Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Hivatali ügyintézés

mickamacka
Létrehozva: 2014. szeptember 26. 23:08

Üdv,


Az utobbi nehany honapban ugyintezesek egesz sorat eltem meg.


Volt dolgom kormanyablakkal, kormanyhivatallal, onkormanyzattal, anyakonyvvel, csatornazasi muvekkel..Isten tudja mar meg mivel.


Kozos bennuk,hogy SOHA, egyetlen alkalommal sem sikerult veluk sem elsore, sem otodjere, sem fel nap elteltevel telefonon beszelni. Sikert altalaban a 3.-4. napon arattam, de a Kormanyhivatal viszi a palmat: oket egy het alatt sem sikerult elernem:) Szemelyesen pedig kirugtak:D ...negyszer annyi ideig probalt elkuldeni,mint amennyi ido alatt vegul is tisztaztuk az ugyet :) 


Ha vegre megis sikerult elerni vkit telefonon egy akarmilyen hivatalban, vagy konkret ugyintezot kerve, SOHA, egyetlen alkalommal sem tudott elsore az aktualis ugyintezo nekem erdemben tajekoztatast adni...rosszabb esetben felretajekoztatott.


Elvileg az illetekes,vagy keruleti kormanyablak egy anyakonyvi ugyben barmikor el tud igazitani...nem sikerult.


Szerettem volna megtudni,miert nem erheto el az adott ugyintezo telefonon (egesz nap,napokon keresztul!!!),nem helyettesíti senki ot,nincs ugyeletes telefonos, de minden alkalommal azt a valaszt kaptam,hogy lehetetlen,hogy valaki ne vegye fel a telefont es oket "minnnndig" el lehet erni.


Most azt szeretnem megtudni, miert van az,hogy ma,Magyarorszagon ennyire link a kozigazgatas?


Azt lattam,hogy facebook-oznak a kolleginak a Kozig.Hivatalban munkaidoben,de hogyan lehet ez?! Dolgoztam Polg. Hiv.-ban,kozig-ban, ... ilyen nem tortenhetett meg, de ezek szerint nekem voltak "rossz" munkahelyeim!


Erdekelne,masok hogyan latjak a mostani "rendszert"! Hasonlo elmenyekkel kuzdenek mas ugyfelek is,vagy csak nekem nem sikerul ugyet intezni?


Arrolmar nem is beszelek,hogy szinte kovethetetlen,hogy egy ugyirat eppen hol tart...iktato szam stb segitsegevel sem lehet felvilagositast kerni kisebb harc nelkul.


Arrol sem beszelek bovebben, hogy egy het alatt sikerult kideritenem,egy adott ugyben kinek van hataskore...egyik hivatalbol a masikba...nem eppen hetkoznapi ugy,na de hat nah :)


Tudom,sok a munka,de nekunk is ert a nyakunkig az ugyirat es ha csorgott a telefon, mindig felvettuk,sokszor ebedszunetben is es nem dobaltuk az ugyfeleket,mint egy forro krumplit!


Hova tart ez a rendszer?! Az is egy dolog,h a Kormanyhivatal kapcsolati alapon verbuvalodott, de ennyire szemermetlenul ellinkeskedni,foleg,hogy most jott letre...

  1. 2014. október 1. 13:1128.

    Nem is azert irtam, csak nekem annyira tetszett, ahogy a dolgaimat inteztek.


    Söt tavaly, amikor otthon voltam, magamnak is kellett uj utlevel, oké a sügösségi pénzbe kerül, de olyan pillanatok alatt megvolt, söt meg sms-t is küldtek, hogy mehetek az utlevélért.

    előzmény:
    1pestmegyei (27)
    2014-10-01  12:48
  2. 2014. október 1. 12:4827.

    alapvetően hisztis műtyúk, lételeme a veszekedés.

    előzmény:
    Sushi (26)
    2014-10-01  10:00
  3. 2014. október 1. 10:0026.

    Akkor, hogy még egy infot kapjál: Németországból hivtam fel elöször az okmányirodát, elsöre sikerült elérnem öket. Felvilagositast adtak mindneröl.


    Aztan a központi okmanyirodát Pesten, idöpontot kertem kb 10 perc alatt megvolt.


    Masnap modositanom kellett az idöpontot - ujra telefon, elözö idöpontot törölni, uj idöpontot kerni, szinten kb 10 perc volt.


    Es nagyon kedvesek voltak,


    Ez az okmanyirodai resz.


    Anyakönyvi reszen halaleset miatt vettek fel a hagyateki leltart, es miutan a szüleim halala között 3,5 honap telt el, a hölgy azonnal magatol felajanlotta, hogy egybe veszi a ket hagyatéki eljárást.


    Minden alkalommal kedvesek és elözékenyek voltak. 

    előzmény:
    mickamacka (22)
    2014-09-28  23:26
  4. 2014. október 1. 09:4125.

    Te!


     


    ugyan nem tudom, mire valaszoltal, de ugye kínai bugyiboltban vagy elado?!


     


     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_383651 (24)
    2014-09-29  08:18
  5. Torolt_felhasznalo_383651
    Torolt_felhasznalo_383651
    2014. szeptember 29. 08:1824.

    Te!


     


    Ugyanaz a helyzet pepitában ha magánvállkázról beszélünk.


    Megtesszük amit lehet a nyafogós, kekeckedő  vásárlónak.


    De ez  céges viszonylatban is így van, és ha  nem létkérdés nyakába venni a vállalkozásnak egy állandó  problémázó gerinctelen vásárlót, akkor   nem tesznek meg mindent, mert senkinek sem  hiányzik az ilyen felfogású ember, mint te is.


    Mégis miért?!


     


    A korrektség mindkét féltöl elvárható magatartás.Nem csak a másik oldaltól.


     


    No, de úgysem érted, nem is kívánható ez el tőled............


     

    előzmény:
    mickamacka (22)
    2014-09-28  23:26
  6. Torolt_felhasznalo_383651
    Torolt_felhasznalo_383651
    2014. szeptember 29. 08:1223.

    Amilyen az Adjon Isten olyan a Fogadj Isten!

    előzmény:
    mickamacka (21)
    2014-09-28  23:17
  7. 2014. szeptember 28. 23:2622.

    Itt elhiszem, hogy jo neked, mert hasonszoruekre akadtal, finom, langyos kenyelemben ertelem nelkuli egyetertes, hosszu kozos mulatozas, nevetgeles olyanon, amit nem ertesz...irigylesre melto az a konnyed ostobasag, amiben evekig el lehet lebecolni kulonosebb ellenallas nelkul.:D A szellemi igenytelenseg muveszete... aztan neha jon valaki, akinek tatva marad a szaja, akkor a baratnok elokerulnek es mehet tovabb a moka es kacagas... lehet igy is elni, csak hat keves az etel, a tiszta levego es a viz (ezt a reszet sajnalom)... nem mindenki erdemli meg. Pazarlo egy vilag ez,ha nem valogatja meg, kit erdemes taplalnia es kinek erdemes szaporodnia.


    A topic hasznos volt. 


    Koszonom az elmenyt.


     


     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_383651 (19)
    2014-09-27  19:58
  8. 2014. szeptember 28. 23:1721.

    Nem olvasom lejjebb,mert mar Te is kivered a biztositekot.


    Te tenyleg ilyen nehez felfogasu vagy,mint amit folyamatosan kommunikalsz magadrol,vagy csak divatbol jatszod a hulyet?:DD


    olyanok, amilyenek a betérők..........


    Telefonos ugyintezes,cicukam, telefonos! 


    Tul nagy itt a homaly es keves a feny. Akad, de keves.


    Nem hittem, hogy rogton az elejen leragad a beszelgetes.... ezert zartam rovidre a topicot, mert ez igy eleg kemeny :DD Azt is nehez elmagyarazni,hogy telefonos ugyintezesrol beszelunk...tele a szoval a nyito! :DD


    megkerdojelezem az erettsegit is. Ott van szovegertes es szovegertelmezes.


    Ti mind a kettonek hijan vagytok. 


    (a carpal tunnelesnek uzenem: a felsleges mutet elutasitasabol  nem kovetkezik egyenesen a betegseg fennallasa, csak annak,akinek egyaltalan nincs logikai keszsege es IQ-ja sem veri arrogansan a plafont. Gondoltam, szolok,azert annyira ne legyen buszke magara.)


     


     


     


     


     


     


     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_383651 (19)
    2014-09-27  19:58
  9. 2014. szeptember 28. 17:0820.

    Két éven belül kb. 4 ügyintézés, 4 fajta ügyben, Aszód, Kormányhivatal, minden alkalommal interneten időpont foglalva, kb. fél órát tett ki a teljes ügyintézés, sor nuku, amikorra volt időpontunk, akkorra fogadtak is bennünket, előtte internetről lenézve, mi kell hozzá, egyszer kellett telefonálni, mert nem pont az a megnevezésű okmányunk volt, amit feltüntettek a neten, a telefont felvették, tájékoztatást nyújtottak, szóval én maximálisan elégedett vagyok az ügyintézéssel. Minőséggel, gyorsasággal, szakértelemmel egyaránt.

    előzmény:
    mickamacka (1)
    2014-09-26  23:08
  10. Torolt_felhasznalo_383651
    Torolt_felhasznalo_383651
    2014. szeptember 27. 19:5819.

    Ezt akár én is írhattam volna.Pontosan így gondolom én is.


    És nézd meg, kamu volt az egész, mindenképpen be akarja bizonyítani hogy minden vacak, semmi nem jó.Erre kellettek a vélemények, és ki is hámozta belőle a nagy semmit.


    Nem érdekes, csak az a baj, hogy ilyenek miatt nincs idő semmire a hivatalokban.


    Ez tipikusan oylan fazon, akinek mondhatsz bármit, nem képes felfogni.Mikor mindent elmondtál neki, kimegy és panaszkodik hogy  milyenek az ügyintézők.


    No, olyanok, amilyenek a betérők..........


    Selejtes agyúval sehol nem menenk  semmire.

    előzmény:
    1pestmegyei (14)
    2014-09-27  14:42
  11. 2014. szeptember 27. 19:1918.

    A velemenyekre egy,a Ferjemmel kotott fogadas miatt volt szuksegem. 


    Csak nehany eleg volt ahhoz,hogy kideruljon, Nektek tenyleg minden igy jo, ahogy van vagy latjatok a problemakat,amelyekkel "hus-ver ismeroseink" is talalkoznak....tagadas lesz, direkt ellentmondas, csakazertis, vagy jon ami tenyleg van a valosagban? 


    Mivel a pol-gazd-tarsadalmi helyzet sok kinn elot aggaszt (es segit a dontesben, hogy maradjanak) es sokszor tema nalunk ( a teny, hogy nincsenek rendjen a dolgok), igy jott a gondolat, "csinajjunk egy felmerest!"


    Nos, egy hozzaszolo utalt ra,hogy itthon elokent igenis tapasztalni a problemakat....ennyi.


    Meg egyszer koszi az egyuttmukodest.


    UI.: a sztorik valosak, az utolso sorig, nem volt atveres,sok bosszankodas, uresen csorgo telefonokon vagyok tul es bevallom, nehez -mosolyogva- ugyet intezni ugy, hogy a hivasomat a masik oldalon nem fogadjak. Igy az agressziomat sem igazan tapasztalhatjak,hiszen nincs,aki hallja :DD A santito logikara itt gondoltam... tobbek kozott.


    Summa summarum, felmeresunk osszegzesekent:


     


    1 azert nem vettek fel a telefont egy hivatalban sem heteken at,mert bizonyara agressziv voltam es megereztek. 


    2 Agressziven intezek ugyet, hiszen itt is agressziv voltam,mikor nem akartam megmuttetni a csuklomat egy joakaro tanacsara.


    Ez a 2 volt logikai eszmefuttatasunk csucspontja :D


     


    Koszonom,


     


    Udv

    előzmény:
    mickamacka (1)
    2014-09-26  23:08
  12. 2014. szeptember 27. 18:5217.

    Szted agressziv voltam az alagut szindromas topicban,ahol majd' megeroszakolt semiramis a mutetjevel. 


    Mas is volt abban a topicban- nemcsak ez a liderc -akinek a kezem teljes gyogyulasat igazabol koszonhetem,uhogy nem muttetem meg! 


    A segito hozzaszolot egy szora sem meltattak a tobbiek, csak semiramis amokfutasat erositettek...a joindulatu hozzaszolok! Miert nem lepodom meg...


    Gratulalok az itelkepessegedhez!


    Mutesd meg, hiszen az joindulatu segitseg volt! Mutesd csak meg!


    Megerdemled, hogy egy holdkoros adjon Neked tanacsot,semiramis szemelyeben!


     

    előzmény:
    eda-1952 (16)
    2014-09-27  17:18
  13. 2014. szeptember 27. 17:1816.

    Ha csukló alagút szindrómád van, akkor nem felesleges a műtét, mert csak rosszabbodik..(( Tudom, mert most nekem is van, viszont nem műttethetem meg, mert utána gipszbe tennék és azt nem engedhetem meg magamnak. Van 1-2 klinika, ahol állítólag injekcióval rendbehozzák, viszont az drága. Addig törődj vele, amíg nem késő.


    És ha legközelebb valami hivatalos ügyet intézel, próbáld meg mosolyogva és kedvesen...akkor is ha sürgeted. Meglátod, megéri.

    előzmény:
    mickamacka (12)
    2014-09-27  14:16
  14. Torolt_felhasznalo_918134
    Torolt_felhasznalo_918134
    2014. szeptember 27. 14:5615.

    Ehez hasonlot en is tapasztaltam most amikor utolso alkalommal intezkedünk a Jarasi Hivatalban Miskolcon.A hölgy akkor tenyleg erejen felül igyekezett a dolgokat megoldani,es nagyon kellemes legkörben törtent az ügyintezes.,nemcsak az igyekezete,hanem a közbeni kellemes beszelgetes miatt is,raadasul mar a munkaideje is lejart közben,de meg a mi ügyünket befejezte.Egyebkent a Jarasi Hivatal Miskolcon majdhogynem kifogastalan ügyintezest nyujtott nekünk minden alkalommal.


    Ezt ellensulyozando,az anyakönyvvel foglalkozo reszlegen voltak azert kellemetlen tapasztalataink,de a vegere azert szerencsere ott is jol sült el a dolog.

    előzmény:
    1pestmegyei (14)
    2014-09-27  14:42
  15. 2014. szeptember 27. 14:4214.

    Állami hivatalban dolgoztam jó pár évet.


    Nagyon udvariasnak, segítőkésznek kellett lenni, nem esett soha nehezemre, szívesen vállaltam és csináltam. Az SZMSZ -ben megfogalmazottakon túl az osztályvezető olyan kívánsággal élt, hogy tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy a bejövő ügyfél elégedetten, az ügye elintézésével távozzon.


    Meg is tettünk mindent, ez természetes volt számunkra.


    Lelkiismeretes ügyintézés volt, az ügyfeleket átkísértük a másik irodába, ha olyan adódott hogy nem tartozott ránk az ügy.Ha valakinek extra kérésde, kérdése volt, kitöltöttük  nekik a nyomtatványokat, segítettünk neki az iktatásba vinni és még ezer segítség volt, nem volt ellenünkre.


    De amikor ilyen  nagy mellényű, a kákán is csomót kereső és piszkos beszédű némber beszédült hozzánk, akkor csak azt csináltuk meg amit muszáj volt.


    Természetesen udvariasan és mindenféle kommentár nélkül.


    Viszont ennél többet nem.


    Tudod ha ilyen mosdatlan a szád, akkor csak annyit lehet mondani drága topikindító, hogy basszál egyedül!!!!!!!

    előzmény:
    mickamacka (1)
    2014-09-26  23:08
  16. Torolt_felhasznalo_918134
    Torolt_felhasznalo_918134
    2014. szeptember 27. 14:3013.

    Annyit hozzatennek a statisztikadhoz,hogy Nekem-Nekünk is vegyes tapasztalataink voltak az ügyintezessel Magyarorszagon.Telefonon minden alkalommal keszsegesek es kedvesek voltak ( meg akkor is amikor fogalmuk sem volt az adott temarol), szemelyes ügyintezesnel voltak azert kimondottan durva dolgok,de voltak nagyon pozitivak is.Nekünk egyebkent azota az ügyintezesünk azota jelentösen lecsökkent,ui. augusztusban volt szerencsenk leadni az okmanyainkat es hivatalosan is kivandorolni Magyarorszagrol,azota csak az utlevelünk igazolja hogy magyar allampolgarok vagyunk,azok csereje pedig meg par evig nem esedekes.


    Egyet azert elarulok: Felemelö erzes volt leadni a magyar szemelyi igazolvanyt es lakcimkartyat,meg kitölteni a kivandorlasrol szolo nyilatkozatot, mindharmunknak.( Kisfiamnak szerencsere nem kellett,mert ö itt született,öt nem is anyakönyveztettük Magyarorszagon).

    előzmény:
    mickamacka (12)
    2014-09-27  14:16
  17. 2014. szeptember 27. 14:1612.

    Megnevettettel:) a logikad kisse santit, de a Te hsz-ed tetszett a legjobban.


    Koszonom a figyelmet, megkaptam a megfelelo vlaszokat, ennyi hsz bar nem hoz reprezentativ eredmenyt,de egy altalanos kozhangulatot megis tukroz.


    UI.: nem mutettem meg a kezem feleslegesen.


     


     


     

    előzmény:
    eda-1952 (11)
    2014-09-27  13:01
  18. 2014. szeptember 27. 13:0111.

    Kívülről így látszik: te az agresszív ügyfelek közé tartozol. Érdekelne, ha nem lehet bejutni, akkor hogyan láttad, hogy az ügyintézők neteznek? Légy erős, akár dolgoztak is közben, még ha te azt láttad csak hogy facebook-oznak... Aztán meg: külföldön élsz, anyakönyvi ügyről beszélsz, tehát házasságot, vagy gyerekszületést intéztél, ami nem két nap. Mi több, nem is helyben csinálják, s ha háborogsz rajta, ha nem, ott helyben nem tudják megmondani neked, hogy a központiban hol tartanak éppen, mikor kerül sorra a te ügyiratod. Ha mindenki megkérdezné, meg lehetne kettővel szorozni az ügyintézési napok számát.
    Hogy türelmetlen vagy és agresszív a segítőkkel szemben is, arra pont mostanában jöttem rá, amikor alagútszindrómás topikot kerestem. Megoperáltattad, vagy még mindig hagyod fájni?


    Ezt sem tudom hogy láttad, de a stílusod kritikán aluli...biztos, hogy a "kiscsaj" olyan "hülye, mint a valag"..? "A telefont kezelo"kozpont" terme pedig egy asztalbol all egy nyomtatoval es olyan hulye a kiscsaj,mint a valag." Te miniszterhelyettes vagy ott kinn, ahol élsz?

    előzmény:
    mickamacka (5)
    2014-09-27  12:09
  19. 2014. szeptember 27. 12:3410.

    Szerinte mindenki hülye, csak ő helikopter..

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_979457 (7)
    2014-09-27  12:29
  20. 2014. szeptember 27. 12:349.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_979457 (7)
    2014-09-27  12:29
  21. 2014. szeptember 27. 12:348.

    En az utobbi idoben 3- szor ugyinteztem, mindannyiszor nagyon gyorsan ment es gordulekenyen.


     

    előzmény:
    mickamacka (1)
    2014-09-26  23:08
  22. Torolt_felhasznalo_979457
    Torolt_felhasznalo_979457
    2014. szeptember 27. 12:297.

    Ha élőben is úgy nyilvánulsz meg, mint az itteni hsz-eidben több topikban is, akkor ne csodálkozz, hogy úgy állnak hozzád, ahogy. Ha úgy tekintesz az emberekre, hogy mindenki csak a seggét vakarja, hülye, alkalmatlan, stb. 


    Amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten.

    előzmény:
    mickamacka (5)
    2014-09-27  12:09
  23. 2014. szeptember 27. 12:286.

    dézsavű érzésem van..


     


    Ez a "hivatali fészbukkozás" már többször előkerült - szokásos hétvégi gumicsont topik.


     


     


    Intézd online, ügyfélkapun keresztül! Ki sem kell tenned a lábad a lakásból.


     


     

    előzmény:
    mickamacka (1)
    2014-09-26  23:08
  24. 2014. szeptember 27. 12:095.

    Mi sem elunk itthon s pont azert,amit Te is irsz: mert nem mennek flottul a dolgok.


    Nem kivanom dicserni a kinti "rendszert", nem az a lenyeg, h ott minden gyors es egyszeru, nem panaszkodhatok, hanem ez az itthoni nem tudom,hova vezet. Nem azt kell dicserni, mert az ugy nomralis,hanem EZT kell kritikaval illetni!


    Annak orulok, hogy vegigharcoltam a hivatalokkal, vege, egy ideig nem teszem, csak az a megdobbento, hogy szerintunk ez pofatlanul szemtelen... de szemrebbenes nelkul megy a gyakorlat es az ember arcaba mondjak, asse tuggyak mirol beszelek... en ertem,kenyelemfeltes...persze felelossegrevonas ugyan kitol lenne,ha az irodavezeto sem erheto el?! Emailezgessek,egy "gyors" telefonos egyeztetes helyett?! Non sense.


    Az anyakonyv a hatarozat elkeszultetol   szamitott vmivel tobb,mint 2 hetig ult az ugyon, annak ellenere,h erdeklodtem,h kesz-e...azt mondtak, meg nem...a keltezes termeszetesen utolag arulkodott. Utolag jott a mail,hogy kesz az ugyirat, nem ertek el telon, ami termszetesen nem igaz, de fedve voltak,hogy "ok idoben probaltak"... Dobbenet volt.


    Az okmanyirodak ez alol kivetelnek szamitanak, ott dolgoznak....de hat az a "legalja" egy Polg.Hiv.-nak...ott dolgoznak,mert akad munka dogivel.


    Ott,ahova mar "nehezebb bekerulni",ott a legszemtelenebbek az ugyintezok...igy jellemeznem. Seggvakaras, facebook,forumozgatas, kijarogatas, bevasarolgatas, kenyelem a kobon...az ugyfelek szeme lattara... es persze mondva van: nem negyednegykor kell telefonalgatni,ha 4kor vege a munkaidonek.... igen,9ig ne,mert kaveznak, 11-12-ig mar ehesek,1-2ig emesztenek, haromtol keszulnek haza. A maradekban probalkozhatok... meg is tettem...eppen "hazon kivul" volt.


    A kormanyhivatali kolleginaval a mai napig nem sikerult beszelnem, talan nem is letezik. A telefont kezelo"kozpont" terme pedig egy asztalbol all egy nyomtatoval es olyan hulye a kiscsaj,mint a valag. Vele beszelni agyhalal es felesleges idopocsekolas. 


    Nekem mindegy, de ez szegyen...es nem Europaba vezet ez az ut,hanem Romaniaba...vagy Isten tudja, hova.


    Kerdes, rendben van-e ez igy es par ev mulva hova sullyed meg ennel is jobban...mert hogy van benne dinamika- pontosabban egy visszafejlodes-, az biztos.


     

    előzmény:
    asztanaviszta (4)
    2014-09-27  10:27

Címlap

top