jobban feldolgozni a multbeli sebeket. Vagy konnyiteni hibaimon, hogy jobb ember lehessek. (Nem vagyok tokeletes ellentetben sok topikozoval).


    Senki, a pszajkologus sem oldja meg a te problemaidat, azt mindenkinek maganak kell, ahogyan maganak kell elnie a sajat eletet is. Ha meg ezt sem teszed meg magadert, meg semmit, hat ez igy a te eleted.


    A depresszionak azonban sok formaja, fajtaja van. A major depresszio pl. nagyon sulyos betegseg. Az te nem vagy, mert akkor nem irkalnal nekunk itt es foleg nem ilyesmiket es nem igy. A major depresszion csak korhazi kezeles segithet. Te meg mar 15 eve felemelhetted volna a fenekedet es tehettel volna valamit.


    En meg nem kozeptermetu, hanem alcsony vagyok. Es ha valaki ezt nekem szova teszi, nem sirdogalok, mint te, hanem magamban megallapitom, hogy ez is mekkora egy nagy barom, hulye vagy primitive, de mindenkeppen melysegesen alulmuvelt; vagy ilyesminek, hogy muveltseg, intelligencia, o meg a kozeleben sem jart. Egyszeruen nem erdekel, amit mond, jol megnezem magamnak, ki mondja. Hidd el, rohej.


    Most lattam, van ilyen bolt is, ahol szextargyakat arulnak, es van ferfi nemiszerv megnagyobbito is, ha arra vagysz.

    előzmény:
    John Connor (28)
    2017-03-23  22:49
  4. 2017. március 24. 22:1942.

    előzmény:
    DoctorUSA (35)
    2017-03-24  18:23
  5. Torolt_felhasznalo_383651
    Torolt_felhasznalo_383651
    2017. március 24. 20:2141.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_672736 (40)
    2017-03-24  20:06
  6. Torolt_felhasznalo_672736
    Torolt_felhasznalo_672736
    2017. március 24. 20:0640.

    Egy depressziósnak hiába magyarázod a prefrontális cortexet meg az amygdalát, szarik rá, azt sem tudja eszik-e vagy isszák, és nem is érdekli. Az érdekli hogy jobban legyen és praktikus tanácsokra van szüksége. Az amygdaláról csak azt fogja tudni hogy ö a Princess Leia anyja a Star Wars-ban.

    előzmény:
    DoctorUSA (38)
    2017-03-24  19:57
  7. 2017. március 24. 19:5839.

    Szivesen,


    Egyebkent igaz. Es orulok hogy elvezted az iromanyomat a sok helyes irasi hibak ellenere.


    Udv


    DoctorUSA

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_383651 (36)
    2017-03-24  18:53
  8. 2017. március 24. 19:5738.

    Az orvos tudomany egyszeru is meg bonyolult is.


    Szoval van egyszeru "depiseg" magyarul csak rosz kedv, de van sulyos is az gyogyszert es szakorvosi segitseget igenyel de az alapja ugyan az. Van egy resze az agynak amit ha stimulalsz (legtobszor tudatod nelkul) akkor szomoru vagy ha nagyon akkor depis vagy. Ha pedig az orom zonat stimulalod akkor boldog vagy vagy ha tulsokat akkor maniakus ez a manias resze a bipolaris kornak. Bipolar disease.


     


    Mindent az orvosi konyvekben bonyolultan irnak le. En irhattam volna tobbet csak kifogytam karakterbol, magyar nem is az anyanyelvem ezert lehet hogy ugy csalen jot ki amit mondtam.


    Ket fele kepen lehet egy uj informaciot befogadni. (ugy hogy a pohar felig ures, magyaran kivenni ami nem tetszik es amikor talalni benne egy kis szalkat akkor halalra kritizalni az elmeletet es kidobni, vagy ugy hogy a pohar felig tele van magyaran a lenyeget kivenni belole es kiveni belole ami igaz es ezt alkalmazni az eletedbe es fejlodni belole)


    Az emberek minden ujarat eloszor ellensegesen fogadnak majd kesobb amikor latjak hogy igaz akkor elfogadjak


    Udv


    DoctorUSA

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_672736 (37)
    2017-03-24  19:35
  9. Torolt_felhasznalo_672736
    Torolt_felhasznalo_672736
    2017. március 24. 19:3537.

    Bocs de nagyon bö lére van eresztve és összevissza mindenröl beszélsz benne. És összekevered a kudarcélményt, a szomorúságot és a csalódást a depresszióval. Az elözö három aránylag gyors lefolyású és ritkán igényel külsö szaksegítséget, az utóbbi hosszabb ideig tart és nehezebb kilábalni belöle. 

    előzmény:
    DoctorUSA (35)
    2017-03-24  18:23
  10. Torolt_felhasznalo_383651
    Torolt_felhasznalo_383651
    2017. március 24. 18:5336.

    Tiszta élvezet volt olvasni az írásod.


    Hogy mennyire igaz vagy nem igaz nem tudom,nem értek hozzá, talán talán  így is van.


    Mindenesetre nagyon izgi és mulattató ahogy írsz.


     


    Köszönöm.


     

    előzmény:
    DoctorUSA (35)
    2017-03-24  18:23
  11. 2017. március 24. 18:2335.

    Szivesen,


    Szoval az elmelet, van harom zona. 


    1. Orom zona (Nucleus acumbens vagy egyeb agyi teruletek amelyektol jol erzed magad)


    2. Szomorusag zona (Amygdala vagy mas resze az agynak amely szomorusagot fajdalmat ugynevezet dysphoriat okoz)


    3. Es van egy harmadik ez a cel zona, vagyis goal zona. Ez a prefrontalis cortex. (leegyszerusitve)


    Miert is fontos ez a harmadik zona? Eloszor is elmondom hogy mi az es aztan jatszani fogunk a gondolatmenettel. Szoval ha valamit szeretnel csinalni peldaul meglatsz egy csinos holgyet es kene egy randi vele akkor az bele megy a goal zonadban (cel zonadban). Nos ha sikerul megkapni a telefonszamat akkor stimulalodik az orom zonad. Ha elkuld a francba akkor stimulalodik a szomorusag zonadat.


    Ha megkapod a telefonszamot miutan stimulalodik az orom zonad azutan ujra neutralba megy az agyad vagy atmegy a szomorusag zonaba. 


    Szoval miutan elerted a celt akkor uresedik a cel zona es ujjab celt raksz bele, peldaul mas holgy (ezert vannak a megcsalasok) vagy valami mas. Innen is jon a "minden csoda harom napig tart mondas" mert meg ha a lottot is megnyered eloszor stimulalodik az orom zonad aztan mar nem nagy vaszisdasz es ujra stimulalodik a szomosusag zonad. A drogok heroin stb ugyan azt csinaljak eloszor jol erzed magad majd vandoronak az endorfinok neurotransmitterek es aztan megint szomoru vagy. Az az erdekes hogy minel magasabb a jo erzes annal nagyob a rosz erzes. Ezert cel szeru probalni az arany kozep utat.


    Nos az ember mindig probal jol erezni magat. Peldaul ha depis akkor akar boldog lenni, es csajozik drogozik vagy probalja a celt elerni amit  a fonoke ad neki hogy dicserjek,


    Amikor nem depis csak neutral ba van az agya, es ez a lenyeg, akkor probal joban erezni magat. Ez a lenyeg. Itt rak minden fele fantasztikus dolgokat a cel zonaba es akkor ha nem eri el az agy akkor ostorozzuk magunkat es stimulalodig a szomorusag zona.


    Most fogok beszelni a hullamokrol.


    Szoval van a szomoru hulamm, magyaran amikor lent van a hullam es depis vagy, van a neutral hullam amikor se jol se roszul nem erzed magad, es aztan van amikor a felhokon vagy az oromtol.


    Nos itt van a muveszet. Az igazi elet muveszet. A legnagyobb elensegunk az onmagunk. Barmenyire goromba veled a parod, a fonokod vagy a kulvilag ha lepereg rolad es nem stimulalodik a szomorusag zonad akkor nem art neked. Viszont ha meg nyered a lottot es stimulalodik a szomorusag zonad akkor nem er az egesz semmit. Tobb dollar multimiliomos ongyilkos lett. Es mi "foldi hallandok" else tudjuk kepzelni hogy hogyan lehettek depisek amikor mindenuk meg volt.


    A lenyeg az nem hogy tobbet erjel el hanem hogy tudd magadat iranyitani. Ha tudod a kedelyedet iranyitani az a legfontosab. Majd ha tudod a tevekenysegeidet iranyitani, peldaul edzes, tanulas, dolgozas akkor persze nagyobbakat tudsz elerni a kulvilagba, de ez mind nem er semmit ha nem tudod a kedelyedet iranyitani.


    A legfontosabb edzes mod az hogy ne probalj minden aron mindig extazisba lenni. Szoval ha se nem jo se nem rosz az a idealis allapot es a leggyakoribb is. Ilyenkor keres egy celt es folytast. Ha unalmas ne aggodj csak folytasd majd jonnek a hullamok egyszer rosz kedved van akkor is folytast a munkat majt atmesz orom zona stimulalastba akkor ne probalj bulizni hogy (ha mar lud legyen kover) jobban erezt magad hannem folytasd a munkat. Igy ember felleti dolgokat tudsz majd elerni. 


    A masik edzes az az onmegtagadas. Peldaul, sz@x illetve ami meg fontosab az etel. Nem mondom hogy kinozd magad de ha amikor ehes vagy nem eszel vagy kesobb eszel akkor az olyan mint a bodybuilderek amikor sulyat emelnek. Az agyra nem tudsz csatolni sulyat igy az onmegtagadasal tudod iranyitani. Es nem csak a tevekensegedet pl tanulas, munka hanem erzelem, szoval nem leszel depis, jol fogod erezni magad, de mondom a cel a neutral es abba dolgozni, es amikor jonn a szomorusag nem lesz olyan lent, es a jo erzes se lesz olyan jo hogy ne tudd iranyitani


     


    Udv


    DoctorUSA


     


     


     

    előzmény:
    Kenderice Ákos (30)
    2017-03-24  10:12
  12. 2017. március 24. 15:4034.

    Szerinted miert irtam, hogy "ha ez ilyen egyszerü lenne"? Mert semmi fogalmam sincs a dologrol. 


     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_672736 (33)
    2017-03-24  14:34
  13. Torolt_felhasznalo_672736
    Torolt_felhasznalo_672736
    2017. március 24. 14:3433.

    Gondolom több hónapba telik mire az omega 3 szint feltöltödik helyes táplálkozással és eredményt látsz, szóval ne várj 1-2 hét alatt csodát.


    De ha tamáskodsz és ki sem próbálod......


    Az emberi test kémiai/hormonális/ vegyi alapon müködik, az egész test egy nagy vegykonyha. Kellenek bele bizonyos anyagok hogy normálisan müködjön. Persze ott van a psziché is, és van aki valamilyen lelki trauma miatt depis. De akit nem ért semmiféle ilyen trauma, az élete látszólag rendben van és látszólag ok nélkül depis, annál lehet hogy kémiai egyensúlytalanság áll fenn. Mit gondolsz miért van pl sok kismamánál terhesség utáni depresszió? Hát tiszta vegyi meg hormonális alapon. 

    előzmény:
    Sushi (32)
    2017-03-24  12:06
  14. 2017. március 24. 12:0632.

    Hja, ha ez ilyen egyszerü lenne ...

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_672736 (31)
    2017-03-24  11:52
  15. Torolt_felhasznalo_672736
    Torolt_felhasznalo_672736
    2017. március 24. 11:5231.

    Én azt hallottam/olvastam több helyen, hogy a depressziós emberek szervezetében jóval kevesebb az omega 3 zsirsav mint a nem depisekében. Ez a zsirsav olajos halak, magvak, diófélék, avokádó stb-ben található. És szerintem lehet benne valami, mert ahogy a mondás is tartja, az vagy amit megeszel (vagy, amit nem eszel). A depidokik szerint a depi nem más mint az agyban egy kémiai egyensúlytalanság. Hogyan billented helyre ezt az egyensúlytalanságot? Úgy hogy beviszed a szervezetedbe azt amiböl kevés van; az omega 3.

  16. 2017. március 24. 10:1230.

    Köszönöm DoctorUSA, érdekes volt.

    előzmény:
    DoctorUSA (24)
    2017-03-23  21:24
  17. Torolt_felhasznalo_383651
    Torolt_felhasznalo_383651
    2017. március 23. 23:1529.

    Pedig már hányszor kaptál jó tanácsokat!!!!!!!!!!!!


    Figyu!


    Megvetted már a magassarkú kalucsnidat, hogy legalább a fejed búbját lássak  a csajok ha elmész  ablakuk előtt?


    Nagy érvágás lenne nekik, neked meg már már győzelem a testmagassági tébolyodban.


    Mész, látnak néhány hajszálat, hallanak ahogy cuppogva végig vonulsz.Hawai a köbön.Már csak aratnod kell..........

    előzmény:
    John Connor (28)
    2017-03-23  22:49
  18. 2017. március 23. 22:4928.

    Én 15 éve vagyok egyfolytában depis. Minden nap egy szenvedés nekem.

  19. 2017. március 23. 21:4227.

    + erőltesd hogy akkor is kimenj levegőzni, ha csak egy rövid sétára is, amikor legszívesebben az ajtót is befalaznád...


    Egyéb ötlet, rajtam legutóbb most ez segített: vállalj amikor időd engedi valamilyen önkéntes segítő munkát. Én legutóbb egy legégett ház romjait lapátoltam. Egészen átértékeltem az életem mire hazafelé tartottam...

  20. 2017. március 23. 21:4026.

    Vegyél egy nagy lapot, A3, vagy A2, vagy  ragassz egymás mellé több A4-est. Húzz egy idővonalzót, jelölj rajta éveket születésedtől mai napig. Felülre írd be a jó dolgokat amik történtek, alulra a rosszakat. Meg fogod látni, hogy a rossz dolgok, amik miatt ilyenkor le tudsz süllyedni, lehúznak, sosem önmagukban vannak jelen, sőt néha pont azok vezetnek valami jó esemény felé.


    Szedj egy rakat vitamint, C, Vas, MagneB6 és feküdj le időben, hagyd el a kávét, fekete teát és társait  - a fáradtságon ez segít, a rossz kedveden a fenti. :)

    előzmény:
    Kenderice Ákos (10)
    2017-03-22  15:41
  21. 2017. március 23. 21:2525.

    Szia Akos,


     


    Ez nagyon erdekes. Van egy uj fogalom az orvos tudomanyban, vagyis nem uj de uj megkozelites.


     


    Az agynak van "Orom zonaja" peldaul a nucleus acumbens es "fajdalom zonaja" peldaul az amygdala. (egy kicsit bonyolultab de egyszerusitem)


     


    Szoval a lenyeg az hogy az ember eletebe vannak kis hullamok es nagy hullamok. 


     


    A nagyhullamrol mindenki tud, peldaul ha eltorik a labad, akor lemegy a hullam es egyertelmu hogy szomoru vagy, ha megnyered a lottot akkor pedig fel megy a hullam es akkor egyertelmuen orulsz. De ezeken kivul vannak kis hullamok amelyek sokkal gyakoribbak. Nezzuk a kovetkezo peldat


     


    1. Felkelsz reggel es keszulsz a munkaba


     


    2. Mar feloltoztel es keresed a kocsikulcsot de nem talalod (hullam le)


     


    3. Gondolod hogy vajon a szobaba van a nadragod zsebebe (hullam fel remeny)


     


    4. Megnezed a nadragod nincs ott, es nezed az oradat es elfogsz kesni es kezdesz idegeskedni(hullam le)


     


    5. Leulsz a szekre es valami megboki a hatadat, hatra nyulsz es a kocsi kulscs (hullam fel)


     


    6. Orommel az ajto fele mesz de utkozbe meg gyorsan megiszol meg egy kavet de leontod magad (hullam le)


     


    7. Ranezel az oradra es gyorsan kicsereled a ingedet, meg talan beersz (hullam fel)


     


    8. Dugo van es elkesel, mar elkepzeled hogy afonokod le fog b@szni (hulllam le)


     


    9. Beersz es nincs ott a fonokod kapsz egy smst a fonokodtol hogy "bocsi kesni fogok elkezded a projektet majd egy ora mulva erek be" (hullam fel)


     


    Nos ezeknek a hullamoknak vannak okai, es gyakran ilyen az eletunk ilyen kis hullamokal. De van, es ez az igazen izgalmas, olyan eset ami nagyon gyakori hogy a hullamok ok nelkul vannak. Szova az agynak az oromzonaja stimulalva van, es jo kedved van, de nem tudod hogy pont miert, ilyenkor valamire fogod peldaul boldog vagy hogy milyen szep parod van vagy hogy milyen jo munkad. Maskol pedig ok nelkul az agyad szomoru zonaja stimulalva van es rosz kedved van. Van amikor ra fogod hogy a parod elfelejtete befizetni a villanyszamlat, de van amikor nem tudod mire fogni, ez a depi. Amikor csak rovid ideig tart akkor modnod hogy "hoppa tavaszi faradsag stb" de amikor hoszu ideig tart akkor mennek foleg nyugaton psychiaterhez aki fel ir antidepressanst. 


     


    Az oskorba viszonylag konnyeb volt mert kemeny volt a megelhetes, harcolni kellet az antellopal hogy legyen vagyorank meg az oroszlanal hogy ne legyunk vagyorak. Es ha legyoztuk az antelopot es volt kaja akkor orultunk ha nem akkor szomoruak voltunk. De manapsag ot a Tesco, ejel nappali, a leg tobb embernek ilyen gondjai nincsenek de akkor is az agy neurotransmitterek ingadoznak az orom illetve a szomoru zona kozt igy sokszor ok nelkul "depisek vagyunk" es panikolunk. Ezert gyakori a gazdag staroknal a depi mert mar nem tudjak mire fogni. Ahogyan mondjak hogy minden csoda harom napig tart, nekik mar nem nagy wasisdasz ha van mercijuk, ugyan ugy mint neked nem nagy szam hogy van labad. 


     


    Szoval osze foglalva, ne aggodj hogy depis vagy, a legjobb gyogymod erre hogy foglald el magad (mint az osember aki antelopot vadaszot), szoval legy kreativ, vagy csinalj valami erdekeset es elmulik.


     


    Es tudd hogy sokkal tobb depis van mint gondolnad. 


     


    En lattom a korhazba, bejon manager, jo modu ember es latom hogy szedi az antidepreszanst


     


    Udv


     


    DoctorUSA


     


     


     


     


     


     

  22. 2017. március 23. 21:2424.

    Szia Akos,


    Ez nagyon erdekes. Van egy uj fogalom az orvos tudomanyban, vagyis nem uj de uj megkozelites.


    Az agynak van "Orom zonaja" peldaul a nucleus acumbens es "fajdalom zonaja" peldaul az amygdala. (egy kicsit bonyolultab de egyszerusitem)


    Szoval a lenyeg az hogy az ember eletebe vannak kis hullamok es nagy hullamok. 


    A nagyhullamrol mindenki tud, peldaul ha eltorik a labad, akor lemegy a hullam es egyertelmu hogy szomoru vagy, ha megnyered a lottot akkor pedig fel megy a hullam es akkor egyertelmuen orulsz. De ezeken kivul vannak kis hullamok amelyek sokkal gyakoribbak. Nezzuk a kovetkezo peldat


    1. Felkelsz reggel es keszulsz a munkaba


    2. Mar feloltoztel es keresed a kocsikulcsot de nem talalod (hullam le)


    3. Gondolod hogy vajon a szobaba van a nadragod zsebebe (hullam fel remeny)


    4. Megnezed a nadragod nincs ott, es nezed az oradat es elfogsz kesni es kezdesz idegeskedni(hullam le)


    5. Leulsz a szekre es valami megboki a hatadat, hatra nyulsz es a kocsi kulscs (hullam fel)


    6. Orommel az ajto fele mesz de utkozbe meg gyorsan megiszol meg egy kavet de leontod magad (hullam le)


    7. Ranezel az oradra es gyorsan kicsereled a ingedet, meg talan beersz (hullam fel)


    8. Dugo van es elkesel, mar elkepzeled hogy afonokod le fog b@szni (hulllam le)


    9. Beersz es nincs ott a fonokod kapsz egy smst a fonokodtol hogy "bocsi kesni fogok elkezded a projektet majd egy ora mulva erek be" (hullam fel)


    Nos ezeknek a hullamoknak vannak okai, es gyakran ilyen az eletunk ilyen kis hullamokal. De van, es ez az igazen izgalmas, olyan eset ami nagyon gyakori hogy a hullamok ok nelkul vannak. Szova az agynak az oromzonaja stimulalva van, es jo kedved van, de nem tudod hogy pont miert, ilyenkor valamire fogod peldaul boldog vagy hogy milyen szep parod van vagy hogy milyen jo munkad. Maskol pedig ok nelkul az agyad szomoru zonaja stimulalva van es rosz kedved van. Van amikor ra fogod hogy a parod elfelejtete befizetni a villanyszamlat, de van amikor nem tudod mire fogni, ez a depi. Amikor csak rovid ideig tart akkor modnod hogy "hoppa tavaszi faradsag stb" de amikor hoszu ideig tart akkor mennek foleg nyugaton psychiaterhez aki fel ir antidepressanst. 


    Az oskorba viszonylag konnyeb volt mert kemeny volt a megelhetes, harcolni kellet az antellopal hogy legyen vagyorank meg az oroszlanal hogy ne legyunk vagyorak. Es ha legyoztuk az antelopot es volt kaja akkor orultunk ha nem akkor szomoruak voltunk. De manapsag ot a Tesco, ejel nappali, a leg tobb embernek ilyen gondjai nincsenek de akkor is az agy neurotransmitterek ingadoznak az orom illetve a szomoru zona kozt igy sokszor ok nelkul "depisek vagyunk" es panikolunk. Ezert gyakori a gazdag staroknal a depi mert mar nem tudjak mire fogni. Ahogyan mondjak hogy minden csoda harom napig tart, nekik mar nem nagy wasisdasz ha van mercijuk, ugyan ugy mint neked nem nagy szam hogy van labad. 


    Szoval osze foglalva, ne aggodj hogy depis vagy, a legjobb gyogymod erre hogy foglald el magad (mint az osember aki antelopot vadaszot), szoval legy kreativ, vagy csinalj valami erdekeset es elmulik.


    Es tudd hogy sokkal tobb depis van mint gondolnad. 


    En lattom a korhazba, bejon manager, jo modu ember es latom hogy szedi az antidepreszanst


    Udv


    DoctorUSA


     


     


     

  23. 2017. március 23. 20:5223.

    Mindkettőt ismerem. A csak sima rossz hangulatot is, és a bénítót is. Egyikből át lehet billenni a másikba.

    előzmény:
    castaneasativa46 (20)
    2017-03-23  14:29
  24. 2017. március 23. 20:5122.

    Mindkettőt ismerem...a csak

    előzmény:
    castaneasativa46 (20)
    2017-03-23  14:29

Címlap

top