Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Renault Megane 2 ülésalatt

Simsala
Létrehozva: 2015. október 12. 19:24

Kedves Renault Megane II Berline tulajok!


Megnézné valaki a vezető oldali ülés alatt hová van bedugva az a csatlakozó, ami valószínűleg a légzsák méretét szabályozza? Már három szervizesnél voltunk, de mindegyik tanácstalanul nézte, mi az a csatlakozó, és hová dughatná vissza. A visszajelzőn folyamatosan világít a légzsák hiba, azért gondolom, hogy azt szabályozhatja valamiképp.


Esetleg, ha egy fotót is kaphatnék arról, hova kell visszadugni, az maga lenne a boldogság!


Köszönöm:


S.

  1. 2015. október 14. 22:193.

    Három szervizben se tudták? Ez furcsa. Próbáld meg a Renault márkaszervizben, ott biztos megmondják.

    előzmény:
    Simsala (1)
    2015-10-12  19:24
  2. 2015. október 12. 21:592.

    Az a csatlakozó bizony okozhatja a légzsák visszajelzőjének világítását, de a légzsák méretét nem. Az, hogy nem tudjátok, hová kell bedugni, számomra érthetetlen. A visszajelző világításának (és ezáltal a légzsák kiiktatásának) három alapvető oka lehet. Szétcsúszott (vagy kontakthibás) az érintkező a vezetőülés alatt, a jobb oldali ülés alatt, vagy elszakadt a szalagkábel a kormányban. Ez utóbbi javítása nagyjából 80 ezer forintba kerül, mert cserélni kell a teljes kapcsolóblokkot.


    Ha találsz egy csatlakozót, amit nincs hová dugni, az esetleg egy olyan funkcióhoz - extrához - kötődik, ami a kocsidba nincs beépítve. A légzsák csatlakozót ebben az esetben is meg kell találni és ha az megvan, rendben van, akkor marad a Megane-ok típushibája, a szalagkábel szakadása. Javaslok egy szakszervízt, ott teljes bizonyossággal megmondják, mi a baj.

    előzmény:
    Simsala (1)
    2015-10-12  19:24

Címlap

top