Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Eltitkol a szülei elől!

Chilly222
Létrehozva: 2014. szeptember 14. 15:10
Sziasztok! Az mennyire gáz, hogy a felnőtt férfi ismerősömmel a szülei miatt halasztódik a tali, mert engem eltitkol a szülei elől??! Ennek következtében hogy még véletlenül se fogjanak gyanút azt se szándékozta elmondani a nála tanyázó szüleinek, hogy "anya, apa, nem érek rá egész nap, mert más elfoglaltságom van "
azért tart titokban ennyire és azért várat meg, mert nehogy a szülei faggassák, hogy honnét ismert meg vagy mit akarunk egymástól! Mit gondoltok erről?
  1. 2014. szeptember 17. 01:4855.

    Epp hogy abszolute nem biztos, ha az anyjaval kedves, a felesegevel is az lesz.


    A tulzo peldak szemleletesek, arra jok.

    előzmény:
    Nikita 666 (44)
    2014-09-15  16:54
  2. 2014. szeptember 16. 19:4754.

    Nem, a lányoknál nem kiskamasz kor, hanem a nagykamasz kor végén történik a leválás. Odáig meg akarnak felelni a szüleiknek, környezetüknek. De amint ráébrednek a nőiességükre és arra hogy ezt fel is tudják használni, a leválás nagyon gyors, és épp ezért problémamentesebb. Ők, a lányok, jobban ragaszkodnak.


    Kivételek persze mindig akadnak.


    És náluk legtöbbször apuka a probléma forrása, anyuka megértőbb. Amikor elkezdődik a leválás, akkor a legtöbb anyuka segít is a leánynak, öltözködési tanács, fodrász, smink ... ha egészséges a kapcsolatuk. Ha egészségtelen, akkor a fiúkéval ellenkező hatást érnek el, lehúzzák a lányukat. Rátelepszenek, de másképpen mint a fiúra.

    előzmény:
    turrita75 (52)
    2014-09-15  21:36
  3. 2014. szeptember 16. 19:3953.

    Én is kaptam egy hasonlót tünetekkel megáldottat de jóval enyhébb kiadásban.Szívós munkával és nagy beleérző képességgel kikezeltem.


    Kezdve ott, hogy elmentünk valahová, és jött a telefon hogy hogy vagyunk, mit csinálunk, mikor megyünk haza. Hát hoppá. Legközelebb én hívtam szinte fél óránként, hogy ő hogy van, mit csinál, és menjünk-e haza.Ezt később megbeszéltük, hogy ez így egyikőnknek sem jó. Amitől a falra másztam, hazamentem, és szinte már az ajtóban leadta nekem az étlapot, mire letusoltam már a melegített étel ott volt az asztalon, de még ki is sétált a konyhába amikor ettem hogy megtaláltam-é?Ja, ja. Mostanra eljutottam vele odáig, hogy óvatosan megkérdezi éhes vagyok-e, és ha nem felel meg a kaja, akkor a hűtőben találok valamit. Jelenleg a feketebors ésszerűtlen szórásáról próbálom leszoktatni. Elmeséltem neki, hogy a szakácsoknak azt tanítják, ha nem találják el a kaja ízét, akkor borsozzák meg. Vette az adást, főleg attól hogy nem ettem meg a mi csípett. Ha pedig arra bíztat hogy valamit ami neki nem tetszik, mondjam el a fiának hogy másképp csinálja, akkor csak annyit mondok hogy felnőtt ember, azt tesz amit akar és ahogy jónak látja. És te nevelted, szerintem nagyon jól. Két legyet egy csapásra, el is csitítottam, és fel is turbóztam.


    Anyósokat tudni kell kezelni. bele kell gondolni, hogy valamikor nekik is volt anyósuk, és lehet hogy hasonló helyzeteket éltek át.


    Végig kell őket hallgatni, sűrűn bólogatni, és akkor elvannak nyugiban. Az a legrosszabb, ha valaki a társát is belevonja, hiszen az a szerencsétlen két tűz közé kerül.

    előzmény:
    Lillaréka (50)
    2014-09-15  20:26
  4. 2014. szeptember 15. 21:3652.
    Nikita666: Nagyjából egyetértek, kivéve, hogy szerintem a lányoknál inkább többnyire sokkal korábban, és problémamentesen zajlik a leválás. A lányokra annyira nem is szoktak annyira rátelepedni, ők nem is annyira fontosak.
    előzmény:
    Nikita 666 (47)
    2014-09-15  18:06
  5. 2014. szeptember 15. 21:3251.
    Chilly222: Kérdésben a válasz. Lehet, hogy a szülők belemásznak egyszem fiúk magánéletébe, és baromira nem veszik a lapot, hogy itt már leválni kéne, és hagyni, hogy élje az életét - felnőtt ember. De nem, nekik még az ő kis tündibündijük.
    Úgy gondolják, mindenhez közük van.

    A haverod vagy túl udvarias, és nem mutatta meg a határokat, vagy önállótlan.
    Az ilyen szülők bármiféle hölgyeményt látnak szemük fénye közelében, rögtön teszik a megjegyzéseket, jönnek a kéretlen tanácsok. A haverod úgy gondolja, hogy a szüleinek semmi közük sincs ahhoz, kivel lóg. Sejti, hogy nem jönnétek ki túl jól - nem akar kellemetlenséget se nekik, se neked, se magának.

    Meddig normális? Mindenkinek mások a határok. Ez az ő meccse a szüleivel, én a helyedben igyekeznék kimaradni belőle - a haver is ezt szeretné - én tiszteletben tartanám. Ha nem tud leválni, akkor ő szívta meg - de mivel ő csak haver, még csak nem is közeli barát, nincs közöd hozzá.
    előzmény:
    Chilly222 (1)
    2014-09-14  15:10
  6. 2014. szeptember 15. 20:2650.

    Nagyon jól fogalmaztál  jól összeszedted

    nap mint nap olvasni ilyesmit az nlc-n is..


    az anyósos topikok tökéletes  összefoglalása.

    előzmény:
    Nikita 666 (49)
    2014-09-15  18:44
  7. 2014. szeptember 15. 18:4449.
    Egy férfi életében általában két az életét meghatározó nő van, az egyik az édesanyja, a másik a társa. Az anyukák a saját üres kis életük kitöltésére használják a fiuk feltétlen szeretetét. Megpróbálták a férjükkel is de totál csőd, így a fiú gyerek szív. Irányítják, ellenőrzik, megmondják hogy mi a jó neki, megkérdőjelezik a döntéseit. A saját fontosságukat fitogtatják, mert ugye mi lenne a kisfiukkal nélkülük. Ezek az anyukák mondják fennhangon, hogy a gyerekük az életük értelme. Büszkék a sikereire, és lelkileg nyomorgatják, zsarolják ha valami nem sikerül neki. A fiú pedig nem veszi észre, hiszen mindig megkapja, én vagyok az anyád, ennyi és ennyi áldozatot hoztam érted. Így a fiú azt gondolja, ameddig él, szót kell fogadnia anyukának.
    Ha emellé felnőttkorában kap egy hasonló kaliberű nőt, aki megmondja neki hogy mit tegyen, kérdőre vonja (akát az anyja miatt is), és ellenőrizgeti,a férfi egy idő után jó esetben felébred és elmenekül mindkettőtől.
    Ha viszont kap egy megfelelő nőt, aki nem nyaggatja és felnőttként, partnerként kezeli, a férfi látni fogja a különbséget és saját magától leválik az anyukáról.
    Idő kérdése, és hosszú folyamat. De csak leváltan lehet megfelelő partnere a nőnek, és apja a leendő gyerekének. Ha ez a folyamat nem következik be, a saját gyerekét sem tudja kezelni, hiszen még őt is kisfiúként tartja számon az anyukája.
    A leválás pedig nehéz, az anyukák lelki terrorban tartják a fiukat, nem ritka az sem hogy betegséggel, öngyilkossággal fenyegetőznek. Előfordulhat hogy váratlanul felhívják a fiút, aki nem veszi fel a telefont, és csak másnap kerül elő egy kellemes éjszaka után. Anyukát pedig hideg vizes borogatással a mellkasán, és nyugtatókkal megtömve találják, aki azt pihegi hogy aggódtam miattad, rémeket láttam, miért nem hívtál???


    Lehet hogy ezt a többiek cáfolják, de így van. Sok anya a saját fiát teszi tönkre, felesleges aggódással. Pedig egy anya ha biztos önmagában hogy jól nevelte a fiát, az képes az elengedésre. Ugyanúgy aggódik, de ezt az aggódást nem kéretlenül vágja a fia fejéhez, és főleg nem látványos szenvedéssel adja tudtára.
    előzmény:
    Chilly222 (48)
    2014-09-15  18:18
  8. 2014. szeptember 15. 18:1848.
    Köszönöm az értelmes kommentet. :D Még ha nem is volt túl pozitív. :)
    előzmény:
    Nikita 666 (47)
    2014-09-15  18:06
  9. 2014. szeptember 15. 18:0647.
    Engedd hogy ő bírkózzon meg a feladattal. Anyuka nem engedte felnőni, most te sem hagyod?Ez legyen az ő saját kis problémájuk, ne avatkozz bele, ne is szidd az anyukáját. Csak viseld el, ennyi.

    A leválasztást pedig mindig az anyának kell elkezdeni, kiskamasz kortól egyre nagyobb teret engedve a fiúgyereknek. A lányoknál későbbi ez a korhatár. Gyereke válogatja, ha hüle nyámnyila a kölök, akkor mindig ellenőrizgetni kell. De az ilyen gyereket is az anyukák basszák el.

    előzmény:
    Chilly222 (45)
    2014-09-15  17:19
  10. 2014. szeptember 15. 17:2646.
    A szeretjük egymást idézőjelben meg véletlenül se a szerelmet vagy a szerelmeskedést jelenti.
    előzmény:
    Chilly222 (45)
    2014-09-15  17:19
  11. 2014. szeptember 15. 17:1945.
    Dehogy nős!! Csak itt sokan nagyon okosak és kitalálták, hogy nős és a szeretője vagyok vagy hasonló. Közbe nem is azt kérdeztem hogy mondják meg mit gondol a pasi, mert azt köszönöm szépen, én, mint közeli ismerőse jobban tudom! :DDD Azt nem tudják megmondani mikortól hátrány ha valaki a mindenlében kanál anyját nem képes lerázni. mert hát nem képes.

    De ahhoz képest hogy nős és az eltitkolt szeretője vagyok, elég nyiltan "szeretjük" egymást a testvérei és a haverjai előtt :D
    előzmény:
    Sissi52 (42)
    2014-09-15  12:49
  12. 2014. szeptember 15. 16:5444.
    De igaz.
    Viszont ha a bátyád és az édesanyátok közötti kapcsolat egészségtelenül szoros, akkor a feleség zavaró momentum.
    Ha pedig édesanyátok egy etalon, a feleség pedig hozzá mérve jóval kevesebb és érzelmileg sem kötődik hozzá úgy a bátyád mint anyukátokhoz, akkor szidalmazza az asszonyt.
    Ha egy férfi durva az édesanyjával, akkor a feleségével is az lesz, azt szokta meg. Viszont ha szépen, udvariasan beszél, akkor biztos hogy a feleségével is kedves lesz. A túlzott anyucikázás és a sorozat gyilkos példa nem jó, kirívó esetek. Nem ritka, de nem ez az általános. Sőt, ezek a kapcsolatok az anyukákkal már betegesek.
    előzmény:
    Sissi52 (41)
    2014-09-15  12:45
  13. 2014. szeptember 15. 13:4043.
    A stilusod es a zavaros szoveged alapjan arra a kovetkeztetesre jutottam hogy azert titkol el mert normalis ferfi nem all szoba olyan novel mint te.

    Az ilyen not nem szokas se bemutatni se olyanok elott mutatkozni vele akiknek ad az illeto a velemenyere.

    előzmény:
    Chilly222 (21)
    2014-09-14  16:58
  14. 2014. szeptember 15. 12:4942.
    Most valamit nem ertek. A pasi nos, te csak haver, alkalmi ismeros vagy, akivel alkalmakent osszefekszik, es miattad hanyagolna el a szuleit???
    előzmény:
    Chilly222 (1)
    2014-09-14  15:10
  15. 2014. szeptember 15. 12:4541.
    Nem feltetlenul igaz. Sajat batyam anyucikazott, a felesegevel meg nem bant jol.
    Vagy azok a sorozatgyilkosok, akik, anya meg fia egyutt oltek meg az anya fia baratnoit, felesegeit.
    előzmény:
    Chilly222 (40)
    2014-09-14  20:25
  16. 2014. szeptember 14. 20:2540.
    Másfelől, az a férfi aki az édesanyjáról így beszél, a feleségéről is így fog, ha kifogásolnivalót talál rajta. A férfiak nőkhöz való viszonyát meghatározza az édesanyjukkal való kapcsolatuk.


    Ebben lehet valami.
    előzmény:
    Nikita 666 (39)
    2014-09-14  20:04
  17. 2014. szeptember 14. 20:0439.
    Amit idáig írtál, abból egyértelműen lejön hogy te sem kedveled az anyukáját.
    De hogy vagy képes egy olyan férfivel leállni, aki ilyesmit mond az édesanyjáról? Van egy minimális tisztelet a szülők felé, az egyik az, hogy így nem beszélünk róluk a hátuk mögött sem.
    Másfelől, az a férfi aki az édesanyjáról így beszél, a feleségéről is így fog, ha kifogásolnivalót talál rajta. A férfiak nőkhöz való viszonyát meghatározza az édesanyjukkal való kapcsolatuk.
    Egy kérdés, pasiról beszélgetünk, vagy férfiről? Mert nagyon nem mindegy. Például ettől függ hogy te nő vagy, vagy csajszika.

    Nincs mit kivenni nyugi, ha én valamit beleteszek az nagyon le fog húzni. Legalább térdig földbe döngöl.
    előzmény:
    Chilly222 (38)
    2014-09-14  19:53
  18. 2014. szeptember 14. 19:5338.
    Itt egy nőnemű se mondta hogy bárki agyára megy, a pasi mondta, hogy az anyja az ő agyára megy.


    Jelentem kivettem!
    előzmény:
    Nikita 666 (37)
    2014-09-14  19:17
  19. 2014. szeptember 14. 19:1737.
    Általában a kérdésedre válaszoltak. Válaszd ki a neked megfelelő indokot.

    De tudod mit, ha az én fiamat oltogatná egy hölgyemény azzal hogy az agyára megyek, azt nem tenné zsebre.
    előzmény:
    Chilly222 (36)
    2014-09-14  18:43
  20. 2014. szeptember 14. 18:4336.
    Tudom, hogy nem felelek meg a szüleinek, ő maga tálalt ki, a szülei véleményéről, neki meg meg van a véleménye a szüleiről. Ráadásul nem igazán értem minek is kéne megfelelnem, hiszen nem a leendő párja vagyok a fickónak?? Amit a szülei is tudnak de belebeszélik hogy szerelmesek vagyunk.
    De nem igazn értem miért mindenki azt válaszolja meg hogyan érez a pasi ismerősöm, vagy milyen a magánélete??
    a kérdés az volt mit goindoltok arról ha egy felnőtt ennyire szélsőségesen viselkedik a szüleivel szemben, és felnőtt létére sehogy se tudja levakarni őket, miközben az agyára mennek.
    előzmény:
    az örök Éva (35)
    2014-09-14  18:08
  21. 2014. szeptember 14. 18:0835.
    Simán szégyell a szülei előtt. Nyilván tudja, hogy a szüleinek te nem felelnél meg, de lehet, hogy ő magának sem. Jobbat vártak.
    előzmény:
    Chilly222 (1)
    2014-09-14  15:10
  22. Torolt_felhasznalo_525191
    Torolt_felhasznalo_525191
    2014. szeptember 14. 17:5834.
    Azt is el tudom képzelni, hogy ha nem borotválkozol mindennap, akkor nem bírja már a sörtéidet és ezért hivatkozik a mamájára.
    Fürödni szoktál? Mert az is  ciki ha nem.
    előzmény:
    Chilly222 (1)
    2014-09-14  15:10
  23. 2014. szeptember 14. 17:5433.
    Több téren kipróbált, sokoldalú személyiség.És miután ezt leírja, nyugodtan azt is mellé biggyesztheti hogy kreatív, ötletgazdag.
  24. 2014. szeptember 14. 17:5232.
    "Nyilván a nős pasiknak tilos a feleségükön és az anyjukon kívül más nővel jóban lenni. :D"
    Ó, nem tilos, főleg ha gyerekkori barát, olyan van. De azért megnézném, hogy 100 feleség közül 100 milyen arcot vág, ha férjecskéje azt mondja, hogy szívem, ma később jövök haza, mert Chilly 222 cimbimmel programom van....)))
    előzmény:
    Chilly222 (16)
    2014-09-14  16:49

Címlap

top