Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Mész-e tüntetni?

Kerdejel
Létrehozva: 2014. október 24. 03:15

Mész tüntetni vasárnap az internetadó ellen?

  1. 2014. november 1. 22:05147.

    Nagyon uldozol. Nem vagy te belem szerelmes?


    Nos, hogy engem mi jellemez, nagyon vonzo vagyok szamodra, ne is tagadd. Nem birsz megvalni tolem, szerelmem. Ne izgasd fel magadat, en nelkuled is az vagyok,aki vagyok, akihez neked ABSZOLUTE semmi kozod, ha hiszed, ha nem. Miattad aztan nem fogom visszaadni a diplomamat, arrol ne is almodj. Mit szamit, te mit hiszel? Ki vagy te? Senki.

    előzmény:
    *Diorella* (144)
    2014-11-01  21:45
  2. 2014. november 1. 22:00146.

    Te, a kulturalt??? Ez meg rossz viccnek is rossz. Ne izgasd fel magad, hogy en mit tudok, vagy mit nem, nem a te bizniszed. Torodj magaddal, soprogess a sajat portadon. Nagyon fdelporgetted magad. Legalabb sajat magadat ne hazudtold meg. babe.

    előzmény:
    *Diorella* (144)
    2014-11-01  21:45
  3. 2014. november 1. 21:53145.

    Te nem vagy normalis. A diplomam itt csung a falon. Lekopnal mar vegre rolam es eltunnel a feszkes fenebe. Csak hulye hiszi, amirol o nem tud es amit apro agyaval el sem tud kepzelni, az nem is letezik. Kopj le. Menj a fenebe.

    előzmény:
    *Diorella* (144)
    2014-11-01  21:45
  4. 2014. november 1. 21:45144.

    Látom az értelmezés még nem megy (vagy soha nem is ment?)... Soha nem akartam  egy külföldi topikba sem betolakodni és politikában az észt osztani az ottani lakosoknak és nem is szándékozom. Látom nem sikerült megértened az erre utaló  mondandóm lényegét. 


    Kérdezgetnem meg nem kell  a magánéletedről, te szórod el az életedről szóló kitalált meséket a topikokban. És még hogy te diplomát szereztél az USA-ban. Ha-ha-ha. Még a magyarral is gondjaid vannak, pedig ha 47 évesen mentél ki 15 éve, akkor még azt sem lehet mondani, hogy már 50 éve ott vagy, hogy már nehezen menne az  anyanyelv megértése.


    A banyóca, pofátlan, szemtelen, óvodás  stb. jelzőid meg szánalmasak. És úgy látszik magadból indulsz ki.  Képtelen vagy a kulturált beszélgetésre is. Ez is csak téged jellemez.


     

    előzmény:
    Sissi52 (143)
    2014-11-01  21:09
  5. 2014. november 1. 21:09143.

    Te rohantal nekem beszedes banyoca. Semmi szegyellnivalom sincs azonkivul, hogy ilyen arcatlan, pofatlan noszemely az utanfutom. Te akartal tolakodni a mi topikjainkba, nyugodtan betolhatod  a kepedet es oszthatod Amerikaban az eszt. En nem tiltalak ki. Kerdezgessel csak nyugodtan a maganeletem felol, valaszt nem garantalok neked, te kis szemte Lenke. Gyere, szivesen veszlek, mar mondtam, itt elek. Bar a pofatlansagodat tekintve eleve gyanakodsz, hogy itt teged nem vennenek szivesen. Valszeg igazad van. Kerdezd meg oket. Semmi szegyellnivalo nincs azon, ahogy idekerultem, babi. Felultem a repgepre oszt' idehozott. Na hat, hogy mik vannak. Fityiszt a szemtelen orrodra.  Teged tamadasnak? Tul sokat kepzelsz magadrol. Ki vesz teged komolyan? Viccnek is rossz vagy. Nos, el ne hidd mar magadrol, hogy te azt csinalsz,amit akarsz, meg nekem is megparancsolhatod, en mit tehetek, mit nem. Tenyleg vicces ovodas vagy.

    előzmény:
    *Diorella* (142)
    2014-11-01  19:50
  6. 2014. november 1. 19:50142.

    Majd megyünk, ha akarunk. És akkor majd kiderül, hogy mennyire szívesen veszik az ott élők.


     


    Javaslom, hogy olvasd el a 138-as hozzászólást, amit hozzám intéztél. Nem én voltam kíváncsi a magánéletedre, nem én vájkáltam, magadtól voltál beszédes. Nevetséges, hogy utána egy ilyen kérdést, ami arra vonatkozik, hogy hogyan kerültél az USA-ba, és ami nem a fizetésedre vonatkozik,  (amit magad abban a hozzászólásban azonban anélkül, hogy valaki is kérdezte volna megosztottál mindenkivel, vagy ahogy írtad: "Hogy magamrol beszeljek...") támadásnak vélsz és a másikat osztod, hogy vájkál. Talán szégyelled az utat, ahogy odakerültél? Egyébként meg nem ne te akard már megmondani, hogy hová menjek (ha már parancsolgatásról írsz). Oda írok, ahova akarok. Egyszerű, nem kell válaszolnod. Bár ez a kirohanásod is eléggé beszédes.

    előzmény:
    Sissi52 (141)
    2014-11-01  19:26
  7. 2014. november 1. 19:26141.

    Jo, gyertek ide, angolul forumozni. Mi szivesen vesszuk, ha nekunk osztjatok az eszt, ha mi nem birnank megbizkozni a sajat problemainkkal, es nektek jobb javaslatotok van, gyertek.


    Egyebkent nem eloszor vajkalsz a maganeletemben, meg egyszer mondom, torodj magaddal, semmi kozod hozzam. Egyekent sincs mar hozzad semmi kedvem, tunj el. Ne itt szemetkedj.


    Azt csinalok, amit akarok, semmi kozod hozza es foleg nekem te nem parancsolsz. Kopj le rolam. Csinalj te is amit akarsz felolem, engem nem erdekel. En azt eszem, amit fozok, nekem izlik.

    előzmény:
    *Diorella* (140)
    2014-11-01  19:11
  8. 2014. november 1. 19:11140.

    Egyet nem kellene elfejteni: nem az itt fórumozó, itt élő emberek mennek azoknak az országoknak a fórumaira, ahová az innen elköltözöttek elmentek. Majd ha Magyarországon élő emberek elmennek azokra a fórumokra és osztják az észt, hogy mit is kellene csinálni, mi a probléma azokban az országokban és azokkal az emberekkel, akkor jogosan fogjátok kikérni magatoknak, mint ahogy teszik itt az itt élők. Az olyan hozzászólások meg különösen jól esnek embereknek, amikor néhányatok azt mondja, hogy amit főztetek egyétek is meg. Nem mindenki ért egyet azzal, ami van, nem mindenki akarta ezt, viszont mindenki kénytelen elviselni azt, ami van, mert pár ezer ember nem tud változást hozni.


    Te egyébként úgy kerültél az USA-ba, hogy oda mentél férjhez?


     

    előzmény:
    Sissi52 (136)
    2014-10-30  17:54
  9. 2014. november 1. 19:01139.

    Akkor lennék elfogult, ha azt írnám, hogy a magyarok tökéletesek és minden rendben van. Nálad az, hogy valaki sokat iszik, vagy szutykos, az = azzal, hogy rossz ember? Attól, hogy az egyik nép kövérebb, jobban szeret táncolni, aludni, csak egy jelző, de nem az egész embert mutatja meg. Attól, hogy valaki iskolázatlan(abb) még lehet nagyon eszes. Azért a rossz emberség ennél szerintem tágabb fogalom. Itt is voltak, akik átgondoltan vették fel a hitelt, meg voltak, akik felelőtlenül, aztán az élet meg közbeszólt, mint sok más esetben. Ez van.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_397210 (137)
    2014-10-30  18:04
  10. 2014. október 30. 23:34138.

    Ezert kellene itt elned, vagy olyantol tajekozodnod, aki tudja, mi van itt, nem kosza hireknek dolni, jobbra, balra. Hogy itt mi van, na az a rengetegfele kisminden.Mar az maga sokk lehet, hogy egszsegbiztositas rengetegfele van. Minden munkahelynel mas biztositas van. Es olyan a biztositasod, ami az illeto munkahely benefits package-jaban van. Hogy magamrol beszeljek, nekem pl van olyan biztositasom, de meg sokkal tobbfelet is kotottem, hogy pl a munkahelyi biztositasnal, ha eltorom a labam, akkor apolnak otthonban,ha azt akarom,  meg kezelnek,amig meggyogyulok, ha hosszabb betegseg utne ki rajtam, akkor is apolnak. Ha a munkahelyemen valami paciensnek bajt okoznek, $4 million a liability insurance-om. Ha elpatkolok, a lanyomnak a munkahely egy evi fiztesemet fizeti plusz meg egyebek, temetes, stb.egyeb biztositasaim is vannak.  De temetesre is van biztositasom, mit mondjak meg. Van meg tobb. Auto meg hazbiztositas itt kotelezo. Hazban nem lakhatsz anelkul. Ha autora nem kotsz, ha elkapnak, marpedig elkapnak, akkor jo kis penzbirsag+ dutyi. Van egy volt szemet "baratnom", o Magyar ugye, hat lesd ki: a volt uratol orokolt 2.5 hazat, az egyiket eladta, a penzt magyarorszagi bankban orzi, esze agaban sincs dolgozni, o a szegeny, sir, ri, igy alig fizet a gazert, aramert, mindent megjavitanak neki ingyen,fillereket, mert szegeny szerencsetlen munkanelkuli. Munkat nem vallal el, egyszer vallalt el valamit, de egesz nap beszelgetett, es szoltak neki, hogy masnap mar ne jojjon. Neki ingyen van mindenfele orvosi biztositas, meg a haja tove is fajni szokott, azon tori a fejet, mije kene meg, hogy fajjon. Mi fizetjuk, akik dolgozunk,megis mit gondolsz, mibol van a penz? Ha nem tudsz az orvosnak fizetni nagy mutetert, havi reszletben raersz kifizetni. En az egyetemtol kertem diakhitelt, havi $50-al torlesztem,de csak az egyetem utan 6 honappal kezdtek kerni,hogy szedd elobb  magad ossze. Csak ugy mondom peldakent, mi ez a havi $4 ezer dollaros fiztesemhez kepest. Ami azert ennyi csak, mert mar nincs kedvem tobbet dolgozni, vagy tovabb torni magam a job munkahelyert, mert a mostani 2 percre van gyalog a hazamtol. Ilyesmik vannak meg meg masmilyenilyesmik. Ha megyek cipot venni, ha akarok, veszek vagy 5 parat tartalekba. Mar csak azert nem kell vasarolnom, mert mindenem megvan, amire szuksegem van. Ha meg kell, majd veszek. Itt nincs olyan, hogy mit szolnak. Ill van, csak kit erdekel? kerdezd meg autot. Pl az egyik munkatars, aki tegnap meg holnap jon hozzank, na neki 5 munkahelye van. Biztosan jol keres. En nem torom magam, minek. Ideadta a telefonszamat, megadom neked, hivd fel, ha nem hiszed, es meglatod, hogy egyaltalan nem latszat. Kosd fel a gatyad, jo nagypofaju fekete no.


     

    előzmény:
    *Diorella* (132)
    2014-10-30  15:08
  11. Torolt_felhasznalo_397210
    Torolt_felhasznalo_397210
    2014. október 30. 18:04137.

    Hát én pont nem vagyok elfogult. Van itt probléma bőven. Csak mint ahogy az itteni legelső hozzászólásomban is írtam, ne a külföldre települtek akarják már megmondani, hogy mi a hiba és mit kellene csinálni. Maradtak volna és csinálták volna. Ha meg nem, akkor ez a mi problémánk. Ha akarunk háborgunk, ha akarunk sírunk, vinnyogunk, nem kötelező "hallgatni". Viszont kár azt gondolni, hogy az USA-ban minden rendben van. Ami ott van, csak látszat.

    idézet:
    *Diorella* (135)
    2014-10-30 15:57:38

    Nem rosszabbak és felelőtlenebbek itt az emberek , mint máshol


    ezt írva nem lehetsz nem elfogult


    mert az emberek nem egyformák
    a ruszki részegesebb mint a magyar
    a magyar szutykosabb mint a német
    az indiai szutykosabb mint a magyar
    a kínai iskolázatlanabb mint a magyar
    a magyar linkebb, mint a német

    egy rahedli ilyet lehetne példának írni a mi a népekre nagyon jellemző

    előzmény:
    *Diorella* (134)
    2014-10-30  15:57
  12. 2014. október 30. 17:54136.

    Persze, hogy nincs minden rendben. De nektek sem kell segiteni, hogy minden szarra valjon abban az orszagban. Ki is keritek magatoknak. Azert, mi koszonjuk, jol vagyunk. Es nektek sem kell megaszondani, hogy itt mi van, mert egeszen pontosan ezt meg mi tudjuk. Ugy kb roviden ennyi. Hogyaszongyatok egyreszt aki itt el, az takarito, masreszt meg gazdag. Mi a francert lenne takarito, itt is van egyetem, en pl mar kettot kijartam,  miota itt vagyok. Gazdag meg mi a francbol lennek, abbol elek, amit itt keresek. Koszonom, nem panaszkodok, jol megelek belole. De nem hiszitek. Hat akkor ne, higgyetek, amit ti hisztek, hiszen ti jobban tudjatok. Ezt is, a  mi problemainkat, na meg a tieteket. A megoldas is ott van rogton a fejetekben, kezetekben. Akkora okorseg egymasnak tamadni. Attol mi oldodik meg? Ha nem vagytok senki velemenyere kivancsiak, mert magatoknak elegge el tudjatok igy is rontani, amit pedig nem lenne muszaj, nincs mas hatra, egyetek meg, amit foztok. Ti jobban tudjatok. En nem tudom, itt mi a latszat. Nekem van itt diplomam, jo allasom, hazat vettem, nevetseges kis tartozas van rajta. Havi dija rohej. Utazgatok, nincs hetkoznapi anyagi gondom. Tolem fuggott, jobb eletet akartam, lett is. Igaz, en sem hallgattam masra, mentem a sajat fejem utan a jobb eletem megteremtese fele, mert a beszolok csak visszahuztak. Az otthoniak. Batoritast csak az itteniektol kaptam, hogy meg tudod csinalni. Es meg. Ki mit foz, azt eszik. Ha azt hiszed, ez a latszat, meghivlak ide hozzam, nezz szet, es ne ilyen hulyekre hallgassatok, amit utolag lattam videon, aki idejott ket hetre, hazamenven mindenfele okorsegeket dumalt otthon meg hazudozott.

    előzmény:
    *Diorella* (134)
    2014-10-30  15:57
  13. 2014. október 30. 17:37135.

    Igazad lehet. Ugy nagyjabol enelce tanulmanyaimra meg egy keves igazi ismerosre alapozhatok. Az enelcesek azok ugye gazdagok meg kivalo peldanyok. Tehat ok ilyet nem. Semmit, ami rossz lenne. Hibatlanok.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_163973 (92)
    2014-10-28  15:04
  14. 2014. október 30. 15:57134.

    Hát én pont nem vagyok elfogult. Van itt probléma bőven. Csak mint ahogy az itteni legelső hozzászólásomban is írtam, ne a külföldre települtek akarják már megmondani, hogy mi a hiba és mit kellene csinálni. Maradtak volna és csinálták volna. Ha meg nem, akkor ez a mi problémánk. Ha akarunk háborgunk, ha akarunk sírunk, vinnyogunk, nem kötelező "hallgatni". Viszont kár azt gondolni, hogy az USA-ban minden rendben van. Ami ott van, csak látszat.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_397210 (133)
    2014-10-30  15:17
  15. Torolt_felhasznalo_397210
    Torolt_felhasznalo_397210
    2014. október 30. 15:17133.

    ÚGY írtam, hogy a felnőtt lakosok arányaiban
    igyekeztem el is magyarázni
    de egy fajtájával elfogult embernek nem lehet

    előzmény:
    *Diorella* (132)
    2014-10-30  15:08
  16. 2014. október 30. 15:08132.

    Miután te magad is írtad, hogy ott is sok a hülye, így nincs ebben semmi mosakodás. Csak ugye más azt nézni, hogy 10 millióból mennyi a hülye és más azt, hogy 316 millióból mennyi. És megint más úgy nézni a dolgokat, hogy az egyik papíron úgy csinálnak, hogy mennyi pénz van és még adnak, jólét van, míg a másik helyen már nem lehet úgy csinálni.


    Egyébként meg nem abban kételkedtem, hogy mindenre kiterjedő biztosítás van-e, mert van, miért ne lenne, csak érdekes, hogy több millió embernek nehéz ezt megfizetni, sőt még pár éve is arról szóltak a hírek, hogy több millió embernek egyáltalán nincs biztosítása. És kérdés, hogy ha lakást vesz és arra vállal hitelt, akkor mennyire tudja megfizetni a biztosítást. És ha meg baj van, akkor mennyivel felelőtlenebb, mint az, aki itt elveszíti a munkáját és nem tud tovább fizetni.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_397210 (131)
    2014-10-30  14:22
  17. Torolt_felhasznalo_397210
    Torolt_felhasznalo_397210
    2014. október 30. 14:22131.

    A rendesen valójában a mindenre kiterjedtet értettem, mert nem mindegy, hogy náthát kell kezelni vagy agyműtétet végrehajtani.


     


    a 300millió emberből ott is elég sok a hülye


     


    Na hát erről van szó. Nem rosszabbak és felelőtlenebbek itt az emberek , mint máshol, ezért tök felesleges örökké a magyarságot szapulni.


    Persze, hogy van fedezete. Minden országnak van, hisz ott vannak a termőföldek stb.. Csak ha valaki túl sok kölcsönt vesz fel, akkor előbb-utóbb az túlmutat a fedezeten. Utána már a hitelezőn múlik, hogy mikor viszi a fedezetet.

    idézet:
    *Diorella* (161)
    2014-10-30 13:12:13

    lehet nálam is nálad is jobban tudják az amcsi nagyokosok, meddig nyújtózhatnak

    az meg nem igaz, hogy mindenhol egyformák az emberek
    mosakodás amit írsz, csak fölösleges, mert a számok nem hazudnak
    mindenre kiterjedő is van, még fogra is
    ha jártasnak nem hiszed, akkor látogass el biztosítók oldalaira

    előzmény:
    *Diorella* (130)
    2014-10-30  13:12
  18. 2014. október 30. 13:12130.

    A rendesen valójában a mindenre kiterjedtet értettem, mert nem mindegy, hogy náthát kell kezelni vagy agyműtétet végrehajtani.


     


    a 300millió emberből ott is elég sok a hülye


     


    Na hát erről van szó. Nem rosszabbak és felelőtlenebbek itt az emberek , mint máshol, ezért tök felesleges örökké a magyarságot szapulni.


    Persze, hogy van fedezete. Minden országnak van, hisz ott vannak a termőföldek stb.. Csak ha valaki túl sok kölcsönt vesz fel, akkor előbb-utóbb az túlmutat a fedezeten. Utána már a hitelezőn múlik, hogy mikor viszi a fedezetet.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_397210 (129)
    2014-10-30  12:48
  19. Torolt_felhasznalo_397210
    Torolt_felhasznalo_397210
    2014. október 30. 12:48129.

    Aha. Csak ugye aztán ne legyen egészségileg nagyobb baja, mert akkor meg lehet, hogy az addig kifizetett házrészt/lakásrészt viszik a feje fölül. Vagy ezt a kérdést már megoldották? Már mindenkinek van rendes biztosítása? Egyébként meg nem nehéz olyan országban adni a lakosságnak (melyről már pár éve is azt írták, hogy az államadósság arányát tekintve Görögországhoz hasonlít) ahol nyomják a pénzt ha kell, kérnek Kínától ha kell. Csak hát ott is buták az emberek, csak élnek a mának, vagy aki átlátja az tehetetlen, mint itt, mert egy napon bizony Kína be fogja nyújtani a számlát rendesen.

    idézet:
    *Diorella* (158)
    2014-10-30 12:10:19

    rendes doktorbiztosítása mindenkinek lehet, csak ki kell fizetni

    aki azt képzeli, hogy vele nem történhet baj az ott is rábaszik, ahogy máshol is
    hány magyar autósnak van cascoja?
    kevésnek önként
    azoknak van akiket a hitelezőik rákényszerítettek
    a 300millió emberből ott is elég sok a hülye

    amerikának van fedezete a hiteleire, nem egy porszem ország
    a FDIC minden számlát biztosít 250ezer dollárig
    a kb. 6800 bank 7,2% ment csődbe a válságban

    DE olyan nincs, hogy időnként a férgese ne hulljon el, csak emelkedjen a gazdaság

    előzmény:
    *Diorella* (127)
    2014-10-30  12:10
  20. 2014. október 30. 12:47128.

    Tessék, válogass!


     


    Szegénykém, nem lennék a bőrödben. A folytonos önigazolás, hogy jól döntöttél, a beszámolási kényszer, hogy milyen jó dolgod van, lassan felőröl téged. Azon hogy szerinted minden magyarországi magyar hülye, még elnevetgetek, de az már klinikai eset, hogy szerinted a házasság is csak boldogtalan lehet. Milyen szar életed lehet, hogy ennyi keserűség gyűlt össze benned?


    Hidd el, nem üldöznek, nem akar téged mindenki bántani, nyugodj meg szépen.


    És fordulj szakemberhez. Egy pár jó beszélgetés biztosan segítene.


    Jobbulást!

  21. 2014. október 30. 12:10127.

    Aha. Csak ugye aztán ne legyen egészségileg nagyobb baja, mert akkor meg lehet, hogy az addig kifizetett házrészt/lakásrészt viszik a feje fölül. Vagy ezt a kérdést már megoldották? Már mindenkinek van rendes biztosítása? Egyébként meg nem nehéz olyan országban adni a lakosságnak (melyről már pár éve is azt írták, hogy az államadósság arányát tekintve Görögországhoz hasonlít) ahol nyomják a pénzt ha kell, kérnek Kínától ha kell. Csak hát ott is buták az emberek, csak élnek a mának, vagy aki átlátja az tehetetlen, mint itt, mert egy napon bizony Kína be fogja nyújtani a számlát rendesen.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_397210 (120)
    2014-10-29  11:25
  22. Torolt_felhasznalo_413693
    Torolt_felhasznalo_413693
    2014. október 30. 12:04126.

    Egyetértek!!!

  23. Torolt_felhasznalo_397210
    Torolt_felhasznalo_397210
    2014. október 30. 11:45125.

    volt egy ismerosom meg a regi rendszerben. mivel ingyen jegyuk volt evente egyszer kulfoldre is (MAV osok voltak)  . felultek a vonatra elmentek eszakra aztan at komppal Svedorszagba . megettek a magukkal hozott szendvicseket aztan a kovetkezo komppal /vonattal ugyanugy hazamentek.


    masnap a lakohelyuk tele volt a hirrel hogy "kiugrottunk Svedbe"

    idézet:
    Amarynda (153)
    2014-10-30 09:24:50

    jellemző


     

    előzmény:
    Amarynda (124)
    2014-10-30  09:24
  24. 2014. október 30. 09:24124.

    volt egy ismerosom meg a regi rendszerben. mivel ingyen jegyuk volt evente egyszer kulfoldre is (MAV osok voltak)  . felultek a vonatra elmentek eszakra aztan at komppal Svedorszagba . megettek a magukkal hozott szendvicseket aztan a kovetkezo komppal /vonattal ugyanugy hazamentek.


    masnap a lakohelyuk tele volt a hirrel hogy "kiugrottunk Svedbe"

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_397210 (123)
    2014-10-30  07:58

Címlap

top