Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Önk.pénztár felvétel

rabszi
Létrehozva: 2016. január 29. 11:00

Sziasztok!


Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Van egy önkéntes magánnyugdíjpénztáram, ahol amikor letelt a 10 év kivettem a benne levő összeget, most eltelt a 3 év és ha jól látom van rajta 300 ezer Ft> kérdésem, mert már nem emlékszem rá és nem találok pontos információt, ha jól tudom akkor most kivehetem az egész összeget, de a hozam az ami után nem kell adóznom minden további összeg után igen? 


Vagy ilyenkor nem vehetem fel a teljes összeget? 


Visszajelzéseteket előre is köszönöm!

  1. 2016. január 30. 12:192.

    szia Rabszi!


    igen ,csak a hozam ami után nem kell adóznod. azt 3 évente adómentesen felveheted. ha a teljes összeget szeretnéd felvenni 


    az után kell adót és járulékokat fizetned. nem keveset.


    úgy tudom fordított piramis rendszerben működik , elösször többet majd egyre kevesebbet, ha a 20 .-ik évben akarod felvenni a teljes összeget akkor nem kell fizetni semmit utána.   


    a pontos összeget nem tudom ,érdemes lenne az önkéntes pénztárnál érdeklődni.


    üdv


    gémike

    előzmény:
    rabszi (1)
    2016-01-29  11:00

Címlap

top