Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Lealázó cikkek

Catilina
Létrehozva: 2014. augusztus 10. 18:09
Miért lehet egy nőkről szóló magazinban nőalázó cikkeket, pletykákat közzétenni? Miért nem veti ki az ilyesmikkel foglalkozó firkászokat magából a tisztességes újságírószakma? (Egyáltalán, miért nem büntetendő cselekedet nyilvánosan, szakmaszerűen megalázni valakit a testalkata, külső hibái miatt?)

Aki újságszerkesztő -kiadó, az majdnem minden esetben az érettséginél magasabb fokozattal rendelkezik, tehát nem a társadalom legkevésbé eszes tagjai közül kerül ki. Tudatosan mocskos disznó tehát? Vagy mi készteti arra, hogy ilyen aljas módon nyomorítson meg másokat?

Miért nincs a sajtóban megjelenő magánéleti pletyka és a nyilvánosan fikázó („villantós” „sokkolós”) cikkek pszichikailag káros hatásairól szó népszerű újságokban, miért csak szigorúan hittel és pszichológiával, filozófiával foglalkozó szaklapokban? Oké, nincs kizárva, hogy elvétve van, csak még én nem láttam, javírsatok ki, ha nincs igazam!

És akkor időnként álszemérmesen szempillacsattogtatva megjelentetnek egy-két olyan cikket, amilyen a strandos nő példája volt.

Érdekes. A nem, nemzetiségi satöbbi megbélyegzések ellen kiáll a legtöbb bulvárszemét is.

Egyéb megbélyegzéseket akkor miért tart helyesnek ez az újságírószakma aljanépe?
A „löttyedt bőrt villantós” „úszógumicskákkal sokkolós” cikk miért nem tabu?
  1. 2014. augusztus 23. 12:5698.

    Most kábé ennyi volt benne. Eleget ismételgettem magam, majd mondok újat, ha eszembe jut valami. Szerencsére én nem vagyok újságíró. :)


    A többiek is elmondták, amit akartak, szerinted hol a hiba?


    Az egyébként eszedbe sem jutott, hogy a fene se akar téged gyalázni? Elmondtam, mit gondolok arról, amit írtál, minek ragozzam tovább? Sőt: sajnálom, hogy a véleményeddel azonosítottalak, holott valószínűleg az csak egy erősen sarkított kirohanás volt, arra pedig tényleg nem lehet úgy reagálni, ahogyan én tettem.


    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248323 (97)
    2014-08-23  09:45
  2. 2014. augusztus 23. 09:4597.

    Miota engem nem lehet gyalazni azota megdoglott a topic


    ennyire izgatja az embereket a tema

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248323 (0)
     
  3. 2014. augusztus 19. 00:1396.
    Nem is gyerekeknek/tiniknek kell elolvasniuk, elég, ha felnőttek látják.

    A nem létező szemét nem árt és nem is hiányzik. Azt mondd meg, mi a bajod azzal, ha nem lenne több tökéletlentest-fikázós cikk? Kinek a jogai sérülnének? Kinek hiányoznának?

    Az emberek anélkül is tudják egymást bántani, hogy nem segítenek benne.

    Annyi érdekes, vicces, izgalmas stb. téma van.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248323 (95)
    2014-08-18  11:23
  4. 2014. augusztus 18. 11:2395.
    Ebben igazad van, egyetertek veled, sajnos a marketing az emberek erzeseire van epitve. De nem allhat mindenki mellett egy or hogy megtanitsa a jo valasztasokra.

    amire felnovunk a tapasztalataink, negativ es pozitiv egyarant az ami azza tesznek bennunket amikke vegul is valunk.

    persze sajnalatos ha egy ember barmilyen korban megoli magat, de en azt hiszem hogy ha egy tini azert oli meg magat mert nem eleg sovany vagy tul kicsi/nagy stb rajta valami, akkor az ha valahogyan tuljut a tinikoron nagy valoszinuseggel nem fog megbirkozni az elet egyeb ettol komolyabb problemaival sem.

    raadasul legtobbszor azert ezek mellett a gyerekek mellett vannak am rendes szulok, tanarok felnottek akik sok esetben a tudejuket kibeszelik a gyerek meg nagy ivben tesz a "szentbeszedekre".

    egy esetben temetesen voltam ahol a fiatal aldozat drogelvezo volt. a tarsai ismerosei baratai zokogtak  a temetesen, oszinten meg voltak rendulve.
    ugyanezek a fiatalok ket nappal kesobb hetvegen ugyanugy szivtak a fuvet es hasznaltak a masfajta szereket mintha nem is a baratjuk temetesen vettek volna elozoleg reszt. ha ez se eleg pelda arra hogy valakit elrettentsen akkor mivel lehet megallitani oket???

    az elet mindannyiunk szamara tartogat veszelyes helyzeteket es a mai vilag lenyegesen tobbet mint az 50 evvel ezelotti. ezekkel van aki megbirkozik es van aki meg nem. errol szol az elet sajnos.

    Meg valami eszembe jutott. az en idomben is voltak ongyilkos fiatalok nemcsak ma. de azert mert valakinek kisebb a melle mint Marylin Monroonak vagy kover vagy sovany nem igen hallottam hogy valaki megolte volna magat. mas okokbol igen, hogyne, de ilyen dolgokert nem. nem lehet hogy a mai tinik agyilag sokkal eretlenebbek ostobabbak es befolyasolhatobbak? plusz a szulok tanarok hatasa lenyegesen kisebb mint regen volt.

    ezellen meg a vilagon semmit nem tudunk tenni. ezert nem ertek egyet az ilyenfajta "megmozdulasokkal" mert nincs es nem is lesz eredmenye.
    ezen a topicon is MI FELNOTTEK vesztunk ossze. egy tini el se olvassa.
    előzmény:
    Hazudós (86)
    2014-08-15  13:42
  5. 2014. augusztus 17. 20:2294.
    Azért támadtam volna rá? Rátámadtam volna?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248323 (92)
    2014-08-17  17:07
  6. Torolt_felhasznalo_478259
    Torolt_felhasznalo_478259
    2014. augusztus 17. 17:0993.
    szereb=ncsetlen=szerencsetlen

    tehet=tehat
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248323 (92)
    2014-08-17  17:07
  7. Torolt_felhasznalo_478259
    Torolt_felhasznalo_478259
    2014. augusztus 17. 17:0792.
    Kulonben mi a francrol hablatyolsz?
    Ratamadsz valakire, mert a cikkiro plottyedt testu maga-mutogatot csufol ?
    Mi a bus franc koze van ehhez az Amaryndanak?
    Ne a tagok ellen harcolj , szereb=ncsetlen, hanem a cikkek ellen, ha Neked nem tetszik.
    Engem hidegen hagynak ezek a tipusu cikkek, mert at tudom lepni...Intelligencia kerdese : nem ertem , tehet nem nekem szantak . Pont. Ennyi.

    Nem En , nem O , nem a harmadik teszi be a cikkeket ! Ne tevessz ellenseget !
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248323 (90)
    2014-08-17  15:22
  8. Torolt_felhasznalo_478259
    Torolt_felhasznalo_478259
    2014. augusztus 17. 16:5891.
    Hogyan lehetseges, hogy kitiltottak e miatt a kotekves es szemelyeskedes miatt es ahogy letelt a buntetesed , visszajossz nagypofaval es folytatod ?

    Ahogy mondtam, ha valaki elkuld az anyukad szagos nemiszervebe , az nem azt jelenti, hogy fel kell gyurni a sokszagu kotenyed ujjat es nekiveselkedni a behatolasba...
    Ugyanezt kell figyelembe venni , amikor Amaryndat olvasod: azt mondja - de tudod Te azt jol, csak kotekedni akarsz- hogy kisgond nem gond . Aki olyan hulye, hogy kisgond miatt veri a segget a foldbe , azt hagyni kell : nem lehet rajta segiteni..

    OK?

    Persze, hogy nem OK.
    Te itt csak a tobbiek energiajat szivod el , szerencsetlen...
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248323 (90)
    2014-08-17  15:22
  9. 2014. augusztus 17. 15:2290.
    Annyira érdekes ez a hozzáállás: Írod, hogy ha valaki ilyen mesterségesen generált testképzavar miatt öngyilkos lesz, az nemhogy „leszarom” kategória, de még a világnak is jó, mert, ugye, egyre többen vagyunk, és így legalább működik a természetes szelekció, amikor viszont erre azt mondom, hogy ez mocsokság, még én vagyok a szemét.

    Foglaljuk össze hát:

    Azok, a tinik, akik ártanak maguknak mert rutintalanok ahhoz, hogy kikerüljék a sebeket, amelyeket innen-onnan kapnak: selejtek, esetleges haláluk pedig üdvözlendő, mert felszabadul néhány bit a világ egyre inkább betelő merevlemezén.

    Te viszont érték vagy (ezt nem vitatom, csakhogy szerintem azok a tinik is azok, és a sokgyerekes szegények is), akit nem szabad bántani.

    Mondd, ha egyférfi (akár) nem nevezhet mocsoknak egy nőt (akár), akkor egy nő vajon nevezhet-e (ha csak körülírtan is) selejtnek befolyásolható gyerekeket?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248323 (87)
    2014-08-15  13:49
  10. 2014. augusztus 16. 00:3589.
    Bocsánat! 72. 
    Hehhe ;-) Én voltam figyelmetlen... 
    előzmény:
    Hazudós (86)
    2014-08-15  13:42
  11. 2014. augusztus 15. 15:1988.
    „ha a topicinditot, vagy teged vagy barkit zavarnak a gagyi temak nem
    kell se elolvasni se hozzaszolni. en 40 evig olvastam a nok lapjat ma
    mar nem erdekel . de nem duhongok rajta es nem akarom megvaltoztatni se.
    egyszeruen nem olvasom el tobbet.”


    Azt kellene megérteni,hogy arányaiban rengeteg,ill. egyre több(!) itt a hiteltelen,gagyi,szemét bulvár!
    Mivel egyre több és durvább,megalázóbb hangnemben íródnak,ez egyre több fórumozónak okoz gondot. Ezért idult eredetileg ez a topik. Sokszor volt már itt téma a ránk erőltetett bulvárszenny.

    Az ócska,igénytelen szennyre egyre csak gyűlik az arra fogékony réteg. Emiatt azonban senkinek nem azt a téves(!) következtetést kellene levonnia,"hogy mert ez kell,ezt zabálják,erre van igény",ezért aztán nyomnak egyre többet,egyre erőszakosabban provokatív,igénytelen bulvárt.
    A provokatív,igénytelen,nyelvtanilag is hibás bulvárszemétre azok jönnek,akiket más nem érdekel,viszont jól oda lehet mondani,káromkodni,alázni,egymásnak esni,érvek hiányában meg csak személyeskedni. NEKIK van(!) erre igényük,s mivel ezt kielégítik,egyre többen lesznek.
    Ennek következtében az utóbbi években arányaiban változott meg,tolódott el negatív,nagyon primitív irányba a honlap és közönsége. A megoldás erre elsősorban nem a fórumozók moderálása.

    Általában egy országot is mindig a hírességeik,politikusaik,az emberek életszínvonala,egymáshoz és más országokhoz való viszonyuk stb. után ítélnek meg.
    Ha az ott élőknek valami nem tetszik,megpróbálnak jól,rosszul változtatni rajta,amit nem lehet,azt meg elviselni. Vannak akik erre valamiért nem hajlandók és inkább lelépnek,keresnek egy olyan helyet,ahol már mindent készen kapnak,mert az ott élők előzőleg már kitaposták az utat helyettük is.

    A változtatásra való igény és ennek kinyílvánítása nem egyenlő a világmegváltással!


    előzmény:
    Amarynda (87)
    2014-08-15  13:49
  12. 2014. augusztus 15. 13:4987.
    Nem gondolnam hogy azok utan hogy mocsoknak hivtal barmirol lenne meg eszmet cserelnunk.

    torkig vagyok az ilyen jotet lelkekkel mint te.

    TE beszelsz elfogadasrol megalazasrol stb rol????

    TE aki allitolag ferfikent egyszeruen a velemeny kulonbseg miatt  mocsoknak nevezel egy not ismeretlenul?

    es te akarod hogy jobb legyen a vilag? igen? igy?

    remek. ha en most elkeseredve attol hogy en egy ismeretlen ferfinek is csak egy mocsok alak vagyok felvagdosom az ereimet a furdokadban akkor te mennyire lettel reszese az en halalomnak? meghozza nem ugy hogy altalaban veve beszelnek egy emberrol. O nem> te rolam beszeltel, szemely szerint.

    TE szemely szerint BELEM tapostal. tudatosan es cellal. Azzal a cellal hogy lerombold az onerzetemet, megserts, banatot okozz, kihasznald nevtelenul arctalanul hogy nem kell felelned azert ha bennem okozol kart.

     Hat azt hiszem hogy te egy szelektiv vilagmegvalto vagy. Amarynda a mocsok pusztuljon dogoljon rakasra, de majd en megvaltoztatom a vilagot, az embereket.

    Eleg erdekes es kettos merce.

    elegem van az nlcbol.  tettel rola rendesen.

    előzmény:
    Catilina (85)
    2014-08-15  13:04
  13. 2014. augusztus 15. 13:4286.
    Kedves Amarynda!
    Hozod, amiről beszéltem. A kapitalizmusban mindenféle ipar létezik. A szexipar ennek egy szelete. A lényeg, hogy mindegyik ugyanarra épít. Ha nincs meg valamid, amit legyártanak, akkor arra vágyat keltenek benned. Legyen az egy ráncfelvarrás, vagy egy jó parfüm, vagy akár egy traktor, vagy egy műkincs. 
    A vágykeltés nem csak pozitív irányban működhet... Például nem csak űgy kelthetik fel az érdeklődésedet egy-egy újabb cipő, autó, egyéb szir-sz@r iránt, hogy azok előnyös, hasznos tulajdonságait kiemelik, hanem úgy is, hogy szorongást ébresszenek azokban, akiknek még nincsen meg a huszonötödik cipőjük. Például érezzzék kifejezetten rosszul magukat mindaddig, ameddig azt a valamit amit éppen el akarnak adni nekik meg nem szerzik... 
    Ha figyelmesen olvastad a topikot, akkor remélem nem kerülte el a figyelmedet a 84. hsz-em sem. 
    Örülök, hogy elbeszélgettünk. 
    Szia :-)
    előzmény:
    Amarynda (81)
    2014-08-15  09:23
  14. 2014. augusztus 15. 13:0485.
    „mi a f.. koze van a veres kivegzeseknek ahhoz hogy a nonek undorito strias hasa van????
    arra a "celcsoportnak" igenye van hogy megjegyezze a striakat de arra nincs hogy a not fel is akasszak miatta.”

    Hidd el, hogy van. A(hho)z a célcsoport(hoz hasonló) csápolt a római arénákban. Nem kis rétegről beszélek ám!

    Nem feltétlenül fedi pontosan egymást a két érdelkődési körű tábor, de meg vagyok győződve róla, hogy aki képes mások nyomorán szórakozni, az képes látványos halálukon is (egyébként van is ilyen tévéműsor, nehogy azt hidd hát, hogy kultúrában magasabb szinten vagyunk ám a rómaiaknál…)

    Ha nyitnának ilyen arénát, tudod: oroszlánokkal meg elítéltekkel, csak úgy tódulnának be a népek. Ja, hogy ezt törvény tiltja?

    Hát tiltsa azt is, hogy nyilvánosan megalázó cikkek jelenjenek meg emberek külsejéről. (A tetteiről jelenhetnek, magam is szívesen lejáratok olyanokat, akik méltatlanul bánnak el azokkal, akikkel megtehetik. Ez a téma is megérne egy misét talán, mert lehet, hogy nem minden esetben van igazam! És lehet, hogy én meg a tisztességtelenséget ítélem meg túl szigorúan.)
    előzmény:
    Amarynda (80)
    2014-08-15  09:12
  15. 2014. augusztus 15. 12:5284.
    „es igen, te nem huzhatsz meg semmifele hatarvonalat senkinek , max
    magadnak vagy a csaladtagjaidnak.  az hogy itt keseregsz rajta max.
    neked szamit masnak nem.”


    Persze, nem vagyok jelenleg olyan pozícióban, hogy bármit előírjak a törvényhozóknak. De: felhívhatom rá a figyelmet, hogy van ilyen. Ha már csak egy ember elgondolkozott rajta, aki eddig nem, nem volt hiábavalóság.



    „amirol beszeltunk a torveny betuje szerint nem buncselekmeny, tehat
    nincs semmi tennivalo vele. ha valaki ongyilkos lesz az  sem
    buncselekmeny legfeljebb ha bizonyithato hogy valaki belehajszolta az
    illetot. ”


    Simán be lehetne bizonyítani, hogy az ilyen cikkeknek van hatásuk az öngyilkosságok egy fajtájára.


    „en ugy gondolom nem azert vagyok a vilagon hogy az embereket megvaltsam vagy megvaltoztassam. NEM  az en dolgom.”

    Nagyon helyes, egyetértünk. Nem is vagy alkalmas rá. Én sem. Egy-kettőt viszont mindenki képes elgondolkodtatni.




    előzmény:
    Amarynda (77)
    2014-08-15  08:56
  16. 2014. augusztus 15. 12:3783.
    „ha a topicinditot, vagy teged vagy barkit zavarnak a gagyi temak nem
    kell se elolvasni se hozzaszolni. en 40 evig olvastam a nok lapjat ma
    mar nem erdekel . de nem duhongok rajta es nem akarom megvaltoztatni se.
    egyszeruen nem olvasom el tobbet.”


    Nem azért zavar, mert én olvasom, te nagyonokos, bocs, ez már kiszaladt a billntyűzetemből… szóval:

    Egy igencsak káros jelenségre szerettem volna felhívni a figyelmet, amely nem rám vagy rád káros, hanem azokra, akik olvassák, és komolyan is veszik. Vannak ilyenek. Velük tesznek rosszat, és ők nem tudják megvédeni magukat.

    Hogy ez miért érdekel? Mert nem szeretném, ha rosszabb lenne a világ. Lehet, hogy hülye vagyok, de sosem szerettem, ha olyanokat aláznak, akik nem tudnak védekezni (nem, nem a „celebekről” beszélek, bár egy színész felesége mondjuk nem celeb, és volt rá példa, hogy lesifotósokkal összedolgozó bulvármajmok ilyen ember testalkatán viccelődtek…). Azt hiszem te (is) mondtad (ha nem, akkor bocs), hogy amíg van rá vevő, lesz ilyen cikk. Nos: úgy látszik, van. És én pontosan azokkal szemben tartom oredenáré nagy bunkóságnak, sőt bűnnek, az ilyenfajta emberalázó cikkeket, akik ezt komolyan veszik. Hogy miért? Mert nem csak az olyan intelligens és okos emberek érdemlik meg a méltóságot, mint te.
  17. 2014. augusztus 15. 10:3482.
    Ajánlanám az Nlc szerkesztőinek,hogy hozzák létre külön(!) a BULVÁR ROVATOT,ahol kizárólag a 'mellszélt villantott,villantós,lealázós,elhagyta az országot( a cikkből persze kiderül,hogy csak nyaralni ment:PP) műbotrányokról, celebekről szóló " nívós" cikkek,írások jelennének meg!


    A " külön" kitétel fentebb azt jelenti,hogy ezeket a bulvár cikkeket nem kellene Nlc cikkek közé keverni!!!


    Szóval Nlc BULVÁR a többitől elkülönítve,külön rovatban PLS!!
    A kecske is jóllakna,a káposzta is megmaradna elven.

  18. 2014. augusztus 15. 09:2381.
    Ez mifele logika? en boldog vagyok es imadok vasarolni. szeretek szep dolgokat venni a lakasunkba , szeretem a finom illatu parfumoket, es nagyon vagytam egy olyan autora amilyenem most van.

    attol hogy megvan mindenem azert meg fogok a jovoben is vasarolni, mert szep dolgokkal korulvenni magunkat jo dolog. az meg hogy van 20 par cipom meg masik 5 elfer mellette.

    szerinted egy mugyujto pl. azert vasarolja meg a 100. kepet is mert nem husegesek hozza?

    na hallod fura egy kovetkeztetes...

    ja a ferjem ferfibol van es imad vasarolni, neha jobban mint en

    csak engem a legujabb Chanel parfum hoz izgalomba ot meg a hordozhato es feltolthetos ketezer dollaros  metszoollo vagy egy uj John Dear traktor.

    de nem azert mert nem vagyunk huek egymashoz vagy nem szeretjuk egymast elegge
    előzmény:
    Hazudós (69)
    2014-08-14  12:57
  19. 2014. augusztus 15. 09:1280.
    Komolyan agyam megall veled.

    mi a f.. koze van a veres kivegzeseknek ahhoz hogy a nonek undorito strias hasa van????

    arra a "celcsoportnak" igenye van hogy megjegyezze a striakat de arra nincs hogy a not fel is akasszak miatta.

    vilagos?

    igenye van a Kardashianra, a Monika showra a pornofilmre meg a horror filmekre, kepzeld ez van.

    es mellette (pl en is) elolvassa a vilagirodalmat, vagy eppen a nok elleni eroszak mozgalmat is tamogatja, onkentes munkat is vegez. ugyanakkor kipletykalja a sztarok vagy nem sztarok bugyiugyeit es meg elvezi is.

    azert mert valaki szereti a homart meg nyugodtan megeheti    kemikalokkal telinyomott chipseket is es vedelheti a kolat literszamra amellett hogy nemes erett vorosborokat iszik es ezust talcan szervirozva etkezik . mas esetben meg leul a foldre es zacskobol csipegeti a chipset vagy papirdobozbol a pizzat.

    a dolgok nem zarjak ki egymast vilagos?

    faraszto vagy nyugagy kell hozzad....
    előzmény:
    Catilina (62)
    2014-08-13  15:49
  20. 2014. augusztus 15. 09:0579.
    A kerdest ugyan nem hozzam intezted, de feltetlenul a vallalat mert abbol el az ileto amit ott fizetnek neki es nem a "haza" adja a lovet amivel a szuperben megveszi a kajat.

    a kocsmaba jaras ha nalad belefer az "uri finom szorakozasba" akkor eleg furcsa a felfogasod. tudod en jobban orulok ha a ferjem mondjuk azt mondja de ocsmany a kepe a szomszedasszonynak mintha a kocsmapultot tamogatja a haverokkal es vilagmegvalt.

    Rohadtul utalom a kocsmaszagot. szerencsere a ferjem soha nem jart kocsmaba otthon se es itt se. etterembe igen, sot itteni pubba is neha elmegyunk vacsorazni de ha a barataival akar lenni akkor nem kocsmaban szoktak osszejonni.

    itt is van kocsma  bar sokszor hotelnek hivjak mert alvasi lehetoseg is van, de normalis ember megnezi hogy milyen helyre megy vilagmegvaltani.

    a ferjemek tarsasaganal pl. az a szokas hogy egy heten egyszer valaki hazanal osszegyulnek ott iszogatnak beszelgetnek par orat, mindenki viszi amit  megiszik a kajat meg a vendeglato allja. es nincsenek reszegek meg kellemetlen emberek korulottuk.  vagy elmennek egy normalis etterembe esznek valamit es eldumalnak par orat.

     Raadasul ugy veszem eszre dohanyzol, amit szerencsere mar otthon se lehet , ugyhogy nem lep meg ha szeretted a fustbe burkolt kocsmakban tolteni az idodet.

    en meg ezt tartom ugyanolyan rossznak mint te a kritizalast. de nem mondom hogy hagyj fel vele, a te dolgod nem tartozik ram.
    előzmény:
    Catilina (52)
    2014-08-13  14:30
  21. 2014. augusztus 15. 08:5878.
    Na ha mi ketten egyetertunk valamiben annak tuti igaznak kell lenni, mert az elmult evekben nem nagyon alltunk ugyanazon az oldalon semmifele temaban
  22. 2014. augusztus 15. 08:5677.
    Na en kedvelem az egesz csaladot nezem a musoraikat sot a facebookon is kovetem oket. tehat nekem is es meg sok hasonlonak igenye van erre is.

    es elhiheted hogy aki szereti az ilyet vagy erdekli ez a tema azt te nem fogod meggyozni arrol hogy ez nem eleg igenyes tema.

    na es ha nem igenyes? nekem tetszik megnezem  kesz. neked nem tetszik nem nezed . ennyi.

    es igen, te nem huzhatsz meg semmifele hatarvonalat senkinek , max magadnak vagy a csaladtagjaidnak.  az hogy itt keseregsz rajta max. neked szamit masnak nem.

    ezert mondtam hogy lepj tul rajta , de ha nem nem.  ez nem az en problemam, hanem a tied tegyel ugy ahogy akarsz.

    Amit a tini ongyilkossagokrol irtal, sajnalatos, de ez se az en dolgom, hanem az erintett szemelye vagy annak a hozzatartozoie.

    amirol beszeltunk a torveny betuje szerint nem buncselekmeny, tehat nincs semmi tennivalo vele. ha valaki ongyilkos lesz az  sem buncselekmeny legfeljebb ha bizonyithato hogy valaki belehajszolta az illetot.

    en ugy gondolom nem azert vagyok a vilagon hogy az embereket megvaltsam vagy megvaltoztassam. NEM  az en dolgom.

    te ugy erzed hogy a tied?  akkor csinaljad, bar szerintem semmi eredmenyt nem ersz el vele, de ha neked jo csinald, en biztos nem akarlak meggatolni benne. de ahogy az en izlesemet velemenyemet nem valtoztatja meg hogy te mirol mit gondolsz ugy szerintem a masoket se.

    viszont a forum arra van hogy beszelgessunk hat akkor tegyuk es kesz.
    előzmény:
    Catilina (55)
    2014-08-13  14:36
  23. 2014. augusztus 14. 21:4176.
    Hát ez az!
    előzmény:
    LINA (75)
    2014-08-14  19:43
  24. 2014. augusztus 14. 19:4375.
    Tudod,egy nyomtatott vagy virtuális médiumnak el kell/ene tudnia dönteni,hogy kikhez akar szólni,milyen érdeklődési körű és milyen széles társadalmi réteghez stb.
    A fő célja mindegyiknek,hogy minél többen olvassák,de lehetne és kellene szelektálniuk,saját érdekükben!
     Ezt pedig minden tekintetben arányaiban is sokkal több és színvonalas kínálattal lehet/ne elérni.
    Mert ezzel az is eldől,hogy értelmes,normálisan beszélgetni,vitatikozni is képes embereket gyűjt be,vagy többnyire káromkodó,beszólogatókat.
     
    Mi egy újság,honlap célja?
    Csak a szemléltetés miatt írom: Ha pl. sok olyan rövid,közérthetően írt 'kis szines cikk' jelenik meg,amelyek pl. a nyehőcék nyálmirigyéről szól,vagy szórakoztató irodalomról,akkor nyílván több olyan ember fogja olvasni,véleményezni akik biológiai érdeklődésűek,vagy utóbbinál akik szeretik könnyed irodalmi műveket stb. DE felkeltheti azok érdeklődését is,akiket eddig ezek kevésbé érdekeltek,vagy már elfeledték. Ehhez persze érdekesen,hitelesen(!) közérthetően kellene hozni a cikkeket.
    Beszólogató akkor is lesz,de arányaiban kevesebb.
    Mint ahogy fordítva is működik,mert sok régi,kedves,beszélgetni is képes fórumozó törölte magát innen,mert mélyre csúszott a régi,jó színvonal.

    A szennylapokból ollózott provokatív(!) tömény bulvár,a celebhírek és hasonlók és az ezeket 'zabáló' réteg együtt(!) járatja le azt a honlapot is,ahol ezek napi rendszerességgel megjelennek. (Ráadásul unalomig u.azokat a 'szakállas' irományokat hetekig ismételve).
    Az emiatti düh pedig azokból is kihozza az 'állatot',akik egyébként békés nick-ek és beszólnak.
    Akkor is,ha valahol jól működik a moderáció!  Mert törlés előtt is olvasnak azok is,akik nem regeltek oda,vagy csak nem kommentelnek. A hír,különösen a negatív kritika pillanatok alatt elterjed,hiába a moderáció.
    Nem kell/ene egy virtuális honlapnak szitokszóként szerepelnie más fórumokon.


    Egy virtuális médium szerkesztőinek könnyebb lehet a nyomtatott sajtóval szemben ezeket eldönteni,mivel az olvasóktól,felhasználóktól azonnali visszajelzéseket kaphatnak,kapnak pl.Nlc fórum. A "renitens" kommentek törlése,fórumozók kizárása,szubjektív megítélése szerintem nem megoldás. EZ NEM is szelektál!

    Jó,színvonalas cikkek,kellemes írások(kevés bulvár) => hozzák a kultúrált fórumozókat => színvonalas honlap!
    előzmény:
    Amarynda (49)
    2014-08-13  07:20

Címlap

top