Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Kontaktl. bázisgörbüle sos

vikumiku
Létrehozva: 2015. augusztus 4. 19:31

Sziasztok. Voltam optikában, ahol megvizsgálták a szemem kontaktlencséhez, kaptam is egy próba lencsét, ami viszonylag jó. 


Most szeretnék rendelni napi lencsét, interneten, de egyszerűen nem létezik olyan, ami nekem jó. Eléggé speciális paraméterekkel vagyok megáldva. A kérdésem az lenne, hogy a papíron 8.6-os bázisgörbület van feltüntetve, de ami lencsét találtam és jó lenne az 8.5-ös. Nagy lehet a különbség? Ma egy optikában azt mondták, hogy a 8.6 az csereszabatos érték, lehet változtatni, de inkább felfelé... Nem tudom mit tegyek... Ha valaki tud, segítsen!

  1. Torolt_felhasznalo_302972
    Torolt_felhasznalo_302972
    2015. augusztus 4. 20:112.

    Múltkor én is épp görbület-dilemmában voltam.De aztán egy optikus elmondta, hogy ha jó minőségű lencsét választasz (vagyis ne a legolcsóbb kategória a neten) akkor nem lesz gond a görbülettel. Nekem 8.7-es kellett volna, de 8.6-ost kaptam, de garit vállaltak rá, hogyha nem jó, akkor visszacserélik. És nem lett semmi gáz, tökéletes.

    előzmény:
    vikumiku (1)
    2015-08-04  19:31

Címlap

top