Te mit teszel erte?

scorpionqueen
Létrehozva: 2012. augusztus 4. 13:22

Sziasztok!

 

Beszelgessunk egy kicsit, csak ugy, kivancsi lennek velemenyekre, dontesekre, mindenre, ami ezzel kapcsolatos.

 

A tema eleg aktualis, de nem politikai szempontbol szeretnem most megkozeliteni (eppen ezert nem a gumiszobaban nyilt a topik).

 

A kulfoldre vandorlok oriasi szama kapcsan szinte mindig felmerul az ezzel kapcsolatos eszmecserekben, hogy nem menni kellene, hanem maradni. Illetve aki nem megy, az sokszor azzal indokolja donteset, hogy o otthon tesz Magyarorszagert, a jovoert. Sajat jovojeert, illetve az orszag jovojeert.

 

A kerdesem egyszeru: te szemely szerint mit teszel azert, hogy az orszagot epitsd? Ne maradjunk olyan evidenciaknal, hogy magyar termeket vasarolsz, nezzunk kicsit tovabb ennel. Erdekelne, hogy aki igy nyilatkozik, az az o egyeni szintjen mit tesz a jobb, stabilabb jovoert? Tegyuk fel, egy ketgyerekes, kisvarosban elo csalad mit tesz, milyen konkret cselekedetekei vannak ennek erdekeben?

 

134 hozzászólás
 1. kukacapja
  Offline
  2012. augusztus 7. 11:51134.
  Nincs ország emberek nélkül. Ha emberekért teszel, az országért is teszel.
  előzmény:
  semiramis (130)
  2012-08-07  01:33
 2. kukacapja
  Offline
  2012. augusztus 7. 11:49133.

  Még az is megeshet. Csak az én tapasztalásaim alapján igaznak bizonyult.

  Én sosem kerestem külföldön munkalehetőséget. Nem élek király módjára itthon, de nem panaszkodom. Ennek ellenére 2 évvel a végzésem után No-ba hívtak dolgozni, az itthonihoz mérve horror fizetésért. Épp a múlt héten kaptam 3 állásajánlatot, egyet angliába, kettőt amszterdamba. Nem fogadtam el őket, pedig nem annyit keresnék, mint itthon.

   

  Ha a Te tapasztalásod más, annak két oka lehet:

   

  1. Apám valóban buta volt és tévedett

   

  2. Nincs meg a feltételed, amiről beszélt...

   

  Ezt nem tisztem eldönteni. Én azt tapasztaltam, amit mondott.

   

  "A neheztelés nem jó út a boldogsághoz"

  előzmény:
  semiramis (131)
  2012-08-07  01:39
 3. Sissi52
  Offline
  2012. augusztus 7. 10:20132.
  Itt aki ad, az ad. Akinek pici van, az picit ad, de ugy boldog, hogy ad. Onkentes munka, barki, de foleg nyugdijasok mennek. Dolgozik heti egy-ket napot, vagy par napi par orat. Rendesen ott kell lenni, idoben, ha kell, munkaruhaban. Korhazak recepcioi foleg ilyen idos nyugdijasokbol all, csak egy pelda.
  előzmény:
  dani zsuzsanna (113)
  2012-08-05  18:57
 4. semiramis
  Offline
  2012. augusztus 7. 01:39131.

  apukad jo nagy baromsagot mondott. nyilvan soha nem probalta.

   

  külföldön külföldikent jo aggyal is NAGYON NEHEZ ervenyesülni. azt a bizonyos keritest te fonod. verrel-verejtekkel es NAGYON SOK munkaval.

  előzmény:
  kukacapja (125)
  2012-08-06  12:40
 5. semiramis
  Offline
  2012. augusztus 7. 01:33130.

  en? a vilagon semmit.

  megmondom, miert nem. az "orszag" egy nagy zseb. mindig minden eltünik benne. töltheted, ahogyan akarod - sohasem lesz tele. es a legnagyobb baj: csak kivaltsagosok nyulhatnak bele. azok, akik szükseget szenvednek, soha.

   

  tehat nem, nem teszek SEMMIT az orszagert.

   

  teszek viszont egyes emberekert, csaladokert, közössegekert. ahol tudom, kinek segitek.

   

  semmi mas szoba sem jön.

   

   

   

   

   

   

  magam reszeröl egyebkent azt mondom: az, akinek 50+% jön le a kereseteböl ilyen-olyan cimen, ELEGET tett az orszagert. a többit - ha akarja - tegye ö is maganuton. 

  előzmény:
  scorpionqueen (1)
  2012-08-04  13:22
 6. dani zsuzsanna
  Offline
  2012. augusztus 7. 01:17129.

  na hát kb pontosan elmondtad amit,én is gondolok erről az egészről

  meg azokról akik mellet verve jótékonykodnának

  mert az igazi jótékony,és hazaszerető ember nem veri a mellét szerintem

  nem önfényez

  ami az újságokban,médiában van..attól én már hányingert kapok..kb

  előzmény:
  tudós bagoly (128)
  2012-08-06  22:37
 7. tudós bagoly
  Offline
  2012. augusztus 6. 22:37128.

  Én rengeteget dolgoztam.

  Amikor én fiatal voltam, trendi volt párttagnak lenni. Nagyon sokat "társadalmi munkáztunk", mert fentről azt mondták, hogy ezzel majd boldogulni fogunk.

  Tényleg nagyon olcsón nyaraltathattuk, teleltethettük a gyerekeinket.

  Tényleg jelképes áron juthattunk lakáshoz.

  Tényleg ingyen tanulhattak a gyerekeink, felsőfokon, esetenként ösztöndijat is kaptak önkormányzati zsebből.

  Tényleg a mainál sokkal jobb volt a "gyalogos" orvosi ellátás. Tizenkét cukorgyárunk volt. Még emlékszem a Kabai Cukorgyár ünnepélyes megnyitójára.

  Folytathatnám.Vég nélkül.Akkor sem éreztük azt, hogy jól élünk. Valami mindig hiányzott, ha más nem, át kellett néznünk a vasfüggönyön túlra.

  Akkor is hiányérzetünk volt, csak nem tudtuk, hogy minden rossznál van még rosszabb. 

  Azután egyszerre SNITT! Vége.

  Fillérekért kelt el az egész. A céget, ahol dolgoztam, felszámolták. Az asszonyok sirva bucsuztak. Fillérekért kelt el a cég nyaralója ovodája...

  Azóta csend van, és nyomor. /Az előzőekhez képest./

  A fizikai /de a szellemi/ kvalifikált munkának nincs becsülete...Akinek nincs munkája /egyszerü ember/ nyomorog, vagy megélhetési bűnöz. Aki tud menekül.Külföldre.

  Akinek nyugdija van, és meg tud belőle élni, arra kiváncsi, hogy mikor következik el az az idő, amikor már nem fog tudni.

   Most az a kérdés, hogy "te mit teszel érte?"

  Én megmondom. Megpróbálok talpon maradni. Megpróbálok nem arra gondolni, hogy hova lett az egykori IKARUSZ. Megpróbálom túlélni a hosszú várólistákat, és olvasni az oirvosok szeméből. Megpróbálok nem odanézni arra, hogy majd minden sarkon hajléktalan áll. Segiteni hathatósan nem tudok, kétannyi nyugdij is kevés lenne...

  Egyvalamit nem hiszek el. Hogy a "MAI NEHÉZ GAZDASÁGI HELYZET" vminek a hatására egycsapásra meg fog változni. Azért nem, mert már Rákosi elvtárs is ezt mondta. Azután Kádár elvtárs is. Azután...azóta mindenki.

  Most várok. Talán arra, hogy egyszer valaki igazat mond. Azóta is.

   

 8. cassopeia
  Offline
  2012. augusztus 6. 17:01127.
  Én orvos vagyok, béremelés és stika borravaló nélkül vagyok, maradok valószínű. Van hová menni, mégis maradok. Ingyen is sokszor, helyettesítek, ha valaki padlót fog, nem a TAJ számát ellenőrzöm....és van Kuwaiti, török, és a nálunkrekedt afrikai, arab menekülttáborlakó, aki visszajár rendszeresen-mert úgy dolgozom, ami dicsőíti a magyar agyat, tisztességet, lelkiismeretességet, nem anyagi alapú jó munka -elég ütősen képvisel. Mindig megvédem a magyarokat, sokan sokmindenért szidják, lehordják őket. Védem a népemet, de ezt úgy lehet megtenni, hogy ismerem a népem ősmúltját, a magyarok elleni arrogancia, ellenszenv, sokszor megalázó reakciók Nagy Ny. hatalmaktól jövő olyan gáz tettek zúdulnak rendszeresen a jó magyar dolgokra, amit nekünk tilt az etikett.
  előzmény:
  scorpionqueen (1)
  2012-08-04  13:22
 9. scorpionqueen
  Offline
  2012. augusztus 6. 12:42126.

  Szerintem nagyon sok olyan hozzaszolas jott, ami igen elgondolkodtato ebben a temaban.

   

  Elegedetteg? Ehhez a kerdeshez szerintem ez a fogalom nem igazan kapcsolhato. :)

 10. kukacapja
  Offline
  2012. augusztus 6. 12:40125.

  Azt hiszem, Fata megadta a választ. Remélem - amolya Pélisen - be is ér.

   

  Nekem mindig dárga jó megboldogult apám szavai jutnak eszembe: "Külföldön könnyű jó aggyal érvényesülni.... itthon művészet és kihívás. A nehezebb út értékes, a könnyebb...könnyen jött, könnyen megy."

   

  Utasítottam vissza pár ajánlatot már, de az csak pénz. A hűség megfizethetetlen. Le tudok mondani egy autóról, nyaralásról, saját házról, bármiről. Valahogy erről  a fránya országról nem megy :-DDD

  előzmény:
  scorpionqueen (1)
  2012-08-04  13:22
 11. fata
  Offline
  2012. augusztus 6. 12:24124.

  Nos, rengeteg konkrét dolgot felsoroltak neked végül, de úgy tűnik, még mindig nem vagy elégedett a válaszokkal. Egyre több, egyre konkrétabb válaszokat szeretnél.

   

  Pont ez a gond. Nem véletlenül van hiányérzeted, jogosan. Ezt a kérdést nem lehet megválaszolni konkrét tettek felsorolásával, a lényeg ugyanis kimarad, az érzelmi tényező. 

   

  Erre pedig rég megadták neked már a választ, tovább nem kell ragozni.

   

  "Orszag akkor van,ha van lakossaga,van,aki el benne. Tehat aki egy orszagban el,az epp azt teszi adott orszagert,hogy orszagot csinal egy foldrajzi helybol-az adott orszag hiovatalos nyelvet beszeli,annak normai szerint el es munkajabol adodo javainak egyreszet annak tejeli le. Es aztan mikor eljon az ideje,olyanra probal szavazni,aki leginkabb elobbre viheti az orszag erdekeit-no ez a legnehezebb feladat...Huseget ad az orszagnak."

   

  Ezt vagy érzed, vagy nem. Nem értékítélet, főleg a mai világban nem, tehát aki nem így érzi, nem rosszabb a többinél. De ezt nem lehet értelemmel megérteni. 

  előzmény:
  scorpionqueen (1)
  2012-08-04  13:22
 12. dani zsuzsanna
  Offline
  2012. augusztus 6. 11:25123.

  na itt a lényeg:

  az tud ilyesmivel foglalkozni(mint a filmekben is)akinek van egy jómódú férje,netán van aki helyette végzi el a háztartást,mert nagy háznál ha mindent egyedül végzel a gyerekekre,kertre..te örülsz ha este pihizni tudsz,ha épp hagynak

  szóval van biztos anyagi háttér..ez a lényeg

   

  sajnos ma magyarországon,az átlag feleség nem így él

   

  amúgy a régi rendszerben is volt önkéntesség..csak társadalmi munkának hívták

  szóval az új rendszer ebben sem tett semmi újat

  előzmény:
  *angyalka* (118)
  2012-08-06  07:14
 13. Amarynda
  Offline
  2012. augusztus 6. 10:42122.

  Nekem is volt kellemetlen elmenyem.

  Volt egy nagyon kedves no aki vasalt nekem 6 evig. Neha fura dolgokat mondtak rola de en sose hittem el, kedves volt, gyonyoruen vasalt engem ez erdekelt.

   

  Mindig megkaveztattam  neha ebedre is athivtam es mindig tobbet fizettem mint amennyit kert.

   

  Az utolso evben elpanaszolta hogy van valami speci vesebetegsege amit csak valami termeszetes indiai modszerrel lehet gyogyitani ami X osszegbe kerul 10 naponta. Az osszeg nem volt keves , igy  aztan ugy hataroztam hogy kifizetek neki 1 evi vasalast elore , eddig se szaladt el ezutan se fog, hogy tudja magat kezeltetni.

   

  Ket honap mulva mondta hogy at kell mennie Sydneybe mert az indiai odakoltozott. A ferjem mar gyanut fogott de en fel voltam haborodva hogy milyen rosszhiszemu.

  Kifizettuk a repulojegyet mert mondta hogy nem bir olyan sokat vezetni es nincs penze.

   

  Ez volt az utolso alkalom hogy lattuk. Mint kiderult, mar felmondta az itteni lakasat mindent elrendezett, amikor az utcajukban jartam akkor lattam hogy idegenek koltoztek a hazba.

   

  Egyszer irt egy zavaros emailt, aztan masoktol hallottam hogy jatekszenvedelye volt mindig es ugy csalt ki penzt emberekbol ahogy tudott.

   

  Azota engem nincs olyan tamogatast kero  (kiveve ha allatrol van szo es meggyozodok a valosagrol) aki tolem valaha az eletben egy vasat is latni fog.

  előzmény:
  KN18 (119)
  2012-08-06  08:13
 14. Amarynda
  Offline
  2012. augusztus 6. 10:31120.

  nalunk (Ausztralia) is nagy hagyomanyai vannak az onkentes munkanak.

   

  Mindenki tud valasztani aki akar olyanok is akik dolgoznak, mert vannak onkentes munkak amik csak par hetente egy egy alkalomal  vannak.

   

  En szivesen csinalom az egy havi tevekenysegem kb. 12 ora, egyaltalan nem megterhelo.

   

   

  előzmény:
  Rildiko (103)
  2012-08-05  17:21
 15. KN18
  Offline
  2012. augusztus 6. 08:13119.

  Nekem úgy átélni nem volt annyira vicces.

   

  Szorgalmas, becsületes,(egészen addig a pontig ameddig a hátam mögött nem kezdett munkát keresni) munkaerő volt és a vásárlók is nagyon szerették.

   

  Két dolgot viszont nagyon megtanultam az esetből:

   

  - bármennyire is átérzem az alkamazott problémáját, az nem az én gondom 

   

  - nincs napi 8 órás állás fontos pozíviókban, csak 2 dolgozó 4-4 órában, mert egyik pillanatról a másikra nem lehet gyakorlott munkaerőt varázsolni, viszont az üzletnek nyitva kell lenni.

   

   

  Kedves lehetett a hölgy is hozzád, milyen jó imázs az ilyen hír bárkiről is. 

  előzmény:
  payaboy (116)
  2012-08-05  19:30
 16. *angyalka*
  Offline
  2012. augusztus 6. 07:14118.

  Ha jól tudom az önkéntesség mozgalmát anno a nőegyletek alakították ki, főként háziasszonyok, akik rengeteg szabadidővel rendelkeztek, s valamit tenni akartak. Persze szép dolog így is, mert megtehetnék azt is, hogy nem csinálnak semmit. De ezeknek a háziasszonyok általában nincs munkahelyük, mert a férj eltartja őket, viszont gyakran van háztartási alkalmazottuk, tehát marad bőven szabad kapacitásuk.

 17. payaboy
  Offline
  2012. augusztus 5. 19:32117.
  Mivel már az első linkre is ez jött be, gondolom nem görcsölt rajta senki.
  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_339032 (108)
  2012-08-05  18:30
 18. payaboy
  Offline
  2012. augusztus 5. 19:30116.
  "Évekig dolgozott nálam egy fiatal lány, meg voltam elégedve vele.

  Készült az esküvőjére és elpanaszolta, hogy sem az apja, sem az anyja nem akarja kifizetni a ruhája kölcsönzését. Ha maga fizeti ki nem tudnak nászútra menni.

  Néhány napig gondolkodtam a dolgon, aztán elmondtam neki, hogy én nászajándékképpen kifizetem a kölcsönzést.

   

  Minden szép és jó volt.

   

  Az esküvője után 3 héttel beadta az azonnali felmondását. "

   

  Köszönöm, ezen nagyon jót röhögtem. :)))))))

   

   

  Nekem olyan volt, hogy a tolvaj alkalmazottat kirúgtam, aztán azt terjesztette, azért kellett mennie, mert nem feküdt le velem.

  előzmény:
  KN18 (105)
  2012-08-05  18:13
 19. KN18
  Offline
  2012. augusztus 5. 18:59114.

  Az emberek nagy részének hozzáállásával nincs semmi gond, de néha vannak extrém esetek.

   

   

  Egy reggel jött egy email az egyik ismerősömtől, nem írt semmit, csak egy link.

  Ráklikkeltem és ledermedtem: 

  Cégem termékei fotókkal egy ingyenes hirdetés portálon, a hirdető a recepciós csaj saját nevével és telefon számával.

   Azonnal behivattam egyetlen kérdésem volt hozzá csupán:

  Ez mi?

   

  Válasz:

  Örülj, hogy nem loptam tőled többet, de ne gondold, hogy egyetlen darabot is visszaadok 

   

   

  De hangsúlyozom, nem ez a jellemző. 

   

  előzmény:
  Napocska77_ (109)
  2012-08-05  18:36
 20. dani zsuzsanna
  Offline
  2012. augusztus 5. 18:57113.

  szerintem ilyet az itthoni emberek is tennének

  ha nem kéne a saját megélhetésükért folytatott harcban küzdeni,nap mint nap,és elmenni reggel 6kor,majd haza esni este hatkor,és enni,meg fürödni,majd be esni az ágyba,és ha nem a számlákra,megélhetésre költenék az utolsó fizut

  szerintem ez esetben mindenki jótékonykodna...itthon is

  egyenlőre a körülmények miatt nem tartunk itt

  előzmény:
  Rildiko (103)
  2012-08-05  17:21
 21. Torolt_felhasznalo_339032
  Torolt_felhasznalo_339032
  Offline
  2012. augusztus 5. 18:52112.
  Igen, az egesz blogot melegen ajanlom mindenkinek! Nalam a kedvencek között van, nagyon szeretem Esztert olvasni!
  előzmény:
  scorpionqueen (111)
  2012-08-05  18:50
 22. scorpionqueen
  Offline
  2012. augusztus 5. 18:39110.
  Azota mar elolvastam az encsieket is, megtalaltam a blogon. De ez a Bioszentandras... Elkepeszto, oriasi orommel tolt el! Meg egyszer nagyon-nagyon koszonom a linkeket, ilyenekre gondoltam tegnap :)
  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_339032 (108)
  2012-08-05  18:30
 23. Napocska77_
  Offline
  2012. augusztus 5. 18:36109.

  igen, erről is akartam írni, hogy az emberek egy elég nagy része sajnos nem becsületes.:-(

   

  Én mikor dolgzoni kezdtem, engem is először ez lepett meg, hogy sokan, hogy állnak a munkához, ahogy írod. Lógnak pl., nem végzik el, a másikra kenik:-( Nem is értettem, másnak nem fontos az állása? Meg alapból, annyira nincs kötelesség tudat sokakban... a munkaidejében lóg, pofátlanul pl. 

   

  Szóval tuti, hogy aki rendes munka társat keres, az is felkötheti manapság azt a bizonyost...

  de pont ezt írtam, hogy ezt nem bírom itt, hogy sokan mindenhez így állnak hozzá, linkek, nem törődnek a másikkal és nem bescületesek, bármiről is legyen szó.

     

  előzmény:
  KN18 (105)
  2012-08-05  18:13
 24. Torolt_felhasznalo_339032
  Torolt_felhasznalo_339032
  Offline
  2012. augusztus 5. 18:30108.

  Most latom, a masodik link nem jo. Javitom! (Ez is mutatja ki mennyire erdeklodik a valodi probalkozasok irant! Senki nem szolt, hogy nem jo a link! Mert talan senki nem is olvasta...:( )

   

   http://fuszereslelek.blog.hu/2012/08/01/az_encsi_w ellness_kapalok

   

   

  Es foleg a 3. linket olvasd, nekem azon tenyleg összefacsarodott a szivem! 

  előzmény:
  scorpionqueen (106)
  2012-08-05  18:17
 25. scorpionqueen
  Offline
  2012. augusztus 5. 18:23107.
  Vegre, nagyon vartam ezt a hozzaszolast :) Ugyanis ahogy en is gondolkodtam, arra jutottam, hogy az lenne az egesz valtozasnak, az elhetobb orszagnak az alapja, ha elkezdene valtozni az emberek egymashoz valo hozzaallasa. Ezek az aprosagok, amikrol te is beszeltel. Nagyon sokat nyomnak latba ezek a dolgok szerintem abban a tekintetben, hogy a kozerzeted milyen az orszagban, mivel ezek nem materialis dolgok, ezeket nem lehetne megvasarolni. Ezek egyeni dontesek.
  előzmény:
  Napocska77_ (99)
  2012-08-05  16:43
 26. scorpionqueen
  Offline
  2012. augusztus 5. 18:17106.

  De jo, sikerult a nehez kezdet utan visszaterelni egy kulturalt hangnembe a topikot! :)

   

  Koszonom a sok hozzaszolast, perdita, neked kulon koszonom a linkeket, allok is neki megnezni oket.

   

  dani zsuzsanna: lassan te vagy az egyetlen, aki meg mindig nem erti, hogy mirol beszelunk. Kar. Mielott felhaborodsz, legalabb probald megerteni!

 27. KN18
  Offline
  2012. augusztus 5. 18:13105.

  Nálam csak bejelentett alkalmazottak vannak, soha nem kockáztatnék.

  Van olyan aki 99 óta dolgozik nekem.

   

  Lehet meglep, de nem egyszer akartak feketén dolgozni nálam, aztán megsértődtek, hogy nemet mondtam. 

   

  Könyvet is írhatnék az alkalmazottakról, mert hidd el sokszor elcsodálkozom, hogy korrekt hozzáállás mellett mégis miért művelnek elképesztő dolgokat a dolgozók.

   

  Sokszor pont a jóhiszemű munkaadóval élnek vissza az emberek.

   

  Ami nemrég történt és emberileg nagyon fájt:

   

  Évekig dolgozott nálam egy fiatal lány, meg voltam elégedve vele.

  Készült az esküvőjére és elpanaszolta, hogy sem az apja, sem az anyja nem akarja kifizetni a ruhája kölcsönzését. Ha maga fizeti ki nem tudnak nászútra menni.

  Néhány napig gondolkodtam a dolgon, aztán elmondtam neki, hogy én nászajándékképpen kifizetem a kölcsönzést.

   

  Minden szép és jó volt.

   

  Az esküvője után 3 héttel beadta az azonnali felmondását. 

   

   

   Hát nem esett jól.

   

  Aztán vissza hallottam, (kicsi a világ szokták mondani), hogy már 3 hónapja, hogy mindenfelé állást keresget magának.

   

  Aztán a felmondás után 10 nappal felkeresett, hogy vissza jönne, mert az új munka nem jött össze.  

  előzmény:
  Napocska77_ (101)
  2012-08-05  17:01
 28. Napocska77_
  Offline
  2012. augusztus 5. 17:25104.

  sajnos itt nem 

  Hazai kis és középvállakozásnál a legrosszabb szerintem ma munka vállalónak lenni, tisztelet a kevés kivételnek!

   

  Saját bőrömön tapasztaltam/tpasztaltuk mindketten, mert fiatalon elég sok mindent dolgoztam, már az egyetemi évek alatt is.

  Volt igaz korrekt főnkököm, egy darab.A többi rabszolga hajcsár kategória, de Őket ott is hagytam és kerestem mást. A nagy cégek még mindig jobbak, ez van.

  Multinál pl. nekem sokkal jobb tapasztalaim vannak.  

   

  Nem csoda az sem, hogy sokan nem találnak megfelelően képzett és jó munkaerőt a magyar vállakozásokba.

  Nem is, mert az vagy régen külföldre ment, vagy nem óhajt bérrabszolga és kiszolgáltatott lenni, a selejt meg eléldegél segélyen is

   

  Férjem is pl. ezért ment "nagy céghez" én pedig szintén egy nagy, állami cégnél dolgzom. 

   

  Nyilván akik okosak, azok nem így gondolkodnak és Ők azok, akik talpon tudnak hosszú távon is maradni 

  előzmény:
  payaboy (102)
  2012-08-05  17:09
 29. Rildiko
  Offline
  2012. augusztus 5. 17:21103.
  Itt (Anglia) minden varosban van egy olyan haz, ahol tajekozodni lehet arrol, milyen onkentes munkat lehet vegezni. Altalaban ezek szakkorok, sportklubbok, ahova kell egy segito (pl gyerekeket feloltoztetni, jelenleti ivet vezetni), karitativ szervezetek boltjai (arut kivalogatni, polcot feltolteni, kasszazni), iskolakban segitkezni... En 2 sportklubban is segitkezek. Szoktam a lanyom iskolajaban is segitkezni (pl lufit fujni rendezvenyeken, disco helyseget feldisziteni). Szivesen segitek a helyi templomban is, foleg ha kommunikacio zavaros embereknek kell segiteni (jelelni).
  előzmény:
  scorpionqueen (1)
  2012-08-04  13:22
 30. payaboy
  Offline
  2012. augusztus 5. 17:09102.

  "ha vállalkozóként az alkalmazottaiddal is korrektül bánsz, bejelented őket, normális fizetést adsz nekik, jó főnök vagy, rendesen befizeted az adót, na akkor ezzel együtt minden elismerésem neked"

   

  A vállalkozók nagy része ilyen.

  előzmény:
  Napocska77_ (101)
  2012-08-05  17:01
 31. Napocska77_
  Offline
  2012. augusztus 5. 17:01101.

  szia!

   

  ha vállakozóként az alkalmazottaiddal is korekktül bánsz, bejeneted Őket, normális fizetést adsz nekik, jó főnök vagy, rendesen befizeted az adót, na akkor ezzel együtt minden elismerésem Neked  

   

  egyébként én is ismerek ilyen magyar vállakozót, itt, Somogyban, nagyon tisztelem és becsülöm!

   

  azt hiszem  az itteni válaszokból, hogy igenis mindenki tud,(na) valamit tenni az országért és mindenki más téren. Van,a ki gyerekeket nevel, van, aki "csak" becsületesen él, van, aki önkénteskedik, így segít másokon, van, aki munkahelyeket teremt stb.

  Mindenki, aki ezeket teszi, becsülendő és igenis sokat tesz/tenne az orszáégrt, ha hagynák.

   

  előzmény:
  KN18 (61)
  2012-08-04  18:35
 32. Napocska77_
  Offline
  2012. augusztus 5. 16:4399.

  szia!

  te leírtad a lényeget4 Itt sosem lesz jólét, pot a széthúzás, másikra mutogatás miatt. Ha csak egy picit összefognánk, már jobban élhetnénk. Ráadásul ennek nagy része egy fillérbe nem kerül???

   

  Topic nyitó, lássuk csak, mit lehet tenni az országért: Tök egyszerű dolgokat, KELLENE amit, ha mindenki így csinálna régen nem ebben a kakiban ülnénk.

  Pl. az időset, kismamát a sorban állásnál előre engedem. Nem lopom ki a kolléganőm táskájából az aznap vásárolt márkás edény készletet (mint, a m.helyemen a több dplomás, állítólag kultúrált lények tették ezt egyikünkkel) vagy ha pl. a szomszéd kismamának nincs segítsége, akkor vigyázok néha a gyerekeire, ha beteg egy idős néni, bevásárolok Neki, mert mondjuk én nyugdíjas/munkanélküli stb. vagyok és megtehetem. Ja és nem szemetelek az utcán, nem fújom rá a másikra a cigifüstöt, nem viszem a kutyámat a gyerekek közé a játszóra (pfuuuuuj).

  Ha autóval vagyok, BETARTOM A SZABÁLYOKAT és pl. megadom  a másiknak az elsőbbséget, ha Neki megjár. Uram bocsá, néha udvarias is lehetek. Végtelenségig lehetne sorolni!!!

  Ezek itt sajnos nem evidenciák, én pl. ez miatt utálok sokszor itt élni, hogy lassan teljesen kihal a többségből az emberség. Aki pedig "normális" marad azt itt hülxáénrk nézik! Komolyan, engem ez mindennél jobban zavar, a szegénységnél, munkanélküliségnél is! Lassan mi leszünk a 10 millió tapló országa

   

  Nekünk pl. ez miatt fordult meg először a férjemmel a fejünkban, hogy talán ki kellene menni. Feltéev, ha máshol, tényleg normálisabbak. Egyelőre maradunk, na bevallom, lassan már nem az ország miatt, hanem a családunk, az életün miatt, mert azt itt rendeztük be, itt éljük. Egyelőre van munkánk, amiből megélünk, szép lakásunk, autónk, a gyerekeinket is tudjuk nevelni, ellátni, tehát nem vagyunk úgy igazán rákényszerülve, mint sokan.

  Viszont bármikot lehetünk és meg is beszéltük, ha valakinek megszűnik neadja Isten a m.ehlye, akkor az lépni fog, a másik pedig egy idő után a gyerekekkel megy utána. Muszájból leginkább, mert én egyébként nem vágyom, máshová, idegenbe.

  Szerintem az is nehéz... egyedül, szóval én nem irigylem azt, aki elmegy. Sok szempontból az is, u.olyan nehéz, mint, aki marad, sőt, talán még nehezebb is egy jó ideig, biztosan.

   

  Szóval a válaszom benne van, én még mindig azt teszem, hogy "normálisan" viselkedek másokkal, nem vagyok tapló, nem lopok, nem hazudok, nem károsítok meg senkit és a gyerekeimet is a szeretetre, becsületre nevelem. De Őket már arra is, hogy lehetőség szerint NE ITT boldoguljanak majd, felnőve, hanem kint keressenek munkát, mert Nekik jobbat szeretnék, ez van.

  Itt nincs esélye, nincs jövője a valóban szorgalmas és valóban jó mbereknek és ez lesz az ország veszte 

  előzmény:
  dani zsuzsanna (42)
  2012-08-04  15:31
 33. Torolt_felhasznalo_339032
  Torolt_felhasznalo_339032
  Offline
  2012. augusztus 5. 16:2198.

  Mar tegnap is olvastalak es nagyon tetszett a kerdes felvetesed, azota is motoszkal a fejemben!

   

  Es eszembe is jutott valaki, aki -ha itt lenne- nyujtogathana a kezet, mert szerintem abba a csoportba tartozik, amelyiket keresed.

   

  Nem is egy szemelyrol van szo, de o ir roluk. 

  Fuszeres Eszterrol beszelek. O rendszeresen beszamol olyan kezdemenyezesekrol, mukodo összefogasokrol, amik az elheto Magyarorszagot celozzak meg. Pl.:

   http://fuszereslelek.blog.hu/2012/07/05/az_onellat o_nyaralas

   http://fuszereslelek.blog.hu/2012/08/01/az_e ncsi_wellness_kapalok

   http://fuszereslelek.blog.hu/20 12/05/30/csodat_epitenek

  előzmény:
  scorpionqueen (1)
  2012-08-04  13:22
 34. Amarynda
  Offline
  2012. augusztus 5. 16:0895.

  Nem nyert.

  szultem es neveltem is 18 eves koraig.

  mas kerdes?

  előzmény:
  payaboy (93)
  2012-08-05  15:48
 35. KN18
  Offline
  2012. augusztus 5. 15:5494.

  Köszönöm!

   

  Nagyon racionális és következetes ember vagyok.

   

  Én a lehetőségeimet is magamnak teremtettem meg.

  Amikor kezdtem szinte nem volt másom mint a legminimálisabb eszközök és nagyon sok ambícióm, munkabírásom, kitartásom és persze szaktudásom.

  A tudásom által lettek vevőim és a bevételeimből tudtam fejleszteni és fejlődni.

   

  Ma már sokkal több lehetőség van, mit a '80-as években volt.

   

  De ma csak az marad talpon aki folyamatosan idomul a gazdaság igényeihez.  Itt már messze nem elég, hogy kíváló a szakmai tudásom, folyamatos ötletek és megújulás szükségeltetik.  Érteni kell a marketinghez, érteni kell az emberekhez, nem beszélve a számítástechnikáról, amiről anno nem is hallottunk.

   

   

   

  előzmény:
  Amarynda (86)
  2012-08-05  15:23
 36. payaboy
  Offline
  2012. augusztus 5. 15:4893.

  Akkor most tippelek:

  nem szültél, neveltél gyereket.

   

   

  előzmény:
  Amarynda (91)
  2012-08-05  15:42
 37. Amarynda
  Offline
  2012. augusztus 5. 15:4592.

  szo sincs lenezesrol. De aki dolgozik es adot fizet az nem ad masnak munkat.

   

  Az adofizetes pedig nem erdem se a vallalkozo reszerol se a sima munkavallalo reszerol hanem a munkaval jaro kotelezettseg.

   

  Az adofizetesert nem jar dicseret vagy elismeres, az ui. kotelezo mindenki szamara aki dolgozik . nem igazan ertem miert kellene ezert kulon elismerni barkit?

   

  Mint ahogy a gyerekszules se erdem. Mindenki maga donti el akarja e, ha ugy dont hogy igen ezert nem jar elismeres. Mint ahogy aki nem szul annak se jarhatna ezert negativ megkulonboztetes.

  előzmény:
  dani zsuzsanna (89)
  2012-08-05  15:37
 38. Amarynda
  Offline
  2012. augusztus 5. 15:4291.

  Ugy latszik nem ertetted mit irtam.

   

  Szo sem volt a segelybol elokrol.

  Arrol volt szo hogy aki dolgozik annak adot kell fizetni, ez nem onkentes dolog hogy ha tetszik fizetek ha nem akkor nem.

   

  Nyilvan aki tobb adot fizet tobbet is keres, a dolgok osszefuggnek. A segelybol elok semmi adot nem fizetnek roluk nem szolnak ezek a dolgok.

   

  A termeszet szepitesebol nyilvan profital a kornyezet es az emberek lelkivilaga is.

   

  A topic kerdese az volt hogy konkretan ki mit tesz az orszag epiteseert?

   

  Az hogy valaki adozik es gyereket nevel normalisan hozzatartozik az egeszseges eletvitelehez  ahhoz hogy munkaban all. Ezt teszi mert igy mukodik az elet. De a szimpla pek, bolti elado is fizet adot meg nevel gyereket, es nem azert mert ezzel az orszag felemelkedesen dolgozik hanem mert ez az elet rendje.

   

  Ami pedig az elet rendje azt nem kell erdemnek feltuntetni, csak errol van szo. Az adofizetes normalis dolog, a gyerekvallalas pedig egyeni dontes. Ezek az elet velejaroi nem pedig erdemek.

  előzmény:
  payaboy (88)
  2012-08-05  15:31
 39. Torolt_felhasznalo_741718
  Torolt_felhasznalo_741718
  Offline
  2012. augusztus 5. 15:4290.
  Már az is eredmény lenne :)
  előzmény:
  Amarynda (87)
  2012-08-05  15:24
 40. dani zsuzsanna
  Offline
  2012. augusztus 5. 15:3789.

  már ne is haragudj

  de ez elég lekezelő szöveg a részedről más polgárok felé

  mindenki nem lehet vállalkozó,vagy nagy vállalkozó..és akkor csak ő a mintapolgár aki tesz az országért???!

   

  és aki házaspár és magát fenntartja a kisvállalkozásából,vagy dolgozik aktívan és eltartja a családját,az már nem számít???!!ők is adófizetők!!!!és ők is tesznek az országért már bocs!!!

   

   

  na az ilyen beszolások miatt van a szar itthon!!!

  meg az olyanok miatt ,akik így fogják fel

   

  sajnos mindenki nem lehet nagyvállalkozó,mellveregető szuper polgár

  előzmény:
  Amarynda (86)
  2012-08-05  15:23
 41. payaboy
  Offline
  2012. augusztus 5. 15:3188.

  Butaságokat írsz Amarynda.

   

  Abban ugyan igazad van, hogy senki nem azért nevel gyereket (maga a szülés nem nagy durranás a neveléshez képest), hogy jó állampolgárokat képezzen.

  De ez nem is érdekes.

  Ugyan az adózás sem önkéntes, de ne gondold már, hogy aki sokat adózik, ugyanannyit tesz az országért, mint aki csak segélyt kap. Többet.

  Én és a szomszédaim parkosítottuk a környékünket. Nyilván azért, hogy jobb kedvünk legyen, de ettől függetlenül aki elmegy ott, az is profitál a dologból.

   

   Aki sok adót fizet, sok gyereket nevel, taníttat, aki vállalkozik és munkahelyeket teremt igenis sokat tesz az országért, a jövőért.

   

  Kivihetném a jövedelmem máshova, ahelyett hogy a gyerekeimnek veszek lakást vehetnék Teneriffén is, mint gyermektelen ismerőseim teszik, és a cégeket is átköltöztethetném mondjuk Szlovákiába.

   

  Csak aki nem tud gondolkozni, az legyint.

  előzmény:
  Amarynda (85)
  2012-08-05  15:11
 42. Amarynda
  Offline
  2012. augusztus 5. 15:2487.

  Ettol nem epul az orszag csak nem romlik tovabb.

   

  ezek altalanos ervenyu normak barhol elsz is, semmi plusz nincs benne.

  előzmény:
  Bagoly (62)
  2012-08-04  18:47
 43. Amarynda
  Offline
  2012. augusztus 5. 15:2386.

   

  Na eddig amit olvastam a valaszok kozul te vagy az aki a maga keretein belul a legtobbet teszi magaert es az orszagert is.

   

  Tulajdonkeppen ha jol vegiggondoljuk ennel tobbet nem igen lehet tenni masoknak sem.

   

  Azzal hogy magyar telephelyen magyar embereknek adsz munkat es jo termekeket keszitesz EZZEL  teszel az orszagert.

   

  Azok akik alkalmazottkent dolgoznak nem tudnak tenni semmit es nem is lehet varni toluk ilyesmit.

   

  A topicindito ezert volt kivancsi arra szerintem hogy mik a konkret dolgok amik epithetik az orszagot es amit egyenek csinalnak.

   

  De ilyesmire csak azoknak van lehetosege akik, mint te is vallalkozok, es jol is megy nekik. Mert aki vegetal belole egyik naprol a masikra maga vagy kettesben a feleseggel ferjjel az mar nem tud munkahelyet adni stb.

  előzmény:
  KN18 (61)
  2012-08-04  18:35
1 2 3